Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.039.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Makavelii kaže...
Dakle taj dohodak bi dobivala svaka osoba bez ikakvog uvjeta. Znaci dobivali bi ga i zaposleni i nezaposleni, mladi, stari, zene, muskarci, uglavnom svi.

Ideja je toliko glupa da ne vidim čemu bi itko stisnuo ijedan link, kamoli išta pokrenuo, a da ne govorim da bi uvođenje takve idiotarije bila opća propast.

Egzistencija se osigurava radom, oni koji ne rade iz bilo kojeg razloga mogu dobivati socijalnu pomoć i slične načine financiranja. Tko bi plaćao takve gluposti? Svaki djelatnik realnog sektora bi morao na svoju plaću nakačiti isplate za još nekoliko ljudi u tome?

17 godina

Hrpa ljudi se sjeca omladisnkih radnih akcija vrlo rado...

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Ako bi me pošteno platili (barem 25 kn/h) te bih imao prijevoz, hranu i smještaj - zašto ne? Družiš se sa raznim ljudima, radiš nešto društveno korisno, usput malo tjelovježbe itd.

Nema džabe ni u stare babe, pajdo moj. U bivšoj se državi više išlo na prisilu, ako se ne varam. Neki kažu da se radilo o volontiranju, ma tko zna.

Kakve prisile? varaš se, išli su jer su htjeli a ne zato jer ih je netko tjerao. Nisu bili ko današnji mladi kojima kad kažeš da npr doma sadiš grah ti umru od smijeha u facu.Imali su prijevoz do tamo, hranu i smještaj u bungalovima. 

Oni koji su bili u omladincima i radili su tad bili "face" a ne ko danas kad je faca onaj koji prividno ima više love.

Moji starci su se upoznali na radnoj akciji na otoku Mladosti. Stari je kopao rupu za cijevi a stara mu je iznad rupe pjevala {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
Old Iggy kaže...

Ideja je toliko glupa da ne vidim čemu bi itko stisnuo ijedan link, kamoli išta pokrenuo, a da ne govorim da bi uvođenje takve idiotarije bila opća propast.

Egzistencija se osigurava radom, oni koji ne rade iz bilo kojeg razloga mogu dobivati socijalnu pomoć i slične načine financiranja. Tko bi plaćao takve gluposti? Svaki djelatnik realnog sektora bi morao na svoju plaću nakačiti isplate za još nekoliko ljudi u tome?

A što je s 50+% mladih ispod 27 godina u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, Engleskoj, Irskoj itd, koji ne mogu naći posao, pa ovise o džeparcu roditelja, ako ga i ovi imaju? 

Očito je da su države zakazale i da ekonomska efikasnost kapitalizma nije baš takva kako su nam govorili da jest. NE bi li države svoja neostvarena obećanja i propuste trebale nadoknaditi na neki način? 

Inače, ja govorim o trendovima kojima se ne vidi kraja i koji će trajati sigurno još godinama. Nemamo svaki po 60 života, pa ako je ovaj propao, nema veze, drugi puta će biti bolje. Onaj kome je 20-30 godina, a nikada nije radio, ne samo u struci, nego uopće, a na vidiku se još godinama ne vidi ništa - valjda ima pravo na barem neku ekonomsku sigurnost?

Svi na kontejnere po boce, a država ima ozbiljnijih stvari kojima će se baviti? 

Ne postoje ozbiljnije stvari od toga. 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Hrpa ljudi se sjeca omladisnkih radnih akcija vrlo rado...

A koliko je samo djece začeto na radnim akcijama (provjereno)  dok je nekakav tamo udarnik radio 100 na sat..{#} no dobro sad, udarnik, složen pojam, i ovaj prvi je udarao.

Faith divides us - Death unites us.
17 godina
pr0n_addict kaže...
 U bivšoj se državi više išlo na prisilu, ako se ne varam. Neki kažu da se radilo o volontiranju, ma tko zna.

Odakle ti to? Varaš se, što mogu potvrditi kao tip koji se trsio da svakako ode na radnu akciju. 

(Inače, bilo je sranjsko i prljavo, ali većini ekipe koja je išla sa mnom se dopalo "to druženje mladih i osjećaj zajedništva". Ja nisam baš kliknuo s gomilom ljudova oko sebe i falila mi je materina spiza.)

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Ja bih išao na radne akcije samo ako bi imali wifi hotspot.

17 godina

Pa da, i ja sam osjećao da tu nešto fali, samo tada još nisam sfatio da je to wifi hotspot....

This space for rent!
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ukoliko država ima 100 milijardi viška za ovakav dohodak, to bi značilo da je gospodarstvo na visokoj razini, iz čega se može zaključiti da i velika većina uprihodi neki iznos iz tog gospodarstva - netko treba i proizvesti taj višak.

Upravo to, imamo golem problem koji se svodi na jednostavnu tezu - u HR premalo ljudi radi u odnosu na socijalno ovisnu komponentu tj. populaciju (prvenstveno tu mislim na broj umirovljenika sada, ali i nezaposlenih radno sposobnih ljudi). Možda u Norveškoj uz njihovu gotovo smiješnu stopu nezaposlenosti, ili kod nas za kakvih 50g. (ranije?) ukoliko Vlada odluči model eksploatacije nafte i plina iz Jadrana dati nekom koncesionaru za more para, pa i nas pose*e  kakva pristojna pinka. Tko živ, tko..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 14:41 (thedream).
17 godina
pr0n_addict kaže...

Ako bi me pošteno platili (barem 25 kn/h) te bih imao prijevoz, hranu i smještaj - zašto ne? Družiš se sa raznim ljudima, radiš nešto društveno korisno, usput malo tjelovježbe itd.

Nema džabe ni u stare babe, pajdo moj. U bivšoj se državi više išlo na prisilu, ako se ne varam. Neki kažu da se radilo o volontiranju, ma tko zna.

Onda se gubi smisao radne akcije. Hranu i smjestaj imas, a ako zelis da te placaju zaposli se kao baustelac, a nemoj ici u radnu akciju.

Da ih danas ima, osobno bih se prijavio iz razloga koje si nabrojao - upoznas puno mladih ljudi, vrsnjaka iz drugih krajeva zemlje, radis nesto korisno i za drustvo i za tijelo (a i duh :D), u neku ruku se i osamostalis sto klinci u pubertetu jedva docekaju (kad je ORA u pitanju).

Da nije bilo radnih akcija, neke stvari u drzavi nikad ne bi niti bile napravljene. Kapital ide i ulaze se tamo gdje je njemu interes, a ne gdje je interes malog covjeka. Pogledaj samo koliko danas imas sela gdje ljudi nemaju niti struje jer se, eto, ne isplati. Evo zadnji primjer je ono selo u Meksiku koje su operateri konstantno ignorirali - seljani su uzeli stvar u svoje ruke i uspostavili vlastiti mikro telekomunikacijski centar. Taj primjer se takoder moze nazvati "radnom akcijom".

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan

Drago će znati bolje obzirom na dob, ali mislim da je dobar dio i Zagreba izgrađen radnim akcijama, pada mi na pamet Univerzijada 87 i svi popratni sadržaji vezani uz nju (Mladost, Jarun..).

:) :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 14:46 (thedream).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Ako bi me pošteno platili (barem 25 kn/h) te bih imao prijevoz, hranu i smještaj - zašto ne? 

Kakvo plaćanje? Saberi se.

Ora et labora znaj, to je put u vječni raj.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina

Inače su navodno radne akcije i javni radovi općenito u današnje vrijeme izuzetno neefikasni način rada. Naime, više te košta smještaj i hrana za fizikalce, nego plaćanje profesionalne firme s mehanizacijom koja u 50 puta kraćem roku napravi ono što lopataši rade mjesecima ili godinama. 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Inače su navodno radne akcije i javni radovi općenito u današnje vrijeme izuzetno neefikasni način rada. Naime, više te košta smještaj i hrana za fizikalce, nego plaćanje profesionalne firme s mehanizacijom koja u 50 puta kraćem roku napravi ono što lopataši rade mjesecima ili godinama. 

Svakako. Ja najvise vidim beneficija kao sto rekoh kod podrucja za koje nema previse interesa. Ako nece Muhamed brdu, brdo ce Muhamedu ili kako vec ide ta...

EDIT: Ali sad, bas 50 puta, sumnjam, poznavajuci kako nasi rade. xD

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 15:01 (1domagoj1).
17 godina

Imaš onaj film Cesta duga godinu dana http://www.imdb.com/title/tt0052250/ (tek sad vidim da je režiser Talijan - mislio sam da je to jugoslavenska produkcija od početka do kraja) u tom stilu - povremeno ga stave na TV. Nije loš, iako je tempo malo usporen...

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

A što je s 50+% mladih ispod 27 godina u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Španjolskoj, Portugalu, Engleskoj, Irskoj itd, koji ne mogu naći posao, pa ovise o džeparcu roditelja, ako ga i ovi imaju? 

Očito je da su države zakazale i da ekonomska efikasnost kapitalizma nije baš takva kako su nam govorili da jest. NE bi li države svoja neostvarena obećanja i propuste trebale nadoknaditi na neki način? 

Inače, ja govorim o trendovima kojima se ne vidi kraja i koji će trajati sigurno još godinama. Nemamo svaki po 60 života, pa ako je ovaj propao, nema veze, drugi puta će biti bolje. Onaj kome je 20-30 godina, a nikada nije radio, ne samo u struci, nego uopće, a na vidiku se još godinama ne vidi ništa - valjda ima pravo na barem neku ekonomsku sigurnost?

Svi na kontejnere po boce, a država ima ozbiljnijih stvari kojima će se baviti? 

Ne postoje ozbiljnije stvari od toga. 

Nitko ni ne kaže da ne postoje ozbiljnije stvari. Problem je što za takvu utopiju ne da nema para, nego bi i pokušaj uvođenja tako čega bacio apsolutno sve u bankrot.

Oni koji nemaju i sad imaju razne vrste pomoći, davanje svima dovoljno za život (na stranu što je to toliko neizvedivo i izračunati, kamoli ravnomjerno podijeliti) dovelo bi do apsolutnog gašenja svega.

17 godina
odjavljen

Da se mene pita nebi se zalio na radne akcije, ima sigurno nesto pozitivno u tome, radis, druzis se, upoznajes ljude, jedes, pijes, a dobivas osjecaj da dobro radis za drustvo.

Al kak je reko kolega gore, nema smisla jer skuplje na kraju izadje hrana, smjestas, prijevoz nek unajmit profesionalce.

http://isvijet.com.hr
13 godina

Ma vidio bi ja vas kako bi kopali kanale po zvizdanu za pol' kobase i šnitu kruha. {#} Valjda je vama "druženje" vrijedno toga, ne znam točno kako bih to komentirao. Daj ti meni pare na sunce, kakvo yebeno druženje Iruda ti. {#} Prije sam to spomenuo kao nekakvu pogodnost radnih akcija, ali ipak nije to toga vrijedno - ni izdaleka.

Vrijeme je danas daleko vrijedniji resurs nego što je to bio slučaj prije 30, 40 godina - malo tko ga nudi besplatno, a pogotovo ne državi koja samo gleda gdje će ti uzeti. Lomiti kičmu za ekipu u Audijima A8 i BMW sedmicama, ma dajte...

Profesionalne firme su tu da odrade posao pomoću teške mehanizacije, brzo i efikasno. Što će ti balavci koji znaju koristiti samo kramp i motiku, eventualno pikamer?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 16:34 (pr0n_addict).
17 godina
pr0n_addict kaže...

Ma vidio bi ja vas kako bi kopali kanale po zvizdanu za pol' kobase i šnitu kruha. {#} Valjda je vama "druženje" vrijedno toga, ne znam točno kako bih to komentirao. Daj ti meni pare na sunce, kakvo yebeno druženje Iruda ti. {#} Prije sam to spomenuo kao nekakvu pogodnost radnih akcija, ali ipak nije to toga vrijedno - ni izdaleka.

Vrijeme je danas daleko vrijedniji resurs nego što je to bio slučaj prije 30, 40 godina - malo tko ga nudi besplatno, a pogotovo ne državi koja samo gleda gdje će ti uzeti. Lomiti kičmu za ekipu u Audijima A8 i BMW sedmicama, ma dajte...

Profesionalne firme su tu da odrade posao pomoću teške mehanizacije, brzo i efikasno. Što će ti balavci koji znaju koristiti samo kramp i motiku, eventualno pikamer?

Pa vremena onda su bila drugacija nego su danas.

A i u slucaju ako ljudi npr., grade cestu u svom selu, ne vidim kako lome kicmu za ekipu u Audijima i BMW-ima ako isti vjerojatno za to selo nikad niti culi nisu, pa stoga niti ne znaju da ceste tamo niti nema, a kamoli da ce se u tim istim Audijima ikad i provozati tuda. Prvenstveno lome kicmu za sebe jer njima treba ta cesta da mogu lakse doci do glavne ceste, brze ceste, autoceste prema drugim dijelovima zemlje.

Dobro, sad sam zapeo za te ceste, evo primjer ovih u Meksiku. Dvije i pol tisuce ljudi, operateri ih ignoriraju (ocito jer im se ne isplati). Ti ljudi zato ne trebaju komunicirati preko mobitela? Neka koriste dimne signale? Profesionalna firma je tu brzo i efikasno zakazala, pa su ljudi pokrenuli svoj telekom centar. I svi sretni.

13 godina
1domagoj1 kaže...
...

Pa vremena onda su bila drugacija nego su danas.

A i u slucaju ako ljudi npr., grade cestu u svom selu, ne vidim kako lome kicmu za ekipu u Audijima i BMW-ima ako isti vjerojatno za to selo nikad niti culi nisu, pa stoga niti ne znaju da ceste tamo niti nema, a kamoli da ce se u tim istim Audijima ikad i provozati tuda. Prvenstveno lome kicmu za sebe jer njima treba ta cesta da mogu lakse doci do glavne ceste, brze ceste, autoceste prema drugim dijelovima zemlje.

Dobro, sad sam zapeo za te ceste, evo primjer ovih u Meksiku. Dvije i pol tisuce ljudi, operateri ih ignoriraju (ocito jer im se ne isplati). Ti ljudi zato ne trebaju komunicirati preko mobitela? Neka koriste dimne signale? Profesionalna firma je tu brzo i efikasno zakazala, pa su ljudi pokrenuli svoj telekom centar. I svi sretni.

Ne radi se o tome, naravno da se ekipa uvijek može skupiti i odraditi posao. Govorim o tome da država (odnosno demokratski izabrani predstavnici lokalne vlasti - gradonačelnici, župani, općinski poglavari, votevr) čiji proračun punimo ima obavezu održavati ceste u voznom stanju i graditi po potrebi nove.  Problem je kod nas što svako selo ima svog lokalnog baju u bemburi koji se po stranačkoj liniji uhljebio i boli ga tuki ako je cesta rupa na rupi.

To je također odgovornost vladinih tvrtki poput Hrvatskih cesta samo njih treba yebiga platiti za usluge iz istih tih dodijeljenih proračunskih sredstava koje ovaj pojede i popije. Čast iznimkama, ali ceste kojih sam se naviđao ovih zadnjih par mjeseci su kriminalne. Radi se baš o tim zaseocima i slično mada ni magistrale nisu baš bajne, daleko od toga.

Ovo za telekom centar nisam baš shvatio, tih par tisuća ljudi je pokrenulo svoju tvrtku ili što? Zvuči mi kao blagi overkill, ali dobro.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
pr0n_addict kaže...

Ne radi se o tome, naravno da se ekipa uvijek može skupiti i odraditi posao. Govorim o tome da država (odnosno demokratski izabrani predstavnici lokalne vlasti - gradonačelnici, župani, općinski poglavari, votevr) čiji proračun punimo ima obavezu održavati ceste u voznom stanju i graditi po potrebi nove.  Problem je kod nas što svako selo ima svog lokalnog baju u bemburi koji se po stranačkoj liniji uhljebio i boli ga tuki ako je cesta rupa na rupi.

To je također odgovornost vladinih tvrtki poput Hrvatskih cesta samo njih treba yebiga platiti za usluge iz istih tih dodijeljenih proračunskih sredstava koje ovaj pojede i popije. Čast iznimkama, ali ceste kojih sam se naviđao ovih zadnjih par mjeseci su kriminalne. Radi se baš o tim zaseocima i slično mada ni magistrale nisu baš bajne, daleko od toga.

Ovo za telekom centar nisam baš shvatio, tih par tisuća ljudi je pokrenulo svoju tvrtku ili što? Zvuči mi kao blagi overkill, ali dobro.

E, to je vec druga prica, sad dolazimo do korupcije i ostale svakodnevnice.

Ma bila je vijest na BOL-u, koliko pise u vijesti, toliko znam, nisam isao u detalje.

17 godina

Japancima je bogme gadno to sigurno,Nevinašce iako u praksi nisu nikad niti imali kontrolu nad tom teško oštečenom Nuklearkom (lagali su da imaju kontrolu) eto tek su sad prizali da nemaju nikakvu kontrolu u vezi curenja radijacije ili sve ode u kusinu.{#}

http://www.zerohedge.com/news/2013-09-13/tepco-official-admits-fukushima-out-control

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa naravno, jer od laganja o tome imaju masivnu korist.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 17:57 (Deus ex machina).
17 godina
rambox kaže...

Japancima je bogme gadno to sigurno,Nevinašce iako u praksi nisu nikad niti imali kontrolu nad tom teško oštečenom Nuklearkom (lagali su da imaju kontrolu) eto tek su sad prizali da nemaju nikakvu kontrolu u vezi curenja radijacije ili sve ode u kusinu.{#}

http://www.zerohedge.com/news/2013-09-13/tepco-official-admits-fukushima-out-control

Eto ti razloga oko cega bi se SAD, VB, Francuska itd. trebali zabrinjavati, a ne tamo neke drzavice na Bliskom istoku.

Hebote, to go*no curi u Pacificki ocean, a saniranje bi moglo potrajati jos desetljecima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 18:00 (1domagoj1).
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

A gle, samo ti pokazuje nivo inteligencije nekih. Prije par mjeseci objašnjava mi jedan poznanik kako u stvarnosti privatnici žive na račun države jer samo država plaća račune, tako da se ne smijemo buniti. {#}

Kad sam ga priupitao kako to da neki ne rade s državom nego promete ostvaruju s drugim pravnim subjektima, samo je odgovorio "to i nije neka bitna lova, a na kraju oni pak zarađuju na državi". {#}

{#}  Koji lik.

A imam i ja jedan primjer "inteligencije". Kada su bili lokalni izbori, jedan poznanik je rekao da ne želi glasati za nekog drugog već da mu je sasvim dobar stari gradonačelnik (koji je pokrao što god se moglo pokrasti, uhljebio 15 ljubavnica i uništio 3 firme u gradu) jer on od njega kupuje vino na gradski račun.

A siguran sam da bi dotična osoba rado pristala, bez razmišljanja na taj temeljni dohodak ili kako se već zove.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Drago kaže...

Baš došo s kave na kojoj smo raspravljali jel znamo nekoga koga bi kolega mogao preporučiti za zapošljavanje... Nismo se nikoga sjetili jer su svi zaposleni.

Moga sam i ja 6 godina jaja ladit na ekonomiji ili Hrvatskim studijima i onda pričati kako posla nema. Kolegica na poslu (koja je još studentica) kaže da ih na FERu na računalnom inžinjerstvu ima 15 (jer naravno, svi bježe od developing ko vrag od tamjana). Na FOIu kad ih toliko ima na Bazama (developing) onda tri puta provjeravaju listu jer su sigurni da je došlo do neke pogreške. Ja ne poznam niti jednog mladog developera sa završenim fakultetom tko je, ne bez posla, nego bio primoran raditi za 1600 kuna. Treba samo sjesti, uspisati fakulet, grijati par godina stolicu i završiti software_developing_like_smjer. 

Disclaimer: TVZ i Algebra nisu fakulteti.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
Edge kaže...
Al kak je reko kolega gore, nema smisla jer skuplje na kraju izadje hrana, smjestaj, prijevoz neg unajmit profesionalce.

Tak je.

Cijela država počiva na tome da se za proizvod X koji košta 300kn plati 1600kn i onda se maže oči kako smo zapravo uštedili 1300kn, a u tablici se zaokruži na 10.000kn.

jedina funkcija vlasti u RH je da zaposli ljude na poslove koji nikom nisu potrebni (sve to može odraditi jedan PC), a onda kad nedaj bog nešto fakat trebaš onda si državni neprijatelj. Danas sam bio u policiji i dobijem odgovor da "ona to neće napraviti jer nezna?!" i od mene traži da zovem MUP u Zg i da oni njoj to "službeno napismeno faksiraju!?". Lik iz ZG MUPa preko telefona se skoro upišo od smjeha i ni sam nije mogao vjerovati s kojom budaletinom imam posla. Na kraju joj je rekao da sve njemu faksira i da će on to obaviti.

I za stvar koja je gotova u 15 minuta, ja sam 4-puta dolazio od 8 do 13h jer petak je (!?) i oni moraju na vikend, i još se dere na mene da "šta sam ja došo, sad ona mora poslat faksom papire". Papiri će me čekat tek u ponedjeljak - do tad ću svirat krcu.

Sve to treba privatizirati pa nek objašnjava svom šefu zašto nešto nezna ili neće. što više gledam te debile po kancelarijama vidim da je jedina svrha rata 91' bila da si ekipa legalno izmisli radna mjesta na račun svih nas koji stvaramo vrijednost i da silom dođu u poziciju di im ama baš nitko ništa ne može (da ne ponavljam beneficije).

Cijelu državu treba privatizirat, a ne da ko moroni svi financiramo neki drek da bi si ekipica uzimala za putne troškove, cateringe, tajnice, 13. plaće... Radije dajmo državu u koncesiju i platimo "direktorima" proviziju po učinku pa nek rade momci i nek si zarade.

Sad kad je počela škola, obratite malo pozornost na stavku "uredski pribor" u bilo kojoj državnoj firmi. Odjednom treba 30 tona copy papira, 300 setova kemijski... Iz pouzdanih izvora iz jedne bivše, doduše slovenske državne firme znam da se na "priboru" uštedilo 30 puta!?!? otkad je došao privatnik i uveo kopiranje na ID karticu. Prije toga su ulovili ženu koja je potrošila 10.000 papira u jednoj smjeni od 8 sati. Navodno je prodavala skripte na faksu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Sad si bubnuo toliku glupost i ostao živ.

Trpaš veleučilište u isti koš sa privatnom višom školom.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
Bukva kaže...
Drago kaže...

Baš došo s kave na kojoj smo raspravljali jel znamo nekoga koga bi kolega mogao preporučiti za zapošljavanje... Nismo se nikoga sjetili jer su svi zaposleni.

Moga sam i ja 6 godina jaja ladit na ekonomiji ili Hrvatskim studijima i onda pričati kako posla nema. Kolegica na poslu (koja je još studentica) kaže da ih na FERu na računalnom inžinjerstvu ima 15 (jer naravno, svi bježe od developing ko vrag od tamjana). Na FOIu kad ih toliko ima na Bazama (developing) onda tri puta provjeravaju listu jer su sigurni da je došlo do neke pogreške. Ja ne poznam niti jednog mladog developera sa završenim fakultetom tko je, ne bez posla, nego bio primoran raditi za 1600 kuna. Treba samo sjesti, uspisati fakulet, grijati par godina stolicu i završiti software_developing_like_smjer. 

Dvoje označeno ima veze koliko i uzgajanje peradi sa vrhunskim kuhanjem. U Hrvata nerijetko vidiš da se traži programer, a kao osnovni preduvjet navodi se VSS ili određeni fakultet.

Čovjek bi rekao da je osnovni preduvjet za takav posao iskustvo/znanje i reference, ali ne. Bitno je da imaš papirić jer upravo to garantira da si baja-programer npr.

Što se tiče zadnje rečenice... TVZ, Algebra i bilo koji tehnički fakultet u potpunosti su jednaki, kada je riječ konačan rezultat: ništa od navedenog neće izbaciti kvalitan 'development' kadar.

17 godina
eevek kaže...

Dvoje označeno ima veze koliko i uzgajanje peradi sa vrhunskim kuhanjem. U Hrvata nerijetko vidiš da se traži programer, a kao osnovni preduvjet navodi se VSS ili određeni fakultet.

Čovjek bi rekao da je osnovni preduvjet za takav posao iskustvo/znanje i reference, ali ne. Bitno je da imaš papirić jer upravo to garantira da si baja-programer npr.

Što se tiče zadnje rečenice... TVZ, Algebra i bilo koji tehnički fakultet u potpunosti su jednaki, kada je riječ konačan rezultat: ništa od navedenog neće izbaciti kvalitan 'development' kadar.

Smjerovi postoje, ali ih svi izbjegavaju.

Osnovni uvjet je papir, nakon toga slijedi sve ostalo. Papir će ti omogućiti da pokažeš što znaš. Fakultet će ti udariti dobre temelje za daljnju nadogradnju, kvalitetnu izradu koda ćeš naučiti kroz radni staž. Netko tko zna napisati DBMS i netko tko ne zna kako utilizirati indekse mi nejdu baš u istu rečenicu kako god da to okreneš.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice