Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.144.235
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Ima dosta istine u onome što si ranije napisao, ali ovo s pisanjem lijevom rukom je malo nevjerojatno. Valjda sam 20 godina stariji od tebe i ne sjećam se da je itko u osnovnoj školi tjerao ljevake da pišu desnom rukom.  

Dapače, tko je tada pisao lijevom, piše i sada. 

Otkada to i tko te tjerao pisati desnom rukom?

Mog strica su tjerali, a stari je nakon toga moju sestru "naučio" da koristi desnu iako je prirodno počela s lijevom.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan

Istina je to za ljevake (makar mi je bukva malo premlad da bi to doživio, ali tko zna).

Moj stari je ljevak, al je morao pisati desnom rukom. Danas je sposoban pisati i lijevom rukom, ali kad ga god gledam, uvijek piše desnom...

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
The Man kaže...
Je, bilo je takvih slučajeva. I mog su starog tjerali da nauči pisati desnom rukom. Moguće je da je to bilo više do ravnatelja/profesora nego do programa.

Danny_HR kaže...

Mog strica su tjerali, a stari je nakon toga moju sestru "naučio" da koristi desnu iako je prirodno počela s lijevom.

Ja sam stara konjusina {#},u školu sam krenuo sedamdesetih i nitko me ništa nije tjerao.

Kasnije ,od petog razreda počeo sam ''trenirati'' i desnu ruku i danas pišem jednako s obje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 12:01 (kizo2703).
18 godina
Danny_HR kaže...
Drago kaže...

Ima dosta istine u onome što si ranije napisao, ali ovo s pisanjem lijevom rukom je malo nevjerojatno. Valjda sam 20 godina stariji od tebe i ne sjećam se da je itko u osnovnoj školi tjerao ljevake da pišu desnom rukom.  

Dapače, tko je tada pisao lijevom, piše i sada. 

Otkada to i tko te tjerao pisati desnom rukom?

Pa to su sve priče od prije 50 godina, a Bukva je, koliko sam shvatio, 20 i nešto godišnjak.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 11:58 (Drago).
17 godina
Drago kaže...
Pa to su sve priče od prije 50 godina, a Bukva je, koliko sam shvatio, 20 i nešto godišnjak.

Tjerali su i mog kolegu koji ima 25 godina, na početku osnovne. Ali to je bio u Bosni.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
Drago kaže...

25 godina.

Ja sam prvo mislio da je to bilo do moje škole (odnosno do moje pedagogice i učiteljice) sve dok nisam prije jedno 3 godine se tu u Zagrebu motao oko jedne ženska (koja inače nije iz Zagreba) i tokom jednog razgovora smo shvatili da oboje pišemo i lijevom i desnom rukom. Na kraju je ispalo da je pozadinska priča do u slovo ista tako da sam ja odavde zaključio da to sustav "ne podnosi" ljevake.

Znači vremenski gledajući - mene su '95. forsirali na prebacivanje u desnu ruku, dok su nju... Valjda je to bilo '97. ili '98.

Ako hoćeš na PM ti mogu poslati i ime škole.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan

Ne znam što se čudite za ljevake, pa pogledajte oko sebe, to nije prirodno, valjda 90% ljudi su dešnjaci, to treba ljeciti!

</sarkazam>

Ali tako vjerojatno rezoniraju pojedinci koji obučavaju ljude za dešnjaštvo.

15 godina

Mene je baka htjela "ispravljati" dok sam bio klinac, kaže staroj "moraš mu ruku zavezati dok jede da se nauči",

sve je ostalo samo na prijedlozima nakon starinih prijetnji,

sad ako je vjerovati onom što sam pročitao osuđen sam na vječno prženje u paklu.

Sometimes you just have to pee in the sink
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 12:40 (Absu).
17 godina
neaktivan

Ja sam ljevak i jedino škare držim u desnoj ruci.{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina

Hehe, pridruzujem se ljevacima {#} Pokusavam nauciti jest desnom, i bome sporije jedem odmah. {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
18 godina

Ja bih onda trebao probati jesti lijevom rukom....

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 14:28 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Dešnjak sam ali znam često koristiti i lijevu.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
12 godina
neaktivan

Čini se da je ovaj 'Ugovor(i) Svete Stolice i Republike Hrvatske' iznad Ustava RH!  {#}

Naime, piše da je jedna gđica (ili gđa) 2001. podnijela ocjenu suglasnosti ovog ugovora s Ustavom:

"...prema mišljenju podnositeljice u suprotnosti s odredbom članka 41. stavka 1. Ustava, koja glasi:

“Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od države.”

Nadalje, predlagateljica ističe da je osporenim Ugovorima Republika Hrvatska preuzela materijalne obveze koje su neprimjerene njezinom gospodarskom razvoju i ekonomskim mogućnostima."

A odgovor Ustavnih sudaca/sutkinja je:

Ustavni sud nije nadležan za odlučivanje. Zato jer je to međunarodni ugovor.

Znači na milosti (ili nemilosti) smo političara, kako oni odluče.{#}

(ispod naslova USTAVNI SUD)

http://medjudrzavniugovori.com/2013/04/22/protuustavni-kao-povreda-nacela-vladavine-prava/#more-154

Nema akcije bez reakcije
18 godina
Bukva kaže...

Znači vremenski gledajući - mene su '95. forsirali na prebacivanje u desnu ruku, dok su nju... Valjda je to bilo '97. ili '98.

A, zaboravio si reći da su to bile 90-te, povratak Tradicionalnim vrijednostima(TM)

This space for rent!
17 godina
g12356 kaže...

Odgovor srednjoškolca na liječničko pitanje prakticirate li spolni odnos sa različitim partnerima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan
wyks kaže...
g12356 kaže...

Odgovor srednjoškolca na liječničko pitanje prakticirate li spolni odnos sa različitim partnerima.

Čini mi se kao da je ovo šta citiram pokušaj srednjoškolca da bude duhovit.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Smisao za humor?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 21:01 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Smisao za humor?! {#}

U biti da,sada kada pogledam,nisam trebao cinično odgovorit.Moja isprika.

17 godina
g12356 kaže...
kizo2703 kaže...
g12356 kaže...

Smisao za humor?! {#}

U biti da,sada kada pogledam,nisam trebao cinično odgovorit.Moja isprika.

Ja imam jako puno ekipe na Skypu i spolno općenje s mojom majkom je postala tolika učestala izjava da sam spreman na gotovo svaku šalu na svoj račun i stvarno mi ne smeta takav način šale.

No ne daje mi to dopuštenje da se ja šalim na svačiji račun, iako je ovo jedna od rijetkih tema gdje nema primitivnih osobnih uvreda, pa vjerujem da prevladava jedan odličan prijateljski ton u kojem je šala dozvoljena.

Moja šala je bila jedna od onih koja se jednstavno mora izreći. Kao kad netko kaže da ne voli deblje kobasice jer se prevelike za strpati u usta.

15 godina
neaktivan

Nažalost internet je loše sredstvo za prenošenje takvog konteksta.Ja upravo mislim da ova tema ima možda "najtežu" atmosferu na cijelom ovom forumu.

18 godina
neaktivan

Ako pišem samo desnom...

..znači li to da sam polupismen

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
14 godina

...Jedan skroz cool komentar na FB u jednoj grupi vezano uz ova sva događanja.

"Hoću da   burek može biti samo s mesom. Za mene je burek prirodna zajednica tijesta i mesa, ničeg drugog. Hoću da to uđe u Ustav!''

....

Građanska inicijativa “U ime bureka” okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je burek jedino zajednica tijesta i mesa.

Pozivamo sve udruge, vjerske zajednice i političke stranke u Republici Hrvatskoj da se pridruže akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. U ovom trenutku Ustav Republike Hrvatske ne sadrži definiciju bureka. Definicija bureka kao zajednice tijesta i mesa imanentna je vrijednostima, kulturi i identitetu hrvatskog naroda. Jasno definiranje bureka kao upravo takve zajednice u Ustavu RH imat će snažan pozitivan učinak ne samo na zakonodavstvo, već i na cijelo društvo.

{#}

15 godina
16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

...Jedan skroz cool komentar na FB u jednoj grupi vezano uz ova sva događanja.

"Hoću da   burek može biti samo s mesom. Za mene je burek prirodna zajednica tijesta i mesa, ničeg drugog. Hoću da to uđe u Ustav!''

....

Građanska inicijativa “U ime bureka” okuplja pojedince, obitelji i građanske udruge koje promiču općeljudske vrijednosti te vjerske udruge, zajednice i pokrete – sve one koji smatraju da je burek jedino zajednica tijesta i mesa.

Pozivamo sve udruge, vjerske zajednice i političke stranke u Republici Hrvatskoj da se pridruže akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma. U ovom trenutku Ustav Republike Hrvatske ne sadrži definiciju bureka. Definicija bureka kao zajednice tijesta i mesa imanentna je vrijednostima, kulturi i identitetu hrvatskog naroda. Jasno definiranje bureka kao upravo takve zajednice u Ustavu RH imat će snažan pozitivan učinak ne samo na zakonodavstvo, već i na cijelo društvo.

{#}

NIJE!!11! Burek je onaj sa sirom  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
Šef kaže...

NIJE!!11! Burek je onaj sa sirom  {#}

Raspiši referendum pa ćemo vidjet koliko ćeš potpisa dobiti. :D

13 godina
protjeran
17 godina
neaktivan

Ponavljate se ..... gnjav ..... KLIK{#}

17 godina
protjeran

Poznato?

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 12:54 (epic).
17 godina
F1-IVO kaže...

Ja sam ljevak i jedino škare držim u desnoj ruci.{#}

-lažnjak..  u kojoj ruci držiš kad režeš nokte na desnoj? {#}

-ljevaci koji pišu desnom su u prednosti u prirodnim znanostima ili tehničkim zanimanjima (mozak i korištenje obju ruka u obavljanju posla).

-btw, ljevaka ima daleko više nego se to misli, statistički.. zapravo se često iznenadim (take one to know one) ali sma primijetio i jednu 'anomaliju' tj ženke su dominantno dešnjakinje (iznad 90%) dok su mužjaci cca 30:70, ali tad u ukupnoj masi ispada ''generaliziranih'' cca 90%-10% omjer.

-u starijim generacijama je 'desnica' bila forsirana, usporedio bi to s vožnjom automobila (mjenjač i raspored ostalih komnadi, usporedite s G.B. koji voze na pogrešnoj strani.) Kao ljevaku bi mi bilo neobično imati mjenjač na lijevoj ruci. Predpostavljam da je tako dobar dio osoba jednostavno naučio biti dešnjak u doba kad su kao djeca možda bili 50:50..

-čisti (znanstveni) dokaz: svi koji su na mom PCu napravili prve korake (dječi koraci = klik mišem) su PC-ljevaci. Jednako kao što sam u automobilu ja dešnjak. Možda je stvarno jedini 'dokaz' dali je netko ljevak-dešnjak uobičajeno tumačenje da matematika više leži ljevacima odnosno da su dešnjaci ona druga strana mozga. Pošto je dokazano da se naranča (boja-naziv) nalazi u suprotnim dijelovima osoba koja je leijevo-desna će prema tom uzorku asocirati prepoznati objekt.. SELCT FROM*where shape OR colour je filter za ljevo-desno, sve ostalo je stvar navike ili prisilne prilagodbe korištenja nečega kao mjenjača, sviranja gitare i sl. Škare su najekstremniji primjer, jer je potreban osječaj u ruci + oštrica.. možda bi bilo lakše kad u dječijoj dobi taj posao nebi radile majke, nešto kao učenje stranih jezika kod dvogodišnjaka..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice