Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.309.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Ovaj Zimmerman je savjesni građanin, koji je štitio opće dobro, te je Martina osujetio u njegovoj namjeri da opljačka još koju kuću...ovaj je Martin bio bahat, te je nasrnuo na Zimmerman, te ga je htio ubiti, kada ga je šorao šakama i bio iznad njega, ali nije znao da se namjerio na krivog tipa, te još tipa sa gunom. Koji se ne libi iskoristiti oružje za ono, za što je isto namjenjeno. I imamo-što imamo. Nakon bang-bang i bum-bum, imamo mrtvog čovjeka, te "vampirski lov" na oružje kao na neko apsolutno zlo.

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 17:54 (Cold Steel).
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Kazes iskoristio je oruzje za ono za sto je namjenjeno. Sto je to? Ubiti nekog? Koliko ja znam ubojstvo nije bas legalna stvar. U ovom konkretnom slucaju sve je dosta mutno. Svjedoka nema. Sve sto imaju su ozljede glave i prica prezivjelog. Tip je krenuo za crncem i izgleda isprovocirao svadju. Pitanje je bi li krenuo za crncem da nije imao osjecaj sigurnosti-pistolj. Ostao bi sjediti u svojem autu nakon sto je pozvao policiju. Mali bi bio ziv, a zimmermann ne bi sad zivio u strahu za vlastiti zivot.
Potpis!
17 godina
neaktivan
Šta ste sad svi stručnjaci. Brown lima je mlatio tipa s pištoljem. Mene da je napao isto bi dobio takme ili više njih. Šta imaš bijelca napadat bokte, zaboravio je očito lima na white supremacy i sad je underground doslovno.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
17 godina
neaktivan

OK, mozete reci da se opet k*rcim, ali vrijeme je da se povuce jedno pitanje:

koliko vas uopce poznaje bivse robijase, da mozete tvrditi da je zatvorski sustav zakazao?

Ja znam jednog, taj je robijao 20 godina. Ne zeli pricati previse o tome, pa ne znam zasto tocno, ali je decko moje najbolje prijateljice, pa sam ga dobro upoznao.

Covjek je, iskreno, ljudina! Poznajem gomilu ljudi koji nisu zatvoru ni prismrdili pa nemaju ni priblizno toliko kicme i integriteta kao ovaj tip. Upoznao sam ga indirektno, i mogu vam rec, znam da bi stao uz mene da mi treba - a to ne mogu potvrditi za puno ljudi.

Dakle, da vidimo:

11 Ne poznajem ni jednog
12 Znam indirektno
7 Poznajem i druzim se
They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 19:17 (Deus ex machina).
13 godina
protjeran

Pa, svako oružje je namjenjeno da ubija i ranjava. Ako ne može ispuniti tu svrhu, znači da je neispravno ili ne potpada pod definiciju "oružja."

Ubojstvo je kazneno djelo, ali nema zakonskih sankcija, ako je eliminiranje napadača učinjeno u zakonski definiranoj "samoobrani", što je sud i dokazao. Nažalost, ova priča je iskorištena za priče o rasizmu, te opet se poteže pitanje o naoružanosti civila.

Hm, da priča možda jest mutna, ali frajer koji je ubijen ima samo ozljede šake, a i njegova prošlost je više, nego huliganska i kriminalna, ma koliko se on vizualno činio umiljatim dječakom iz hood-a.

Oružje ovdje ne želim uopće dovoditi u pitanje, ali defintivno držim da u USA ljudi se naoružaju ako im to njhov lokalni zakon dopusti, te jednostavno ljudi oružje drže, ne radi neke stihije ili kompleksa, nego kao potrebu za odvraćanje i eliminiranje potencijalnih napadača, kada određena situacija to zahtjeva. Znači, nabave si oružje i koriste ga samo kada neki propalitet, dođe kao gringo, te želi nekome uništiti njegovu sreću.

Tko ne želi i ne voli oružje, neće ga nabaviti. I to je O.K., ali dopustimo ljudima da budu naoružani na način kako neki zakon propisuje na logični i zdravi način. Ako ga zloupotrijebe, idu u ćuzu, ako ga koriste sukladno pravnim propisima, neće biti problema za njih.

{#}

17 godina
neaktivan

Wyksic, ti si u ovom djiru, sta ti kazes na Linica i njegove napore:

http://danas.net.hr/novac/slavko-linic-bit-cemo-jos-zesci

Osim tipicne recenice "Trebalo bi prvo ovo ono"... recimo hipoteticki da je pravo vrijeme za ovaj potez, jel dobar ili los?

They say freak, when you're singled out...
14 godina

u slučaju zimmermana, kako je neki lik napisao prije par stranica, ne može svaki telembus poput njega nosit pištolj okolo, za "dužnost" poput njegove postoji tejzer, lik bi bio živ sad. zanima me u globalu mišljenje forumaša: 

12 kriv
12 nije kriv
LOL EU Nordic and East: InvisoO
13 godina
protjeran

Nije on bio na dužnosti, nego je bio član neformalne, samoincijativne skupine građana koji u svoje slobodno vrijeme patroliraju svojim blokom, kao preventiva kriminalnim djelima, te kada nešto uoče sumnjivo zovu policiju. Ovaj je bio naoružan, jer mu to zakon dopušta, te je iskoristio tu zakonsku mogućnost.  Tejzer u ovoj situaciji u kojoj se on našao, da je Martin bio na gore na njemu i prebijao ga šakama, tejzer neme efekta, jer bi i tijelo onoga dolje primilo elektroškove.

Zato je morao upotrijebiti gun. I bum-bum.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 21:18 (Cold Steel).
18 godina
Cold Steel kaže...

Ovaj Zimmerman je savjesni građanin, koji je štitio opće dobro, te je Martina osujetio u njegovoj namjeri da opljačka još koju kuću...ovaj je Martin bio bahat, te je nasrnuo na Zimmerman, te ga je htio ubiti, kada ga je šorao šakama i bio iznad njega, ali nije znao da se namjerio na krivog tipa, te još tipa sa gunom. Koji se ne libi iskoristiti oružje za ono, za što je isto namjenjeno. I imamo-što imamo. Nakon bang-bang i bum-bum, imamo mrtvog čovjeka, te "vampirski lov" na oružje kao na neko apsolutno zlo.

{#}

Je da taj Zimmerman je pljunuti savjestan građanin,Izlanuo se isto tak kao što su bili oni murjaci batinaši savjesni i marljivi kad su pošteno premlatili crnca ali hebiga kamera je sve uhvatila i eto sranja preko glave.No rezultat savjesnih murjaka ili batinaša+loših sudskih odluka, pa onda i reakcija ljudi koji su malo ponoreli govori kolko je to sve bilo ok i normalno fučkaj ga sad.{#}{#}

Rezime nereda u Los Angelesu 1992

- 50 ubijenih

- preko 1000 zapaljenih i uništenih objekata

- okvirno jedna milijarda dolara štete

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
Cold Steel kaže...

Zato je morao upotrijebiti gun. I bum-bum.

{#}

Nema "moranja" upotrebe oružja. Tu i je osnovni problem - nesposobna osoba s oružjem u ruci.

16 godina
Ne stigne wyks na forum. Tri susjedna lokala slavko zapecatio. Posla preko glave i jos metar.
Potpis!
13 godina
protjeran

Slažem se, ponekad organi red pretjeraju, pa ono baš umlate čovjeka, al' moraš znati da ti ljudi u plavom nose veliko breme na svojim plećima, te jednostavno na primjer kada taj netko "jako premlaćen" bude tako izdevetan, ne uzima se na primjer u obzir da je taj netko, ne znam na primjer, ranio njihovog kolegu i tako. Nažalost, takvih, neki razumiju samo pendrek i šake, te premlaćivanje.

Neredi u LA, možemo osim nastale štete gledati i kroz prizmu opravdanosti oružja kod civila. Tako u tom filmiću možemo vidjeti da ekipa Korejaca s oružjem u ruci brani i čuva onaj svoj shop, od pomahnitale mase huligana.

13 godina
neaktivan

Može pitanje za studente...Koliko znate ljudi da ispite rješavaju na bubu :) ako znate bar jednog lajkajte post :) iako to nije smišnoo dapače jako je žalosno.....

18 godina
Cold Steel kaže...

Neredi u LA, možemo osim nastale štete gledati i kroz prizmu opravdanosti oružja kod civila. Tako u tom filmiću možemo vidjeti da ekipa Korejaca s oružjem u ruci brani i čuva onaj svoj shop, od pomahnitale mase huligana.

Na isti "način" možeš opravdati posjedovanje oružja od strane srpskih civila u RH na samom početku rata.

Da si ti koreanci nekog upucali, imali bi isti problem - upotreba oružja od strane civila za nešto što civili ne bi smjeli raditi.

13 godina
protjeran

Hm, pa Ameri smiju gunovima braniti svoju imovinu...

...mislim da nije dobra komparacija koju si naveo, jer TO je oduzela Hrvatima po selima bilo kakvo naoružanje, a podijelila ovima koje ti navodiš. A, inače jedno je upotreba oružja u predratnim i ratnim stanjima, a opet druga stvar su mirnodopske prilike, te još u zemlji koja ima najrazvijeniju demokraciju i duh slobode.

18 godina
Cold Steel kaže...

Hm, pa Ameri smiju gunovima braniti svoju imovinu...

...mislim da nije dobra komparacija koju si naveo, jer TO je oduzela Hrvatima po selima bilo kakvo naoružanje, a podijelila ovima koje ti navodiš. A, inače jedno je upotreba oružja u predratnim i ratnim stanjima, a opet druga stvar su mirnodopske prilike, te još u zemlji koja ima najrazvijeniju demokraciju i duh slobode.

Dom, ne imovinu. U oba slučaja oružje je legalno - jedni kupili, drugi dobili od države.

Što znači, srbi su imali i legalniju situaciju?

13 godina
protjeran

Gle, hvataš se za sitnice i kontra stvari.Što nije dobro za raspravu.

Imovinu smiju braniti ovisno u kojem pravnom sustavu žive u USA.

Uspoređuješ kontra stvari; smišljeni i nametnuti rat s pobunom sirotinje koja je tobože bila revoltirana činom organa reda, pa se treba malo isprazniti na bijelim ljudima i njihovim imovinama. Super. Mislim, komparacija stoji, ako ciljaš da su jedni i drugi htjeli, ono što im ne pripada.

Što se tiče rata i nacija koje su sudjelovale i na koji način u njemu, fakat mi se neda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 23:11 (Cold Steel).
18 godina
Cold Steel kaže...

Gle, hvataš se za sitnice i kontra stvari.Što nije dobro za raspravu.

Imovinu smiju braniti ovisno u kojem pravnom sustavu žive u USA.

Uspoređuješ kontra stvari; smišljeni i nametnuti rat s pobunom sirotinje koja je tobože bila revoltirana činom organa reda, pa se treba malo isprazniti na bijelim ljudima i njihovim imovinama. Super. Mislim, komparacija stoji, ako ciljaš da su jedni i drugi htjeli, ono što im ne pripada.

Što se tiče rata i nacija koje su sudjelovale i na koji način u njemu, fakat mi se neda.

Nije uopće bit u razlici sistema i načinu dolaska do potrebe upotrebe oružja, problem je u upotrebi oružja od strane civila. Kako i same SAD imaju problema s upotrebom oružja od strane civila za obranu doma (i / ili vlasništva) jer nije identično regulirano po državama, situacija upotrebe oružja u "jer me bilo strah" situacijama je ekstremno kompleksna i jako često dovodi do besmislenih žrtava, kao i sad s ovim "slučajem" u SAD.

Čovjek je mrtav jer je nesposobnjaković imao oružje. Na sličan način strada i velika većina mrtvih od vatrenog oružja u RH - nesposobnjakovići imaju oružje. Što je najgore, oni koji i misle da ga imaju "za zaštitu" u praksi ga najčešće niti znaju niti imaju vremena koristiti - za bilo kakvu aktivnu obranu oružje mora biti pripremljeno. Ako je spremljeno kako spada, treba ti previše vremena za pripremu. Ako je napunjeno i pri ruci, neusporedivo su veće šanse da će se neka djeca poubijati nego što ćeš ikada imati situaciju da će ti zatrebati.

13 godina
protjeran

O.K., ovaj ga šora na podu, te je iskoristio gun koji je imao kod sebe, te ga je još sud oslobodio, jer je djelovao u samoobrani. Kod mene ovaj tip prolazi, čak da je sud donio drugo presudu, kod mene ima ovaj tip palac gore. Žrtva nije besmislena, tip bio notorni huligan i kriminalac, te ne razumije lijepu riječ, te je nasrnuo na našeg Cimermena, koji je htio spriječiti da ovaj zločinac, počini još koji zločin. Da, nije Cimer imao gun kod sebe, danas bi on bio mrtav.

Ako ga je roknuo gunom, znači da je sposoban i vičan oružju, da ga je fulao, eh onda bi se moglo reći da je "nesposobnjaković". Ovu tvoju logiku ne kužim(čovjek mrtav, a naš junak "nesposoban").

Vatreno oružje u RH, nije predviđeno za kuću, više za razne službe, lov i streljane. Kod nas istina, ne treba tako često oružje, ali i jedna je situacija previše. Druga je velim opet stvar kaj kod nas to stigmatizirano, te država neda ekipi da bude naoružana...to smo već raspravljali ovdje na forumu, nema smisla sada to ponavljati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 23:35 (Cold Steel).
18 godina
Cold Steel kaže...

O.K., ovaj ga šora na podu,

...

Vatreno oružje u RH, nije predviđeno za kuću, više za razne službe, lov i streljane. Kod nas istina, ne treba tako često oružje, ali i jedna je situacija previše.

Ovaj ga uopće ne bi "šorao" da se ovaj nije išao praviti superherojem. Obavio je što je trebao (kontaktirao policiju koja je bila na putu) i to je trebalo biti to. Što je dalje bilo nikad se neće znati jer nema druge strane, mogao si je i sam ozljede dati, kao i netko tko mu je mogao pomoći kad je vidio da je ovaj mrtav.

Kod nas nažalost ima puno više obrnutih situacija - mrtvih od loše upotrebe oružja u odnosu na situacije kad je upotrebljeno prema pravilima.

13 godina
protjeran

Slažem se, ali savjesni građanin je osjećao dužnost da reagira, te je ta njegova želja bila jača od eventualnih posljedica koja su ga mogle snaći. Oružje mu je pomoglo da navlada razjarenog napadača, jer oružje pored svojih drugih odlika, ima i tu karakteristiku, da briše razliku u snazi između dva aktera nemilih događaja(napadnutog i napadača), jer nismo svi u istoj snazi(neki su u boljoj kondi, neki su mlađi, viši, lakši, spretni, okretniji...).

Moglo je ovo proći i ovako kako si ti rekao, ali ovaj naš Cimer nije htio prestati prati tog smutljivca. Slažem se svašta je moglo da bude. Ali ipak držim da je na kraju ispao heroj.

O.K., ljudi pogibaju zbog raznih stvari, ali prema pravilima, odnosno da bi bili ispunjeni uvjeti zakonske nužne obrane, napadnuti ima vrijeme od dvije sekunde, da izvadi, da reptira, opali dva puta, te eventualno na taj način eliminira opasnost pod sebe.

18 godina
Cold Steel kaže...

Slažem se, ali savjesni građanin je osjećao dužnost da reagira, te je ta njegova želja bila jača od eventualnih posljedica

...

O.K., ljudi pogibaju zbog raznih stvari, ali prema pravilima, odnosno da bi bili ispunjeni uvjeti zakonske nužne obrane, napadnuti ima vrijeme od dvije sekunde, da izvadi, da reptira, opali dva puta, te eventualno na taj način eliminira opasnost pod sebe.

Radi njegove želje čovjek je mrtav.

Znaš što znači dvije sekunde u tim uvjetima? Znaš li da 99% ljudi koji su prošli vojnu i / ili policijsku obuku nije ni približno sposobno takvo što izvesti? Možeš li naći ikoga da u dvije sekunde u kući može pripremiti oružje? Nemoj biti smiješan.

BTW, to uopće ne definira uvjete nužne obrane kako je definirano prema KZ. To definira preporučene postupke obučenih djelatnika fizičke zaštite i maksimalno vrijeme reakcije. K tome, nužna obrana mora imati tri uvjeta - neophodnost, istodobnost, razmjernost (a kad sve to staviš na hrpu sumnjam da ima ijedan primjer u RH s vatrenim oružjem), kao što to nije slučaj s ovom situacijom u SAD.

18 godina
neaktivan

Koliko rasprave oko ničega. Poznato nam je premalo parametara da možemo prosuditi je li Cimermanov postupak bio opravdan, sve što znamo pročitali smo u očajno lošim lokalnim portalima koji već standardno prenose informacije koje su "negdje čuli", a koje najčešće s istinom imaju vrlo malo veze.

Sud je prosudio, na osnovu priloženih dokaza, da čovjek nije kriv za ubojstvo i da je postupao u samoobrani. Smiješno je na forumu, bez pristupa bilo kakvim konkretnim činjenicama i uz prosta nagađanja osporavati tu odluku jer eto, to je fora. Osim toga, tip je imao pravo nositi oružje, jer tako nalaže ustav. Dakle pravno gledajući nije napravio ništa pogrešno, pogotovo jer to određuje sud.

Možemo dalje raspravljati o tome je li u redu da je ustav takav, je li u redu da je sustav "zaštite kvarta" koncipiran na način na koji jest, ali Cimermanovu krivnju ne možemo odrediti jer nemamo pojma o američkim zakonima, konkretnoj situaciji niti ičem bitnom za tu raspravu.

Sve što imamo su prosvjednici koji su kul jer su prosvjednici, pa su tobože automatski u pravu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.7.2013 8:39 (Danny_HR).
17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
neophodnost, istodobnost, razmjernost (a kad sve to staviš na hrpu sumnjam da ima ijedan primjer u RH s vatrenim oružjem

Kako to misliš?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Osim tipicne recenice "Trebalo bi prvo ovo ono"... recimo hipoteticki da je pravo vrijeme za ovaj potez, jel dobar ili los?

Ono šti bi Liniću dao za zaslugu jest što prvi put otkad slušam vlasnike sezonskih kafića čujem samo, "jbg, svi moraju".

Dakle nije problem platit, problem nastane kada on mora platiti, a susjed se šverca (ili onaj tamo u centru zagreba s 4 BMWa) - i tu se njurga.

Nemam više dojam da je netko posebno zaštićen ili da se pokušava izmigolji, ali nisam ni čuo da je itko išta i rekao protiv Linića, s obzirom koliko je mjera uveo (nepopularnih jel) nitko ga baš ne razvlači po novinama ili popodnevnim temama uz gemišt. Zato i mora bit "još stroži i žešći", ipak je stekao nekakav autoritet na polju financija i poreza pa ima povijesnu priliku sredit tu poreznu.

Svugdje u civilizovanom svijetu je porez kao mantra - "plati državi porez no matter what". Kod nas je to tek sad valjda počelo.

Ali ziher sam da si je ekipa našla načina.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
ivan dragi kaže...

Nemam više dojam da je netko posebno zaštićen ili da se pokušava izmigolji

Hint: Ex cvjecar, danas ima ogroman biznis sa trgovinom, proizvodnjom hrane, telekomunikacijama, benzinskim postajama, hotelima etc etc...

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Priča se po kvartu da je taj cvječar uspio zato što je dobro cuclao smoki od krivoustog poglavice. Da li je to istina ili ne fakat ne znam, ali probajte si zamisliti taj prizor. Ja nemrem, fakat je dnoga.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Deus ex machina kaže...

Ono šti bi Liniću dao za zaslugu jest što prvi put otkad slušam vlasnike sezonskih kafića čujem samo, "jbg, svi moraju".

Dakle nije problem platit, problem nastane kada on mora platiti, a susjed se šverca (ili onaj tamo u centru zagreba s 4 BMWa) - i tu se njurga.

Nemam više dojam da je netko posebno zaštićen ili da se pokušava izmigolji, ali nisam ni čuo da je itko išta i rekao protiv Linića, s obzirom koliko je mjera uveo (nepopularnih jel) nitko ga baš ne razvlači po novinama ili popodnevnim temama uz gemišt. Zato i mora bit "još stroži i žešći", ipak je stekao nekakav autoritet na polju financija i poreza pa ima povijesnu priliku sredit tu poreznu.

Svugdje u civilizovanom svijetu je porez kao mantra - "plati državi porez no matter what". Kod nas je to tek sad valjda počelo.

Ali ziher sam da si je ekipa našla načina.

^slažem se

Načina zaobilaska fiskalizacije, hm, ima, ali ne koliko i prije.

Ovo je dosta utjeralo strah u kosti, ugostitelji [konobari] su pod još većim stresom (kao da inače nije dovoljno) zato što te fiskalne kase (fizičke) moraju imati točan iznos kao što je i u virtualnoj kasi (na kompjuteru), a to je, vjerujte mi, jako teško, naporno i stresno čak i kad nema gužve na terasi.

Linić je u pravu kad kaže da je profit puno veći nego prošle godine, a to dolazi iz toga da se porez nije baš tako redovito plaćao prijašnjih godina.

Međutim, uvođenje tih kasa je dodatan trošak novca i vremena, therefore i živaca, a sezona je dosta lošija, barem u Starigradu Paklenici. Ne znam kako je po drugim mjestima, ima netko kakvih saznanja iz prve ruke?

Tako, fiskalizacija će napunit državnu blagajnu, ali u svemu tome ugostitelji neće dobro proć, računajući lošu sezonu, dakle, što će s njima (nama) biti do iduće sezone?

Podržavam uvođenje reda, ali konobar u meni mora malo rantati  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
neaktivan

Zimmerman je bio nesposoban obavljati posao redara - http://www.nationalreview.com/corner/352885/trainer-george-zimmerman-still-learning-how-punch-dimitrios-halikias

Zakonski nije on kriv ako je unatoč tome smio obavljati taj posao, nego je kriv sustav što je dao dozvolu za redarstveni posao nesposobnoj osobi. Nadam se da će dobiti (je dobio) zabranu korištenja vatrenog oružja i obavljanja redarstvenih poslova pošto je za smrt mladića moralno kriv Zimmerman jer je upotrijebio preveliku silu. Život mu nije bio u opasnosti pošto slomljen nos i ogrebotine na potiljku nisu ozljede opasne po život, štoviše, njegove ozljede su karakterizirane kao insignificant, u prijevodu - beznačajne.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
18 godina

Uuu trebao bi dobiti zabranu korištenja oružja jer je upotrijebio preveliku silu {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice