Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.873.402
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Jer gdje ćeš imati "ministra iz struke" za vanjske poslove, EU integracije, "međugeneracijsku solidarnost i branitelje" i ostalo?

Diplomat, diplomat, ovo trece ne znam sto uopce treba biti i cime se bavi.

Tehnokratska vlada ftw!

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Drago kaže...

Jer gdje ćeš imati "ministra iz struke" za vanjske poslove, EU integracije, "međugeneracijsku solidarnost i branitelje" i ostalo?

Diplomat, diplomat, ovo trece ne znam sto uopce treba biti i cime se bavi.

Tehnokratska vlada ftw!

da sigurno nam treba tehnokratska vlada...{#}

po mogucnosti neka u njoj budu bivsi savjetnici margaret thatcher..

13 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

"Ako ne uspije monetizacija autocesta i privatizacija državnih tvrtki, izgledno je rezanje plaća,

mirovina i socijalnih prava, kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić."

http://danas.net.hr/novac/sinisa-hajdas-doncic-ne-daju-li-se-autoceste-u-koncesiju-slijedi-rezanje-placa-i-mirovina

A zasto nebi prvo sebi srezali place i mirovine pa onda sve ostalo... i ne znam samo gdje oni vide mogucnost daljnjeg rezanja placa, mirovina i socijale? Podgotovo mirovina i socijale koje su ionako sramotno male?

Naravno tu ne govorim o povlastenim mirovinama nego o jadnicima sa ne znam 800 - 1000kn  mirovine i ne govorim o onima koji posjeduju par auta i bave se ne znam prodajom otpadnih metala i slicno i masno zaraduju ali dobivaju jos i socijalu nego stvarno o onima kojima je to jedini izvor prihoda i koji s time prezivljavaju.

Ali vazno je da oni u saboru u prosjeku imaju oko 30 000 kuna place, da odu na jedan dan u mirovinu pa se vrate na posao da bi si osigurali mirovinu od ne znam vise kolko ono? 8 000 kuna ili vise? da ne dolaze redovito na posao i kad dodu prodaju maglu tamo.. i slicne stvari.

Neka maknu uhljebe sa drzavne sise, oni koji nicemu ne sluze pa nece morati dirati niti place, niti mirovine, niti socijalu... i neka skinu sa drzavne sise crkvu i ostale vjerske organizacije te nevladine udruge i eto novih miljarda i za zdravstvo..

18 godina

Zašto bi si smanjivali kada ne moraju? {#}

Tak i tak im je uvijek izgovor da je to kao mala i beznačajna cifra pa za to nema smisla. Moš' si mislit...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Makavelii kaže...

--A zasto nebi prvo sebi srezali place ..

-LOL. (malo kiselkasti cinizam). Sve moguće (sebi) su podigli, otvoreno bezbroj odbora s bezbroj nepotrebnih pobočnika, zamjenika.. naravno, rezat će se ali osnova svakog organizma je preživljavanje, održavanje, bakterija ili politički uhljebi, ne mogu protiv svog interesa. To je prirodno stanje stvari (pa s tog razloga postoje revolucije i giljotina, umjesto dobrovoljno smanjivanje parazitizma).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan

Eto ode i dopunsko kod HZZO-a...

http://danas.net.hr/hrvatska/velike-promjene-u-osiguranju-nema-vise-dopunskog-kod-hzzo-a

i placanje tudih dugova takozvano "spasavanje"...

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/281693/I-Hrvatska-ce-spasavati-Grcku-Nas-dio-iznosi-37-milijuna-eura.html

http://www.24sata.hr/politika/hrvatska-bi-mogla-izdvojiti-do-280-milijuna-kn-za-spas-grcke-328987

I onda se jos usude reci u vladi kao nemaju novaca kad zatreba za nesto... eto recimo zele smanjiti place, mirovine i socijalu jer se kao "nema" ali se zato ima uvijek i za sve ostalo sto ne koristi stanovnistvu ove zemlje... mah.. Ne znam zasto se uopce zivciram radi budala sa markovog trga...

17 godina
neaktivan

Ne ide nikuda.

''Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nije primio nikakav nalog Europske komisije da mora odustati od ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja.
Radi se o netočnoj i neprovjerenoj informaciji koja bi mogla bespotrebno uznemiriti 2 milijuna i 370 tisuća naših osiguranika, vlasnika police dopunskog osiguranja.
Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a i dalje je najbolje i najsigurnije na hrvatskom tržištu. Niti jedno drugo dopunsko osiguranje nije besplatno za skoro 900 tisuća osiguranika čije police pokriva državni proračun.

Promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju neće se raditi preko noći, već sustavno, s punom ozbiljnošću i odgovornošću, na državnoj razini i kroz zakone koji reguliraju provođenje dopunskog zdravstvenog osiguranja u Hrvatskoj.

Dapače, ne samo da se dopunsko osiguranje HZZO ne ukida, već ćemo uskoro Upravnom vijeću uputiti konkretan prijedlog o snižavanju i ujednačavanju cijena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja. Na taj ćemo način našim osiguranim osobama učiniti dopunsko osiguranje još pristupačnijim, te očekujemo još veći interes naših osiguranika za našom policom dopunskog zdravstvenog osiguranja.''

Makavelii kaže...

I onda se jos usude reci u vladi kao nemaju novaca kad zatreba za nesto... eto recimo zele smanjiti place, mirovine i socijalu jer se kao "nema" ali se zato ima uvijek i za sve ostalo sto ne koristi stanovnistvu ove zemlje... mah.. Ne znam zasto se uopce zivciram radi budala sa markovog trga...

Pa ,dragi moj ,i mi smo sad članica EU-a ,i prema tome imamo i obaveze. Sorry ,but yebi ga.

Samo ne znam tko ti to želi išta smanjivati?!

Bolje se ti vrati revoluciji protiv CIA-e ,NSA ,DRM-a i ostalih internet ugnjetavača - to ti ipak bolje ide .... {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 16:40 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Makavelii kaže...

Pa ,dragi moj ,i mi smo sad članica EU-a ,i prema tome imamo i obaveze. Sorry ,but yebi ga.

Samo ne znam tko ti to želi išta smanjivati?!

Bolje se ti vrati revoluciji protiv CIA-e ,NSA ,DRM-a i ostalih internet ugnjetavača - to ti ipak bolje ide .... {#}

Ma vrhunsko novinarstvo je ovdje problem.

U naslovu: "Hrvatska ce spasavati Grcku, nas dug iznosi 37 mil eura"

U tekstu: "Hrvatska bi mogla spasavati Grcku, nas dug bi mogao biti 37mil eura"

Dobijem mlade na ovakve 'fore' i trikove, umjesto postenog izvjestavanja, obicna sok-terapija. Prestao sam se nervirati i na ljude koji kasnije sire te gluposti jer sam skuzio da dosta ljudi samo cita naslove, ne cita tekst, i bezrezervno upija sve sto pise...

U novinama je, na TV-u je, znas da mora bit istina, jel?

They say freak, when you're singled out...
17 godina
odjavljen

Mene je potreslo danas da Ballmer odlazi iz Microsofta... To je udarna vijest, a ne ovo zdravstvo, politika i tako to...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jel da? Moram se nekako sloziti s tobom da sam i sam to primjetio...{#}

18 godina

Upučeni kažu da oba dvije strane u Siriji imaju taj Sarin na raspolaganju jel.E sad koja strana je ovo napravila, ako je u pitanju baš Sarin to bude teško dokazat u praksi.No s obzirom da je ova Assad-ova vojska, ionak na pobjedničkom putu na ratnom frontu onda nema nikakve logike da koriste Sarin jedino ako je neki njihov general u vojsci ponorel ili nekaj slično.{#}

Opet klasika u glupom naslovu članka, šta če Francuzi prijetit pa oni sami bez drugih vojno ništa ne mogu i ne smiju napravit fučkaj ga sad. A tu su još i Rusi te Kinezi jel, koji obično brzopotezno lupaju kontru prema Amerima ili Vječu Sigurnosti ili EU itd.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/francuska-prijeti-ako-su-civile-napali-otrovima-ulazimo-rat-clanak-602181

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Upučeni kažu da oba dvije strane u Siriji imaju taj Sarin na raspolaganju jel.E sad koja strana je ovo napravila, ako je u pitanju baš Sarin to bude teško dokazat u praksi.No s obzirom da je ova Assad-ova vojska, ionak na pobjedničkom putu na ratnom frontu onda nema nikakve logike da koriste Sarin jedino ako je neki njihov general u vojsci ponorel ili nekaj slično.{#}

Opet klasika u glupom naslovu članka, šta če Francuzi prijetit pa oni sami bez drugih vojno ništa ne mogu i ne smiju napravit fučkaj ga sad. A tu su još i Rusi te Kinezi jel, koji obično brzopotezno lupaju kontru prema Amerima ili Vječu Sigurnosti ili EU itd.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/francuska-prijeti-ako-su-civile-napali-otrovima-ulazimo-rat-clanak-602181

Od svih nasih medija advance.hr mi je nekako najobjektivniji, evo par clanaka...

http://www.advance.hr/vijesti/kemijski-napadi-u-siriji-cui-bono-i-kako-se-vrijeda-inteligencija-javnosti/

http://www.advance.hr/vijesti/bjesni-medijski-rat-protiv-sirije-pristrani-mediji-optuzuju-sirijske-vlasti-kao-po-zapovjedi-rusija-sirija-spremna-na-maksimalnu-suradnju-s-un-timom/

http://www.advance.hr/vijesti/izvanredna-sjednica-unvs-a-o-siriji-rusija-i-kina-zaustavile-zapadnu-rezoluciju-rusko-ministarstvo-vanjskih-poslova-otvoreno-sugerira-kako-su-iza-kemijskog-napada-stajali-pobunjenici/

17 godina
odjavljen

Budha, jesi to ti?! {#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan

Hvala Bogu da nema logike da je sirijska vojska napala kemijskim oruzjem, pa s tim bi si potpisali vjesala. Cak se i Vatikan oglasio glede toga:

http://news.yahoo.com/vatican-urges-caution-over-syria-chemical-arms-claims-210136668.html

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
protjeran
rambox kaže...

Ako gledamo po riziku otkrivanja tko je koristio:

1. SAA koristila nervni plin - riskira upad stranih trupa (NATO) kao pomoć pobunjenicim (i teroristima) te to znači sigurno kraj za SAA i pobjeda pobunjenika

2. FSA koristila nervni plin - pobunjenici riskiraju obustavu oružja i pomoći, te će ih onda SAA lakše poraziti

Ako gledamo po namještanju da izgleda kao da je druga strana koristila nervni plin:

1. SAA namješta kao da FSA koristila - profit im je obustava naoružanja i pomoći pobunjenicima (FSA), ali SAA ne treba očekivati vojnu pomoć NATO-a jer zamislite taj presedan maloprije davali pobunjnicima (I teroristima)  oružje a sada te iste NATO napada vojno, vrlo loša slika u svijetu (tj. Amerika ne smije dopustiti da se dokaže da je FSA koristila plin)

2. FSA namješta da je SAA koristila - profit im je upad stranih trupa (NATO) te sigurno lomljenje državne SAA

Po navedemo pobunjenici neusporedivo više profitiraju koristeći nervni plin (rizik naravno postoji), a i SAA je trenutno dosta jača vojska i odlično napreduje te polako osvaja dijelove pune pobunjenika. Moglo bi se reći i da je ovo potez očajnika (pobunjenika) jer inače im se loše piše.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
protjeran
Makavelii kaže...

Od svih nasih medija advance.hr mi je nekako najobjektivniji, evo par clanaka...

http://www.advance.hr/vijesti/kemijski-napadi-u-siriji-cui-bono-i-kako-se-vrijeda-inteligencija-javnosti/

Ima istine u tom članku. Zaista vrijeđa inteligenciju javnosti propagandama (i to izrazito lošim) zapadnih medija, pogotovo francuskih i britanskih.

Svatko s imalo logike u glavi može zaključiti što je vjerojatnije.

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Ima istine u tom članku. Zaista vrijeđa inteligenciju javnosti propagandama (i to izrazito lošim) zapadnih medija, pogotovo francuskih i britanskih.

Svatko s imalo logike u glavi može zaključiti što je vjerojatnije.

Svatko s imalo logike u glavi ne donosi zakljucke na temelju vjerojatnosti i pretpostavki, vec vjerojatnosti drzi u istom kosu s drugim vjerojatnostima.

Pogotovu u ovakvoj situaciji!

17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Svatko s imalo logike u glavi ne donosi zakljucke na temelju vjerojatnosti i pretpostavki, vec vjerojatnosti drzi u istom kosu s drugim vjerojatnostima.

Pogotovu u ovakvoj situaciji!

A tko donosi zaključke na temelju vjerojatnosti?

Nisam nigdje rekao da su pobunjenici koristili. Laješ na krivo stablo, sve zapadne novine su odmah počele optuživati al-Assad za to iako logički gledano daleko je izglednije da su sami pobunjenici to napravili, i isto ih to nije spriječilo da šire, bez ikakvih dokaza, propagandu po svijetu.

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Nisam nigdje rekao da su pobunjenici koristili. Laješ na krivo stablo, sve zapadne novine su odmah počele optuživati al-Assad za to iako logički gledano daleko je izglednije da su sami pobunjenici to napravili, i isto ih to nije spriječilo da šire, bez ikakvih dokaza, propagandu po svijetu.

Slazem se, zato oprezno pristupam svim tim clancima koji razvijaju svoje price i pricice na osnovu nepostojecih dokaza i slutnji.... mozda lajem na krivo stablo, ali ucinilo mi se da je tvoja recenica bila otprilike: "Jednostavno je zakljuciti iz ovih vjerojatnosti..."

Mozda je u pitanju samo cjepidlacnost oko jezika, no osobno preferiram ne zakljucivati dok nisam siguran sto je istina a sto nije....

16 godina
Nije isto zakljuciti sto je vjerojatnije i donositi zakljucke na temelju vjerojatnosti.
Potpis!
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Slazem se, zato oprezno pristupam svim tim clancima koji razvijaju svoje price i pricice na osnovu nepostojecih dokaza i slutnji.... mozda lajem na krivo stablo, ali ucinilo mi se da je tvoja recenica bila otprilike: "Jednostavno je zakljuciti iz ovih vjerojatnosti..."

Mozda je u pitanju samo cjepidlacnost oko jezika, no osobno preferiram ne zakljucivati dok nisam siguran sto je istina a sto nije....

Ti da, ali zato hrpa ljudi - ne. Takvi su uvjeti plodno tlo za sirenje propagandi, bilo kakvi, s bilo koje strane.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Mislio sam na to da je lako zaključiti da je vjerojatnije da su pobunjenici iskoristili nervni plin nego SAA. Iako to ne znači da su pobunjenici to i napravili.

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Mislio sam na to da je lako zaključiti da je vjerojatnije da su pobunjenici iskoristili nervni plin nego SAA. Iako to ne znači da su pobunjenici to i napravili.

Ah... my bad onda, nisam dobro shvatio...{#}

15 godina

Dipl je inspiracija za ovo, danas sam naletio na ovu stranicu. Imaju statuse bolje nego većina postova u temi Humor i Smiješne slike zajedno{#}

Neki od primjera:

"Nažalost, većina je izabrala pasivnost pred otporom, ali pasivnost, kao katolici, znamo da dolazi iz sila tame i oni koji se ne bore prepuštaju se zlu da ih prevlada i obuzme. Tko vrši kompromis sa zlom na kraju ga zlo i proguta. Svatko od nas ima dužnost učiniti što može, ne tražiti kao izbijači to."

"nikad mi taj križ neće bit mrzak i težak pa nemogu ja svoga dida zato mrzit dapače ponosan sam na sve što je učinio za hrvatsku on ga je poklonio mome ocu otac meni a ja svojoj djeci i dok postoji boga i vjeka moja pokoljenja će znat tko su im bili preci (PONOSNI HRVATI KOJI SU UVJEK POZDRAVLJALI SA POŠTOVANJEM ZA DOM SPREMNI)"

"Što ćete napraviti sada na skorim predsjedničkim izborima ? Iako je predsjednička funkcija nebitna, je li zbilja potrebno da se ponižavamo time što nam je okorjeli komunist predsjednik ?"
Uglavnom, priznajte i vi! {#}
Dokle ljudska inteligencija može ići, i to nam je neko društvo...:(
18 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Makavelii kaže...

Zašto budale? Pa imate iste neprijatelje: USA ,EU ,svi mrski zapadni neoliberalni kapitalisti?! {#}{#}

Deus ex machina kaže...

U naslovu: "Hrvatska ce spasavati Grcku, nas dug iznosi 37 mil eura"

U tekstu: "Hrvatska bi mogla spasavati Grcku, nas dug bi mogao biti 37mil eura"

Dobijem mlade na ovakve 'fore' i trikove, umjesto postenog izvjestavanja, obicna sok-terapija. Prestao sam se nervirati i na ljude koji kasnije sire te gluposti jer sam skuzio da dosta ljudi samo cita naslove, ne cita tekst, i bezrezervno upija sve sto pise...

U novinama je, na TV-u je, znas da mora bit istina, jel?

Da ,ali sve to ide po principu ''koji klik više''. (kao i na Bug Online)

A nema veze kaj tekst nema nikakve veze s (bombastičnim) naslovom.

''Ako treća pomoć Grčkoj bude iznosila 11 milijardi eura, a bude se cijelim iznosom financirala iz proračuna EU, hrvatski bi porezni obveznici u tom slučaju za spas Grčke mogli platiti 280 milijuna kuna! Naime, Hrvatska u ukupnom BDP-u i proračunu EU sudjeluje sa 0,34 posto, a pojedina zemlja u pomoći sudjeluje upravo s veličinom svojega udjela u ukupnoj ekonomiji Unije. Od ukupno 11 milijardi eura hrvatski bi udio u spasu Grčke mogao iznositi 37,4 milijuna eura (280 milijuna kuna)''

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.8.2013 21:15 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

U Bosni ne možeš naći nikoga normalnog. Počevši od Dodika koji u njegovoj glavi ni ne živi u Bosni nego u Republici Srpskoj (a ona je vjerovatno dio Azerbajdžana ili tako nešto, a ne Bosne), do njegovog sina koji je nezaposlen a dobije 30 milijuna eura kredita (!?), Dušanke Majkić koja preko svojih pijuna šalje sudske pozive na kojima piše razlog poziva: protest. Kršenje članka i kog zakona su precrtane kolone. Daću i sliku ako neko ne vjeruje. Vehabije, ljudi koji hoće da odvoje Hercegovinu kao poseban entitet (to će automatski povećati plaće inače)...

U Bosni je još lakša manipulacija, zavadi pa vladaj. Sudeći da imamo tri naroda i tri religije, pa posao im ne može biti lakši {#}

Nema u Bosni niko normalan, svako normalan je već odavno pobjegao odatle. I Hrvatska i Srbija su decenijama ispred Bosne.

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Makavelii kaže...

Zašto budale? Pa imate iste neprijatelje: USA ,EU ,svi mrski zapadni neoliberalni kapitalisti?! {#}{#}

Pa budale prvo jer vjeruju u nekakv "džihad" kao opravdanje za odlazak u sasvim desetu drzavu s kojom nemaju apsolutno nikakve veze (osim sto u njoj zive pripadnici iste religije) te misle da je sasvim opravdano da ratuju protiv legitimne vlasti u toj drzavi, da ubijaju, kolju, ruse i unistavaju.

Drugo ne znam na temelju cega si zakljucio da su oni protiv USA, EU i opcenito neoliberalnog kapitalizma kad ih upravo oni i financiraju, obucavaju i naoruzavaju. Cak postoji izjava zapovjednika "pobunjenika" kako ce nakon sto sruse Assada iz zahvalnosti americi na pomoci koju dobivaju ratovati zajedno s njima i Izraelom protiv Irana.

btw, ja ne vidim pojedine drzave ili jos gore narode kao neprijatelje nego iskljucivo pojedince koji provode politiku imperijalizma, politiku globalnog nadzora, i krsenja svih mogucih zakona bez posljedica a sustav kao sto je kapitalizam ovakav kakav je danas ce sigurno propasti jer je neodrziv na neko dulje vremensko razdoblje.

14 godina
neaktivan
r3bl kaže...

U Bosni ne možeš naći nikoga normalnog. Počevši od Dodika koji u njegovoj glavi ni ne živi u Bosni nego u Republici Srpskoj (a ona je vjerovatno dio Azerbajdžana ili tako nešto, a ne Bosne), do njegovog sina koji je nezaposlen a dobije 30 milijuna eura kredita (!?), Dušanke Majkić koja preko svojih pijuna šalje sudske pozive na kojima piše razlog poziva: protest. Kršenje članka i kog zakona su precrtane kolone. Daću i sliku ako neko ne vjeruje. Vehabije, ljudi koji hoće da odvoje Hercegovinu kao poseban entitet (to će automatski povećati plaće inače)...

U Bosni je još lakša manipulacija, zavadi pa vladaj. Sudeći da imamo tri naroda i tri religije, pa posao im ne može biti lakši {#}

Nema u Bosni niko normalan, svako normalan je već odavno pobjegao odatle. I Hrvatska i Srbija su decenijama ispred Bosne.

U Bosni ljudi državi zovu Bosna, a ne Bosna i Hercegovina. Jad i čemer.

Što je najgore, BiH je samo tri slova, makar je na forumu lako.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice