Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.141.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
g12356 kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/danas-pederi-i-lezbe-a-sutra-mozda-ateisti-alternativci-urbani-jugoslaveni-ili-tko-zna-tko-drugi/680384.aspx

Hoće li ovaj glupi referendum pokrenuti lavinu?

Sa druge strane nadam se da EU zna to nekako barem usporit,ako ne zaustavit.

Kakve usporedbe valja ovaj...Znači ako se usvoji zakon kojem se protivi večina to je uredu, a za manjinu koja kaže da i nije tražila ništa povodom braka to je narušavanje ljudskih prava...

Neka se voli tko hoće i neka žive zajedno, ali postoje neke prirodne granice...Umjesto da se kada su već tako dobročudni i pošteni bore za prava svih ljudi, ne samo su oni bitni, a što se remeti prirodno stanje to ništa....u prirodi ne postoji da su otac i majka istoga spola, ili će se i to opovrgnuti{#}

15 godina
neaktivan
battery992 kaže...
g12356 kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/danas-pederi-i-lezbe-a-sutra-mozda-ateisti-alternativci-urbani-jugoslaveni-ili-tko-zna-tko-drugi/680384.aspx

Hoće li ovaj glupi referendum pokrenuti lavinu?

Sa druge strane nadam se da EU zna to nekako barem usporit,ako ne zaustavit.

Kakve usporedbe valja ovaj...Znači ako se usvoji zakon kojem se protivi večina to je uredu, a za manjinu koja kaže da i nije tražila ništa povodom braka to je narušavanje ljudskih prava...

Neka se voli tko hoće i neka žive zajedno, ali postoje neke prirodne granice...Umjesto da se kada su već tako dobročudni i pošteni bore za prava svih ljudi, ne samo su oni bitni, a što se remeti prirodno stanje to ništa....u prirodi ne postoji da su otac i majka istoga spola, ili će se i to opovrgnuti{#}

Inače,navodno je znanstveno dokazano da postoje i gay životinje.A posvajanje je moguće i među nekim vrstama životinja.

Toliko o prirodnom.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 19:50 (g12356).
12 godina
neaktivan

Nisam rekao da je neprirodno ili nenormalno biti gay...Ali je sasvim neprirodno da i otac i majka budu istog spola....{#}

16 godina
battery992 kaže...

Znači ako se usvoji zakon kojem se protivi večina to je uredu, a za manjinu koja kaže da i nije tražila ništa povodom braka to je narušavanje ljudskih prava...

Pravo na brak je osnovno ljudsko pravo stoga sve inicijative koje nastoje onemogućiti sklapanje brakova između homoseksualaca, oni ustvari nastoje ograničiti njihova ljudska prava.  Premda je ovo demokracija, demokratski odlučivati o nečijim ljudskim pravima nema smisla, stoga nema veze što se većina protivi tome.  To je isto kao da se na referendumu odlučuje trebaju li crnci imati ljudska prava?

battery992 kaže...

Umjesto da se kada su već tako dobročudni i pošteni bore za prava svih ljudi, ne samo su oni bitni,

Dakle svatko tko se bori za svoja prava (koja bi u prvom planu bez ikakve diskusije trebao imati) nije pošten i dobroćudan? Dakle, crnci kad su se borili za svoja prava nisu bili pošteni?

battery992 kaže...

Neka se voli tko hoće i neka žive zajedno, ali postoje neke prirodne granice. a što se remeti prirodno stanje to ništa....u prirodi ne postoji da su otac i majka istoga spola, ili će se i to opovrgnuti{#}

Kakve veze priroda ima s ovim? Brak ne postoji u prirodi jer je on zapravo ljudska tvorevina. Zbog toga svako pozivanje na prirodu, pada istoga trenutka u vodu. Sada samo definiciju braka treba malo nadograditi da odgovara promjenama koje su se u međuvremenu dogodile.

12 godina
neaktivan

A prava djece koju bi usvojili ili kupili da odrastaju u obitelji gdje imaju majku koja je žena i muškarca za oca...medicinski je dokazana potreba nježnoga ženskog majčinskog glasa, također utjecaj grubljg muškog glasa na razvoj...

I ako sam dobro zamjetio u Francuskoj je dobar broj gay parova prosvjedovao protiv zakona koji omogučuje brak gay osobama...

Zašto se onda uskračuje pravo na drogiranje, zašto bi meni netko zakonom uskratio pravo da se drogiram....Sloboda je osnovno ljudsko pravo zar ne...

Oduvijek zakonima ljudi jedni drugima određuju granice...

18 godina
battery992 kaže...

A prava djece koju bi usvojili ili kupili da odrastaju u obitelji gdje imaju majku koja je žena i muškarca za oca...medicinski je dokazana potreba nježnoga ženskog majčinskog glasa, također utjecaj grubljg muškog glasa na razvoj...

I ako sam dobro zamjetio u Francuskoj je dobar broj gay parova prosvjedovao protiv zakona koji omogučuje brak gay osobama...

Zašto se onda uskračuje pravo na drogiranje, zašto bi meni netko zakonom uskratio pravo da se drogiram....Sloboda je osnovno ljudsko pravo zar ne...

Upotreba narkotika je štetna. Brak upitno, bez obzira između koga. {#}

17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
battery992 kaže...

Znači ako se usvoji zakon kojem se protivi večina to je uredu, a za manjinu koja kaže da i nije tražila ništa povodom braka to je narušavanje ljudskih prava...

Pravo na brak je osnovno ljudsko pravo stoga sve inicijative koje nastoje onemogućiti sklapanje brakova između homoseksualaca, oni ustvari nastoje ograničiti njihova ljudska prava.  Premda je ovo demokracija, demokratski odlučivati o nečijim ljudskim pravima nema smisla, stoga nema veze što se većina protivi tome.  To je isto kao da se na referendumu odlučuje trebaju li crnci imati ljudska prava?

battery992 kaže...

Umjesto da se kada su već tako dobročudni i pošteni bore za prava svih ljudi, ne samo su oni bitni,

Dakle svatko tko se bori za svoja prava (koja bi u prvom planu bez ikakve diskusije trebao imati) nije pošten i dobroćudan? Dakle, crnci kad su se borili za svoja prava nisu bili pošteni?

battery992 kaže...

Neka se voli tko hoće i neka žive zajedno, ali postoje neke prirodne granice. a što se remeti prirodno stanje to ništa....u prirodi ne postoji da su otac i majka istoga spola, ili će se i to opovrgnuti{#}

Kakve veze priroda ima s ovim? Brak ne postoji u prirodi jer je on zapravo ljudska tvorevina. Zbog toga svako pozivanje na prirodu, pada istoga trenutka u vodu. Sada samo definiciju braka treba malo nadograditi da odgovara promjenama koje su se u međuvremenu dogodile.

(svasta...) 

The only thing I put before me is do re.
16 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Pa da, zasto se uskracuje pravo da legalno cipelarim crnce po cesti, kad je do nepunih 80ak godina bilo prirodno da su nam robovi.... sve to je prestalo iluminacko masonskom inicijativom od stoljeca sedmog kad su kao fol neki tamo filozofi otkrili da svi ljudi imaju jednaka prava, pa to je neprirodno!! Gdje u prirodi zivotinje imaju jednaka prava???

Glupost napada u valovima.

Usput - ove idiotarije o "medicinski je dokazano" potkrijepi linkovima sa priznatim istrazivanjima, ili ti ide prijava za trolanje, koje u ovoj temi ne prolazi dobro (osim ako nisi Pranja)...

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 20:20 (Deus ex machina).
15 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Zašto se ljudima dopušta radit takve glupe referendume?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 19:47 (royalhero).
12 godina
neaktivan

pa neka onda gay osobe same "naprave" dijete, ako priroda nije bitna....

http://en.wikipedia.org/wiki/Fertilisation

16 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Dakle, po tvome, ni heteroseksualne majke koje nisu pronasle partnera ne smiju imati djecu, niti parovi koji imaju poteskoca na tom polju? Jer ruku na srce - mozes ti imati penis i voljeti vaginu, ali ako pucas corke, ili ih pucas u bazen kiseline - ne vrijedi ti "priroda", vec se onda u pomoc priziva znanost.

No u svakom slucaju, pocetnicka greska - fokusiraj se.

Ne raspravljamo o mogucnosti homoseksualnih parova da medjusobno sebe oplode, vec o tome da li bi homoseksualni par bio kvalitetan roditeljski par djetetu... ako nemas nista argumentativno za iznijeti po tom pitanju (a nemas, jer nista ne postoji) - onda prestani pisati.

They say freak, when you're singled out...
16 godina
battery992 kaže...

Prije nego što uopće krenem raspravljati o ovome što si napisao, moram te posjetiti da smo mi ovu raspravu započeli sa pitanjem homoseksualnoga braka. Čak i da je ovo tvoje nekim slučajem točno, ono je vezano za posvajanje djece pa stoga nema veze sa homoseksualnim brakom.

Ta tkz. "prava" djece koja ti spominješ ne postoje jer nema nikakve osnove na kojoj bi se temeljila. To što je dijete rođeno od muškarca i žene ne znači da ga autmotaski trebaju odgajati muškaraci žena. Isto kao što dijete koje su rodili crnci, ne moraju automatski odgajati crnci.

Kad spominješ te medicinske dokaze, onda bih te zamolio da mi navedeš neka znanstvena istraživanja koja su to dokazala.

Pravo na drogiranje nema veze s homoseksualnim brakovima.

VirtUoso kaže...

(svasta...)

Zar sam nešto pogrešno rekao?

battery992 kaže...

Evo da se ne ponavljam:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1131&jumpto=3652929&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan
battery992 kaže...

...medicinski je dokazana potreba nježnoga ženskog majčinskog glasa, također utjecaj grubljg muškog glasa na razvoj...

Još jedan biser .... Link or it didn't happened ....

g12356 kaže...

Zašto se ljudima dopušta radit takve glupe referendume?

Zato jel je Šeks skuhal takvu piydariju od ustava gdje je prvi članak direktno u suprotnosti sa cijelim devetim stavkom i svim člancima u njemu ,i zato jel svi zastupnici (bez obzira na stranku) koji su glasali za takav ustav bili - ili glupi ili slijepi.

Ili su napravili deal i to namjerno prešutili.

Kao i kod zakona o referendumu ,gdje je za lokalni referndum ,da uspije potrebno da izađe kvalificirana većina (dvije trećine) i da se izglasa potrebno je 50% plus jedan glas.

A na državnom referendumu je potrebna da izađe samo većina (20 %) - tako da je za izmjenu ustava dovoljno da glasa 11% ukupnog broja birača!!

battery992 kaže...

To ti je zemo ,iz Hercegovine (hrvat i katolik - to je rekao sam za sebe) i potpuno je u pravu.

Ne radi se o zakonu ,nego o Ustavu Republike Hrvatske ,koji se ne mijenja kad se nekom digne ona stvar.

Većina (koja yebena većina? - 500K ,od kojih polovica vjerojatno niti ne zna šta je potpisala!) nije sveta krava ,a dokazi za to su Hitler i nacisti koji su glasovima većine 1933. došli na vlast.

Što je bilo poslije znamo

,ako si učio povijest ,znaš i ti!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:48 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
 Prijašnja iskustva su pokazala da oni u tome uspijevaju jednako, pa negdje čak i bolje nego heteroseksualni parovi.

Ne trazim puno ako bih te zamolio da mi objasnis ovu recenicu? Cini mi se da nije dobro struktuirana. Pa nije nemoguce da jedan gej par odgoji dijete. Mene zanima ovo bolje i jednako

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 20:56 (VirtUoso).
16 godina

Homoseksualnost - kao kad se rodi žena pa ima brkove kao u muškarca (ili genetsku tendenciju da ima) tako isto se rodi muško ili žensko pa ga privlači isti spol - jednostavno je to tako za sada ja neznam šta je to nekima nejasno.

Edit: 1118 str. - sry

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:02 (KIKI3ooo).
17 godina

nisam sve citao ali kolko sam skuzio tu se govori o djetetu....to sve znamo...kakve veze ima brak istospolnih zajednica s tim da dijete cuje u majcinoj utrobi....muski glas koje dijete cuje moze bit glas majcinog oca...ako je zena umjetno oplodjena...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
12 godina
neaktivan

http://open.salon.com/blog/bryno69/2009/04/18/nurture_vs_nature_the_effects_on_sexual_orientation_1

Ako je homoseksualnost prirodna i određena po rođenju u što osobno vjerujem, da li će odrastanje u gey okruženju odgojiti homoseksualca ili???

17 godina
neaktivan

Nece.

16 godina
VirtUoso kaže...
  Prijašnja iskustva su pokazala da oni u tome uspijevaju jednako, pa negdje čak i bolje nego heteroseksualni parovi.

Ne trazim puno ako bih te zamolio da mi objasnis ovu recenicu? Cini mi se da nije dobro struktuirana. Pa nije nemoguce da jedan gej par odgoji dijete. Mene zanima ovo bolje  i jednako.

Htio sam reći da homoseksualni parovi mogu jednako kvalitetno odgojiti dijete. Postoji jako puno istraživanja na tu temu. Na wikipediji ima odličan članak sa jako puno refernici na prava znanstvena istraživanja istaživanja. Evo ti jedan citat:

The scientific research that has directly compared outcomes for children with gay and lesbian parents with outcomes for children with heterosexual parents has been generally consistent in showing that lesbian and gay parents are as fit and capable as heterosexual parents, and their children are as psychologically healthy and well-adjusted as children reared by heterosexual parents,[3][4][5] despite the reality that considerable legal discrimination and inequity remain significant challenges for these families.[4] Major associations of mental health professionals in the U.S., Canada, and Australia, have not identified credible empirical research that suggests otherwise.[5][6][7][8][9] Literature indicates that parents’ financial, psychological and physical well-being is enhanced by marriage and that children benefit from being raised by two parents within a legally-recognized union.[5][6][22][23]

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:20 (captain_soap_McTawish).
17 godina
Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
17 godina
protjeran

Moli bih da se ne uspoređuju parovi koji ne mogu imati djecu iz medicinskih razloga s homoseksualcima. Neplodnost se može liječiti, a homoseksualnost se ne liječi. Ili mislite da je homoseksualnost bolest?

Ponavljate se u vezi zahtjeva.

Pitanje nije neustavno

Ustavni stručnjaci procjenjuju kako nema osnove da postavljeno referendumsko pitanje padne na Ustavnom sudu jer ničim ne ugrožava ljudska prava i slobode građana. Štoviše, formulacija iz referendumskog pitanja gotovo je identična onoj iz važećeg Obiteljskog zakona RH u kojemu izrijekom stoji da je “brak zakonom uređena zajednica žene i muškarca”.

-Slobodna dalmacija (slobodno nađite cijeli članak)

Sada mogu samoprozvani stručnjaci navalit.

A complex man drawn off of simplicity.
14 godina
neaktivan

Zašto se uopće raspravlja jeli homoseksualnost prirodna ili ne? Ako mogu jednako odgojiti dijete kao heteroseksualci, zašto ne bi imali pravo posvajanja djece? Dokazano je da homoseksualci mogu odgojiti heteroseksualnu djecu koja nisu drugačija od ostale djece. 

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
13 godina
Unix kaže...

Zašto se uopće raspravlja jeli homoseksualnost prirodna ili ne? Ako mogu jednako odgojiti dijete kao heteroseksualci, zašto ne bi imali pravo posvajanja djece? Dokazano je da homoseksualci mogu odgojiti heteroseksualnu djecu koja nisu drugačija od ostale djece. 

Pitanje je samo koliko su kompetentni u davanju odgovora na pitanja vezana za seksualnost (bitan dio odgoja, imho), ako se naravno seksualnost roditelja razlikuje od one njihovog usvojenog djeteta.

Vjerojatno koliko i heteroseksualni par čije je dijete homo/bi/...seksualno.

Tu sigurno dolazi do problema, mada mene osobno je više pr0n naučio (vječna mu slava) nego vlastita uža obitelj.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:36 (pr0n_addict).
13 godina
royalhero kaže...
...

Vidim da ne znaš.

Priča o HZHB i dešavanjima u njoj je jako mutna, Hrvatska jeste pomagala BiH i ARBIH do 9.5. 1992. kada je ubijen Blaž Kraljević (HOS) od strane ljudi koji su kovali etnički čistu herceg bosnu. Od tog dana bošnjaci sa područja HB su odvođeni u logore, ubijani, bogomolje sa obilježjima islama rušene... Ili možda nisu? To garant vi iz Hrvatske i iz Bosne (ne Hercegovine) bolje od nas znate. Presudu ne želim komentarisati, iako znam puno više nego vi o tome, ali ipak nisam kompetentan.

Nisam nacionalist, znam dobro udariti i po "svojima" kada je potrebno. Neko je pominjao zločine u Vitezu, ako je to istina, onda se nadam da će neko odgovarati i za to. Što se tiče presude i odnosa HR-BiH, mislim da tu ne bi trebalo biti problema, ako će nam stvari iz prošlosti stalno praviti probleme, mislim da nećemo daleko dogurati.

Hajde se vratite na pedere i Keruma, bolje vam ide.

Rekao sam da nisam baš upućen - isprike ako sam te uvrijedio {#}

Vidim da su rane još uvijek otvorene.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:38 (pr0n_addict).
15 godina
Kad bi ovo što si napisao bilo tako jednostavno. Nije uopće jednostavno i svaka strana barata svojim "činjenicama". Kad podvučeš crtu, Hrvati iz BiH su na kraju kandidati za najvećeg gubitnika svega što se događalo na ovim prostorima. Kad samo pogledaš da kandidat iz redova hrvatskog naroda (na izborima za člana predsjedništva) bude izabran zbog glasova većinskog naroda, ne treba ništa više pričati. S druge strane Srbi su obilno nagrađeni za sve što su napravili u BiH (republika srpska).
Stručnjak za odmaganje...
13 godina
mario.L_hr kaže...
Kad bi ovo što si napisao bilo tako jednostavno. Nije uopće jednostavno i svaka strana barata svojim "činjenicama". Kad podvučeš crtu, Hrvati iz BiH su na kraju kandidati za najvećeg gubitnika svega što se događalo na ovim prostorima. Kad samo pogledaš da kandidat iz redova hrvatskog naroda (na izborima za člana predsjedništva) bude izabran zbog glasova većinskog naroda, ne treba ništa više pričati. S druge strane Srbi su obilno nagrađeni za sve što su napravili u BiH (republika srpska).

S ovim se ne mogu više složiti, Srbi su dobili 49% teritorija BiH-a, a sačinjavaju trećinu stanovništva te države.

Od više Bosanaca u ZG-u sam čuo da su oni u ratu u Bosni de facto pobijedili odnosno da im je u Daytonu poklonjena pobjeda.

Sad baš gledam wiki, BiH ima više stanovnika od RH za nekih 200k ili ne? Mind blown {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:53 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
mario.L_hr kaže...

S ovim se ne mogu više složiti, Srbi su dobili 49% teritorija BiH-a, a sačinjavaju trećinu stanovništva te države.

Od više Bosanaca u ZG-u sam čuo da su oni u ratu u Bosni de facto pobijedili odnosno da im je u Daytonu poklonjena pobjeda.

A s čim se ti to ne slažeš ,s obzirom da si napisao faktički istu stvar?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 21:59 (kizo2703).
13 godina
kizo2703 kaže...
pr0n_addict kaže...
mario.L_hr kaže...

A s čim se ti to ne slažeš ,s obzirom da si napisao faktički istu stvar?!

Samo sam malo preformulirao i proširio, pa ne treba uvijek odgovarati na postove s čijim se sadržajem izričito ne slažeš - barem ja na to tako gledam.

TU mi nije bio dovoljan {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:01 (pr0n_addict).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice