Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.018.011
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Amen to that!

Jesi to naučio na zaručničkom tečaju?{#}

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

To je još dobro, ja kad sam bio kum nedavno na krizmi - uzeo hostiju (pazi,ja) i svećenik čeka odgovor, ja mu skoro (pola sekunde me spasilo da ne provalim pred punom crkvom i to u Arbanasima,Zadar) kažem - hvala, umjesto amen. E pa nadmaši to..{#} Mislim da više nikome nikad neću biti ništa  vezano uz kumstvo, čak ni uzvanik LOL..

Na kraju je dobio - hvaaaaaameeen!! {#}{#}

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 15:13 (thedream).
16 godina
neaktivan
I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 15:27 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Tom Keruze kaže...

Ne kontam taj gej humor{#}

ma to ti je gej fronta, gejevi s posebno provjerenim članovima hetero doušnika, rigorozne provjere se vrše kod onog tipa na uglu što mu stoji pravilno... the end is near, nalijevo krug, dupe na jug!

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 15:39 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Pismenost i poznavanje hrvatskog jezika autora poruke je ''malo'' jača:

"Bogu hvala na odluci Ustavnog suda zbog odluke o zdrastvenom odgoju i Božji blagoslov svim sucima Ustavnog suda i ljubljenom hrvatskom puku"

{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 16:14 (kizo2703).
17 godina
protjeran
17 godina
neaktivan
epic kaže...

Dobar članak.

da je malo bolji bio bi još bolji..

13 godina

''Drago nam je da je Jovanović napokon priznao ono što smo mi neprestano ponavljali, a on je u cijelom procesu uvođenja Zdravsvenog odgoja pokušavao zataškati, da bi sad tu informaciju spasonosno izvukao iz šešira: da je veći dio Zdravstvenog odgoja već sadržan u postojećim predmetima kao što su psihologija, sociologija i biologija.''

Psihologija i sociologija su srednjoškolski predmeti, te nisu prisutni u svim srednjim školama. Biologija obrađuje spolnost i reprodukciju kod ljudi, u 8. razredu. 

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
neaktivan

Znači ,javila se još jedna udruga ,koja se ,umjesto da radi nešto - barem ono što im stoji u smjernicama ,od početka mandata ove vlade i ministra stalno sukobljava s njima po svim pitanjima!!

Ovaj dio je pogotovo dvoličan:

''Primjera radi, usprkos tome što kroz cijelo školovanje imaju nekoliko sati matematike i hrvatskog jezika tjedno, neki hrvatski učenici dolaze do šestog razreda, a da nisu naučili sva slova, a barem trećina njih u srednjoj školi ima problema sa shvaćanjem razlomaka, postotaka i decimalnih brojeva.''

Budimo iskreni ,čija je to ,krivica ,ministrova? Ili možda učitelja ,koji nisu sposobni?!

Tebi je članak očito dobar ,jel se pljuje po Jovanoviću ,ali krivica za to leži na svim ministrima obrazovanja i svim vladama od 1990. do sada!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 16:57 (kizo2703).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Znači ,javila se još jedna udruga ,koja se ,umjesto da radi nešto - barem ono što im stoji u smjernicama ,od početka mandata ove vlade i ministra stalno sukobljava s njima po svim pitanjima!!

Ovaj dio je pogotovo dvoličan:

''Primjera radi, usprkos tome što kroz cijelo školovanje imaju nekoliko sati matematike i hrvatskog jezika tjedno, neki hrvatski učenici dolaze do šestog razreda, a da nisu naučili sva slova, a barem trećina njih u srednjoj školi ima problema sa shvaćanjem razlomaka, postotaka i decimalnih brojeva.''

Budimo iskreni ,čija je to ,krivica ,ministrova? Ili možda učitelja ,koji nisu sposobni?!

Tebi je članak očito dobar ,jel se pljuje po Jovanoviću ,ali krivica za to leži na svim ministrima obrazovanja i svim vladama od 1990. do sada!!

Nesposobnih profesora? Jako tipično, najlakše je okriviti profesora. Kriv je cijeli sustav, a to je na ministrima obrazovanja, bilo trenutne vlade ili bivše.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:04 (epic).
17 godina
neaktivan
epic kaže...

Nesposobnih profesora? Jako tipično, najlakše je okriviti profesora. Kriv je cijeli sustav, a to je na ministrima obrazovanja, bilo trenutne vlade ili bivše.

izbornik je kriv, ćiro p3deru!

14 godina
odjavljen
Nisu krivi ni ucitelji ni profesori, vec sustav koji ne dozvoljava da se ucenici euse. A tu ne pomazu ni roditelji koji zele da njihov neodgojeni pekmez o kojemu se ne zele brinuti (provjeravati zadace, uciti s njim) ima manje od 5.0.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina

Ja bih rekao da su krivi roditelji, koji ne znaju odgojiti svoju djecu. Isti ti roditelji ne žele da homoseksualci odgajaju djecu <- licemjerje.

WordPress ❤
17 godina
epic kaže...

A što to znalči da je "kriv cijeli sustav"? Sustav je iz austrougarske i ja sam po njemu učio i zaključujem da naučiti baš sva slova (strava - čak 30 komada!)  do 6. razreda i razlomke po tom problematičnom "sustavu" baš i nije tako teško. 

Ja stvarno imam velikog problema shvatiti kako je ikoji ministar, od Vokićke do Jovanovića, kriv ako ima đaka koji nisu naučili slova do 6. osnovne, ili razlomke do srednje škole? 

Volio bih neko detaljnije objašnjenje. 

This space for rent!
16 godina

Ja mogu iz prve ruke reći da se školstvo pretvorilo u smijuriju. Najsvježiji mi je primjer opraštanje pada razreda, jer bi to bio zadnji mogući i onda bi se morao ispisati iz srednje. Naravno roditelji su se "založili" kod razrednice, pa se razrednica "založila" kod profesora koji su tom učeniku omogućili prolazak razreda iako to nikako nije zaslužio. 

Što se postiže poklanjanjem ocjena i stavom "pustit ću ga samo da više nemam posla s njime"? Postiže se klima koja pogoduje sveopćoj neodgovornosti i nikakvom poštovanju obaveza, čak onih koje su zakonom propisane. Najbitnije je da imaš ćaću koji će doć u školu "popričat" s razrednikom i stvar riješena, dijete ima bezbrižno ljeto umjesto da plače zato što prije nije učilo i sad zbog toga ispašta. Čak i profesori koji možda ne bi pustili učenika popuštaju pod "vanjskim" pritiscima, a da ne spominjem to da su se profesorske ovlasti svele na minimum. Čak više niti neopravdane ne smiju dijeliti.

Ali bitno da su djeca opterećena. 

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:20 (sinister_axe).
16 godina
neaktivan
epic kaže...

Da ,očito nesposobni - niti sam ja imal ikakvih problema u učenju ,zahvaljujući dobrim profesorima ,niti ,koliko vidim ,to sad ima moj sin.

Glavno da se znaju organizirati za štrajk. Učenici su im najmanja briga.

Drago kaže...

Ja stvarno imam velikog problema shvatiti kako je ikoji ministar, od Vokićke do Jovanovića, kriv ako ima đaka koji nisu naučili slova do 6. osnovne, ili razlomke do srednje škole? 

Sustav je kriv samo toliko što do sada nije bilo unificiranih udžbenika za sve ,nego je svaki učitelj birao autore po svojim preferencama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 18:08 (kizo2703).
13 godina

Osnovne škole su pune ljudi upitnih kompetencija - to je tek jedan od problema.

15 godina
Drago kaže...
A što to znalči da je "kriv cijeli sustav"? Sustav je iz austrougarske i ja sam po njemu učio i zaključujem da naučiti baš sva slova (strava - čak 30 komada!)  do 6. razreda i razlomke po tom problematičnom "sustavu" baš i nije tako teško. 

epic...

Da je kriv sustav, to je istina, ali ne (samo) obrazovni. Znam! da masa roditelja nema 20% interesa prema djetetu općenito, ne samo u vezi škole. Ne zato što ne žele, već pokušavaju zgrnut neke pare da plate račun za struju itd. To utječe na psihu brutalno, ne samo besparica već ta nemoć. Pol sela čeka plaću po 8 mjeseci, alternative nema, nesigurnost di god se okreneš.

Ne kažem da je djeci potrebno osigurat 300 miljuna da se normalno školuju, ali na njih najviše negativno utječe ta jedna nesigurnost i loša psiha - pesimizam iz kuće ali i iz društva.

Gradivo ko gradivo, što god da staviš pred djecu, djeca će to naučiti. Svi do 4. osnovne prolaze s 5 ili 4, dakle gradivo je ok. Poboljšanju uvijek ima mjesta, ofc, al da je to trulo - nije.

Općenito mi smeta što su ljudi živjeli i u gorim vremenima (financijski) ali se nije toliko živjelo u pesimizmu i jednoj truloj atmosferi.

Živjeli su mi u selu i izbjeglice iz Vukovara, desetak godina, koji su bez problema prolazili s 5 iako im je financijska situacija u kući bila jako jako loša. Ali nije vladao toliki pesimizam u društvu.

Tu sustav kao cjelina šteka. Nije samo neka vlada kriva, ali nijedna ne radi na tome. Sanader je u prvom mandatu bar u tom polju jako dobro radio, nekako je izvukao ljude iz pesimizma, jest da je kasnije usrao i da nas to danas košta, al do 2007. nisam primjetio toliki jad i čemer u društvu. Jest da je farbao tunele, al svejedno je društvo nekako bilo zdravije u tom smislu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
epic kaže...

Sustav je 90% sličan onima od prije par desetljeća. Ali rezultati su katastrofalniji.

Nema to nikakve veze s ministrima i slično, pogledaj samo teme "državna matura" i slične - ljudi ne znaju pisati nakon srednje?!?

14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Amen to that!

Nisam nikad bio na nikakvom tečaju, pa niti na zaručničkom, tako da ne. Da pogodim, ovo pitanje si smišljao barem pola sata{#}

Ovo mi je legendarno, jedan komentar na račun glupog gej humora i salva td-ova i negodovanja, sva sreća da katran i perje nisu u blizini{#}

X
16 godina
neaktivan
Tom Keruze kaže...

Ovo mi je legendarno, jedan komentar na račun glupog gej humora i salva td-ova i negodovanja, sva sreća da katran i perje nisu u blizini{#}

Odgovorio je tnakiru ..... prije skoro tri sata ... {#}

S obzirom na ovaj post ,očekuj još TD-ova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:45 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Danny_HR kaže...

Kako?

Samim odmicanjem od originalnog pojma obitelji (muškarac+žena=djeca) ostavlja se prostor da se broj "roditelja" u obitelji poveća i dođeš do 3-4 roditelja na npr. dvoje djece...

To imaš već danas kod djece rastavljenih roditelja.

Ljudi jer može da ne stavljate palac dolje kod SVAKOG Pranjinog posta? Milosti.  {#}

Čovjek se trudi, član je ovog društva i ima pravo na svoje mišljenje. Je da je drukčije od skoro većine, ali sam siguran da je i on za bolje danas

13 godina
Tom Keruze kaže...
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Amen to that!

Nisam nikad bio na nikakvom tečaju, pa niti na zaručničkom, tako da ne. Da pogodim, ovo pitanje si smišljao barem pola sata{#}

Oj, Maverick, čemu carpet bombing, to nije bilo tebi upućeno {#}

15 godina
Pranja kaže...
Nisu krivi ni ucitelji ni profesori, vec sustav koji ne dozvoljava da se ucenici euse. A tu ne pomazu ni roditelji koji zele da njihov neodgojeni pekmez o kojemu se ne zele brinuti (provjeravati zadace, uciti s njim) ima manje od 5.0.

Od petog razreda ga može rušiti.  

Problem su prije svega roditelji, pa učenik sam i na kraju učitelji.

Roditelj zbog toga što nije radio s djetetom dovoljno i pored toga mu sve dozvoljavao i popravljao za njim. Mali se razbahati pa ga zaboli za sve, i onda na kraju godine kad ima problema, dođu mamica i tatica kod učitelja sa odojkom, jarićem, kokošima i plavom kuvertom, i prođe razred. Naravno, mamica i tatica imaju lovu pa nije problem. I ne, ne pričam bezveze, znam ovakav pristup kroz sve više razrede osnovne i 3 godine srednje. I onda još mu na kraju i srede posao.

Ima i primjera gdje si učitelj nekog uzme na zub pa ga prca a ovakav gore prođe. Roditelji nemaju love, rade po cijeli dan da mogu živjeti koliko toliko normalno, ne stignu dovoljno radit s djetetom. Plus ako nije nadaren za nešto da sam shvati imat će problema. 

Naravno, za takve nema milosti jer nisu donijeli kuvertu i korpu. Frend iz osnovne je imao problema s kemijom, jednostavno mu nije išla, i onda sam mu par dana pomogao dok nije pohvatao to, pa prošao. Naravno, za kuhara završio s odličnim i danas radi i dobar je u tome jer to voli.

I to nije bio slučaj samo sa ovom dvojicom, bilo je takvih slučajeva više. Jedan se trudi i pokušava to shvatit da prođe, a drugi samo mora doći na minutu da zapiše da je bio.

Pa kad sam ušao u prvi razred(dva razreda od po 16 ljudi), dali su da si jedna učiteljica bira učenike u razred. Svi oni koji su bili iz financijskih bolje potkovanih obitelji su tamo završili.(Jednome stara ima frizerski, jednoj curici stari radi u osiguranju a djed doktor, pa još jedna curica čiji stari ima neku firmu građevinsku i tak dalje. No, s obzirom da su dali roditeljima da mjenjaju iz razreda u razred, tak je prvo dvoje završilo u mom razredu, kod druge učiteljice.) A znam da nije bilo samo te godina i samo ta osoba. 

Da treba radit promjene, treba. Da svi moraju više dati od sebe, moraju. Al problem je što niko nije spreman napraviti promjene, a još manje da ih neko prihvati.

15 godina
Tom Keruze kaže...
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Amen to that!

O čemu ti? Pa jesi li vidio kome sam odgovarao. Boli me dupe na kojem tečaju si/nisi bio. A da posjetiš oftamologa?

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Onda to očito nije ni namjenjeno tebi. {#}

Znači ,automatski sam gay ako ne djelim tvoja stajališta i sprdam se s glupošću?! {#}

Pa ,ako te to čini sretnim ,dobro ,iako imam sina od 12 godina.

Samo da znaš ,i meni smetaju pederi ,ali nemam problema sa homoseksualcima.

Ovo je javni forum, znači namjenjeno je svima (nije mi ništa smiješno, ali stavit ću jednu ovu{#}, da ne budem u zaostatku za vama).

Nisam rekao da si gay, ne moraš dijeliti moja stajališta, a što se gluposti tiče ne sprdaš se sa njom nego doprinosiš istoj. Nisi ti kizo toliko jak da bi glupost za tebe bila nedostižna, bez brige.

Ne čini me sretnim, zapravo sam totalno indiferentan glede toga, a što se sina tiče, ima ga i Elton John i njegov muž, tako da ne znam zašto to spominješ.

Meni ne smetaju niti pederi niti homići niti sadomazohisti. Smetaju mi ljudi koji omalovažavaju tuđe stavove i tuđa mišljenja i svoja nazivaju progresivnima i jedinima koji su ispravni. Ako kažeš gay is ok, IQ ti odmah skoči za 20 bodova. Ako kažeš da si za da gajevi posvajaju djecu, IQ ti dodatno skoči za 20 bodova. Bitch please!!!

Onog dana kada ćete   se naučiti pristojnosti, kada ćete poštivat tuđe stavove i kada ćete napokon shvatiti što znači pojam tolerancija, onda ćemo moći raspravljati i ljudskim pravima i o mnogim drugim zanimljivim stvarima, a do tog dana ostaje samo flejm, nažalost.

p.s. ako ne dobijem barem 15 td-ova, proglasit ću ovaj forum homofobnim, mjestom gdje obitavaju katotalibani i ostali mrzitelji svega što je p****sko

X
13 godina
mystik kaže...

Od petog razreda ga može rušiti.  

Problem su prije svega roditelji, pa učenik sam i na kraju učitelji.....

Ok, ali kako si iz ovoga što si napisao došao do toga da su učenici veći problem od nastavnika?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 21:27 (ElektričnaOvca).
14 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
O čemu ti? Pa jesi li vidio kome sam odgovarao. Boli me dupe na kojem tečaju si/nisi bio. A da posjetiš oftamologa?

Oladi malo čovječe. Greške se događaju i što sad. Ja bi rekao da te dupe boli od nečeg drugog (if you know what i mean). Pošalji mi broj od svojeg psihijatra i stvar riješena.

X
12 godina
neaktivan
redneck kaže...

Kako god bilo,tko ne trza na ovakvo što,nema sa mnom što u društvu raditi..{#}

Tko god stvorio ovakvu ljepotu,samo mu mogu skinuti kapu..{#}

E, stisnuo sam palac gore zbog Mišure, ali...

Kaj nisi naveo da u svom društvu imaš i drage prijatelje homoseksualce? {#}

12 godina
neaktivan
izith kaže...

fuj, jelda?

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.6.2013 22:00 (veliki bebač).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice