Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.509.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

Ti Američki mainstream mediji koji su u suštini državni odnosi sa javnošću su stvarno smiješni.

Jedan nedavan primjer: http://www.liveleak.com/view?i=3ec_1368067093

Nitko tko se smatra ozbiljnim ih ne gleda, osim ako ga ozbiljno zanima život nekog selebritija, tu su OK.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
1domagoj1 kaže...
epic kaže...

Prije bih otišao na advance.hr, rijetke novine kod nas koje naginju više Rusima. I znao bih naletit na zanimljive članke kao onaj o novinaru CNN-a koji se predstavljao kao lezbijka i na blogu pisala/o o ''strašnim postupanjima'' prema njoj od strane Sirijske policije i vlade što je prenosio sam CNN. I retard stavio sliku profilnu od jedne naše Hrvatice koja je to vidila u zračnoj luci u Londonu na TV-u i prijavila sve.

Zanimljivo je kako bi Amerikanci išli naoružavati teroriste protiv kojih se sami bore.

Pa to nema bas neke veze s intervjuom. On je takav kakav je.

Pa gdje sam rekao da ima veze s intervjuom? Samo sam rekao da su općenito novine koje naginju više Rusiji, ili misliš da nisu? U vezi intervjua se odnosi ova rečenica odvojena.

A complex man drawn off of simplicity.
18 godina
neaktivan
epic kaže...

Pa gdje sam rekao da ima veze s intervjuom? Samo sam rekao da su općenito novine koje naginju više Rusiji, ili misliš da nisu? U vezi intervjua se odnosi ova rečenica odvojena.

A ok onda, krivo sam nesto skuzio.

EDIT: Ja bih prije rekao da naginju socijalizmu, al dobro, nije to sad toliko bitno. Zanimljivo mi je procitati sto kaze Assad.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 23:21 (1domagoj1).
17 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

A ok onda, krivo sam nesto skuzio.

U redu je. :)

Advance.hr mi je malo osvježenje od zapadno nastrojenih medija.

13 godina
neaktivan

Advance.hr je plaćeni sajt.

Parva Diplodocus
18 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Advance.hr je plaćeni sajt.

Nije rijec o sajtu, vec o Assadovom intervjuu. Kakve veze ima kakav je sajt, intervju je takav kakav je, nije ga nitko mijenjao, samo je preveden na hrvatski. Pa da je i na portalu Babine grede objavljen nebitno je...

17 godina
neaktivan

Ja ne znam ni za jedan dobar hrvatski news site. 

{#}

The only thing I put before me is do re.
13 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Ja ne znam ni za jedan dobar hrvatski news site. 

{#}

Novi list.

Parva Diplodocus
18 godina

Evo malo opet o ZET-u - pismo jednog lika na odluku ZET-a da voze po ljetnom rasporedu. lol yebeni su, ljeto je pa ajmo ukinuti i prorijediti neke linije. Ljudi se stvarno voze ko stoka.

Stari tramvaji ni nemaju klimu, ljudi trče van iz njih na 35 stupnjeva da se ohlade. Tko je još vidio imati klimu danas {#}

Platiš 360 novaca mjesečne karte za besplatnu saunu, zakon.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
odjavljen
Pero Dinamit kaže...

Evo malo opet o ZET-u - pismo jednog lika na odluku ZET-a da voze po ljetnom rasporedu. lol yebeni su, ljeto je pa ajmo ukinuti i prorijediti neke linije. Ljudi se stvarno voze ko stoka.

Stari tramvaji ni nemaju klimu, ljudi trče van iz njih na 35 stupnjeva da se ohlade. Tko je još vidio imati klimu danas {#}

Platiš 360 novaca mjesečne karte za besplatnu saunu, zakon.

HŽ- vožnja kao stoka bez klime od 1991.TM

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 10:48 (Pranja).
17 godina
phoenix2003 kaže...
..

Ne plaćaš državnu televiziju nego taksu na TV prijemnik. HRT se finansira iz proračuna u koji svi uplaćuju novce.

- ne, plaća se RTV pristojba. HTV kao javna televizija uzima dio tog (poreza) novca, jednako kao i sve ostale TV-Radio kuće za emitiranje vijesti i sličnih emisija (domaća proizvodnja, školski program, manjinski..). Drugi dio prihoda je iz reklama.

- da bi imala pravo na novac od RTVa, tj javna TV, npr ograničenje na 9 minuta reklama po satu..

- kroz ZAMP je također naplaćuje, tantijemi za zvako izvođenje (brojači) i taj novac se po postotcima distribuira vlasnicima emitiranog sadržaja (međunarodno). Koncesiju za emitiranje daje (prodaje) država za svoj dio spektra RTV kućama. Također tim novcem se sponzorira proizvodnja sadržaja 'od višeg interesa', npr školski program, odnosno cijena koncesije ovisi o tomu što RTV kuća emitira, ako je samo komercijala (filmovi i sl.) tad je 'skuplja tarifa', zato svi imaju neke 'info-blitz vijesti', vlastitu proizvodnju na (domicilnom) jeziku i sl.

- RTV pristojbu moraju plaćati svi, sva domaćinstva i pravni subjekti (firme), nekad je to bilo vezano uz posjedovanje prijemnika, sad se taj dio izbacuje (pokušano postojanjem el.priključka) dovoljno je imati PC (= jednako kao imati TV), dok plačanje radio pretplate ostaje. .. pogotovo što sad žele naplatiti firmama npr za svako vozilo (radio) ili hotelima po sobi-stolu.. ne po prijemniku ili gostu.

- HRT i ostale TV kuće se financiraju iz svih izvora do kojih mogu doći, pa i RTV pristojbe-pretplate (to ne znači da svi dobiju jednak dio novca). Standard je 1-1.5% primanja u svim zemljama, pa se kreće od 50-150kn. To ne naplaćuje HTV (Nova, RTL..), to naplaćuje država... (samo je kod nas nasljeđe odnosa YU-soc-državnih firmi pa nije jasna razlika).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 11:03 (ihush).
14 godina
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Novi list.

i meni je novi list čisto solidan - dojam je još bolji ako ga usporedim s drugima

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
neaktivan

Pa evo, jucer se frend bas vozio u busu i umjesto klime sofer upalio grijanje. Fuck logic, eh?

16 godina
1domagoj1 kaže...

Fuck logic, eh?

to je šofer rekao? Odakle je? Iz Peckhama?

Potpis!
18 godina
neaktivan
Ezio kaže...

to je šofer rekao? Odakle je? Iz Peckhama?

Ne, jel vidis negdje dvotocku i navodne znakove?

16 godina
neaktivan
epic kaže...
phoenix2003 kaže...

Ne plaćaš državnu televiziju nego taksu na TV prijemnik. HRT se finansira iz proračuna u koji svi uplaćuju novce.

Znači tko uplaćuje novce s kojim na kraju HRT raspolaže kao državna televizija? Da nisu marsovci?

Ja na forumu pišem ono što znam i pitam ono što ne znam i slušam one koji žele da pomognu. Ti očigledno to ne shvataš! Pročitaj link i informiši se pa se i dalje provaljuj i na forumu i gdje god hoćeš drugo! Obrati pozornost na članak 34.

http://www.iusinfo.hr/dailycontent/Topical.aspx?id=12487

http://www.zakon.hr/z/392/Zakon-o-Hrvatskoj-radioteleviziji

17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Ja na forumu pišem ono što znam i pitam ono što ne znam i slušam one koji žele da pomognu. Ti očigledno to ne shvataš! Pročitaj link i informiši se pa se i dalje provaljuj i na forumu i gdje god hoćeš drugo! Obrati pozornost na članak 34.

http://www.iusinfo.hr/dailycontent/Topical.aspx?id=12487

http://www.zakon.hr/z/392/Zakon-o-Hrvatskoj-radioteleviziji

Nisi mi odgovorio. Tko uplaćuje novce koje na kraju dijelom koristi HRT?

Članak 34. je poznata činjenica, da samo policija uz nalog (ili opravdanu sumnju) smije uči u nečiji dom (naravno, bez dopuštenja vlasnika). I ne vidim kakve to veze ima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 20:21 (epic).
16 godina
neaktivan

Televizija se financira iz proračuna koji pune građani imali oni TV ili ne! Znači, HRT se ne financira samo od građana koji su dužni plaćati pristojbu/taksu!

17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Televizija se financira iz proračuna koji pune građani imali oni TV ili ne! Znači, HRT se ne financira samo od građana koji su dužni plaćati pristojbu/taksu!

Znači, je li HRT manipulirao upravo one koji financiraju HRT?

16 godina
neaktivan

Ne čudi me nimalo što ne razumiješ! Nije HRT već političari. Njima treba, ne novinarima. Novinari su pijuni! 

A, upališ motorku!!!!{#}

17 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Ne čudi me nimalo što ne razumiješ! Nije HRT već političari. Njima treba, ne novinarima. Novinari su pijuni! 

A, upališ motorku!!!!{#}

Nije Zoran Šprajc Jovanović ničiji pijun, a to se vidi iz njegovog bloga što osobno piše. Manipulirali su one koji imaju TV i koji gledaju taj Dnevnik i usput su ti oni koji financiraju isti. Malo si se zaletio.

A po TD statistici, uz neoborive dokaze, izgleda da ima onih koji žele biti manipulirani, vjerojatno im je to neki fetiš. {#}

16 godina
neaktivan

Sada vjerujem. Ti si živi dokaz! Zar očekuješ da će neko napisati javno na blogu da je nečiji pijun?! WTF!!!! {#} Nemam komentar..... Predlažem ti utvrdiš gradivo iz Vesele sveske i Politikinog zabavnika pa da se baciš na ozbiljnije teme!

14 godina

Umro je James Gandolfini, u 51. godini života.

Koja šteta, mlad čovjek i veliki glumac.

Baš me ovo pogodilo, obožavao sam gledati Sopranose, a vjerujem i dobar dio posjetitelja ove teme pa i foruma općenito.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina

Odličan članak o vlasnicima pasa, trovačima istih i govnima {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Odličan članak o vlasnicima pasa, trovačima istih i govnima {#}

Takodjer sam vlasnik psa i apsolutno se slazem sa ovom inicijativom. Ispalim kad vidim pasji drek po ulici.

Ja bih se osvrnuo na ovo:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/269223/Sinjanima-socijala-bolja-od-posla-na-preradi-ribe.html

Znam dosta ljudi koji su bez posla a koji biraju sto bi radili. Dakle, radije bi bili na roditeljskoj sisi nego konobarili za 4-5k kn. Toliko o tome da u HR nema posla.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 8:47 (tnakir).
18 godina

E ovo je problem kod nas:

U Hrvatskoj se, naime, nemalom broju nezaposlenih više isplati ne raditi nego prihvatiti posao, osobito sezonski. To je Slobodnoj Dalmaciji na svojem primjeru posvjedočio jedan nezaposleni Sinjanin, koji s također nezaposlenom suprugom ima četvero djece.

18 godina
Pero Dinamit kaže...

U Hrvatskoj se, naime, nemalom broju nezaposlenih više isplati ne raditi nego prihvatiti posao, osobito sezonski. To je Slobodnoj Dalmaciji na svojem primjeru posvjedočio jedan nezaposleni Sinjanin, koji s također nezaposlenom suprugom ima četvero djece.

U Hrvatskoj je moderno zajebat drzavu. Bilo da si ilegalni korisnik socijalne (ili neke druge) pomoci, bilo da ilegalno dobivaš poticaje, bilo da si falši invalid (rada ili rata), bilo da dereš po porezu, bilo da potkupljuješ razna tijela kako bi ilegalno pretvorio u legalno. Nije bitno. Bitno je zajebat. I onda kukamo kakva nam je država. Država je ogledalo nas samih. Usran narod, usrana država. 

Rvat katolik!
18 godina

Naravno kada ti to država dopušta. Pa ne bi ni ja radio sezonski nakon čega više ne bi mogao dobivati socijalnu pomoć kada taj posao završi.

Ovako si barem siguran da ćeš dobivati socijalnu, a ništa ne radiš. Trebalo bi to nekako regulirati, da dok radiš sezonski nema socijalne, ali čim to završiš i dalje možeš dobivati onoliko koliko si i do sada preko socijalne.

Ne kužim to puno ali samo znam da bi to trebalo nekako regulirati i omogućiti ljudima i sezonski rad i onda opet neku pomoć od države.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Pero Dinamit kaže...

U Hrvatskoj je moderno zaj*bat drzavu. Bilo da si ilegalni korisnik socijalne (ili neke druge) pomoci, bilo da ilegalno dobivaš poticaje, bilo da si falši invalid (rada ili rata), bilo da dereš po porezu, bilo da potkupljuješ razna tijela kako bi ilegalno pretvorio u legalno. Nije bitno. Bitno je zajebat. I onda kukamo kakva nam je država. Država je ogledalo nas samih. Usran narod, usrana država. 

ukoliko je sve sto je naveo tocno, taj korisnik ne zaj*bava drzavu vec bi mu primanja koja su mu ponudjena bila manja od socijalne pomoci koji dobiva. sto je j***** apsurd. realno gledajuci vecina primanja koja ljudi imaju u privatnom sektoru nisu dovoljna za normalan zivot (i ne, pri tome ne mislim na yuppie fore tipa laptopi, smartphoneovi i ostale "must have today" gluposti) a ako imas primanja slicna ili veca od drzavnog prosjeka poslodavac se kvalitetno pobrine da te iscijedi 120 -150% za to. 

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
Littlemanbeingerased kaže...

ukoliko je sve sto je naveo tocno, taj korisnik ne zaj*bava drzavu vec bi mu primanja koja su mu ponudjena bila manja od socijalne pomoci koji dobiva. sto je j***** apsurd. realno gledajuci vecina primanja koja ljudi imaju u privatnom sektoru nisu dovoljna za normalan zivot (i ne, pri tome ne mislim na yuppie fore tipa laptopi, smartphoneovi i ostale "must have today" gluposti) a ako imas primanja slicna ili veca od drzavnog prosjeka poslodavac se kvalitetno pobrine da te iscijedi 120 -150% za to. 

Istina, iako dosta ljudi razmislja da bi radije doma lezali za 2k kn, nego svako jutro ustajalni na posao za 4k kn.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice