Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.344.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
F1-IVO kaže...

Svrati malo u park kod remize i kod okolnih dućana. Žuja se vrti naveliko a ni domaća brlja nije stran pojam. Manevristi su leglo pijanaca a prije liječničkog žderu masline i Silimarin da ubiju gamu. Pravo čudo da ih pola nije poginulo dok kopčaju vagone. Dani mu nisu odbrojani jer to rade već 20 godina uz blagoslov šefova a na bolovanje se ide jedino kad nanjuše inspekciju pa da ih se ne vidi. Ni njihovi nadređeni nisu bolji. Prvo treba nogom u dupe hrpi šefova i raznoraznih menađerčića a mogu još i neki o njihovom trošku pošto je prije nekoliko godina ˝odjednom˝ isplivala gomila likova sa diplomom iz BiH a pouzdano se zna da su mnogi od njih ˝na crno˝ dobili svjedodžbu o završenoj srednjoj školi.

i da, Cargo godinama posluje s gubitkom. Nije ni čudo da radnika uvijek ima viška kad posla nema (govorim za Cargo). Od nove godine su podijelili otpremnine i dosta ljudi je otišlo i opet je viška.

Željeznica jednostavno nije konkurentna cestovnom prometu. Možda bi bila da pare koje ubiru svake godine od države ulože u obnovu i kupovinu mašina. Kupili su se i nagibni i sad je ako se ne varam samo jedan živ. Bacilo se para a pola su pokrali i sad je svima čudno.

Svi bi kupili HŽ ali nitko ne želi otkupiti i dug i davat basnoslovne cifre raqznim ˝posrednicima˝. Tako je propao i Rikard Benčić, Torpedo, Vulkan, Metalografički kombinat, Tvornica papira...sve firme koje su zaspošljavale tisuće radnika i bile priznate u svijetu. HŽ je opstao najviše jer je država davala pare kao i brodogradilištima.

U Zagrebu? Onda su riječki i zagrebački HŽ 2 različita svijeta. U Ri  je sve ko po špagi, od kako radim samo se jedan čovjek nacuclao tijekom radnog vremena, sljedeći tjedan dobio bucu, nikakvi sindikati mu nisu pomogli, iako su i na sud trebali. Za diplome i izmešljena mjesta ne treba ništa govoriti, sve je jasno.

Opet kažem za Cargo, javnosti se plasiraju pogrešni podaci, tj. ocrnjuje se kako bi imali paravan za prodaju ili koncesiju, između ostalog. Željeznica je itekako konkurentna cestovnom prometu kad je u pitanju teret, višestruko je jeftinija i pogodnija za duže relacije, a kod nas 80% kontenjera, tj, robe, samo prolazi kroz Hrv, npr. iz Rijeke u srednju Europu, iz Ploča ide dalje za crnomorske zemlje. Cestovni promet bi bio konkurentniji da HAC ne dere sramotnim godišnjom pretplatom od skoro 50.000 kn za 1 vozilo!

Pruga od Ri do Knina i od Ri do Karlovca čeka modernizaciju već 14 godina, naravno čeka se zeleno svijetlo sa Markovog trga, 20 godina se priča o niskohodnoj pruzi dolinom Kupe, tada bi se Rijeka i Zg povezali novom prugom i put bi trajao oko sat i 45 min. Političari su se ugnjezdili 90-ih, i od tada svakom smjenom vlasti vrhovni šefovi svake 4./8. godine odlaze i dolaze...

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
16 godina
neaktivan

Ne mogu da vjerujem da niko nije vidio kako kondukteri kradu na kartama? Pa nedavno kad sam se vozio, mislim da su samo od moje ekipe bile ispravne karte jer smo ih kupili u kolodvoru. Pazi, kaže kondukter putnicima kojima je prodao "fake" kartu:"Ako uđe kontrola reci da si ušao na prethodnoj stanici."

I pitamo se zašto propada i kad je tako i treba da propadne! Mogu misliti šta rade "Sanaderi" u upravi.

14 godina
odjavljen

Ivo, e jbg ti pišeš o nekim lijevim prugama. Trebaš vidjeti kako je to na relaciji Sisak>Zagreb.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Jesi li ti kada bio na Thompsonovim koncertima?!

To su fanovi sakupljeni zbrda-zdola, koji poslije Cece idu na Marka.

-ovi mađarski fašisti su organizirani kao paravojska, te se koriste u političke svrhe, te imaju stvarnu snagu, jer po ulicama mogu biti korišteni kontra neistomišljenika, osim toga što služe da siju strah i trepet. Koriste se kao produžena ruka politike među običnim ljudima.

Ovi fanovi Marka, nemaju nikakvu organizaciju, te među njima svakakvih, ali nisu nikakva stvarna opasnost.

World's Strongest, Sharpest Knives
17 godina
neaktivan

U Zadru je prijevoz vlakom totalno mrtav od 90-tih,pruge su sramotne,a vagoni da vam ne govorim.Nikad ga nisam koristio pošto sam živio u centru a sad živim 5 minuta autom od centra,ali po onome što sam neki dan vidio na kolodvoru koji izgleda kao iz Metroa Last light zaključujem da ih jednostavno nije briga jer žive na državnoj sisi,a i 90% djelatnika zadarskog HŽ-a su inventar u lokalnim birtijama i kladionicama.

So say We All
17 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...
phoenix2003 kaže...

Jesi li ti kada bio na Thompsonovim koncertima?!

To su fanovi sakupljeni zbrda-zdola, koji poslije Cece idu na Marka.

-ovi mađarski fašisti su organizirani kao paravojska, te se koriste u političke svrhe, te imaju stvarnu snagu, jer po ulicama mogu biti korišteni kontra neistomišljenika, osim toga što služe da siju strah i trepet. Koriste se kao produžena ruka politike među običnim ljudima.

Ovi fanovi Marka, nemaju nikakvu organizaciju, te među njima svakakvih, ali nisu nikakva stvarna opasnost.

Njima se plaća da dolaze na koncerte {#}

So say We All
18 godina
neaktivan

Zalosno i tuzno, za sve te drzavne firme...

P.S. Jel samo mene ove reklame po TV-u: "dobro dosla EU", pa ona djeca sa zvjezdicama na glavama, pa skolarci koji tvore slova EU gledajuci iz zraka, ovo ono, podsjeca na nekakvu indoktrinaciju sustavom, kakvu smo i prije imali?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

P.S. Jel samo mene ove reklame po TV-u: "dobro dosla EU", pa ona djeca sa zvjezdicama na glavama, pa skolarci koji tvore slova EU gledajuci iz zraka, ovo ono, podsjeca na nekakvu indoktrinaciju sustavom, kakvu smo i prije imali?

Eto vidim da nisam jedini.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
neaktivan

Meni to sve vuče na onih 5 familija na svijetu koji drže konce.....a sve mi se čini da to nije samo teorija nego da je istina.........

So say We All
18 godina
odjavljen
Republika Hrvatska R.I.P. (30.5.1990-30.6.2013.) {#}
http://isvijet.com.hr
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hajde, svega ti, navedi jednu stvar koje se sjećaš iz SFRJ!!! Šta si to imao?

1. Cenzuru?! Za vrijeme SFRJ na TV NIKADA ne bi došla Ava Karabatić, Ekrem Jevrić i slični! Danas svaka budala može doći i snimati pjesme koje pozivaju na mržnju, proklamirati da je "easy money" i neinteligencija "in". I to treba biti idol mladima?!

2. Besplatno obrazovanje! - Svako se mogao obrazovati besplatno koliko je htio bez ikakvih ograničenja u smislu plaćanja školarine. Na fakultete se nije svako mogao upisati (bilo je i tada štele ali to je mačji kašalj šta se danas radi).

3. Besplatno zdravstvo - Niskokvalifikovani rudar iz Vareša se mogao besplatno liječiti u Ljubljani kod elitnih doktora. Gdje se liječi danas? U porodičnoj ambulanti gdje ga liječi doktor koji je prepisivao na ispitima (iz prethodnog stavka).

I još mi reci koja to država ne manipulira građanima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 17:41 (phoenix2003).
17 godina

Ajde, ajde, nema više carine iz Europe, hrpa stvari će se shippati do RH. Još samo da doznam jel su maknuli koju glupost prilikom kupnje Kindlea da jednog upecam i ja presretan!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Ajde, ajde, nema više carine iz Europe, hrpa stvari će se shippati do RH. Još samo da doznam jel su maknuli koju glupost prilikom kupnje Kindlea da jednog upecam i ja presretan!

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Da, to je dobra stvar.

Jedino steta sto dobar dio ljudi nece previse koristiti tu pogodnost, sto zbog nezaposlenosti, sto zbog losih placa.

18 godina
Bukva kaže...

Da bi mogel nekaj kupit jel,{#} bilo ovako i onako trebaš imat neki posel kojeg puno ljudi nema nažalost.Ne moš samo gledat iz svojeg kuta fučkaj ga sad, a šta s onim drugima bez posla koji ga nemaju a niti če ga imat to sigurno od EU tu nema pomoči kaj drugo.

Radnih mjesta za sve jednostavno nema, od kad su krenuli sa selidbom prozvodnje u Kinu nezaposlenost na području EU je sve veči problem u praksi. U nekim državama nezaposlenost mladih je, hm bogu za plakati kao u Španjolskoj itd dakle šta radit kako i gdje ako radnih mjesta za sve jednostavno nema a Hrvatsku da ne spominjem.Cool

http://www.dw.de/26-milijuna-i-338-tisu%C4%87a-nezaposlenih-u-eu/a-16713992

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 18:41 (rambox).
13 godina
protjeran

Masovne zločine poslije rata, proletarizacija sela, prisilan ulazak seljeka u zadrugu, otkup nepostojećih viškova, otimanje privatnog vlasništva.

Što je tvoje, sad je tvoje, a što je moje, slobodno uzmi. Rečenicu koju su jako dobro razumijeli bitange, neradnici i propalice, te se stavili državne službama na raspolaganjem, odnosno komunistima koji su uzurpirali vlast.

-tzv. zlatne godine, su bile da su uzeo yugo koral, te se vozi po traperice 500-1000km do Trsta. Uf, koje zlatno razdoblje.

Gušenje osobnih sloboda, nacionalnih osjećaja, proklamiranje bratstva i jedinstva....

Da svi su imali besplatno obrazovanje, liječenje.... ako su bili podobni, te ako nisu imali kontrarevolucionarne elemente....

...neki sigurno vole robovati diktatoru, te ne žele koristi  svoj mozak, nego to prepuštaju velikom vođi i Partiji.

Vidim i danas Njemačka uč nasi da nismo živjeli u tako lijepoj državi, kako bi neki i njihova djeca htjeli. Sloboda i tajna policija ne idu zajedno. Samo je u Zagrebu Udba imala nekoliko destaka tisuća dojavljivača i inoformatora, jer što ako je netko pjevao "Ustani, bane..." ili "Vilu Velebita...", to sigurno znači, da je surađivao sa vanjskim neprijateljem...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 19:09 (Cold Steel).
14 godina
neaktivan

Za narode bivse juge jedina vlast koja valja je diktatura.

Previse mi imamo idiota koji koriste termin "MURICA DEMOCRACY" kako ne treba...

Potpuno se slazem.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
neaktivan

Jučer se vraćam s Bundeka nakon vatrometa i cijeli potez uz most slobode prepun ljudi kao da se dijeli kruh ili nešto. Čeka se bus i odjednom prometa nema, čak ni autiju, jedno 10 minuta. Baš sam povukao paralelu da ljudi stoje uz cestu kao kad su pozdravljali Tita kad uto zasviraše sirene policijskih motora, za njima kordon policijskih Škoda, a za njima kordon crnih BMW-a. Valjda su smuljali delegata kojeg su prevozili da narod stoji uz cestu i pozdravlja ih želeći im dobrodošlicu na sveopći višemilijunsko-kunovni party. Ja sam im poželio mnoštvo zabave na domaći, lički način:

Btw, jel itko gleda? Da ne znam da je proslava, rekao bih da je sprovod...

P.S. - znajući da nije kulturno da političar drži ruke u džepovima, oni koji gledaju proslavu, neka obrate malo pozornost na awkward stavove 90% političara dok stoje mirno :D

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 20:17 (i_rambo_plache).
14 godina
neaktivan
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

Masovne zločine poslije rata, proletarizacija sela, prisilan ulazak seljeka u zadrugu, otkup nepostojećih viškova, otimanje privatnog vlasništva.

Što je tvoje, sad je tvoje, a što je moje, slobodno uzmi. Rečenicu koju su jako dobro razumijeli bitange, neradnici i propalice, te se stavili državne službama na raspolaganjem, odnosno komunistima koji su uzurpirali vlast.

-tzv. zlatne godine, su bile da su uzeo yugo koral, te se vozi po traperice 500-1000km do Trsta. Uf, koje zlatno razdoblje.

Gušenje osobnih sloboda, nacionalnih osjećaja, proklamiranje bratstva i jedinstva....

Da svi su imali besplatno obrazovanje, liječenje.... ako su bili podobni, te ako nisu imali kontrarevolucionarne elemente....

...neki sigurno vole robovati diktatoru, te ne žele koristi  svoj mozak, nego to prepuštaju velikom vođi i Partiji.

Vidim i danas Njemačka uč nasi da nismo živjeli u tako lijepoj državi, kako bi neki i njihova djeca htjeli. Sloboda i tajna policija ne idu zajedno. Samo je u Zagrebu Udba imala nekoliko destaka tisuća dojavljivača i inoformatora, jer što ako je netko pjevao "Ustani, bane..." ili "Vilu Velebita...", to sigurno znači, da je surađivao sa vanjskim neprijateljem...

Koje pobogu masovne zločine?! Ozbiljni povjesničari sa oprezom ulaze u diskusije o ovim temama. Neki bi jako željeli da su partizani činili masovne zločine i u ratu a kamoli poslije rata. Mora se uzeti u obzir činjenica da je ogromna razlika između NOB-a, četnika i ustaša, htjeli to neki priznati ili ne ali to su činjenice. Po ovoj teoriji ispašće da je i Draža Mihajlović žrtva partizanskih zločina.Meni ga nije žao! A tebi?!

Proleterizacija sela - genijalan potez! Pa veoma dobro su znali da je stabilan i jak seljak temelj stabilnog ekonomskog sistema. Pa vidi samo danas. Seljak grca u problemima i u proizvodnji, ista takva je država. EU daje basnoslovne podsticaje za poljoprivredu. Da li si se kjad upitao zašto? Istraži, pa ćeš vidjeti da sam u pravu.

"Prisilan" ulazak  u poljoprivrednu zadrugu - jednako je osiguranom plasiranju proizvoda po garantovanoj cijeni o čemu danas sanjaju svi poljoprivrednici.

Otimanje privatnog vlasništva - koliko mi je poznato postoji i danas u Norveškoj. Onaj ko ima puno a ne koristi oduzima se i daje onom ko će to da koristi. U vrijeme krize, rata, gladi itd potpuno opravdano!

Što se tiče komentara na obrazovanje: Da li bi ti dalje obrazovao Šešelja? Pa svako pametan ne bi obrazovao neprijatelje svoje države. Logično!

Gušenje nacionalnih osjećaja?!!!! Pa pobogu! Kako se usuđuješ?! Sjećam se da me je majka redovno vodila u crkvu i to nikad nije bilo zabranjeno. Također sam kršten i to nije bilo zabranjeno. Svećenici su primali platu iz proračuna i također im je uplaćivan staž!!! Razlika je u tome što svećenici nisu na misama mogli srat o politici (kao što to rade danas) i SKJ ih stavio tamo gdje im je mjesto. Istraži malo kakve su bile i Džuma-namazi prije a kave danas (Ponekad pomislim da je većina forumaša bila na Džumi kad pođu plest po Americi {#}).

Proklamiranje bratsva i jedinstva - Šta je tu loše? da li je trebalo govoriti "ubij ovog i onog"? PA ZAGOVARANJE BRATSTVA I JEDINSTA JE BILO KADA SU U AMERICI SE U JAVNOM PRIJEVOZU ODVOJENO VOZILO CRNCI I BIJELCI!!!!!!!!! Tek 70-ih godina američki Vrhovni sud je zabranio segregaciju ali to je druga tema.....

Što se tiče farmerica, meni su bile najbolje one iz Varteksa!{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 21:20 (phoenix2003).
13 godina
protjeran

Tjah, ne isplati mi se ispravljati krive Drine, pogotovo ako je kriva na Internetu.

Metak u potiljak, macolom u glavu, pobijena djeca, nejačad....to nisu zločini?

{#}

...ovo drugo....

{#}

traperice....nema kaj,domaće je domaće,  Yugo su ovdje čekali godinama da dođu na red, a u SAD-u ga dobivali uz prašak.

To buraz, rock and roll.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 21:39 (Cold Steel).
16 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

Tjah, ne isplati mi se ispravljati krive Drine, pogotovo ako je kriva na Internetu.

Metak u potiljak, macolom u glavu, pobijena djeca, nejačad....to nisu zločini?

{#}

...ovo drugo....

{#}

traperice....nema kaj,domaće je domaće,  Yugo su ovdje čekali godinama da dođu na red, a u SAD-u ga dobivali uz prašak.

To buraz, rock and roll.

{#}

Meni to liči više na Jasenovac!

Ne želim da te uvrijedim ali sa tobom ja više nemam o bilo čemu diskutovati.............

15 godina
Prije bilo kakve ozbiljne rasprave, o temi nekad i sad, treba napraviti prozivku tko je rođen i živio u prethodnom sustavu a tko ne. Čisto da se vidi vjerodostojnost izvora. Bez ovoga svaka rasprava je ko pišanje uz vjetar.
Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...
...

...

Hm, al meni se cini da postoji malena razlika ako jedna zemlja pocne iz nule ili ako je u jednoj zemlji proslo stotinu godina razvoja industrije i proizvodnje.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Prije bilo kakve ozbiljne rasprave, o temi nekad i sad, treba napraviti prozivku tko je rođen i živio u prethodnom sustavu a tko ne. Čisto da se vidi vjerodostojnost izvora. Bez ovoga svaka rasprava je ko pišanje uz vjetar.

Baš. Ovdje su najglasniji tumači povijesti ,a pogotovo jugoslavenskog društva i odnosa u njemu od '45. do 90. ,oni rođeni od '89. nadalje.

Cold Steel kaže...
 Yugo su ovdje čekali godinama da dođu na red, a u SAD-u ga dobivali uz prašak.

Svatko tko je imal primanja i mogel podići kredit (ili donjel keš) ,vozil ga je odmah doma.

Zamjenil si DDR i Trabant sa Jugoslavijom i Yugićem. Pitanje je samo ,slučajno ili namjerno?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 22:06 (kizo2703).
17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Ne želim da te uvrijedim ali sa tobom ja više nemam o bilo čemu diskutovati.............

Križni put?

Tko je ovo napravio? Da nisu pokemoni?

A complex man drawn off of simplicity.
14 godina
epic kaže...
phoenix2003 kaže...

Križni put?

Tko je ovo napravio? Da nisu pokemoni?

Casper Dobri Duh {#}

EDIT: Jedina razlika je što nitko nikada nije niti će biti pravno gonjen za to što je počinjeno dok hrvatska emigracija nije mogla mirno spavati sve do devedesete pa čak i oni koji nisu imali veze sa ustaškim zločinima ili nekakvim poslijeratnim organizacijama poput HOP-a.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 22:06 (pr0n_addict).
18 godina
neaktivan

Bleiburg je jedna vrlo kompleksna tema. Ne moze se svesti na "to je zlocin i to nije dobro", mislim, to je cinjenica i to vrijedi za svaki zlocin, ali Bleiburg je zlocin obavijen i dan danas velom tajni u koji su uvucene sve strane i bilo je zavjera kod svake.

15 godina
Upravo tako, izgubiš cijeli dan na raspravu s nekim tko informacije crpi s neta i zna bolje od tebe koji si živio tada.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
1domagoj1 kaže...

Bleiburg je jedna vrlo kompleksna tema. Ne moze se svesti na "to je zlocin i to nije dobro", mislim, to je cinjenica i to vrijedi za svaki zlocin, ali Bleiburg je zlocin obavijen i dan danas velom tajni u koji su uvucene sve strane i bilo je zavjera kod svake.

Previše je to ispolitizirano, manipulira se brojkama (znaju da mogu jer ni stručnjaci nisu baš sigurni) - i crnima i crvenima su poprišta zločina podij za promoviranje svojih agresivnih i štetnih ideologija. Prije deset dana jedni sa petokrakama kod Siska (legitimni su pobjednici sukoba pa je to očito "ok"), drugi sa portretima Poglavnika kod Jazovke i s njima naravno mantijaši.

Ma mi smo kao narod FUBAR, kažem ti.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 22:27 (pr0n_addict).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice