Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.303.971
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ElektričnaOvca kaže...

Mene u posljednje vrijeme uopće ne pali ''vlasništvo'' nekretnine putem kredita, štajaznam - čekam da se unajmljivanje još dotjera (i ove leasing fore), rađe ću potpisati ugovor o najmu i plaćati barem duplo manje nego za prosječnu ratu kredita za stan u zg-u; uz bolji standard sam ujedno i mobilniji. Nisam prije tako razmišljao, no nedavno sam stavio na papir pozitivne i negativne strane unajmljivanja i ostao prilično iznenađen.

Ali onda nije tvoja nekretnina, bacas pare uludo {#}

P.S. - samo se sprdam na tipicni "argument" pro kupovine nekretnine...

They say freak, when you're singled out...
18 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Objasni kako kvadrat stana može koštati prosječno recimo 9000 kuna. Ako staviš i cijenu rada, materijala i svega u to, ne košta ni 100€ po kvadratu. Pa onda to nije precjenjeno?

Izgradnja ti je cca 400€ po kvadratu, minimalno.

600€ za standardno opremljene zgrade s 8-9 stanova.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina

Ako placas podstanarstvo mjesecno 1500 kn, to je 900 000 kn kroz 50 godina. Zar nije bolje uloziti tih 900 000 kn i biti vlasnik nekretnine, nego dati te pare nekom tamo i imas sipak?

Sto se tice situacije u inozemstvu, oni su navikli na seljenje svako toliko, mi jos uvijek ne.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan

Uložiti? Misliš dići kredit u iznosu 900.000kn koji vjerojatno nećeš dobiti bez sudužnika i za koji ti je rata na 30g. kakvih 5.000 kuna, da ne kažem prosječna HR plaća? Pa sve se može naravno, onda živiš u svom stanu (vau!) koji nije (ekšli) tvoj dok ga ne otplatiš zaključno sa zadnjom ratom kredita i živiš u njemu kao mravac, dodaj tome auto i (ne daj Bože dijete) i želim ti puno sreće sa životom od jedne plaće, vas troje, auto, u recimo Splitu ili Zagrebu. Režije ofkors not included, set noževa eventualno..

Faith divides us - Death unites us.
18 godina
neaktivan

Evo sad sam sa zakašnjenjem pročitao par zadnjih stranica i mogu reći da je sasvim očigledno tko od sudionika još nije platio režije i hranu vlastitim novcem koji je zaradio.

Sve se bojim kakav će se tresak čuti za koju godinu kad padnu s oblaka, nadam se samo da to neće biti u noćnim satima pa da me probude.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
thedream kaže...

Uložiti? Misliš dići kredit u iznosu 900.000kn koji vjerojatno nećeš dobiti bez sudužnika i za koji ti je rata na 30g. kakvih 5.000 kuna, da ne kažem prosječna HR plaća? Pa sve se može naravno, onda živiš u svom stanu (vau!) koji nije (ekšli) tvoj dok ga ne otplatiš zaključno sa zadnjom ratom kredita i živiš u njemu kao mravac, dodaj tome auto i (ne daj Bože dijete) i želim ti puno sreće sa životom od jedne plaće, vas troje, auto, u recimo Splitu ili Zagrebu. Režije ofkors not included, set noževa eventualno..

Pa ne moras kupit stan u Splitu, mozes kupit stan u Trogiru ili u Solinu di su cijene znatno nize. Ili u Samoboru (karikiram za ovo, ne znam koje su cijene stanova tamo).

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan

U tom slučaju uvećaj ratu kredita za razliku u gorivu koje ćeš potrošiti na putu iz Trogira u ST. :) 500 kn mjesečno ti ne gine, zar ne?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
thedream kaže...

Pa ne moras kupit stan u Splitu, mozes kupit stan u Trogiru ili u Solinu di su cijene znatno nize. Ili u Samoboru (karikiram za ovo, ne znam koje su cijene stanova tamo).

Kako možeš tako i ne možeš. Jeftiniji su nešto stanovi u Samoboru i Sv.Nedjelji ali čak i uz vrlo solidnu prometnu povezanost i dapače, neke evidentne prednosti života u manjim sredinama i prirodnom okruženju (mir, tišina, zrak bla bla) ja ne vidim odakle mi za malu kućicu u cvijeću tamo ili stan kakvih pola milje kuna (sa uređenjem).

Ne znam jel ljudi na ovoj temi namjerno padaju s kruške, ili je to rezultat slučajnosti i samouvjerenosti u njihovu računicu i matematiku. Mnogi ovdje zaista ne znaju koliko košta prašak, taroguz (obožavam ovaj izraz!) ni patka za zahod, a kamoli uređenje stana, čak i iz Lesnine XXL, svaki k*rac ti treba i svaki k*rac košta..been there, done that..

Jedino da odmah po prvom zaposlenju živiš sa roditeljima i dalje,  odvajaš 80% plaće tipa 3000kn svaki mjesec, i tako cca. 10g. Sa recimo 33g. imaš 350.000kn i onda možeš reći da si napravio posao. Možda znam jednog od valjda 500 takvog, i iskreno mu se divim.

Ako si na to mislio i to je zgodno - ja sa svojima ne mogu biti 1h na ručku, a tek mi je 29..{#} Karikiram, naravno, ali znaš šta mislim. Ne mogu zamisliti da sa 30.kusur živim i dalje s njima. To sam samo ja valjda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 9:54 (thedream).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ako placas podstanarstvo mjesecno 1500 kn, to je 900 000 kn kroz 50 godina. Zar nije bolje uloziti tih 900 000 kn i biti vlasnik nekretnine, nego dati te pare nekom tamo i imas sipak?

Sto se tice situacije u inozemstvu, oni su navikli na seljenje svako toliko, mi jos uvijek ne.

Uložiti - investirati se ne isplati u stan kojeg mislišhandrit 50 godina ak nije na hebenoj lokaciji (jer troškovi održavanja pojedu tu sitnu zaradu). Također je upitno ako ćeš imati baš taj posao na toj lokaciji u tom gradu i za 50 godina. To je u Jugi bilo in, škola, pa poso, i to je to - čekaš penziju.

Također treba reć da nemaš 900K nego 1500 mjesečno za ulaganje. Neznam u što možeš uložit, možda pčele.

Investicija je nešto što u nekom razumno-doglednom roku povrati sredstva nazad. To može biti stan u centru grada koji će vrlo vjerojatno dobivat na vrijednosti kako se grad bude širio ili recimo stan uz more - al takvi stanovi koštaju više od 900.000kn, a ako spucaš lovu na neku lošu lokaciju onda će vrijedit samo tebi.

Nekako ciljam na to da se lova svakako treba uložiti, ali da nekretnina nije više toliko zanimljiva kao objekt investicije. Još su ove kamene kuće s bazenom aktualne jer se na jednoj od 260K € može godišnje dobit nekih 25-35 hiljada čistih ojra, pa se to kroz nekoliko godina amortizira. Al ostale nekretnine više nisu fora.

Sve više vidim da se ful isplati investicija u strane jezike. To nije jeftino, ali zarada sa tri četiri strana jezika..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan

Ja sam ruski (vulgaris + poslovni) bio gledao u izvjesnoj školi i tri semestra nisam uspio upasti u planiranu grupu (od rezervacija unaprijed)..{#}{#} Najesen opet pokušaj, možda negdje drugdje, ovo je bilo fora zbog izvornih govornika, mogućnost putovanja (?!) šta god to značilo - možda kakav timbilding uz votku i nije čak bilo preskupo (čitaj ispeglao bi bez većih problema obročnu otplatu bez kamata)..

http://www.ruskijezik.org/about/stupnjeva-studio/

http://www.sputnik-centar.hr/

Tako nešto..

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 10:12 (thedream).
18 godina
thedream kaže...

Kako možeš tako i ne možeš. Jeftiniji su nešto stanovi u Samoboru i Sv.Nedjelji ali čak i uz vrlo solidnu prometnu povezanost i dapače, neke evidentne prednosti života u manjim sredinama i prirodnom okruženju (mir, tišina, zrak bla bla) ja ne vidim odakle mi za malu kućicu u cvijeću tamo ili stan kakvih pola milje kuna (sa uređenjem).

Ne znam jel ljudi na ovoj temi namjerno padaju s kruške, ili je to rezultat slučajnosti i samouvjerenosti u njihovu računicu i matematiku. Mnogi ovdje zaista ne znaju koliko košta prašak, taroguz (obožavam ovaj izraz!) ni patka za zahod, a kamoli uređenje stana, čak i iz Lesnine XXL, svaki k*rac ti treba i svaki k*rac košta..been there, done that..

Jedino da odmah po prvom zaposlenju živiš sa roditeljima i dalje,  odvajaš 80% plaće tipa 3000kn svaki mjesec, i tako cca. 10g. Sa recimo 33g. imaš 350.000kn i onda možeš reći da si napravio posao. Možda znam jednog od valjda 500 takvog, i iskreno mu se divim.

Ako si na to mislio i to je zgodno - ja sa svojima ne mogu biti 1h na ručku, a tek mi je 29..{#} Karikiram, naravno, ali znaš šta mislim. Ne mogu zamisliti da sa 30.kusur živim i dalje s njima. To sam samo ja valjda.

Dok nisam zivio u Splitu, putovao sam autom, godisnje sam radio 25k km, mjesecno na gorivo trosio 1500 - 2000 kn.

Stan u kojeg sada useljavam sam sam opremio (do duse uz malo upomoc ali vecinu sam) i do sada sam ulozio cca 100 000 kn kroz ovu godinu. 

Hranu i rezije placam sam. 

Sam = cura i ja

Istina, nemam kinte za izaci vani, za vecerice, gadgete koje sam htio kupiti, ali jbg, neceg sam se morao odreci, tako da mi ne pricaj o tome kako ne znam sto znaci placati racune.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Dok nisam zivio u Splitu, putovao sam autom, godisnje sam radio 25k km, mjesecno na gorivo trosio 1500 - 2000 kn.

Stan u kojeg sada useljavam sam sam opremio (do duse uz malo upomoc ali vecinu sam) i do sada sam ulozio cca 100 000 kn kroz ovu godinu. 

Sam = cura i ja

Istina, nemam kinte za izaci vani, za vecerice, gadgete koje sam htio kupiti, ali jbg, neceg sam se morao odreci, tako da mi ne pricaj o tome kako ne znam sto znaci placati racune.

Good for you, son. Dok si uštedio 100 keka si živio kod roditelja/ nje? Cura isto radi? Onda si kao ja - o čemu pričaš, digli ste kredit ili uređujete podstanarski stan u koji useljavate?

Ili si zidao uz - ispomoć tu zgradu i stan? Ne razumijem. Pa u istom smo g*vnu, o kojih onda 900.000kn ideš pričati uz ovo boldano što nam je manje-više zajedničko..možda meni malo manje ako imam veću platu od tebe (totalno nebitno, čisti just sayin)..

Mislim, nije da ti se petljam u život nešto sad i da me pretjerano interesira, ali zaključujem da smo u istom filmu - ali suprotne logike, pa ne razumijem čiji stan namještaš i odakle ti taj stan, ti lažni branitelju jedan!!! Priznaj!

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ako plaćaš podstanarstvo mjesečno 1500 kn...

Mene toliko dođe stan + režije, a udaljen sam cca 10 minuta (pehaka) od lokacije di vozi bus/vlak za svuda. Auto? Hm, jednog lijepog dana kad mi ne bude bio prevelik pritisak na grbaču i on će doći na red, ali sada definitivno još nije vrijeme za to + odrastao sam bez auta i zato lakše trpim "nedostatak komfora" koji se manifestira tako da nemrem ići di mi se sprdne, kad god mi se digne patka.

Radije za te pare koliko bi me koštao auto i njegova prehrana, dopunsko zdravstveno i kozmetika (odnosno za razliku auto vs javni prijevoz) imam uvijek dobar komp, laptop i cool smartphone + dovoljno para za napacano meso kad mi dođe da malo zaroštiljam na krovu zgrade.

Bitno je slušati svoje ja, često si ugađati, imati sluha za vlastite želje i potrebe i (THE MOST IMPORTANT THING) staviti na ignore društvene norme, jer na kraju dana shvatiš da TI ŽIVIŠ svoj život, A NE DRUŠTVO.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
17 godina
tnakir kaže...
thedream kaže...

Sam = cura i ja

Ako se nećeš ničeg odreći onda možeš zaboraviti na neke stvari, osim ako ti otac nije Todorić ili si imao negdje nasljeđeno zemljište uz more koje si proda po 200 ojra m2.

Ja ženu nisam izveo vani 3 godine. Jbg. čoviku dođu neki drugi prioriteti u životu. Sad dali je to kuća, stan ili dica. Sasvim je svejedno.

Ja sam iskreditiran do grla. Plaćam kredita jednu prosječnu plaću 4500kn mjesečno još godinu dana ili možda još samo misec (ukoliko se odlučim na pribijanje kredita).

Legalizacije spasile stavar, jel financijsku {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 10:32 (amater_2).
18 godina
thedream kaže...

Good for you, son. Dok si uštedio 100 keka si živio kod roditelja/ nje? Cura isto radi? Onda si kao ja - o čemu pričaš, digli ste kredit ili uređujete podstanarski stan u koji useljavate?

Ili si zidao uz - ispomoć tu zgradu i stan? Ne razumijem. Pa u istom smo g*vnu, o kojih onda 900.000kn ideš pričati uz ovo boldano što nam je manje-više zajedničko..možda meni malo manje ako imam veću platu od tebe (totalno nebitno, čisti just sayin)..

Mislim, nije da ti se petljam u život nešto sad i da me pretjerano interesira, ali zaključujem da smo u istom filmu - ali suprotne logike, pa ne razumijem čiji stan namještaš i odakle ti taj stan, ti lažni branitelju jedan!!! Priznaj!

Da, dio sam ustedio (posao + fus), dio sam razvukao na amex, cura takodjer.

Sto se tice stana, o tome ne pricam, to sam dobio od starog, samo hocu reci da smo nas dvoje 100k kn (a imamo svak svoj auto, oboje putujemo na posao i slicno) uspili ukrpat u godinu dana. Istina, nemamo klince, ne zivimo fancy zivot, trenutacno imamo neke druge prioritete di cemo spickat lovu (zenim se u listopadu pa i na to ide dio love), ali kad se stisne, moze se.

@Theman - u ST za 200€ mozes nac nekakav jadni stan za studenta, nikako za obitelj.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 10:32 (tnakir).
18 godina
neaktivan
The Man kaže...

Auto? Hm, jednog lijepog dana kad mi ne bude bio prevelik pritisak na grbaču i on će doći na red, ali sada definitivno još nije vrijeme za to + odrastao sam bez auta i zato lakše trpim "nedostatak komfora" koji se manifestira tako da nemrem ići di mi se sprdne, kad god mi se digne patka.

Radije za te pare koliko bi me koštao auto i njegova prehrana, dopunsko zdravstveno i kozmetika (odnosno za razliku auto vs javni prijevoz) imam uvijek dobar komp, laptop i cool smartphone + dovoljno para za napacano meso kad mi dođe da malo zaroštiljam na krovu zgrade.

Mala digresija. 

Drži se ovog što dulje, koliko god budeš mogao. Evo sa svojih 28 godina prvi sam auto uzeo krajem 5. mjeseca, nakon puno odolijevanja. Popustio sam tek kad je bolja polovica odlučila da više nemam izbora :).

Evo ti situacija nakon samo 41 dan. U međuvremenu smo odvozili 4000+ km, odradili zamjenu ulja i tako. Da nismo kupili auto ovog ne bi bilo i sad bi nam novčanici bili deblji.

Srećom još uvijek se držim bicikliranja na posao pa mi autić evo spava pred zgradom. Bar to neću mijenjati.

17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Ako placas podstanarstvo mjesecno 1500 kn...

Podstanarstvo je 1500 kuna na Svilaju, na otoku... U Splitu je prosjek 7€/m2.

thedream kaže...
tnakir kaže...

Sam = cura i ja

Nemojte se svađati, ali da, tnakire, nije isto kao da si stan morao i kupiti. Cijelo vrijeme se govori o tome da nije realan pogled na stvar kad imaš riješeno stambeno pitanje, dakle kad stan dolazi kao nasljedstvo/od takvog novca. Velika je razlika nekih 150-200 tisuća eura vrijednosti stana od nekih 65m2 ili toliko kredita (koji je teško dobiti s plaćama danas).

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sto se tice stana, o tome ne pricam, to sam dobio od starog, samo hocu reci da smo nas dvoje 100k kn (a imamo svak svoj auto, oboje putujemo na posao i slicno) uspili ukrpat u godinu dana. Istina, nemamo klince, ne zivimo fancy zivot, trenutacno imamo neke druge prioritete di cemo spickat lovu (zenim se u listopadu pa i na to ide dio love), ali kad se stisne, moze se.

@Theman - u ST za 200€ mozes nac nekakav jadni stan za studenta, nikako za obitelj.

Čestitam. {#} Drugo kako sam rekao - je čisto petljanje u život, a nisam takav nikad bio, više volim svoj primjer reći nego po tuđima prebirati.

18 godina
Tonči kaže...

Podstanarstvo je 1500 kuna na Svilaju, na otoku... U Splitu je prosjek 7€/m2.

Nemojte se svađati, ali da, tnakire, nije isto kao da si stan morao i kupiti. Cijelo vrijeme se govori o tome da nije realan pogled na stvar kad imaš riješeno stambeno pitanje, dakle kad stan dolazi kao nasljedstvo/od takvog novca. Velika je razlika nekih 150-200 tisuća eura vrijednosti stana od nekih 65m2 ili toliko kredita (koji je teško dobiti s plaćama danas).

Pa da, poslije sam reka da je to stan za studenta, ne za obitelj. Normalan dvosobni stan od 60ak kvadrata kosta cca 300€ mjesecno.

Sto se tice svadjanja, ne svadjamo se (bar ja mislim da se ne svadjamo). Naravno da nije isto kad ne moras u startu iskesirati 150k €, ali opet, stan kojeg si kupio (pa i na kredit) ostaje poslije tvojoj djeci, oni nece morati biti podstanari niti dizati kredit, bar jedno od njih. A ako si kao podstanar placao nekom, nisi dobio nista.

thedream kaže...
tnakir kaže...

Čestitam. {#} Drugo kako sam rekao - je čisto petljanje u život, a nisam takav nikad bio, više volim svoj primjer reći nego po tuđima prebirati.

Ma nas dvoje se kuzimo, i ja se u velikom dijelu slazem sa tobom. Da sam morao kupiti stan, bilo bi mi puno teze. Ali ja vidjam ljude koji voze aute od 40 - 50k € a zive kao podstanari. Dakle, imao je love za dignit kredit (ili sta vec) za takvo auto koje je za 5 - 10 godina staro i koje ne vrijedi ni 30% originalne cijene, a nije imao love za rijesit stambeno pitanje. Ja bih uvijek radije uzeo stan na periferiji, nego zivio kao podstanar u centru i strepio kad ce me vlasnik izbaciti vani i slicno.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Sto se tice svadjanja, ne svadjamo se (bar ja mislim da se ne svadjamo). Naravno da nije isto kad ne moras u startu iskesirati 150k €, ali opet, stan kojeg si kupio (pa i na kredit) ostaje poslije tvojoj djeci, oni nece morati biti podstanari niti dizati kredit, bar jedno od njih. A ako si kao podstanar placao nekom, nisi dobio nista.

Pod uvjetom da ti i žena odete u grob ili starački dom čim ti djete da vijest da želi živjeti s svojom dragom/dragim.

Badave nekome stan ako će mu roditelji doživjeti 70-tu ili 80-tu u njemu. Dotad će se vjerojatno odseliti i dugi niz godina živjeti negdje drugdje a kasnije mu se možda neće dati ni otići od tamo zbog navike i uložene love i truda. Istina kasnije ima dodatne opcije življenja ili kapital, ali opet ništa mu to u startu ne znači

P.S. naravno pričam u slučaju normalnog stana, a ne neke bijesne kvadrature gdje mogu živjeti 10 ljudi u istom stanu

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 11:37 (Paolo2612).
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Zaboravljaš jednu veliku pogodnost iznajmljivanja. Ako dođe do gubitka posla ili nemogućnosti plaćanja, pokupiš prnje i zdravo, dok banka ne pita, nego čeka ili oduzima. Sa kamatama.

Pa onda bi radije davao 1500kn mjesečno, i uz kvalitetan podstanarski ugovor bio opet svoj na svome. Samo je problem što kod nas još nije sređena stvar oko podstanarstva, tj kao u normalnim zemljama, da kad si ti podstanar, to je kao da je stan tvoj i imaš pravo raditi u njemu kakve god adaptacije i promjene želiš. U skladu sa zakonom naravno.

Ad astra peronospora
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Šta će mi obitelj? LOL!

I have me, myself and I and that's plenty enough to keep one occupied.

Za stan mi je bitno da je minimalno na 3. katu (da budem bliže Bogu), da je topla voda u neograničenim količinama, te da ima tuš kabinu, centralno, funkcionalnu kuhinju, dobar hladnjak, udoban ležaj i veliki trokrilni ormar s ogledalom (da se mogu gledati kako sam lijep), a to sve imam u ovom stanu di sam za 1500 kuna s režijama (ugovor) i udaljen sam pritom samo 54 km od centra Zabrega.

P.S. U krugu od 200 metara imam jedan veliki shopping centar, nekoliko bankomata, jednu banku, poštu, benzinsku, restoran, knjižnicu, kemijsku/vešeraj i još 100 čuda.

Me likey!

{#}

17 godina
Pranja kaže...
Bukva kaže...

Sve u svemu treba ti oko 100k € da možeš reći da si svoj čovjek. Jel mi može netko od ovih gore stručnjaka objasniti kako zaraditi erxtra 100k € u nekom razumnom roku?

Eto-to je problem današnjeg društva-sve mora biti dostupno i na raspolaganju iste sekunde.

Nitko ne bi malo pričekao.

Pa ako mi je, recimo, dijete na putu, šta da ga na 10 godina dam u sirotište ili što? Rata kredita za stan je otprilike kao i cijena mjesečnog najma stana. Nakon 10-15-20 godina, stan kupljen kreditom je u mojem vlasništvu, podstanarski nije.

Haj'mo dva i dva zbrajati...

P.S. Ne znam odakle ste izvukli 1500 kn za mjesečnu ratu. Pristojan stan na ok lokaciji za 3-4 članu obitelj je cca 2000-3000 kuna (u Zagrebu).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 12:02 (Bukva).
18 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

Zaboravljaš jednu veliku pogodnost iznajmljivanja. Ako dođe do gubitka posla ili nemogućnosti plaćanja, pokupiš prnje i zdravo, dok banka ne pita, nego čeka ili oduzima. Sa kamatama.

Pa onda bi radije davao 1500kn mjesečno, i uz kvalitetan podstanarski ugovor bio opet svoj na svome. Samo je problem što kod nas još nije sređena stvar oko podstanarstva, tj kao u normalnim zemljama, da kad si ti podstanar, to je kao da je stan tvoj i imaš pravo raditi u njemu kakve god adaptacije i promjene želiš. U skladu sa zakonom naravno.

Pokupis prnje i zivis na ulici?

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan

S Pranjom ne trebaš o ovom raspravljati Bukva, zar ne vidiš da na svijet gleda kroz ružičaste naočale u obliku srčeka.

Opće je poznato inače da s prosječnom plaćom od 5500 kn možeš uštediti 6500 kn mjesečno.

17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
...dijete...

Ma šta će ti dijete boktemazo? Samo plače, kenja i piški u pelene i oduzima ti vrijeme (ako se baviš s njim), a košta kao jedan solidan auto. Radije bi imao solidan auto nego dijete, ako baš moram imati nepotreban trošak.

Hedonizam FTW!

{#}

18 godina
neaktivan

Na trenutak sam pomislio da je ova tema no-morons zona.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 12:11 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Zbog ovakvog bezobrazluka ti ide JAVNA PRIJAVA adminima! Slobodno kritiziraj tuđe stavove i mišljenja do mile volje, ali ovakvo nešto ti NEĆE PROĆI!

Beware of the consequences!

{#}

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

I ja isto al eto tvog komentara. Šta covjek ne želi djecu u životu i sada je moron? Imati djecu ili ne je velika životna odluka i imaju ljudi pravo izabrati što misle da je najbolje za njih, a samim time i za njihovu djecu. Što je bolje imati djecu pa im ne omoguciti sve što im treba ili jednostavno ne imati djecu?

Osobno bi se osjecao usamljeno i "neispunjeno" kada u životu ne bi imao djecu ali sigurno ne smatram one koji ne žele djecu moronima. Baš suprotno. Imaju dovoljno inteligencije ne donijeti novi život na svijet ako ga ne žele ili nisu u mogucnosti pružiti sve što smatraju da djete treba imati. Kada vidim onu Hanču sa sedamnajstero djece što žive u blatu zgadi mi se život. Jel to bolje?! Pa onda vrištat na TVu kako ti treba pomoc. Užas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 12:33 (mislav_01).
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Glavno da si ti jedini savršen na ovome forumu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice