Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.139.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...
pr0n_addict kaže...

Evo u Prečkom se intenzivno radi na novoj mrcini - križanje Rudeške i Horvaćanske.

Zaista ne znam gdje oni tu vide profit kada je platežna moć ovako opala te ne pokazuje znakove oporavka?

Link na stranicu centra.

Digli su ga već, kao Borg izgleda, otpor je uzaludan? {#}

Ja se opirem tim centrima, bio sam samo par puta u Kings Crossu i Avenue Mallu.

Westgate, City Centre, Arena Centar nula bodova...

Uopće me ne zanimaju - jedino ako IT dućani počnu masovno unajmljivati prostore u tim centrima, onda sam nayebao k'o žuti {#}

Srećom, to još uvijek nije slučaj.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina

Zgurali su taj soping centar da jedva stane i jos je odvratno mjesto. Sta ce nam vise od malla, citya na 2 strane i westa.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
protjeran

Gdje će proletarijat gubit dane ako ne u šoping centrima?

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
Fake_Alert kaže...

Zgurali su taj soping centar da jedva stane i jos je odvratno mjesto. Sta ce nam vise od malla, citya na 2 strane i westa.

Kod nas ima šoping centara,Izlanuo se pa dučana puno previše po glavi stanovnika koji ionako imaju sve manju platežnu moč.Pola tih dučana bude zapalo u velike probleme, to sigurno jer kad navale ovi iz EU koji su naviknuti na konkurenciju na ove naše koji nisu naviknuti na konkurenciju bit če propadanja i zatvaranja dučana kak si rekel keks.Cool

Evo jedan sitan primjer no vrlo znakovit,Nevinašce Bronhi bomboni u Konzumu domače proizvodnje 100g 4kn.No u Lidlu za istu cijenu dobiš 150g, a bomboni su iz Njemačke i dobri su dakle u Lidlu dobiš 50% više bombona za istu cijenu.Takvih artikala ili odnos Lidl-Konzum ima puno itekak, a kad nemaš love ideš tam di je jeftinije nema druge.

Konzum s našim proizvodom nikak ne može bit jeftiniji, u odnosu na Lidl to i ptice na krovu znaju a šta to znači dugoročno za Konzum u praksi i naš proizvod zna se hebali smo ježa.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 22:10 (rambox).
16 godina
rambox kaže...
Fake_Alert kaže...

Kod nas ima šoping centara,Izlanuo se pa dučana puno previše po glavi stanovnika koji ionako imaju sve manju platežnu moč.Pola tih dučana bude zapalo u velike probleme, to sigurno jer kad navale ovi iz EU koji su naviknuti na konkurenciju na ove naše koji nisu naviknuti na konkurenciju bit če propadanja i zatvaranja dučana kak si rekel keks.Cool

Evo jedan sitan primjer no vrlo znakovit,Nevinašce Bronhi bomboni u Konzumu domače proizvodnje 100g 4kn.No u Lidlu za istu cijenu dobiš 150g, a bomboni su iz Njemačke i dobri su dakle u Lidlu dobiš 50% više bombona za istu cijenu.Takvih artikala ili odnos Lidl-Konzum ima puno itekak, a kad nemaš love ideš tam di je jeftinije nema druge.

Konzum s našim proizvodom nikak ne može bit jeftiniji, u odnosu na Lidl to i ptice na krovu znaju a šta to znači dugoročno za Konzum u praksi i naš proizvod zna se hebali smo ježa.{#}

Bit ce bolje nadamo se :) Jedino nam je nas internet ostao kakav god da je {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
odjavljen
rambox kaže...

Mirne ću duše reći-zaboli me. Neka propadnu,kupit će ih konkurencija.

Ako misle i dalje da ovaj napaćeni narod ima novca za previsoke cijene preskupih proizvoda,onda neka potonu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
odjavljen

Lako za bombone... meni ne idu u glavu majmuni koji na silu održavaju cijene stanova po Splitu. Kupiti stan ispod 2000 eura po metru je nemoguće, ako baš ne ciljaš rupetinu u podrumu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
protjeran

Ponuda i potražnja diktiraju cijene nekretnina..

Nekome je 2000 eura prihvatljivo,a pošto ima dovoljno takvih,zašto bi spuštali cijene..koješta..

17 godina
neaktivan

Ponuda i potražnja?! {#}

U Zagrebu ima 8 tisuća praznih stanova ,u Splitu oko 2 tisuće.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan

Seksualni odnos brata i sestre više se neće kažnjavati?

Potpuno podržavam homoseksualne brakove, ali ovo je glupo zato što se incestom povećava vjerojatnost naslijeđivanja štetnih recesivnih gena od oba roditelja, pa djeca koja izlaze iz takvog odnosa često obolijevaju od mentalnih i/ili fizičkih bolesti.

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Ponuda i potražnja?! {#}

U Zagrebu ima 8 tisuća praznih stanova ,u Splitu oko 2 tisuće.

Ma nema nikakve potražnje; tržište je mrtvo, doslovno. Ništa se ne može prodati, a ekipa ne spušta cijene. Mnogo je agenata za nekretnine jednostavno propalo.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ma nema nikakve potražnje; tržište je mrtvo, doslovno. Ništa se ne može prodati, a ekipa ne spušta cijene. Mnogo je agenata za nekretnine jednostavno propalo.

Upravo zato sam i navel samo cifre - one govore dovoljno. Kakva yebena ponuda i potražnja!!

17 godina
Tonči kaže...

Lako za bombone... meni ne idu u glavu majmuni koji na silu održavaju cijene stanova po Splitu. Kupiti stan ispod 2000 eura po metru je nemoguće, ako baš ne ciljaš rupetinu u podrumu.

Bomboni su naizgleda nebitan primjer,Nevinašce  ali jok to je vrlo znakovito i opčenito vrlo ozbiljan problem ubuduče za naše proizvođače.Veliki dio Konzumovih najeftinijih artikala, dolazi iz Bosne ili Srbije pa i Makedonije dakle jeftini proizvodi u Konzumu no ne proizvode se u Hrvatskoj ili uvoz cvate tu je kvaka.Cool

Prošeči po Konzumu pa vidi deklaraciju, od kuda su najeftinije čokolade K-Plus ili onaj Standard brend jel i ostale slične slastice keksi itd.Sve se vidi crno na bjelo kog zanima, dakle zemlja porjekla Srbija i Bosna a to mnogi nit ne znaju jer večina uopče i ne gleda deklaraciju robe kaj drugo več uzmi plati i nosi.

Ono malo naših prehrambenih proizvođača, jednostavno ne može proizvodit po takvim cijenama ko ovi i Srbije i Bosne zna se zašto.Ako vidiš deklaraciju robe u Lidl, dakle jeftine slastice ili sve jeftine slastice u Lidl to dolazi iz Poljske ili Rumunjske itd.

Da ne ostane sve na slasticama i nezdravoj hrani, eto malo zdrave hrane recimo 500g zobenih pahuljica iz Njemačke u Lidl je 4.80kn.U Konzumu su zobene pahuljice 500g 7kn, isto njemački proizvođač ali nije ista firma u Njemačkoj normalno.Ti bokca u Merkatoru imaš opet 500g zobenih pahuljica, opet porjeklo njemačka i treči proizvođač a cijena 10kn fučkaj ga.Dakle ovdje proizvod ili roba dolazi iz iste države, ali cijena je najmanja u Lidlu jel kaj drugo Konzum je naš recimo a Merkator hm ko zna tu je sve moguče i on bi mogo bit Todoričev.Uglavnom da koristiš zobene pahuljice, di bi ih kupio ako znaš cijene u Lidlu koji nije naš ili Konzumu ili Merkatoru recimo da je naš iako još za sad to nije tak?Izlanuo se

13 godina
protjeran
Unix kaže...

Potpuno podržavam homoseksualne brakove, ali ovo je glupo zato što se incestom povećava vjerojatnost naslijeđivanja štetnih recesivnih gena od oba roditelja, pa djeca koja izlaze iz takvog odnosa često obolijevaju od mentalnih i/ili fizičkih bolesti.

To što si spomenuo je glavni argument protiv incesta. Ali, koliko je zapravo generacija potrebno da se rode djeca sa ozbiljnim genetskim poremećajima? Osim toga, to je argument protiv daljenjg reproduciranje članova iste obitelji, ne sexa kao čina dvaju slobodnih ljudi. Ako branimo incest iz toga razloga, što je sa ljudima koji imaju genetske predispozicije za neku bolest? Da njima zabranimo razmnožavanje i tko bi odlučivao tko je dovoljno zdrav za razmnožavanje? Ja npr. sa majčine strane imam neke genetske predispozicije za povišeni krvni tlak, i što sada?

Osobno je meni kao i većini, incest odvratan.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...
{#}

Ponavljaš se ... na istoj stranici ...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 9:36 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Malo stvarnih slika iz Turske, a ne ove uljepšane bajke po dnevnicima:

Posljednja je "mali prosvjedić zbog šoping centra"...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 0:42 (Tonči).
17 godina
Unix kaže...

S jedne uvjetene strane možmo reći da ne bi trebalo biti posljedica ukoliko su oboje punoljetni i svjesni čina, no i dalje to smatram ozbiljnom negativnom devijacijom seksualnog ponašanja.

Ako čak i zanemarimo katastrofalne medicinske posljedice (strahovitih 30% šansi za ozbiljne defekte ili smrt kod dijeteta iz odnosa najuže obitelji, 5% kod rođaka, a iz jedna studije na 29 djece čak 20 ih je imao defekte), incest je nesposobnost osobe za ostvarivanje bliskog odnosa sa nerodbinskom osobom, jer se podrazumijeva da između obitelji već postoji visoka razina bliskosti i emocionalne povezanosti.

Po meni veliki medicinski i socijalni problem, kojeg bi trebalo zabraniti jer postoji znanstveno priznata mogućnost da nasane nevina žrtva.

Osobno bih izbjegavao zaćeće čak i da saznam da sa ženom postoji velika šansa da nam dijete bude defektno. Jednostavno to smatram užasno sebičnim i antihumanim činom.

Nemoj spominjati homoseksualnost u istoj rečenici jer kod homoseksualnosti ne postoji šansa da je proizvod nezdrave bliskosti, te ne postoji mogućnost da nastane nevina žrtva.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan
Unix kaže...

Neki parovi odlučuju imati djete bez obzira na doktorova upozorenja s obzirom na nalaze/pretrage dobivene prije poroda. Također opet se povlači pitanje da li se ljudima s nekim izrazito lošim genima ili bolestima prenosivim na dijete treba dopuštati razmnožavati.

Ima takvih problema i bez incesta

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ono na prvoj slici je mrtva žena?

BTW, zašto su počeli prosvjedovati općenito u Turskoj?

wyks kaže...
Unix kaže...

Nemoj spominjati homoseksualnost u istoj rečenici jer kod homoseksualnosti ne postoji šansa da je proizvod nezdrave bliskosti, te ne postoji mogućnost da nastane nevina žrtva.

Spomenuo sam homoseksualnost jer samo onu poruku zapravo c/p iz jednog posta koji sam pisao na Facebooku.

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 0:44 (Unix).
17 godina
Paolo2612 kaže...
 Također opet se povlači pitanje da li se ljudima s nekim izrazito lošim genima ili bolestima prenosivim na dijete treba dopuštati razmnožavati.

Mislim da bi to osoba sama trebala shvatiti, kao što rekoh nikada to ne bih učinio ukoliko dobijem takvu dijagnozu.

Možda nije rikaldno uspoređivati, no ne bih tražio pilotsku dozvolu ako sam polusijep.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
thedream kaže...

Mislim da smo *ebeno puni predrasuda, predrasuda kojih se nećemo - pa rekao bih, idućih 50g. riješiti, jer smo u mnogim stvarima društvo u nastajanju, u povojima. ...

Upravo to, lakse je razbit atom nego predasudu. Rekli bi fizicari, jel...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
protjeran

Iskreno, nisam siguran zašto prosvjeduju. Ali pošto ovi naši poltronski mediji to zataškavaju umjesto da potenciraju u slućaju fake "Arapskog proljeća" vjerovatno je razlog valjan, ali sada vjerovatno legit prosvjednici se moraju paziti da njihov prosvjed ne preuzmu kontrarevolucionarne snage kao što se to dogodilo u Tunisu i Egiptu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 0:53 (Space Buddha).
17 godina
odjavljen
Unix kaže...
Tonči kaže...

Ono na prvoj slici je mrtva žena?

BTW, zašto su počeli prosvjedovati općenito u Turskoj?

Kao i ostalih 3-4, čini se prilično neživa... :(

Na ti pitanje ne znam točan odgovor. Možda zbog gay brakova? {#}

17 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...
{#}

Panavljaš se ... na istoj stranici ...

Nezgodnu istinu treba ponavljat itekak,Izlanuo se a ne gurat pod tepih uostalom uopče nije sve isto jer sam navel druge primjere ili artikle u dučanima.{#}

Nezgodna istina je i buduči Hrvatski EU lažni prosperitet, no zapravo smo nahebali pošteno skup s našim proizvođačima hrane.Ako ti slučajno koristiš zobene pahuljice, odi pa ih kupi u Konzumu ak si frajer ili pogotovo Merkatoru jel.Belji se

18 godina
rambox kaže...

Nezgodnu istinu treba ponavljat itekak,Izlanuo se a ne gurat pod tepih uostalom uopče nije sve isto jer sam navel druge primjere ili artikle u dučanima.{#}

Nezgodna istina je i buduči Hrvatski EU lažni prosperitet, no zapravo smo nahebali pošteno skup s našim proizvođačima hrane.Ako ti slučajno koristiš zobene pahuljice, odi pa ih kupi u Konzumu ak si frajer ili pogotovo Merkatoru jel.Belji se

Nahebali smo mi ovak i onak, izlazimo iz CEFTA-e, ulazimo u EU. Slavonija moze nahraniti cijelu zapadnu Europu, a ne hrani niti Hrvatsku. Neki dan gledam na TV-u, tvornica cipsa u Slavoniji se buni kako moraju uvoziti krumpir jer ga nasi zemljoradnici ne zele saditi. Mi smo zesce sje*bani kad se otvore granice i EU trziste.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 1:05 (1domagoj1).
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
Paolo2612 kaže...
 Također opet se povlači pitanje da li se ljudima s nekim izrazito lošim genima ili bolestima prenosivim na dijete treba dopuštati razmnožavati.

Mislim da bi to osoba sama trebala shvatiti, kao što rekoh nikada to ne bih učinio ukoliko dobijem takvu dijagnozu.

Možda nije rikaldno uspoređivati, no ne bih tražio pilotsku dozvolu ako sam polusijep.

A nekome je životni san biti pilot i reći će da su sve muke i nevolje biti vrijedne toga. Nije da ćeš mu dati putnički avion, ali ako želi sam voziti to je njegova stvar.

Sada opet je pitanje koliko će to dijete proklinjati svoj život zbog toga kako su mu karte podijeljene. Ali ionako imanje djeteta je sebičan čin - imaš ga isključivo zato jer ga ti želiš, a ne zbog želja drugih ljudi, produžetka ili oplemenjivanja ljudske rase ili koji već razlog.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 1:19 (Paolo2612).
17 godina
1domagoj1 kaže...

Nahebali smo mi ovak i onak, izlazimo iz CEFTA-e, ulazimo u EU. Slavonija moze nahraniti cijelu zapadnu Europu, a ne hrani niti Hrvatsku. Neki dan gledam na TV-u, tvornica cipsa u Slavoniji se buni kako moraju uvoziti krumpir jer ga nasi zemljoradnici ne zele saditi. Mi smo zesce sje*bani kad se otvore granice i EU trziste.

Da to sam i ja videl taj prilog,Nevinašce to ti je inače Kanaan firma(ko čita deklaraciju proizvoda sve je odavno jasno) koja proizvodi najeftiniji Čips pa i Smoki itd. U Getrou je 200g njihovog čipsa 6.5kn, i dobar je isto tako i smoki ne košta puno a dobar je e sad kaj se tiče uvoznog krumpira za čips on dolazi mješano iz Mađarske pa i Rumunjske.

Dakle imaš hrvatski dobar proizvod ili čips, no sirovina za njega nije naša ali tu se radi o običnom krumpiru kaj je najžalosnije jel.S druge strane da naši i proizvode krumpir za čips, onda bi sam proizvod tj čips bio skuplju vjerojatno kaj drugo kao i sve ostalo vezano za sirovinu oko hrane kod nas.Cool

http://www.kanaan.hr/

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 1:20 (rambox).
18 godina
rambox kaže...

Dakle imaš hrvatski dobar proizvod ili čips, no sirovina za njega nije naša ali tu se radi o običnom krumpiru kaj je najžalosnije jel.S druge strane da naši i proizvode krumpir za čips, onda bi sam proizvod tj čips bio skuplju vjerojatno kaj drugo kao i sve ostalo vezano za sirovinu oko hrane kod nas.Cool

Ne mora nuzno biti. Kao sto rekoh, Slavonija moze cijelu zapadnu Europu prehraniti bez pol faking muke. Samo da se hoce... Mah, nemojte me uopce slusati, malo sam zesce pijan, evo jedna, nek mi mod da karton, ban, boli me kifla, recite sto god hocete, boli me kifla...

14 godina
odjavljen
rambox kaže...
1domagoj1 kaže...

Da to sam i ja videl taj prilog,Nevinašce to ti je inače Kanaan firma(ko čita deklaraciju proizvoda sve je odavno jasno) koja proizvodi najeftiniji Čips pa i Smoki itd. U Getrou je 200g njihovog čipsa 6.5kn, i dobar je isto tako i smoki ne košta puno a dobar je e sad kaj se tiče uvoznog krumpira za čips on dolazi mješano iz Mađarske pa i Rumunjske.

Kanaan mi je brutala-sve njihove grickalice su mi fine. Pogotovo prutići s kečapom. {#}

I Franck je imao fini rebrasti čips od paprike,ali skup kao zlato.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
1domagoj1 kaže...
rambox kaže...

Ne mora nuzno biti. Kao sto rekoh, Slavonija moze cijelu zapadnu Europu prehraniti bez pol faking muke. Samo da se hoce... Mah, nemojte me uopce slusati, malo sam zesce pijan, evo jedna, nek mi mod da karton, ban, boli me kifla, recite sto god hocete, boli me kifla...

Nažalost Slavonija sama po sebi ništ ne može,Izlanuo se potencijal postoji ali odavno strategije nema niti plana jer se bagra ili vlast prodala.Orjentirali su se na uvoz i trgovinu+ famozna privatizacija, a oranice prazne jer su podlegli(mito i korupcija) uvoznim lobijima jer zapravo nisu niti mislili na dobrobit hrvatske dakle izdajnici jel.{#}

Kak sam več par puta spomenul, daj si zamisli šta bi japanci napravili od Hrvatskog teritorija s ovakvim potencijalom. Uh teško je to i zamislit itekak, uglavnom EU Hrvatska i prosperitet ili boljitak na vrbi sviralo dugo smo sanjali no sad je san gotov fučkaj ga.Nevinašce

Joj da skoro sam zaboravil svakako glasajte za Bandiča kaj drugo.{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice