Baš sam raspravljao s frendom o toj situaciji od prošlih tjedan dana or so i pitali smo se kakva bi bila reakcija naroda u Hrvatistanu kad hipotetski gledano, ne bi bilo HRAST-ova, GROZD-ova, crkve (iako začudo crkva nije bila toliko medijski eksponirana po pitanju prikupljanja potpisa) i bilokoje druge institucije, stranke, udruge, zadruge itd. čija svrha je bavljenje (malo)gradžanskim moralom. Došli smo do zaključka da jednog dana kad bi gej brakovi bili legalizirani, nikog vjerojatno ne bi ni bilo briga što dva muškarca, eto, mogu uzeti kredit za stan, auto i dijeliti imovinu. Vjerojatno bi bez tih samoprozvanih moralnih vertikala, uvođenje prava na brak za bilokoju seksualnu orijentaciju prošlo bez većih otpora budući da nikog ne bi bilo briga kad se o tome ne bi javno pisalo.
Uopće mi je fascinantno što +10% Hrvatistanaca i Hrvatistanki pada na pranje mozga da se gej brakovima gubi svietost (crkvenog) braka, srozavaju se drugštvene vriednosti ili bilošta drugo, budući da je brak pravna definicija zajednice dviju osoba i nema veze s moralom, svetošću ili etikom, sociologijom i sl. što konstantno impliciraju dežurni aktivisti.
Valja napomenuti i da je Hrvatistan pri vrhu maloljetničkih trudnoća u Evropi. Mene recimo boli ona stvar za tradicionalne drugštvene vriednosti, ali mi je impozantno što je sigurno neki postotak maloljetničkih trudnoća i u katoličkim obiteljima (budući da se takvima smatra 80ak posto Hrvatistanaca). Čovjek se pita kako to da narod koji je ono stotinudeset posto za gradžanski moral i drugštvene vriednosti, odgaja djecu na tako nemoralan način (prosti bože što sagrieših tako mnogo; mišlju, riečju, dielom i propustom i odgojom)? Ili možda odgoj nije kriv, nego je jednostavno bog tako htio.

kog uopče briga kam ide i šta če dalje radit tamo neki voditelj HTV dnevnika jel fučkaj ga sad.
kao ova činjenica da je Slovenija u zadnjih par mjeseci počela proizvodit veču količinu mljeka od Hrvatske.Prije deset godina mi smo proizvodili duplo više mljeka od Slovenije, no pošto je naše mljekarstvo u stalnom padu i propadanju sad smo spali na niske grane.Slovenci danas ne proizvode više nego prije, oni su okvirno na manje više istoj razini proizvodnje mljeka. No kod nas je sve otišlo vrit zbog nesposobne vlasti, pa tak i proizvodnja mljeka/proizvođači propadaju no bitno da ulazimo u EU normalno kaj drugo.

Potpis!
...šalu na stranu..