Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.344.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
kizo2703 kaže...

Ne znam koilko stručna ,ali koji su to stručnjaci koje bi ti htio?

Nekakav imaginarni ''treći put'' ,o kojem se (opet) laprda? I tko bi to bio? Nikica Gabrić i njegov ''Nacionalni front'' (a imena ... ko da se spremamo za rat)?

Ili laburisti ,koji samo znaju lajat?

Ljudi su ih takve izabrali u Sabor ,krivi glasače za to!

Pa baš ,Kina i nije neki uzor ,bez obzira na sve.

Ljude koji se ne oslanjaju iskljucivo na ekonomski, politicki, filozofski i/ili intuicijski pristup u donosenju odluka (kao sto je to slucaj) vec i na znanstvene metode primjenjene na drustvene probleme (vjerovao ili ne, npr. veza Romea i Julije je matematicki modelirana kao jedan sustav i to iz ciste zezancije, ali su neki psiholozi uvidjeli da stvar i funkcionira pa poceli primjenjivati slicne metode). Nije isto ako ti tim strucnjaka napravi nekakvu analizu i to prezentira i objasnjava pravniku/ekonomistu ili ako to objasnjava pravniku/ekonomistu s doktoratom iz matematike (malo karikiram) ili opcenito nekome tko ima jaku matematicku podlogu. Mozda ti smatras da i jedno i drugo ima isti efekt? Da se razumijemo, ja nisam rekao da bi cijelu vladu trebali sacinjavati ljudi koji su prominentni u prirodnim podrucjima, vec odreden dio koji bi suradivao s ljudima prominentnim u humanistickim podrucjima. Ali mislim da je to utopija, kod nas kad kazes nekome da bi mozda moglo bolje na drugi nacin odmah nastupi ljutnja, "sto ti znas bolje od mene, koji k" i od svega nista. Kak nam je i sam Zoki rekao: "ne trebam ja (slusati) strucnjake" ili nesto u tom smislu. A iskreno da ti kazem, mislim da zbilja i jest tako kako je Zoki bubnuo i da se radi po vlastitom nahodenju i intuiciji. Da ne pricam o tome kakav im je tehnologija bauk. Zakoni su u brutalnom raskoraku s tehnologijom (ali to nije samo slucaj kod nas), a i ako se odluce uskladiti to dvoje, uopce me je strah kako ce to izgledati.

E, jbg, sad opet dolazimo do pitanja glasaca, i kako je vec netko rekao, ako tako glasamo niti ne zasluzujemo bolje. Imamo dvostranacje i to se nece promijeniti tako skoro ako i uopce, a sto je jos gore, zemlja nam je podjednako podijeljena na obje stranke (od ovih koji glasaju) tako da bi mogli jednostavno i bacati novcic tko ce na vlast, ustedili bi silne milijune koji odu na kampanje ako nista drugo. Zacarani krug, jbg, i ne vidim da cemo se uskoro izvuci, samo dublje potonuti jer koliko mi je poznato Vlada nije nista napravila po pitanju zastite svojih gradana sad kad udemo u EU, a mozda se i varam, iskreno se nadam da da. Ili ce i to biti klasicno, "ajde da vidimo..." pa kad prigusti popravljaj.

Pa uzor nije, no ostaje pitanje bi li se poceli isticati kao supersila u danasnjem smislu da su imali drugacije vodstvo, ipak govorimo o totalitaristickom rezimu, u kojem smjeru vodstvo gleda tud idu, jel... Velim, planiraju izmjeniti omjer ljudi, pa cemo vidjeti u narednim godinama.

EDIT:

tnakir kaže...

Ja se pitam ima li itko od njih mrvu mozga s obzirom koje gluposti valjaju u ovih godinu dana. Kako su takvi ljudi fakultet zavrsili, to mi nije jasno. Ava Karabatic style.

Evo, o ovome govorim, jel... {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 11:26 (1domagoj1).
18 godina
kizo2703 kaže...
Tko tebe prati 24 sata?

Ma daj... Od svega si se ulovio za to? Pa dobro, valjda moram biti sretan da mi nisi krenuo davati nutricionističke savjete, jer ne bi trebao toliko puno jesti.

tnakir kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/kazna-za-neodvajanje-otpada-od-tri-do-deset-tisuca-kuna

Po istoj ovoj logici, ako policija ne nadje pljackasa banke, svi cemo u zatvor. Koji debili.

LOL, funkcionira u Švicarskoj :D

Već vidim kako se susjedi skupljaju i s palicama u zasjedi čekaju klinca koji petkom navečer baca škarnicl u kontejner za PET ambalažu. I onda iznenađenje kad se ispostavi da je klinac zapravo sam komunalni redar :)

Gledam te!
18 godina

Novi reklama 24sata.

Inače su mi njesra novine, ali ovo je fora {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina

Prema ovom članku treba pod hitno rušiti crkvu sv. Marka jer ima "ustaški" grb. Kao da je samo raspored polja bitan, kakvo kvazinovinarstvo kukulele.

Mislim, nije da me nešto posebno briga koji će grb staviti - mogao je biti grb SRH ili Banovine Hrvatske što se mene tiče nego raditi takve greške je strašno iritantno.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Novi reklama 24sata.

Inače su mi njesra novine, ali ovo je fora {#}

pr0n_addict kaže...

Prema ovom članku treba pod hitno rušiti crkvu sv. Marka jer ima "ustaški" grb. Kao da je samo raspored polja bitan, kakvo kvazinovinarstvo kukulele.

Mislim, nije da me nešto posebno briga koji će grb staviti - mogao je biti grb SRH ili Banovine Hrvatske što se mene tiče nego raditi takve greške je strašno iritantno.

tko kupuje to govno od novina nek i plaća veči porez...

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
protjeran

Slažem se sa tvojom prvom rečenicom.

Nažalost, danas postoje ljudi koji zbog svojih kompleksa iz povijesti, ideoloških razloga, nostalgije,  obiteljskih tragedija.....,  sve što počinje sa prvim bijelim poljem proglašavaju automatskim ustaškim.

Što je vrlo zlonamjero i podmuklo, kao da se nisu i prije koristile verzije grba sa prvim bijelim poljem.

Da bi bilo nešto ustaško obilježje, mora imati slovo "U" unutar sebe. Točka.

Druga je stvar, što ovi vrli čestitatari nisu koristili službeni grb RH koji je danas u upotrebi, te ga je trebalo staviti u ovom slučaju zabune, a ne ovaj tzv. "ustaški".

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...
tko kupuje to govno od novina nek i plaća veči porez...

"24 sata kupuju umirovljenici koji uživaju pročitati crnu kroniku (a u ovim novinama ona zastupa najveći dio tiskovine), jer se nakon toga bolje osjećaju - jer su živi i jer je i drugima loše" - iz komentara. {#}

17 godina
odjavljen

lol

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan

Netko primjetio novi YouTube logo? ;-)

They say freak, when you're singled out...
15 godina
1domagoj1 kaže...

"24 sata kupuju umirovljenici koji uživaju pročitati crnu kroniku (a u ovim novinama ona zastupa najveći dio tiskovine), jer se nakon toga bolje osjećaju - jer su živi i jer je i drugima loše" - iz komentara. {#}

Čista reklama, ipak vjerujem kako ljudi u trećoj životnoj dobi su skloniji Večernjem i Jutarnjem radi osmrtnica i formata novina jer im duže traju za čitanje.{#}

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Nije isto ako ti tim strucnjaka napravi nekakvu analizu i to prezentira i objasnjava pravniku/ekonomistu ili ako to objasnjava pravniku/ekonomistu s doktoratom iz matematike (malo karikiram) ili opcenito nekome tko ima jaku matematicku podlogu. Mozda ti smatras da i jedno i drugo ima isti efekt?
Zakoni su u brutalnom raskoraku s tehnologijom (ali to nije samo slucaj kod nas), a i ako se odluce uskladiti to dvoje, uopce me je strah kako ce to izgledati.

Kratko: koji to tim stručnjaka? Neko ime?

Da ,tako je u cijelom svijetu - ipak je to politika ,koja uvijek debelo kaska.

1domagoj1 kaže...

E, jbg, sad opet dolazimo do pitanja glasaca, i kako je vec netko rekao, ako tako glasamo niti ne zasluzujemo bolje. Imamo dvostranacje i to se nece promijeniti tako skoro ako i uopce, a sto je jos gore, zemlja nam je podjednako podijeljena na obje stranke (od ovih koji glasaju) tako da bi mogli jednostavno i bacati novcic tko ce na vlast, ustedili bi silne milijune koji odu na kampanje ako nista drugo.

Nema ništa loše u dvostranačju ,kad te dvije stranke pokažu želju i volju i dogovore nešto pametno.

Ali ne kod nas ,jel mi još nismo završili ni drugi svjetski rat.

I još uvijek ne znamo hoćemo li biti vjerska ili sekularna država.

Veliki Brat kaže...

Ma daj... Od svega si se ulovio za to? Pa dobro, valjda moram biti sretan da mi nisi krenuo davati nutricionističke savjete, jer ne bi trebao toliko puno jesti.

Dobro ,sorry ,nemoj se ljutit! Čega da se ulovim? Čega se ti toliko bojiš?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 19:46 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Ahaaa, ihush, a dobro, uz bukvin dodatak, da. Netipično hrvatska firma je ono što sam sebi sam složio do sada. Doduše, i to ima nekih minusa, ali plusevi često preskoče minuse debelo.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
Deus ex machina kaže...

Netko primjetio novi YouTube logo? ;-)

Mislio sam da je to neko privremeno gay sr...  :-)

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Kratko: koji to tim stručnjaka? Neko ime?

Da ,tako je u cijelom svijetu - ipak je to politika ,koja uvijek debelo kaska.

Nema ništa loše u dvostranačju ,kad te dvije stranke pokažu želju i volju i dogovore nešto pametno.

Ali ne kod nas ,jel mi još nismo završili ni drugi svjetski rat.

I još uvijek ne znamo hoćemo li biti vjerska ili sekularna država.

Gle, moram ti reci da nije posteno od tebe da me sad tu trazis imena i prezimena, mislim nisam se ja prijavio za premijera pa da moram odrediti svoj tim. Ja sam okvirno dao prijedlog koji bi zasigurno imao nekakvog utjecaja, smatram pozitivnog, ali se moze biti i da se varam. Ovako napamet mogu ti nabrojati par ljudi za koje smatram da bi svoje znanje, ponajvise teorije sustava mogli adaptirati i usmjeriti prema rjesavanju gospodarskih i ekonomskih problema koji nas prate; ako inzistiras. Ali velim, nisam u poziciji premijera da moram birati tim i to obznaniti, a da se nadem u takvoj situaciji zasigurno bih pronasao (mislim, moram jer sam premijer {#}) ljude za koje bih smatrao da su kompetentni.

Naravno, pod uvjetom da pokazu politicku volju za rjesavanjem gorucih problema. Ali kod naseg dvostranacja nemaju ni politicku volju niti dogovaraju ista pametno. A ako i ima trunka politicke volje, pada u vodu kod ovoga "da dogovore nesto pametno".

Sad si me efektivno zbunio {#}. Ne znam da li bi recenica trebala ici: "Ali ne kod nas, jel', mi još nismo završili ni drugi svjetski rat." s "jel'" kao dramaticnom pauzom izmedu recenica ili bi trebala ici: "Ali ne kod nas jer mi još nismo završili ni drugi svjetski rat." s "jer" kao uzrocno-posljedicnim veznikom. {#} Ali da, jos se nismo maknuli od ustasa, komunjara, crvenih, plavih, sarkopergastih itd., vidis mozda se cak i u Kopackom ritu jos negdje skriva neki odred partizana od '45. {#}

Uf, 'taf kol', ali ima ona "pomogni si sam, pa ce ti i Bog pomoci" tako da vjerujem da ce ipak izbor morati pasti na ovo drugo. Osim ako ljudi ne misle po cijele dane moliti da im s neba padne hrana, odjeca, stan/kuca...

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Gle, moram ti reci da nije posteno od tebe da me sad tu trazis imena i prezimena, mislim nisam se ja prijavio za premijera pa da moram odrediti svoj tim. Ja sam okvirno dao prijedlog koji bi zasigurno imao nekakvog utjecaja, smatram pozitivnog, ali se moze biti i da se varam. Ovako napamet mogu ti nabrojati par ljudi za koje smatram da bi svoje znanje, ponajvise teorije sustava mogli adaptirati i usmjeriti prema rjesavanju gospodarskih i ekonomskih problema koji nas prate; ako inzistiras.

A ti očito sve shvaćaš previše doslovno. Cool down.

Poanta: imamo mi raznih stručnjaka koliko hoćeš ,ali svi samo pametuju.

1domagoj1 kaže...

Naravno, pod uvjetom da pokazu politicku volju za rjesavanjem gorucih problema. Ali kod naseg dvostranacja nemaju ni politicku volju niti dogovaraju ista pametno. A ako i ima trunka politicke volje, pada u vodu kod ovoga "da dogovore nesto pametno".

E vidiš ,to je problem. A čisto sumnjam da bilo išta drugačije da je bilo tko drugi na mjestu SDP-a i HDZ-a.

1domagoj1 kaže...

Sad si me efektivno zbunio {#}. Ne znam da li bi recenica trebala ici: "Ali ne kod nas, jel', mi još nismo završili ni drugi svjetski rat." s "jel'" kao dramaticnom pauzom izmedu recenica ili bi trebala ici: "Ali ne kod nas jer mi još nismo završili ni drugi svjetski rat." s "jer" kao uzrocno-posljedicnim veznikom. {#} Ali da, jos se nismo maknuli od ustasa, komunjara, crvenih, plavih, sarkopergastih itd., vidis mozda se cak i u Kopackom ritu jos negdje skriva neki odred partizana od '45. {#}

Uf, 'taf kol', ali ima ona "pomogni si sam, pa ce ti i Bog pomoci" tako da vjerujem da ce ipak izbor morati pasti na ovo drugo.

Pa ,može "jel'" kao dramaticna pauza ,tak mi se čini najbolje. {#}

Jesam li nešto krivo napisal?

Da ,to mi je najbolja opcija zasad ,jer bilo tko da je na vlasti ,samo je još gore.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

And now ,something completely diferent: Zoki je opet kriv!! {#}

Smjenjena dr. Vesna Bosanac ,zbog lošeg financijskog stanja bolnice u Vukovaru.

Ali ,kriv je Milanović ,opet. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:13 (kizo2703).
18 godina
neaktivan

Mislim da problem Hrvatske nije tako složen da bi nam trebali stručnjaci/mesije, meštri u prirodnim znanostima koji bi teorijom grafova i sl. mogli izbaviti Hrvatsku iz krize. Ne shvaćam uopće zašto bi se itko kome politika nije struka išao baviti politikom. Oni koji nisu politolozi (ili pravnici i ekonomisti) i prešaltavaju se u politiku valjda ne mogu doprinjeti svojoj znanosti pa se traže u drugoj. Povukao bih paralelu s time kad sam se kao mali pitao zašto recimo Rolling Stonesi ne naprave pjesmu za Evroviziju jer bi jamačno pobijedili. Onda, kako sam stario, počeo sam shvaćati da svaki iole ozbiljniji glazbenik izbjegava Evroviziju u širokom luku zato što je pobjednička pjesma najbolja pjesma za babe, usidjelice i predpubertetlije. Vjerujem da je isto tako i sa znanostima – mislim da jedan stručni matematičar ne vidi perspektivu u politici baš zato što ne bi mogao iskoristiti puni potencijal, nego bi trebao 50% svoje energije trošiti na objašnjavanje zašto je ateist ili ljevičar.

Fun fact - top 3 za zagrebačkog gradonačelnika – jedan s medicine, drugi sa strojarstva, treći je ajde, politolog iako mislim da se više voli hvaliti znanjem s ulice.

Mislim da je recept da se Hrvatska izvuče iz krize da ljudima dođe u glavu da vlast nije jedini izvor problema, nego smo u toj situaciji u kojoj jesmo i zbog nas samih. To što je hrvatska povijest (od '91.- ) ispisana aferama i korupcijom, ne opravdava činjenicu da nikako ne možemo okrenuti situaciju na pozitivu (iako se meni osobno čini da trenutno stanje nekako stagnira). U zadnjih par godina je za državne firme in poslovati u minusu, svako rezanje povlastica rezultira režanjem sindikata, o otkazima se ne smije ni pomisliti. Otkud da se stvori suficit kad ima više ljudi na državnoj sisetini nego na privatnoj sisici? Što reći kad recimo moja teta već 15 godina prima socijalu jer joj se ne da raditi, a ima para – a ne sumnjam da ima još takvih? Što reći umirovljenicima koji su si s 40 sređivali mirovine? Što reći šalterašima kojih ima toliko da bi mogli pokriti birokraciju dvaput veće države?

Parazita ima u svim slojevima društva, ali nekako je najlakše okriviti najbogatije. Inače sam skroz socijalno nastrojen, ali mislim da bi dobar dio ljudi iz javnog sektora trebalo podučiti pojmu "suficitarnog zanimanja". I da prekvalifikacija nije grijeh.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
16 godina
neaktivan

Ministri služe doslovno da jedu janjad i ispijaju pivo i da se šepure u javnosti i medijima.

Znači, stranka koja pobijedi na izborima formira vladu i u nju stavlja ministre koje hoće ta stranka. Dalje, ministri rade po planu i programu koje diktira politička stranka iz koje dolaze premijer i ministri. Npr. ako vlada (čitaj politička stranka) ima u planu recimo razvoj energije iz obnovljivih izvora (što su obećali u predizbornoj kapanji) resorni ministar ne treba da zna kako to kvantni paketi svjetla izbijaju elektrone, već taj posao daju radnim grupama koje su sačinjene od stručnih ljudi. Za to vrijeme ministar je na radnom ručku gdje jede janjetinu i ispija pivo i razgovara kako rade na projektu razvoja obnovljivih izvora energije. Dalje, kada radna grupa završi studije, projekt i sve ostalo onda to ministar samo formalno potpisuje kako bi imalo pravnu snagu i projekat ide u realizaciju. Za to vrijeme ministar je na radnom ručku gdje jede janjetinu i ispija pivo i razgovara kako se realizuje jedan dobar projekat. Dalje, kada se napravi jedna solarna elektrana i ministar dođe da presječe svečanu vrpcu i pusti je u pogon. On tada kaže novinarima kako je vlada i ministarstvo realizovalo ovaj projekat a nigdje ne pominje radne grupe koje su se satrle od posla. Nakon šepurenja u medijima ministar ode na radni ručak da jede janjetinu i ispija pivo.

Tako je u svim ministarstvima i zato ministar ne treba da bude od struke jer ne radi ništa već samo potpisuje (daje formalno-pravnu snagu)ono što je ranije planirano da ide u realizaciju.

17 godina
odjavljen

Rambo: država se ne vodi samo politikom. Hrvatskoj treba vodstvo i ekonomskih stručnjaka i drugih.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Rambo: država se ne vodi samo politikom. Hrvatskoj treba vodstvo i ekonomskih stručnjaka i drugih.

Tonči ,sorry ,ali za članove vlade ,političare ''koji vode'' ,uopće nije bitno što su po struci.

Ajde ,za usporedbu pogledaj tko su i što su članovi vlade u Njemačkoj.

Druga je priča tko su ljudi koji rade u ministarstvima. Oni su bitni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:51 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Znam, zato sam i napisao: "Oni koji nisu politolozi (ili pravnici i ekonomisti) i prešaltavaju se u politiku valjda ne mogu doprinjeti svojoj znanosti pa se traže u drugoj." ;)

Ako se već hoće kvalitetan kadar, mislim da bi se trebalo ići logikom da se postave neki standardi u obrazovanju budućih političara umjesto da se eksperimentira sa stručnjacima iz drugih polja znanosti.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Znam, zato sam i napisao: "Oni koji nisu politolozi (ili pravnici i ekonomisti) i prešaltavaju se u politiku valjda ne mogu doprinjeti svojoj znanosti pa se traže u drugoj." ;)

Ne mora biti. Bio sam u doticaju sa dosta političara koji su u svojoj niši vrhunski znanstvenici, primjerice - http://hr.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Tu%C4%91man

Čak štoviše, kad ih vidiš kroz prizmu znanosti, ostavljaju sasvim drugačiji dojam nego u medijima.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen

Ta podjela na struke je pogrešna; ne možeš očekivati da su fah-idioti. Ipak imamo bolji obrazovni sustav po tom pitanju pa dobijemo intelektualce (češće), nego fah-idiote koji se kuže isključivo u svoje i ne mogu ni razumjeti ništa drugo.

Pametan i sposoban liječnik može biti dobar u vrhu države, kao i pametan i sposoban mehaničar.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ta podjela na struke je pogrešna; ne možeš očekivati da su fah-idioti. Ipak imamo bolji obrazovni sustav po tom pitanju pa dobijemo intelektualce (češće), nego fah-idiote koji se kuže isključivo u svoje i ne mogu ni razumjeti ništa drugo.

Pametan i sposoban liječnik može biti dobar u vrhu države, kao i pametan i sposoban mehaničar.

Pametan i sposoban liječnik će otvoriti privatnu kliniku u kojoj će zaposliti nekoliko ljudi i ubirati deseterostruki profit nego što ima primanja i Predsjednik i Premijer.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kud si baš liječnika spomenuo, najveći broj kriminalaca u našoj politici su doktori medicine. :D

I da, moje dosadašnje iskustvo me poučilo da je statistika ipak na strani fah idiota u odnosu na prave intelektualce, ako govorimo o ljudima s diplomama.

Parva Diplodocus
17 godina
odjavljen
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...
Tonči kaže...

Kud si baš liječnika spomenuo, najveći broj kriminalaca u našoj politici su doktori medicine. :D

I da, moje dosadašnje iskustvo me poučilo da je statistika ipak na strani fah idiota u odnosu na prave intelektualce, ako govorimo o ljudima s diplomama.

Baš zato {#}

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pametan i sposoban liječnik će otvoriti privatnu kliniku u kojoj će zaposliti nekoliko ljudi i ubirati deseterostruki profit nego što ima primanja i Predsjednik i Premijer.

A pola saborskih zastupnika su liječnici! {#}

13 godina
neaktivan

kako hejtamo liječnike ovdje, lol

Parva Diplodocus
13 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

kako hejtamo liječnike ovdje, lol

{#}

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
phoenix2003 kaže...

A pola saborskih zastupnika su liječnici!{#}

Ko kaže da su pametni?!

18 godina
neaktivan
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice