Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.281.115
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mene to oduvijek zanima, ali iz nekog razloga uvijek me preskoče kad gledaju karte. Žarko ih želim izignorirat na najjače, ali uvijek me preduhitre u tome i krenu srat nekom klošaru, klincu ili staroj curi. Čak sam ih jednom htio potapšat po ramenu i pitat dal im moja karta smrdi i koji se kur** prave grbavi, ali nisam htio radit scene.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...
..

btw, zetovci ih nemaju pravo pozvati, provjereno. U 'aferi ZET i policojti', čak se pokušalo kao slučajno naišao policajac, u civilu, van radnog vremena i sl. ali je strpano pod tepih.

Ne da mi se odgovarati na sve... Niti policija radi po pravilniku ZET-a, niti stoji tvrdnja da ih ne smiju zvati.

Dapače, bile su varijente da će ići zajedno.

- Sad ipak kažeš da policija ne radi po pravilniku ZETa, OK.

- da, točno 'bile su varijante' .. i ? Što to govori? Ne idu zajedno, jer nema pravne osnove.

Policiju smije zvati svatko, međutim ukoliko je neopravdani razlog, snosit će posljedice. Naplata karata, uzimanje podataka za ZET nije posao policije, upravo zato 'bile su varijente' su ostale samo varijante. ZETovcima ostaje samo fizička sila kao način kako doći do cilja. Tu je zakon malo ćorav, tj pušta im... i stim se slažem, jer je to ipak vožnja bez karte, zakoni nebi smjeli štititi prekršitelje više nego što štite nevine ili oštećene.

.. rješenje koje bi bilo daleko optimalnije je besplatan prijevoz, ali to nije profitabilno kao gradnja fonatna ili posljednji proljev s potvrdama za vrtić (koje će sad kao nepotreban trošak sanirati grad). ZET je samo jedna kapu u Holdingovom Gradskom moru mutnih poslova, kondukteri su samo 'gorile' koje utjeruju reket za bossove.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
Pranja kaže...

Svaki grad ima svoje ovlasti za komunalnog redara-jbg,nema univerzalnog pravilnika za cijelu HR.

Ugl,da skratimo priču-kontrolor ima ovlasti komunalnog redara a to mu daje pravo na navedene ovlasti koje je Električna Ovca izdvojio-imate i detaljnije propise (kao o vozilima i pokretnim objektima) ali relevantniji su ZET-ovi.

Kontrolor NEMA ovlasti komunalnog redara, a komunalni redar NEMA ovlasti uzimati ničije osobne podatke, niti je ijednome od njih itko dužan dati osobne podatke. Ne znam zašto forsirate nešto što NIGDJE NE PIŠE?!

To ide i Iggy-a, koji tvrdi da je dao link gdje to jasno piše, ali NE PIŠE. Na stranicama MUP-a piše da te kontrolor smije tražiti KARTU, ne i osobne podatke. I dok mi netko ne dokaže suprotno, tvrditi ću ovo sve uvjerenije, jer sve što sam do sada pročitao govori u prilog ovome što pišem ovdje.

Zašto to radite, koja vam je to fora? Jeste li uopće pročitali linkove koje ste dali, jer očito sam svoje vrijeme trošio potpuno bezveze vjerujući ljudima koji pričaju da znaju što pričaju?

Zakon o komunalnom gospodarstvu (čl. 18.) ima točno navedene ovlasti komunalnog redara - niti jedna od njih nije uzimanje osobnih podataka. ZET-ov interni pravilnik može zetovcima komotno poslužiti za obrisati si dupe (ako uopće postoji nešto što to definira).

ALI bilo tko te može tražiti što god želi - hoćeš li mu ti dati osobnu ili guze, tvoja je stvar (osim za osobnu, koju moraš policiji dati na uvid ako te zatraži, ali te niti oni ne smiju tražiti bez opravdanog razloga). Nije ovdje pitanje tko te što SMIJE tražiti, već što si ti DUŽAN dati. A dužan si pokazati kartu kontroloru. Nisi mu dužan pokazati osobnu. Capiche?

Gledam te!
14 godina
odjavljen

Tramvaj je difiniran kao komunalni objekt/površina a kontrolor kao komunalni redar. Komunalni redar ima ovlasti tražiti osobne podatke/osobnu iskaznicu na komunalnim površinama,a ukoliko to odbiješ može pozvati policju da to učini umjesto njega. Kapiraš?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina
Pranja kaže...

Tramvaj je difiniran kao komunalni objekt/površina a kontrolor kao komunalni redar. Komunalni redar ima ovlasti tražiti osobne podatke/osobnu iskaznicu na komunalnim površinama,a ukoliko to odbiješ može pozvati policju da to učini umjesto njega. Kapiraš?

Ne kapiram. Nemam pojma tko definira tramvaj kao komunalni objekt/površinu (može link?). Ali sve da i je tako, kontrolor i dalje nije komunalni redar. I da, svatko može pozvati policiju. Ali te nema pravo zadržati, a još manje te pokušati fizički 'uvjeriti' da moraš dati osobnu ili da ne smiješ otići. Jednom kad si izišao iz tramvaja, više nisi na 'komunalnoj površini', tako da ti može staviti soli na rep...

BTW, otkud izvlačite te gluposti? Zašto Vam je toliko bitno da ljudi budu dezinformirani? Zašto je fora kad ljudi žive u strahu, ne znaju svoja prava i kada ih se može muljati na svakom koraku? Pa ne mislite valjda da je slučajno što ono na MUP-ovim stranicama baš onako piše? Svatko s imalo mašte će pročitati da moraš kontroloru pokazati osobnu, iako to realno nigdje ne piše...

Ja bi radije da se ljudi bune, pa ako treba i da nitko ne plati kartu, pa neka ukinu javni prijevoz ili neka konačno stvarno i postane javan.

Gledam te!
15 godina

Za one koje zanima, grad Zagreb ima odluku o komunalnom redu koja definira ovlasti komunalnih redara i što je njihov posao. Koliko ja znam kontrolori u tramvajima nisu komunalni redari ali krhko je znanje (s godinama sve krhkije).

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Što kaže Aa-d00d, nego šta velite o pederima...

Ovo "ima li me zetovac pravo legitimirati" itd, je prežvakano jedno 20 puta na sajtu Legalis, i koliko vidim ni po najnovijemu postu koji sam našao na tu temu (http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/58838-ovlasti-zetovaca?highlight=legitimirati) bez obzira da li si se legitimirao ili ne, nema te pravo zadržati niti dodirivati ako mu to zabraniš.

Što se legitimiranja općenito tiče, osobnu ima pravo pitati svatko, kao što i svatko od nas to smije pitati bilo koga, ali kazniti te mogu samo ako je ne predočiš na zahtjev policiji, carini i drugim tijelima "javne vlasti", a inače kazne nema. Tko se na zahtjev službene osobe ne legitimira, a ova ne spada u gornje kategorije (primjerice, portir na ulazu u zgradu), može mu biti odbijena usluga, zapriječen pristup nekoj ustanovi itd. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.4.2013 23:49 (Drago).
18 godina
Drago kaže...

Što kaže Aa-d00d, nego šta velite o pederima...

Ovo "ima li me zetovac pravo legitimirati" itd, je prežvakano jedno 20 puta na sajtu Legalis, i koliko vidim ni po najnovijemu postu (...) bez obzira da li si se legitimirao ili ne, nema te pravo zadržati niti dodirivati ako mu to zabraniš.

Ma mislim, koje su to fore? Tek to je tema za "Što se događa s našim društvom?" - ljudi koji ne znaju pravo stanje stvari, ali bez ikakvih kočnica odgovorno tvrde da ne možeš ništa, sasvim nevezano o kojoj se temi radilo (i onda ti još lupe TD, nek se nađe). Eto, to se događa. Mene je sram...

Gledam te!
13 godina
neaktivan
Fiskalne blagajne su obmana. Pogledaj članak 5. Zakona o fiskalizaciji. To što ti je porez naveden na voznoj karti je finta. Provjeri u poreznoj jeli taj porez stvarno i plaćen pa ćeš vidit o čemu se radi. Šta će Zet-u fiskalne blagajne, pored ovog članka ispod.

Zakon o fiskalizaciji

Članak 5.
Iznimno od članka 3. ovoga Zakona, obveznikom fiskalizacije ne smatra se porezni obveznik za ostvarene promete u sljedećim djelatnostima:
1. prodaja karata ili žetona u putničkom prometu,
2. naplata cestarine,
3. punjenje naftnim derivatima aviona na avioservisima,
4. prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda na tržnicama i otvorenim prostorima,
5. prodaja proizvoda i/ili usluga u poštanskom prometu itd.
16 godina
neaktivan

Kolko postova o ZETu a Sjeverna Koreja samo što nije stisnula crveni gumb. Di su teorije zavjere, geostrategija, usporedba vojnih snaga, oće li,neće li, šta se to događa s našom temom? {#}

Bears, Beets, Battlestar galactica!
17 godina
odjavljen

"Akcije Sjeverne Koreje sve kompliciraju. Moguće je sada i kako neće više bit šestostranih razgovora o rješenju nuklearnog pitanja na korejskom poluotoku", rekao je danas glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Rusije Aleksandar Lukašević podsjećajući novinare da je Rusija kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a danas ponovila da Pjongjang krši rezoluciju rezoluciju Vijeća sigurnosti te da je ponašanje Sjeverne Koreje neprihvatljivo. 

Čini se da su i Rusi već iziritirani ovim luđakom...

:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 9:45 (Tonči).
14 godina
DwightSchrute kaže...

Kolko postova o ZETu a Sjeverna Koreja samo što nije stisnula crveni gumb. Di su teorije zavjere, geostrategija, usporedba vojnih snaga, oće li,neće li, šta se to događa s našom temom? {#}

Njihovi "projektili" od par kilotona razorne moći su stvarno smiješni naspram nevjerojatnog, više tisuća puta moćnijeg, megatonskog naoružanja s kojim raspolaže SAD (možemo biti sretni da su tako pitom i miroljubiv narod {#}) tako da sve manje vjerujem da bi moglo biti rata na globalnoj skali.

Ali da mogu izravno ugroziti Seoul, nažalost mogu - ako uspiju lansirati nešto što im neće pasti u dvorište te što zaista može uspješno detonirati. Tehnološki su realno zapeli u pedesetim ili ranim šezdesetim godinama prošlog stoljeća.

Sve mi se čini da se to svodi na onu staru - "Pas koji laje ne grize".

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 1:40 (pr0n_addict).
18 godina

Ping Pong (copyright F1-Ivo) stvarno zasluzuje atentat. On i bilo tko drugi tko zvecka nuklearnim oruzjem.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Ping Pong (copyright F1-Ivo) stvarno zasluzuje atentat. On i bilo tko drugi tko zvecka nuklearnim oruzjem.

Sve se mislim da je to zbog Mayanskog proročanstva. Očito je neki Mayanski IT-ovac krivo odradio posao pa su fulali kojih par mjeseci. Jedna prigodna:

17 godina
Drago kaže...

...Ovo "ima li me zetovac pravo legitimirati" itd, je prežvakano jedno 20 puta na sajtu Legalis, i koliko vidim ni po najnovijemu postu koji sam našao na tu temu (http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/58838-ovlasti-zetovaca?highlight=legitimirati) bez obzira da li si se legitimirao ili ne, nema te pravo zadržati niti dodirivati ako mu to zabraniš.

Što se legitimiranja općenito tiče, osobnu ima pravo pitati svatko, kao što i svatko od nas to smije pitati bilo koga, ali kazniti te mogu samo ako je ne predočiš na zahtjev policiji, carini i drugim tijelima "javne vlasti", a inače kazne nema. Tko se na zahtjev službene osobe ne legitimira, a ova ne spada u gornje kategorije (primjerice, portir na ulazu u zgradu), može mu biti odbijena usluga, zapriječen pristup nekoj ustanovi itd. 

-i bez obzira na prežvakanost, mora se ponavljati.

-dodatak. Policajac nesmije dati te podatke trećoj osobi (kad bi ga ZETovci pozvali), jer nema ovlaštenje za dijeljenje osobnih podataka.

-problem kod gornjih primjera, npr portir na vratima, ne propušta te u određeni zatvoreni prostor, uslugu.. dok je kod vožnje javnim prijevozom situacija sasvim suprotna. Za ulazak nije potrebna identifikacija, kontrolor je traži naknadno. Po svemu (u zakonu), jedino što ima pravo je izbaciti osobu koja ne želi pokazati ili platiti kartu. Naravno bez upotrebe fizičke sile, odnosno (kao i policija) može odgovarati za grubost i sl (jednako kao policija). Naravno, male šanse su da bi bili kažnjeni, opet jednako kao policija, ali dešava se da se policija kazni kad sud utvrdi ...

-kad se kontrolori drže internog naputka, tad jednostavno zaustave vozilo i ne dozvoljavaju vožnju dok osoba ne iziđe ili udovolji njihovim zahtijevima (nepraktično s tramvajima).

.. čak mi pada napamet da bi u tom trenutku policija mogla intervenirati protiv osobe koja ometa odvijanje prometa, tj formalno je jednako da ta osoba stoji na prometnici... tad bi policija mogla tu osobu ukloniti, prijaviti-kazniti za to djelo ali opet ne smije dati podatke kontroloru. Samo je (pravno) pitanje dali je za to ometanje prometa odgovorna osoba ili kontrolor koj je naredio zaustavljanje.

Ping-Pong.. nije interesantan dok ne vidimo divixe raznih Tomahawka i Comanchea u akciji. Parada 'odlučnih vojnika' s transparentima je manje atraktivna od geypridea za lurkanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 9:33 (ihush).
16 godina

Sj. Koreja i napad su čisti vic. Pa te idiote bi prvo Kina sravnila sa zemljom jer već im dulje vrijeme stara "braća" idu na onu stvar. Moć same Sj. Koreje ne treba komentirati. Izdržali bi ravno pola dana.

Što se ZET-a tiče {#}

http://www.vecernji.hr/zagreb/zetovci-zele-vece-kazne-svercere-pravo-legitimacije-clanak-534274

14 godina
neaktivan

Naravno da rata u Sj. Koreji neće biti jer D. Icke to nije predvidio. On je već nakon početka Arapskog proljeća "znao" da se to tamo kuhalo godinama i njega to uopće nije iznenadilo.

On od tada govori da je Iran slijedeća meta, a valjda on zna.

18 godina
eevek kaže...

Sj. Koreja i napad su čisti vic. Pa te idiote bi prvo Kina sravnila sa zemljom jer već im dulje vrijeme stara "braća" idu na onu stvar. Moć same Sj. Koreje ne treba komentirati. Izdržali bi ravno pola dana.

Što se ZET-a tiče {#}

http://www.vecernji.hr/zagreb/zetovci-zele-vece-kazne-svercere-pravo-legitimacije-clanak-534274

Predlažem da promijenimo Ustav i zakone zbog Zetovih kontrolora.

Usput, firma koja od grada (holdinga) po sporazumu iz 2006. dobija milijardu kuna godišnje i to samo na ime "razlike između ekonomske i prave, umanjene cijene prevoza" trebala bi besplatno voziti svakog Zagrepčanina ili posjetitelja Zagreba. 

Cijena karte, ovako "neekonomska i umanjena" je totalna glupost i imamo skuplji gradski prijevoz od zapadnoevropskih gradova (U Lisabonu sam se, primjerice, vozio čitav dan podzemnom za jedan (1) euro).

Tramvaji idu na struju a cijena kWh je ispod jedne kune (http://www.hep.hr/ods/kupci/tarifni.aspx), a da se voziš od remize do remize nema teorije da se po putniku u prosjeku potroši više od 1 kWh (japanska željeznica u putničkom prometu u prosjeku troši 0,35 MJ po putniku po kilometru, a to je ekvivalent 0,09 kWh po putniku po kilometru - https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_efficiency_in_transportation#Passenger).

Dakle, cijena energije je oko 1/20 cijene karte, a ostalo su drugi troškovi. 

Da, primjerice, aviokompanije rade s takvim poslovnim modelom, onda bi te najjeftiniji let od Zagreba do Splita koštao preko 2000  20.000 kuna umjesto 350 (najjeftinija karta), ali cijena goriva (enegije) u avionskoj karti je skoro trećina. 

Prodaju se i rasformiraju brodogradilišta, a ZET je bačva bez dna u koju se stalno trpa, a njima nikad dosta. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 14:56 (Drago).
18 godina

Ovi purgeri samo kukaju. Dodjite malo u ST pa vidite sta je javni prijevoz zbog kojeg treba kukat. 

Rvat katolik!
15 godina
DwightSchrute kaže...

Tawals je suspendiran.

Ako sam ti pomogao opali TD!
17 godina

..

''  Iz Sindikata su kazali kako bi cijena karte mogla biti dvostruko jeftinija nego što je danas kada bi svi građani kupili kartu.''

-opet paušalno lupetanje. Zašto bi svi građani kupili kartu? Valjda oni koji koriste usluge javnog prijevoza? Znam da je to semantika, ali u pravnim formulacijama ne smije biti mjesta slobodnim interpretacijama. Upravo je to osnova zakona i trenutnog problema.

- sindikalac kaže da bi cijena bila dvostruko jeftinija. To je nemoguće, jer cijena nema cijenu, može bit viša-niža, ne jeftinija, roba može biti jeftinija. Bilo bi poželjno da barem nauče pravilnu formulaciju za izjave.

-drugo lupetanje, je u rangu izjava o piratieriji i procjeni tj predviđanja prihoda..

-sinoćnja tunelarina za imoćance.. je primjer obračuna koji već u teoriji daje višestruki iznos u odnosu na trošak održavanja -4-5 mil, vs +20mil. koji je razlog naplate i iszraćuna cijene karte 20kn.

direktna ušteda, koja bi se ostvarila izbacivanjem karata, besplatnim prijevozom bi prepolovila troškove (i ja sad bubam iz dupeta) i smanjila bi se višestruko mogućnost malverzacija. Prirezima i ja plaćam dio sufinanciranih troškova kroz gradsku blagajnu, mada uopće ne koristim ako i koristim tad opet plaćam skuplju kartu, pa kad već plaćam, nek plaćam sve, tad bi možda koristio javni prijevoz, ovako je neisplativ i gnjavaža. Istovremeno, ja kao građanin koji plaćam, želim kontrolu ZETa (kao i plinare, toplinarstva, voda, elektre.. kompletnog holdinga). Nek se zaposle kontrolori za takvu provjeru. Upravo Bandić-Grad s potvrdama za vrtić je opet napravljena nepotrebna gužva, troška, koji će sad biti pokriven iz gradske blagajne zbog odustajanja od dohodovnog cenzusa. Odgovornost za nastali trošak?

-ili je sad rješenje podizanje cijene vrtića kako bi se kompenzitali nabijeni gubitci ovakvim lošim odlukama? Jednako je sa Zetom, koji cijenu karte drži na nivou cijena goriva za automobil i još uzima subvencije... problem ZETa nije trećina neplatiša, problem je 'Holdingška banda' (kao Sherwoodska, ali bez RobinDooda, na čelu s Banditolerosom aka graditeljem fontana).

Pošto je prijevoz dio košarice-standarda, konkretno svaki građanin (i nezaposlen) osjeti korist od jeftinijeg-besplatnog prijevoza, dok se gubitci ionako uvjek saniraju iz gradske kasice. Dali plaća poraste za ciejnu prijevoza, ili se snizi ta cijena, jednak je 'benefit' za onog tko plaća, ali se istovremeno izbacije birokratski-papirološki dio, kao izrada fotki za đake sveke jeseni, šalteri, redovi.. peprodaja, šverc i ovakvi pravni problemi koji tad nestaju.

Bolja interna kontrola, foteljaši, krađe... to bi trebao biti odgovor na gubitke, policija koja će njih pročešljati (samo kad dođu na red).

18 godina

Pa svi (večina vjerujem) bi i kupili kada ne bi bila mjesečna karta 360 krznenih {#}

Niža cijena karte = manje šverca.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
ihush kaže...

..

''  Iz Sindikata su kazali kako bi cijena karte mogla biti dvostruko jeftinija nego što je danas kada bi svi građani kupili kartu.''...

Ma ja mislim da oni uopće nemaju pojma koliki su im dnevni prihodi od karata, koja je stvarna struktura cijene karte i koliko ih stvarno košta prijevoz prosječnog putnika. 

Gledao sam prošle godine intervju s direktorom ZET-a na nekoj od lokalnih televizija i tip na tri puta ponovljeno pitanje voditelja koliko se dnevno uprihoduje od karata nije znao odgovoriti. Da ga pitaš koliko se energije potroši u prosjeku po putniku, odvojeno za tramvajski i autobusni prijevoz i uprosječeno zajedno, sasvim sam siguran da ne postoji osoba u firmi koja ti to zna izračunati niti ju je to itko ikada pitao da izračuna. 

Radi se o totalnoj nebrizi jer uvijek postoji taj neki grad i holding i bilo tko tko će uskočiti i pokriti bilo koji gubitak koji postoji. 

This space for rent!
15 godina
Drago, zašto bi to direktor trebao znati? On treba znati gdje su dobri restići i tko je s kim u rodbinskoj vezi. To je recept za preživljavanje na poziciji. Dugove će već netko pokriti.
17 godina
Drago kaže...
..

Radi se o totalnoj nebrizi jer uvijek postoji taj neki grad i holding i bilo tko tko će uskočiti i pokriti bilo koji gubitak koji postoji. 

mario.L_hr kaže...
.. Dugove će već netko pokriti.

-zapravo je umjeće nabijanja dugova presudan kriterij za foteljaše. Gubitci moraju postojati, pa čak i kad je profit višestruko iznad svih realnih troškova, bolje je kupit jahtu ili donirati nogometašima nego biti pozitivac (financijski), jer je to perpetummobile tj važno je zagrabiti što više nečijeg novca. Preduvijet je biti gubitaš jer bi bilo kranje nelogično sufinancirati profitera, subvencionirati i ići mu niz dlaku, do te mjere da čak ni ustav nije prepreka (Dragin post, zakon-ovlasati..). Kad si gubitaš sve je dozvoljeno. Naravno, nakon tog slijedi poznavanje restorana i dobre peke..

Po složenosti je jedino usporediva vodna naknada, nakon čeg slijedi elektra. Pošto je dio troškova zeT-a, Tramvaj, jasno je da tu postoje svakakve formule. ... dodao bi, srećom autobusi ne voze na vodu, tako da bi fiormula mogla biti jednostavnija od one za postojanje inteligencije (ne u svemiru, nego u državi-lokalcima..).

-btw, često imam osjećaj da govornici-PRovci, imaju iste pisce kao predstavnici nam državotvornih institucija. Rijetko koja rečenica nema veći feler.

-jel Ping-Pong krenuo u napad ili su već rasturili mrske amere u dosegu praćke?

novi Dreletov hit (Donica?), translation inspired by Ingrid on ingliš, ima potencijala.

16 godina
tnakir kaže...

Ovi purgeri samo kukaju. Dodjite malo u ST pa vidite sta je javni prijevoz zbog kojeg treba kukat. 

Jel' to onaj grad u kojemu su građani odabrali Keruma kao gradonačelnika..."iz dišpeta"?

Meni tu prestaje svaki pokušaj razmišljanja o tom gradu {#}

@Drago

Ideja o besplatnom prijevozu uopće nije neizvediva, a kako i kažeš - grad krpa rupe k'o sumanut..iako nije dužan.

Grad mora preuzeti ZET, urediti kadrovski to smeće od tvrtke i sve bi bilo ok, a besplatan prijevoz zahtijevao bi dizanje prireza za nekih 2%, ako me pamćenje služi (ne sjećam se gdje sam čitao analizu prije nekoliko godina).

Naravno, pola Zagreba bi se diglo na noge zbog prireza, ionako se stalno spominje kao nešto prestrašno.

16 godina
neaktivan

Da počnem pisati o ZET-u mislim da bi mi se FF srušio, dobio bi po nosini vjerojatno sa jedno tri strane a i sumnjam da toliko sranja stane u prosječan shvatljiv post. Tako da neću ni počinjati, samo ću reći da im se može, i da im se hoće, jer je Holding u startu koncipiran kao prilično neodrživ i abnormalno glomazan, odnosno održiv u onim podružnicama i djelatnostima čiji direktori su toliko blesavi da posluju koliko-toliko čisto čime izravno rade na štetu vlastite podružnice jer sva dobit ide u maticu a iz matice u gubitaše, čiji su direktori ili Uprava politički, interesno itd. bliža ili dalja skupina wiseguys-a koji samo čekaju pinku od Čovića, i tako ukrug. Zanimljivo, propast Holdinga je počela pred par godina apsurdnim i besmislenim ulaganjem (stanogradnja npr.), tako da se dijelom čak i glomaznost, (ne)kvaliteta usluge ili nešto treće moglo privremeno staviti postrance, razloga za opravdane napade je bilo prilično i bez toga.

Predlažem čitanje solidnog članka sa IJF-a.

Nekad je bolje raditi lošije - da ne kažem sabotirati, ne bi čovjek vjerovao dok ne vidi na svoje oči. Toliko.

@eevek, prirez od 18% je već sada najviši u državi, reakcije na ideje o povećanju s tog aspekta su prilično razumljive, kao i one na mogućnost smanjenja ili ukidanja, lijepo bi bilo 200-250kn imati više u novčaniku mjesečno.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 14:23 (thedream).
18 godina
eevek kaže...

Grad mora preuzeti ZET, urediti kadrovski to smeće od tvrtke i sve bi bilo ok, a besplatan prijevoz zahtijevao bi dizanje prireza za nekih 2%, ako me pamćenje služi (ne sjećam se gdje sam čitao analizu prije nekoliko godina).

Nešto se svakako mora promijeniti, ali nisam siguran da je grad u stanju bilo što popraviti jer je to također politička kaljuža. U ovom slučaju ja kao socijalista sam prije na strani privatizacije/koncesije te firme gdje bi onda netko for profit išutao par (tisuća) guzica i doveo stvari u red. 

Političko rješavanje ekonomskih problema nikad ne uspije riješiti bilo što.

EDIT - naravno, ni privatnik ne jamči u nesređenoj državi bilo kakvu efikasnost. Primjer je, tako, opet zagrebački - pročistač otpadnih voda koji je privatni biznis, a totalno razbojničko-politički ispremrežen s gradskom politikom, a na direktnu štetu gradu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 14:42 (Drago).
16 godina
thedream kaže...

@eevek, prirez od 18% je već sada najviši u državi, reakcije na ideje o povećanju s tog aspekta su prilično razumljive, kao i one na mogućnost smanjenja ili ukidanja, lijepo bi bilo 200-250kn imati više u novčaniku mjesečno.

Ma gledaj. Zagreb krpa Holding abnormalnim količinama novca, a onda još par milijardi potroši na šibanje novca raznoraznim gradićima i općinama diljem Hrvatske, na raznorazne manifestacije pa čak i za gradnju crkve ili fontane u nekoj pripi*dini. Pa koji je to k****?

Prirez je tu da se utroši na bitne stvari, investicije i projekte.

Da se uvede red u gradu, prirez bi mogao biti i 10%, ukidao ga ne bih, ali dok imaš politička šupkolizačka goveda na svakoj poziciji to možemo zaboraviti.

Kako uopće očekivati funkcioniranje grada koji krpa rupe Holdinga, kojeg praktički kontrolira skupština koja, pak, nerijetko blokira gradonačelnika iz inata, ma kakav on bio, a onda sve probleme Holdinga svaljuje njemu i gradu na leđa. Tko tu koga je*e? {#}

I onda bi na lokalnim izborima razuman čovjek trebao birati nekoga u Skupštinu?

Jedino što me, ajde recimo veseli, jest vidjeti da na izborima za gradonačelnika neće ekipa glasovati po tomu tko je iz njihove je*ene partije. Veseli me, iako znam da je to samo zato što se SDP raskolio.

18 godina
eevek kaže...
thedream kaže...

Ma gledaj. Zagreb krpa Holding abnormalnim količinama novca, a onda još par milijardi potroši na šibanje novca raznoraznim gradićima i općinama diljem Hrvatske, na raznorazne manifestacije pa čak i za gradnju crkve ili fontane u nekoj pripi*dini. Pa koji je to k****?

http://www.24sata.hr/politika/daruje-milan-bandic-izdvojio-30000-kn-za-druzbu-zmajeva-276064

Fora mi je kako je dao lovu udruzi (tajnoj, btw) kojoj sam pripada.

Usput - dobar je onaj Dreamov link.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 14:51 (Drago).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice