Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.209.905
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

A kaj da je bio opasan eksplozivom, a šta da je Lucky Luke čovjek koji je brži od svoje sjene, sve bi murjake poskidao kao da su proširena familija braće Dalton...

...objasnio sam forumašu kako policija postupa, te prije nego kaj bi bilo što pokušao, bio bi likvidiran.

...da ti revolucionari upotrijebe vatreno oružje, te počmu ponašati kao gradska gerila imali bi drugačiji tretman. A ovako, igraju se uličnog kaosa i nereda, te red juriša na policiju, te malo pokazivanja na TV i interntu, red povlačenja, red podizanja barikada, pa možda počmu malo i pljačke i tako.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 2:10 (Cold Steel).
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
1domagoj1 kaže...

Moglo bi to vrlo brzo eskalirati do tih razmjera. Uvjerenja sam da ako se zeli napraviti promjene (revolucija, jel) da se to ne moze napraviti nikakvim mirnim putem. Imas dvije strane, jednu koja vrsi represiju i jedna nad kojom se represija vrsi. Krvavi sukob je neminovan.

Ostala im ta hrabrost (ludost?) jos iz 14.-15. stoljeca. Nevinašce A i gle, koliko sam pohvatao, sve je krenulo kao miran prosvjed. Ali je ubrzo eskaliralo i jos uvijek eskalira, tako da, mogli bi i Turci hodati s kacigama uskoro.

Nisam uopče pratil stanje u Turskoj,Nevinašce  i kak se to tamo vlada i na koji način jel pa ne moš imat pravu sliku.Po malo skupljam informacije kaj drugo, i kako sad izgleda hm to naliči na pravu diktaturu puno toga tam ne štima u samom vrhu vlasti. Ukratko loša situacija itekak od demokracije trenutno nema niti D fučkaj ga, puno ljudi je završilo na muriji ili u zatvoru jer su nekaj protiv vlasti na glas govorili ili razmišljali šta reč Turska je jedna fina bačvica baruta bez greške.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan

Odlican filmic na youtubeu!

Kako bi svijet izgledao da je homoseksualnost standard.

They say freak, when you're singled out...
16 godina

http://www.jutarnji.hr/-mozete-li-se-sada-pogledati-u-ogledalo---stozer-negodovao-na-izborni-poraz-hdz-a-i-najavio-nastavak-borbe-protiv-cirilice-u-vukovaru/1106500/

Komentar Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na gubitak izbora u Vukovaru:

"Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave, pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one Hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu: Je li se bolje osjećate? Je li vam savjest mirna? Možete li se sada pogledati u ogledalo? Možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja? Možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite sa time", navode iz Stožera.

Oni stvarno misle da imaju pravo svakome branitelju određivati za koga će glasovati.

18 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

http://www.jutarnji.hr/-mozete-li-se-sada-pogledati-u-ogledalo---stozer-negodovao-na-izborni-poraz-hdz-a-i-najavio-nastavak-borbe-protiv-cirilice-u-vukovaru/1106500/

Komentar Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na gubitak izbora u Vukovaru:

"Sada kada smo izgubili i ovu demokratsku bitku za Vukovar, kada komunisti i Srbi slave, pitamo sve one koji su nas optuživali i prozivali, kao i sve one Hrvate, sve građane, sve branitelje i stradalnike koji nisu glasali, a koji su govorili kako im je hrvatski Vukovar u srcu: Je li se bolje osjećate? Je li vam savjest mirna? Možete li se sada pogledati u ogledalo? Možete li mirno otići na groblje suboraca i branitelja? Možete li dostojanstveno obući odoru koju ste nosili u Domovinskom ratu? Imate li dojam da ste zastranili? Nama ne trebate odgovoriti, odgovorite sami sebi – i živite sa time", navode iz Stožera.

Oni stvarno misle da imaju pravo svakome branitelju određivati za koga će glasovati.

That's the spirit - neka pljuju po biračkom tijelu, to će im fest pomoći u izborima za sljedeći mandat. Podsjećaju me na Pranju kad ga se pogodi u žicu. Doduše, Pranja reagira na oštre, možda i uncalled for kritike, a ovi su se sami našli prozvani - šteta što su nam mediji takvi da svakome pismenome (a ponekad ni to nije potrebno) daju medijskog prostora..

Mislim da je ta reakcija ispoljavanje frustracije što im stara desna garda rikava, a da nisu mladunčad naučili tradicionalnim drugštvenim vriednostima. A one koje su podučili o drugštvenom odgoju su vjerojatno zaboravili podučiti kako nacrtati kružić oko brojke "1. xy - HDZ" na glasačkom listiću. Valjda je mladunčad u navali konfuzije napravila križ (raspelo) preko broja HDZ-ovog kandidata. Morat će na popravni..

Fuck flowers
18 godina

Ko da je Zenge pisao.

Samo fali na kraju "nek pitaju tatu što misli o tome".

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 8:54 (Danny_HR).
12 godina
neaktivan

HDZ je za*ebo Vukovar mnogo više nego rat. Ne znam odakle im obraz više busati se u prsa s tim gradom.

Parva Diplodocus
15 godina
neaktivan

Klonovi napadaju, take cover!!! Dobro jutro svima usput..

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

sva sreca da svijet nije takav i da na harmless differences medju ljudima gledamo potpuno drugacije. zbog nasega tradicionalnog tolerantnog odgoja.

interesting...

http://www.huffingtonpost.com/2013/05/31/kathleen-taylor-religious-fundamentalism-mental-illness_n_3365896.html

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
14 godina
neaktivan

Problem s vukovarom je to sto je nekolicina  pocela raditi sve da sredi sdp pa tako i nepostivanje Ustava, a time i RH i njene nacionalne manjine i sada kad se zakon poceo provodit nakon 20 godina ljudi na to nisu navikli. A ako budu sarali table s cirilicom to je nepostivanje drzavnih obiljezja. I s ovim su si presudili sami hdz-ovci jer sada je neorganizirano biracko tijelo sdp-a izaslo na izbore i izgubili su i vise nego sto su ocekivali

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
18 godina

LOL - http://www.jutarnji.hr/-triput-sam-jaci-od-svih-vas-zajedno---caciceva-poruka-kolegama-iz-hns-a/1106522/

Nesposoban tip koji ništa nije napravio u svom ministarskom mandatu, s tonom afera iza sebe i pravomoćnom bezuvjetnom zatvorskom presudom smatra da je zaslužan za rezultate svoje stranke.

Možda i jest, jer ono što u drugim zemljama političare zauvijek zasmrdi i učini parijama (sudske presude) kod nas nema nikakvog utjecaja na biračko tijelo i samo izrazito niskog morala. 

Stalno udaramo po političarima, a točno su onakvi kakve kao moralno problematičan narod zaslužujemo.

Gianni de Michelis je u Italiji sa sobom zbog kriminala povukao u nestanak u čitavu socijalističku stranku Italije, u to doba najjaču na sceni. Nestala je jer Talijani ipak imaju osjećaj za moralno i nemoralno.

Glavaš, pak, iz zatvora vodi (i to prilično uspješan) HDSSB, HDZ kojemu se sudi zbog kriminala može uvijek računati na barem 20% vjernih pristaša, a HNS bez obzira na Čačića (i ranije Ferenčaka, sada Vlahušića itd) može uvijek računati na svojih 5% potpore na državnoj razini i povremene apsolutne većine u svojim uporištima. 

Zaključak je da imamo čak i nešto bolju vlast od one koju zaslužujemo, a nadam se da ćemo na idućimn izborima dobiti točno onakvu kakvu zaslužujemo. Država još nije dovoljno upropaštena da bi ljudima bilo dovoljno loše da im dođe iz dupeta u glavu.

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Drago, pazi što želiš da se ne ostvari...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

Ja sam poceo prizeljkivati Karamarka na vlasti, da se sto prije Hrvatskoj desi Turska, jer ocito nam treba Karamarko da nam na silu otvori oci.

Edit: Al tko zna sto je taj sposoban uciniti...otvoriti paljbu na narod...ne samo suzavcem...

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 9:59 (Psiho246).
17 godina
Drago kaže...

Zaključak je da imamo čak i nešto bolju vlast od one koju zaslužujemo, a nadam se da ćemo na idućimn izborima dobiti točno onakvu kakvu zaslužujemo. Država još nije dovoljno upropaštena da bi ljudima bilo dovoljno loše da im dođe iz dupeta u glavu.

Problem je u tome sto clanovi pojedinih stranaka ostaju lojalni istima bez obzira na politiku koju stranka provodi, bez obzira na kriminalne radnje, bez obzira na sve. Bitna je ta kratica od 2-3-4 slova, drugo nista nije bitno.

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
evo jedan komentar sta mi je frend poslao. ""Sramota je koliko ovaj narod moze primit da ga ne zaboli, a sve kao veliki homofobi."
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
14 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...

Problem je u tome sto clanovi pojedinih stranaka ostaju lojalni istima bez obzira na politiku koju stranka provodi, bez obzira na kriminalne radnje, bez obzira na sve. Bitna je ta kratica od 2-3-4 slova, drugo nista nije bitno.

Drugim riječima, prevelik broj ljudi gleda samo na svoje dupe (koliko god nam bilo zabavno promatrati ih kao debile, šanse su ipak na strani osobnih interesa) - iako svaka velika stranka kod nas ima pregršt takvih papaka i simpatizera, uvjeren sam da ih najviše imaju one stranke koje najviše pozivaju na domoljublje. Mislim da je to jedan od glavnih ključeva onoga što Drago zove ''moralno problematičnim narodom'' - kada svatko gleda na svoje dupe u ovoj mjeri, vjerojatnije je da ću ja dobiti na lottu nego da će nekoliko milijuna i par stotina koji ih ''vode'' krenuti u bilo kojem zajedničkom smjeru, a kamoli u pravom smjeru.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
ElektričnaOvca kaže...
tnakir kaže...
Drago kaže...

..da bi ljudima bilo dovoljno loše da im dođe iz dupeta u glavu.

..clanovi pojedinih stranaka ostaju lojalni istima bez obzira na politiku koju stranka provodi, bez obzira na kriminalne radnje, bez obzira na sve..

.. prevelik broj ljudi gleda samo na svoje dupe (..

-alternativa je (postovi iznad, made in turkey). Nije lako postaivti svoje dupe, kako što je lako tipkati ovdje.

-jedno što takve izjave zamjeran Dragi, jer su nakon svih izbora, glasači stoka, glupi.. da, naravno. Glasači su krivi za kriminal, vlast je nevina kao i sami kriminalci. Demokracija i demagogija uz malo licemjerstva.

-btw, ZETovci imaju odgovor na SMS švercere. ... pitanje za mudre glave. Kazna za krivotvorenje (lažna karta ili novčanica, dokument.. ista stvar) kao i pljenidba sredstva počinjenja, dali se to spominje tj dali im je možda to palo na pamet?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 12:25 (ihush).
18 godina
ihush kaže...

-jedno što takve izjave zamjeran Dragi, jer su nakon svih izbora, glasači stoka, glupi.. da, naravno. Glasači su krivi za kriminal, vlast je nevina kao i sami kriminalci.

Ne znam odakle ti to? Ja sam upravo napisao da se na vlast biraju kriminalci, dakle, ne oni koji su "nevini". 

This space for rent!
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-btw, ZETovci imaju odgovor na SMS švercere. ... pitanje za mudre glave. Kazna za krivotvorenje (lažna karta ili novčanica, dokument.. ista stvar) kao i pljenidba sredstva počinjenja, dali se to spominje tj dali im je možda to palo na pamet?

nece imat odgovora jer kad opet naprave provjeru netko ce drugi napravit nku aplikaciju koja ce opet zaobic provjeru

17 godina
neaktivan

Zakon je jedna žalosna knjiga; testament nebrige jednog čovjeka prema drugome.

Dosta sam često ponavljao ovu rečenicu u zadnjih mjesec dana, ali me nitko nije slušao :(

Zašto se nekome mora reći da ne ukrade, da ne ubije, da plati radnika koji radi u njegovom poduzeću...? Zašto u društvima u kojima su ljudi otvoreni prema seksualnosti nema silovanja, a oni goli hodaju po ulicama? Zašto u društvima u kojima nema privatne imovine, nema ni krađe? Zašto čovjek koji ima veliko materijalno bogatstvo traži da ima još više? Zato što se boji da će izgubiti to što ima, dok ovi prijespomenuti nemaju potrebu uzimati od drugoga kad je sve zajedničko - što je moje, to je tvoje.

Mnogi bi rekli da u takvim društvima niti nemaju ništa za podijeliti jer su svi skupa siromašni. Ono što mnogi zanemare jest pitanje da li su ljudi sretni s tim što imaju? Oni koji nemaju puno i ne znaju što sve mogu imati su sretni što imaju i to malo, ali ljudsko prokletstvo je takvo da čovjek što više ima - to će više tražiti. Zato nije bogat onaj čovjek koji puno ima, nego onaj koji malo treba.

Zašto nam se događaju takva nasilništva po ulicama, krađe, zašto smo tu gdje jesmo? Zato jer se ljudi boje, ne poznaju sami sebe i što je najgore - nitko nije iskren barem prema sebi! Da jest, uvidio bi što mu treba i bio bi sretan s tim. Ovako, puno ljudi misli da mu treba veliko materijalno bogatstvo da bi bio sretan, a u stvari ne zna što mu treba. Zato se stalno ponavlja ista greška.

Zašto ljudi ne mogu biti sretni tu gdje jesu? Zato što ne vide što imaju, i onda kada i to izgube, gube povjerenje u sebe i druge ljude. Tu se pojavljuje strah zbog kojega oni rade to što rade.

Mnogi bi pomislili da siledžije, mafijaši, političari i slični nemaju straha. Ali, svi osjećaji osim straha i ljubavi su izvedenice ta osnovna dva osjećaja tako da te osobe u sebi imaju najveći strah s kojim se nisu sposobni suočiti. Probajte nabrojati što više osjećaja koje se možete sjetiti, i vidjet ćete da su svi strah od nekoga ili nečega ili ljubav prema nekome ili nečemu.

Doklegod ljudi ne promijene način razmišljanja, nećemo napredovati :(

P.S.: nedavno sam pročitao jednu priču o plemenu iz Afrike i bijelcu koji je donio košaru punu voća. Stavio je košaru pod drvo i rekao djeci da tko prvi stigne do košare bit će njegova; djeca su se uhvatila za ruke i skupa odšetala do košare i svi su jeli. Kad će naša djeca biti takva?

Grow old or die trying
14 godina
ihush kaže...

-alternativa je (postovi iznad, made in turkey). Nije lako postaivti svoje dupe, kako što je lako tipkati ovdje.

To je jedna od alternativa, svakako ne jedina - uostalom, nisam mislio da ljudi moraju nešto posebno ugroziti svoje dupe, već nešto manje brinuti o njemu. Ionako mislim da nekakve intenzivnije pobune/revolucije često završe sa pojedincima/skupinama upitnih motiva na čelu mase koja, osim nekakve katarze, nije baš imala operacionalizirani zajednički cilj.

Osim u privatnom sektoru, tj. u onom dijelu privatnog sektora koji funkcionira i gdje je jasno tko je što napravio, odgovornost je kod nas uglavnom pojam koji graniči sa nekakvom ezoterijom - čini mi se da u državnim i sličnim firmama vlada ogromna difuzija odgovornosti uzrokovana nikakvom kontrolom učinka pojedinca, a to bi onda moglo objasniti dobar dio ostalih ponašanja tog prilično velikog broja ljudi (prilično značajnog dijela biračkog tijela). I to je tek dio problema, nisam ni spominjao sve ostalo već prežvakano ovdje - korupcija i ostale radosti.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

dobar filmić

ali djecu ne donose rode.

ili je sve "kemija"?

Can't find a better Jam!
18 godina
moderator
Gunner_V kaže...

dobar filmić

ili je sve "kemija"?

Breeding period, spominje se u videu.

17 godina
Deus ex machina kaže...

Mogu se kladiti da je jaaako puno ljudi taj filmić shvatilo na potpuno pogrešan način.

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Gunner_V kaže...

dobar filmić

ili je sve "kemija"?

Breeding period, spominje se u videu.

da, vidio sam, na misi.

ali zanima me kako to onda izgleda, ako je to svima sve tako gadljivo i neprirodno.

i ko tu koga napumpa?  mora da je divno kad se novi život začinje bez ljubavi, tek tako, reda radi.

kako god okreneš, ne može život bez "ključa i brave".

Can't find a better Jam!
18 godina
moderator
Gunner_V kaže...

da, vidio sam, na misi.

ali zanima me kako to onda izgleda, ako je to svima sve tako gadljivo i neprirodno.

i ko tu koga napumpa?  mora da je divno kad se novi život začinje bez ljubavi, tek tako, reda radi.

kako god okreneš, ne može život bez "ključa i brave".

To je fikcija, tako da je pogrešno donositi zaključke prema našoj civilizaciji. U ovom paralelnom svemiru možda u breeding periodu ljudi fliknu od hormona i rade gadljive stvari u cilju razmnožavanja (tako da kod njih funkcionira bez ključa i brave), ali to sve nije bitno jer razvodnjava bit videa, a to je iživljavanje i maltretiranje manjine od strane većine bez nekog posebnog razloga (samo jer su drugačiji).

To je ko da zamjeriš Need For Speed-u arkadni model samo jer takav ne šljaka u stvarnosti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 14:47 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Ma znam, zato sam i rekao da je dobar filmić i odgledao ga do kraja.

Da se svatko od nas zamislio na mjestu cure iz filma, bilo bi drugačije.

Al ajmo mi na aktualnije teme:

(karikatura)

Hrvatski mentalitet-prostije da ne može biti prostije

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943277_497054563701863_924019127_n.jpg

Can't find a better Jam!
18 godina

Ajde da procitam i nesto dobro u tim novinama:

http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/tamburica-se-vratila-u-klubove-izgurala-turbofolk---289212.html#video

I to nadam se prava tambura, jer mi se vec gadi silovanje iste i od strane bendova i od strane raje koja te tamburase "prisiljava" na to - dok vidim frajera da stavi stotku na zicu (a kao nema se para) za Zoricu dode mi da se bacim na glavu.

Evo tom prigodom jedna zesca:

{#}{#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 16:32 (1domagoj1).
13 godina
neaktivan
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
1domagoj1 kaže...

Ajde da procitam i nesto dobro u tim novinama:

http://dnevnik.hr/showbuzz/inmagazin/tamburica-se-vratila-u-klubove-izgurala-turbofolk---289212.html#video

I to nadam se prava tambura, jer mi se vec gadi silovanje iste i od strane bendova i od strane raje koja te tamburase "prisiljava" na to - dok vidim frajera da stavi stotku na zicu (a kao nema se para) za Zoricu dode mi da se bacim na glavu.

Evo tom prigodom jedna zesca:

{#}{#}

To je recimo malo žešča tamburica,Smijeh ali dok neko kod nas ne počne radit tamburica shred ovo je slabo dakle čekamo tamburica shred u hrvata fučkaj ga.{#}Izlanuo se

Ako je gospon Edo več odavno shredal na tamburici, sunce mu žarko pa šta čekaju ovi naši tamburaši jel.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice