Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Onjegin kaže...

*kamera se okrene u plavo nebo, ugleda sunce, lens flare*

*trube*

FIN

i jesi li zapljeskao? je li bio dobar?

samostojno pretenciozan, svakako da... ali u sklopu odgovora na pitanje opravdan a moguće i svrhovit, bar za IMO inteligentnu publiku kojoj se želim obratiti...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 19:10 ((s)izgoreo).
16 godina

Zbog čega ste se okomili na Deus-a? Čovjek je u pravu 100%!!! Samo mi recite da li ste boravili kada u SAD? Sad se pitate kakve veze to ima sa temom?! Ima, itekako! I ja da imam državu kakva su SAD i ja bih ubijao njene neprijatelje i ja bih Snowden-u j... mater i zatjerao bih ga u mačku piterinu da istrune. Šta Snowden?!!!! Onaj ko nije sam shvatio da se internet prisluškuje i bez Snowdena totalni je idiot!  Ovako, u Ljepoj Našoj (a i ostalim "zemljama" u regiji) osuđeni smo da se cijeli život čupamo iz govana taktikom jedenja istih! Ma gdje je Amerika a gdje smo mi?!

18 godina
Tonči kaže...
1domagoj1 kaže...

Sto se tice CIA agenata (ili bilo kojih drugih, bilo koje druge tajne sluzbe na svijetu) sami su odabrali taj posao, a time i prihvatili rizik koji taj posao nosi.

Da, ali ovo je izdaja s potencijalnom smrtnom presudom tim agentima iz vlastitih redova. Ne bi me iznenadilo da ga likvidiraju zbog ovoga; ako objavi dokumente, to je stvar za takvu naredbu bez pardona. Idiotske stavove o ulozi SAD-a u ratovima neću komentirati.

Šta sad opet iste krive fore i fazone jel,Izlanuo se kasno je za njegovu likvidaciju to bi bilo beskorisno ode baba s kolačima da ga sad i ubiju samo bi pogoršali situaciju.To su trebali napravit prije jel, no nisu otkrili šta smjera i sad je gotovo dokazi su pobegli van i nema više nazad.

Vidim da se Ameri opet čude,Šutim i Rusi su im pokazali srednji prst fučkaj ga a šta su Ameri drugo i mogli očekivat.Rusima se živo fučka za ovo pitanje, uostalom imaju dosta materijala iz prošlosti na osnovu kojih Amerima mogu uvijek pokazat srednji prst jel.

Možda to mlađim forumašima nije uopče poznato, a neki malo stariji su i zaboravili iz ovog ili onog razloga jel.Za vrjeme kad su Rusi(ondašnji SSSR) ratovali u Afganistanu, od 1979-1989 protiv Muđahedina i njihovih pristalica Ameri su tu imale svoje prste itekak.Ameri su debelo financirali Muđahedine, a uz to su im dali poznate Stingere(za to je bila zadužena CIA) s kojima su Muđahedini srušili puno ruskih helikoptera i dosta borbenih aviona.

Ne treba niti posebno napomenut, da Rusi spomenute Stingere Amerima ne budu nikad oprostili kaj drugo. To je uvijek bio i ostao odličan razlog za vračanje dugova, a imaju Rusi i drugog novijeg sličnog materijala za nabit Amerima na nos kad zatreba fučkaj ga sad.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/putin-snowden-je-slobodan-covjek-nece-biti-izrucen-sad-u-clanak-574726

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan

Ja mislim da nama treba jedan dobar sci-fi scenarij. Tek kad nas gomila vanzemaljaca napadne, onda bi se svijet mozda ujedinio, ovak racku.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ne treba niti posebno napomenut, da Rusi spomenute Stingere Amerima ne budu nikad oprostili kaj drugo. To je uvijek bio i ostao odličan razlog za vračanje dugova, a imaju Rusi i drugog novijeg sličnog materijala za nabit Amerima na nos kad zatreba fučkaj ga sad.{#}

Da ,Rusi su inače nevina sunašca ,koja se nigdje nikad nisu miješala. {#} (hint: pakt s Hitlerom ,Koreja ,Kuba ,Vijetnam - da spomenemo samo najpoznatije)

1domagoj1 kaže...

Ja mislim da nama treba jedan dobar sci-fi scenarij. Tek kad nas gomila vanzemaljaca napadne, onda bi se svijet mozda ujedinio, ovak racku.

Vanzemaljci očito s nama ne žele imati posla.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
1domagoj1 kaže...

Pohvalno što si poslušao moj savjet ali gledaš pogrešne dokumentarce!{#}

18 godina
1domagoj1 kaže...

Nisu oni tak bedasti ne brini,Izlanuo se to se neče dogodit kad vidiš divljake brze na okidaču s nuklearnim oružjem(a tu je i Kemijski arsenal) direktni napad nema smisla ako misliš korisno iskoristit resurse zemljana.{#}

kizo2703 kaže...
rambox kaže...

Da ,Rusi su inače nevina sunašca ,koja se nigdje nikad nisu miješala. {#} (hint: pakt s Hitlerom ,Koreja ,Kuba ,Vijetnam - da spomenemo samo najpoznatije)

A ko je rekel da i Rusi nemaju svoje grjehe,Izlanuo se no tak ti to ide jedni vračaju drugima za razne stvari jel. No ovo sa Stingerima je bilo vrlo bolno za Ruse, jer je fakat gadno izgledalo pa Helikopteri i Avioni su im padali ko trule kruške na sve strane.Smijeh

14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Uplašili su se kada su vidjeli i čuli "pipl mast trast as".

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
rambox kaže...
rambox kaže...

A ko je rekel da i Rusi nemaju svoje grjehe,Izlanuo se no tak ti to ide jedni vračaju drugima za razne stvari jel. No ovo sa Stingerima je bilo vrlo bolno za Ruse, jer je fakat gadno izgledalo pa Helikopteri i Avioni su im padali ko trule kruške na sve strane.Smijeh

Jesi li gledao ovaj film? Daje objektivne odgovore na mnoga pitanja o američkom uplitanju u ratu Afganistanu.  http://www.imdb.com/title/tt0472062/

18 godina
neaktivan

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 22:24 (1domagoj1).
18 godina
neaktivan

Failed states index 2013, nalazimo se (Hrvatska) na 44. od 178 mjesta i svrstani smo u gornju (stabilnu) polovicu manje propalih država u tablici zasnovanoj na ovoj metodologiji

Bosna je posred skale a Hrvatsku je nemoguće ubosti na interaktivnoj karti

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 22:46 ((s)izgoreo).
16 godina

Taj ko je pravio tu kartu nema pojma! Evo jedan primjer: Turska. Vratili krediti MMF-u i još im posudili nekih 200 miliona dolara. Trenutno su 17 ekonomija na svijetu.

14 godina
protjeran

Kina, Rusija, Indija i Brazil su narancaste boje, a to su vodece ekonomske sile, dok je Hrvatska u rangu sa SAD-om, UK-om Francuskom, Portugalu?

Zivel sam 6 mjeseci u Portugalu i mi smo cca 10 godina iza njih, a sa USA i UK da ne uspoređujem.

Nekaj ne valja s tablicom.

14 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Kina, Rusija, Indija i Brazil su narancaste boje, a to su vodece ekonomske sile, dok je Hrvatska u rangu sa SAD-om, UK-om Francuskom, Portugalu?

Zivel sam 6 mjeseci u Portugalu i mi smo cca 10 godina iza njih, a sa USA i UK da ne uspoređujem.

Živio si 6 mjeseci u Portugalu? Radije napiši boravio.

Ja sam "živio" 2 mjeseca u Australiji i oni pišaju po svima njima. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina
neaktivan

Deus, licemjerno bi bilo raditi isto i kritizirati, nitko od nas, niti ijedna zemlja na svijetu u ovom trenutku ne "radi isto", pa je svaka kritika (dok god je utemeljena i argumentirana) dobrodošla. Dodatno: reći da samim time što i u nekome leži ono što kod drugoga kritizira ta kritika nije legitimna, za mene je ipak previše. Jesam li u stanju detektirati problem ako i sam od njega patim? Pa naravno da jesam (možeš ići i za onom it takes one to know one), i mogu ga analizirati i kritizirati neovisno o tome bi li tako nešto snašlo i mene da sam u poziciji. SAD je trenutno (već neko vrijeme) ponajveći bad guy na vanjskopolitičkoj sceni i sasvim je logično da će zbog toga biti kritiziran. Jest klišej, ali je opravdani klišej u ovom slučaju.

Parva Diplodocus
18 godina
phoenix2003 kaže...

Jesi li gledao ovaj film? Daje objektivne odgovore na mnoga pitanja o američkom uplitanju u ratu Afganistanu.  http://www.imdb.com/title/tt0472062/

Da gledal sam taj film i ok je, ono šta su Ameri davno posijali eto danas beru čudnovate i neželjene plodove koji nemaju veze sa prvotno posijanim sjemenom.Izlanuo se{#}

18 godina
neaktivan

Kina, Rusija, Indija i Brazil su narancaste boje, a to su vodece ekonomske sile....

Vodeće ekonomske sile? Možda Kina i još Rusija ali ostatak ne. To su zemlje sa najvećim gospodarskim rastom.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Deus, licemjerno bi bilo raditi isto i kritizirati, nitko od nas, niti ijedna zemlja na svijetu u ovom trenutku ne "radi isto", pa je svaka kritika (dok god je utemeljena i argumentirana) dobrodošla. Dodatno: reći da samim time što i u nekome leži ono što kod drugoga kritizira ta kritika nije legitimna, za mene je ipak previše. Jesam li u stanju detektirati problem ako i sam od njega patim? Pa naravno da jesam (možeš ići i za onom it takes one to know one), i mogu ga analizirati i kritizirati neovisno o tome bi li tako nešto snašlo i mene da sam u poziciji. SAD je trenutno (već neko vrijeme) ponajveći bad guy na vanjskopolitičkoj sceni i sasvim je logično da će zbog toga biti kritiziran. Jest klišej, ali je opravdani klišej u ovom slučaju.

Fair enough, logicki gledano - ja nagadjam, ne argumentiram. Normalno, nemam dokaza da bi se itko drugi osim Amera tako ponasao danas u ovoj situaciji, jer normalno, nemam uvid u alternativne svemire.

Mislim da je bad guy na svjetskoj sceni zato jer ih se tako popularno karakterizira, uglavnom vecina svega (pa i tih samih medija!), sto se tice zabave, kulture, industrije, novaca - potjece iz US. Mnogo novaca za potrebite dijelove svijeta dolazi upravo od US gradjana. Mnoga istrazivanja koja pomazu covjecanstvu - dolaze upravo iz US, ili US barem sudjeluje u tim istrazivanjima.

Google je US ideja i proizvod. Wikipedia je US ideja i uglavnom kolaborativni proizvod.

In my book, US radi vise dobra nego zla. Prejednostavno je okomiti se na drugoga, a zaboraviti da treba pocistiti i svoje dvoriste. Ne kazem da je nemoguce, ali moras biti stvarno cvrsta, disciplinirana osoba sa jako puno integriteta, i tesko je.

Ja mislim da nemam ni edukacije ni dovoljne kolicine integriteta da mogu kritizirati druge, pa ovako ostvarujem zonu siguranosti da nisam hipokrit, niti samo jos jedan glas bez pameti u coporu vukova.

Prvo pocistim svoje, pa onda kritiziram tudje. Isto tako, mislim da mnoge lose stvari koje im se pripisuju takodjer nemaju dokaza, nego su isto tako puka (ili donekle educirana) nagadjanja ljudi, sto iz obijesti, sto iz neznanja, a sto iz osobnih uvjerenja, emocija i problema.

Btw - nisam siguran, ali mislim da nisam rekao da je hipokritska kritika nelegitimna. Samo da je hipokritska. "Prirodno" je da jednostavnije vidimo tudje greske, pogotovu one koje sami radimo.

Mislim da je moj nacin sagledavanja stvari ("kreni od sebe") u biti jedini nacin da se stanje stvari popravi, jer ovako ako segregirani djelici covjecanstva samo dobacuju jedan drugom sta ne valja - nitko se nece ni pomaknuti.

Umjesto toga, treba lijepo voditi primjerom.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 5:22 (Deus ex machina).
16 godina
Pranja kaže...

Živio si 6 mjeseci u Portugalu? Radije napiši boravio.

Ja sam "živio" 2 mjeseca u Australiji i oni pišaju po svima njima. {#}

Jok, eto umro je u Portugalu!{#}

18 godina
neaktivan

Život od sunca i vode više nije in, sad su in prahovi.

http://danas.net.hr/svijet/proizvod-koji-bi-mogao-promijeniti-poimanje-hrane-zauvijek

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina

mlijeko u prahu, ... -a odojak + luk? Vegetu već imamo, ali nije to to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Danny_HR kaže...

Meh... ja ipak preferiram dobar steak, kapulu i slicno. Hranjenje nije samo unos ugljena za ložiti kotao, nego uzivanje u okusima i mirisima.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Mislim da je bad guy na svjetskoj sceni zato jer ih se tako popularno karakterizira, uglavnom vecina svega (pa i tih samih medija!), sto se tice zabave, kulture, industrije, novaca - potjece iz US. Mnogo novaca za potrebite dijelove svijeta dolazi upravo od US gradjana. Mnoga istrazivanja koja pomazu covjecanstvu - dolaze upravo iz US, ili US barem sudjeluje u tim istrazivanjima.

Google je US ideja i proizvod. Wikipedia je US ideja i uglavnom kolaborativni proizvod.

...

Jednom sam se osvrnuo na to, jednostavno su se kockice u povijesti tako poslozile da SAD nisu bile devastirane ratom i normalno da su poslije '45. procvjetale. Pogledajmo prije (svjetskih) ratova gdje je vecina otkrica bila, pogledajmo nakon. A i stvari se mijenjaju lagano, i dalje velik dio ljudi iz znanstvenih krugova odlazi u SAD, ali i sve vise ostaju u Europi.

EDIT: Ovdje se kritiziraju vlasti SAD-a, svi ovi proizvodi koje si naveo, vjerujem da njihove zacetnike nije previse briga gdje su ih izmislili, moze i u Zanzibaru. Jednom sam naletio na smijesan komentar Kanadanina: "We find US paranoia entertaining here in Canada." {#}

Danny_HR kaže...

Slicnu stvar smo i mi nekad imali, poznatiju pod imenom SDO. Pretpostavljam da je bilo finije. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 12:27 (1domagoj1).
12 godina
neaktivan

Povijest i uzdizanje (kao i današnja veličina) US-a zasnovana je na krvoproliću i ugnjetavanju nevinih (bilo to indijanci, afroamerikanci ili netko treći), stoga optužba za licemjerstvo prvo pada na njih a onda tek na ostale.

Parva Diplodocus
17 godina
odjavljen

Daj ne seri...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Amerika je zakon i ima najljepšu (i najraznovrsniju) prirodu na planetu. To što tamo imaju urbanizirana gradska središta je puno bolje nego ova situacija kod nas di je sve raštrkano i čovjek svugdje živi i zagađuje. Nisam bio osobno tamo, ali gledao sam na tisuće fotki od poznanika koji su prošli (koliko su mogli) tu zemlju uzduž i poprijeko. Prvo i osnovno, to vam je fantazija kontinent za sve koji vole netaknutu (i mega raznovrsnu) prirodu. Naši balkanezi uglavnom odu u neki grad i onda po tome formiraju svoje mišljenje, ali Amerika nije grad, gradova ima svugdje, Amerika je kad sjedneš u rentani SUV i odeš negdje di čovjek inače nije doma s puškom za medvjede kalibra za ubit slona, a navečer se vratiš mado i sjedneš pred PC da uploadaš sliksone na net, a onda na masni burger i shake po izboru ako te veseli. Amerika je izbor, no ljudi ne vole kad im se previše toga nudi, jer onda zatilta mozak i lagano reset buraz. Ljudi vole živjeti pravocrtno i zato bacaju neargumentirani hejt 24/7, a pojma nemaju kako Amerika rula svemire.

Amerika u ♥ always and forever!
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
17 godina
odjavljen

LOL...

No, ono što nikako ne mogu objasniti (očito nemam kome) je da je ta sveopća mržnja i licemjerno optuživanje za "ratovanje za interese" jednostavno glupo. Ništa nije idealno, zapravo u SAD ne bih ni išao živjeti da biram, ali ovakve tradicionalno glupaste "hejt" komentare nikako ne shvaćam. Eventualno ih mogu razumjeti kad dolaze iz Srbije ili nekih dijelova Bosne, od onih koji su dobili po nosu nedavno, ali inače je posve blesavo.

Jednako glupo kao i ona budaletina u Sj. Koreji, koja na Apple iMacu planira bombardiranje SAD-a. Retardluk i licemjerje na kvadrat.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

@The Man

Sad ga i ti seruckaš...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 13:36 (Pero Dinamit).
16 godina
Danny_HR kaže...

Ja ne odustajem od jaretine i piva!{#}

18 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 14:10 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice