Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.140.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
battery992 kaže...

I još malo za Deusa...

Isaac Newton, Ruđer Bošković (jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih znastvenika), Louis Pasteur (mikrobiologija), Gregor Mendel, (genetika), James Clerk Maxwell (elektrotehnika), Nikola Kopernik (astronomija), Johannes Kepler (astrofizika), Robert Boyle, (kemija), Carl von Linné, (biologija), Francis Bacon (jedan od osnivača moderne znanosti i moderne filozofije), Michael Faraday (fizika i kemija), Lord Calvin (fizika)... svi su oni vjerovali u Inteligentnog Stvoritelja.

Tvoj "Inteligentni Stvoritelj" je prema Bibliji pobio milijune ljudi. Ne vidim ništa inteligentno u tome.

12 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...
battery992 kaže...

I još malo za Deusa...

Isaac Newton, Ruđer Bošković (jedan od najvećih hrvatskih i svjetskih znastvenika), Louis Pasteur (mikrobiologija), Gregor Mendel, (genetika), James Clerk Maxwell (elektrotehnika), Nikola Kopernik (astronomija), Johannes Kepler (astrofizika), Robert Boyle, (kemija), Carl von Linné, (biologija), Francis Bacon (jedan od osnivača moderne znanosti i moderne filozofije), Michael Faraday (fizika i kemija), Lord Calvin (fizika)... svi su oni vjerovali u Inteligentnog Stvoritelja.

Tvoj "Inteligentni Stvoritelj" je prema Bibliji pobio milijune ljudi. Ne vidim ništa inteligentno u tome.

tvoje pravo{#}

13 godina
neaktivan
Alex Mercer kaže...
1domagoj1 kaže...
Dakako, pedofilija i homoseksualnost su iste stvar, bravo majstore...

Ista su stvar utoliko što su i pedofilija i homoseksualnost bolesti. 

18 godina
neaktivan
battery992 kaže...
Alex Mercer kaže...

tvoje pravo{#}

Čuj "njegovo pravo"{#}

Da je netko drugi u pitanju bio bi masovni ubojica.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
14 godina
neaktivan
battery992 kaže...
Alex Mercer kaže...
battery992 kaže...

I još malo za Deusa...

tvoje pravo{#}

Uvijek mi je bio zanimljiv taj podređeni odnos vjernika naspram natprirodnog bića. Vjernik se dodvorava bogu, čini što su mu drugi ljudi rekli da treba činiti iako nikad nije vidio boga, niti mu je bog izravno rekao da treba svaki dan moliti i sl. Iako je kršćanski (ili barem katolički) bog prema svim zakonima i normama današnjeg društva zločinac i umni bolesnik, opet mu je vjernik uvijek poslušan.

Vjerojatno se vjernik pritom vodi Pascalovom vagom:

Ako se vjernik moli i čini što mu je činiti, onda će u slučaju da bog postoji biti nagrađen poslije smrti. Ukoliko bog ne postoji, neće se ništa dogoditi poslije smrti, ali su svi opet sretni i zadovoljni. 2:0 za vjernika

Ako se vjernik ne moli, tj. nije vjernik, a bog postoji, onda će biti vječno u boli i paklu, kako god da je to već zamišljeno. Ako bog ne postoji, neće se dogoditi ništa. 1:1

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
12 godina
neaktivan
Unix kaže...
battery992 kaže...
Alex Mercer kaže...
battery992 kaže...

I još malo za Deusa...

tvoje pravo{#}

Uvijek mi je bio zanimljiv taj podređeni odnos vjernika naspram natprirodnog bića. Vjernik se dodvorava bogu, čini što su mu drugi ljudi rekli da treba činiti iako nikad nije vidio boga, niti mu je bog izravno rekao da treba svaki dan moliti i sl. Iako je kršćanski (ili barem katolički) bog prema svim zakonima i normama današnjeg društva zločinac i umni bolesnik, opet mu je vjernik uvijek poslušan.

Vjerojatno se vjernik pritom vodi Pascalovom vagom:

Ako se vjernik moli i čini što mu je činiti, onda će u slučaju da bog postoji biti nagrađen poslije smrti. Ukoliko bog ne postoji, neće se ništa dogoditi poslije smrti, ali su svi opet sretni i zadovoljni. 2:0 za vjernika

Ako se vjernik ne moli, tj. nije vjernik, a bog postoji, onda će biti vječno u boli i paklu, kako god da je to već zamišljeno. Ako bog ne postoji, neće se dogoditi ništa. 1:1

Znaš kada ja neznam ništa o atomskoj fizici ne mješam se, ako ne znam ništa o lingvistici ne mješam se...U biti odnos vjernika i Boga je toliko kompleksan da to i nemogu razumiti oni koji iskreno ne vjeruju...

A probajte se barem informirati prije nego govorite o tome....npr meni je poprilično jasan ateistički nagon...ali opet ne mješam se u osječaje drugih ljudi pa da im prosuđujem ili osuđujem kao vi...

Znači ako ne vjeruješ u Boga, On nije ubojica jer ne postoji, a vjernici sigurno imaju razloge zašto ne misle da je Bog ubojica....poštujte to...ionako su to za vas bajke....

18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

''Svatko tko se ozbiljno bavi znanošću dolazi do uvjerenja da se u zakonima svemira očituje duh - duh uvelike nadmoćan čovjekovu.'' Albert Einstein

Mi ovoga duha zovemo Bog...

jedino ako si panteist a kršćani to nisu... srećom sada ovo možeš izjaviti nekažnjano u šesnaestom stoljeću papinska inkvizicija bi te spalila kao heretika

zar se kršćanski bog ne očituje u čudima, nadprirodnom, nije da iskušavam samo pitam

drvorez, intervencija na kori drvorez, intervencija na kori
ulje na staklu ulje na staklu
Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 3:26 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

U biti odnos vjernika i Boga je toliko kompleksan da to i nemogu razumiti oni koji iskreno ne vjeruju...

Znači ako ne vjeruješ u Boga, On nije ubojica jer ne postoji, a vjernici sigurno imaju razloge zašto ne misle da je Bog ubojica....poštujte to...ionako su to za vas bajke....

so what else is new????  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
12 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
battery992 kaže...

''Svatko tko se ozbiljno bavi znanošću dolazi do uvjerenja da se u zakonima svemira očituje duh - duh uvelike nadmoćan čovjekovu.'' Albert Einstein

Mi ovoga duha zovemo Bog...

jedino ako si panteist a kršćani to nisu... srećom sada ovo možeš izjaviti nekažnjano u šesnaestom stoljeću papinska inkvizicija bi te spalila kao heretika

zar se kršćanski bog ne očituje u čudima, nadprirodnom, nije da iskušavam samo pitam

Kršćanski Bog se očituje u Riječi...

12 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
battery992 kaže...

U biti odnos vjernika i Boga je toliko kompleksan da to i nemogu razumiti oni koji iskreno ne vjeruju...

so what else is new???? {#}

Ti poštuješ moje stavove mnogo pa ću i ja tvoje, očito ti je mozak premalen da bi razumio neke stvari...nije mozak samo matematika, fizika....mozak su i osjećaji, kako ću ja tebi opisati osjećaj vjere kada si ti isfrustriran na Boga da ti je za sve krivi i ne želiš čuti za to.....

Stoga se vrati svojim ateističkim stajalištima, njima se bavi...Nemoj se mješati u tuđa kada imaš pogrešne predpostavke odmah na početku...

18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Ti poštuješ moje stavove mnogo pa ću i ja tvoje, očito ti je mozak premalen da bi razumio neke stvari...nije mozak samo matematika, fizika....mozak su i osjećaji, kako ću ja tebi opisati osjećaj vjere kada si ti isfrustriran na Boga da ti je za sve krivi i ne želiš čuti za to.....

Stoga se vrati svojim ateističkim stajalištima, njima se bavi...Nemoj se mješati u tuđa kada imaš pogrešne predpostavke odmah na početku...

malo si nervozan  {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

...Nemoj se mješati u tuđa kada imaš pogrešne predpostavke odmah na početku...

konačno dašak prosvjećenosti, a ti ćeš sa svojima nigdje drugdje nego u ustav, na bazi osjećaja i jedne riječi

12 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
battery992 kaže...

...Nemoj se mješati u tuđa kada imaš pogrešne predpostavke odmah na početku...

konačno dašak prosvjećenosti, a ti ćeš sa svojima nigdje drugdje nego u ustav, na bazi osjećaja i jedne riječi

Hvala Bogu pa nas ima 80%{#}{#}{#}{#}

18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

ne, ima vas prosvjećenih otprilike 500 i kusur tisuća

14 godina
(s)izgoreo kaže...
battery992 kaže...

ne, ima vas prosvjećenih otprilike 500 i kusur tisuća

... previše ...

WordPress ❤
17 godina
neaktivan
battery992 kaže...

80% koji se "kulturološki" smatraju katolicima, slave Božić i Uskrs ali im moralna vertikala nije nedeljna propovjed već zdrav razum. I naravno uz izuzetak ostalih vjerskih dogmi ili kakvim se već glupostima stvarima bavite.

BTW, 80% u svijetu, Hrvatskoj ili BiH? Relevantno je mojim interesima.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 4:18 (Septah).
17 godina
Što se događa s našim društvom?

Evo citam da u UK prvi put u povijesti krscani nisu vecinska religija, vec muslimani.

U Njemackoj sve vise i vise ljudi napusta katolicku crkvu.

Je li to kraj Crkve?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 8:21 (tnakir).
17 godina

Pa i muslimani vjeruju u nekoga, zar ne?

Kakve veze ima je li to Bog/Alah/Buda ili netko četvrti? 

Niste baš kul ovdje, kad vam lik da neke linkove sa wikipedije koju inače svi gledaju kao "zakon" koji je jedini istinit (jer ako je na wiki onda je istina i samo je to točno) sprdate ga. A kada ne stavi nikakav link, onda se traži neki link (mora biti sa wiki jer inače ne vrijedi).

Tak mi je svejedno tko je za koga, ali niste fora bitches {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Pa i muslimani vjeruju u nekoga, zar ne?

Niste baš kul ovdje, kad vam lik da neke linkove sa wikipedije koju inače svi gledaju kao "zakon" koji je jedini istinit (jer ako je na wiki onda je istina i samo je to točno) sprdate ga. A kada ne stavi nikakav link, onda se traži neki link (mora biti sa wiki jer inače ne vrijedi).

Tak mi je svejedno tko je za koga, ali niste fora bitches {#}

Pa da, ali muslimani nisu Crkva. Crkva u zadnje vrijeme konstantno gubi vjernike.

Meni wikipedija niposto nije pouzdan izvor. Onaj kome je gadno se vara.

Sto se tice religija, zapravo me zaboli tko u sto vjeruje, samo ne volim da se religija petlja u moje "stvari" i da trosi moj novac, bez obzira bila to RKC, Islam, Budizam, Hinduizam, Great Spagetti In The Sky ili slicno. A RKC se itekako petlja u moj život i troši moje novce, koje btw ni pod razno ne bi dobila da se mene pita, zato cu i potpisati onu peticiju da se Crkva skine sa proracuna.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 9:15 (tnakir).
13 godina
battery992 kaže...

..kada ja ne znam ništa o atomskoj fizici ne mješam se, ako ne znam ništa o lingvistici ne mješam se...U biti odnos vjernika i Boga je toliko kompleksan da to i nemogu razumiti oni koji iskreno ne vjeruju...

A probajte se barem informirati prije nego govorite o tome....npr meni je poprilično jasan ateistički nagon...ali opet ne mješam se u osječaje drugih ljudi pa da im prosuđujem ili osuđujem kao vi...

bit ce da onda znas puno o ljudskoj seksualnosti kada iznosis svoje usporedbe homoseksualaca i pedofila - siguran sam da si informiran i sve :D

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
battery992 kaže...

Odgovorio sam na Deusov post u kojem je ustvrdio da su vjernici nesposobni za znanost i bave se samo bajkama....

A cime drugim se bave? Bog ne postoji {#} Niti jedan priznat' znanstvenik u svijetu nije deklarirani teist. To je zato jer pametnim ljudima bajke ne trebaju, prihvacamo stvarnost onakva kakva jest - za ostale, tu su religije.

No nemas razloga za strah - vrlo skoro, kad ateisti budu u vecini - odnosit cemo se prema vjernicima puno bolje nego sto su se vjernici odnosili prema ateistima kroz povijest {#}

Čitam sarkazam (pomalo ga znam i pisati :D )

No, nije isto vjerovati i biti pripadnik religije, teist pa da je odmah katolik ili nešto.. Uvijek čovjek vjeruje u nešto, to ne mora biti ni jedna religija, ni jedna teorija.. Možda netko vjeruje u čovjeka, netko možda vjeruje u energiju, veze među subatomskim česticama.. bog nije presudan da bi netko bio teist.

Također, nezahvalno je kriviti čovjeka (kao jednog pojedinca kako god se zvao) za nekakvo zlo koje je neka skupina napravila u ime nečega kroz povijest pa sa time sve njih deklarirati kao vjernike. Masa je ubijala zbog novca pa svi danas koristimo novac i prilično se dobro nosimo s time s obzirom da živimo u kapitalizmu i da smo svi na neki način kapitalisti, ubijali su in the name of the queen, pa opet njih 200M živi pod kraljicom, čak su ubijali u ime slobode i ljudskih prava koje svi danas volimo i super nam je.

Uvijek su se ljudi prema ljudima odnosili kao prema smeću, svi smo se klali, ubijali, nebitno jel nekakav predznak ispred (vjera, novac, država, zastava, sloboda...), al čovjek jedino tako zna. Na kraju toga svega ipak danas mnogi žive u nekakvom miru, normali, i nije korektno reć da npr religija pa i vjera nije imala svoj doprinos tome.

Meni je svaka religija super i iskreno mi je drago što postoje dobri ljudi koji će činiti dobro. Ako ga to (vjera) potakne da bude bolji, ne pada mi napamet da si uzimam za pravo pričati o ispravnosti njegovih vjerovanja. Čovjek je uvijek sposoban za zlo i nije ni jedna religija tome kriva, da ni jedna religija ne postoji klali bi se zbog nečeg drugoga (npr novca ili žena :)).

Mi zaboravljamo da su u ime tih religija napravljena mnoga dobra djela, zaboravljamo da je u 900 godina inkvizicije umrlo 50 puta manje ljudi nego u 2 godine francuske revolucije, i općenito zbog 5 loših kukuruza volimo palit cijelo polje. Religije su zamišljene dobro, svaka se bazira na "čini drugome dobro i bit će ti super", i da nije bilo religija zemlja bi sigurno bila lošije mjesto za živjeti. Al nesmijemo zabortavit da svaku tu skupinu (religijsku, nereligijsku) čine ljudi, i dobri i zli, i da je nerealno za očekivati da neće biti istih mana kao i kod svakog drugog čovjeka.

Dakle nisu ovi homofobi u temi glupi jer su vjernici ili konzervativci nego zato što su glupi. Da su nevjernici i liberali i dalje bi bili glupi.

Ja nisam religiozan, niti bi se deklarirao kao vjernik, pa ni ateist, općenito se ježim od deklariranja i trpanja u nekakve koševe, taman me prozivali libveralnim, konzervativnim, ovakim onakim.. to me u biti najviše nervira što svi imamo tu potrebu nekoga smjestiti unutar neke ladice.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina

U krajnjoj liniji, vjera je osobna stvar - upravo zato vjera nema sto traziti u znanosti, dok se znanost moze i treba baviti vjerom jer se radi o rasirenoj i relativno stabilnoj pojavi. Isto tako, znanstvenici koji jesu vjernici nece uplitati svoju vjeru (ako su dobri znanstvenici) u ono cime se bave - sasvim je nebitno koji je od velikih znanstvenika bio vjernik jer takva intimna kategorija nikoga ne diskreditira.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Netko nije čitao Bibliju...

tnakir kaže...

Meni wikipedija niposto nije pouzdan izvor. Onaj kome je gadno se vara.

Da fak? Ti shvaćaš da na wikipediji ima manje pogrešaka nego u Britannici? Zašto wikipedija nije relevatni izvor? Imaš iza nje cijelu vojsku koja doslovno u roku keks updatea članak kada se nešto dogodi ili što već. Relevantniju, ročniju i kvalitetniju informaciju ćeš prije naći na wikipediji nego u nekoj hard-printed enciklopediji.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Da fak? Ti shvaćaš da na wikipediji ima manje pogrešaka nego u Britannici? Zašto wikipedija nije relevatni izvor? Imaš iza nje cijelu vojsku koja doslovno u roku keks updatea članak kada se nešto dogodi ili što već. Relevantniju, ročniju i kvalitetniju informaciju ćeš prije naći na wikipediji nego u nekoj hard-printed enciklopediji.

Wikipediu pise svaka budala te mi sluzi da dodjen do informacija koje nisu krucijalne. 

Rvat katolik!
17 godina

A po tome mogu reći i da linux piše svaka budala...

Kada je bilo zadnji puta da si na wikiju pronašo informaciju koja nije točna?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

A po tome mogu reći i da linux piše svaka budala...

Nije ista stvar. 

Na Linuxu ipak postoji rigorozna kontrola. Na Wikipediji stvar funkcionira dosta sporije.

http://www.findingdulcinea.com/news/education/2010/march/The-Top-10-Reasons-Students-Cannot-Cite-or-Rely-on-Wikipedia.html

Rvat katolik!
17 godina
Bukva kaže...
Pero Dinamit kaže...

Netko nije čitao Bibliju...

Zbog zašto?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Bukva kaže...

Wikipediu pise svaka budala te mi sluzi da dodjen do informacija koje nisu krucijalne. 

Meh! Wikipedia je iznimno pouzdan i kvalitetan resurs koji je i brz i bogat. Ja sam mnogo stručnih članaka i uvodnog i detaljnog tipa pronašao na WP. Ne možeš se isključivo osloniti na WP kod tema koje su osjetljive ili podložne politici i sl. utjecajima, ali za neke stvari koje nisu kontroverzne, nema problema.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 11:49 (Tonči).
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Mi zaboravljamo da su u ime tih religija napravljena mnoga dobra djela, zaboravljamo da je u 900 godina inkvizicije umrlo 50 puta manje ljudi nego u 2 godine francuske revolucije, i općenito zbog 5 loših kukuruza volimo palit cijelo polje. Religije su zamišljene dobro, svaka se bazira na "čini drugome dobro i bit će ti super", i da nije bilo religija zemlja bi sigurno bila lošije mjesto za živjeti.

O pozitivnoj ulozi crkve ili ako baš hoćeš 'dobrim djelima', možemo pričati jedino od 20-tog stoljeća. Inkvizicija je bila cca 400 godina, a broj mrtvih i mučenih (o da) nema nikakve veze s brojem stradalih u nekom ratu. Ne radi se o kuruzi, blitvi i polju, već o herezi i ubijanju ljudi radi drugačijeg mišljenja. Religije, prvenstveno kršćanstvo, ne bazira se na dobroti i mi smo si super, već konkretno na starom zavjetu. Bog nije dobar, niti to treba biti, niti je na vjerniku da preispituje 'njegove odluke'. Možemo razgovarati kako je došlo do toga da danas prosječni mladi živalj ovih prostora misli da su u ime religije kroz povijest činjena dobra djela, ali potrebno je znati nešto povijesti za taj 'chat'.. Uglavnom, potpuno si fulao. Koja su to dobra djela napravljena u ime religije i kako misliš opravdati inkviziciju brojem žrtava u odnosu na neki rat??!? Da vidiš koliko je tek rusa stradalo pod Staljinom, šta je ta jadna francuska revolucija. Daj se malo skoncentriraj..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

O pozitivnoj ulozi crkve ili ako baš hoćeš 'dobrim djelima', možemo pričati jedino od 20-tog stoljeća.

Mislim da ovo govori dovoljno ,bez da se uopće miješa crkva!!

U ime obitelji' poziva se na lažirano istraživanje

Sam autor studije na koju se stalno poziva dr. Željka Markić ,sociolog Mark Regnerus ,priznao je nedavno da zapravo nije istraživao odgoj djece u istospolnim zajednicama što je jasno i iz njegova ključnog pitanja koje je glasilo ovako: 'Jesu li vaši roditelji ikada imali romantičnu vezu s osobom istog spola'?

Dakle, nije pitao jesu li bili gej ili lezbijski roditelji. Ako je odgovor bio potvrdan, ispitanici su svrstani u grupe 'gej očeva' ili 'majki lezbijki'. Kada je odgovor bio negativan, razvrstavali su se u više skupina - grupu onih koji su odrasli u intaktnoj biološkoj obitelji, grupu usvojene djece, djece iz razvedenih brakova, djece s pomajkama ili poočimima ili pak djece samohranih roditelja. Drugim riječima, oni koji su dolazili iz razorenih obitelji automatski su isključeni iz biološke skupine, ali ne i iz skupina djece čiji su roditelji imali homoseksualne veze. To je intaktnoj biološkoj obitelji već u samom startu dalo izravnu statističku prednost pa je usporedba izgubila smisao.

Regnerusova studija ne govori ništa o roditeljima koji se otvoreno identificiraju kao gejevi ili lezbijke. Ona ne govori ništa ni o istospolnim parovima u dugotrajnim odnosima koji zajedno podižu djecu. Regnerus čak priznaje da ona ne pokazuje da su gej ili lezbijski roditelji inherentno loši. Njegovo istraživanje zapravo govori o djeci odrasloj u razorenim obiteljima, a zaključci su isti kao i kada se analiziraju heteroseksualni brakovi – da je za odgoj i odrastanje djece važna stabilna obitelj.

Pametnom dosta!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 14:51 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice