Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.310.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Pih, rođen sam u Zagrebu, ali vrlo lajkam ideju života izvana grada, jer jednostavno za pripadnika niže klase(plaća 2500 recimo) sa svojim stanom ili kao podstanar, njegov život svodi se na preživljanje....

Kada si mlađa ekipa ono brije kupiti stan od nekih kaj znam 50-60-70 kvadrata za 100 tisuća eura, te se obvezati na kreditnu robiju nekih 20-30 godina, pa buraz mislim da je bolje da ti za neku kuću, kaj znam 30 tisuća jurića, negjde izvan ZG do 30km, u zoni ZET-busa, te imati svoj mir i svoj grunt, te otplatiti istu triputa brže, ne robujući ideji do ono da netko rođen u Zagrebu, ne želi nikada otići iz njega.

Kužim, nije svakome lako putovati i živjeti u nekoj kući na selu, jer se  netko naučio na život kvartovskog igrača koji je često visio na školskom ili na kvartu pijući pivicu, te ono urbana spika, nogomet, Dinamo, ženske i tak to, ali u životu treba biti realan...

....kada se već govori o lokacija života, ne smije se ispustiti iz vida i stopa kriminala na nekom području,.....

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 21:30 (Cold Steel).
17 godina

i ja sam tak razmisljal, cak smo zena i ja vec gruntali da bi uzeli kucu u Oresju...al onda doslo dijete...i prevagnuo stan, zbog vrtica...od frenda sister zivi negdje iza Čića, velika gorica, do vrtica ima 5 km do skole 3 km...dijete je u autu stalno...

lakse se odlucit za dalje kad nemas djece...al kad dodju klinci...grad je grad...jbga

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
18 godina
neaktivan

Otkad su to kuće jeftinije od stanova - uzimajući da ne dograđuješ stan na već postojećoj kući? Treba kupiti zemljište, treba srediti papire, treba nabaviti materijal i unajmiti nekoga da ju isprojektira i izgradi. A kao šlag na kraju, režije i troškovi održavanja kuće i okućnice su viši, pogotovo zimi.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
13 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

Hm, pa ako znaš sami si projektiraš, sam nađeš nekog frajera da ti lupi žig, a kuća jeftnija ako ju gradiš sam...

...pa, kupiš već gotovo kuću, te osim kvadrature kuće,dobiješ i dvorište

{#}

Nisu troškovi viši, pa sam si računal, režije me u kući na godišnjoj razini dojdu oko soma kuna, a daj si molim te pogleč kada ti dojde računa od Holdinga...odmah ti je jasno zakaj vrli Bandić dobiva izbore, te zašto je tako socijalno osljetljiv- zeme nama, te daje svojem biračkom aparatu, ekipi iz Kozari Boka, te onima iz Novog Jelkoveca(Sopnica-Jelkovec...)

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
14 godina
odjavljen
i_rambo_plache kaže...

Život bez kredita i nasljedstva... Kak Pranja veli, možda moguće ak radiš 16h/dan. Pranja, još si mlad, mlad sam i ja, ali siguran sam da 16h posla na dan doπzdi nakon nekog vremena. Kako S.King piše "all work and no fun makes Jack a dull boy."

Bitno je da radiš ono što voliš-ako mrziš svoj posao-nema ti tu sreće,a ni uspjeha.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina

dubrovnik izvan zidina, skoro kilometar.

{#} makjato

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 22:37 (torrente).
18 godina
Deus ex machina kaže...

Samo jedna nota - u US/Kanadi, sat vremena commutinga lijevo/desno je standard za vecinu ljudi.

Naravno, ako imaš dobar prijevoz. Imam ja kolegu u Atlanti koji radi 4 sata vožnje od Atlante, ali to su ekstremi.

Srednji kaže...

lakse se odlucit za dalje kad nemas djece...al kad dodju klinci...grad je grad...jbga

Točno.

Pranja kaže...

Bitno je da radiš ono što voliš-ako mrziš svoj posao-nema ti tu sreće,a ni uspjeha.

Većina nas voli svoj posao, ali ne možeš biti rob istog i reći da živiš.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Ja volim ono što radim-ujedno mi je i zabava.

Svatko od nas ima vlastiti pojam "života". Nekome je to izlazak vikendom,meni je rad.{#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Ja volim ono što radim-ujedno mi je i zabava.

Svatko od nas ima vlastiti pojam "života". Nekome je to izlazak vikendom,meni je rad.{#}

tvoj pojam zivota je novac/zarada jer da je rad onda bi radil i tu, nebi isel tam di je veca placa...

18 godina
Pranja kaže...

I ja volim svoj posao, ali mi ne pada na pamet raditi 24/7. To mi je bilo interesantno s 20 godina, sad je sve preko 8 sati dnevno plod gadne rasprave o naknadi.

14 godina
odjavljen
Srednji kaže...

tvoj pojam zivota je novac/zarada jer da je rad onda bi radil i tu, nebi isel tam di je veca placa...

Doista ne čitaš što pišem.

Razlog odlaska je mentalitat ovog naroda. Jer tko god nešto pokušao postići, klošari koji u životu nisu postigli ništa počnu pljuvati i uništavati sve što si stvorio. Heba te takav život.

Hebo plaću dokle god mogu raditi što želim.

18 godina
Pranja kaže...
Razlog odlaska je mentalitat ovog naroda. Jer tko god nešto pokušao postići, klošari koji u životu nisu postigli ništa počnu pljuvati i uništavati sve što si stvorio. Heba te takav život.

Ne shvaćam kakve veze ima mentalitet i to što drugi misle.

A raditi na kraju jedino ima smisla uz plaću, jer jedino na taj način imaš sve ono za što ti krediti trebaju.

17 godina
Pranja kaže...
Srednji kaže...

Doista ne čitaš što pišem.

a kaj si ti pokusao postic da su te klosari docekali i sve ti unistili? meni nije nitko nis unistil do sad...

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

A raditi na kraju jedino ima smisla uz plaću, jer jedino na taj način imaš sve ono za što ti krediti trebaju.

O itekako ima veze.

18 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

O itekako ima veze.

Tebi možda. S takvim mentalitetom bolje da ne ideš van.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Tvoj problem što ne razumiješ-no zbog toga i uzimaš kredit.

18 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Nasreću, razumijem. No bojim se da bi ti mogao jako propatiti ako odeš van - s ovakvim floskulama i idealiziranjem "vani je sve bolje" moglo bi ti se opasno obiti o glavu.

17 godina
Old Iggy kaže...
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Nasreću, razumijem. No bojim se da bi ti mogao jako propatiti ako odeš van - s ovakvim floskulama i idealiziranjem "vani je sve bolje" moglo bi ti se opasno obiti o glavu.

bez brige...vratil bu se...

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Ne idealiziram. I nisu floskule.

Srednji kaže...

Samo u lijesu.

18 godina
Srednji kaže...

Ni prvi ni zadnji...

Pranja kaže...

Ne idealiziram. I nisu floskule.

Samo u lijesu.

Idealiziraš i jesu floskule, po ovome što pišeš. To što drugi misle i rade ti prvo mora biti izbrisano iz glave.

Pripazi da način povratka ne bude prebrz.

17 godina

bus mi odgovoril na ptanje kaj si to postignul i kak su te klosari unistili?

18 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

Hm, pa ako znaš sami si projektiraš, sam nađeš nekog frajera da ti lupi žig, a kuća jeftnija ako ju gradiš sam...

...pa, kupiš već gotovo kuću, te osim kvadrature kuće,dobiješ i dvorište

{#}

Nisu troškovi viši, pa sam si računal, režije me u kući na godišnjoj razini dojdu oko soma kuna, a daj si molim te pogleč kada ti dojde računa od Holdinga...odmah ti je jasno zakaj vrli Bandić dobiva izbore, te zašto je tako socijalno osljetljiv- zeme nama, te daje svojem biračkom aparatu, ekipi iz Kozari Boka, te onima iz Novog Jelkoveca(Sopnica-Jelkovec...)

{#}

Svi smo mi građevinari koji sami mogu isprojektirati i s muškom rodbinom podići kuću i imamo nekog svog u inspektoratu koji će potpisati to.

Kuće na prodaju imaju nižu cijenu kvadrata od stanova, to je činjenica, ali nađi ti pristojnu kuću koja sveukupno košta manje od pristojnog stana. Ako i uspiješ, takvih će biti na prste jedne ruke i sigurno će rata kredita svejedno biti u tisućama kn.

Račun za Holding uopće nije najskuplji račun koji se dobiva u Zagrebu; zapravo je iznenađujuće prizemna cijena u usporedbi s primjerice HEP-ovim računima. Nimalo ne sumnjam da se za toplinarstvo, koje je po zimi čak i u stanu na prvom mjestu najskupljih računa, u kućama u kontinentalnoj Hrvatskoj dobiva barem 20-30% (ako ne i više) veći račun. 1k kn za režije u kući ne možeš imati u današnje vrijeme nikako, nemoj me farbati.

Pranja kaže...

Neću previše prosipati pamet o poslu, ali vidim na primjeru drugih da i kad radiš ono što voliš, izvjesno je da će ponekad biti trenutaka kad ćeš sve htjeti poslati u ... Javi se nakon 10 godina staža da vidimo jesi još uvijek spreman raditi 16h/dan :)

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Idealiziraš i jesu floskule, po ovome što pišeš. To što drugi misle i rade ti prvo mora biti izbrisano iz glave.

Znači pojavi se skupina ljudi koja te želi uništiti iz čiste zlobe i to sam si ja umislio?

Pa bolje je otići jer u ovoj močvari nema sredstva kojima se normalna osoba može obraniti (razbijanje glave pajserima baš i ne doprinosi konačnom cilju-poštenom životu).

16 godina
Srednji kaže...

Ne bude. Jer ne bude ni nikud otišel.

14 godina
neaktivan

U redu ako netko zeli ići van, ako ovdje jako dugo vremena traži posao, ali mi je čudno za osobu koja još nije ni završila školovanje, a razmišlja o odlasku. Moj stari je bio 2 godine u americi i reko je sve je to divno krasno-ali ne hvala. Društvo nam je u k**cu, ali mislim da se možemo promijeniti nabolje ulaskom u EU (makar sam EU skeptik). Meni bolje zvuži da mogu nešto promijeniti u hrvatskoj nego samo otići iz nje- no svatko ima svoje razloge. Smatram da s dobrim obrazovanjem u hrvatskoj možemo  puno toga napravit, a pogotovo ove mlade generacije koje tek dolaze. Razmislite malo da mi imamo tek 20 godina demokraciju, da nam državu vode osobe koje su školovale za vrijeme bivše države i da naši ljudi očekuju da će cijeli život radit na istom mjestu-mentalno smo još u onoj državi jer svi očekuju nemoguče.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
18 godina
Pranja kaže...

Znači pojavi se skupina ljudi koja te želi uništiti iz čiste zlobe i to sam si ja umislio?

Pa bolje je otići jer u ovoj močvari nema sredstva kojima se normalna osoba može obraniti (razbijanje glave pajserima baš i ne doprinosi konačnom cilju-poštenom životu).

Aaaaa... Vani toga nema. {#}

Na stranu što bi te volio vidjeti u praksi, kako ćeš "uštediti" nabrzinu za kuću i ostalo...

mystik kaže...

Ne bude. Jer ne bude ni nikud otišel.

Nekak sam i ja siguran u to. {#}

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Obraniti od cega???? Koga??

18 godina
Trustek kaže...

U redu ako netko zeli ići van, ako ovdje jako dugo vremena traži posao, ali mi je čudno za osobu koja još nije ni završila školovanje, a razmišlja o odlasku. Moj stari je bio 2 godine u americi i reko je sve je to divno krasno-ali ne hvala. Društvo nam je u k**cu, ali mislim da se možemo promijeniti nabolje ulaskom u EU (makar sam EU skeptik). Meni bolje zvuži da mogu nešto promijeniti u hrvatskoj nego samo otići iz nje- no svatko ima svoje razloge. Smatram da s dobrim obrazovanjem u hrvatskoj možemo  puno toga napravit, a pogotovo ove mlade generacije koje tek dolaze. Razmislite malo da mi imamo tek 20 godina demokraciju, da nam državu vode osobe koje su školovale za vrijeme bivše države i da naši ljudi očekuju da će cijeli život radit na istom mjestu-mentalno smo još u onoj državi jer svi očekuju nemoguče.

Još je premlad za ozbiljniju analizu što je i kako vani, ali mnogi mi koji smo bili vani znamo da stvari nisu crno - bijele i da se mnoge ne daju izraziti novcem.

S druge strane, malo si preoptimističan - RH treba puno previše promjena nego što ulaz u EU može promijeniti.

14 godina
odjavljen

by Iggy: 

Preporučljivo je napuštati državu kada imaš 38+ godina,ženu,djecu,psa,stalni posao i kuću.

18 godina
Pranja kaže...

by Iggy: 

Preporučljivo je napuštati državu kada imaš 38+ godina,ženu,djecu,psa,stalni posao i kuću.

{#}

Ne, preporučljivo je kad imaš razlog, dobar plan, znanje, jaku volju i sredstva za to.

Sve gore navedeno je opcionalno.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice