Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.067.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Obama me uzasno razocarao sa svojim rezoniranjem u vezi Sirijske krize.

Ili je glupan kao i ostali, ili je cista marioneta, ovo drugo mi se cini puno vjerojatnije. Lijepo mu je rekao Matt Damon, bolje precjednik za jedan mandat, ali da ima muda. Steta sto Rusija vise nije politicko-vojni pandan US-u pa da mu Putin lijepo kaze "E neces".

I'm the man, I'm the king, I'm the one that's pure inside... every day, in every way I smell of suicide...
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

Ili je glupan kao i ostali, ili je cista marioneta, ovo drugo mi se cini puno vjerojatnije. Lijepo mu je rekao Matt Damon, bolje precjednik za jedan mandat, ali da ima muda. Steta sto Rusija vise nije politicko-vojni pandan US-u pa da mu Putin lijepo kaze "E neces".

Cista marioneta, odavno je jasno da ovo vise ne lici na demokraciju, vec "korpokraciju". Ekstremni kapitalizam je izrodio multinacionalke koje su s vremenom pribavile ogromnu moc, toliku da mogu utjecati na politicke odluke u svrhu ispunjavanja svojih interesa. U prijevodu "money, money, money" i stvarno je nebitno preko koliko leseva se treba pregaziti da se dobije jos vise.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
17 godina
Deus ex machina kaže...

Kak to misliš da Rusija više nije,Nevinašce pa danas je Rusija veči Vojno-politički pandan Amerima nego su to bilo davno u prošlosti.Eh pa Putin je bivši KGB-ovac jel, pa nema potrebe da mu to otvoreno kaže e nečeš to se odradi na drugi način.Eto danas je onak usput Putin Amerima ili Obami, praktički rekel da pričaju gluposti i teške budalaštine vezano za situaciju oko nekog kemijskog oružja u Siriji jer još nema nikakvih dokaza ko je šta koristil.Na kraju vjerojatno neče niti bit uvjerljivih dokaza, koja je strana koristila neko kemijsko oružje jer na oružju ne piše ko ga je ispalil jer obje strane imaju ta sredstva u rukama tu je problem.

Fučkaj ga sad kolko su Ameri jaki, vidi se po tome kaj se Ameri u svemir voze na ruskim raketama a njihova NASA je na malo dužem godišnjem odmoru.Rusi temeljito rade u tišini i ne hvališu se jel tak su radili godinama to je njihov stil polako i sigurno. Zato Rusi danas imaju najmoderniji protuavionski ili proturaketni štit(Tomahavk killer) ili obranu, u vidu S400/NATO SA-21 Growler uglavnom svi stručnjaci se slažu sa procjenom kvalitete navedenog sustava.

Rusi uz to imaju i najtvrđi borbeni helikopter, vrlo intresantnih tehnikalija koji s razlogom nosi nadimak leteči tenk a uz to je naoružan kak se ono kaže do plafona jel.Nije ovo tema o oružju normalno, pa nečemo sad nabrajat ima tu još nekoliko vrlo sofisticiranih Ruskih oružanih tehnikalija pogotovo vrlo brzih protubrodskih raketa itd.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/antonov-mamuti-lete/187876.aspx?page=1&jumpto=3663381&sort=asc&view=flat

Vezano za Obamu i jel marioneta, hm a koji Američki predsjednik u novije doba nije bio marioneta jel.Sve se to vrti oko intresa glede resursa, pa prema tome onda Ameri vuku poteze a predsjednik je samo figura za mase.Kad se radi o bivišem predsjedniku Bush-u mlađem, to je bilo smješno bogu za plakat da takav nesposobni bukvan bude predsjednik jezuš kristuš i normalno za kraj opet isti monolog jel nema druge.Izlanuo se{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Meni se više čini da je on marioneta i on je to ga svjestan. Svoju odluku je prosljedio u Kongresu, a to znači da od napad vrlo vjerojatno neće biti ništa u sljedeća dva tjedna.

http://www.theguardian.com/world/middle-east-live/2013/aug/31/syria-usforeignpolicy

Mislim da je ta odluka da se prvo ide na Kongres dobar pokazatelj da je on svjestan činjenice da mu se sapunja daska.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
1domagoj1 kaže...
Deus ex machina kaže...

Cista marioneta, odavno je jasno da ovo vise ne lici na demokraciju, vec "korpokraciju". Ekstremni kapitalizam je izrodio multinacionalke koje su s vremenom pribavile ogromnu moc, toliku da mogu utjecati na politicke odluke u svrhu ispunjavanja svojih interesa. U prijevodu "money, money, money" i stvarno je nebitno preko koliko leseva se treba pregaziti da se dobije jos vise.

... hmm, da. (prevedeno, čudite se k'o pura dreku). Točno, ''ali''...

-ekonomija, politička ekonomija, politika, rat. Dovoljno je znati definicije tih pojmova, znati čemu služi vojna sila i ostalo je 2+2... nema to veze s marionetizmom, demokracijom. Kontrola = moć, osnova svijeta od pamtivijeka. Jači uzimaju, slabiji to ne mogu spriječiti ostalo je samo dekor scene.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...

... hmm, da. (prevedeno, čudite se k'o pura dreku). Točno, ''ali''...

-ekonomija, politička ekonomija, politika, rat. Dovoljno je znati definicije tih pojmova, znati čemu služi vojna sila i ostalo je 2+2... nema to veze s marionetizmom, demokracijom. Kontrola = moć, osnova svijeta od pamtivijeka. Jači uzimaju, slabiji to ne mogu spriječiti ostalo je samo dekor scene.

Nitko se ne cudi, pa jasno je kao dan.

No, nakon dva svjetska uzasa, koja su se dogodila u ne tako velikom rasponu jedan od drugoga i ne toliko davno te nakon Hladnog rata, covjek bi ocekivao da su se ljudi opametili. Naravno, ekstremni kapitalizam iliti laissez-faire kapitalizam ne poznaje granice. Da se njega zauzda, stvari bi se koliko toliko normalizirale.

Drugo pitanje je pitanje polarnosti svijeta. Ne znam za vas, ali ja zelim multipolaran svijet gdje nece dominirati jedna sila te nametati svoju indoktrinaciju.

17 godina
odjavljen

Stvar je jednostavna: Asad čisti Siriju gdje mu treba, Amerima, Izraelu, Turcima i Saudijcima se to ne sviđa. Rezultat je rušenje Sirije kao države. "Nafta mora biti slobodna."

Rusi nemaju šanse parirati SAD-u vojno ni politički.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina

Da moram birati između Amerike, Rusije ili Kine i u ponoć i u podne bih bez razmišljanja izabrao Ameriku.

Ako već netko mora biti glavni baja među tom ekipom, neka to budu oni.

Gotovo 700 milijardi dolara godišnje daju za vojsku, ma ne može im nitko ništa.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
15 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Da moram birati između Amerike, Rusije ili Kine i u ponoć i u podne bih bez razmišljanja izabrao Ameriku.

Ovo što si napisao je užasno, još i netočno.

Nema te sile na svijetu niti će ikada postojati koja bi se usudila prdnut protiv nekog iz BRIC-a, (Brasil, Rusia, India, China), a amer je zadnja država na svijetu koja bi se usudila prijetiti Rusiji i Kini. Šta misliš da oni međusobno ne trguju? Da im netrebaju Kina i Rusija kao trgovački partner? Da si nisu do sada izdilali protuvrijednost 500% godišnjeg svjetskog BDPa? Pa ameri su im svima dužni tolko da Hrvati to za 100 godina ne bi stigli isprintat.

As of January 2011, foreigners owned $4.45 trillion of U.S. debt, or approximately 47% of the debt held by the public of $9.49 trillion and 32% of the total debt of $14.1 trillion. The largest holders were the central banks of China, Japan, Brazil, Taiwan, United Kingdom, Switzerland and Russia. The share held by foreign governments has grown over time, rising from 13% of the public debt in 1988 to 25% in 2007.

As of May 2011 the largest single holder of U.S. government debt was China, with 26 percent of all foreign-held U.S. Treasury securities (8% of total U.S. public debt).China's holdings of government debt, as a percentage of all foreign-held government debt, have decreased a bit between 2010 and 2011, but are up significantly since 2000 (when China held just 6 percent of all foreign-held U.S. Treasury securities).

Preuzeto s: http://en.wikipedia.org/wiki/National_debt_of_the_United_States#Debt_holdings

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina

Samo sam govorio o tome da bih izabrao manje zlo (što je logičan izbor), nemam uopće dobro mišljenje o US of A niti o njihovom militarizmu.

Također, govorio sam isključivo o njihovoj vojnoj moći, a ne onoj ekonomskoj. Pa i vrapci na grani znaju da su prezaduženi, ali nisam na to mislio.

Isto tako, ako bi došlo do toga, zar misliš da njima bilo tko može na silu naplatiti dugovanja (što god ta "sila" podrazumijevala)? Čisto sumnjam.

Isprike na padobranstvu, ako je ikoga zasmetalo.

Btw, zašto je užasno to što sam napisao?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
pr0n_addict kaže...

Odnos potrošene love za vojna pitanja,Izlanuo se ne znači da češ imat uspjeha u praksi i bit glavni bađa kak je to na prvi pogled izgleda.Sjeti se "Trpinjske Ceste" fučkaj ga, hrpa Jug-Četničkog moćnog žembeleza je završila jako neslavno ili smješno vs šačica ljudi naoružani sa klasičnim protutenkovskim oružjem jel i to je danas odličan primjer u praksi.Znači sad tu mislimo na tenkove jel, da samo znaš kolko je Američkih najmoderniji Abrams M1 tenkova onesposobljeno(ali posada nije nastradala) u Iraku ili Afganistanu sa zastarjelim Ruskim RPG-ovima uglavnom puno ih je onesposobljeno a to je vrlo skupa šteta na takvim tenkovima.

Eto uzmi za primjer jedan Abrams M1, cijena oko 8 milijuna dolara vs najmodernije Rusko protuoklopno oružje bilo za jednu osobu ili dva operatera video ispod.Oba modela Asadova vojska ima u svom arsenalu, sad ti dalje sam zaključi kako bi prošli di dični Američki skupi tenkovi kad bi došli na nišan tih protuoklopnih sistema.{#}Izlanuo se

Lako je bilo Amerima ič na Irak, ili neku drugu zemlju kad imaju premoč u zraku a uz sve to protivnik ima večinom zastarjelo oružje jel.Kad je situacija sasvim drukčija, i kad protivnik raspolaže sa najmodernijim oružjem u nekom segmentu onda nema više mi smo glavni i niko nam ništ nemre.Ne znam kak drugi to vide ali s obzirom na moderne protuoklopne sisteme, pa praktički svaki Tenk danas meni izgleda ko jedan veliki elegantni grob/potencijalni grob bez greške. Nevinašce

Eto jedan vrlo dojmljiv primjer, Tenk kao grob uglavnom u pitanju je malo stariji ili ne baš najmoderniji Ruski RPG sistem vs Ruski tenk T-72 jel.Normalno Abrams M1 ima daleko bolji oklop, i posada bi vjerojatno preživjela valjda no sam Tenk bi bio itekak oštečen ili neupotrebljiv to sigurno.{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 15:02 (rambox).
14 godina
protjeran

Hahaha.

Govorit da se US boji jedne Kine(koja ima jedan nosač zrakoplova  i to od rusa) ili Brazila je suludo.

Amerikanci posjeduju tolko znanja i mogučnosti da im nepredstavlja problem Kina i Indija zajedno

da dođe do sukoba zavladala bi glad u obje države.

Jedina prijetnja je Rusija iako i oni dosta zaostaju za Amerikancima na svim poljima.

Kina je duboko podjeljena država pa je i pitanje kolko bi ljudi bili mobilizirano i zapravo je pitanje kolko če Kina kao država opstati.

Napali ste gore kolegu zbog izjave ba bi rađe podržao amere nego kineze

Ameri imaju cijenu ljudskog života a to je 1$

Kinezi su tu cijenu ipak odlučili zadržat na povijesnoj razini od 0$ i tako ipak biti tradicionalni do kraja.

P.S

Vele da onaj majmun Asad skriva brodove i naoružanja prije udara.

Uzalud njemu to kad če mu uništit pzo i sve važnije vojne objekte u prvom valu napada

Ako se netkome ne sviđaju Ameri kao svijetski policajci neka slobodno ode sastavljat Iphonove u Kinu gdje vlada mir i prosperitet?!?!?!?!?

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
14 godina
protjeran
pr0n_addict kaže...

Samo sam govorio o tome da bih izabrao manje zlo (što je logičan izbor), nemam uopće dobro mišljenje o US of A niti o njihovom militarizmu.

Također, govorio sam isključivo o njihovoj vojnoj moći, a ne onoj ekonomskoj. Pa i vrapci na grani znaju da su prezaduženi, ali nisam na to mislio.

Ameri nisu prezaduženi.

Buksaju zlato u fortknox več 70 godina,a zadnji put je sef otvaran 60-tih godina.

To kaj imaju manji minus na kartici je usporedivo sa mojim dugom u dučanu od 5lipa za čupačups

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 15:53 (roseman).
17 godina
roseman kaže...
...

Ako se netkome ne sviđaju Ameri kao svijetski policajci neka slobodno ode sastavljat Iphonove u Kinu gdje vlada mir i prosperitet?!?!?!?!?

Tako je, reci ti nama.

14 godina
protjeran

hahhah

Počeo sam dobivat TD-ove ko Kinez djecu.{#}

NEma veze samo udarajte

17 godina
roseman kaže...

Ameri nisu prezaduženi.

Buksaju zlato u fortknox več 70 godina,a zadnji put je sef otvaran 60-tih godina.

To kaj imaju manji minus na kartici je usporedivo sa mojim dugom u dučanu od 5lipa za čupačups

Da, to im puno znaci otkako je Nixon ukinuo standard zlata.

14 godina
protjeran

Pametan čovjek.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 16:11 (roseman).
15 godina
neaktivan
roseman kaže...

Hahaha.

Govorit da se US boji jedne Kine(koja ima jedan nosač zrakoplova  i to od rusa) ili Brazila je suludo.

Amerikanci posjeduju tolko znanja i mogučnosti da im nepredstavlja problem Kina i Indija zajedno

Retardirano je šta se uopće idem na ovoj razini "tko je jači" diskutirat, ali svjestan si da BRIC ima 40% svjetske populacije, pazi u 4 države, a da ne govorim još njih 20 koje prirodno gravitiraju oko njih (meksiko itd)..

Plus što sve tajne službe na svijetu postoje da bi skontali kolko rusi i kinezi posjeduju oružja, nitko to baš nezna, al evo ti znaš da zemlja koja proizvede brod u 24 sata, izgradi neboder u par dana, posjeduje enormne zalihe čelika, ima najobrazovanije ljude na svijetu... ima samo jedan nosač aviona.

to ti je milijarda potencijalnih vojnika. Da idu grickalicama na amere bi ih pojeli. Šta će ameri bacat atomske bombe sebi u dvorište?

neznam zašto ste sretni što ameri glume policajce kao da će vama u džep, jedna zemlja što se fura na koljevku demokracije si ne bi trebala dopustiti da se prva vrati u najobičniji kolonijalizam i rat zbog resursa. kao da nevidite potencijalna sranja koja iz toga mogu izrodit. Danas sirija, sutra iran, šta misliš da će svijet cijelo vrijeme gledat prekriženih ruku dok strepe jer smiju prdnut da nebi ispustili previše plina i "pozvali" Obamu.

17 godina
roseman kaže...

Pametan čovjek.

Nemam vremena gledati cijeli taj video, koji zakljucak na kraju naprave?

Stvarno pametan, nema sto. Sad im je svo to zlato prakticki bezvrijedno. Navodno je u FK spremljeno oko 150 milijuna unci zlata, oko 170$ milijardi dolara (nisam ziher za tecaj). Ukupni GDP za 2012. im je oko 15.6 bilijuna dolara. Cijeli red velicine vise, svo to zlato je u biti mizerija. FK vise uopce nije kljucan u njihovom monetarnom sustavu. Jedino cemu danas moze sluziti je da ulije nesto povjerenja u investitore, ali i to je vise simbolicki. Da ne pricamo o tome kako bi cijena zlata uzasno pala da ga pocnu izvlaciti van.

17 godina
odjavljen

Super mi je ovaj balkanski trend mržnje "imperijalista", Amera, Britanaca i sl. Baš je fora. Veći dio potječe s istoka, gdje je Zapad dosta guzio proteklih godina, ali to je isto fora. Jerbo, naravno, svijet je crno-bijel, Ameri su zli imperijalisti, a Ruska čizma je zakon, makar bila duboko u guzici.

Ah i oduševljenje Rusima kao vojnom silom, koja, kako sinoć potvrdiše znalac u području, tek raste i bez Ukrajine će još dugo samo rasti...

17 godina
Tonči kaže...

Stvar je jednostavna: Asad čisti Siriju gdje mu treba, Amerima, Izraelu, Turcima i Saudijcima se to ne sviđa. Rezultat je rušenje Sirije kao države. "Nafta mora biti slobodna."

Rusi nemaju šanse parirati SAD-u vojno ni politički.

Ne kuzim bas ovu recenicu. Sto mislis pod time "mora biti slobodna"?

17 godina
odjavljen

Pa, pod navodnicima je, zar ne? Metafore, sprdanje i sl. Američki (i Ruski) interesi, kao i interesi Izraela su vrlo jasni. Sve ostalo je igra.

17 godina
1domagoj1 kaže...

Da, to im puno znaci otkako je Nixon ukinuo standard zlata.

Ne, baš. Zlatni standard je radnije ukinut - Bretton Woodsom 1944., a neke su ga zemlje i ranije ukinule (Britanija, pa mu se vratila 30-tih u doba velike depresije što ju je još više zakopalo)... Zlatni standard je zamijenjen dolarom kao "sidrom", a on se sam (dolar) "sidrio na zlato", ali odavno već nije zlatom bilo pokrivena sve emisija novca, već je samo jamčena konvertibilnost zlata za određenu količinu dolara. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woods_system

http://en.wikipedia.org/wiki/Nixon_Shock

http://en.wikipedia.org/wiki/Gold_standard#Depression_and_World_War_II (do točke 2. Theory)

EDIT: 

Evo Krugmana (Nobel za ekonomiju) o zlatnom standardu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2013 17:19 (Drago).
17 godina
roseman kaže...

Hahaha.

da dođe do sukoba zavladala bi glad u obje države.

Jedina prijetnja je Rusija iako i oni dosta zaostaju za Amerikancima na svim poljima.

Kina je duboko podjeljena država pa je i pitanje kolko bi ljudi bili mobilizirano i zapravo je pitanje kolko če Kina kao država opstati.

Napali ste gore kolegu zbog izjave ba bi rađe podržao amere nego kineze

Ameri imaju cijenu ljudskog života a to je 1$

Kinezi su tu cijenu ipak odlučili zadržat na povijesnoj razini od 0$ i tako ipak biti tradicionalni do kraja.

P.S

Vele da onaj majmun Asad skriva brodove i naoružanja prije udara.

Uzalud njemu to kad če mu uništit pzo i sve važnije vojne objekte u prvom valu napada

Bogati pa ti ga laprdaš na kubik,Izlanuo se je da Ameri su bog i batina malo sutra fučkaj ga kak sam rekel lako je ratovat i napadat države ko Irak i slične zemlje.Sori ali ti ne bi razlikoval Kosa od Drozda to sigurno, a u oružanu tehniku i opremu se razmeš ko Zdravko Mamič u tokarski stroj.

Vrati se malo u povijest dakle od 1945 pa do danas, i doči češ do zaključka da Ameri nisu nikad niti ratovali s nekom vojskom koja je na njihovoj razini.Svi ti njihovi ratovi su bili na daleko slabije, kao u Vijetnamu gdje nisu nikad trebali niti ič jer je teren za ratovanje bio pravi zeleni pakao.Ameri su se samo osramotili u Vjetnamu(a koristili su i kemijsko oružje kaj ne), i usput su izgubili 60 000 vojnika i na kraju su Ameri taktički brže bolje pobjegli kao koze.

Kaj se tiče Sirije jel i te situacije, sa Tomahavkom se ništa neče bitno postič bez greške samo če Ameri još više pogoršat odnose sa Rusijom.Nadam se da su Rusi ipak ovom Assadu, isporučili S400 jer ako jesu od Tomahavka neče ostat niti T bez greške a o Američkim Avionima da ne pričamo zaobilazit če Sirijski zračni prostor ko mačka vruču kašu.Sirija nije Irak po pitanju protuavionske obrane, on ipak imaju daleko napredniju Rusku tehniku u odnosu na Irak nekad u prošlosti.Lako je letit po zraku, kad nemaš neke ozbiljne prjetnje sa zemlje onda nema frke.Zato Ameri mogu slat bespilote letjelice u Afganistan, i to još ilegalno u Pakistan jer ih nemaju s čime srušit u praksi.Nek te iste bespilotne sad pošalju u Siriju, pa bi odma videl kaj bi se dogodilo s njima padali bi ko trule kruške.

Kak sam rekel lako je letat po zraku kad nema ozbiljne prjetnje, sjeti se rata u Afganistanu jel Rusi vs Muđahedini pa udri ko če koga.Rusima je išlo itekak dobro na tom polju, ali kad je CIA dala Stinger rakete Muđahedinima onda su Ruski helikopteri pa i Avioni počeli padat na sve strane.Tako ti izgleda kad te ima ko s čime pogodit sa zemlje, i tako bi prošle Američke bespilote letjelice u Siriji imaju oni itekakvog ljeka za njih samo ih čekaju na nišanu.

Rusi u primjeru Sirije misle ozbiljno ali taktički, i ako još nisu dostavili S400 to če se u skorijoj budučnosti dogodit sigurno. Rusi ovaj put imaju svoj cilj ali taktički ak znaš kaj to znači. Kad se taj posao realizira onda si Ameri(ili Izrael) mogu Tomahavk nabit u guzicu i ništa drugo, sjeti se Kubanske Raketne krize radi smještanja Ruskog Nuklearnog Oružja na Kubu.Smijeh

Tebi izgleda nekaj nije jasno, da Ameri mogu glumit svjetske pandure samo protiv znatno slabijih od sebe.Sječaš se rata u Čečeniji jel di su Rusi isto radil svašta prema Čečenima, razne brutalnosti protiv daleko slabijeg protivnika pa šta se onda Ameri tamo nisu umješali da malo kazne bahate Ruse?Normalno Ameri nemaju nikakvog intresa u Čečeniji, pa se onda niti nisu mješali no da su imali intresa mogli bi samo sjedit i gledat jer klasičan sukob s Rusima bi bio totalni idijotizam.

Zamislimo ovakvu situaciju jel, da je umjesto Sirije tamo glavna Rusija i onda imaš njezin teritorij pod njihovom vojnom zaštitom.Šta ti stvarno misliš da bi Ameri uopče i pokušali nešto napravit, jer ne bi sigurno pa nisu tak blesavi jer znaju s kim imaju posla i to je to.Cool

roseman kaže...

Ameri nisu prezaduženi.

Ma jok Ameri nisu prezaduženi a Dinamo je u Ligi Prvaka,Izlanuo se da samo znaš kolko štetu im rade oni Tornado udari po središnjoj Americi uh u pitanju je ogromna lova.Uglavnom štete su vrlo velike, države po kojima hara Tornado oluja svake sezone baca proračun tih država/pogođenih gradova u crveno blizu granice bankrota jel.Nevinašce

17 godina

E, na ovo sam mislio, onda sam krivi termin upotrijebio.

14 godina
protjeran
ivan dragi kaže...

Retardirano je šta se uopće idem na ovoj razini "tko je jači" diskutirat, ali svjestan si da BRIC ima 40% svjetske populacije, pazi u 4 države, a da ne govorim još njih 20 koje prirodno gravitiraju oko njih (meksiko itd)..

Plus što sve tajne službe na svijetu postoje da bi skontali kolko rusi i kinezi posjeduju oružja, nitko to baš nezna, al evo ti znaš da zemlja koja proizvede brod u 24 sata, izgradi neboder u par dana, posjeduje enormne zalihe čelika, ima najobrazovanije ljude na svijetu... ima samo jedan nosač aviona.

to ti je milijarda potencijalnih vojnika. Da idu grickalicama na amere bi ih pojeli. Šta će ameri bacat atomske bombe sebi u dvorište?

neznam zašto ste sretni što ameri glume policajce kao da će vama u džep, jedna zemlja što se fura na koljevku demokracije si ne bi trebala dopustiti da se prva vrati u najobičniji kolonijalizam i rat zbog resursa. kao da nevidite potencijalna sranja koja iz toga mogu izrodit. Danas sirija, sutra iran, šta misliš da će svijet cijelo vrijeme gledat prekriženih ruku dok strepe jer smiju prdnut da nebi ispustili previše plina i "pozvali" Obamu.

1)BRIC je gladan 90 stanovništva je ultra siromašno i pothranjeno(Krasni vojnici bi to bili)

2)Nezna se puno o crnim projektima to je sigurno isto kao i to da US najmanje 20godina ispred svih

3)Nema tu milijarde ljudi kao što rekoh glad,razjedinjenost Kine,itd...+Indija gravitira opasno US zbog višestoljetne netrpeljivosti sa Kinom i pozicijom Muslimana

4)Ne navijam za Amere ali siguran sam da bi pod Kinezima bilo još gore vjerojatno gore na kubnu puta 8.(režim u Kini je gladan krvi i ne sprezaju pred čim,vrijednost ljudskog života 0)

5)To šta oni grade brodove nebodere i sve ostalo je nebitno pošto su im stručnjaci iz europe malo prouči ko im je radio branu tri rijeke,najduži most i sve te silne nebodere.

14 godina
protjeran
rambox kaže...

Bogati pa ti ga laprdaš na kubik,Izlanuo se je da Ameri su bog i batina malo sutra fučkaj ga kak sam rekel lako je ratovat i napadat države ko Irak i slične zemlje.Sori ali ti ne bi razlikoval Kosa od Drozda to sigurno, a u oružanu tehniku i opremu se razmeš ko Zdravko Mamič u tokarski stroj.

Vrati se malo u povijest dakle od 1945 pa do danas, i doči češ do zaključka da Ameri nisu nikad niti ratovali s nekom vojskom koja je na njihovoj razini.Svi ti njihovi ratovi su bili na daleko slabije, kao u Vijetnamu gdje nisu nikad trebali niti ič jer je teren za ratovanje bio pravi zeleni pakao.Ameri su se samo osramotili u Vjetnamu(a koristili su i kemijsko oružje kaj ne), i usput su izgubili 60 000 vojnika i na kraju su Ameri taktički brže bolje pobjegli kao koze.

Kaj se tiče Sirije jel i te situacije, sa Tomahavkom se ništa neče bitno postič bez greške samo če Ameri još više pogoršat odnose sa Rusijom.Nadam se da su Rusi ipak ovom Assadu, isporučili S400 jer ako jesu od Tomahavka neče ostat niti T bez greške a o Američkim Avionima da ne pričamo zaobilazit če Sirijski zračni prostor ko mačka vruču kašu.Sirija nije Irak po pitanju protuavionske obrane, on ipak imaju daleko napredniju Rusku tehniku u odnosu na Irak nekad u prošlosti.Lako je letit po zraku, kad nemaš neke ozbiljne prjetnje sa zemlje onda nema frke.Zato Ameri mogu slat bespilote letjelice u Afganistan, i to još ilegalno u Pakistan jer ih nemaju s čime srušit u praksi.Nek te iste bespilotne sad pošalju u Siriju, pa bi odma videl kaj bi se dogodilo s njima padali bi ko trule kruške.

Kak sam rekel lako je letat po zraku kad nema ozbiljne prjetnje, sjeti se rata u Afganistanu jel Rusi vs Muđahedini pa udri ko če koga.Rusima je išlo itekak dobro na tom polju, ali kad je CIA dala Stinger rakete Muđahedinima onda su Ruski helikopteri pa i Avioni počeli padat na sve strane.Tako ti izgleda kad te ima ko s čime pogodit sa zemlje, i tako bi prošle Američke bespilote letjelice u Siriji imaju oni itekakvog ljeka za njih samo ih čekaju na nišanu.

Rusi u primjeru Sirije misle ozbiljno ali taktički, i ako još nisu dostavili S400 to če se u skorijoj budučnosti dogodit sigurno. Rusi ovaj put imaju svoj cilj ali taktički ak znaš kaj to znači. Kad se taj posao realizira onda si Ameri(ili Izrael) mogu Tomahavk nabit u guzicu i ništa drugo, sjeti se Kubanske Raketne krize radi smještanja Ruskog Nuklearnog Oružja na Kubu.Smijeh

Tebi izgleda nekaj nije jasno, da Ameri mogu glumit svjetske pandure samo protiv znatno slabijih od sebe.Sječaš se rata u Čečeniji jel di su Rusi isto radil svašta prema Čečenima, razne brutalnosti protiv daleko slabijeg protivnika pa šta se onda Ameri tamo nisu umješali da malo kazne bahate Ruse?Normalno Ameri nemaju nikakvog intresa u Čečeniji, pa se onda niti nisu mješali no da su imali intresa mogli bi samo sjedit i gledat jer klasičan sukob s Rusima bi bio totalni idijotizam.

Zamislimo ovakvu situaciju jel, da je umjesto Sirije tamo glavna Rusija i onda imaš njezin teritorij pod njihovom vojnom zaštitom.Šta ti stvarno misliš da bi Ameri uopče i pokušali nešto napravit, jer ne bi sigurno pa nisu tak blesavi jer znaju s kim imaju posla i to je to.Cool

roseman kaže...

1)S kojom je to Kina tako močnom državom ratovala? STUDENTIMA  Baš bi voli vidjet tebe u toj situaciji i dal bi onda tako stravstveno zagovarao Kineze

2)Sirija-šta reč koju posluku porat?Ništa od nje ako se ne digne Rus i Iran.Sve ostalo kaj si napisao je mačak u vreči,a diči se neče

3)Veliš opet da Ameri glume svjetske pandur i da snikime nisu ratovali s kim su to ovi ostali ratovali da bi po tvom bilo vrijedno spomena

4)Ameri se nisu upleli u Gruziju iz istog razloga zbog kojeg se Rus neče mješat u Siriju(to su nevažne države ba bi se riskiralo otvoren sukob)

P.S.

Zahvali Ameru na zelenom svjetlu za Oluju.Pa ti brani male crvene i žute

12 godina
neaktivan
roseman kaže...
1)BRIC je gladan 90 stanovništva je ultra siromašno i pothranjeno(Krasni vojnici bi to bili)

2)Nezna se puno o crnim projektima to je sigurno isto kao i to da US najmanje 20godina ispred svih

3)Nema tu milijarde ljudi kao što rekoh glad,razjedinjenost Kine,itd...+Indija gravitira opasno US zbog višestoljetne netrpeljivosti sa Kinom i pozicijom Muslimana

4)Ne navijam za Amere ali siguran sam da bi pod Kinezima bilo još gore vjerojatno gore na kubnu puta 8.(režim u Kini je gladan krvi i ne sprezaju pred čim,vrijednost ljudskog života 0)

5)To šta oni grade brodove nebodere i sve ostalo je nebitno pošto su im stručnjaci iz europe malo prouči ko im je radio branu tri rijeke,najduži most i sve te silne nebodere.

1) Jeste, a u Americi 90% njih je previše debelo zbog brze hrane. Kakvi bi tek to bili vojnici?

2) Nagađanja. Ako već hoćeš diskusiju, fokusiraj se na činjenice.

3) Dobro, neka sve firme iz SAD-a tipa Apple i ostali zatvore poslovne prostore u Kini i Indiji. Koliki je to udar na SAD? Ako ogromne firme prestanu plaćati porez patiće taj novac što ulažu u vojsku.

4) Koliko imaju ljudi? Kada bi brinuli o svakom od njih imali bi ih još više. A činjenica je i da ih pola umre od gladi da će ih opet biti duplo više nego debelih Amera.

5) Osmislili Europljani, ali napravili Kinezi. Dakle, Kinezi su zaslužniji više od Europljana u tom dijelu posla. A ne zaboravi da i Kinezi imaju svjetske firme, ne baš stabilne, ali jako dobro razvijene. Čak bi se i usudio reći da su ispred Europe po pitanju tehnologije, a oružje je još jedan vid tehnologije.

Još šta?

15 godina
neaktivan
roseman kaže...

Pretpostavljam da namjerno trolaš. Jedino što je BRICU falilo jest edukacija (znanje). Sada imaju i to, već godinama imaju politiku slanja ljudi na najbolje fakultete po svijetu da bi to znanje prenjeli doma, još bolje unaprijedili ga. Cijeli zapadni svijet se razvio na potrošnji i konzumerizmu, ali je pred zidom i zato nema napretka (plus stanovništvo stari itd) dok su te zemlje (donedavno faktor 0 na političkoj i ekonomskoj sceni) pred jednim razvojem koji tek kreće, a imaju dovoljno svega da se razviju al pari s zapadom - i još bolje, isprave sve greške koje je zapad radio (krize, depresije itd).

SAD je protiv više zemalja ratovao u zadnjih 100 godina nego što je Kina u 5.000. (cca 200 komada više, prebrojte sami)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Chinese_wars_and_battles

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_People%27s_Republic_of_China

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

Btw, svake 2.3 sekunde se u kini proda jedan auto, 2. su najveći potrošač nafte (više od indije i japana skupa), pitanje je vremena kada će i oni htjet malo crnog zlata za sebe. Taman fali jedan SAD koji će im pokazat primjerom.

Surađujem s nekom kineskom tvrtkom šta proizvodi brodove, frende moj, cijela europa se može sakrit. Norvežani i cijela ta "high heel" ekipa koja tobože ima znanje - nema ništa. Oni su toliko profesionalni i imaju takve standarde i resurse da mogu što god žele. Cijele 90' su kupovali čelik kada je bio maltene đaba, sad ga imaju tolko da ga skupljaju po cesti, pa sad naruči negdje 50 tona čelika, a da nije kineski. Prije nisu znali proizvodit (projektirati) brodove, radili su prema EU i SAD naruđbama, sad rade bolje brodove od nas koji se dičimo stoljetnom tradicijom. 

Ti uspoređuješ 5 tisućljeća staru kulturu s Amerima kao da su Ameri neznam što. Američka vrijednost života?! pff, kao da ni jedne novine nikada nisi pročitao.

Tebi bi možda bilo bolje jer ti je Američki lifestyle bliži (neznam po čemu - hint: konzumerizam), kineski je samo drukčiji. Netko će reć lošiji, ovakav onakav... svaka civilizacija ima svoje dobre i loše strane (i faze) i nezahvalno je na temelju sadašnjeg stanja (i nekoliko slučajeva koje si vidio na TVu) ocjenjivati kao da se radi o najgorim fašistima ljudožderima. Ok, jedu štakore, spavaju u kartonskim kutijama, al imaju pravo na svoj razvoj (ekonomski, politički, gospodarski, civilizacijski) jednako kao i sve ostale zemlje.

Za sto godina će možda svi htjet bit ko Kinezi, pred 300 godina su svi htjeli bit ko Austrijanci, u kineskih 5.000 godina povijesti, ovih sad 100 u kojoj su bili gladni ništa ne znači. Za 50 godina bumo vidli kakvo ćeš mišljenje imat o kinezima.

Moš mislit kolko Indijci vole Engleze i Amere.. kad dođe stani pani prvog koga će zgazit su britanci.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice