Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.216.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Preminula je nasa draga Nora. {#}  R.I.P malena

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Karlovac_047 kaže...

Preminulo je jako puno teško bolesne djece koji nisu ni dobili priliku kao što je imala Nora, pa njima ne pišeš R.I.P.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Karlovac_047 kaže...

Preminulo je jako puno teško bolesne djece koji nisu ni dobili priliku kao što je imala Nora, pa njima ne pišeš R.I.P.

Pravit cu se da to nisi napisao!

15 godina
neaktivan

Troškovi života su jednostavno abnormalni, npr. 2008. je inflacija na godišnjoj razini ako se ne varam bila oko 6% zbog anomalija na tržištu hrane ali struja, plin i voda nisu bili na današnjim razinama (iako su i onda rasli), odnosno od 20-30% višim u odnosu na tu 2008. što se struje i plina tiče, ne znam kako voda stoji, vjerojatno tek čeka pravo poskupljenje.

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/u-veljaci-inflacija-skliznula-ispod-5-posto/

Grda godina se sprema, turizam će svoje standardno obaviti ali ključna pitanja i dalje ostaju na nekom drugom da ih odgovori i riješi jer očito ova Vlada nije zainteresirana ili hrabra za sustavne reforme. Kronična je i dalje potreba za novim zaduživanjima (SAD, 10g. drž.obveznice, cca. 2mlrd $ preračunato, čudo da su se uopće uspjeli sa ovakvim statusom relativno povoljno vani zadužiti imho) , nekakve turnejice ministara po HR - nekakav privid rada, sve je to u redu ali ključno pitanje je tko će se uhvatiti u koštac sa 400.000* nezaposlenih najesen, kad se sezonci vrate kućama.( *uz ovakav uzlazni trend ) i što je sa poljoprivredom kad uđemo 1.7. u EU, što je sa drvnom industrijom, mesnom industrijom tj. prehrambenom, tekstilnom industrijom koja umire praktički, dočekujemo li tu ulazak spremni?

Faith divides us. Death unites us.
14 godina
odjavljen
Karlovac_047 kaže...

Pravit cu se da to nisi napisao!

Što je bilo? Probudio sam te iz utopije u kojoj je Nora jedino teško bolesno dijete?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS
16 godina
Karlovac_047 kaže...

Takav ishod bio je vrlo izvjestan.

Ja osobno ne shvaćam ovoliku fiksaciju na to jadno dijete. Ljudi se ponašaju kao da su tek otkrili savjest i empatiju pa cijeli "projekt Nora" dižu na nekakvu umobolnu razinu, kao da je mala simbol naše ljudskosti.

U isto vrijeme, u nekoj drugoj bolnici...

14 godina
Pranja kaže...
Karlovac_047 kaže...

Koja je tvoja svrha na ovoj temi uopće? Kada je god neka suvisla rasprava, ti, unatoč svom navodno fantazmaguzičnom intelektu, ne uspijevaš sklepati ništa vrijedno spomena - ajde priznajem, sklepaš ponešto vrijedno podsmijeha. Sada, na post koji uopće nije za raspravu, ti ulijećeš sa nekakvim pseudocinizmom. Pranja, big in Japan.

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
thedream kaže...

... i što je sa poljoprivredom kad uđemo 1.7. u EU, što je sa drvnom industrijom, mesnom industrijom tj. prehrambenom, tekstilnom industrijom koja umire praktički, dočekujemo li tu ulazak spremni?

Šališ se, jelda? {#}

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Koja je tvoja svrha na ovoj temi uopće? Kada je god neka suvisla rasprava, ti, unatoč svom navodno fantazmaguzičnom intelektu, ne uspijevaš sklepati ništa vrijedno spomena - ajde priznajem, sklepaš ponešto vrijedno podsmijeha. Sada, na post koji uopće nije za raspravu, ti ulijećeš sa nekakvim pseudocinizmom. Pranja, big in Japan.

Isto to mogu napisati tebi-i što sad?

Zašto post nije za raspravu? Svrha foruma je da se raspravlja-ako se nije htio raspravljati,nije ni trebao postati.

15 godina
neaktivan
eevek kaže...
thedream kaže...

... i što je sa poljoprivredom kad uđemo 1.7. u EU, što je sa drvnom industrijom, mesnom industrijom tj. prehrambenom, tekstilnom industrijom koja umire praktički, dočekujemo li tu ulazak spremni?

Šališ se, jelda? {#}

A moram koji vic ispričati u ovo gluho doba, ma, pustimo to, mala me sad skroz rastužila. {#} Baš mi je onako, kao da je moja vlastita kćer, iako sam odmah znao da kad je jedina šansa za preživljavanje - eksperiment..

15 godina
neaktivan

Istina da ima mnogo djece koja su bolesna i koja nemaju mogucnost kao pokojna Nora ici na lijecenje. 

A vama ako smeta, sto sam napisao R.I.P to je vas problem, ja sam vjerovao da ce se izlijeciti, ali ipak doktori nisu uspjeli. A da, to sto sam uletio u ovu temu, nigdje se nisam umjesao u vasu raspravu. 

Sta odmah dizete paniku, kao da sam pocinio, ne znam sta...

14 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Isto to mogu napisati tebi-i što sad?

Zašto post nije za raspravu? Svrha foruma je da se raspravlja-ako se nije htio raspravljati,nije ni trebao postati.

Naravno da možeš to napisati za mene, jedina je razlika što to jednostavno ne bi bila istina :P.

O čemu bi ti raspravljao u ovom slučaju? Gdje si ti vidio, u tom prvotnom postu, potrebu za raspravu? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 13:10 (ElektričnaOvca).
14 godina
thedream kaže...

Troškovi života su jednostavno abnormalni, npr. 2008. je inflacija na godišnjoj razini ako se ne varam bila oko 6% zbog anomalija na tržištu hrane ali struja, plin i voda nisu bili na današnjim razinama (iako su i onda rasli), odnosno od 20-30% višim u odnosu na tu 2008. što se struje i plina tiče, ne znam kako voda stoji, vjerojatno tek čeka pravo poskupljenje.

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/u-veljaci-inflacija-skliznula-ispod-5-posto/

Grda godina se sprema, turizam će svoje standardno obaviti ali ključna pitanja i dalje ostaju na nekom drugom da ih odgovori i riješi jer očito ova Vlada nije zainteresirana ili hrabra za sustavne reforme. Kronična je i dalje potreba za novim zaduživanjima (SAD, 10g. drž.obveznice, cca. 2mlrd $ preračunato, čudo da su se uopće uspjeli sa ovakvim statusom relativno povoljno vani zadužiti imho) , nekakve turnejice ministara po HR - nekakav privid rada, sve je to u redu ali ključno pitanje je tko će se uhvatiti u koštac sa 400.000* nezaposlenih najesen, kad se sezonci vrate kućama.( *uz ovakav uzlazni trend ) i što je sa poljoprivredom kad uđemo 1.7. u EU, što je sa drvnom industrijom, mesnom industrijom tj. prehrambenom, tekstilnom industrijom koja umire praktički, dočekujemo li tu ulazak spremni?

Baš sam neki dan nabasao na tv-u, vezano uz turizam - ako sam dobro shvatio, čak i kod zemalja sa iznimno jakim turizmom (španjolska i druge), njegov je udio u bdp-u svejedno relativno malen, a naši se političari za njega drže kao pijan plota. 

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Naravno da možeš to napisati za mene, jedina je razlika što to jednostavno ne bi bila istina :P.

O čemu bi ti raspravljao u ovom slučaju? Gdje si ti vidio, u tom prvotnom postu, potrebu za raspravu? 

Naravno da bi bila istina.

Eto ti primjer-moj post si našao komentirati a eevekov nisi-a napisao je istu stvar kao i ja-što se njega bojiš?

Ja već raspravljam kao što vidiš-sad će cijea država biti kao u suzama,a za tjedan dana se više nitko neće niti sjećati Nore. Ali pritom su svi potpuno zanemarili ostalu bolesnu djecu.

Ok,ljudi su dali pare iz osjećaja krivnje i poistovjetili ovaj slučaj sa testom ljudskosti na kojemu su ionako svi pali.

15 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Baš sam neki dan nabasao na tv-u, vezano uz turizam - ako sam dobro shvatio, čak i kod zemalja sa iznimno jakim turizmom (španjolska i druge), njegov je udio u bdp-u svejedno relativno malen, a naši se političari za njega drže kao pijan plota. 

Bez njega smo  po meni odavno mrtvi ljudi, ne zavaravaj se {#} govorimo o gotovo 15% BDP-a, što je ujedno i negativno jer viša stopa u pravilu znači zapostavljanje ostalih grana gospodarstva, poglavito industrije itd.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Turizam-ne-moze-sam-Hrvatsku-izvuci-iz-krize

Tako da ukratko turizam DA, ali kontroliranog udjela. Problem je industrija.

17 godina
odjavljen

Turizam je valjda jedino što još funkcionira. Čak i IT posustaje, osim za King ICT i slične, a znamo, jelte...

:)
17 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Žao mi je malene i njenih roditelja ali šta nije jadno da se ljudi moraju prostituirati po medijima da dobiju kakvo takvo liječenje? Da li bi se i Antonija Bilić ikada našla da nije bilo bombardiranja u medijima i vršenja pritiska na neke ustanove?

Nora je medijski slučaj i udarna vijest a za manje od mjesec dana je se nitko neće sjećati. Neka rade humanitarne akcije za djecu na onkološkim odjelima koja nikada neće dobiti priliku kao što je dobila Nora. I prije putovanja u SAD svi su znali da su joj šanse gotovo nikakve ali su se nadali čudu.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Naravno da bi bila istina.

Eto ti primjer-moj post si našao komentirati a eevekov nisi-a napisao je istu stvar kao i ja-što se njega bojiš?

Ja već raspravljam kao što vidiš-sad će cijea država biti kao u suzama,a za tjedan dana se više nitko neće niti sjećati Nore. Ali pritom su svi potpuno zanemarili ostalu bolesnu djecu.

Ok,ljudi su dali pare iz osjećaja krivnje i poistovjetili ovaj slučaj sa testom ljudskosti na kojemu su ionako svi pali.

Da, eeveka se bojim, a tebe nejakog napadam - pogledaj kada je stigao moj odgovor tebi i kada je eevek napisao svoj post. Uostalom, moj post je bio upućen tebi s razlogom, a razlog sam naveo u tom postu. Sada kada sam iznio svoj stav o tome da dijete koje je umrlo nakon duge i teške bolesti ne otvara nekakvu raspravu, već je to jednostavno tužno, zašto bi išao citirati još bilo koga i ponavljati isto?

Je, Pranja, svi ćemo sada zanemariti ostalu bolesnu djecu, tako to funkcionira (ovo je sarkazam).

Nemaš pojma zašto su ljudi dali pare - ostavi se jeftinog ''shrinkinga''.

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Da, eeveka se bojim, a tebe nejakog napadam - pogledaj kada je stigao moj odgovor tebi i kada je eevek napisao svoj post. Uostalom, moj post je bio upućen tebi s razlogom, a razlog sam naveo u tom postu. Sada kada sam iznio svoj stav o tome da dijete koje je umrlo nakon duge i teške bolesti ne otvara nekakvu raspravu, već je to jednostavno tužno, zašto bi išao citirati još bilo koga i ponavljati isto?

Je, Pranja, svi ćemo sada zanemariti ostalu bolesnu djecu, tako to funkcionira (ovo je sarkazam).

Da,vidim da ga se bojiš. Zato i dalje ne komentiraš to što je on napisao nego si se okomio na mene-priznaj,voliš se raspravljati samnom-valjda ti to povećava mojo.

Samo što to što si napisao i nije sarkazama,već stvarnost-to se upravo i dešava.

Dali su lovu radi osjećaja krivnje,što je totalno neispravno ali i nebitno za raspravu. Od jednog slučaja se stvorila medijska lavina koja je mogla skrenuti pozornost na druge teško bolesne ljude i djecu,ali nije-ostao je prezan balon koji će splasnuti.

14 godina
thedream kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Bez njega smo  po meni odavno mrtvi ljudi, ne zavaravaj se {#} govorimo o gotovo 15% BDP-a, što je ujedno i negativno jer viša stopa u pravilu znači zapostavljanje ostalih grana gospodarstva, poglavito industrije itd.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Turizam-ne-moze-sam-Hrvatsku-izvuci-iz-krize

Tako da ukratko turizam DA, ali kontroliranog udjela. Problem je industrija.

Thx na objašnjenju - znači damned if you do, damned if you don't, pod uvjetom da nastavimo ne raditi k*ca po pitanju ''prave'' proizvodnje. 

14 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Da,vidim da ga se bojiš. Zato i dalje ne komentiraš to što je on napisao nego si se okomio na mene-priznaj,voliš se raspravljati samnom-valjda ti to povećava mojo.

Samo što to što si napisao i nije sarkazama,već stvarnost-to se upravo i dešava.

Dali su lovu radi osjećaja krivnje,što je totalno neispravno ali i nebitno za raspravu. Od jednog slučaja se stvorila medijska lavina koja je mogla skrenuti pozornost na druge teško bolesne ljude i djecu,ali nije-ostao je prezan balon koji će splasnuti.

Rasprave o zdravstvu su u medijima prisutne na gotovo dnevnoj razini, o čemu ti brabonjaš? Ne treba meni rasprava s tobom da bi si povećao mojo, sumnjam da bi to uopće išlo; to ujedno i nema smisla jer bih ja bio puno zadovoljniji da tebe i tvojih umotvorina nema na ovoj temi. Od kada si ti postao mjerodavan za temu prosocijalnog ponašanja da možeš tako decidirano tvrditi da su ljudi pomogli radi osjećaja krivnje? 

17 godina
odjavljen

Turizam kakav se u nas promovira i nije neki spas, osim ako baš svi ne mislite biti konobari? Nama treba i hi-tech, a to nitko ne podupire. Trebaju nam ICT startupi, treba nam outsourcing. Srbija nas gazi po tom pitanju...

15 godina
neaktivan

Ok, dosta! 

Normalno da zalim i drugu bolesnu djecu! Osjecajan sam tip covjeka i muka mi je kada je netko bolestan a ja mu ne mogu pomoci! I drago mi je da se svako bolesno dijete, covjek, ne nalaze po novinama! 

Nora je dobila tu mogucost lijecenja u Americi, jer ipak ima dogovora u Hrvatskoj među narodom i skupili su određeni dio novca koliko je bilo potrebno za lijecenje!

Jadno dijete, u bolovima je preminulo. I samo sam iskazao svoje osjecaje i DOSTA SADA! 

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Rasprave o zdravstvu su u medijima prisutne na gotovo dnevnoj razini, o čemu ti brabonjaš? Ne treba meni rasprava s tobom da bi si povećao mojo, sumnjam da bi to uopće išlo; to ujedno i nema smisla jer bih ja bio puno zadovoljniji da tebe i tvojih umotvorina nema na ovoj temi. Od kada si ti postao mjerodavan za temu prosocijalnog ponašanja da možeš tako decidirano tvrditi da su ljudi pomogli radi osjećaja krivnje? 

U kojim medijima i kakve rasprave? O korupciji i nedostatku doktora? Stara priča.

Od kada si ti postao mjerodavan za temu prosocijalnog ponašanja da možeš tako decidirano tvrditi da ljudi nisu pomogli radi osjećaja krivnje? 

17 godina
odjavljen

Bio je i onaj slučaj košarkašice koja niti ne živi u Hrvatskoj. Koliko znam, platilo se mondena liječilišta u Švicarskoj skupljenim novcem, a istim se moglo obnoviti Varaždinske toplice, primjerice, za sve pacijente, puno teže i potrebitije od nje. Ispostavilo se da na kraju i nije bila teže paralizirana, s obzirom da je prohodala (a nije prohodala zbog liječenja). Sve je to do medija. Jako mi je žao male Nore, svakog djeteta, ali reći da je nije šteta samo zato što su njeni roditelji posegnuli za time, to je bezobrazno. Ako se moglo nekome pomoći, ako su uspjeli, nisu napravili ništa loše.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Turizam kakav se u nas promovira i nije neki spas, osim ako baš svi ne mislite biti konobari? Nama treba i hi-tech, a to nitko ne podupire. Trebaju nam ICT startupi, treba nam outsourcing. Srbija nas gazi po tom pitanju...

Problem je u tome što su nam vladajući po pitanju ICT-a , u nedostatku boljeg izraza, teške tuke.

A općenito je takva mentalitet i kod naroda. ICT se nikad neće razvijati dok se ljudima ne utuvi u glavu da to nije bezglavo lupanje po tipkovnici i igranje sa čipovima. A kada to shvate bit će debelo prekasno (već je i sada prekasno).

Pa eto nam naše industrije- krene Rimac,a naši nabace lame look. Ajde još nekako nam i idu oni startupovi vezani za razne web mreže i servise te mobilne appove,ali to je u biti to.

17 godina
odjavljen

Našoj državnoj upravi treba IT da bi se dobile uštede i olakšalo poslovanje. Nešto sam komentirao i s thedreamom to, kako bi i njemu bilo lakše raditi i ne bi se osjećao kao da radi za petoricu, kad bi imao bolje riješeni workflow. A i vjerojatno bi ih trebalo manje u odjelu.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Našoj državnoj upravi treba IT da bi se dobile uštede i olakšalo poslovanje. Nešto sam komentirao i s thedreamom to, kako bi i njemu bilo lakše raditi i ne bi se osjećao kao da radi za petoricu, kad bi imao bolje riješeni workflow. A i vjerojatno bi ih trebalo manje u odjelu.

Da, to definitivno-ima previše manualnih poslova. Sad radim baš na jednom projektu za HŽ, i stvarno im je administracija koma-već su 2 puta probili rokove i to samo zbog potvrde dokumenta.

Užaš živi.

Eh,stvar je u tome da iako je genralno u interesu da ih ima manje i da se radi kvalitetnije,sami radnici ne žele otići (a tko bi i htio otkaz).

14 godina
Pranja kaže...
ElektričnaOvca kaže...

U kojim medijima i kakve rasprave? O korupciji i nedostatku doktora? Stara priča.

Od kada si ti postao mjerodavan za temu prosocijalnog ponašanja da možeš tako decidirano tvrditi da ljudi nisu pomogli radi osjećaja krivnje? 

Ti bi trebao braniti svoju tvrdnju, ja imam pravo testirati tvoju tvrdnju - ja nisam rekao zašto su ljudi pomogli. Toliko si dugo ovdje, a još uvijek izgleda kao da nemaš pojma kako rasprava izgleda. Tvoje viđenje rasprave je da ti kažeš ''je'', ja kažem ''nije'', a ti protuargumentiraš sa ''je'' :D. S obzirom da ne nudiš nikakav argument za svoju tvrdnju o pomaganju zbog osjećaja krivnje, upitao sam te od kada si ti mjerodavan jer očigledno ne trebaš argumente, dovoljno je da ti kažeš da je tako. Da si pročitao s razumijevanjem što sam ti napisao, bilo bi ti valjda jasno zašto sam te pitao za mjerodavnost. Umjesto rasprave ti moram crtati što znače moje prijašnje rečenice, strašno. 

14 godina
odjavljen
ElektričnaOvca kaže...

Ti bi trebao braniti svoju tvrdnju, ja imam pravo testirati tvoju tvrdnju - ja nisam rekao zašto su ljudi pomogli. Toliko si dugo ovdje, a još uvijek izgleda kao da nemaš pojma kako rasprava izgleda. Tvoje viđenje rasprave je da ti kažeš ''je'', ja kažem ''nije'', a ti protuargumentiraš sa ''je'' :D. S obzirom da ne nudiš nikakav argument za svoju tvrdnju o pomaganju zbog osjećaja krivnje, upitao sam te od kada si ti mjerodavan jer očigledno ne trebaš argumente, dovoljno je da ti kažeš da je tako. Da si pročitao s razumijevanjem što sam ti napisao, bilo bi ti valjda jasno zašto sam te pitao za mjerodavnost. Umjesto rasprave ti moram crtati što znače moje prijašnje rečenice, strašno. 

Ma nemoj-otkada to ja moram tebi odgovarati? Što si ti mjerodavan za ovaj forum? Meni se ni ne da raspravljati sa tobom-svoje sam rekao, i stojim iza toga. Ako ti to smeta,i ne odgovaraj na moje postove.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice