Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
Nešto se svakako mora promijeniti, ali nisam siguran da je grad u stanju bilo što popraviti jer je to također politička kaljuža. U ovom slučaju ja kao socijalista sam prije na strani privatizacije/koncesije te firme gdje bi onda netko for profit išutao par (tisuća) guzica i doveo stvari u red. 

Ja sam više za to da grad upravlja svojim prijevozom, samo zbog toga što tržište ne pita ništa, a ipak mora biti malo socijalne komponente.

Nadam se samo da će nakon izbora gradonačelnik, ma tko on bio, opet dobiti ovlasti nad holdingom i napraviti je*enu čistku, tako da kasnije može sve funkcionirati kako treba.

Boga molim da to bude nekakva nestranačka osoba.

Edit: link je dobar, a Banditos je svašta financirao pa tako i kipove majke Tereze, portale, teniske podloge u Sarajevu, famozni trg u Kninu...itd..itd... milijunčeki samo cure

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 15:03 (eevek).
18 godina
eevek kaže...
Drago kaže...
Nešto se svakako mora promijeniti, ali nisam siguran da je grad u stanju bilo što popraviti jer je to također politička kaljuža. U ovom slučaju ja kao socijalista sam prije na strani privatizacije/koncesije te firme gdje bi onda netko for profit išutao par (tisuća) guzica i doveo stvari u red. 

Ja sam više za to da grad upravlja svojim prijevozom, samo zbog toga što tržište ne pita ništa, a ipak mora biti malo socijalne komponente.

Nadam se samo da će nakon izbora gradonačelnik, ma tko on bio, opet dobiti ovlasti nad holdingom i napraviti je*enu čistku, tako da kasnije može sve funkcionirati kako treba.

Boga molim da to bude nekakva nestranačka osoba.

Jedan Bandić, jedan Bog!

Kladim se da će dobiti izbore bez po frke i sve po starom.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Ne znam, osobno bi više volio vidjeti duplo manji prirez a efikasnije utrošen, pa razliku uplaćivati u kakvo životno osiguranje ili dobrovoljni mirovinski, nedavno sam baš krenuo s tim (oboje), po 30e od plaće. Doduše i banka mi je time (ugovaranjem) uvjetovala dobivanje jednog kredita (visine, roka otplate) u koji sam ušao, valjda će se isplatiti, i kredit, i ta štednja od parsto kn od plaće mjesečno.

Ono čime se sprdam čitavo školovanje, da ćemo svi u konobare tj. da smo zemlja konobara, na kraju će me i snaći u rentanju apartmana, no bojim se da tako čiste i jednostavne love više nema nigdje u ovoj zemlji.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Jedan Bandić, jedan Bog!

Ma to bez sumnje, kao 1+1. Šteta jedino ovog Ferdeljija, ne čini mi se kao bezidejan i bez potencijala. Mislim da bi Zagreb njegovim dolaskom barem po pitanju sređivanja financija dobio određenu korist, a Bandić hehe, ma to je Bog, možemo mu soli na rep staviti.

Troši novac građana, bez daljnjeg, ali dosta je i napravio - moram reći da mi Zagreb neusporedivo atraktivnije i kvalitetnije izgleda danas u odnosu na primjerice 2000. godinu, bez imalo subjektivnosti.  Naravno, netko će reći - kako neće kad je 50g. na vlasti, ali srušite/-mo ga onda. {#} Neka opasna glasačka mašinerija (valjda redom iz BiH) čim se njemu ne more na kraj..

15 godina
Drago kaže...

http://www.24sata.hr/politika/daruje-milan-bandic-izdvojio-30000-kn-za-druzbu-zmajeva-276064

Fora mi je kako je dao lovu udruzi (tajnoj, btw) kojoj sam pripada

Pa treba čovjek platiti članarinu.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Nije mi jasno...Bandica bi trebalo u Na rubu znanosti istrazit...

Stvarno je fenomen...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

http://www.24sata.hr/politika/daruje-milan-bandic-izdvojio-30000-kn-za-druzbu-zmajeva-276064

Fora mi je kako je dao lovu udruzi (tajnoj, btw) kojoj sam pripada.

Huh?

:)
18 godina
Tonči kaže...
Drago kaže...

Huh?

Pa prva rečenica. Dao gradski novac, ne svoj. 

Dobri su i ovi kruničari i molitelji....

This space for rent!
17 godina
eevek kaže...
..

Edit: link je dobar, a Banditos je svašta financirao pa tako i kipove majke Tereze, portale, teniske podloge u Sarajevu, famozni trg u Kninu...itd..itd... milijunčeki samo cure

za prošlih izbora donirao jednom BiH gradu 1mil., pravi mecena.

-žalosno je jedino što je za klasu bolji od ostatka konkurencije za to radno mjesto.

Drago kaže...
.. 

Jedan Bandić, jedan Bog!

-da.

thedream kaže...
..

Troši novac građana, bez daljnjeg, ali dosta je i napravio - moram reći da mi Zagreb neusporedivo atraktivnije i kvalitetnije izgleda danas u odnosu na primjerice 2000. godinu, bez imalo subjektivnosti.  Naravno, netko će reći - kako neće kad je 50g. na vlasti, ali srušite/-mo ga onda. {#} Neka opasna glasačka mašinerija (valjda redom iz BiH) čim se njemu ne more na kraj..

-loš je kriterij da se nešto napravilo, napravilo bi se i bez njega. Što je točno-konkretno napravio ON? Hodao u čarapama po grobu, mahao lopatom na snijeg, .. postavio svoje poltrone koje mu vire ko uložak iz guze na ključna mjesta i zato je nedodirljiv. Kao što spomenute donacije nije dao on is zvog džepa nego gradski novac, ne treba mu uzimati za zaslugu trošenje na funkcioniranje grada, to mu je posao za koji je plaćen. Ako nije zadovoljan, možemo se mijenjati ili nek se makne (mada sam radije da on ostane, zato jer on ipak nekog vraga radi-napravi... tj. on je dovoljno jak da uspije progurati projekte, koje nitko drugi zbog raznih interesa nebi mogao progurati ili bi previše kompromisa bilo na putu realizacije).

-u nekom drugačijem vremenu, gradonačelnik je dobitak na bečkom lotu (svoj novac) pretvorio u maximirski park, ovo je slično samo po tome što pretvara gradski novac u svoj i tako se ponaša.

-uz svaki posao ide i određena odgovornost kao i nagrada (plaća). Možemo mu dodijeit 'orden Bandića' za postignuća na foteljaškom planu, skinuti kapu (ili gaće kad nas naguzi) za sve uspjehe, ... dječi vrtići? Tko snosi odgovornost? Ako ne snosi odgovornost, zašto bi si pripisivao zasluge, ili-ili.

- no Dragina ideja o privatizaciji kao rješenju, jako opasno za konkretan posao javni prijevoz.. monopol i interesi grada koji npr mora održavati i nerentabilne linije-koncesija. ŠBB-KBB? Katastrofa na kvadrat. Javni prijevoz, smeće, ... sve ostalo što se tiče funkcioniranja društva ne smije biti privatna prčija (da ne ubacujemo školstvo, zdravstvo, policiju..). Smije ako su pravila-društvo sređeni, ali kod nas nisu, smije ako postoji efikasna kontrola, kod nas ne postoji. Smije ako postoje sankcije za malverzacije... kod nas je Čo dobio branje kuruze što je to naspram ne plaćanja RTV pristojbe za onu staricu.... -ne, nismo StarTrekovsko društvo da bi tako nešto kod nas funkcioniralo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:17 (ihush).
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Tonči kaže...
Drago kaže...

Huh?

Pa prva rečenica. Dao gradski novac, ne svoj. 

Dobri su i ovi kruničari i molitelji....

A tek sad vidim, na mobitelu je bilo čudno. Svašta. Svijet ide k vragu i bez sutrašnje nuklearne zime.

17 godina
neaktivan

Meh, ako Ping Pong (c) okine rakete, vjerojatno ce mu sletjet u dvoriste prvo...

Ako kojim slucajem i izazovu kakvu masovniju stetu ili zapocnu globalni nuklearni rat - treba ostati pozitivan! Primjerice, kapitalizam ce pasti {#}

Imat cemo priliku izgraditi novi sustav baziran na razmjeni cepova boca i dvoglavih krava {#}

Malo zahebavam, ali najiskrenije - od globalnog nuklearnog rata uopce nisam uplasen, vec vise uzbudjen! Sve bi se promjenilo ravno preko noci, a pravila bi postala adjust or die.

Bio bi to vrhunski challenge... a ne nekakvo bedasto iskakanje s padobranom!

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:54 (Deus ex machina).
17 godina
odjavljen

Globalni nuklearni rat s kim? SK je sama. Kina je nevjerojatno narasla zbog trgovine s ostatkom svijeta, Rusi se također bogate na taj račun (pojedinci i grupe kao kod nas). Rusija im je već jasno rekla da odhebu, Kini ne pada na pamet ratovati s vlastitim tržište. Nitko ne želi nuklearni rat osim tih idiota.

Najbolje što se svijetu može dogoditi je da SAD, JK, Rusija i tko god još stigne istrese par stotina tisuća granata i taktičkih nuklearki na PjongJang (ili kako se već piše) i konačno završi s tim. Svaki dan trajanja rata je samo šteta za JK i Japan, a tako i cijeli svijet. SK će pasti vlada i ostatak naroda koji preživi bit će konačno slobodan.

18 godina
neaktivan

uh, sva štetašto je tawals na bolovanju pa nemamo eksperta za tajna društva, ezoteriju i ostale prekorubne pojavnosti na raspolaganju... da nas malo uputi u družbu zmajeva, njihovo članstvo etc...

{#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
18 godina
odjavljen

Ma nis od tog rata, ovaj krmak iz SK se samo nabrijava, za kaznu bi mu trebalo jednu raketu nabit u pak.

http://isvijet.com.hr
17 godina
neaktivan

Ma znam, zato i kazem "nekom slucajnoscu"

Sta ja znam... raketa se pokvari pa sleti Putinu u ljetnikovac, ovaj pijan pa misli da ga je Chin Chun Chong (kineski prezidente), pa okine njima tri-cetiri onako pod gasom, onda Kinezi dignu nos i posalju nekoliko u Ameriku... na kraju se u sve to ukljuce veseljaci samoubice iz Afgana koji ne mogu bas trcati/plivati do US, pa onda ovako odu na maraton do Europe i tamo dignu u zrak par sto ljudi, pa onda Nijemci bace paradu s EU na pod i otkriju cyborg-Hitlera kojeg su cijelo ovo vrijeme cuvali u tajnoj nadi da ce ipak vladati svijetom...

Eto, sizgo, dao sam moguci scenarij sto sam bolje mogao {#}

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
17 godina
Deus ex machina kaže...

Ma znam, zato i kazem "nekom slucajnoscu"

Sta ja znam... raketa se pokvari pa sleti Putinu u ljetnikovac, ovaj pijan pa misli da ga je Chin Chun Chong (kineski prezidente), pa okine njima tri-cetiri onako pod gasom, onda Kinezi dignu nos i posalju nekoliko u Ameriku... na kraju se u sve to ukljuce veseljaci samoubice iz Afgana koji ne mogu bas trcati/plivati do US, pa onda ovako odu na maraton do Europe i tamo dignu u zrak par sto ljudi, pa onda Nijemci bace paradu s EU na pod i otkriju cyborg-Hitlera kojeg su cijelo ovo vrijeme cuvali u tajnoj nadi da ce ipak vladati svijetom...

kaj si ti...nova baba Tanga? {#}

dobra dobra...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

mah {#}, ni blizo, tawals je bog!

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-loš je kriterij da se nešto napravilo, napravilo bi se i bez njega. Što je točno-konkretno napravio ON? -> a kasnije:

Ako nije zadovoljan, možemo se mijenjati ili nek se makne (mada sam radije da on ostane, zato jer on ipak nekog vraga radi-napravi... tj. on je dovoljno jak da uspije progurati projekte, koje nitko drugi zbog raznih interesa nebi mogao progurati ili bi previše kompromisa bilo na putu realizacije).

Mindfucked sam.

18 godina
neaktivan

čekam da burze odreagiraju, tek tad ću se zabrinuti ...

btw. tko mi je gore dao td {#}, "Tawals is a blessing-bringing god of the meadows and fields.." {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 18:27 ((s)izgoreo).
15 godina
A di su gušteri?
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
A di su gušteri?

Evo ih!!!!

17 godina
odjavljen

Da, Iggy je radnik ZET-a. Svi su gušteri i radnici ZET-a.

{#}{#}{#}

17 godina
thedream kaže...
..napravio ON? -> a kasnije:

.... tj. on je dovoljno jak da uspije progurati projekte..

Mindfucked sam.

-naravno. Jer ja nemam 'jednu istinu' jedan odgovor na sva pitanja. On je dovoljno jak da balansira između dviju glavnih stranaka već desetljeće i drma glavnim gradom. Jak je, nije glup. Da imam neku firmu-Holding, možda bi ga zaposlio kao managera. Ali ne vidim razlog da ga se hvali kako je on nešto napravio našim novcem, dok su posao odradili konkretni ljudi. On je ''samo'' naredio i progurao neki plan, dobar ili loš i u tom je maher. (samo je u zagradi, jer nije to sam' tak). Recimo da su mi on i Kerum, slični, osim što je kerum sirovina, ružniji, gluplji, i ima seku u saborskoj klupici odnosno gradskoj fotelji. Kad ona drekne kritičarima fekalije odu u pelene i sjednica je gotova. Banditić je čak simpa. Ponekad čak napravi neko dobro djelo (a da nije bio prisiljen zavrtanjem ruke). Zato nisam prtiv njega 100%, tj koliko god sam protiv, toliko nekog drugog nema (Ferdelji nije konkurencija, zapravo ni za njega se ne može znati kakav bi bio s carskom krunom na glavi, osoba koja nakon tjedan dana izgubi ministarsku fotelju nije klasa koja konkurira ćarapastom hodaću po mrtvima (grobovima)).

Da je Bandić USA citizen zasigurno bi bio neki maskirani super junak, ili bar frajer po kojem se snimaju filmovi.

Bio je pingpong na dnevniku, ima neki pištoljćić i pucketa njime... uf. Zastrašujuće. (ovo čak nije sarkazam, od maloumnika se lucidna osoba stvarno mora bojati).

Ali, eto izašao popis rajskih oaza i vlasnika novca koji se tamo nalazi (nisam!). Bit će zanimljivo štivo, kad jednom EU birokracija to pravno pročešlja možda i završi kriza.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ma to sigurno, u SAD-u bi najmanje talk-show imao {#}, doduše više show, manje talk - poznavajući mu javne nastupe, a što se njegovog eventualnog naslijeđa tiče, mislim da ćemo se opet suočiti s onom - i nakon Bandića - Bandić. Nakon toliko godina na vlasti neizbježno je postati benchmark, kako za sranja tako i dobro odrađene projekte.

Mislim da će dobiti posljednji mandat a da onda sam odlazi. Yep, I said it - sam odlazi, mislim da će, dobije li mandat, ovo biti njegov posljednji.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Shody_1994 kaže...

Ja uopće ne kupujem ZET kartu ...

Ako dođe kontrola, kažem da nemam i da mu nisam dužan pokazati osobnu iskaznicu nikome, a kamoli njemu. Ako kaže da će zvat policiju lijepo izađem vani, pa nek trči zamnom, slobodu kretanja mi ne može zabranit...

IDužan si mu pokazati osobnu.

Zašto to govoriš. Nije mu dužan pokazat osobnu. Kontrolor radi na crno i sve šta Zet zaradi od prodaje karata je na crno. Kako onda neko ko radi na crno može nekoga legitimirat. O čemu vi pričate. Znam da ima puno ovih iz Zeta i ZGH po forumima pa upadaju bez padobrana sa ovakvim i sličnim biserima. Ajde nam reci po kojem to zakonu mora iko pokazat kartu kontroloru a i policija po kojem zakonu može reć osobne podatke kontroloru Zeta. Ajde pojasni!

13 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Jel vama ima ovo smisla?

http://paralelahr.wordpress.com/2013/03/08/sta-reci-kontroloru-i-vozacu-u-jgp-kada-vas-pitaju-dali-imate-voznu-kartu/

Zanima me dali je istina da ZET ne placa porez na karte koje prodaje? Ako i ne placa, zasto prema ovom clanku onda mi nismo duzni platiti tu uslugu, to mi bas nema smisla? Iako se clanak odnosi na Split odnosno njihov javni prijevoz, u slucaju da ZET ne placa porez na karte koje prodaje, preptpostavljam da bi se onda i na njega ovo odnosilo.

Tribala si pročitat sve pa bi ti bilo jasno da sve te firme javnog gradskog prijevoza rade posluju nezakonito po istoj shemi. Šta važi za jednu važi i za sve ostale. Provajte vidit koliko grad Zagreb izdvaja svaki misec za Zet iz gradskog proračun. svi troškovi su pokriveni. Od  onoga  što Zet zaradi prodajom karata ne ide ništa nikada ni u gradski ni u državni proračun. Ide sve u džepove nečije i u offshore kompanije i ko zna di. Jeli vama jasno šta radite tj. šta plaćate. Znate li o kojoj se lovi radi. Ne možete ni zamisliti. Sve vama pred očima. Aj to jednom zasvagda da svi provjerimo. Crno na bilo! Sve papire na stol neka izbaci grad Zagreb. Koja korist od svih ovih tema po forumima, kad ćete sutra svi opet dat neku lovu za te karte. 

16 godina
neaktivan
melinda kaže...

Tribala si pročitat sve pa bi ti bilo jasno da sve te firme javnog gradskog prijevoza rade posluju nezakonito po istoj shemi. Šta važi za jednu važi i za sve ostale. Provajte vidit koliko grad Zagreb izdvaja svaki misec za Zet iz gradskog proračun. svi troškovi su pokriveni. Od  onoga  što Zet zaradi prodajom karata ne ide ništa nikada ni u gradski ni u državni proračun. Ide sve u džepove nečije i u offshore kompanije i ko zna di. Jeli vama jasno šta radite tj. šta plaćate. Znate li o kojoj se lovi radi. Ne možete ni zamisliti. Sve vama pred očima. Aj to jednom zasvagda da svi provjerimo. Crno na bilo! Sve papire na stol neka izbaci grad Zagreb. Koja korist od svih ovih tema po forumima, kad ćete sutra svi opet dat neku lovu za te karte. 

Muško sam. {#}

Pročitao sam komentare niže, nisam baš sve pročitao jer ima puno toga tamo, valjda razumiješ. Kako ja uopće mogu vidjeti kamo novac odlazi? Odnosno, kako si ti vidjela taj podatak? Mislim da je stvar sa fiskalnim računom stvar prodajnog mjesta, a ne zet-a, ne dobivaš fiskalni račun ako kupiš kartu u busu, jer ga nisu dužni izdati, dok jedan kiosk ionako ima fiskalnu blagajnu pa onda izdaje i takav račun.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 22:38 (Minoza).
13 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Minoza kaže...

Jel vama ima ovo smisla?

http://paralelahr.wordpress.com/2013/03/08/sta-reci-kontroloru-i-vozacu-u-jgp-kada-vas-pitaju-dali-imate-voznu-kartu/

Zanima me dali je istina da ZET ne placa porez na karte koje prodaje? Ako i ne placa, zasto prema ovom clanku onda mi nismo duzni platiti tu uslugu, to mi bas nema smisla? Iako se clanak odnosi na Split odnosno njihov javni prijevoz, u slucaju da ZET ne placa porez na karte koje prodaje, preptpostavljam da bi se onda i na njega ovo odnosilo.

Ja sam baš danas kupio kartu na Tisak kiosku i dobio lijepo račun (fiskalna blagajna) na kojem piše: Osnovica: 9.60kn i Porez: 2.40kn.

Eh sada kako je baš na zetovim blagajnama, to neznam.

Ha ha ha ha.......A kako je moguće da fiskalna blagajna obračuna išta kada po Zakonu o fiskalizaciji Zet nije obveznik fiskalizacije. Vidi članak 5. stavak 1. Zakona o fiskalizaciji. Aj nam pokaži stvarne knjigovodstvene dokaze da je 2.40 kn poreza zaista ušlo u proračun. Toga dokaza nema, ne postoji. Fiskalne blagajne služe da se ovakvi obmanjuju. Vidiš, ti si sretan da ti piše porez na karti 2.40 kn. Ti si sada miran, dalje od toga ne vidiš. Aj u Fini ili poreznoj zatraži podatke o tih 2.40 kn paš vidit koje ćeš odgovore dobit.

16 godina
neaktivan
melinda kaže...

Ha ha ha ha.......A kako je moguće da fiskalna blagajna obračuna išta kada po Zakonu o fiskalizaciji Zet nije obveznik fiskalizacije. Vidi članak 5. stavak 1. Zakona o fiskalizaciji. Aj nam pokaži stvarne knjigovodstvene dokaze da je 2.40 kn poreza zaista ušlo u proračun. Toga dokaza nema, ne postoji. Fiskalne blagajne služe da se ovakvi obmanjuju. Vidiš, ti si sretan da ti piše porez na karti 2.40 kn. Ti si sada miran, dalje od toga ne vidiš. Aj u Fini ili poreznoj zatraži podatke o tih 2.40 kn paš vidit koje ćeš odgovore dobit.

Vidi šta sam gore napisao. Oni niti ne izdaju fiskalni račun, to je stvar prodajnog mjesta. Kud ta lova ide, to ne znam. Zato pitam kako uopće to građanin može vidjeti?

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 22:42 (Minoza).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Minoza kaže...

Jel vama ima ovo smisla?

Ma ta babetina je luda. Njoj fali pene i zbog toga je ovako nadrkana.

Ti si garant iz Zeta ili zagrebačkog holdinga. Ko god nema nikakvih znanja i argumenata obrazlaže ka ti. Baš si me uvjerio. Fala ti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice