Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.142.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
ihush kaže...

-kad malo razmisliš.. sve što je potrebno je psa (ženku-kuju ili peseka gejčića) naučiti govoriti neki od humanoidnih jezika (pa i klingonski) i pisati-potpisivati se. Tad bi takav udobor sklopljen svojevoljno mogao biti ... no zašto peseki? zašto ne ovce? ... one su tako meke, mile.. one su sexy. (taxista talijanac, priča Ocu..).

Dovoljan je i otisak šape. XD

Pa ni čovjek se ne mora znati potpisati-stavi X i to je to. Pas je bio primjer.

-ništa ne razumiješ.. -potreban je svojevoljan pristank obju strana za bilo kakakv ugovor. Biće (pesek ako ti je draži) to mora na nedvosmislen način dati do znanja, jer je preduvijet npr za suđenje (ludima se ne sudi) itd ali tad gube samostalnost odlučivanja, tj dobijaju skrbnika tj ne mogu sklopiti ugovor pa ni brak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

To su kruške i jabuke.

1.) Kod pedofilizma je uobičajeno da pristanak dolazi samo s jedne strane (startije osobe) a poterban je pristanak obje osobe (sposobne za pristanak).

2.) Na incest se gleda s prijekorom jer se pokazalo da potomci takvog spajanja imaju zdravstvenih problema, što je naravno neodgovorno i neprihvatljivo.

3.) Životinje - pogledaj pod 1.)

1. I kod poligamnih zajednica imaš pristanak sa svih strana. 

2. Istina, zato smatram da bi Država trebala intervenirati samo kada postoji opasnost za potomstvo.

3. Kako možemo znati dali je životinja dala pristak ili nije? Dali je životinja uopće svijesna da je u takvoj zajednici?

If you have a garden and a library, you have everything you need.
14 godina
Space Buddha kaže...
OriginalEXE kaže...

To su kruške i jabuke.

1.) Kod pedofilizma je uobičajeno da pristanak dolazi samo s jedne strane (startije osobe) a poterban je pristanak obje osobe (sposobne za pristanak).

2.) Na incest se gleda s prijekorom jer se pokazalo da potomci takvog spajanja imaju zdravstvenih problema, što je naravno neodgovorno i neprihvatljivo.

1. I kod poligamnih zajednica imaš pristanak sa svih strana. 

2. Istina, zato smatram da bi Država trebala intervenirati samo kada postoji opasnost za potomstvo.

3. Kako možemo znati dali je životinja dala pristak ili nije? Dali je životinja uopće svijesna da je u takvoj zajednici?

1.) Gdje sam ja spomenuo poligamiju? Ako se ti želiš upuštati u to, slobodno, meni ne smeta, dapače, bolje nego da varaš ženu :) Samo budi spreman na posljedice dvije žene u kući :P

3.) Upravo zato što ne možemo znati, ne smijemo pretpostaviti pristanak.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 21:52 (OriginalEXE).
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...

To su kruške i jabuke.

Nisu.

1) dijete može pristati

2) nebitno

3) životinja može pristati

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina
Pranja kaže...
OriginalEXE kaže...

To su kruške i jabuke.

Nisu.

1) dijete može pristati

2) nebitno

1.) 18 godina je prag nakon kojeg prestaješ biti djete i imaš pravo na potpuno samostalno odlučivanje. Do tada se smatraš djetetom (to nije tako samo kod seksualnih pitanja već i kod sklapanja ugovora, polaganja vozačke, konzumiranja alkohola itd.) To naravno nije optimalno riješenje zbog toga što netko sazrije sa 14, netko sa 17 a netko niti sa 30., no opće je prihvaćeno.

2.) i 3.) nadam se da se šališ.

WordPress ❤
13 godina
protjeran
OriginalEXE kaže...

1.) Gdje sam ja spomenuo poligamiju? Ako se ti želiš upuštati u to, slobodno, meni ne smeta, dapače, bolje nego da varaš ženu :) Samo budi spreman na posljedice dvije žene u kući :P

Nije stvar jer tebi smeta ili ne, nego u tome što to pred zakonom nije dozvoljeno. Ako ćemo dopustiti gayevima i lezbama da se žene i ako je glavni argument to što u zajednicu stupaju dvije odrase svijesne osobe, morali bi smo se ograničiti na broju - dvoje što je glupo. Odrasle osobe bi trebale moći stupiti i u poligamne zajednice. Ili ćemo ostaviti brak ovakav kakav je - zajednica između muškarca i žene, osnivanje obitelji itd. ili Država treba prestati brinuti o tome i pustiti ljude da budu s kime oni hoće (pod uvijetom da su sve strance odrasle i svjesne). Ostalo je debilizam i licemjerje.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 22:05 (Space Buddha).
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...

1.) 18 godina je prag nakon kojeg prestaješ biti djete i imaš pravo na potpuno samostalno odlučivanje. Do tada se smatraš djetetom (to nije tako samo kod seksualnih pitanja već i kod sklapanja ugovora, polaganja vozačke, konzumiranja alkohola itd.) To naravno nije optimalno riješenje zbog toga što netko sazrije sa 14, netko sa 17 a netko niti sa 30., no opće je prihvaćeno.

Da,ali mi moramo promijeniti i Ustav i zakone da to dopustimo-i dok to ne učinimo,zadrti smo. I glupi. Dajte ljudima prava! Oni su normalni!

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 22:06 (Pranja).
14 godina
Space Buddha kaže...
OriginalEXE kaže...

Nije stvar jer tebi smeta ili ne, nego u tome što to pred zakonom nije dozvoljeno. Ako ćemo dopustiti gayevima i lezbama da se žene i ako je glavni argument to što u zajednicu stupaju dvije odrase svijesne osobe, morali bi smo se ograničiti na broju - dvoje što je glupo. Odrasle osobe bi trebale moći stupiti i u poligamne zajednice. Ili ćemo ostaviti brak ovakav kakav je - zajednica između muškarca i žene, osnivanje obitelji itd. ili Država treba prestati brinuti o tome i pustiti ljude da budu s kime oni hoće (pod uvijetom da su sve strance odrasle i svijesne). Ostalo je debilizam i licemjerje.

Slažem se, i ako bude potpisivanje za isto, imaju moj potpis. Brak je ionako ugovor pa ne vidim zašto u isti ne bi moglo stupiti više osoba.

WordPress ❤
14 godina
Pranja kaže...
OriginalEXE kaže...

Da,li mi moramo promijeniti i Ustav i zakone da to dopustimo-i tok to ne učinimo,zadrti smo. I glupi. Dajte ljudima prava! Oni su normalni!

Sad vidim zašto te ljudi na forumu izbjegavaju :)

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...

Jel to zato što ti ne želiš da svi imaju jednaka prava?

Zločest si. I zadrt.

16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Nisu.

1) dijete može pristati

2) nebitno

S razlogom do određene starosti roditelji donose neke odluke umjesto djece. Naravno da može pristati, to ne znači da je ono u stanju procijeniti i donjeti odluku koja neće tom djetetu napraviti štetu, na nama je da zaštitimo djecu da ne rade štetu sebi, pa tako i pedofilima da ne rade štetu djeci.

Nije nebitno, polazimo od točke "nikome ne radi štetu", za incest znamo da povećava rizik štete, dakle nelogično ga je podržavati. To nema veze sa time dali mene i tebe smeta ili ne već naprosto da je rizik od štete velik.

Primjer?

I possess a skill to google.
17 godina
Space Buddha kaže...

Zašto je to trolanje? Država nebi smjela imati nikakvu ulogu u braku, brak bi se trebao ticati samo osoba koje u njega stupaju pod uvijetom da su punoljetne.

Da, zašto bi se država mješala brak?

Obzirom da se ovdje priča o "civilnom" braku, riječ je o društvenom odnosu koji je reguliran pravnim aktima i kao takav je podložan državi i mješanjima iste.

U suprotnom, nema smisla da "civilni" brak, kao instutucija, uopće postoji. Mislim, čemu nešto "ozakonit" ako u tome nemaš nikakav interes (a ja ne vidim interes države u braku), a da to nesmiješ/nemožeš regulirat prema svojim potrebama/zahtjevima?

18 godina

{#}  prije sat vremena prodjem autom kroz jedan moj kvart u kojem se odrzavao skup desne koalicije hdz-ruža & kompani.   tutnji s razglsa ruža:  "vidjet ce oni  19 svibnja!   bog i hrvati!"... i jbg dalje nisam cuo jer se udaljavam...ali uslijedio je pljusak s neba i uz smjesak sam ukljucio brisace.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
neaktivan

to je vjerojatno "bog" obavio nuzdicu nakon govora doticnih.

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
neaktivan

Baka mi se učlanila u HDZ (mladež) i danas joj je neki tip dofurao doma člansku iskaznicu koja izgleda kao kartica za bankomat, ali bez čipa.

Ne kužim šta će im to?

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Baka mi se učlanila u HDZ (mladež) i danas joj je neki tip dofurao doma člansku iskaznicu koja izgleda kao kartica za bankomat, ali bez čipa.

Ne kužim šta će im to?

Baka ti se učlanila u mladež?! {#} Stvarno su očajni!! (bez uvrede tvojoj baki) {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 0:22 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Ma sprdam se iz razloga što je ona sad kakti mladi regrut koji tek treba naučiti kako turit prste u pekmez, a da nitko ne skuži da su tamo bili.

Danas mi još kaže i da će mi ispeći omiljeni kolač ako budem išao s njom u nedjelju na glasanje.

Bruka ljudi, totalno se grozim politike, ali kolač je kolač...

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
17 godina
The Man kaže...

..

Bruka ljudi, totalno se grozim politike, ali kolač je kolač...

..

Da. kolači su jedno od boljih rješenja. Baka ipak pokazuje akumuliranu mudrost, iskustvo ... i rezultat tajnog recepta, kolači.

Istovremeno je to i unucima vrlo dobar alibi za glasanje (pranje ruku), tako da se nakon izbornih rezultata nijtko ne mora posipati pepelom. Bakini kolači, Kerumov pršut, pa sve do kofera s novcem, Sistem je isti, sve su ostalo nijanse.

btw, jel sad ta kartica nečemu vrijedi? jel to ko Xica za jeftinu klopu u stud.domu ili javni prijevoz? jel za neku banku unovčivo ili za nošenje oružja kao 007.. ??? Dal barem može glasati preko reda ako ima tu karticu ili parking u prvoj zoni? (razmišljam da si i ja nabavim neku karticu, pa koji su benefiti odnosno što daje konkurencija?).

15 godina
neaktivan
The Man kaže...

Ne kužim šta će im to?

Evo, čak i tu lažu! Starce u mladež učlanjuju, meh..{#}

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
thedream kaže...

Star si onoliko koliko se staro osjećaš. Možda je Manova baka u duši tinejdžerica. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.5.2013 9:07 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
thedream kaže...

Star si onoliko koliko se staro osjećaš. Možda je Manova baka u duši tinejdžerica. :)

Pa nego, maturanica, evo danas će na norijadu. Prvo u manduševac {#} pa pješke do Jaruna ili Bundeka.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
Danny_HR kaže...
thedream kaže...

- liberalizam/demokracija su neka moguća objašnjenja (inače neobjašnjivih kombinacija). Uz osnove bontona gdje se žene (gospoje) ne pita za godine. Teh.razvojem se vijek produljuje, kao i radno vrijeme-staž.. pa tako ne postoji jedinstvena granica (malo jedinstvenija je za djecu 18-21).

- sasvim drugačije objašnjenje npr, da su to osobe koje imaju mladež, bilo kao distinktivnu fleku na tijelu ili podmladak (jer imaju mladež) jednako kao što je članstvo u HAKu ako imaš automobil.

Ali.. još ništa u uporabljivosti same kartice? Jel to kao nekad, značka crvenog križa, onak' za frajere? Jel se može birati uzorak-desegn (kao što to nude banke) ma sto pitanja oko kartice, bez odgovora... {#}

16 godina
neaktivan

Prosvijetlite me

Od Nove godine na snazi je zakon po kojem bi se kažnjavale razno-razne gluposti (vrijeđanja, klevete, etc.) napisane na forumima, facebooku itd.

Zanima me je li itko dosad kažnjen za to?

Zadnjih se dana stvarno da pročitati svega i svačega, koliko vidim na facebook stranicama "Nisam vjernik" i "U ime svih obitelji"...

Dakle, što je s tim? Ili sam ja krivo skužio zakon?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
14 godina
Šef kaže... 

Zanima me je li itko dosad kažnjen za to?

Zadnjih se dana stvarno da pročitati svega i svačega, koliko vidim na facebook stranicama "Nisam vjernik" i "U ime svih obitelji"...

Haha, da, evo za one koji nemaju facebook da znaju što propuštaju{#}

18 godina

Pa i sada te mogu kazniti za bilo što napisano na Internetu po postojećem zakonu. Prije par godina je nadrljao onaj tip koji je na forumu izvrijeđao čini mi se nekog bivšeg vukovarskog gradonačelnika koji je na ime "duševnih boli" dobio neku ogromnu odštetu pa je uvredljivcu sjeo na plaću i to godinama. 

S jedne strane je zgodno kako je taj Internet "prostor slobode", ali s druge strane pored uobičajenih izljeva neukosti, primitivizma, nepismenosti, vulgarnosti ima tu i tamo i pisanja anonimaca kojima je jedini cilj difamirati nekoga i naštetiti mu izmišljanjem posve proizvoljnih priča. 

Koliko ja vidim, trenutno su na snazi dvije komplementarne tendencije u zakonodavstvu EU i zapadnih zemalja koje se tiču Interneta: zaštita privatnosti i osobnih podataka, ali i tendencija registriranja svih baza osobnih podataka, državnih i onih koje su skupile tvrtke na Internetu, kako bi se u slučaju neke istrage moglo lakše identificirati pojedinca koji je fokus istrage. 

This space for rent!
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Haha, da, evo za one koji nemaju facebook da znaju što propuštaju{#}

Mislim da ovakve akcije štete sekularizmu i civilnom društvu jer se nasilništvo ne percipira dobro u javnosti (s pravom).

This space for rent!
18 godina
This space for rent!
17 godina
ivan dragi kaže...
Danny_HR kaže...
thedream kaže...

Pa nego, maturanica, evo danas će na norijadu. Prvo u manduševac {#} pa pješke do Jaruna ili Bundeka.

Zanimljivo je bilo proci Trgom gdje te na nekoliko standova (jedan u Trenkovoj!?) zaustavljaju za obitelj i za djecu, a prek ceste djeca u brasnu i Zuji gledaju s kime ce ukaljat čudoređe.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan

Ajmo opet malo pulitike:

Tko je zapravo Milan Bandić {#}(by NewsBar)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
Pranja kaže...
OriginalEXE kaže...

Jel to zato što ti ne želiš da svi imaju jednaka prava?

Zločest si. I zadrt.

Nije on, ti si. Izjednačavaš homiće i pedofile {#}

I za kraj evo ti jedna kletva: Da Bog da ti sin kući zeta doveo {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice