Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.347.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
phoenix2003 kaže...
Danny_HR kaže...

Ja ne odustajem od jaretine i piva!{#}

Zašto ga je baš nazvao Soylent? Taj naziv neodoljivo podsjeća na one kanibalističke krekere iz Soylent Green-a. Svašta, kakav opičeni marketing.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina
Deus ex machina kaže...

Fair enough, logicki gledano - ja nagadjam, ne argumentiram. Normalno, nemam dokaza da bi se itko drugi osim Amera tako ponasao danas u ovoj situaciji, jer normalno, nemam uvid u alternativne svemire.

Mislim da je bad guy na svjetskoj sceni zato jer ih se tako popularno karakterizira, uglavnom vecina svega (pa i tih samih medija!), sto se tice zabave, kulture, industrije, novaca - potjece iz US. Mnogo novaca za potrebite dijelove svijeta dolazi upravo od US gradjana. Mnoga istrazivanja koja pomazu covjecanstvu - dolaze upravo iz US, ili US barem sudjeluje u tim istrazivanjima.

Google je US ideja i proizvod. Wikipedia je US ideja i uglavnom kolaborativni proizvod.

In my book, US radi vise dobra nego zla. Prejednostavno je okomiti se na drugoga, a zaboraviti da treba pocistiti i svoje dvoriste. Ne kazem da je nemoguce, ali moras biti stvarno cvrsta, disciplinirana osoba sa jako puno integriteta, i tesko je.

Ja mislim da nemam ni edukacije ni dovoljne kolicine integriteta da mogu kritizirati druge, pa ovako ostvarujem zonu siguranosti da nisam hipokrit, niti samo jos jedan glas bez pameti u coporu vukova.

Prvo pocistim svoje, pa onda kritiziram tudje. Isto tako, mislim da mnoge lose stvari koje im se pripisuju takodjer nemaju dokaza, nego su isto tako puka (ili donekle educirana) nagadjanja ljudi, sto iz obijesti, sto iz neznanja, a sto iz osobnih uvjerenja, emocija i problema.

Btw - nisam siguran, ali mislim da nisam rekao da je hipokritska kritika nelegitimna. Samo da je hipokritska. "Prirodno" je da jednostavnije vidimo tudje greske, pogotovu one koje sami radimo.

Mislim da je moj nacin sagledavanja stvari ("kreni od sebe") u biti jedini nacin da se stanje stvari popravi, jer ovako ako segregirani djelici covjecanstva samo dobacuju jedan drugom sta ne valja - nitko se nece ni pomaknuti.

Umjesto toga, treba lijepo voditi primjerom.

Ti si takoder licemjeran.

Ti kritiziras kriticare, sto te i samim cini kriticarem.

Ti mislis da se SAD kritizira jer je to tako popularno, a ne zato jer oni stvaraju najveci utjecaj na planetu Zamlju zbog cega se njihovi drustveno negativni postupci opravdano kritiziraju jer imaju utjecaj na sve nas.

Takoder,  cini mi se da si razvio teoriju kako je SAD u prilici biti dominantna drzava u svijetu te se ponasa sukladno tome, te kako bi se bilo koja druga mega drzava u poziciji SAD-a ponasala slicno ili jednako.
To je vjerojatno tocno, no opet ti pricas o napredku kojeg je SAD donio svijetu. No sada ja koristim istu tu teoriju, jer bilo koja druga drzava koja bi bila u dominantom polozaju u kojem je SAD bi takoder donosila napredak i razvijala nove tehnologije.
Stoga si se zapravo izjednacio s kriticarima koje kritiziras jer radis zapravo istu stvar, samo sto si na drugoj strani novcica.

Ovo o ciscenju ispred svog doma mi zvuci kao glupost, izraz bez dubljeg znacenja. Promjene dolaze od vrha, a vrh svijeta je drzava SAD. I sama Hrvatska poprima njene karakteristike zbog njenog utjecaja.
Kultura nam je amerikanizirana, moda nam je amerikanizirana, politicki stavovi su nam amerikanizirani...mi pratimo primjer SAD-a (a tek onda EU koja takoder pada pod velikim utjecajem SAD-a) i o njima nasa kultura ovisi i njih imamo svako pravo kritizirati jer su zapravo dio naseg drustva.

Tonči kaže...

LOL...

No, ono što nikako ne mogu objasniti (očito nemam kome) je da je ta sveopća mržnja i licemjerno optuživanje za "ratovanje za interese" jednostavno glupo. Ništa nije idealno, zapravo u SAD ne bih ni išao živjeti da biram, ali ovakve tradicionalno glupaste "hejt" komentare nikako ne shvaćam. Eventualno ih mogu razumjeti kad dolaze iz Srbije ili nekih dijelova Bosne, od onih koji su dobili po nosu nedavno, ali inače je posve blesavo.

Jednako glupo kao i ona budaletina u Sj. Koreji, koja na Apple iMacu planira bombardiranje SAD-a. Retardluk i licemjerje na kvadrat.

Meni se cini da ti mjesas kruske i jabuke.

Neutemeljeni hejt od strane frustriranog Srba koji mrzi SAD jer su ih bombardirali prije 15 godina jest glup, ali objektivno razlucivanje problema koje stvara SAD NIJE GLUPO.

Svaka drzava ima svoje interese (koji su cesce privatni nego drzavni, ali nekad je to dvoje jednako) ali amerika je u poziciji da svoje interese ostvaruje kako god zeli.

Cinjenica jest da amerika ratuje zbog resursa i zbog straha od socijalistickih drzava te zbog tih istih ratova laze svom narodu ali i cijelom svijetu.

I sta sad? Tebi je glupo sto sam ja sad tu naveo? Jel tebe strah necega? Ne razumijem sto je tu licemjerno. Kritiziram ja i nasu drzavu i to puno cesce nego SAD zapravo.

Sta sad trebao bi biti zadovoljan svojim iPhoneom i ne kritizirati SAD jer eto oni su mi dali iPhone? LOL

Kritike prema SAD-u su vrlo cesto opravdane i ne znam sto to tebe tako bode.

Objasni mi to malo bolje molim te.

- Psiho246
17 godina
odjavljen

Sve obrisano.

Ma ova tema ne zaslužuje ikakvu ozbiljnu raspravu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 15:44 (Tonči).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...
...
Hrpa divljih plemena koja ujedinjena čvrstom šakom držati može samo diktator poput Saddama i Gaddafija zbog beskonačne mržnje i međusobne netrpeljivosti...

Mnogi stanovnici BiH i Hrvatske bi da je stigla mnogo ranije, da je zaustavljeno sve prije Vukovara, prije Srebrenice, prije Borovog Sela, prije Prozora, prije Drvara...
Kamo sreće da su '90. upali UN i NATO i razoružali JNA i paravojne postrojbe Srba, Hrvata i Bosanaca. Imali bismo mnogo manje mrtvih.
...

Sad kad nema tih diktatora vjerujem da su svi puni beskonacne ljubavi jedni prema drugima...

A cuj, bili su unproforci tamo, pa su samo gledali, jel...

EDIT: Sto se tice Pearl Harbora, vjerujem da je to bio pro forma razlog za ulazak u WWII, usli bi u rat ovako i onako. Nije to bio rat male skale.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 15:41 (1domagoj1).
17 godina
odjavljen

Ne, sad im je gore. Radi se o tome da neki jednostavno nisu za ništa bolje.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne, sad im je gore. Radi se o tome da neki jednostavno nisu za ništa bolje.

Eto, onda bolje da ih nisu niti dirali.

18 godina
1domagoj1 kaže...

EDIT: Sto se tice Pearl Harbora, vjerujem da je to bio pro forma razlog za ulazak u WWII, usli bi u rat ovako i onako. Nije to bio rat male skale.

Nije bio pro forma razlog jer su dugo tražili sve varijante da to izbjegnu radi iskustava iz 1 svj. rata te lošeg stanja ekonomije.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
1domagoj1 kaže...

Nije bio pro forma razlog jer su dugo tražili sve varijante da to izbjegnu radi iskustava iz 1 svj. rata te lošeg stanja ekonomije.

Da,baš,pa američka ekonomija se i bazira na ratu. Da prestanu s ratovanjem, ekonomija bi im izgorila poput šibice.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Mislis? Nisam bas siguran. Ne mozes biti neutralan u ratu takvih razmjera, nije da zive na Mjesecu pa da mogu promatrati kako se ostatak dolje na Zemlji tuce. Kad tad bi se rat dosao i do njih, a karta bi danas bila drugacija. S jedne strane su bili nacisti/fasisti, s druge strane komunisti. Oboje prijeti "americkom nacinu zivota". Prema tome, vjerujem da bi se ukljucili kad tad u rat.

Uostalom, ekonomija im se pokrenula u ratu, pogotovo brodogradilista.

18 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Da,baš,pa američka ekonomija se i bazira na ratu. Da prestanu s ratovanjem, ekonomija bi im izgorila poput šibice.

Tad ne da se nije bazirala na ratu nego ni nije bila nešto posebno. Danas je znatno drugačije.

K tome, samo stanje vojske je bilo katastrofalno u odnosu na ostale razvijenije zemlje, mornarica je imala sreće u PH i dalje je krenulo sve svojim tokom...

1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Mislis? Nisam bas siguran. Ne mozes biti neutralan u ratu takvih razmjera, nije da zive na Mjesecu pa da mogu promatrati kako se ostatak dolje na Zemlji tuce. Kad tad bi se rat dosao i do njih, a karta bi danas bila drugacija. S jedne strane su bili nacisti/fasisti, s druge strane komunisti. Oboje prijeti "americkom nacinu zivota". Prema tome, vjerujem da bi se ukljucili kad tad u rat.

Uostalom, ekonomija im se pokrenula u ratu, pogotovo brodogradilista.

Oni su dvije godine uspješno izbjegavali rat, dapače, ni nijemci nisu pokušavali znatnije izazivati isto.

Atmosfere prema WWII u javnosti je bila užas, većina ljudi protiv (kao i političari), opća ekonomska situacija nije bila orijentirana prema tome. Čak i kad se sve pokrenulo, trebalo je dosta vremena za pokretanje svega u tom smjeru.

17 godina
protjeran

Život u Libiji za vrijeme Gaddafija (1951. je bila jedna od najsiromašnijih zemalja Afrike):

-Najbogatija zemlja Afrike

-Najviši standard života u cijeloj Africi (viši čak od Brazila, Rusije...)

-Domovi su smatrani ljudskim pravom

-Struja, voda i plin besplatni svima

-Novopečeni bračni parovi dobivali 50 000$ za kupnju kuće

-Školstvo besplatno svima i visoke kvalitete

-Pismenost 83% (1/5 prije Gaddafija)

-Zdravstveno osiguranje besplatno (također visoke kvalitete), također ako Libijci nisu mogli naći posao u Libiji ili liječnički tretman vlada bi financirala za inozemstvo

-Loan - interest free 0% {#}

-Ako Libijac kupi auto država plaća 50% cijene

-Cijena benzina 0.14$

-Centralna banka u vlasti države

http://globalciviliansforpeace.com/2011/11/09/the-standard-of-living-in-libya/

Pa otišao bi iste sekunde u Libiju tražiti državljanstvo da je još Gaddafi tamo. Ali, eto, zahvaljujući SAD-u sada mogu uživati u ''slobodi'' od diktatora (sotone).

A complex man drawn off of simplicity.
18 godina
Old Iggy kaže...

... Čak i kad se sve pokrenulo, trebalo je dosta vremena za pokretanje svega u tom smjeru.

{#}

(morao sam)

Meni isto nije jasno što sad nitko ne smije komentirati SAD i njihovu vanjsku politiku?! I zašto je sad odjednom sve OK kad netko nešto želi preko tuđe grbače?

Tko kaže da bi ja koji komentiram napravio isto kao SAD da sam na njihovom čelu? Uostalom, nije da se ne može drugačije, još uvijek se sjetim Clintona i tog doba sveopćeg blagostanja, čak i ovalnom uredu je bilo više zabave (osim ako se sad stvari ne zataškavaju bolje)...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 16:31 (Veliki Brat).
14 godina
odjavljen
epic kaže...

Život u Libiji za vrijeme Gaddafija (1951. je bila jedna od najsiromašnijih zemalja Afrike):

...

Da, i onda kažu da je demokracija super. Pljuj!

Ja sam još dok je Gaddafi bio živ i dok su nahuškavali na njega lijepo govorio da bih mijenjao sve ova naše demokrate za njega jednog. Poslao bi im Jacu umotanu sa mašnom na glavi samo da nam Gaddu pošalju. A oni ga ubiju-i sada će imati qrac od države.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Veliki Brat kaže...
Old Iggy kaže...

... Čak i kad se sve pokrenulo, trebalo je dosta vremena za pokretanje svega u tom smjeru.

{#}

(morao sam)

Pa i nije im bilo smiješno. Još '39.-'40. je ogromna većina javnosti smatrala ne previše pametnim podržavanje drugih država, a o ulasku u rat baš i nije bilo priče. Iz tog razloga su potpisali niz izolacionističkih ugovora (Neutrality Acts), a javno mnijenje je još sredinom 1940. bilo u omjeru 2:1 protiv pomaganja saveznika.

Vojska nije bila spremna (posebno US Army i USAF), mornarica samo donekle (i to primarno za Pacifik, ne i za Atlantik).

18 godina
neaktivan

Vjerujem da je Gaddafi bio maknut iz dva razloga. Prvi, jer je predlagao tzv. United States of Africa, federaciju vecine ili svih 55 neovisnih drzava Afrike (iako je pitanje koliko je ta ideja izvediva i da li je uopce), a drugi jer je zelio uvesti zlato kao standard za placanje nafte, sto bi efektivno nastetilo petrodolaru (ova ideja je poprilicno izvediva).

I opet se vracamo tome da je kapitalizam taj koji zapravo stoji iza svega i da je kao sustav trul i (auto)destruktivan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 16:37 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Povijest i uzdizanje (kao i današnja veličina) US-a zasnovana je na krvoproliću i ugnjetavanju nevinih (bilo to indijanci, afroamerikanci ili netko treći), stoga optužba za licemjerstvo prvo pada na njih a onda tek na ostale.

Pritom si prigodno zaboravio dodati da je ikakva velicina bilo koje druge drzave zasnivana na upravo istom sistemu. Postoji li drzava koja je rasla miroljubivo, u skladu sa susjedima, i nikad nije ratovala? Osim naravno, hrvata koji po svojoj povijesti nikad nisu vodili osvajacki rat {#}

Prvo, krenimo od toga da u doba masivnog prekrstavanja i pokolja (na obje strane, jer ni starosjediocni nisu bas bili miroljubivi, samo tehnoloski nazadniji), to su jos uvijek bile engleske/spanjolske/francuske kolonije - tako da masakr tih prvih stotinjak godina mozes pripisati prvo tim zemljama, jer su poslale (Tadaaaa!) osudjenike i lude popove. Nakon potpisivanja deklaracije - starosjedioci su ostavljeni na miru, crnci su sluzbeno dobili jednaka prava cca 150tinjak godina kasnije - ali ropstvo je sluzbeno ukinuto svega 15 godina kasnije!!

Takodjer, jesi li svjestan toga kako se US (i Kanada) odnose prema starosjediocima danas? Npr. znas li da u znak isprike za grijehe, starosjedioci ne placaju porez, dobijaju mjesecno odredjene svote novaca koje se uzimaju od poreznih obveznika, te na mjestima koja su oznacena kao rezervati - zakoni ne vrijede? Imas rezervate koji leze na granici s Kanadom, da li treba uopce spominjati koliko sverca se tu prodje?

Usporedi mi to malo sa Grckom, Italijom, bivsom Perzijom i slicno... ili je to "predaleko" u povijesti pa nema veze, bilo pa proslo?

Takodjer - zasto se istom snagom ne okomljavas na Crkvu? I oni su rasli nasiljem, i danas su takva megasila na osnovu ugnjetavanja - a ti kazes da ih ne treba toliko mrziti jer su doprinijeli razvoju misli?

Iskreno, pocinjem misliti da i ti gajis nekakvu osobnu mrznju prema US, koju onda objasnjavas kroz cinjenice koje tebi pasu, a zaboravljas one koje ti se ne slazu u sliku...

@Domagoj

tocno, znanstvenicima je nebitno gdje stvore ideju, ali povijesno gledano - vecina znanstvenika hrlila je u US zbog toga jer su tek tamo mogli ostvariti svoj potencijal. Cak je i Tesla rekao da mu je stjecanje Americkog drzavljanstva najbitniji trenutak u zivotu

@Psiho

Promjene s vrha mogu funkcionirati jedino ako imas silu kojom te promjene mozes poticati na ostale (primjer, prava homoseksualaca). S obzirom da je US trenutno vojno i politicki najrazvijenija drzava, a bogme i skoro pa i najbrojnija stanovnistvom - njihove ideale ne mozes mijenjati osim primjerom.

Kriticar kriticara? Nema problema, mislim da je bolje biti devil's advocate nego se pridruziti hajci.

Kritiziranje US mogu prihvatiti iskljucivo od osobe koja je rodom iz US i tamo je provela zivot... vecina ostalih trabunja napamet, i kako smo vec ustanovili, nekad pogode u srz, ali puno cesce samo ispraznjavaju svoje skrivene emocije, da li direktno ili zamotane u edukaciju.

Kad budes mogao hladnokrvno prihvatiti kritike i komentare Srba o stanju u Hrvatskoj - onda mozda mozemo razloziti da si dovoljno snazna osoba koja pristupa stanju stvari hladnokrvno i fakticki, a ne kroz prizmu svojih osjecaja.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 17:59 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
...

Takodjer - zasto se istom snagom ne okomljavas na Crkvu? I oni su rasli nasiljem, i danas su takva megasila na osnovu ugnjetavanja - a ti kazes da ih ne treba toliko mrziti jer su doprinijeli razvoju misli?

...

Pa sve se to i dogodilo dobrim dijelom uz blagoslov Crkve, rofl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 18:32 (1domagoj1).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Pritom si prigodno zaboravio dodati da je ikakva velicina bilo koje druge drzave zasnivana na upravo istom sistemu. Postoji li drzava koja je rasla miroljubivo, u skladu sa susjedima, i nikad nije ratovala?

Ali čekaj malo, zašto je to sad odjednom uvjet, a kad pričamo o LGBT zajednici, osudama za zločine u Domovinskom ratu i sl. nije, nego se onda govori kako jedan zločin ne opravdava drugi?

BTW, koliko se sjećam, niti nije tema ovdje opravdanost postojanja SAD-a kao takvih, već postupaka ovog zviždača - škvadra masovno rogobori protiv njega, a meni najiskrenije nije jasno zašto. Pritom me uopće ne interesiraju njegovi razlozi, neka je i egomanijak, gud for him, ako otvoreno govori o nečemu što jedna država radi, a protiv čega vodi formalnu politiku i što je zabranjeno nekakvim zakonima i/ili sporazumima, onda nije opravdanje "svi to rade", nego "ulovili ste nas s prstima u pekmezu, nećemo više, majke mi"! Svi mi znamo da svi to rade, ali ovakvim stavom će svi to i dalje raditi i to će postati najnormalnija stvar, što ne bi trebao biti cilj, zar ne? Ideja je promijeniti obrazac ponašanja, a ne amnestirati sve koji "to" rade.

To me podsjeća na Olegov komentar kad se dogodio Wikileaks, kako svi od svih kradu i špijuniraju i podvaljuju - nou šit, Šrlok! Volio bi samo vidjeti jednog koji to otvoreno kaže: "Da, mi to radimo i radit ćemo i dalje ako ponovo izaberete našu administraciju". I čim ju ponovo izaberu, imaju legitimitet. Do tada, ako govoriš jedno, a radiš drugo - taf lak, prijatelju!

Gledam te!
18 godina
Deus ex machina kaže...

@Psiho

Promjene s vrha mogu funkcionirati jedino ako imas silu kojom te promjene mozes poticati na ostale (primjer, prava homoseksualaca). S obzirom da je US trenutno vojno i politicki najrazvijenija drzava, a bogme i skoro pa i najbrojnija stanovnistvom - njihove ideale ne mozes mijenjati osim primjerom.

Kriticar kriticara? Nema problema, mislim da je bolje biti devil's advocate nego se pridruziti hajci.

Kritiziranje US mogu prihvatiti iskljucivo od osobe koja je rodom iz US i tamo je provela zivot... vecina ostalih trabunja napamet, i kako smo vec ustanovili, nekad pogode u srz, ali puno cesce samo ispraznjavaju svoje skrivene emocije, da li direktno ili zamotane u edukaciju.

Kad budes mogao hladnokrvno prihvatiti kritike i komentare Srba o stanju u Hrvatskoj - onda mozda mozemo razloziti da si dovoljno snazna osoba koja pristupa stanju stvari hladnokrvno i fakticki, a ne kroz prizmu svojih osjecaja.

@bold O ovome bi se dalo raspravljati. Ja mislim da promjena mora doci s vrha, milom ili silom svejedno je. Prosjecni gradanin RH se sigurno nece poceti mijenjati svoje stavove sam od sebe jer je previse zatucan da bi uopce znao kako se to radi. Kako ocekivati od prosjecnog covjeka da mete ispred svojeg dvorista? Pa to je mission impossible. Vrh drzave daje primjer takvim ljudima i ako je dobar primjer oni ce to pratiti svjesno ili podsvjesno. Naravno vazna su i djeca koja se odgajaju u zeitgeistu.

Znaci ti prije svake rasprave prvo zakljucujes da su svi sudionici rasprave nesposobni racionalno razmisljati, pa iz toga vadis zakljucke? Ja ne znam jesam li gdje dao naslutiti da sam ja osoba koja ne moze objektivno sagledati odnos Srba i Hrvata?

Zapravo ja to uopce ne smatram "snagom", smatram da bi svaka osoba trebala to pod normalno moci napraviti. Sve ostalo je slabost...

Takoder, kritiku koju ti dozvoljavas jedino rodenima ili onima koji zive u US. To mi je stvarno LOL.

Kao da si rekao da kritiku Milanovicu mogu uputiti jedino njegovi poznanici/kolege politicar ili kako mogu kritizirati Hitlera jedino ako sam zivio u nacistickoj Njemackoj. LOOL namjerno sam to napravio.

I sam kazes da neka trabunjanja pogode u srz. Zasto onda ne bi prihvatio takva trabunjanja od osobe koja ne zivi i nije rodena u USA? Rade razluci sto su bezvezna trabunjanja, a sto nisu nego da dijelis na ovakav nacin kriticare USA.

- Psiho246
17 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan

Znači ,kratko i jasno: dvolični seronja ,a sad junak svih wanabee hackera!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
neaktivan

Hm, nisam citao cijeli clanak, samo chatove, kako znaju da je to tocno on bio? A i koje slucajnosti, da je bas na arctechnicinom IRC-u caskao. {#}

A i na kraju, misljenja se mijenjaju, sto ces...

EDIT: "During the years in which Snowden talked politics on IRC, his doubts grew. "Much of what I saw in Geneva really disillusioned me about how my government functions and what its impact is in the world," he told The Guardian when he revealed himself. It's during this time that he first considered revealing US secrets, but he held off.

The chats make clear that what Snowden discovered while working for the government felt so deeply wrong to him that he had a major change of heart. While there was no "one moment," seeing officials lie about these omniscient spying programs over a period of years pushed him over the edge." - zadnja stranica. A jbt, zivot je takav.

EDIT2: A i naslov je malo pretenciozan, kako to vec obicno i biva.

< TheTrueHOOHA>     moreover, who the fuck are the anonymous sources telling them this?

< TheTrueHOOHA>     those people should be shot in the balls.

EDIT3: Aha, procitah sad: "However, after learning that Snowden appeared to be an Ars user, we received chat logs from multiple longtime users who recalled IRC conversations with the user known as TheTrueHOOHA. That IRC user claimed he was the registered Ars user TheTrueHOOHA, who posted nearly 800 posts in Ars forums, including biographical information and photos that match Snowden." - veoma retardiran potez za jednog CIA agenta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 20:26 (1domagoj1).
17 godina
odjavljen

LOL... Grozno, što to rade, svih prate. Prate i 1domagoj1, što je najgore. Zamisli kako će profitirati. :) Cijela ta fama i praćenju je šokantna i nova samo naivčinama i tukcima koji su dosad bili pod kamenom. I mene prate? Buhuhuhu. Da trebam nešto sakriti, nema tog NSA-a koji će to pročitati. Srećom, ne trebam ništa skrivati od tajnih službi pa se ne moram ni mučiti s enkripcijama.

18 godina
neaktivan

Tko nema sta za skrivati ne boji se. Ali svejedno je čovjeku neugodno zbog same činjenice da netko misli da skrivaš nešto (kao da te unaprijed optužio).

Sad moj osobni dojam za to otkrivanje špijunaža: Drago mi je da to izlazi na vidjelo jer mi se čini da se ravnoteža sila pomiče (prema ravnoteži koja bi stvarno trebala biti). Zemlja je prevelika da jedna jedina država ima takav utjecaj na ostale.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

LOL... Grozno, što to rade, svih prate. Prate i 1domagoj1, što je najgore. Zamisli kako će profitirati. :) Cijela ta fama i praćenju je šokantna i nova samo naivčinama i tukcima koji su dosad bili pod kamenom. I mene prate? Buhuhuhu. Da trebam nešto sakriti, nema tog NSA-a koji će to pročitati. Srećom, ne trebam ništa skrivati od tajnih službi pa se ne moram ni mučiti s enkripcijama.

Normalno da prate, pa ovo je javni forum. {#}

Upravo o boldanom govorim. Ako netko zeli nesto sakriti, kao sto sam kazes, nema tog NSA koji ce to procitati. Cemu onda pratiti ostatak i trositi tolike resurse, ako ce oni koje zbilja treba uhvatiti ionako naci nacin da to sakriju? A sto se tice da je to novost samo naivcinama i tukcima, dovoljno je pogledati na forumu koliko se te "naivcine" i "tukci" sprdaju kad netko kaze da se npr. FB profili spijuniraju, a sad kad je to sluzbeno izaslo na vidjelo, odjednom je svima to oduvijek bilo jasno osim tim tukcima i naivcinama (jedino me intrigira zasto bi uvijek popljuvali nekoga kad bi to eksplicitno rekao).

Fora pismo:

http://arstechnica.com/tech-policy/2013/06/an-open-of-course-letter-to-my-friend-the-nsa/

EDIT:

AA-d00d kaže...

Tko nema sta za skrivati ne boji se. Ali svejedno je čovjeku neugodno zbog same činjenice da netko misli da skrivaš nešto (kao da te unaprijed optužio).

...

Eh, to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 20:44 (1domagoj1).
18 godina
Tonči kaže...

Dvodimenzionalno razmisljanje imo.

Sto kada ja ili moj frend Janko (izmisljen) jednog dana bude u prilici da izvrsava neku vaznu drzavnu funkciju, a to amerima ne pase pa iskopaju tvoj automatski generirani profil i nadu ti bas svaku mrlju i svaku rijec koju si napisao ikad na internetu.

Pa tako moj frend Janko konzumira marihuanu, pa ce u naslovnicama izaci kako je narkoman, moj frend Janko mi je prek fejsa poslao kako mu je super bilo na kurvama u Amsterdamu i sada nakon 10 godina kada treba biti covjek od pozicije, opozicija mu izvlaci iz profila da je kurvis i to ide u naslovnice, s 17 godina je napisao par proustaskih recenica na twitteru pa ce mu se to 20 godina kasnije obiti o glavu.

Zamisli kako se onda tek americki predsjednik bira vec sada. :))) (a kako tek u buducnosti kada klinac koji sada ima 15 god i profil na fejsu za 20 godina hoce priloziti svoju kandidaturu)
Pa ti ljudi nemaju druge nego slusati one koji drze svjetski kapital.

Ali slazem se da je ovo sokantno samo naivcinama i ljudima pod kamenom. Vec duze vrijeme mi je jasno da je takva tehnologija moguca i bilo je samo pitanje vremena kada ce netko to otkriti.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Postoji li drzava koja je rasla miroljubivo, u skladu sa susjedima, i nikad nije ratovala?

Irska, Zimbabve, Kiribati... {#}

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

...

Sto kada ja ili moj frend Janko (izmisljen) jednog dana bude u prilici da izvrsava neku vaznu drzavnu funkciju, a to amerima ne pase pa iskopaju tvoj automatski generirani profil i nadu ti bas svaku mrlju i svaku rijec koju si napisao ikad na internetu.

Pa tako moj frend Janko konzumira marihuanu, pa ce u naslovnicama izaci kako je narkoman, moj frend Janko mi je prek fejsa poslao kako mu je super bilo na kurvama u Amsterdamu i sada nakon 10 godina kada treba biti covjek od pozicije, opozicija mu izvlaci iz profila da je kurvis i to ...

Ne moraju to biti Ameri, bilo je slucajeva gdje je poslodavac otpustio ili nije zelio zaposliti radnika zbog takve "mrlje" ili na temelju informacija izvucenih iz agregiranih podataka. A i ne shvacam takve poslodavce, ako je radnik dobar, tocan, produktivan, kakve veze ima sto je, kad i gdje radio u svoje slobodno vrijeme dok god to ne steti ugledu firme?

18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Tonči kaže...

Normalno da prate, pa ovo je javni forum. {#}

A zato nikad ne želi reći nešto protiv Amerike.{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
18 godina
1domagoj1 kaže...
Psiho246 kaže...

...

Pa tako moj frend Janko konzumira marihuanu, pa ce u naslovnicama izaci kako je narkoman, moj frend Janko mi je prek fejsa poslao kako mu je super bilo na kurvama u Amsterdamu i sada nakon 10 godina kada treba biti covjek od pozicije, opozicija mu izvlaci iz profila da je kurvis i to ...

Ne moraju to biti Ameri, bilo je slucajeva gdje je poslodavac otpustio ili nije zelio zaposliti radnika zbog takve "mrlje" ili na temelju informacija izvucenih iz agregiranih podataka. A i ne shvacam takve poslodavce, ako je radnik dobar, tocan, produktivan, kakve veze ima sto je, kad i gdje radio u svoje slobodno vrijeme dok god to ne steti ugledu firme?

Ha gle, sumnjam da ce obican poslodavac imat uvid u takve stvari.

Mislim da je to rezervirano za pozicije moci i novca.

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice