Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.316.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Prosječan stan u ZG + prosječno opremanje stana + prosječan auto.

{#}

Šta si ti Kerum da moraš imati stančinu u centru iMerkana?

Ajde malo prouči cijene u stvarnom životu i vidi kolike su cifre.

Ne, stan u NZ, opremljen bez neke teške ekskluzive i compact + gradski auto.

16 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Prosječan stan u ZG + prosječno opremanje stana + prosječan auto.

{#}

Šta si ti Kerum da moraš imati stančinu u centru iMerkana?

ok, smanji na 100000 eura. znači 750000 kn. i recimo da postaneš roditelj u 35oj i da je to trenutak kad se želiš odseliti.

ako si studirao i sve završio u roku i odmah se zaposlio u svojoj 23oj godini to ti je 13 godina rada. 156 plaća.

750000/156=4800 kn mjesečno moraš štediti svaki mjesec. pa čak i onu prvu godinu dana kad ćeš primati 1600 kn mjesečno.

ajde da te vidim kako ostvaruješ taj poduhvat.

Potpis!
14 godina
odjavljen

Za sve što čovjek želi u životu se nađe načina-neki se snađu lakše,a neki teže.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Pranja kaže...

Za sve što čovjek želi u životu se nađe načina-neki se snađu lakše,a neki teže.

Pitao sam te za konkretne prijedloge, ne smiješne floskule.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

To sve ovisi za što si sposoban-drugi posao, vlastita firma,fuš...

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

To sve ovisi za što si sposoban-drugi posao, vlastita firma,fuš...

Pitao sam za konkretne prijedloge. Ovo gore je urnebesno smiješno, osudio bi 95% populacije (i to samo u RH već na svjetskom nivou) na životarenje.

18 godina
neaktivan

Cisto jedno pitanje, a zasto stan mora biti bas u ZG?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...

Možeš za četvrtinu cijene kupiti 150 km dalje, ako želiš putovati toliko svakodnevno na posao.

16 godina
1domagoj1 kaže...

da, zašto bi se netko morao roditi, školovati se i zaposliti u zagrebu kad to može i u muću.

Potpis!
17 godina

Zato Pranja ide down under :)

Imal bu i stan i kucu i auto i avion {#}

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
17 godina
odjavljen

Iggy, raspravljaš o stvarnom životu s djecom, koja valjda nisu vidjela račun u životu...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Pitao sam za konkretne prijedloge. Ovo gore je urnebesno smiješno, osudio bi 95% populacije (i to samo u RH već na svjetskom nivou) na životarenje.

Pa to i jesu bili konkretni prijedlozi. Ja sam spreman raditi i 16 h dnevno ako mi to znači da ću biti svoj na svome i imati sve što želim.

1domagoj1 kaže...

Zato da bude fancy.

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Možeš za četvrtinu cijene kupiti 150 km dalje, ako želiš putovati toliko svakodnevno na posao.

Evo ja sam konkretno blizu Vrbovca, grad je udaljen od ZG-a 30-ak km, puno je ljepse, mirnije, a ako ti treba nesto u ZG-u, za 20-ak min si tamo (autom), al te onda ubije promet u ZG-u, manje mi treba vremena do ZG-a nego po ZG-u. Proslih godina sam stanovao u ZG-u, ove sam odlucio putovati, kad sam stanovao do faksa mi je trebalo 40-ak min, 30-ak ako se pozurim, sad kad putujem ovim sugavim HZ-om do Glavnog mi treba 40-ak min i jos do faksa nekih 10-ak. Tako da mi je osobno, draza opcija putovati od zivota u ZG-u, nije da cu za tih 10-15 min razlike puno propasti. A sto se posla tice, on ne mora nuzno biti u ZG-u, ali da je najvjerojatnije da ces ga tamo naci, to jest. A steta, nije takva centralizacija bas dobra stvar.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 17:29 (1domagoj1).
14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Iggy, raspravljaš o stvarnom životu s djecom, koja valjda nisu vidjela račun u životu...

Govori u svoje ime.

16 godina
Pranja kaže...
1domagoj1 kaže...

Zato da bude fancy.

a zašto ti ideš u australiju a ne kod domagoja u vrbovec?

Potpis!
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Zato što mi se gadi ovo društvo.

17 godina
odjavljen
Pranja kaže...
Ezio kaže...

Zato što mi se gadi ovo društvo.

Zašto si još ovdje? Zašto se družiš ovdje? Na ovim forumima?

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Zato što još nisam završio školovanje i skupio novce za odlazak.

Tko kaže da se družim?

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kako ide ona,  mozes iscupat covjeka s Balkana, ali Balkan iz covjeka nikako. {#}

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Kako ide ona,  mozes iscupat covjeka s Balkana, ali Balkan iz covjeka nikako. {#}

Hrvatska nije Balkan.

17 godina
Pranja kaže...
Tonči kaže...

Zato što još nisam završio školovanje i skupio novce za odlazak.

Tko kaže da se družim?

kolko ti jos fali? da skupimo i pomognemo ti da ostvaris svoje snove {#}

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Hrvatska nije Balkan.

Jao, oprosti, zaboravio sam, mi smo sad Europa, i to zapadna Europa da ne bi bilo zabune. I geografski i po mentalitetu. {#}

17 godina
odjavljen
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2357502/San-Francisco-plane-crash-Two-dead-tail-snaps-Boeing-777.html

Audio recordings of conversations between the airport's control tower and Flight 214 crew members suggested that those on the ground knew there was some sort of problem, promising that 'emergency vehicles are responding.'
'We have everyone on their way,' the air traffic controller said, according to LiveATC.net, a website that provides air traffic control audio, CNN reported.
However, when the plane ditched down near the water, no fire trucks were there to meet the flight, raising questions about the state of radio equipment aboard the Boeing 777.

---

Dakle, problema je očito bilo (iako neki prenose da nije), ali nije mi baš jasno kakvih je to problema bilo s radio opremom i zašto zaista vatrogasci nisu bili već na pisti?
18 godina
Ezio kaže...

ok, smanji na 100000 eura. znači 750000 kn. i recimo da postaneš roditelj u 35oj i da je to trenutak kad se želiš odseliti.

ako si studirao i sve završio u roku i odmah se zaposlio u svojoj 23oj godini to ti je 13 godina rada. 156 plaća.

750000/156=4800 kn mjesečno moraš štediti svaki mjesec. pa čak i onu prvu godinu dana kad ćeš primati 1600 kn mjesečno.

I jos moras uzetu  obzir da trebas jest, da se trebas obuc, da trebas placati rezije, ako iams auto, imas registraciju/servis/osiguranje jedanput godisnje. Ako imas klince, da treba i njih obuc i skolovati. Pa nepredvidjeni troskovi. Pa troskovi lijecnika. Taman ustedis do penzije. Ako i onda.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
Ezio kaže...

I jos moras uzetu  obzir da trebas jest, da se trebas obuc, da trebas placati rezije, ako iams auto, imas registraciju/servis/osiguranje jedanput godisnje. Ako imas klince, da treba i njih obuc i skolovati. Pa nepredvidjeni troskovi. Pa troskovi lijecnika. Taman ustedis do penzije. Ako i onda.

pa da, rekao sam da moraš štediti 4800 svaki mjesec. ostatak plaće trošiš na sve ostalo što ti je nužno. teško da mladi ljudi koji se danas zaposle mogu štediti toliko puno. čak i kad radiš duže godina, plaća poraste a i dalje ne možeš puno štediti jer ti se i troškovi povećaju. ako nemaš bogate roditelje, jedini izlaz je kredit. ili posudiš od snalažljivog pranje.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.7.2013 19:57 (Ezio).
16 godina

Jeste ćuli šta se dogodilo u brazilu? Na nogometnoj utakmici u druge lige, sudac dodjelia crveni karton. Igrač ga puka šakon a ovi ga uboa sa nožen. Ubia ga. Došli navijači sa tribina, iščupali sucu ruke i noge a glavu mu nabili na šiljak.

14 godina
KIKI3ooo kaže...

Jeste ćuli šta se dogodilo u brazilu? Na nogometnoj utakmici u druge lige, sudac dodjelia crveni karton. Igrač ga puka šakon a ovi ga uboa sa nožen. Ubia ga. Došli navijači sa tribina, iščupali sucu ruke i noge a glavu mu nabili na šiljak.

...

Ubi bene, ibi patria.
18 godina
neaktivan

Išao sam u gimnaziju u koju je išlo puno ljudi iz Samobora i okolice i ljudi su se priviknuli na svakodnevno putovanje, ali ako nemaš auto, onda si ovisan o prijevozniku. Koliko god loše mislili o ZET-u, ipak su pouzadniji od recimo HŽ-a ili Samoborčeka kojemu su se znala događati takva sranja da su profesori bili sumnjičavi koliko se to često događalo (disclaimer - svejedno mislim da je ZET pušiona na više nivoa i razina).

Da ne napominjem da kod prijevoznika koji nisu ZET nema šverca i da je za Samoborček karta skupa, iako oni ipak imaju nekih 20ak km do Zagreba (pa je valjda pinkicu logičnije, iako su dosta skuplji od ZET-a). Uz to, kad smo još bili gimnazijalci željni izlazaka, noćne linije Samoborčeka, em što su rijetke, skupe su kao suho zlato, a pošto pokaz ne vrijedi za njih, ljudi su ili išli doma u pol 12 ili su prespavali kod nekoga (ili su rijetko kad ostajali do prvog jutarnjeg busa).

Tako da nije baš tako jednostavno reći "uzmi stan izvan Zagreba". Ja sam recimo imao komfor da sam mogao biciklom u školu (mogao bih i na faks da me nije strah da mi ga ne popale). Imam komfor da mogu biciklom na Jarun ili u Maksimir. Ima još mnogo tih sitnih pluseva života u Zagrebu koji nisu povezani samo s putovanjem na posao.

Život bez kredita i nasljedstva... Kak Pranja veli, možda moguće ak radiš 16h/dan. Pranja, još si mlad, mlad sam i ja, ali siguran sam da 16h posla na dan doπzdi nakon nekog vremena. Kako S.King piše "all work and no fun makes Jack a dull boy."

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Samo jedna nota - u US/Kanadi, sat vremena commutinga lijevo/desno je standard za vecinu ljudi.

They say freak, when you're singled out...
18 godina
Deus ex machina kaže...
Old Iggy kaže...

Samo jedna nota - u US/Kanadi, sat vremena commutinga lijevo/desno je standard za vecinu ljudi.

Samo jedna nota: u US/Kanadi je prijevoz odlicno organiziran, dok u Hrvatskoj moras cekat sat vremena na prijevoz i jos putovati sat vremena. Vjeruj mi, ja sam cijelu srednju skolu i fakultet putovao javnim prijevozom Lijepe nase 3 sata dnevno (uz dodatnih sat cekanja).

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice