Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.286.219
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
pod009 kaže...
Zašto je hrvatsko MZOS ima ministra srpske nacionalnosti? Od 4.2 mil Hrvata nema pogodjiji za tu poziciju?

Kakve veze imaju pogodnost i nacionalnost? Koji qrac?

:)
15 godina
ihush kaže...

-Milanović sad govori govorom mržnje? Krvna zrnca, hemoglobin? U čemu je razlika, zašto nebi ponio četkicu za zaube? Ili DORHu ipak treba telefonski poziv za selektivno dresiranje demokracije.

-Zašto bi se HDZ i mediji ograđivali od Ruže Tomašić? Zar mu nije jasno da je on pozicija, HDZ opozicija, dok su mediji slobodni, neutralni... ili to samo jesu kad mu idu niz dlaku?

-''Stručnjaci za Finski rat iz Špičkovine..'' itd itd.. Čudo od deteta se ljuti? Zašto zakon ne djeluje? Ljudi u crnim košuljama? možda misli na Hollywoodski blockbuster Man in Black.. zapravm, misli li on kad govori i dali savjetnici imaju neku gangliju spojenu neuronskim vezama ili samostojeću?

-.. nikad od njega Churchill, ni do koljena.

A meni žena stalno govori da kupujem crne košulje jer izgledam mršaviji kad ih nosim. Dali da ih se rješavam ili ne?

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

U mom susjedstvu je donedavno zivjela obitelj. Otac i dvojica sinova od kojih je jedan ozenjen.

Od kad znam za sebe, ti ljudi nisu prstom mrdnuli kaj se posla tice.

Izvlace se na socijalnu pomoc, "invaliditet" i psihicku nestabilnost te na racun drzave, zivotare.

Zive na selu, imaju zemlje i puno previse za svoje potrebe.

Svaku trecu godinu obrade komadic zemlje da ajd, barem imaju vrt. (al pazite, nikada nisu svaku godinu obradjivali vrt, kad im se prdnulo, ajd tad...)

Kolko god su u besparici, uvijek se nadje kune da natankaju staru Favoritku i odfuraju se na skropec / kavu u birtiju udaljenu 5 km.

Nista jos covjek na to ne bi rekao, al kolko je to licemjerno i zbog zadrtosti te manjka prosvjete, zavidno - to je uzas.

Kad treba nekog zaje.bat, onemogucit mu neki napredak - tu su prvi.

Nedavno su dvojica od njih bili u "akciji" vadjenja nafte iz kamionskih rezervoara te cupanja navigacije iz istih kamiona. Uglavnom napravljeno vise stete na kamionima nego kaj je ukradjeno.

Ozenjeni sinko se nedavno odselio 15km udaljen od doma jer u to vrijeme je krenula racija fake invalida cije "mirovine" je osigurao ljupki doktor Rubala (koji ce uskoro bit na slobodi).

Zasto se odselio ? Zato jer od onda te dan danas zivi kao podstanar u strahu za svoju "mirovinu", kako je on naziva.

Nedavno se susjed susreo s njim u trgovini pitajuci ga kako je. Odgovorio je ma fino, penzionerski :-O i nasmije se...

Covjek koji ne moze naplatiti svoj posao vec dulje vrijeme se naravno osjecao jadno. Kako i ne bi kad on koji se naradio, ne moze dobit placeno, a ovaj mangup s osmijehom na licu od drk.anja qrca odgovori kako je penzioner, a ima 25 godina...

Sad se njegov brat blizanac "Naftonosa" vadi na fintu da je psihicki nestabilan te trazi socijalnu pomoc.

Ne znam gdje se nalazi, jel u buksi ili gdje...

Evo samo jedan primjer od malenog sela, gdje se vecina "tajni" zna...

Mogao bih pisat litanije o toj obitelji, njihovim pothvatima i "uspjesima"...

To je sitnica, premda takvih "sitnica" ima povise...

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 14:32 (Batista).
17 godina
odjavljen

to je niš, moj dogradonačelnik je dužan državi 2 500 000,00 kn i još se bavi politikom, gradonačelnik također, više optužnica još je u stolici... e, prvi je hdz a drugi hsp..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina

Da Skank, jasno mi je :)

Fora je da kod takvih zescih kriminalaca uvijek treba duze da ih se raskrinka i optuzi... Kod njih ima papirologije koja se par godina analizira da bi se tek doslo do suda itd...

Kod ovih krpelja stvar ne bi bila tolko zamrsena da se nisu zamjerili skoro pa svim susjedima.

Oni su se sa svima borili da onemoguce gradnju susjednih kuca itd...

Jednostavno su ljudi dosli u napast da im svima po redu zglobove polome, al takvi samo cekaju da imaju razlog vise za tuzbu jer oni zivi za takve stvari.

Evo, sad ih vec jedno vrijeme nema, mozda su propali u koju od rupa koje se svako malo otvaraju :)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 14:39 (Batista).
17 godina
neaktivan

Meni je ovaj govor od Milanovica fenomenalan. Lijepo, rukavice off, a ne uvijek na finjaka. Prije, kad je bilo vrijeme izbora, ljudi su komentirali kako ne zna pokazati zube, e pa eto, zna. Ako ce HDZ konstantno suptilno i ne bas tako suptilno dobacivati o crvenima, onda se lijepo moze isto tako suptilno dobacivati o crnokosuljasima.

Netko ce reci, "Ne treba se spustati na tu razinu" i ja se generalno slazem, no 90% javnosti pojma nema o cemu se uopce u politici prica i cuju samo bla bla bla porez bla bla bla komunisti bla bla bla hrvacka.

Kad prenasas poruku - treba komunicirati na jeziku onoga koga zelis da te shvati.

I jos nesto - divim se covjeku sto ima volje i snage pokusavati uspostaviti red.

Na njegovom mjestu, ja bi odavno izasao na TV i rekao "Znate sto dragi sugradjani, ako vam nije dobra nasa politika, ne svidja vam se istina i radije bi zivjeli u iluzijama i lazima dok se sve kompletno ne skrsi - j3bite se i uzmite si fino HDZ natrag! Necu si ja zivce gubiti sa ljudima koji misle da se 20ak godina lopovluka moze popraviti za 3 mjeseca!".

Jedino mi je zao sto Milanovic ne smije psovati, bilo bi zakon da je zapaprio govor sa nekoliko socnih na racun licemjernih lopova iz opozicije.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
17 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Meni je ovaj govor od Milanovica fenomenalan. Lijepo, rukavice off, a ne uvijek na finjaka. Prije, kad je bilo vrijeme izbora, ljudi su komentirali kako ne zna pokazati zube, e pa eto, zna. Ako ce HDZ konstantno suptilno i ne bas tako suptilno dobacivati o crvenima, onda se lijepo moze isto tako suptilno dobacivati o crnokosuljasima.

Netko ce reci, "Ne treba se spustati na tu razinu" i ja se generalno slazem, no 90% javnosti pojma nema o cemu se uopce u politici prica i cuju samo bla bla bla porez bla bla bla komunisti bla bla bla hrvacka.

Kad prenasas poruku - treba komunicirati na jeziku onoga koga zelis da te shvati.

I jos nesto - divim se covjeku sto ima volje i snage pokusavati uspostaviti red.

Na njegovom mjestu, ja bi odavno izasao na TV i rekao "Znate sto dragi sugradjani, ako vam nije dobra nasa politika, ne svidja vam se istina i radije bi zivjeli u iluzijama i lazima dok se sve kompletno ne skrsi - j3bite se i uzmite si fino HDZ natrag! Necu si ja zivce gubiti sa ljudima koji misle da se 20ak godina lopovluka moze popraviti za 3 mjeseca!".

Jedino mi je zao sto Milanovic ne smije psovati, bilo bi zakon da je zapaprio govor sa nekoliko socnih na racun licemjernih lopova iz opozicije.

Jak mi je.

...Međutim ta Finska nije imala građanski rat nikada i nije imala situaciju usporedivu s Hr. nikada. ...(pokušava se izvući) Hrvatska je jedina članica koja je imala razoran rat...

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
odjavljen

Hahahha, pa nije rat krivac za situaciju. Daj molim te...

17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Kakav si ti pokemon. Ako misliš da smo mi imali građanski rat umjesto domovinskog, mislim stvarno... Sad ćeš opet k*njat kako nisam stavio italic, ali nije teško skužit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 16:47 (epic).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Očito slabo pratiš što se događa tu kod nas. Nakon godinu i koji mjesec što su na vlasti, mislim da je Milanović bio loš izbor za premijera a još gore je što su dali toliko prostora HNS-u. HNS, bolje rečeno neki članovi HNS-a, su srušili ugled vlade skoro u potpunosti. Danas imaš situaciju da svaki tjedan ispliva neko s*anje koje ima neku vezu s HNS-om. Jednostavno su postali uteg za Vladu i Koaliciju.

Što se tiče Milanovićevih govora, on nikada neće znati nešto reći jezikom koji razumije većina građana ove države. Jednostavno je takav, bolje bi mu bilo da koristi neku PR agenciju i nekoga tko će mu napistai što i kako treba reći. Ovako ispada ko slon u staklarni i daje municiju oporbi. Na njegovu i našu veliku sreću, oni nisu u stanju osvojiti vlast, što će mislim pokazati i lokalni izbori na kojima sigurno neće osvojiti niti jedan bitniji grad u državi.

17 godina
mario.L_hr kaže...
..
A meni žena stalno govori da kupujem crne košulje jer izgledam mršaviji kad ih nosim. Dali da ih se rješavam ili ne?

na sve strane.. sve to treba u aps.
Deus ex machina kaže...

..
lazima dok se sve kompletno ne skrsi - j3bite se i uzmite si fino HDZ natrag! Necu si ja zivce gubiti sa ljudima koji misle da se 20ak godina lopovluka moze popraviti za 3 mjeseca!".

-problem je što on ne zna ni govoriti (osim biblijskih citata) ni djelovati. Ako nešto i napravi, to je ugl. pogrešno.
-sinoćnji dnevnik, jedan stariji novinar je lijepo opisao.. nesposobna partitokracija, istočni blok.
-prihvatio se posla, dobija plaću, nek' radi ili odgovara.
btw, lako je tebi iz zavjetrine, ovdje je malo teže podnosti svakodnevne slonovske fauxpaseve.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

Di me nađe.{#}

18 godina

dapace, vrhunski retoricar.   deusov post je jako dobar i podrzavam svako slovo.   ko je kome kriv sto je krivo nasadjen i ima problema sa paralel kabelima...gura svoju netrpeljivost pod master i sve ostalo bi pod secondari slave.   gospodo druga su vremena i prilagodite sucelja multi-trpeljivoj-platformi ako vam to uopce moze izdrzat sabirnica pod skalpom.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
epic kaže...
Tonči kaže...

Kakav si ti pokemon. Ako misliš da smo mi imali građanski rat umjesto domovinskog, mislim stvarno... Sad ćeš opet k*njat kako nisam stavio italic, ali nije teško skužit.

Izgleda da se ljudi boje reč šta ga ide po zasluzi,Izlanuo se kratko i jasno s obzirom na svoju funkciju Milanovič se posral do kraja i bolje da si nabije čep u zube i šuti.On mi je nekad prije izgledal ko sposobniji tip, no to je sve palo u vodu u zadnje vrjeme kak se kaže momak se otkrio jel jednostavno je nesposoban za svoj posel to se vidi svaki dan sve više i više.{#}

Ovakve bedaste izjave nemaju smisla uopče, dakle gosn Milanovič čkomite prosim val lepo budete izgledali pametniji nabijem vas nesposobnog i smotanog. Kad nemrete složit dvije tri smislene rečenice, pa delate smrdljvi čušpajz od rečenica drugi put prosim lepo samo čkomite i recite No Comment i nema frke.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina

-Jovanović najavio podizanje (privatne) tužbe protiv Mamića. Dakle, ipak/možda nije DORHovski job, pa pitanje tko je naredio, postoje li papiri-potpisi i odgovornost za zlouporabu vlasti?

-Milanović, 'odbacije' novinare, sad su mu i oni nešto krivi, mada su isti ti novinari konstantno gurali mikrofon maminju (u shupak) -pod nos. Kaže Čudooddeteta, on će sad kao čerčil.. možda misli na onog iz finske špičkovine.

-Njegov jutrašnji govor nije govor mržnje?

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Očito slabo pratiš što se događa tu kod nas. Nakon godinu i koji mjesec što su na vlasti, mislim da je Milanović bio loš izbor za premijera a još gore je što su dali toliko prostora HNS-u. HNS, bolje rečeno neki članovi HNS-a, su srušili ugled vlade skoro u potpunosti. Danas imaš situaciju da svaki tjedan ispliva neko s*anje koje ima neku vezu s HNS-om. Jednostavno su postali uteg za Vladu i Koaliciju.

ihush kaže... 
-problem je što on ne zna ni govoriti (osim biblijskih citata) ni djelovati. Ako nešto i napravi, to je ugl. pogrešno.
-sinoćnji dnevnik, jedan stariji novinar je lijepo opisao.. nesposobna partitokracija, istočni blok.
btw, lako je tebi iz zavjetrine, ovdje je malo teže podnosti svakodnevne slonovske fauxpaseve.

Pa, jasno, nemoguce mi je zakljuciti nekakvu istinu, pogotovu na osnovu novina, zato sam i napisao "meni je" da bude jasno da sam otvoren za ideju da sam u krivu.

U vrijeme izbora, dosta mi je islo na zivce sto je HDZ kao vrhunski huskac stalno spominjao komuniste i crvene, i bas mi je drago da se oplelo po njima istom mjerom.

Milanovic mi je nekako uglavnom nevidljiv u cijeloj stranci... cini mi se da Linic dobija puno vise medijskog prostora, i da radi ko konj. Radi prilicno nezahvalan posao jer mu je, cini mi se, posao da reze i sredjuje tamo gdje su se ljudi dosta navikli mutiti - opet, ispricavam se ako sam u krivu, ne zelim uvrijediti nikoga tko je direktno pogodjen njegovim mjerama, no bilo mi je za ocekivati da ce biti teze, ali cini mi se da se ipak nesto pomice...

I dobro primjeceno da mi je jednostavnije iz zavjetrine, ali ono... mislio sam da smo nadisli tu ideju da nemam pravo pricati o svemu tome zato jer nisam direktno izlozen svim tim p*zdarijama. Nisam bas jak na polju empatije, ali nisam ni slijep, jasno mi je da je tesko i trudim se pomoci iz svoje perspektive koliko mogu (tema o Kanadi), ali opcenito nemoj uzimati ono sto pisem o politici ovdje kao nesto mjerodavno... cisto trabunjam sto vidim/procitam s vama, na kraju krajeva nisam ni izasao na izbore... i opcenito, kad se radi o ovakvim temama - misljenje o svemu tome mi najvise oblikuje upravo ova tema, a ne neke dnevne kvazi-novine.

Lay there, stare at the ceiling, and switch back to your time... Just go ahead, now try and taste it, I know it should be ripe...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 17:14 (Deus ex machina).
17 godina
epic kaže...
Tonči kaže...

Kakav si ti pokemon. Ako misliš da smo mi imali građanski rat umjesto domovinskog, mislim stvarno... 

Pa zadnji puta kad sam to učio, Balkan revolucija je izbila u kolovozu 1990. Prekid svih državno-pravnih veza sa Beogradom se dogodio u listopadu 1991. Prvi žrtva Domovinskog rata je bila na Uskrs 1991, tako da, smetalo to ili ne velikim 'Rvatima katolicima (koji najčešće ne znaju dvije o vlastitoj povijesti), mi smo bili u građanskom ratu.

Jel bila Milanovićeva izjava najsretnija ili nije, neću uopće ulaziti u to, ali jako jako jako velika sramota za nas kao Hrvate je da se dižemo na stražnje noge zbog stvarnih povijesnih činjenica, odnosno da niti ne znamo osnove osnova najbliže nam povijesti. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
nije li cilj napredak, razvoj, poboljšanje? Zar ne bi onda trebalo postaviti ljude koji to mogu i žele izvesti po pravilima koja su trenutno na snazi? ista nacionalnost pruža veću povezanost (socijalni i grupni identitet), a uz to i Domovinski rat koji možda je završio među ljudima, ali ne i u (svim) ljudima..
Šta kažete na silovanja: Velika Britanija (90 puta), visestruka u Indiji, SAD? Po meni je velika greška bila ukidanje smrtne kazne širom svijeta..
18 godina

vidis kako si ti sad iz zavjetrine kad ne talasas u njihovom smijeru...dok se niti u jednom trenutku ne osvrcu na gospodju iz zavjetrine.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
I dobro primjeceno da mi je jednostavnije iz zavjetrine, ali ono...

...zavjetrina je prednost, nikako nedostatak, sudim po prethodnom postu

našim novinarima kao da nedostaje ajkulin osmjeh i ovakav tip tv emisija ...

kaos
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 17:43 (Jurra).
17 godina
Deus ex machina kaže...
..

Milanovic mi je nekako uglavnom nevidljiv u cijeloj stranci... cini mi se da Linic dobija puno vise medijskog prostora, i da radi ko konj. Radi prilicno nezahvalan posao jer mu je, cini mi se, posao da reze i sredjuje tamo gdje su se ljudi dosta navikli mutiti - opet, ispricavam se ako sam u krivu, ne zelim uvrijediti nikoga tko je direktno pogodjen njegovim mjerama, no bilo mi je za ocekivati da ce biti teze, ali cini mi se da se ipak nesto pomice...

..

-ma ne, nije stvar u krizi i rezovima. To je alibi. Stvar je u konstantnom sranju, foteljašima, skandalima... pa na to dodaj njegove interviewe, za koje je bolje da je šutio. Nema (baš ni jedne) stvari koje je riješio, odgovorio, .. nešto%(proizvoljna variabla)% samo sranja.

Dali si naletio na jednu vijest u vezi vlade unazad godinu dana koje je bolja od ministar-ostavka, gangam-ingliš, koalicija- itd. Nema, samo sr&nja kojima se sad i vrsni govornik 'Dete', pridružuje. yunger-čerčil.

-pa čak do te mjere da mada mi se sLinić gadi, on je jedini koji nešto radi. On je jedina svijetla zvijezda na kraju mračnog tunela, eto naše vlasti koja ima plan, plan za promjene, mi smo drugačiji, pošteno itd. itd...

Živio s.Linić!!! (nisam vjerovao da to mogu ovako viknuti, ali situacija je takva). Još malo pa ću zazivati povratak Zgazimira silnog, ex.prvog među nejdenakima. (srećom, ne zazivam HDZ i KaralinasMarko). Takva je ekšli situejšn in kroejšen. (da me bolje razumiješ) {#}

17 godina
protjeran
Bukva kaže...

Pa zadnji puta kad sam to učio, Balkan revolucija je izbila u kolovozu 1990. Prekid svih državno-pravnih veza sa Beogradom se dogodio u listopadu 1991. Prvi žrtva Domovinskog rata je bila na Uskrs 1991, tako da, smetalo to ili ne velikim 'Rvatima katolicima (koji najčešće ne znaju dvije o vlastitoj povijesti), mi smo bili u građanskom ratu.

Jel bila Milanovićeva izjava najsretnija ili nije, neću uopće ulaziti u to, ali jako jako jako velika sramota za nas kao Hrvate je da se dižemo na stražnje noge zbog stvarnih povijesnih činjenica, odnosno da niti ne znamo osnove osnova najbliže nam povijesti. 

Ne laži. Prije domovinskog rata je bila Balvan revolucija te sukob zrakoplovstva JNA protiv helikoptera MUP-a i to je dovelo do Domovinskog, nikakav građanski rat. Ponovi opet povijest.

17 godina
odjavljen

Priznati smo tek u siječnju '92., dakle, barem do 1992.1.15. smo bili u građanskom ratu i to u Jugoslaviji. Unutarnji sukob socijalističkih federativnih republika. Na ljeto '91. smo proglasili odvajanje, ali mislim da pravno nije valjana odvojenost do priznanja...

17 godina
neaktivan
epic kaže...

i to je dovelo do Domovinskog, nikakav građanski rat. Ponovi opet povijest.

bio je samo rat iako tuđmanova vlada nikad nije objavila da smo u ratu,

'domovinski' je tuđmanova posuđenica od staljina :p

kaos
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 18:05 (Jurra).
17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Priznati smo tek u siječnju '92., dakle, barem do 1992.1.15. smo bili u građanskom ratu i to u Jugoslaviji. Unutarnji sukob socijalističkih federativnih republika. Na ljeto '91. smo proglasili odvajanje, ali mislim da pravno nije valjana odvojenost do priznanja...

To možeš ti osobno zvati građanski rat ili kako hoćeš.

Ako mi nađete bilo koji udžbenik povijesti u kojem piše da se odvijao građanski rat 90ih, rado ću priznati da sam pogriješio.

17 godina
odjavljen

"Domovinski rat" nije negacija građanskog rata. Građanski rat je pojam koji ne nosi jedinstveno ime.  Ne stojiš dobro s nomenklaturom...

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Pa istina bog, realno je svima nama lako iz zavjetrine...

Deus ex machina kaže...
... i opcenito, kad se radi o ovakvim temama - misljenje o svemu tome mi najvise oblikuje upravo ova tema, a ne neke dnevne kvazi-novine.

Tako i ja. Prolistam što stignem pa dođem na temu da vidim o čemu se radi, što je sve vrijedno pažnje, pa onda dodatno nešto pročitam... Masu puta samo pročitam temu bez da idem na portale. To što živim ovdje i je i nije neka "prednost". Jednako svi čitamo iste novine, dobivamo iste informacije..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
protjeran
Tonči kaže...

"Domovinski rat" nije negacija građanskog rata. Građanski rat je pojam koji ne nosi jedinstveno ime.  Ne stojiš dobro s nomenklaturom...

Ti stvarno imaš problema sa zaključivanjem. Napiši mi gdje sam ja to rekao, vi tu pokušavate provući da je iz građanskog rata nasta Domovinski, što nije istina.

16 godina
neaktivan

Čudi me da nitko ne komentira ovo http://www.vecernji.hr/vijesti/ostvarili-hrvatski-san-a-sad-im-prijeti-bankrot-clanak-525346

Za čim hrv. narod pati, otvorit tvornicu i zaposilit ljude, što poslije?

17 godina
odjavljen

Sad meni nije jasno što ti želiš reći? Povijesna dokumentacija je tu malo nezgodna, datumi izmiješani i sve pod utjecajem raznih struja, ali secesijom tek možemo govoriti o ratovima drugačijim od građanskog. Jugoslavija je do raspada bila u građanskom ratu, a Domovinski rat započinje građanskim ratom SFRJ. Tako je logično. Inače, bilo je tu realno više ratova: secesijski od SFRJ, rat protiv pobunjenih Srba iz Hrvatske (tzv. SAO Krajina), rat Hrvata u Bosni i Hercegovini, rat Slovenije i SFRJ (secesijski, kratkotrajni), rat Srba u BiH...

Nismo baš nitko mjerodavni, ali ne vidim zašto si protiv pojma građanskog rata, kad sve time i jest počelo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice