Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.141.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Littlemanbeingerased kaže...
Tonči kaže...

redneče, još nisi bio jasan o tome što pravo nekoga da se vjenča uskraćuje tebi?Što nedostaje hedonizmu? Zašto bi vjera bila bitna u društvu? Na koju tradiciju misliš?

Od svega, meni je tu najmanje transparentan tok misli u tvojoj i glavama onih sličnih tebi.

uskracuje im "ekskluzivnost". :D

Nije. Ja Rednecka i "njegove" vidim kao "ekskluzivne" i bez braka.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
protjeran
wyks kaže...
redneck kaže...
Pošto je stvar,koja se ugrađuje u USTAV,ona mora biti na dobrobit SVIH,a ne samo malih interesnih grupa..

Kakvu točno TI anti-dobrobit imaš zbog gay brakova?

Zašto misliš da ću se sad tu svakom liku ispovijedati i objašnjaveti.Moj stav znate,ja vaš i to je to..

Vidim da vas peru argumenti do bolja..pljuc po svima koji se ne slažu sa vama..{#}

no dobro..brojka od skoro 800 000 potpisa je uskoro tu..ta brojka može direktno tražiti promjene u USTAVU.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 15:43 (redneck).
17 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...
ihush kaže...

{#} .. i? (odgovor, Photoshop..)

Ne mogu fotošopirati osobnu. A i ja sam "nepravi" Hrvat. Nisam naucio krast. Samo zaraditi. Fuck me, right!?

Pa nema tu krađe. Kakva krađa?

Nema kradje, ali bi sam sebi opalija moralnu i zdravopametnu plesku kad bi to napravio.

Rvat katolik!
13 godina
redneck kaže...

Slažemo se i da o LJUDSKIM PRAVIMA moraju odlučivati kompetenti,no najveći je problem ODREDITI te ljude..Kojeg profila odgoja,sa ili bez vjeroispovjesti,kojim stupnjem edukacije,kojim društveno-pozitivnim stavom,i još tisću stvari..

Ovo je nevjerojatno naopako :D

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
redneck kaže...

Zašto misliš da ću se sad tu svakom liku ispovijedati i objašnjaveti.Moj stav znate,ja vaš i to je to..

Vidim da vas peru argumenti do bolja..pljuc po svima koji se ne slažu sa vama..{#}

no dobro..brojka od skoro 800 000 potpisa je uskoro tu..ta brojka može direktno tražiti promjene u USTAVU.. {#}

Ne znam što je tužnije - brojka od 600 000 potpisa ili to što nitko od tih 600k ne zna artikulirati svoj stav...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina

Pogledajte lika na 2:09 - koja usrana kretenčina... Još sakriva lice k'o zadnja pichkica {#}

I nikom ništa {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 16:07 (pr0n_addict).
17 godina
odjavljen
pr0n_addict kaže...

Pogledajte lika na 2:09 - koja *********... Još sakriva lice k'o zadnja pichkica {#}

I nikom ništa {#}

Očito seljačina ima na svim stranama. Slabije sposobnosti, loš odgoj, loše obrazovanje i sl. dovedu do takvih. Infantilno i besmisleno.

13 godina
protjeran
Bukva kaže...
redneck kaže...

Ne znam što je tužnije - brojka od 600 000 potpisa ili to što nitko od tih 600k ne zna artikulirati svoj stav...

Poanta jest,da sam ja dosad hrpu puta argumentirao,no to što vi to ne prihvaćate,nije moj bed nego vaš..

Mogu razumijeti,ne paše vam stav heterovećine..

Uz to,nije potrebno da artikuliraju,dovoljno je da im to ne paše i kraj priče..

zašto bi vam netko morao objašnjjavati svoj stav..??

Uz to,govorimo o brojci ljudi koji su potpisali za referendum,ali brojka u glasovanju bi mogla se umnožiti koji puta više..

17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Nisam ,ali ovo me baš zaintrigiralo da pogledam. Samo je HRT-ov server down.

Ako je ovo istina ,nije ni čudo. Tko nebi pomeo sve pred sobom uz moderatorsku pomoć ,te uz pomoć dr. Markić ,koja je uvijek ugrožena i uvijek ,u svakoj emisiji dosada gdje je nastupala ,uopće ne dopušta sugovornicima da uopće nešto kažu.

Pozornost obrati na gospođu Hrabar ;).

Evo ti Deus primjer licemjerja. Čovjek niti jednu rečenicu nije rekao u korist bilo koje strane. Nadalje, što je ono bilo sa Šprajcom?

Edit: slažem se u vezi Markić, nekad stvarno bude iritantno kad upadne u riječ.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 16:29 (epic).
17 godina
odjavljen

Redneče, ali koje si to hrpe argumenata dao? Nije da ti treba knjiga, dovoljno je rečenicu dati... Kako na mene utječe činjenica da se vjenčao par muškaraca, a ne muškarac i žena? Nije mi to jasno? Što njihov brak ima sa mnom?

13 godina
redneck kaže...

Uz to,nije potrebno da artikuliraju,dovoljno je da im to ne paše i kraj priče..

zašto bi vam netko morao objašnjjavati svoj stav..??

ovdje ne govorimo o tome voli li netko blitvu ili ne

edit: ja osobno ne vjerujem da će brojka na eventualnom referendumu biti višestruko veća, nekako razmišljam da neće biti značajnije veća od ove

edit2: možda je mislio na ove argumente: 

redneck kaže...

Da,no zamisli situaciju gdje i još raznorodnije i čak čudotvornije seksualno orjentirane zajednice počnu tražiti svoja prava??
Prije par sto godina bi sve ove na lomaču sudovi osudili,danas je to kao "normalno"..što sutra dođe na red?
Kao onaj političar što je seksualno zlostavljao svoje pse u Sloveniji??
Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 16:43 (ElektričnaOvca).
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

edit2: možda je mislio na ove argumente: 

Ili na onaj "čak i magnet odbija plus na plus". Meni je taj favorit među "argumentima" za referendum.

17 godina

Ček da se netko od njih sjeti i Teslu upetljat pa počet galamit da je izmjenična struja bolja od istosmjerne.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
redneck kaže...

Poanta jest,da sam ja dosad hrpu puta argumentirao,no to što vi to ne prihvaćate,nije moj bed nego vaš..

....

Pa ti si komedijas!

Izneses nekakvu glupost koju ti zoves argument, taj ti se argument razoruza u 3 sekunde, ali ti i dalje u njemu ustrajes - tvoj zakljucak je da mi ne prihvacamo tvoje "argumente"?

Pa aleluja - kad su glupi i ne drze vodu.

Ovo sto ti radis je jednako kao da ides matematicaru objasnjavati da je 2+2=5, i da je tvoj argument taj sto je 600 000 ljudi kompletno neobrazovano.

Jedina moja (nasa?) greska je sto ti uopce pridajemo pozornost. 

epic kaže...

Evo ti Deus primjer licemjerja. Čovjek niti jednu rečenicu nije rekao u korist bilo koje strane. Nadalje, što je ono bilo sa Šprajcom?

Prvo, probaj nauciti definiciju licemjerja (http://hr.wikipedia.org/wiki/Licemjerje), tako da mozemo baratati istim jezikom.

Stojim iza svega sto sam rekao, sto je definicija nelicemjerja, tako da je ova izjava cisto trolanje i izazivanje (propalo) - tako da ti ide prijava.

Drugo, ne smatram potrebnim objasnjavati stvari vise puta iznova i iznova. Pametnom je i jedna dosta.

Usput - pribjegavanje neargumentiranim izjavama i labeliranjem na osobnoj razini je znak da argumenata u biti uocpe nemas.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 17:15 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Prvo, probaj nauciti definiciju licemjerja (http://hr.wikipedia.org/wiki/Licemjerje), tako da mozemo baratati istim jezikom.

Stojim iza svega sto sam rekao, sto je definicija nelicemjerja, tako da je ova izjava cisto trolanje i izazivanje (propalo) - tako da ti ide prijava.

Drugo, ne smatram potrebnim objasnjavati stvari vise puta iznova i iznova. Pametnom je i jedna dosta.

Usput - pribjegavanje neargumentiranim izjavama i labeliranjem na osobnoj razini je znak da argumenata u biti uocpe nemas.

Ti se šališ, zar ne?

Voditelja Nulte tocke optužavaju da je bio pristran u emisiji, dok Šprajca ne, iako je i više nego bio. Pogledaj oba događaja pa sam procijeni, a ne kmeči odma o prijavljivanju.

17 godina

Šprajc je govorio o "homofobnom zahtjevu" (ili kako je već bila sročena sintagma), što čisto tehnički i jest.

Ne možeš biti i kurva i djevica u istom trenutku...

17 godina
protjeran
Bukva kaže...

Šprajc je govorio o "homofobnom zahtjevu" (ili kako je već bila sročena sintagma), što čisto tehnički i jest.

Ne možeš biti i kurva i djevica u istom trenutku...

Čisto tehnički tebi jest, većini drugih nije.

Ponavljam se, vi uopće ne znate što je zahtjev. Ako je zahtjev homofoban onda je i Obiteljski zakon homofoban (što nitko nije optužio), samo se traži da se ono što piše u Obiteljskom zakonu zapiše i u Ustav bez ikakvog mijenjanja sadržaja. Jasnije?

Zahtjev NIJE homofoban i  HRT će se uskoro morati ispričati ili će se poduzeti daljnje mjere kao što je napisano.

17 godina
neaktivan

U cijeloj ovoj istuaciji najviše me ljuti to što se simpatično skirvaju iza slogana "U ime obitelji", a ono što traže s obitelji nema veze. To i magaraći odgovori "volontera" po jutubu na pitanja zašto volontiraju.

Nisam ništ korisno rekao al negdje trebam ispuhati paru, čitam po FBu rasprave na tu temu i ljudi su jednostavno gluuuuupi. >,<

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 17:40 (Septah).
16 godina
neaktivan
epic kaže...

Ti se šališ, zar ne?

Voditelja Nulte tocke optužavaju da je bio pristran u emisiji, dok Šprajca ne, iako je i više nego bio. Pogledaj oba događaja pa sam procijeni, a ne kmeči odma o prijavljivanju.

Ako mi mozes navesti negdje gdje sam optuzio voditelja nulte tocke da je pristran, mozemo razgovarati. U medjuvremenu, opanke ostavi doma i u diskusiju udji kao odrastao covjek, a ne dijete koje pribjegava osobnim prozivkama i trolanjem da bi pokusao dokazati ista...

epic kaže...

Ponavljam se, vi uopće ne znate što je zahtjev. Ako je zahtjev homofoban onda je i Obiteljski zakon homofoban (što nitko nije optužio), samo se traži da se ono što piše u Obiteljskom zakonu zapiše i u Ustav bez ikakvog mijenjanja sadržaja. Jasnije?

Zahtjev NIJE homofoban i  HRT će se uskoro morati ispričati ili će se poduzeti daljnje mjere kao što je napisano.

Prije svega - ovo "vecina" jednostavno nije istina.

Potpisa nema ni 500 000, a popuplacija hrvatske je skoro 4.5 milijuna.

Pregledaj bilo koju anketu po internetu i vidjet ces da ne idu u prilog "U ime obitelji" i to u generalnim omjerima 4:1.

Drugo - zabrana odredjenih prava nekoj skupini zato jer imaju seksualne preferencije prema istom spolu je homofobnost po definiciji!

ARGUMENT, covjece, ARGUMENT! Ako ne znas sto znaci rijec "argument" - educiraj se pa se vrati u raspravu!

Treba nam moderator ovdje da napravi malo reda!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 17:45 (Deus ex machina).
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Ako mi mozes navesti negdje gdje sam optuzio voditelja nulte tocke da je pristran, mozemo razgovarati. U medjuvremenu, opanke ostavi doma i u diskusiju udji kao odrastao covjek, a ne dijete koje pribjegava osobnim prozivkama i trolanjem da bi pokusao dokazati ista...

epic kaže...

Prije svega - ovo "vecina" jednostavno nije istina.

Potpisa nema ni 500 000, a popuplacija hrvatske je skoro 4.5 milijuna.

Pregledaj bilo koju anketu po internetu i vidjet ces da ne idu u prilog "U ime obitelji" i to u generalnim omjerima 4:1.

Drugo - zabrana odredjenih prava nekoj skupini zato jer imaju seksualne preferencije prema istom spolu je homofobnost po definiciji!

ARGUMENT, covjece, ARGUMENT! Ako ne znas sto znaci rijec "argument" - educiraj se pa se vrati u raspravu!

Treba nam moderator ovdje da napravi malo reda!

Nisi ti, ali očito neki jesu.

Potpisa ima više od 500 000, i to je veliki uspjeh unatoč trenutačnoj inerciji građana. Zna se priroda anketa, da se naručuju i da su većinom pristrane. Referendum je relevantni pokazatelj stanja. Tako da ga treba i pričekati pa ćemo viditi stanje. I ti koji mi tu pišeš argument velikim slovima misli da je anketa relevantan podatak i nekakav ''argument'', nemam druge riječi nego bravo!

Nisam čuo jučer ekipu s desna da optužuju Obiteljski zakon homofobnim.

17 godina
epic kaže...

Zahtjev je da se u Ustav stavi da je brak zajednica žene i muškarca.

Ako Obiteljski zakon ima homofobnu notu / crtu / prizvuk, onda je on homofoban. Homofobija == averzija prema istospolnim zajednicama. U ime obitelji IMA averziju prema istospolnim zajednicama (jer se zalaže da u Ustav uđe odredba po kojoj neće biti u ravnopravnom odnosu prema heteroseksualnim zajednicama).

Ako se Breverika zove manijakom, a ti kokneš 5 ljudi i tebe se zove ubojicom, onda se ne možeš braniti - Breverika se ne zove ubojicom, to onda implicira da nisam ni ja ubojica.

Da, u Obiteljskom zakonu piše da je brak zajednica muškarca i žene. Jel to fer prema istospolnim zajednicama? Nije! Jel to homofono? Jest! Jel inijicativa U ime obitelji homofobna? Do boga i vraga jest!

EDIT: Isto tako u Obiteljskom zakonu piše da je djetetov otac majčin muž ako se dijete rodilo u braku. Slikaš ti to ako je ženska malo šarala po selu... Omanji detaljčić...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 18:07 (Bukva).
17 godina

Volio bih da su se potpisnici, prilikom potpisivanja pitali "Dali razumijete sto to potpisujete" ili recite nam kako bi vi objasnili ovo pitanje....

mislim da je tu velika vecina potpisala samo zato jer im je netko rekao ma to je protiv pedera...da nam ne secu gradom...

Nazalost, bio sam prisutan kad je susjeda prilikom glasovanja na izborima (kak sirota slabo vidi tak je zamolila decka kaj je stajal kraj stola da joj zaokruzuje pa je govorila za kog bu glasala) i kaze ona: sinko daj mi molim te zaokruzi za HDZ na sve 4 liste...

I onda se nadjemo vani i ja ju pitam, suseda, pa zakaj ste glasali za HDZ? veli ona..joj sinek, pa zato kaj mi ovi sad nisu digli mirovinu a za ove druge nisam ni cula....tak da je jedino ostal HDZ...

Ovdje se radi o klasicnom hrvatskom sindromu...sto manje znas to bolje...manipulacija narodom samo tako...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
17 godina
neaktivan
Pa valjda je otac djeteta onaj čija je sperma poslužila da oplodi ženku čovjeka?
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
Pa valjda je otac djeteta onaj čija je sperma poslužila da oplodi ženku čovjeka?

Ne.

Otac djeteta je onaj kojem to pravo zakonski pripada.

Case in point, usvojena djeca.

Case in point 2, djeca cije su majke zanijele in vitro.

17 godina

mom frendu uopce ne pise ime oca....njegova stara nije htjela taj podatak upisat...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
17 godina
neaktivan
Pa zar nije posvojitelj upravo to, a ne majka/otac? Isto tako, zar nisu (svjesno i namjerno) samohrani roditelji one djece začete umjetnom oplodnjom jednostavno sebični likovi koji svoju želju za imanjem potomaka stavljaju ispred svetog prava svakog djeteta na majku i oca? Nisu li oni koji biraju dijete koje će posvojiti najveći šljam, jer se unatoč svojoj "plemenitoj namjeri" stavljaju u bolji položaj od roditelja koji djecu prave prirodnim putem i tako riskiraju da im potomak liči na najružnijeg člana u povijesti njihovih familija? Mislim da je ovdje previše licemjerja pod krinkom tolerancije i premalo pažnje prema onima koji će nam jednog dana zarađivati penzije. Treba nam pravi vođa koji će lupiti šakom u stol i reći... "Burek je samo s mesom!"
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
17 godina
Srednji kaže...

mom frendu uopce ne pise ime oca....njegova stara nije htjela taj podatak upisat...

Lucker.

Ima 100% više šanse od mene saznati da mu je Vader stari.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
wyks kaže...
Srednji kaže...

Lucker.

Ima 100% više šanse od mene saznati da mu je Vader stari.

Ako nisi s starim isao na ocinski test jos uvijek imas sanse da ti je Vader otac.

Takoder, ako ti je stari jos ziv, postoji sansa da u svojem zivotnom vijeku odluci uzeti ime Vader, stoga ti Vader jos uvijek moze biti otac.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

Sigh... generaliziranje, osudjivanje, pretpostavljanje, idealiziranje... reci kad je dosta.

Maltene sve sto si napisao je pogresno.

Jedino ovo za burek nije {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 18:55 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Već ste lagano dosadni s tim "argumentiraj ovo, argumentiraj ono". Nećete dobiti novi argument, koliko god puta to napisali.

A ja da sam pripadnik imena familije ™, ne bih se još veselio prikupljenim potpisima i proglašavao pobjedu budući da:

a) Treba provjeriti valjanost prikupljenih potpisa i legitimnost načina prikupljanja potpisa.

b) Treba raspisati referendum. Sjetite se samo kako je prošlo sa peticijom za referendum o ZOR-u koju je potpisalo skoro dvostruko više ljudi. Na kraju su se sindikalisti prešutno dogovorili s Vladom, podmazali su se oni koji su trebali biti podmazani, a potpisi su značili frišku figu. Nimalo ne sumnjam da su ovi desničari-homofobi koji su pokrenuli inicijativu nešto više zainteresirani za svoj cilj koliko su zainteresirani za uhljebljavanje, zna se  kakva je hrvatska desnica.

c) Nakon što se raspiše referendum, po novome treba izaći n% (više od 10% fo' sho') građana da referendum bude legitiman. Teško je procijeniti kolika bi bila izlaznost, ali mislim da je vjerojatno da neće biti puno veća od broja potpisa na peticiji za referendum, budući da na referendumu moralno dični ljudi ne bi mogli vuči za rukav ljude na svakom koraku kao što je to bilo za potpise.

d) Čak i ako sve ovo iznad prođe i referendumom građani odluče da je brak zajednica muškarca i žene, time se samo daje do znanja hrvatskim sabornicima, koji jedini imaju moć mijenjati Ustav, da većina Hrvatistanaca misli da gej nije okej. Za izmjenu Ustava je potrebna većina u Saboru, neovisno o tome što Špeks trabunjao u svom delirium tremensu. Tko ne vjeruje, ima Ustav (od čl.142 do čl.145, tj. VIII. paragraf, promjena Ustava). U čl.86 piše da se referendumom može donijeti jedino prijedlog o promjeni Ustava.

Ovaj put govorim čisto nepristrano, bez držanja fige u džepu da sve propadne – koliko je realno da se izmjeni Ustav? .............. i ja tako mislim.

Ime familije  jedva čeka da ih Vlada zakine da mogu izigravati mučenike. Nikad nije prerano skupljati političke poene ;)

P.S. - da se razriješi pitanje homofobije jednom zasvagda, na engleskoj Wikipediji piše da su homofobi i oni kojima su gejevi samo antipatični. Mislim, nemojte si to uzimati previše k srcu, nisu svi homofobi isti, nije da svaki homofob želi istrijebiti gejeve i kao u svemu, i u homofobiji postoje nijanse. Ali nemojte se praviti glupi i govoriti da niste homofobi kad jeste. Mislim, čim riječ završava s -fobija, to znači da je taj strah iracionalan i protiv njega se ne može svjesno boriti. Isto kao što neki imaju fobiju od paukova, tako vi imate fobiju od gejeva.

A ako je homofobno pola miliona, onda je pola miliona homofobno :)

Fuck flowers
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice