Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.316.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
redneck kaže...

Prvu stvar koju sam napisao kao odgovor Tonciju je objasnjenje da Vitamin B12 ne proizvode zivotinje, vec bakterije koje zivotinje jedu jeduci nesteriliziranu hranu. B12 mozes vrlo jednostavno dobiti iz obogacenog mlijeka, mlijeka od badema, mlijeka od soje, mlijeka od rize.

Ali ne, potrebno je glupovati i dalje...

Nema veze, makar si konzistentan!

Dr. Zoidberg kaže...

A Deuse mislio sam da je jaje jaje a ne menstruacija :P menstruacija je proces. Možeš ti iznjeti i svoje argumente bez omalovažavanja jaja :)

Znas onu: I'd like to, but not as much as I'd like not to :-D

Veliki Brat kaže...

Ali ovo citirano mi je bezveze - ako hoćeš isto ko kajganu, napraviš si kajganu. Ljudi koji bi nešto promijenili, a da sve ostane isto su idioti i najbolje im je ništa niti ne pokušati mijenjati.

To je velika istina, no kao sto rekoh - veganstvo je vezano uz moral, a ne uz dijetu u onom narodnom smislu. Netko voli okus jaja, a ne moze se pomiriti s time da se prema kokosi odnose kako se odnose, pa onda se tome doskace na ovaj nacin.

Sto se tice okusa - u pitanju su glutamati i umami, kako sam objasnio...

AA-d00d kaže...

Da, tko bi rekao, kao da se skidam sa teške droge...

Meso je zdravo i pridonosi raznolikoj prehrani. To što 90% populacije ovdje jede čvarke i špek nije pokazatelj da je meso nezdravo. Ja jedem meso bez masti (ne jedem ni kožicu od piletine) pripremljeno u maslinovom ulju.

Ugl ovako nešto: http://libra.msra.cn/Publication/35857459/lean-beef-contributes-significant-amounts-of-key-nutrients-to-the-diets-of-us-adults-national

Prije svega - maslinovo ulje se raspada na jacim temperaturama i postaje otrovno, tako da bih ti preporucio ulje od repice ili suncokreta za przenje, a maslinovo ulje samo pokapaj na kraju na gotovu hranu za okus.

Drugo, tnakir i Danny su rekli vrlo pametnu stvar - sve skodi u prekomjernim dozama, i istina je da je grillano povrce otprilike jednako nezdravo kao i grillano meso - ali!

Problem je u tome sto meso koje ces kupiti u marketu i povrce koje ces kupiti u marketu imaju nekoliko redova velicine razlike u kvaliteti.

Povrce kupljeno u marketu je potrebno temeljito oprati i na konju si. Meso kupljeno u marketu je odraslo na steroidima i hormonima. Djeci od 7-8 godina rastu sise zbog mesa, covjece!

To je to, sto se tice zdravlja. Ako ces kupovati organsko meso, onda se potpuno slazem da je meso izvrstan izvor nutrienta, no cisto usporedbe radi - normalna kokos je ovdje 5-7$, organska kokos je 25$.

Kao sto sam rekao vec 5 puta do sada - veganstvo je prehrana iz savjesti, a ne prehrana iz zdravlja.

Takodjer, da ti odgovorim na pitanje u vezi toga da sam jeo meso - nekad ga jedem i danas, pritom mislim na ribu. Dva su razloga:

1. uglavnom skrivam da sam veganac od ljudi oko sebe, vas vjerojatno nikad necu sresti, pa me bas briga. Rijetki rijetki prijatelji znaju za to, i ne sire to dalje. Stvar je u tome da se dogodi da netko sprema veceru, a ja im ne zelim komplicirati zivot. Ne libim se reci da ne jedem meso, ali ne kompliciram oko mlijeka, vrhnja, jaja, etc... e sad - kad se kreces u drustvu mesojeda, a ovdje se cesto jede vani jer je jeftino, onda se kreces na mjestima gdje se veganski izbor svodi na salatu, koju bi morao pojesti bez dressinga.Tako da, ukorak s time da ne zelim komplicirati zivot nikome, pojeo bi meso.
  2. u pocetku nisam bio dobro informiran o tome, i vodio sam se za onom da je najzdravije - najprirodnije, a covjek je po prirodi opportunistic omnivore, dakle jedemo sve uz naklonost onome sto je jednostavno dostupno. S vremenom me je pocelo sve vise i vise muciti to da kad vidim meso/ribu/jaje na tanjuru, ili mlijeko u kavi, da znam kroz sto neka zivotinja prolazi da bi ja to pojeo, i to mi je ogadilo tu hranu.
    Informirao sam se bolje, pisao gospodinu Yurofskom da mi da savjete o tome kako zivjeti kao atleta koji je veganac, i jednostavno promjenio prehranu. Uopce nije tesko.

@Veliki Brat

Rostilj je vrhunski nezdrav. Nema to puno veze s masti, vec s pregorenim dijelovima. Kad hrana mijenja sastav zbog topline - stvara kancerogene spojeve. Znaci, svaki put kad sprzis meso i ono uslijed przenja karbonizira - upravo si stvorio kancerogeni spoj.

Naravno, ne nuzno u opasnoj kolicini, ali ako ti je glavnina prehrane to, nemoj se cuditi zdravstvenim problemima u buducnosti.

Sukladno tome, suprotno opcem uvjerenju - mikrovalka je zacudjujuce najzdraviji oblik grijanja hrane nakon kuhanja, jer mikrovalka kuha hranu (tj. kuha vodu u hrani).

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 16:34 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Od tada joj je krvna slika bolja od moje (što je normalno jer je mlađa), a zdravstvenih problema vezanih uz hranu nije imala.

Ja jedem uglavnom meso i krvna slika mi je apsolutno savršena.. tako da s time definitivno nema veze. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Prije svega - maslinovo ulje se raspada na jacim temperaturama i postaje otrovno, tako da bih ti preporucio ulje od repice ili suncokreta za przenje, a maslinovo ulje samo pokapaj na kraju na gotovu hranu za okus.

Jako dobar post. Sve na mjestu, pun informacija i iznimno edukativan. TU. Ovo sam ostavio jer nema smisla da citiram cijeli post, ali ovo mene najviše boli, kada vidim da ljudi maslinovo ulje koriste bezveze. Maslinovo ulje je kao najfinije vino, najskuplji kavijar, sir, jedna od jedinstvenih delicija u kojoj bi se trebalo guštat, a ne ga koristiti za prženje pomfrita. Tko ne podnosi intenzivan okus neka ga mješa u omjerima kako mu paše, ali upravo tako: pokapat na gotovu hranu bila to salata, sezonsko povrće, jaja na oko/kuhana/kajgana, preko ovjčjeg sira, blitve, krumpira, pa čak i s običnim kruhom.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja jedem uglavnom meso i krvna slika mi je apsolutno savršena.. tako da s time definitivno nema veze. :)

Trolaš ali neka, očito je mislio da nećeš po defaultu imati lošu krvnu sliku od vege ishrane a ne da će ti biti dobra od toga.

Ili želiš reći da ikakva ishrana nema veze s krvnom slikom?

17 godina
odjavljen

Nigdje ne vidim da to piše. Ja samo kažem da od jedenja mesa nemam lošiju krvnu sliku; dapače, gotovo savršena je (osim što mi je hemoglobin na donjoj granici).

17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Deus ex machina kaže...

Jako dobar post. Sve na mjestu, pun informacija i iznimno edukativan. TU.

I don't know... Meni Deus počinje ličit na ovog frajera

A deus, kad si popio esspresso sa kravljim latteom, samo ću reći "You once were a ve-gone, and now you will be gone."

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Deus ex machina kaže...

Jako dobar post. Sve na mjestu, pun informacija i iznimno edukativan. TU. Ovo sam ostavio jer nema smisla da citiram cijeli post, ali ovo mene najviše boli, kada vidim da ljudi maslinovo ulje koriste bezveze. Maslinovo ulje je kao najfinije vino, najskuplji kavijar, sir, jedna od jedinstvenih delicija u kojoj bi se trebalo guštat, a ne ga koristiti za prženje pomfrita. Tko ne podnosi intenzivan okus neka ga mješa u omjerima kako mu paše, ali upravo tako: pokapat na gotovu hranu bila to salata, sezonsko povrće, jaja na oko/kuhana/kajgana, preko ovjčjeg sira, blitve, krumpira, pa čak i s običnim kruhom.

Ovo stvarno nisam znao. Sva sreća pa ga ne jedem isključivo prženog - kao dresing za salatu (jer ocat ne podnosim), u marinadi za ribu i još uz par takvih stvari koje se trenutno ne mogu sjetiti.

Ulje od repice nisam probao, a suncokretovo mi je nekako postalo fuj odkad sam počeo jesti maslinovo.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan
redneck kaže...

Osim toga,čisto je jasno da je čovjek svejed,po zubima koji još itekako sadrže rudimentarne kolljače i derače,poznatih u životinja mesojeda..Za razliku od toga,pogledajmo zube preživača,čisto biljojeda,pa ćemo uvidjeti nedostatak koljača i derača,kao kategorije tipične za mesojede..

sad tko hoće glumiti kravicu,nek izvoli,sretno mu bilo...{#}

Koja budalastina.

Mesojedi ne mogu micati vilicom lijevo-desno, to mogu samo biljojedi, bas kao i ljudi.

Mesojedi jedu meso SIROVO, i jedu SVE - meso, misice, tetive, zeludac, mozak, oci, kozu. Ljudi ne mogu.

Mesojedi imaju drugaciji sastav sline i zelucane kiseline od biljojeda - mi imamo to isto kao i biljojedi.

Da nabrajam dalje?

Dapace, zanimljive povijesne cinjenice:

• jedina skupina ljudi u kojoj je ketogenicko stanje normativ jesu Eskimi, sto ide ruku pod ruku s okolisem koji nema drugih nutrienta osim mesa drugih zivotinja.
  • sve ostale skupine po defaultu imaju vegansku prehranu; najstarije civilizacije na svijetu imaju kao tradicionalnu hranu vegansku hranu!
  • default ljudskog tijela jest da sagorijeva ugljikohidrate za energiju; da bi se prebacio u ketogenicki mode (tj. poceo prziti mast), potrebno je _odreci_ se ugljikohidrata. Odrzavanje ovog stanja na duze vrijeme moze dovesti do povecanja kiselosti krvi i smrti, stanje koje slovi kao ketoacidoza.

Porucio bih ti da se informiras, ali mislim da za to nisi sposoban - dokazao si to vec odavno...

redneck kaže...

Ono štoje ključno,da kad pojedeš fino pečenu šnicletinu od zrele govedine,i čašu dobrog Bordoa,spreman si i za najžešću žensku..Ne znam što će Vegićima dati snage za tako nešto? {#}

Naravno....

http://www.mindbodygreen.com/0-5590/5-Reasons-Why-Vegans-Have-Better-Sex.html

Imas ovakvih linkova mali milijun, meni se ne da traziti dalje pa si googlaj sam.

Javi se kad god hoces da skoknemo u ring i omjerimo snage {#} pa da ti iz prve ruke (sake?) pokazem koliko snage jedan vegic ima ;-)

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 17:00 (Deus ex machina).
18 godina

U potpunosti se slazem sa Deusom oko zivotinja i prehrane, covjek je u pravu.

Svako zivo bice jednako vrijedi, vec je bila diskusija o tome. To da li delfin ima 1 IQ bod vise od orangutana pa vise vrijedi zivjeti od njega su debilne gluposti.

Ja nisam vegan niti vegetarijanac ali sam svjestan necega sto mnogi ljudi nisu, a to je koliko trujemo vlastito tijelo nepravilnom prehranom.

Covjek koji kaze "bas me briga za kravu, ja sam visi na hran. lancu!!11onejedan" je po meni odvratna, nemarna i nepametna osoba.

Jedino sto mi je gore i odvratnije od toga su ljudi kao ja, koji su svjesni vlastitih pogresaka, a nastavljaju ciniti tu istu pogresku iz nova jer su preslabi da se promijene, jer im je meso "fino" kao da to ista ikome znaci... 

Jednog dana kada budem dovoljno jak cu vjerojatno bit vegetarijanac, ako cu biti dovoljno pametan...

Sav ovaj ostali "vegan bashing" je nista drugo nego retardirano busanje o prsa primitivnog homo sapiensa koji je ponosan na svoju mesnu "lovinu".

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Danny_HR kaže...
Od tada joj je krvna slika bolja od moje (što je normalno jer je mlađa), a zdravstvenih problema vezanih uz hranu nije imala.

Otac mog očuha puši 2-3 kutije cigareta dnevno i obožava masnu hranu. Ima 96 godina i nikad nisam vidio zdravijeg čovjeka.

Cigarete i masna hrana nisu nezdrave.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Dao sam ti TU jer mi je smijesan post, ali nisi u pravu; nek jede tko god sto hoce... ne pada mi da branim ista ikome, dapace, cesto sebe dekomodiram u vezi hrane da bi drugi ljudi jeli sto su navikli.

No, ne podnosim kad se ljudi razbacuju neistinama u vezi prehrane, jer kao i sve drugo - naculi su nesto od babe, pa su sad nutricionisti. Informacija o prehrani ima prekrcat internet, 80% toga je smece. Treba se dobrano potruditi da iskopas cinjenice od gluparija, a ja sam se potrudio - i zato mi jako smeta kad netko naleti i sipa narodne mudrosti, mene zove nekim elitistom, sve to zato jer je meni odvratno zivjeti s cinjenicom kroz sto zivotinja prolazi da bi ja jeo njezine nusprodukte - koji mi po defaultu nisu potrebni.

@psiho

Iskreno da ti kazem - da ljudi stvarno love i ulove svoje meso, ne bi rekao rijec! Ja osobno nemam bas nikakvih moralnih kocnica ustrijeliti nesto, da sam gladan i da nemam pristup necemu drugom.

Ali pogledaj stvarnost danasnjice - covjek mora odlaziti u teretanu da bi bio fit!

Pa koji je to paradoks danasnjeg zivota??? Jedemo vise nego sto nam je potrebno, da bi kasnije trosili dragocjeno vrijeme u teretani, trceci na mjestu, radeci kompletno nezdrave i nekorisne vjezbe (trbusnjake!) i istopili sve te nepotrebne kalorije i izgledali fit?

Zar nije jednostavnije sasjeci problem u korijenu, tj. jesti koliko nam je dovoljno i jesti zdravo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 17:32 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

No, ne podnosim kad se ljudi razbacuju neistinama u vezi prehrane, jer kao i sve drugo - naculi su nesto od babe, pa su sad nutricionisti. 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Covjek koji kaze "bas me briga za kravu, ja sam visi na hran. lancu!!11onejedan" je po meni odvratna, nemarna i nepametna osoba.

Jedino što je tu odvratno je taj način na koji to čovjek kaže. Ja isto tvrdim da sam na vrhu hranidbenog lanca. Kao što životinja grabežljivica ima svoje načine kako doći do lovine (brzina, fizička veličina, kandže, očnjaci) tako imam i ja (kupim npr. vepra od lovca). Da su uloge obrnute nisam baš siguran da bi životinje prema nama ljudima postupale humano (kako bi se u tom slučaju to zvalo{#})?

Ono što mene kao čovjeka čini boljim i vrednijem od bilo kojeg drugog grabežljivca je to što ja ne želim da životinja prolazi patnju i agoniju da bi meni poslužila kao hrana - dok jednog lava, krokodila ili morskog psa boli ona stvar za način na koji će ubiti svoj plijen. Ne mogu ni zamisliti agoniju i bol koju bih osjetio gledajući kako mi lav visi za grkljanom ili kako mi krokodil otkida ruku.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Tonči kaže...
Danny_HR kaže...

Otac mog očuha puši 2-3 kutije cigareta dnevno i obožava masnu hranu. Ima 96 godina i nikad nisam vidio zdravijeg čovjeka.

Cigarete i masna hrana nisu nezdrave.

Jesi li proveo znanstveno istraživanje (krvna slika?) o tome? Krv dosta govori o zdravlju. Je li snimao pluća i grlo nedavno? Testirao kapacitet pluća? To što "ti vidiš", ne znači apsolutno ništa bez medicinske provjere. :))

Svakako,  iz činjenice da jedem meso i imam savršenu krvnu sliku, mogu zaključiti da meso nije nezdravo.

Deus ex machina kaže...

No, ne podnosim kad se ljudi razbacuju neistinama u vezi prehrane, jer kao i sve drugo - naculi su nesto od babe, pa su sad nutricionisti.

Nije ti jasna jedna bitna stvar: ljudi na balkanu su vrhunski nogometni treneri (svi), programeri, liječnici, sportaši pa i nutricionisti. Dakle, automatski nisi kvalificiran. Inače, svaki profesionalni sport je nezdrav i opasan za zdravlje, dakle, to vodi u nekakav zaključak.

18 godina
Deus ex machina kaže...
@Veliki Brat

svaki put kad sprzis meso i ono uslijed przenja karbonizira - upravo si stvorio kancerogeni spoj.

Zašto bih želio karbonizirati meso, pobogu?!

Give it to us raawwww! Give it to us raawwww!
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 18:07 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Jesi li proveo znanstveno istraživanje (krvna slika?) o tome? Krv dosta govori o zdravlju. Je li snimao pluća i grlo nedavno? Testirao kapacitet pluća? To što "ti vidiš", ne znači apsolutno ništa bez medicinske provjere. :))

Svakako,  iz činjenice da jedem meso i imam savršenu krvnu sliku, mogu zaključiti da meso nije nezdravo.

Nije ti jasna jedna bitna stvar: ljudi na balkanu su vrhunski nogometni treneri (svi), programeri, liječnici, sportaši pa i nutricionisti. Dakle, automatski nisi kvalificiran. Inače, svaki profesionalni sport je nezdrav i opasan za zdravlje, dakle, to vodi u nekakav zaključak.

Netocni, polovicni zakljucci, oboje:

1. odredjene stetne tvari se taloze i postanu opasne tek kad ih se dosta nakupi. Primjerice, ucestal karcinom debelog crijeva u muskaraca je direktno povezan s prehranom baziranom na mesu (primjer, imas tih linkova gomilu: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_138338.html).
    Veliki problem lezi u tome sto vecina mesojeda nikad ne isproba kako je to ne jesti mesto, dakle nemas kvalitetni etalon prema kojem bi izmjerio sto je bolje. Takodjer uzmi kao cinjenicu da je pretilost normalna pojava modernog doba, sto znaci da se debelo prejedamo tvari koje je u prirodi vrlo tesko dobiti (mast i secer). Zapamti da industrija hrane upravo te 'luksuzne' nutriente servira cim vise moze, jer djeluju upravo kao droga - kad se navuces na odredjenu kolicinu masti, moras se skinuti s nje da bi vidio koliko toga jedes.
    Kako znas da jedes previse masti i secera? Jednostavno - imas trbusinu, ili odlazis u teretanu ko manijak da bi ostao fit.
  2.  Profesionalni sport je opasan iskljucivo ako ne pripazis sto radis, bas kao i prehrana. Ako pazis sto radis, upravo suprotno, zivot ti postaje puno kvalitetniji jer se lakse branis od bolesti i ozljeda. Uzet cu za primjer ovu ozljedu sto sam sebi priredio:
    Odalamio sam potkoljenicom u naostreni zid. Silina udarca je bila tako visoka da bi netko drugi na mojem mjestu polomio kost. Ja nisam, zasto? Jer pazim na prehranu i pravilno treniram.

Slike su na dropboxu. Necu linkati ovdje jer propisni blood & gore, sa neizostavnom infekcijom protiv koje sam se morao boriti. Nemam ni jednu sliku kako to izgleda sada, jer izgleda kao da nista nije bilo, osim malenog oziljka. Ako tko hoce vidjeti, poslat cu mu na PM jer je protivno pravilima foruma da linkam direktno.

18 godina
Deus ex machina kaže...
  1. Odalamio sam potkoljenicom u naostreni zid.

Pa dobro, yebemu, tko još danas oštri zidove?

BTW, čini mi se da si se upecao na Tončijevo prcanje. Hm, to bi zapravo značilo da si se uprcao :D

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 18:20 (Veliki Brat).
17 godina
Deus ex machina kaže...

Pa koji je to paradoks danasnjeg zivota??? Jedemo vise nego sto nam je potrebno, da bi kasnije trosili dragocjeno vrijeme u teretani, trceci na mjestu, radeci kompletno nezdrave i nekorisne vjezbe (trbusnjake!) i istopili sve te nepotrebne kalorije i izgledali fit?

Zar nije jednostavnije sasjeci problem u korijenu, tj. jesti koliko nam je dovoljno i jesti zdravo?

Da fak?

Čovjek je po prirodi nomad-lovac što znači da nam je fizionomija građena na način da je najoptimalnija za dugu laganu aktivnost (nomad) i kratku eksplozivnu aktivnost (lovac). Ja baš nemam vremena 4 sata šetati, 2 minute sprintati i prebaciti dva debla 500 metara. Danas čovjek (minimalno) 8 sati radi. Nekada je taj posao bio fizički rad, danas u većini slučajeva nije. I tu uskače teretana.

I čovjek je svejed, tako da ima karakteristike i jednoga i drugoa (I know, shocker!) i oduvjek se čovjek tako hravio. Ako itko preferira bilo kakvu dijetu, divno, ali, budimo realni... Koliko god ima prednosti samo biljna hrana, toliko ima i mesna.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen

Ma najbolja hrana je pizza jer sadrži sastojke potrebne ljudskom tijelu: tijesto, povrće, sir i meso.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
14 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Sve je tocno osim dijela o teretani. Jedi zdravo, i nece ti trebati da izgledas fit - podrazumijevajuci da 'fit' izgleda znaci da ti se vide misici ispod koze, bez naslaga sala.

Ako hoces vece misice, normalno da moras trenirati, iako ne moras bas u teretanu - no to je druga prica...

Edit:

hehehehehehe, koja slucajnost, novi Overkloking se bavi s obje teme (leks perkovic i klanje) :-D :-D

http://webcafe.net.hr/forwarduse/overkloking/inner.html?select=201309180173503

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 19:36 (Deus ex machina).
17 godina
Deus ex machina kaže...

Sve je tocno osim dijela o teretani. Jedi zdravo, i nece ti trebati da izgledas fit - podrazumijevajuci da 'fit' izgleda znaci da ti se vide misici ispod koze, bez naslaga sala.

Ako hoces vece misice, normalno da moras trenirati, iako ne moras bas u teretanu - no to je druga prica...

Je, izgleda bi ko onaj frajer iz Bosne koji se još nije odlučio jel muško ili žensko...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Edit:

hehehehehehe, koja slucajnost, novi Overkloking se bavi s obje teme (leks perkovic i klanje) :-D :-D

http://webcafe.net.hr/forwarduse/overkloking/inner.html?select=201309180173503

XD, on prati ovaj forum.

A vidi igricu: http://webcafe.net.hr/webigrice/originals/banditos

{#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 19:52 (Pranja).
18 godina
Deus ex machina kaže...
tnakir kaže...

1. Osim sto se odrices mesa. 

2. Yeah right. Zamijeni mi okus stejka na gradele molim te. Ne smeta mi dobit malo kancerogenih stanica za puno dobrog okusa.

...

U zadnje vrijeme se zbilja zdravo hranim (smrsavio sam samo na temelju drugacije prehrane 25kg u pola godine) sto ukljucuje (domaca) jaja, (domacu) ribu, integralne zitarice (riza, brasno, zob etc) meso i hrpu voca i povrca (domaceg - sreca, moji su sa sela pa imam pristup neprskanom, nekemikaliziranom i cistom povrcu i vocu). Soja sos mi je jedan od bitnijih zacina (uz domace maslinovo ulje).

Takodjer sam bio na keto prehrani koja je skoro pa skroz iskljucivala razne UH.

Radio sam sto recepata svega i jos uvijek mi nista, ali nista ne moze zamijeniti dobar beefsteak ili dobre lasagne (iako sam radio lasagne sa povrcem i djidjama). Ali isto tako zderati iskljucivo proteine i mesinu mi je jednako odbojno (cak nisam imao ni krizu zbog manjka UH).

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Csss ne čitam jedno popodne i odmah ste se raskokodakali. 

Deus skidam kapu na sve što si napisao. {#}

A ovo za maslinovo ulje ja već ponavljam svima oko sebe već godinama pa me tretiraju ko glupaču jer je maslinovo ulje super duper ultra zdravo samo zato jer je neki tukac na tv to rekao.

Ne kužim to prepiranje oko toga dal je normalno jesti meso ili nije. Svatko jede ono što mu paše. Ja npr. ne jedem meso jer ga ne volim. Ne zbog nekih moralnih stvari ili vegetarijanstva nego jednostavno ga ne volim. Smeta mi miris mesa i ne valja mi okus mesa. Isto tako ne jedem mliječne proizvode jer imam intoleranciju na laktozu, koja mi je zadnjih godina sve jača. Prije sam jela jogurte i sir ali sad više ne mogu ni to. 

Postoje mnogi načini za nadoknaditi vitamine tako da opravdanje za potrebu mesa zbog određenog vitamina je smiješno. Svaki vitamin se nalazi u više namjernica i lako ga je nadoknaditi. Konkretno B12 osim u ribi i mesu te bademima kao što je Deus rekao nalazi se i u mliječnim proizvodima,jajima, školjkama pa čak i u nekim vrstama alkohola.

Ono što mene najviše smeta je konstantno degradiranje vegetarijanaca. Da se razumijemo postoje vegetarijanci koji tome jako pomažu svojim ispadima. Ali ne vidim razlog zašto bih ja zbog ne jedenja mesa trebala bit čudna. Ja nikome ne solim pamet kako meso ne valja pa onda očekujem i da se meni ne gura meso pod nos, a to se konstantno događa. Na svakoj zabavi/roštilju/rođendanu ja si nađem što mi paše ali se uvijek nađe neki pametnjaković koji hoda zamnom sa šniclom.

Svatko od vas ima pravo na izbor i ako očekujete da se vaš izbor poštuje onda poštujte i naš.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Deus ex machina kaže...
tnakir kaže...

1. Osim sto se odrices mesa. 

2. Yeah right. Zamijeni mi okus stejka na gradele molim te. Ne smeta mi dobit malo kancerogenih stanica za puno dobrog okusa.

...

U zadnje vrijeme se zbilja zdravo hranim (smrsavio sam samo na temelju drugacije prehrane 25kg u pola godine) sto ukljucuje (domaca) jaja, (domacu) ribu, integralne zitarice (riza, brasno, zob etc) meso i hrpu voca i povrca (domaceg - sreca, moji su sa sela pa imam pristup neprskanom, nekemikaliziranom i cistom povrcu i vocu). Soja sos mi je jedan od bitnijih zacina (uz domace maslinovo ulje).

Takodjer sam bio na keto prehrani koja je skoro pa skroz iskljucivala razne UH.

Radio sam sto recepata svega i jos uvijek mi nista, ali nista ne moze zamijeniti dobar beefsteak ili dobre lasagne (iako sam radio lasagne sa povrcem i djidjama). Ali isto tako zderati iskljucivo proteine i mesinu mi je jednako odbojno (cak nisam imao ni krizu zbog manjka UH).

A zašto tražiš zamjenu?? To mi nikad nije išlo u glavu, a neidu mi ni vegetarijanci koji rade "soja šnicle i ostalo." Ako si se odrekao mesa iz bilo kakvih razloga šta će ti onda neka bezvezna zamjena? Ja ne jedem zamjene jer mi je to uopće blentavo. Ako ne smijem mlijeko onda ga ne pijem, ako ne jedem meso onda ga ne konzumiram i gotovo. 

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
ddarknessfairyy kaže...

Postoje mnogi načini za nadoknaditi vitamine tako da opravdanje za potrebu mesa zbog određenog vitamina je smiješno. Svaki vitamin se nalazi u više namjernica i lako ga je nadoknaditi. Konkretno B12 osim u ribi i mesu te bademima kao što je Deus rekao nalazi se i u mliječnim proizvodima,jajima, školjkama pa čak i u nekim vrstama alkohola.

Samo da se ogradim, nikome ništa ne prebacujem, međutim, nije baš da izbacivanjem mesa ti i dalje imaš kvalitetne zamjene u svakome segmentu. Prvo što mi pada na pamet što vegetarijanac ne može je osjetno povećati razinu testosterona prirodnim putem. Bez mlijeka, recimo, nećeš imati u suvišku kazeina koji je najpogodniji za sintezu seratonina itd.

Nije samo bitno izvori, već i iskoristivost. Da je jedino bitno "gdje se što nalazi", jednostavno bih svaki dan popio multi-vitamin/mineral tabletu i mirna Bosna. Međutim, nije to baš tako...

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Samo da se ogradim, nikome ništa ne prebacujem, međutim, nije baš da izbacivanjem mesa ti i dalje imaš kvalitetne zamjene u svakome segmentu. Prvo što mi pada na pamet što vegetarijanac ne može je osjetno povećati razinu testosterona prirodnim putem. Bez mlijeka, recimo, nećeš imati u suvišku kazeina koji je najpogodniji za sintezu seratonina itd.

Nije samo bitno izvori, već i iskoristivost. Da je jedino bitno "gdje se što nalazi", jednostavno bih svaki dan popio multi-vitamin/mineral tabletu i mirna Bosna. Međutim, nije to baš tako...

Che?

Casein je protein, odnosno skup aminokiselina - nisam znao da se protein koristi za sintezu seratonina?

Takodjer - zasto bi povecavao razinu testosterona??? Zar moje tijelo ne zna samo od sebe najbolje koliko mi treba?

Manje body-building foruma, bukva, vise PubMed-a... najvece lazi sam pronasao upravo medju standardnom body-building zajednicom, a tko zna zasto: zato jer protein shake kompanijama ide u dzep da uvjeravaju ljude da ne mogu prezivjeti bez 1kg proteina dnevno.

Pardon na sto edita, ali zaboravio sam dodati ovo: u biti, kompletno je nebitno gdje se sto nalazi, dokle god ispravno kombiniras namirnice.

Primjerice, meso je odlican izvor zeljeza, ali - kelj je lagano puno bolji izvor zeljeza jer istovremeno ne sadrzi toliko masti i nije protein overkill, a apsorpciju mozes pojacati dodajuci namirnicu s vitaminom C. Takvih primjera gdje kombinacije namirnica cine razliku imas koliko hoces, pocevsi od tipicnog mita da veganci moraju kombinirati mahune s zitaricama da bi stvorili "kompletni protein". Totalna glupost, btw.

P.S. Interesantna cinjenica... ovaj substitute sir (http://nutrivize.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Veggie-Soy-Cheese-Pagehalffull.com_.jpg) sadrzi casein, a bez problema stoji u organsko/veganskom odjelu svakog supermarketa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 21:16 (Deus ex machina).
12 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Proizvodnja testosterona se može povećati konzumacijom svih monozasićenih masti(tzv dobre masti) tj. orasima, kikirikijem ,lanenim uljem i sjemenkama, ribom...

Što se tiće kazeina ima ga u bjelanjku. 

Ono što cijelo vrijeme pokušavam reći je da se previše gura obaveznost konzumiranja sve hrane. Postoji mnogo ljudi koji iz objektivnih zdravstvenih razloga ne jedu određenu hranu i normalno nadoknađuju vitamine i minerale drugim izvorima.

Zar bih ja sad trebala jesti mlijeko radi kazeina i mučiti svoj organizam konstantnim povraćanjem, osipima, mučninama, trćkalicama i grčevima ako mogu pojesti za doručak 2 kuhana jaja i nadoknaditi potrebne nutrijente. {#}

17 godina
odjavljen

Nego, da se vratimo na bitno: umjerenost je ključ. Sve ostalo je preseravanje, na ovaj ili onaj način.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice