Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.345.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
1domagoj1 kaže...
..primjerice uvede zakon po kojem bi nasi seljaci morali sav urod prodavati samo i iskljucivo njemu. Takav zakon ne ide niti na dobrobit naroda niti na dobrobit trzista jer pogoduje samo jednom igracu na trzistu. Ili da se odluci prodavati sjemenje, pa trazi da se uvede zakon po kojem bi seljaci mogli jedino njegov kukuruz sijati i sl. To je korupcija, drugim rijecima, a tzv. lobiranje ju direktno ili indirektno omogucava.

-Monsanto? khmm, nobelovci... Todorić je mala beba u takvim mjerilima. Sve je politika, ekonomija, rat.. razni oblici kontrole sredstava-resursa, vlasništvo i exploatacija, razlika je samo u leglanim-mirnim ili drugačijim sredstvima u ostavrivanju (istog) cilja. Još uvjek imaš neiskvaren pogled na svijet, ali tad te RL lupi u čelo. Nema poštene politike.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Dečaci, radite li vi šta u životu ili samo postate u ovu grupu? Od jutros u 7 kad sam zadnju puta pogledao do sada, dvije nove strane postova...

A znam da ne radite po nalogu "središnjica"...

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Dečaci, radite li vi šta u životu ili samo postate u ovu grupu? Od jutros u 7 kad sam zadnju puta pogledao do sada, dvije nove strane postova...

Ja sam dao otkaz samo da mogu tu na miru kenjat. Ali su mi teme dosadne.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 14:22 (tnakir).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Drago kaže...

Ja sam dao otkaz samo da mogu tu na miru kenjat. Ali su mi teme dosadne.

Lako tako, ja sam u uredu, "tučem satnicu". :D

Parva Diplodocus
17 godina
Drago kaže...

Mene su učili najbolji...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan

Poznati sindrom.

Parva Diplodocus
15 godina
Drago kaže...

A još moraš spakirati luftiće, kupiti kremu za sunčanje, namontirati thule,.... ROFL
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Bukva kaže...
.

Mene su učili najbolji...

.

Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Poznati sindrom.

.. zato u spec. devovi navode kao neophodan i7 i nV-660ti .. jer bolje fpsa khm.. kompila. Taman kad su platitelji radnog vremena počeli kužit ida VGA nije CPU, spas je CUDA/GPGPU (kao objašnjenje) and storry goes on... (happy riding).

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

.. zato u spec. devovi navode kao neophodan i7 i nV-660ti .. jer bolje fpsa khm.. kompila. Taman kad su platitelji radnog vremena počeli kužit ida VGA nije CPU, spas je CUDA/GPGPU (kao objašnjenje) and storry goes on... (happy riding).

Sorry za offtopic, ali moram primijetiti kako je ovo klasični primjer hašovog posta, možda je jedino malo kratak (fali kartica ili dvije teksta) ali po svemu drugome je za hall of fame. :D

Parva Diplodocus
18 godina
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...

1. Nije stvar u preduvjetu, vec o strani koju kritiziras. Jednostavno je kritizirati tudje. Kritiziraj svoje, ili budi konstruktivan. U suprotnom, vise manje si beskoristan. Niti sam gay, niti sam kriv za zlocine u ratu - pa svejedno ne skacem protiv srba niti protiv LGTB zajednice.

2. Prvi put cujem da raspravljamo o ovome. Osobno smatram da taj tip samo trazi nesto publiciteta, i da ono sto ima za ispricati veze nema s istinom ili icime bitnim. Takodjer - uistinu mislis da ce se nesto promjeniti u medjudrzavnim spijunazama zbog nekoliko leakova?

3. Pa i ja bi to volio! Spijunaze ce bit' dokle god ima podijeljenih interesa! Ono sto mene smeta je laganje oko toga, a svi znaju da se dogadja. Ali sta je tu je.

U svakom slucaju - vise manje uopce ne razumijem poantu koju si htio iznijeti, jer osim prve tocke - promasio si ono o cemu pricam, a ostatak u biti veze nema s onime o cemu govorim.

(...)
U biti, meni upce nije cudno da smo ja i Tonci jedini ljudi koji nemaju potrebu pljuvati amere - oni su dio mojeg svakodnevnog zivota, a tonci svakodnevno s njima komunicira zbog posla.

1. Apsolutno! I ovo je upravo išlo u pro-LGBT i pro-antizločinačkom smjeru. Također nisam gay, niti sam ratni zločinac - kako onda imam legitimitet prozivati one koji bi LGBT škvadri zatrla temeljna ljudska prava, ili one koji su svjesno išli protiv svega ljudskog, samo zato jer su mogli? Po ovoj tvojoj filozofiji ne bi, a s tim se ne mogu složiti.

2. Odavde je kranula cijela litanija o juesendej, koja je dobila na zamahu s tvojim prvim postom na tu temu. Da, uistinu mislim da će se nešto promijeniti (već sam puno puta čuo i da sam idealist i utopist, tako da - bring it on :)

3. Ali bar deklarativno se govori protiv. Kad kreneš takve stvari prihvaćati zdravo za gotovo i kad imaš dokaze kreneš koristiti "svi to rade" kao izgovor - imaš problem.

Tonči kaže...

Ako ti se na gmail zakači NSA/CIA robot jer je pronašao kombinaciju koja im se ne sviđa jer je sumnjiva, a čuj, ne piši u mailovima gadarije o bombama. {#}

A ovo mi je tek grozno - kad ljudi svjesno prihvaćaju i opravdavaju stvari koje se ne bi smjele niti prihvaćati niti opravdavati. Otkud ikome pravo na moje osobne i privatne informacije? Da, znam da je danas izuzetno jednostavno dovesti društvo u red prisluškivanjem i strahovladom, ali građani se jednostavno ne bi trebali bojati svoje vlade. I ne znam što je tu ikome čudno.

Ja recimo ovaj tvoj citirani dio čitam ovako - ako ne želiš da te upucam, nemoj pisati ništa protiv mene. Ne znam zašto to što pišeš za sustav, ne bi smjelo vrijediti i za pojedinca?

A kad se dovedeš u situaciju da moraš uklanjati kritičare, možeš biti 100% siguran da ideš u krivom smjeru.

Na kraju, ja baš i nisam vidio generaliziranje u smjeru optuživanja amera kao nacije (pogotovo kad uzmem u obzir ono što je domagoj pisao), ali jesam vidio generaliziranje u smjeru pranja amera od strane Cold Steela. Jedino što njegove postove baš i ne uzimam za ozbiljno, jer su... Pa, takvi kakvi jesu.

P.S. Domagoj, mrzim i tebe i bugovce i sav HTML kod ikad izmišljen i sve web editore, a i tebe zatim još jednom. I tablete također i Firefox i Chrome i funkciju copy/paste.

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
...

P.S. Domagoj, mrzim i tebe i bugovce i sav HTML kod ikad izmišljen i sve web editore, a i tebe zatim još jednom. I tablete također i Firefox i Chrome i funkciju copy/paste.

Gledam wtf, sto sam pak sad napravio, a onda aha. {#}

Joj, tableti i BOL. {#} Ne znam jel da vise krivim Android, pretrazivac ili BOL zbog uzrokovanih frustracija. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
Veliki Brat kaže...
...

Gledam wtf, sto sam pak sad napravio, a onda aha. {#}

Joj, tableti i BOL. {#} Ne znam jel da vise krivim Android, pretrazivac ili BOL zbog uzrokovanih frustracija. {#}

Eh da, mrzim i android isto, a za slučaj da je nekome promaklo (npr. Domagoju), mrzim i Domagoja (znamo svi kojeg :)

Gledam te!
17 godina
ihush kaže...

- Što će ti mini hadronski kolajder za napajanje?

- A treba mi zbog virtualizacije, naravno!

Dobro, za grafičke se možeš izvući i zbog broja monitora. Sva sreća pa je sve modularno u VSu, tako da se uvijek nađe razloga za još jedan ekran. Esencijalno mi je da imam jedan koji prikazuje (ne)prolaz kroz breakpointove u asembliju. I još jedan na kojem se u beskonačnoj petlji vrti tree naredba.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

A da ipak prepustimo znanstvenicima i inzinjerima da nam vode drzavu, a ne ovim klaunovima? Ne vjerujem da bi stvari bile puno gore.

Znanstvenici i inženjeri?! Daj molim te ,budimo ozbiljni.

Veliki Brat kaže...

A ovo mi je tek grozno - kad ljudi svjesno prihvaćaju i opravdavaju stvari koje se ne bi smjele niti prihvaćati niti opravdavati. Otkud ikome pravo na moje osobne i privatne informacije? Da, znam da je danas izuzetno jednostavno dovesti društvo u red prisluškivanjem i strahovladom, ali građani se jednostavno ne bi trebali bojati svoje vlade. I ne znam što je tu ikome čudno.

Ja recimo ovaj tvoj citirani dio čitam ovako - ako ne želiš da te upucam, nemoj pisati ništa protiv mene. Ne znam zašto to što pišeš za sustav, ne bi smjelo vrijediti i za pojedinca?

A čega se ti to bojiš?

Ja se više bojim Googlea ,Yahooa i ostalih ,koji me profiliraju i onda te profile prodaju reklamnim agencijama ,koje me onda spamaju i šalju reklame po onome što sam tražil?

Države se ne bojim ,jel pred njom nemam šta skrivati!!

A ono što želim sakriti ,neću ni stavljati na web.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
1domagoj1 kaže...

A da ipak prepustimo znanstvenicima i inzinjerima da nam vode drzavu, a ne ovim klaunovima? Ne vjerujem da bi stvari bile puno gore.

Zašto? Tko bi drugi trebao voditi državu?!

18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

...

Ozbiljan k'o smrt. Ideja tehnicke vlade nije nimalo glupa. Naravno, uz sinergiju filozofa, politologa i slicnih gluparija moze se puno postici. Koga ces slusati ako ne prirodoslovno-matematicku struku? Pa ne vodi se drzava tak da dodes "uf, fali nam novaca, ajmo dic PDV, vidjet cemo sto ce biti" - i slijepci su rekli "bumo videli" - bez da si napravio opseznu matematicko-financijsku, ekonomsku i gospodarsku analizu te model tog novog sustava. A tko ce ti takvu analizu napraviti? Linic? Ili neki nabrijani PMF-ovci koji nam odlaze u Morgan Stanley i slicne (s razlogom!).

http://www.srednja.hr/Novosti/Kreativni-nered/Dva-magisterija-i-cetiri-dekanove-nagrade-nedovoljne-za-posao-u-Hrvatskoj

17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
ihush kaže...

- Što će ti mini hadronski kolajder za napajanje?

- A treba mi zbog virtualizacije, naravno!

Dobro, za grafičke se možeš izvući i zbog broja monitora. Sva sreća pa je sve modularno u VSu, tako da se uvijek nađe razloga za još jedan ekran. Esencijalno mi je da imam jedan koji prikazuje (ne)prolaz kroz breakpointove u asembliju. I još jedan na kojem se u beskonačnoj petlji vrti tree naredba.

A? O čemu vi? Ja ihusha nikako ne kužim? 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina

Moraš barem nakratko raditi u jednoj ne-tipično hrvatskoj firmi da skužiš poantu...

18 godina
kizo2703 kaže...
Veliki Brat kaže...

A čega se ti to bojiš?

Ja se više bojim Googlea ,Yahooa i ostalih ,koji me profiliraju i onda te profile prodaju reklamnim agencijama ,koje me onda spamaju i šalju reklame po onome što sam tražil?

Države se ne bojim ,jel pred njom nemam šta skrivati!!

A ono što želim sakriti ,neću ni stavljati na web.

Ali koga briga čega se ja bojim? Pa zar se vi ljudi baš morate upucati u nogu da bi znali da boli?

Boje se amerikanci (buuuu, opet generaliziranje), barem oni koji razmišljaju umjesto da samo klikću next, next...

Boji se Snowden, koji ima neku potrebu napraviti nešto.

Boji se Chomsky, koji već desetljećima priča stvari koje nikoga ne interesiraju.

No samo zato što nikoga ne interesiraju nisu manje vrijedne (otkad je mišljenje mase mjerilo za bilo što)?

A ove spike s neskrivanjem - pa ja imam što skrivati. Svaki put kad prođem kroz crveno, jer sam prebrzo vozio, svaki put kad sjednem za volan, a malo sam popio, svaki put kad pređem cestu mimo zebre, svaki put kad imam seks na javnom mjestu... Ako me ulove, ulove, ali nemoj me stavljati na 24-satno praćenje, jer ću postati šizofreničar, koji će pojesti prve tri osobe kad pukne (velik sam i puno jedem).

I nije bitno je li nekoga briga ili nije - opcija velikog brata jednostavno ne bi smjela postojati i za nju jednostavno nema opravdanja. Otkad je prisluškivanje građana sasvim normalna i prihvatljiva radnja? Otkud vam ideja uopće da će država to koristiti samo za dobrobit građana, WTF?! Watergate, anyone? Posljednjih 20 godina samostalne RH? Nekoliko desetljeća samoupravnog socijalizma i sitnih lopova posvuda? Otkad je državni aparat simbol mira, sreće i blagostanja? Ljudi su ljudi su ljudi, u firmi, doma ili na vrhu države. Zašto imate potrebu braniti loše stvari u državi koja nije ni dobra ni loša sama po sebi? Ma zašto uopće imate potrebu braniti loše stvari, ikad, igdje?!

Gledam te!
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
kizo2703 kaže...

...

Ozbiljan k'o smrt. Ideja tehnicke vlade nije nimalo glupa. Naravno, uz sinergiju filozofa, politologa i slicnih gluparija moze se puno postici. Koga ces slusati ako ne prirodoslovno-matematicku struku? Pa ne vodi se drzava tak da dodes "uf, fali nam novaca, ajmo dic PDV, vidjet cemo sto ce biti" - i slijepci su rekli "bumo videli" - bez da si napravio opseznu matematicko-financijsku, ekonomsku i gospodarsku analizu te model tog novog sustava. A tko ce ti takvu analizu napraviti? Linic? Ili neki nabrijani PMF-ovci koji nam odlaze u Morgan Stanley i slicne (s razlogom!).

http://www.srednja.hr/Novosti/Kreativni-nered/Dva-magisterija-i-cetiri-dekanove-nagrade-nedovoljne-za-posao-u-Hrvatskoj

Misliš tehnokratske? Lijepo zvuči ali ni jedna tehnokratska vlada nije uspjela. Čak mislim da ni jedna nije ni formirana. Toliko o tome.

Što se tiče lobija jedan od prvih zvaničnika koji je upozorio na lobi je Predsjednik SAD, Eisenhower, koji je u svom oproštajnom govoru otvoreno upozorio građane na "vojno-industrijski kompleks".

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 20:12 (phoenix2003).
17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Zašto? Tko bi drugi trebao voditi državu?!

1domagoj1 kaže...

I koga bi vi stavili u tu ''tehničku'' vladu?

Ako vi mislite da prijedloge zakona rade političari (poput Linića) ,bez da se pita struka ,onda živite u krivom svemiru.

Druga je priča što finalni izgled tih zakona uobličavaju većinom saborski zastupnici ,svojim prijedlozima i amandmanima.

A taj sabor je pun stručnjaka - profesora prava ,doktora medicine i svih ostalih struka.

Veliki Brat kaže...

A ove spike s neskrivanjem - pa ja imam što skrivati. Svaki put kad prođem kroz crveno, jer sam prebrzo vozio, svaki put kad sjednem za volan, a malo sam popio, svaki put kad pređem cestu mimo zebre, svaki put kad imam seks na javnom mjestu... Ako me ulove, ulove, ali nemoj me stavljati na 24-satno praćenje, jer ću postati šizofreničar, koji će pojesti prve tri osobe kad pukne (velik sam i puno jedem).

Tko tebe prati 24 sata?

Jedino ako si negdje napisao nešto kao: I'm going to blow up the White House. {#}{#}

Evo ,i sad će se sigurno upaliti neka lampica ,negdje na nekom PC-u u NSA/CIA/WTF uredu i počet će me pratiti.

I ako me nađu ,najesen ću imat velikih problema dobiti vizu za USA! A moram ići poslovno u Baltimore.

phoenix2003 kaže...

Misliš tehnokratske? Lijepo zvuči ali ni jedna tehnokratska vlada nije uspjela. Čak mislim da ni jedna nije ni formirana. Toliko o tome.

Je ,u Italiji nedavno ,ali nije dugo potrajala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 0:03 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
I koga bi vi stavili u tu ''tehničku'' vladu?

Ako vi mislite da prijedloge zakona rade političari (poput Linića) ,bez da se pita struka ,onda živite u krivom svemiru.

Druga je priča što finalni izgled tih zakona uobličavaju većinom saborski zastupnici ,svojim prijedlozima i amandmanima.

A taj sabor je pun stručnjaka - profesora prava ,doktora medicine i svih ostalih struka.

...

Pita se struka, ali koliko strucna? To je bolje pitanje. A i kao sto si sam rekao, druga je prica sto finalni izgled uoblicavaju ljudi koji ne znaju.

Uf, nes' ti strucnjaka, pravo, medicina... lol.

phoenix2003 kaže...

...

Nije formirana iz kojeg razloga? Jer bi netko ostao bez fotelje ili?

Jedina za koju ja znam je trenutno Komunisticka Partija Kine, sacinjena vecinom od profesionalnih inzinjera. Ne vidim da im ide nesto prelose. Jedino se ne slazem s tim faking petoljetkama koje smo i mi imali, koje i oni imaju, kome je to palo na pamet uopce...

Navodno su donijeli odluku da ce izmijeniti strukturu u korist pravne/politoloske vecine. Zanimljivo ce biti gledati kakav ce to utjecaj imat.

A i kako god okrenes, definitivno bolja alternativa nego ovo sto imamo. Ovaj Milanovic ne zna kud bi sa sobom, skupa sa svom svojom ekipom, oporba ne zna nista doli pljuvati po ovima, a onda kad oni dodu na vlast imamo rotaciju pa ispocetka, rofl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 23:45 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan

Pa što su ti Monti i Samaras doli tehnokrati?

Parva Diplodocus
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Pita se struka, ali koliko strucna? To je bolje pitanje. A i kao sto si sam rekao, druga je prica sto finalni izgled uoblicavaju ljudi koji ne znaju.

Uf, nes' ti strucnjaka, pravo, medicina... lol.

A i kako god okrenes, definitivno bolja alternativa nego ovo sto imamo. Ovaj Milanovic ne zna kud bi sa sobom, skupa sa svom svojom ekipom, oporba ne zna nista doli pljuvati po ovima, a onda kad oni dodu na vlast imamo rotaciju pa ispocetka, rofl.

Ne znam koilko stručna ,ali koji su to stručnjaci koje bi ti htio?

Nekakav imaginarni ''treći put'' ,o kojem se (opet) laprda? I tko bi to bio? Nikica Gabrić i njegov ''Nacionalni front'' (a imena ... ko da se spremamo za rat)?

Ili laburisti ,koji samo znaju lajat?

Ljudi su ih takve izabrali u Sabor ,krivi glasače za to!

Pa baš ,Kina i nije neki uzor ,bez obzira na sve.

14 godina
odjavljen

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina

http://danas.net.hr/hrvatska/kazna-za-neodvajanje-otpada-od-tri-do-deset-tisuca-kuna

Po istoj ovoj logici, ako policija ne nadje pljackasa banke, svi cemo u zatvor. Koji debili.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/kazna-za-neodvajanje-otpada-od-tri-do-deset-tisuca-kuna

Po istoj ovoj logici, ako policija ne nadje pljackasa banke, svi cemo u zatvor. Koji debili.

- upravo se spremao staviti isti link,... pa samo isticanje poante, DEBILI.

17 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Moraš barem nakratko raditi u jednoj ne-tipično hrvatskoj firmi da skužiš poantu...

Kakve su to? Sad me zanima. {#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
ihush kaže...
tnakir kaže...

- upravo se spremao staviti isti link,... pa samo isticanje poante, DEBILI.

Ja se pitam ima li itko od njih mrvu mozga s obzirom koje gluposti valjaju u ovih godinu dana. Kako su takvi ljudi fakultet zavrsili, to mi nije jasno. Ava Karabatic style.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 10:25 (tnakir).
17 godina
Tonči kaže...
Bukva kaže...

Kakve su to? Sad me zanima. {#}

? pa osnova je npr da moraš nešto raditi-napraviti (i da to nakon par minuta i dalje radi... pa se smatra korisnim radom). U tipičnoj hr firmi to nije osnova pa proporcionalno tom kriteriju imaš i vremena za farmanje po farmwillu i bacanje pogleda na uhru kad će gablec ili kraj (minus koja minuta) radnog vremena. Ja recimo kao netipičan mužjak (sitnozubaš) ne nosim sat nit često bacam pogled na isti... zapravo u systrayu češće provjeravam datum nego sat jer mi je bitan za toodo-logove i sl.. Dali je to dovoljno 'plastičan' primjer netipičnosti? Uz uvod o potrebitosti neke kartice u rangu Tesla za tipkanje u wordu odnosno kompajliranje. Vrijeme je novac, ali nekim quantnim neobičnostima, kod nas je prečesto rezultat recipročan, tj bigbossovi imaju dovoljno vremena za trošenje stečenog novca, ja vremena nemam pa me ni novac ne zabrinjava, uz podjelu rada na mi-i-oni nije mi ni potreban (jer već sponemuto potrebno je i slobodno vrijeme kako bi se stećeni imutak potrošio, recimo prošlotjedni mini-godišnji koji mene nije oslobodio laborea, samo orea).

-druga (rekao bi glavnija) podjela, tipična-netipična firma je da zapravo posluje (nije propala) a da nije proračunata (misli se iz proračuna financirana).

pa sad back to 'smeće' odnosno, ... WTF? Gledaju li zakonodavci npr američanske krimiće? Tamo ni specijalni agent W.Snipes ne smije kopati po smeću dok ga ne ubace iz kante u kamion (jer tad postaje javno vlasništvo). Zašto bi sad kolektivna odgovornost bila OK ako nije za ratne zločine (hint, individualizacija krivnje, nema optužnice protiv nepoznatog, odnosno ne smiju se kažnjavati nevini..)

itd itd itd... -zar to nije alarmantno?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice