Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Ezio kaže...

Vratio se big tasty u mcd a vi pricate o nekakvom vegetarijanstvu. Vegetarijanstvo je za curice.

McD ne bi stavio u usta da umirem od gladi... to ni nije meso, to je obojeni amonijak i otpatci....

Na, educiraj se. Ako ti se ne gleda J.O., mozes uguglati "Pink slime" pa pogledaj sta jedes *shivers*

Usput, jedna anketica vezana za hranu, ali ne bas za vrstu dijete.

Kad kupujem procesiranu hranu:

12 proucim sastojke
14 ne proucavam sastojke
So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 1:05 (Deus ex machina).
16 godina
Deus ex machina kaže...
McD ne bi stavio u usta da umirem od gladi... to ni nije meso, to je obojeni amonijak i otpatci....

Nemoj uspoređivati McD preko bare i u Europi

12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Potrudim se da proučim. Na kraju me samo glava zaboli od silnih stvari koje ne znam ni izgovoriti, a kamoli šta znače.

A neki spisci sastojaka jednostavno nemaju smisla. Tipa Polimark-ov kečap (IMHO niti jedan drugi se ne može mjeriti sa njim) ima potpuno iste sastojke u blagoj i ljutoj verziji!? Uvijek me zanimalo od čega je ljut. Jednom sam u trgovini uzeo oba u ruke da uporedim i vidjeo potpuno istu listu sastojaka.

Dakle odgovor: volio bih da mogu da pročitam i da znam šta se sve nalazi u njoj, ali u 90% slučajeva ne bude tako. U budućnosti će da bude mnogo traženja po Wikipediji o pojedinačnim sastojcima što se mene tiče.

14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Mozes ti i bolje trolati ;-) Ova tvrdnja je na razini IQ 40, mozes to i sam zakljuciti bez da ti se objasnjava.

Zašto bih trolao?

Činjenica je da bilo koji način ishrane, čovjek mora ubiti živo biće (biljke spadaju u živa bića) pa je prema tome nelogično napadati ljude koji imaju u svojoj prehrani meso zbog ubijanja životinja jer isto tako vegetarijanci ubijaju biljke.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Deus ex machina kaže...
Ezio kaže...

Vratio se big tasty u mcd a vi pricate o nekakvom vegetarijanstvu. Vegetarijanstvo je za curice.

Na, educiraj se. Ako ti se ne gleda J.O., mozes uguglati "Pink slime" pa pogledaj sta jedes *shivers*

Usput, jedna anketica vezana za hranu, ali ne bas za vrstu dijete.

Reci drito u glavu bez taktiziranja,Izlanuo seto je smeče koje je eto ipak jestivo i šta onda na kraju čovjek može očekivat po pitanju zdravlja. Nakon godina jedenja takvog smeča, zna se jel kak to izgleda i nema kaj baš je super da več i dijeci u školama serviraju takvu smeče hranu.Još bi trebalo spomenut i famozne hrenovke ili paštete, i kak one nastaju jer sve je to sličan čušpajz dakle jestivo smeče dobar tek uživajte u jestivom smeču fučkaj ga.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Zašto bih trolao?

Činjenica je da bilo koji način ishrane, čovjek mora ubiti živo biće (biljke spadaju u živa bića) pa je prema tome nelogično napadati ljude koji imaju u svojoj prehrani meso zbog ubijanja životinja jer isto tako vegetarijanci ubijaju biljke.

Ovako, ukratko:

People for the Ethical Treatment of Carrots doesn’t exist because everyone knows the difference between taking a carrot out of the ground and slicing a pig into pieces. Everyone also knows the difference between mowing a lawn and tossing a live baby male chick (egg industry) into a rendering machine. If one does not understand the difference, then that person is disingenuous, irrational and illogical. The fact that some people compare carrots to cows proves how muck-deep in oppressive thought meat-eaters truly are.

Ako ti to nije dosta:
So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Veli jedan kompić čija djevojka ima celijakiju da je upravo McD mjesto na kojem možeš bit siguran da je faširanac goveđi i bez ikakvih dodataka. Ne znam postoji li razlika u mesu na zapadu i u Europi, ali ovo sam čuo s više strana.

Pranja kaže...

Ali i mesojedi jedu biljke, tako da su onda dvostruki ubojice. 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
18 godina

konkretno pitanje - može li se napraviti čokolino sa bademovim mlijekom? pretpostavljam da može..

jel netko probao (deus)? možda ne čokolino ali neka druga žitaricu koja se otapa u mlijeku?

okus? razlika?

hvala!

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
neaktivan

Možeš ti Čokolino i s vodom napraviti.

Probao sam kornflejks s bademovim i fino je.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
18 godina

probal sam čokolino s vodom i "nije to to" ;)

bum probal malo sa drukčijim mlijekom eksperimentirat.. samo da me financijski ne upropasti 

mogo bi recimo sa ovime počet..

http://www.biobio.hr/mlijeko-rizino-ljesnjak-badem-11788

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 9:35 (nixass).
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Nije to baš tako, znaš... Recimo, ja sam od izvora kojem vjerujem čuo da je meso ok u našeg McD-a. Nemam razloga vjerovati da se ovako prerađuje baš u McD. No, da je nelagodno gledati, jest.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 9:52 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Deus ex machina kaže...

Nije to baš tako, znaš... Recimo, ja sam od izvora kojem vjerujem čuo da je meso ok u našeg McD-a. Nemam razloga vjerovati da se ovako prerađuje baš u McD. No, da je nelagodno gledati, jest.

Gavrilović od negdje 2010. ako se ne varam. Sad pitanje što mu i on dostavlja, znaš da se u mljeveno obično stavlja zadnje đubre, kosti, mast itd.

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
neaktivan

U mljeveno meso se stavlja meso, nikakve kosti ni hrskavice ili koža.

Hrenovke, kobasice i paštete su druga stvar. Eventualno ako misliš na one pileće pohance, tu idu ostaci.

Ali paketi mljevenog mesa su upravo to, paketi mljevenog mesa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 10:24 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

U mljeveno meso se stavlja meso, nikakve kosti ni hrskavice ili koža.

Hrenovke i paštete su druga stvar.

Frend mesar sa lancem mesnica u Šibeniku kaže da i on stavlja isključivo meso, ali da to nije pravilo, i da su mnogi skeptični prema već samljevenom mesu kad dođu kod njega. U pravilu traže cijele komade da pred njima samelje jer su se očito opekli.

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
neaktivan

Nije pravilo, sigurno da postoje lokalni lopovi koji to ne rade, al industrijski tu nema previše muljaže. U mljevenom se mesu to osjeti i primijeti. Kako po teksturi dok je sirovo tako i za vrijeme pečenja.

18 godina

Hraniti se zdravo ZDRAVO je poprilicno skup sport ako ne zivis na selu i nemas pristuop domace uzgojenom povrcu i domacim zivotinjama.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 10:43 (tnakir).
18 godina

pik i gavrilović mljeveno meso meni strašno smrdi kad se dinsta za npr bolonjez ili lazanje..

puno puta sam kupovao to sranje po raznim dućanima i najgori se pokazao konzum a najbolji interspar.

no, u zadnje vrijeme sam i to prestao i kupujem isključivo kod lokalnog mesara koji je dosta pouzdan ali i malo skuplji (30ak % u odnosu na industrijske mesnice) no stvarno vrijedi.

miris mesa kod disntanja je gotovo savršen a o gotovom jelu da ne pričam..

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 10:46 (nixass).
17 godina
odjavljen

Mislim da ima i previše dima uz vrlo malo vatre, kad smo kod toga. Ja, doduše, meso kupujem isključivo u mesnici koju drži privatnik za kojeg znam odakle mu meso i mljeveno također radim sam (mesar za mene, naravno, ali...). Nikad nisam kupovao meso u pakiranjima u trg. centru, tako da ni ne znam čega sve tu može biti.

Što se tiče McDonaldsa, od pouzdanih izvora znam da je, vjerovali ili ne, meso iz domaćih izvora, čak i povrće uključeno i da se iznimno pazi na kvalitetu i proces nabave i obrade, daleko više, nego kod nekih razvikanih domaćih restorana. Mislim da se Jammijev video odnosi na, u SAD-u mnogobrojne, jeftinije restorane brze hrane, a ne možda sami McD.

Inače sam, u određenom razdoblju prije 7-8 godina, 15 dana jeo isključivo McD hranu i nije mi se ništa dogodilo. :) Ovo je moj stav kao osobe koja praktički ne ide u McD, jer od njihove hrane i ne preferiram ništa osim McSundaya ili kako se već zove sladoled...

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

{#} ..i ja sam se zaklao da neću nikad ući u niti jedan mcd restoran u životu a kamo li pojesti neku amerikaniziranu plastiku iz tog lanca... btw. vizavi ne prženja na maslinovom ulju, kažu da je to mit i da je upravo ekstra djevičansko najstabilnije od svih ulja na visokim temperaturama te da od svih ulja najmanje gubi na svojstvima za vrijeme prženja

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 13:37 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen

Bolje da ne znate kaj jedete u MCD! {#}

15 godina
Ajde bas mi je drago da ima par ljudi koji kuze kakva je hrana u meku. Povrce je domaceg uzgoja(salata,luk,itd...) a sta se tice mesa jedan dio proizvodi gavrilovic a drugi dolazi iz Austrije. Najbolje mi je kad mi je frend rekao da nikad nebi jeo dorucak jer je cuo(od sestre, kojoj je pak rekao dexko ciji frendov tata ima poznanika koji to zna) da su jaja cista kemikalija. A to najobicnija perlina jaja najbolje kvalitete.
Ako sam ti pomogao opali TD!
15 godina
Diplomat kaže...

Bolje da ne znate kaj jedete u MCD! {#}

Pa posto radim znam ;-)
14 godina
odjavljen

A od kuda i kako jaja dolaze?

15 godina
Diplomat kaže...

Pa u hladnjaci, u kutijama. Kao sta mozes kupiti u ducanu u onim kartonskim kutijama. Proizvodjac je Perla ako se ne varam, mialim da sam vidio da ih ima u plodinama ili interapsparu.
14 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...
Diplomat kaže...

Pa u hladnjaci, u kutijama. Kao sta mozes kupiti u ducanu u onim kartonskim kutijama. Proizvodjac je Perla ako se ne varam, mialim da sam vidio da ih ima u plodinama ili interapsparu.

Bilo je problema sa tim jajima, nema te nagrade za koje bih to pojeo! {#}

15 godina
Diplomat kaže...
FuzzyBrain kaže...
Diplomat kaže...

Kakvih problema? Da se nes desilo valjda bi ja to znao? Jaja su pecena/kuhana na maslacu i odma se konzumiraj, nezdravije je valjda kad doma roknem 7,8 jaja na uzavrelom ulju s pol bijelog kruha i pol kile luk salate ;-)
14 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...
Diplomat kaže...
FuzzyBrain kaže...
Diplomat kaže...

Kakvih problema? Da se nes desilo valjda bi ja to znao? Jaja su pecena/kuhana na maslacu i odma se konzumiraj, nezdravije je valjda kad doma roknem 7,8 jaja na uzavrelom ulju s pol bijelog kruha i pol kile luk salate ;-)

Nebi nažalost, informacije koštaju! {#}

Makar budimo relani jedno mjesečno pojesti u MCD neće nikome naškoditi! {#}

17 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...
Ajde bas mi je drago da ima par ljudi koji kuze kakva je hrana u meku. Povrce je domaceg uzgoja(salata,luk,itd...) a sta se tice mesa jedan dio proizvodi gavrilovic a drugi dolazi iz Austrije. Najbolje mi je kad mi je frend rekao da nikad nebi jeo dorucak jer je cuo(od sestre, kojoj je pak rekao dexko ciji frendov tata ima poznanika koji to zna) da su jaja cista kemikalija. A to najobicnija perlina jaja najbolje kvalitete.

Kako sam rekao: znam da je u McD hrana kvalitetnije pripremana i s daleko boljim higijenskim pravilima, nego u mnogim "velikim" restoranima. To je ono što ljudi ne kuže, jer automatski mediji i kuloarske priče kenjaju po McD kao "smeće" hrani, što je posve neopravdano.

A ovih priča od babe koja ima sestru pokojne ujne, čiji je stric radio u nećakovom restoranu, koji je hranu nabavljao iz iste zemlje gdje je njegova žena rodila i upoznala distributera za mesnicu koja je .... sam se naslušao i uglavnom su izmišljeno sranje.

15 godina
Tocno to, netko vadi zakljucke po tome sta mu je mali od frenda iz vrtica radio u rubelju pa sve trpa u isti kos.
16 godina
Diplomat kaže...

Mislim da snese kokoš.

Ima inače ona vječna pitalica: što je prvo bilo? kokoš ili jaje? možda te to zbunilo.

mcd im haccp i to bi trebalo biti vjerodostojnije od rekla-kazala napuhanih pričica koje puše internet teoretičari zavjera.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 13:57 (Ezio).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice