Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
AA-d00d kaže...
wyks kaže...
(s)izgoreo kaže...

svijetli crveno, to je znak da podržava Milanovićevu vladu i protivi se izručenju?

To znači da crveni vragovi razdiru hrvatsko nacionalno tijelo.

Drugo tumačenje: Sam Isus je bio prvi komunist i cijela ta ideja krščanstva je bliža komunizmu nego kapitalizmu.

Ustvari ako gledas prve krscanske zajednice pa i samog Isusa sa apostolima kako su zivjeli i sav svoj novac/imovinu medusobno djelili te je svatko dobio po potrebi puno, puno su blize ideji komunizma nego kapitalizma. Stovise mozemo reci da je Isus prvi komunist na svijetu. {#}

Znas onu Isus Krist - motorist komunist? {#}

18 godina
Makavelii kaže...
AA-d00d kaže...
wyks kaže...
(s)izgoreo kaže...

svijetli crveno, to je znak da podržava Milanovićevu vladu i protivi se izručenju?

Drugo tumačenje: Sam Isus je bio prvi komunist i cijela ta ideja krščanstva je bliža komunizmu nego kapitalizmu.

Ustvari ako gledas prve krscanske zajednice pa i samog Isusa sa apostolima kako su zivjeli i sav svoj novac/imovinu medusobno djelili te je svatko dobio po potrebi puno, puno su blize ideji komunizma nego kapitalizma. Stovise mozemo reci da je Isus prvi komunist na svijetu. {#}

A po novom nije crveno, sad je zeleno. Lajtšou. Kažu oni koji se kuže da je to ovaj rad:
http://www.rustoleumspraypaint.com/product/glow-in-the-dark/
ili za sam svoj majstor koji želi proći jeftinije ovaj
hehe evo u sulejman ima svoj igrokaz na tu temu:)))

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 2:11 (overhaul).
17 godina
neaktivan

Ono sto je meni najbolja stvar: svi im se smijemo, i vjernici i ateisti - ali ekipa bere lovu samo tako :-D

Znalo se rec u Puli:  "ko moze - moze" :-D

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
17 godina
odjavljen
Makavelii kaže...
AA-d00d kaže...
wyks kaže...
(s)izgoreo kaže...

Pa, komunizam je u teoriji idealan model. Nažalost, u praksi se dogodi da mali broj radnika rinta za veliki broj neradnika. Nešto kao i danas, samo malo žešće... :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ono sto je meni najbolja stvar: svi im se smijemo, i vjernici i ateisti - ali ekipa bere lovu samo tako :-D

Ma problem nije u tome što oni to prodaju pod pravo i što zarađuju na tome, dapače, nek se narod veseli. Problem je (bar iz moje perspektive) u tome što je netko gore opisao - mediji izvještavaju o ovome bez ikakve doze kritičnosti, bez nekakvog pokušaja da objasne zašto se što dešava i što bi moglo biti i cijelu ovu situaciju prodaju kao ultimativni događaj godine.

Uostalom, koga briga zapravo. Možda su i u pravu, treba servirati gluposti ljudima i to je to. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
(s)izgoreo kaže...

i što sad treba radit? što se radi kad gospa svijetli?

Ukinut sve religije i ateizam zakonom zabranit, jer je katoličanstvo dokazano ovim čudom. Jer prva Božija zapovijed kaže Nema drugih bogova osim mene. 

Znači da su svi fail i da se ovim ukazanjem automatski ukidaju i zakonom zabranjuju jer ovim čudom je dokazano katoličanstvo.

16 godina
neaktivan

Iskreno ja vjerujem da se nešto "neobjašnjivo" dogodilo.

Naime čuo sam iz par izvora dosta priča iz iskustava meni poznatih ljudi o "neobjašnjivim" događajima sa toga mjesta ukazanja i ovo aktualno me ne začuđuje.

Naravno teško je neisključivo tvrditi da je to baš likom i djelom Gospa. Ali ono što su mi ljudi (uglavnom žene) tvrdili je da su za istinu doživjeli neobjašnjivo "pročišćenje" i unutarnji mir. Baš kako i ovi očevidci tvrde.

http://www.norgems.com
18 godina
Tonči kaže...
Pa, komunizam je u teoriji idealan model. Nažalost, u praksi se dogodi da mali broj radnika rinta za veliki broj neradnika. Nešto kao i danas, samo malo žešće... :)

Seriously? Al' ono, baš za ozbač? Pa danas manje ljudi radi nego ikad i krade se više nego ikad.

Gledam te!
17 godina
Danny_HR kaže...
Deus ex machina kaže...

Ma problem nije u tome što oni to prodaju pod pravo i što zarađuju na tome, dapače, nek se narod veseli. Problem je (bar iz moje perspektive) u tome što je netko gore opisao - mediji izvještavaju o ovome bez ikakve doze kritičnosti, bez nekakvog pokušaja da objasne zašto se što dešava i što bi moglo biti i cijelu ovu situaciju prodaju kao ultimativni događaj godine.

Uostalom, koga briga zapravo. Možda su i u pravu, treba servirati gluposti ljudima i to je to. :)

-kritičnost? .. zašto? Što je smisao sporta u dnevniku, misica i sponzoruša koje pune naslovnice itd. Kritičnost je nepotrebna. Kritično razmišljanje je potrebno samo za nas s druge strane, dal je to neka reklama za zubnu pastu, novi auto, viagru.. mi smo ti koji trebaju biti kritični, ne druga strana ili posrednici (medij-mediator).

-posljednjih dana ima dosta kritika na račun čuda od deteta... i opet beskorisno. To je važno, žutilo nije važno, kriterij i kritičnost su usko povezane stavri, dok se osobne preferencije ne trebaju ticati nikog osim pojedinca (ukoliko nije na uštrb drugog), spolno, vjerski, politički.... osobni izbor. Vjernici nek' vjeruju (njihov izbor, ne naš), navijači neka navijaju, ... tu se nema što kritizirati. ...

i standardni 'btw', što bi tek D.Copperfield ili Dynamo napravio pred masom začuđenih? Kipek koji svijetli je 'mala beba' (to može i amater u kućnoj radinosti), ovi profesionalci bi odmah dobili status nekog boga, RA i sl. Dali njih kritiziramo kad 'ukradu' Kip Slobode? Dali kritiziramo glumce u filmu za lažnu smrt (kritiziraju ih filmski kritičari za dobar/loš film kojima je baš to posao, publika gleda ili ne gleda, ponekad kritičarev tekst odlučuje dali će gledati ali to bi zapravo trebao odlučiti gledatelj). Takve stvari se tiču vjerske zajednice, može ih kritizirati npr Crkva (jer je to njihova branša) jednako kao što im može dati blagoslov, jednako kao što filmski kritičar na kraju nekom filmu dodjeli Oscara ili Malinu,.. dakle krtiziraju-i-nagrađuju oni kojih se to tiče, u slučaju vjere, besmisleno je da ''drugi'' (nevjernici, ateisti, teisti, druga vjera, pekari, mehaničari..) kritiziraju nešto što nema nikakve veze s njima.

Što rade mediji? Daju medijsku pozornost, oblikuju 'mišljenje', reklamiraju ili blate, ovisno o interesima vlasnika odnosno novcu. ''Korisnik'' je taj koji treba biti kritičan, ja-ti.. i odlučiti dali je nešto OK ili nije. Dali ga se uopče tiče ili ne.

- Mediji? Iduća vijest će biti ''u Desincu najveća bundeva od 57kg, ponosni seljak...'' i par ministara koji nabadaju špek i smješkaju se uz općinare u nadi da će im slika osvanuti u lokalnom listu, nebili se mogli dičit' pred ostalim seljanima koji takve slike neimlju. Hoće li biti vijest kad Dinamo ostane u EU zimskoj ligi ili kad Maminjo zajedno s ČOom bude odrađivao branje kuruze? Što je vijest? Što su mediji, kritika... što je ovaj forum i tema? Sve i ništa, dokolica a nekome i job. Prečesto stav (kritičnost) ovisi upravo o tomu, prečesto o osobnom interesu, vjeri (po kojoj su svi drugi nevjernici) itd..

Da.. tipkamo (ili palamudimo) većinom kritičarenje nečega. Mi smo kritičari, mi moramo kritizirati ako nas se to uopće tiče. ... pa se pitam, nismo li nekako ''čudni'', tj konstantno se svađaju vjernici-nevjernici, navijači, gey-antigey.. pa neobično je to što npr geyove kritiziraju antigeyevi, koji (po nekoj uvrnutoj logici) nebi trebali imati interesa za geyeve, zar ne? Nevjernik nebi trebao pratiti ''vjerske'' vijesti-teme, navijač bi trebao navijati ZA svoj klub (umjesto protiv drugog, ali to je mrvicu logičnije o ovoj uvrnutoj logici jer se i vojska bori protiv druge vojske, ne protiv same sebe, izuzetak puč i građanski rat). itd. itd..

- Tako da treba kritički gledati/razmišljati sve, pa i kritičare. (malo vjerskog posipanja pepelom, prigodničarski). Izuzetak, kritizirati npr SDP ili velikog vođu ako si član, jer tad ubrzo nisi. Što s takvim kritičarima? Što s državom koja ne podnisi kritiku? Što s udarnim vijestima koje govore (kao konkretan primjer) o svijetlečem kipeku, dok ne govore o standardu (života, pravila, ponašanja...) u ovoj vukojebini? - ali ne, važno da mi sad kritiziramo kipeke, da se igramo lopaticama u pijesku umjesto da kritiziramo kritične institucije koje uništavaju sve u RH.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
woodgamesfx kaže...

Naime čuo sam iz par izvora dosta priča iz iskustava meni poznatih ljudi o "neobjašnjivim" događajima sa toga mjesta ukazanja i ovo aktualno me ne začuđuje.

Naravno teško je neisključivo tvrditi da je to baš likom i djelom Gospa. Ali ono što su mi ljudi (uglavnom žene) tvrdili je da su za istinu doživjeli neobjašnjivo "pročišćenje" i unutarnji mir. Baš kako i ovi očevidci tvrde.

Pa to nije cudo. Ja dobijem prociscenje i unutarnji mir skoro svake subote kad se izbijem iz cipela.

Rvat katolik!
14 godina
woodgamesfx kaže...

Doživjet ću i ja unutarnji mir ako si stvorim u glavi fikciju da sam došao na mjesto gdje se sigurno događa ono što ja želim.

Međugorje je izmišljotina, sama ideja ukazanja je nakaradna, uvreda za svakog vjernika i katolika, i sam vatikan ih ne priznaje što dovoljno govori o kakvoj se pokvarenoj namjeri radi. 

Ali ovce tamo idu bez razmišljanja i hodočaste na koljenima nekoliko stotina kilometara misleći da će rješiti svoje untuarnje ili neke druge probleme na taj način, što je opet glupo jer nešto se neće samo od sebe nikad rješiti. 

Čak pravi vjernik po mom mišljenju bi trebao odbaciti Međugorje isto kao i Vatikan. Barem ja tako to vidim. 

17 godina
odjavljen

@Veliki Brat: ne znam ima li tu razlike kod nas i koji je stvaran broj zaposlenih tada radio, a koliki samo "radio". Kako rekoh, komunizam socijalizam je teoretski bolji, malo "žešća" fora nego danas (ideološki). Po svemu sudeći, tada se bolje živjelo bez xy stvari, ali navodno bolje. Trade-off. Kao osnovnoškolac u to vrijeme, ne sjećam se puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 10:00 (Tonči).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ovo je došlo kao naručena protuteža kaznama od 3500 za kašnjenje obnove osobne iskaznice, nadahnut premijerov govor, novo zaduživanje države na inozemnom tržištu od cca. 1.5mlrd $ (dobrim dijelom za isplatu plaća i mirovina - rekli bi alkari - u ništa!), obnovu voznog parka (i to kakvu) HEP-a u iznosu kakvih 225mil.kn. itd.

O EDP-u rijetko tko i razmišlja (vjerojatno se ni ne usudi), a kamoli da javno kaže dvije suvisle o tome što nas čeka, izuzev ekipe sa IJF-a koju poslovično malo tko u Hrvatskoj navrijeme sasluša, iako realno, ne samo potencijalno, imamo ogroman problem u javnim financijama u najskorije vrijeme.

Čime sve to anulirati ako ne ćirilicom na tablama i svijetlećom flourescentnom Gospom od Ebaya. Onda odem na večernji i na fejsbuk na neke od stranica kojima se vijest proširila, pročitam malo komentare i shvatim da Gospa koja svijetli poput panorame Tokya noću, očito nije uvreda za SVAČIJU inteligenciju. Prvo je treba imati uopće.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 10:28 (thedream).
16 godina
neaktivan

Ja samo kažem da postoji mogučnost.

13 godina
neaktivan

Opala im je zarada pa da je dignu izmislili novo čudo.

Staro s**nje novo pakovanje.

Ništ' novog na 'brdovitom balkanu'

Nema akcije bez reakcije
18 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/linic-pavicu-oprasta-vise-od-2-milijuna-kuna-duga-a-on-placa-leasing-za-luksuzni-mercedes-s-kojim-se-vozika-na-sastanke-s-milanovicem/702501.aspx

Prvo... kako su uopce mogli dozvoliti da se nakupi toliko duga.

Drugo... zasto njemu oprastaju 2 milijuna kuna, a sa druge strane rade ovrhe na stanove radi desetak tisuca kuna duga i tjeraju ljude na ulicu, pecate kafice i restorane radi stotinjak kuna i slicno? I onda ce mi netko reci da ova djubrad (kao i ona druga djubrad) ne podilazi eliti. Nabijem ih.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

tnakire, ti nikako da naučiš: mali dug - mali problem, veliki dug - strateški partner.

Digneš li u banci 50.000 eura kredita, oduzet će ti stan, no digneš li 30 milijuna, reprogramirat će se beskonačno. Isto je i s državom: ako si dužan kao firma 50.000 kuna, blokirat će ti se računi, a ako si dužan 2 milijarde, oprostit će ti se 500 milijuna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 10:56 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...

tnakire, ti nikako da naučiš: mali dug - mali problem, veliki dug - strateški partner.

Digneš li u banci 50.000 eura kredita, oduzet će ti stan, no digneš li 30 milijuna, reprogramirat će se beskonačno. Isto je i s državom: ako si dužan kao firma 50.000 kuna, blokirat će ti se računi, a ako si dužan 2 milijarde, oprostit će ti se 500 milijuna.

Ma ja kuzim kako to ide, ali ne kuzim zasto to tako ide...

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Tonči kaže...

Ma ja kuzim kako to ide, ali ne kuzim zasto to tako ide...

Stvar je bitnosti i zamjenjivosti.  Mi obični mali ljudi nismo nikome bitni. Kao masa mi smo samo jedan dio broja proračunskih tabela.  I kako sam kažeš ako ti uzmu kuću-stan i crkneš na cesti koga iz sustava boli ona stvar.....  Nikoga. 

Mi smo tu da marljivo punimo hangare i magazine, a netko pametniji i bitniji će nam već u pravoj prilici reći kada dio toga možemo dobiti nazad.

18 godina

Ali drzava tu nije radi par bogatih pojedinaca, vec radi kompletnog naroda. Osnovne stvari ne idu kako treba.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ali drzava tu nije radi par bogatih pojedinaca, vec radi kompletnog naroda. Osnovne stvari ne idu kako treba.

Stari moj a kada su unazad 20-30 godina stvari išle kako treba? Mada ni mi nismo izuzetak. 

16 godina

Nah... da se imalo pameti pozatvarat' sve ove kokošarske novine i nekako spasiti Vjesnik, bilo bi svima bolje.

Što se EPH i Pavića tiče, pa on je već godinama dobar sa vlastima. Silne kupovine, prodaje i pretakanje novca (čitaj pranje) prolazile su bez problema i uz pomoć vladajućih, kako starih tako i novih.

Čovjek ni kriv ni dužan dođe do desetaka milijuna kuna i nikom ništa. Klasično 'rvacko poslovanje {#}

17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Praviš se naivan da bude báza u temi ili...? "Država" je tu prvenstveno po inerciji, a ljudi koji se uguraju u državne službe u nas uglavnom rade najprije za sebe i svoje, a zatim onako kako bi trebali, ako ikad. S obzirom da smo još uvijek mlada banana država (samo pukim slučajem nemamo španjolski kao službeni jezik), u nas je to dosta izraženije, nego u državama gdje je kontrola bolja...

18 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Praviš se naivan da bude báza u temi ili...? "Država" je tu prvenstveno po inerciji, a ljudi koji se uguraju u državne službe u nas uglavnom rade najprije za sebe i svoje, a zatim onako kako bi trebali, ako ikad. S obzirom da smo još uvijek mlada banana država (samo pukim slučajem nemamo španjolski kao službeni jezik), u nas je to dosta izraženije, nego u državama gdje je kontrola bolja...

Mislim na drzavu kao instituciju.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

I ja.

16 godina

Tebi je smiješno što je struja toliko skupa da se niti božanske celeb-osobe ne mogu ukazati kada žele i pokazati svoje moći? {#}

18 godina
neaktivan

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još! {#} {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 14:45 (Penryn).
18 godina
neaktivan
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
12 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još! {#}

vjernici?!ja mislim da je ovo sramota,a ne pobožnost,najprije su rekli kako se ne moze uslikat,onda odjednom uslikali,pa se svjetlo ugasilo(valjda im nestalo boje/struje),pa se opet upalilo....i vjerojatno to rade da bi im ovaj narod vjerovao i da bi postali atraktivni....

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice