Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
18 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

vjernici?!ja mislim da je ovo sramota,a ne pobožnost,najprije su rekli kako se ne moze uslikat,onda odjednom uslikali,pa se svjetlo ugasilo(valjda im nestalo boje/struje),pa se opet upalilo....i vjerojatno to rade da bi im ovaj narod vjerovao i da bi postali atraktivni....

Zašto kvariš zabavu? Bitno je da se narugamo ki pravi ljudi. 

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još! {#} {#}

Vjernicima? Ti si se narugao svojoj inteligenciji tom izjavom.

Predmet ismijavanja su ljudi koji su sve osim vjernika. Vjeruj mi, poznajem neke od njih.

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
18 godina
neaktivan

šarlatanstvo? index se smekšao...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
14 godina
odjavljen

Ljudi moji, nije to šarlatanstvo, to je seoski turizam.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ljudi moji, nije to šarlatanstvo, to je seoskivjerski turizam.

fixd

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
Penryn kaže...

Gluposti treba ismijavati inače će preći u normalne stvari a krađa naroda nikako nije normalna od koga god dolazila.

13 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još!  {#}  {#}

Izruguju se oni koji su kip osvijetlili - osobe, ljudi

Nema akcije bez reakcije
14 godina
protjeran

O kakvoj krađi naroda pričaš? Budalama treba uzeti pare, na kraju krajeva niko ih ne sili da daju pare šarlatanima isto kak ni da zovu Ezo tv.

Jučer nekaj tražim na kompu i u pozadini slušam onu Jasmin na Ezu, e kak sam se nasjmijal par put, haha... Nevjerojatno kak ljudi mogu biti glupi, i to ne stari penzici, nego ekipa 20-30 godina, nevjerojatno...

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Gluposti treba ismijavati inače će preći u normalne stvari a krađa naroda nikako nije normalna od koga god dolazila.

Ne, ti se rugaš Katoličanstvu kao vjeri, između ostalog:

Ranko Kukumar kaže...
(s)izgoreo kaže...

i što sad treba radit? što se radi kad gospa svijetli?

Ukinut sve religije i ateizam zakonom zabranit, jer je katoličanstvo dokazano ovim čudom. Jer prva Božija zapovijed kaže Nema drugih bogova osim mene. 

Znači da su svi fail i da se ovim ukazanjem automatski ukidaju i zakonom zabranjuju jer ovim čudom je dokazano katoličanstvo.

I ne, nitko ne sili ljude u Međugorje, nitko ih ne sili da bacaju pare. Ako ih to čini sretnima neka im, a vi koji mislite da ste iznad toga jednostavno to možete zanemarit, ne 'potkradaju' vas. Ali okey, skužio sam poantu, bitno je narugat se, onda će se sve ispravit.

18 godina
veliki bebač kaže...
Penryn kaže...

Izruguju se oni koji su kip osvijetlili - osobe, ljudi

Ovo je izrugivanje nama normalnim vjernicima ako pod izrugivanjem misliš na svijetleći plašt na
kičastom kipiću. Blasfemija je božju moć banalizirati na fluorescentnu boju, u 21. stoljeću.
Kad netko otkrije (osim ako sve skupa nebudu zaštitari čuvali da itko dodirne boju),
sprdat će se iz čitave vjere. Zbog trenutnih i sebičnih interesa.
Cijeli "fenomen" vidjelištva je odavno dokumentiran i prokazan. Da ne spominjem ove
naknadne šarlatanske gluparije koje svaki osnovnoškolac koji je bio na partyju zna kako proizvesti.
Nekad je bog oživljavao mrtve, razdvajao ocean, pretvarao ljude u kamen. Danas
svijetli plašt (zašto ne lice i ruke?!) Ja nisam nevjerni Toma da mi trebaju ovako primitivni
"dokazi" postojanja nečeg iznad zemaljskog, a ne tražim ni da se oceani pomiču i
grešne ljude pretvara u stup soli (iako možda nebi bilo loše poslednje) Pa onda ispada
da samo nevjerniku treba dokaz da ga uvjeri? Tko je onda ovdje vjernik a tko nevjernik?
Vjernik u šta? U fluorecentnu boju? Pa ja znam da ona postoji. Imam glow stick doma.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
Penryn kaže...

Ne, ti se rugašKatoličanstvu kao vjeri, između ostalog:

Ti katoličanstvo pišeš velikim slovom. {#} 

17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Glupost bi ismijavali oni koji nemaju pametnijeg posla, no najprije bi javnost, prvenstveno javna glasila trebala objektivno i stručno prenjeti i analizirati zašto se radi o gluposti.

Ovako imamo situaciju gdje naivni vjerojatno niakda neće prihvatiti da se radi o šarlatanstvu, jer na ismijavanje reagiraju agresivno još više podjarujući svoje uvjerenje.

Simpsoni, Monthy Pyton nisu kvalitetni zbog neke nadljudske humorističnosti, nego baš zbog toga jer je većina ciljane publike sposobna uvidjeti da se radi o ciljanoj satiri, a ne o ismijavanju.

Ali SAD i Velika Britanija uistinu imaju sposobne i stručne ljude koji popunjavanju prazninu između javnosti i ismijavatelja, jer bi ismijavatelji trebali biti tek dio normalnog ljudskog suočavanja sa nastalom situacijom.

Ukoliko nedostaju tih nekoliko krucijalnih dijelova i koraka u tom slučaju ismijavanje nema svrhe, te ismijavanje postaje ovisno o onome čemu se ismijava, jer prihvaća da bez toga nema ni ono svrhu.

To je razlog zašto mogu tek priznati kvalitetu pisanja i vokabulara, ali ne cijenim ni Tomića, ni Dežulovića, ni slične hrvatske satiričare jer rade i stvaraju u okolini koja im sama daje materijale, no i dalje bez onoga najvažnijega - rješenja za tu situaciju. Tu dolazimo do samog kredibiliteta ismijavanja jer sa znatnim kredibilitetom to postaje satira dok ovako ostaje prostačka, kočijaška zabava, popunjavanje vremena između brisanja konjske balege i ispijanja lošeg alkohola. Ne znam s čime bi boljim opisao Tomićeve suradnike u Jutarnjem listu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Kriv sam, slobodno mi se narugaj. 

14 godina
Penryn kaže...

Ti imaš nekih ozbiljnih problema sa sobom kad ne kužiš sarkazam u takvom postu. To je tvoj problem, ja ću te svoga mišljenja o tome ovaj put poštediti.

Ekipa u Međugorju pokušava dokazati da je jedina njihova religija i vjera ispravna - I to je poanta svake religije - Svaka se zasniva na tvrdnji da niti jedna druga nije ispravna!

To je nametanje, indoktrinacija - Nametanje svojih uvjerenja, stavova, kao de facto standard koji bi svi trebali prihvatiti. 

Barem ja koji živi ovdje ne daleko od Međugorja znam kakvo je stanje ovdje. Probaj se izjasniti kao nevjernik ovdje pa javi kako je prošlo. Ustvari ne moraš, bit će na dnevnik.hr, i ostalim portalima.

18 godina
Penryn kaže...

I ne, nitko ne sili ljude u Međugorje, nitko ih ne sili da bacaju pare. Ako ih to čini sretnima neka im, a vi koji mislite da ste iznad toga jednostavno to možete zanemarit, ne 'potkradaju' vas. Ali okey, skužio sam poantu, bitno je narugat se, onda će se sve ispravit.

A nee, nemoj brkati hodočašće i šarlatanstvo. Marija Bistrica je primjer marijanskog svetišta i nema nikoga na kugli zemaljskog da se iz toga sprda.
Čujem da će Vatikan i Međugorje proglasiti Marijanskim svetištem i to je sasvim u redu. Nije u redu potkradanje na izliku vjere, bez obzira jel

su prevarili mene ili nekog drugog. Da ne suosjećam sa prevarenima i ne ljutim se na nepravdu, nebih živio po načelima vjere.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
odjavljen

Nego jel crkva počela pomagati narodu plačanjem proeza ili kaj bumo sad? {#}

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Ti imaš nekih ozbiljnih problema sa sobom kad ne kužiš sarkazam u takvom postu. To je tvoj problem, ja ću te svoga mišljenja o tome ovaj put poštediti.

Ekipa u Međugorju pokušava dokazati da je jedina njihova religija i vjera ispravna - I to je poanta svake religije - Svaka se zasniva na tvrdnji da niti jedna druga nije ispravna!

To je nametanje, indoktrinacija - Nametanje svojih uvjerenja, stavova, kao de facto standard koji bi svi trebali prihvatiti. 

Barem ja koji živi ovdje ne daleko od Međugorja znam kakvo je stanje ovdje. Probaj se izjasniti kao nevjernik ovdje pa javi kako je prošlo. Ustvari ne moraš, bit će na dnevnik.hr, i ostalim portalima.

Pa da, sarkazam. Na taj si se način narugao prije svega katoličanstvu, ali i svim drugim vjerama. Misliš da je takvo izrugivanje dobro?

Nemam ja nikakvih problema, nego ne mogu shvatiti tvoju ogorčenost, ali i opčinjenost općenito bilo kakvim oblikom vjere? 

Kad god treba udriti po bilo kakvom obliku vjere - prvi si. Eto to mi ne ide u glavu, odakle proizlaze toliki porivi..

overhaul kaže...

A nee, nemoj brkati hodočašće i šarlatanstvo. Marija Bistrica je primjer marijanskog svetišta i nema nikoga na kugli zemaljskog da se iz toga sprda.
Čujem da će Vatikan i Međugorje proglasiti Marijanskim svetištem i to je sasvim u redu. Nije u redu potkradanje na izliku vjere, bez obzira jel

su prevarili mene ili nekog drugog. Da ne suosjećam sa prevarenima i ne ljutim se na nepravdu, nebih živio po načelima vjere.

Ma ne brkam. I sam sam protiv tih koji iskorištavaju vjeru i situaciju, recimo to tako, ali mi ne pada na pamet izrugivati se na nikakav način prema takvima.

18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

ja ništa ne pišem velikim slovom, eventualno imena nekih osoba, izgoreni pravopis {#}

14 godina
Penryn kaže...

Pa da, sarkazam. Na taj si se način narugao prije svega katoličanstvu, ali i svim drugim vjerama. Misliš da je takvo izrugivanje dobro?

Nemam ja nikakvih problema, nego ne mogu shvatiti tvoju ogorčenost, ali i opčinjenost općenito bilo kakvim oblikom vjere? 

Kad god treba udriti po bilo kakvom obliku vjere - prvi si. Eto to mi ne ide u glavu, odakle proizlaze toliki porivi..

Pa još uvijek nisi odgovorio na pitanje koje se nalazi u svakoj tvojoj rečenici ali skriveno - Što je loše u ismijavanju gluposti?

Da sam ogorčen vjerom vjerojatno nebi živio u ovakvoj sredini. Sve ljude koje poznam i s kojima se družim su katolici, osim jednog, koji je pravoslavac. Da sam ogorčen valjda bi ratovao sa svima. 

Ne smeta mi nikakva vjera, nikakva religija, sve dok je netko intimno prakticira - Kada to pređe u ukazanja, dokaze vjere, itd. - Onda nastaju problemi. Po mom iskustvu katolici najviše i pljuju po drugim religija, poglavito po islamu, i to u mjestima koja su obično bila ratom pogođena ili nečim sličnim. 

A ja neću imati nikakvo poštovanje prema nekome specijalno zbog toga što je on katolik ili nešto drugo. Zašto bi imao poštovanje i klanjao se nekome zato što je "napravio" izbor kao i n milijuna drugih ljudi diljem svijeta? Poštovanje se ne djeli gdje se stigne nego ga treba zaslužiti, a ovakvi militantni vjernici ga nisu nimalo zaslužili. 

Kako je netko gore rekao - Nikad se ne pljuje po svetištu Marije Bistrice - Jer ljudi ne pokušavaju dokazati da je jedini njihov izbor ispravan i da je to što oni rade jedino uredu. Prakticiraju svoje i šute. Na linku o šarlatanstvu u Međugorju imaš dovoljno svjedočanstava kakve je Gospa poruke prenosila - Od toga da je protiv mješanih brakova, protiv nekih biskupa, svećenika, franjevaca, itd. To je ukratko katolibanstvo, kako ga danas vole neki zvati.

18 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Nekad je bog oživljavao mrtve, razdvajao ocean, pretvarao ljude u kamen. Danas ...

...iz frustriranosti što je u stalnoj sjeni majke na drugoj strani ploče radi piydarije

iz arapskog mora izronio otok iz arapskog mora izronio otok

17 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

O kakvoj krađi naroda pričaš? Budalama treba uzeti pare, na kraju krajeva niko ih ne sili da daju pare šarlatanima isto kak ni da zovu Ezo tv.

...

Cek, a ja mislio da se para nema, a kad ono ima se toliko da se trosi na seoski vjerski turizam? (QTF, Pranja & Ivan)

Sad mi je jasno zasto se nema - hodocasti se k vidjelicama....

U biti kad promislim, zbog sveg dobra koje rade narodu, pa ta ekipa zapravo zasluzuje barem neki postotak iz drzavnog proracuna!

P.S. Ivan Dragi, pise u ovom clanku o sarlatanstvu koji je netko linkao da ti dozivljavas ukazanja svaki dan {#}

P.S.2 Ovo sam vec procitao, ali koliko god puta citao ispocetka, jos uvijek me s gustima nasmije

U jednom trenutku je učinio nagli pokret rukom prema očima Vicke Ivanković, kako bi provjerio da li djeca stvarno ne vide ništa oko sebe. Na zaprepaštenje prisutnih, Vicka je reagirala.

Petnaestak minuta kasnije u prostoriju se vraćaju Vicka i jedan od duhovnih vođa "vidioca", fra Ivica Vego, pokušavajući uvjeriti profesora Bélangera da Vicka nije vidjela nikoga u prostoriji, već da je reagirala zato što joj se u jednom trenutku učinilo (baš kada je Jean Louis mahnuo rukom) da će mali Isus ispasti iz ruku Djevice Marije, te ga je ona, navodno, krenula uhvatiti.

{#}{#}{#}

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 17:02 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Pa još uvijek nisi odgovorio na pitanje koje se nalazi u svakoj tvojoj rečenici ali skriveno - Što je loše u ismijavanju gluposti?

Pa ismijavanje kao takvo. Tebi nešto može bit glupost a meni nije, i onda je u redu da se rugaš samo zato što je tebi to nešto glupost? Recimo da mi je ime Ante glupo, u redu je da se okolo izrugivam svima sa tim imenom jer je eto, barem meni, glupo?

Kažeš da bi vjernici trebali zadržavati vjeru samo za sebe. Pa eto, ti imaš neke svoje kakve-takve stavove oko vjere, zašto ih ne držiš za sebe? Zašto uvijek javno potkopaješ bilo kakvi oblik vjere čim ti se za tim pruži prilika?

Tražiš od vjernika da budu tihi i povučeni, a glasniji si od večine njih. Sad reci da to nije teško licemjerje..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 17:01 (Penryn).
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Kako je netko gore rekao - Nikad se ne pljuje po svetištu Marije Bistrice - Jer ljudi ne pokušavaju dokazati da je jedini njihov izbor ispravan i da je to što oni rade jedino uredu. Prakticiraju svoje i šute. Na linku o šarlatanstvu u Međugorju imaš dovoljno svjedočanstava kakve je Gospa poruke prenosila - Od toga da je protiv mješanih brakova, protiv nekih biskupa, svećenika, franjevaca, itd. To je ukratko katolibanstvo, kako ga danas vole neki zvati.

Ma čuj, jedno je (iako prilično jasan logički dokaz laganja vidjelaca) kad "gospa daje građevinsku dozvolu" nekome da otvori
hotel i dućan sa suvenirima, a drugo kad uvjeri ženu oboljelu od raka dojke da ne treba ići doktoru, pa umre u groznim mukama.

14 godina
Penryn kaže...

Pa ismijavanje kao takvo. Tebi nešto može bit glupost a meni nije, i onda je u redu da se rugaš samo zato što je tebi to nešto glupost? Recimo da mi je ime Ante glupo, u redu je da se okolo izrugivam svima sa tim imenom jer je eto, barem meni, glupo?

Da, ideja ukazanja u Međugorju je glupost. Gospa izdaje građevinske dozlove, nevoli mješane brakove, ne voli određene biskupe - Je glupost. 

Ismijavam jer je glupost. Ja mogu tvrditi da se meni ukazuje Pink Panter pa će mi svi reći da sam psihički bolestan. Ali kada ja reknem da tvrdnja da se Gospa ukazuje i blješti u svjetlu je glupa - Onda sam ja odjednom arogantni, ogorčeni heretik. 

Penryn kaže...

Kažeš da bi vjernici trebali zadržavati vjeru samo za sebe. Pa eto, ti imaš neke svoje kakve-takve stavove oko vjere, zašto ih ne držiš za sebe? Zašto uvijek javno potkopaješ bilo kakvi oblik vjere čim ti se za tim pruži prilika?

Tražiš od vjernika da budu tihi i povučeni, a glasniji si od večine njih. Sad reci da to nije teško licemjerje..

Da, ja zadržavam svoju vjeru i uvjerenja samo za sebe. Gdje si mene vidio na TV-u, vjestima, portalima? Gdje si vidio da Ranko Kukumar ima dokaze da niti jedan Bog nije valjan, da niti jedna religija nije ispravna? Gdje si vidio da ja namećem svoja uvjerenja drugima?

Probaj shvatiti kritičko razmišljanje i kritika nečega od osobnih mišljenja, uvjerenja, itd. 

Ja tu ne vidim licemjerja. Svoja uvjerenja nikad nisam trpao nikome, nego sam samo kritizirao gospodu koja tvrdi da Gospa ne voli mješane brakove i da je porijeklom Hrvatica. 

Kada treba kritizirati muslimane i njihove ispade sa napadima, teroristima, 11.9, itd. onda su tu svi. Odjednom kad se kritizira Međugorje - Onda si licemjer.

18 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

1) Da, ideja ukazanja u Međugorju je glupost. Gospa izdaje građevinske dozlove, nevoli mješane brakove, ne voli određene biskupe - Je glupost. 

Ismijavam jer je glupost. 2) Ja mogu tvrditi da se meni ukazuje Pink Panter pa će mi svi reći da sam psihički bolestan. Ali kada ja reknem da tvrdnja da se Gospa ukazuje i blješti u svjetlu je glupa - Onda sam ja odjednom arogantni, ogorčeni heretik.

3) Da, ja zadržavam svoju vjeru i uvjerenja samo za sebe. Gdje si mene vidio na TV-u, vjestima, portalima? Gdje si vidio da Ranko Kukumar ima dokaze da niti jedan Bog nije valjan, da niti jedna religija nije ispravna? Gdje si vidio da ja namećem svoja uvjerenja drugima?

Probaj shvatiti kritičko razmišljanje i kritika nečega od osobnih mišljenja, uvjerenja, itd.

Ja tu ne vidim licemjerja. Svoja uvjerenja nikad nisam trpao nikome, nego sam samo kritizirao gospodu koja tvrdi da Gospa ne voli mješane brakove i da je porijeklom Hrvatica. 

4) Kada treba kritizirati muslimane i njihove ispade sa napadima, teroristima, 11.9, itd. onda su tu svi. Odjednom kad se kritizira Međugorje - Onda si licemjer.

1) Dobro, eto za tebe je to glupost.

2) Eto tu je valjda razlika između mene i tebe. Možda bi u sebi pomislio da nisi baš načisto sa samim sobom, ali ne bih se javno rugao tome. Ne znam, valjda nisam dovoljno ogorčen, nemam dovoljno jake porive da bi se nečemu ili nekome išao rugati zbog veće ili manje gluposti.

3) Je da, TV, vijesti, portali su jedino bitno. S obzirom na to koliko volje imaš za kritiziranje po forumu(kad je vjera u pitanju), ne sumnjam da bi isto to radio i po TV-u, vijestima, portalima da si u takvoj poziciji.

4) A jesi ga sad zbrčkao. Kažem da si licemjer zato jer tražiš od vjernika da su tihi i povučeni, a upravo ti nisi takav. Bacaš kritike i sarkazme kad god stigneš, umjesto da radiš ono što od drugih tražiš - zadržiš za sebe. Ili pusti da govore pa i ti govori koliko hoćeš, ili traži da šute pa i ti šuti. Bez licemjerja.

Malo smo sklizli sa teme, jel, al što ću kad ne podnosim bilo kakvi oblik licemjerja.

17 godina
odjavljen

Penryn, da ne lamentiram o nečemu što je već napisano:

Otkrio sam u sobi nešto čudno, shvatio sam da mi je glupost lijepa. I to baš lijepa, u klasičnom, estetskom smislu. Bez zajebancije, ponekad, kad netko nešto slaboumno izvali, ja pomislim kako je to divno. Ispuni me oduševljenje kao da sam vidio prekrasnu sliku, pročitao izvanrednu priču ili čuo savršenu pjesmu. 

Nisam siguran da bih to znao objasniti. Možda je stvar u neočekivanosti, jer glupost te uvijek bar malo zatekne. Pamet je ordinarna i predvidljiva. Vi možete pretpostaviti što će bistar čovjek kazati ili napraviti, jer se sva njegova razmišljanja i postupci zapravo daju objasniti s vrlo ograničenim brojem jednostavnih logičkih zakona. A kod blesavoga nema pravila. Kod njega kad pritisneš prekidač za svjetlo, otvori se voda nad sudoperom. Razmakneš zavjese, uključi se radio. 

U glavi glupana negdje je nešto krivo spojeno, a ne možeš dokučiti gdje ni što. Pa i da dokučiš kako jedna budala funkcionira, to znanje baš ti nimalo neće pomoći kad sretneš drugu, jer su budale sve različito budalaste. Dok su pametni ljudi dosadno jednaki jedan drugome, glupi su svaki na svoj način glupi, na svijetu nema dva jednaka glupana. 

I to mi je lijepo, glupost će me sada još samo rijetko iznervirati, svakim danom sve sam dobrohotniji prema njoj, jer sam shvatio koliko je osobita.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan

Oprosti, ali ako netko vjeruje da Gospa svijetli fluorescentnom svjetlošću, da izdaje dozvole za građenje i da raspravlja o tome koji je svećenik u pravu a koji nije onda je glup. To nije izrugivanje već iznošenje činjenice.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
Penryn kaže...

3) Je da, TV, vijesti, portali su jedino bitno. S obzirom na to koliko volje imaš za kritiziranje po forumu(kad je vjera u pitanju), ne sumnjam da bi isto to radio i po TV-u, vijestima, portalima da si u takvoj poziciji.

Opet isto govorim: Glupost treba kritizirati u kakvom god obliku bila i bilo gdje. Kritizirao bih jednako i da netko tvrdi da je ateizam jedini ispravan. Ili bilo što drugo u tom smislu.

Penryn kaže...

4) A jesi ga sad zbrčkao. Kažem da si licemjer zato jer tražiš od vjernika da su tihi i povučeni, a upravo ti nisi takav. Bacaš kritike i sarkazme kad god stigneš, umjesto da radiš ono što od drugih tražiš - zadržiš za sebe. Ili pusti da govore pa i ti govori koliko hoćeš, ili traži da šute pa i ti šuti. Bez licemjerja.

Malo smo sklizli sa teme, jel, al što ću kad ne podnosim bilo kakvi oblik licemjerja.

Pa ja jesam povučen u svojoj vjeri. Nikad se ni ne izjašnjavam što sam po vjeri, niti nosim ikakva obilježja, niti se deklariram javno - Svoja uvjerenja držim za sebe. Tuđa uvjerenja ne mrzim, ne odbacujem, niti imam predrasuda prema njima - Niti mi smetaju. Ali me ne zanimaju. 

Katolici koji uporno dokazuju svojim čudima da su (citiram ih) "Put, istina, život" i jedino ispravno rješenje, nisu ljudi koji intimno prakticiraju svoja uvjerenja, niti ona koja ih drže za sebe. 

A čista psihologija - Onaj tko trpa svoja uvjerenja obično nije siguran u svoja pa ih na taj način pokušava potvrditi nadajući se da će naići na nekoga tko će mu to reći što želi čuti. 

Kada netko nabija svoja uvjerenja drugima, sorry ja se neću sudržati od toga da to ne kritiziram. Još uvijek ne vidim zašto bi moj stav bio loš toliko - Ako mi dokažeš, ja ću ga promjeniti od ovog trenutka. 

14 godina
odjavljen

Čovjek nije savršeno biće, i sve što radi nije savršeno, pa tako i vjera.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice