Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.293.509
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...

Jer normalna osoba, kada vidi 4 prijatelja napušena na klupici kako kunje i smiju se glupostima, zapita se što ako jednog dana takav frajer pokosi 23 ljudi na autobusnoj stanici.

Idioti, kojima je to kunjenje na klupici hardkor, pišu pamflete o američkoj deklaraciji.

To je jedan od najvećih stereotipa. Ne reagiraju svi tako, ja dok sam zapalio nije mi došlo do smijanja, nimalo.

A o tome kako je neki pothead pokosio ljude na cesti još trebam čuti. Pijane osobe, osobe pod utjecajem lijekova (propisanih na recept), osobe koje nisu uzeli potreban lijek - sve sam to čuo i čitao o tome, ali još nisam vidio da je netko skrivio nesreću isključivo zbog utjecaja THC-a.

EDIT: Ali možda nisam dobro tražio, ako imaš neki link za vijest ili si osobno čuo od nekoga, slobodno reci.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 17:18 (AA-d00d).
14 godina
odjavljen
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
16 godina

Ovo prerasta u totalan mozgojeb. Kao da namjerno vuku idiotne poteze, čisto da testiraju koliko je gluposti ovaj narod voljan izdržati {#}

D.o.o poduzetnici su godinama čekali ne bi li imali šansu plaćati PDV po naplaćenoj fakturi, poput obrtnika, da bi ovi sada i obrtnike bacili u isti mlin, a prije točno godinu dana gospon Linić je najavljivao reformu PDV-a i plaćanje istoga po naplati {#}

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
4. Dobro da nisi rekao da je ilegalno zato jer je zabranjeno zakonom. Stvarno retardirano LOL! Pa i rakija je opojno sredstvo pa je legalno. Kakvi su ti to argumenti? Pa ljudi moji, budite malo racionalni, razmislite sto pisete...

Nisi dao nikakav valjan argument za ilegalizaciju marihuane, niti si osporio jedan moj argument.

Znam ja da je tesko odrasti zadrt i zatucan s nekim misljenjima jer ti ih je sredina tako usadila, ali to ne znaci da trebas prestati razmisljati o tome te racionalno sagledati stvari i objektivno zakljuciti sto je ispravno, a to je ono sto ti ne radis trenutno.

Meni je to sasvim ok argument.

Svakodnevno nađemo nekoliko zakona koji nekome nemaju smisla. Naprave niz kuća na negrađevinskom zemljištu. U procesu izglasavanja promjene prostornog plana donesu odluku da je do 1433. metra građevinsko zemljište i da će se te kuće moć legalizirati, a od 1433. do 1742. metra će se sve rušiti. Jednako je polje bilo i sim i tam, al će svi ovi preko crte pofafat parsto milja eura.

Ti daješ argument da je po tebi marihuana ok za pušiti i uzgajati (što je i po meni ok da se razumijemo) i čak postoji masu istraživanja pro uzgajanja, al šta to vrijedi kad je na zakonodavnoj instituciji da donese odluku, a ne na meni ili tebi.

Na kraju krajeva zato smo i smislili institucije da donesu takve odluke da ne bi svaka osoba radila kak kome paše.

Ti (i ja) bi legalizirali marihuanu (u kontroliranim uvjetima proizvodnje i prodaje), pa bi još nešto smatrali da treba legalizirat, pa neke stvari da se zabrane.. i eto daj svima pravo da svako zabrani što hoće i da svako legalizira što hoće pa da vidiš belaja.

I ne radi se tu o nikakvoj sredini. Pol države (čitaj 90%) laže i vara na porezima, krade se di se god stigne, svi zaobilaze zakone kako kome paše, i onda dižemo hajke jer se netko sjetio da bi se svi mogli za promjenu pridržavat malo zakona (neovisno o sredini i stupnju edukacije). I ja shvaćam da to tebi nije usporedivo i da marihuana ima 1000 razloga zbog čega bi je trebalo legalizirat danas, pa sebe (možda i s pravom) zoveš racionalnim, ali shvati da je zakon zakon. I ti svjesno kršiš zakon (jer misliš da je to opravdano), netko treći svjesno ne plaća porez već prikaže dobit od 100kn umjesto od 1000kn jer to on smatra opravdanim (to je naprosto zdravo, znanstveno je dokazano da je zdravije imat više love nego manje.), tako da se i tebi može spočitati da si dio svojeg djelovanja naslijedio iz (zatucane) sredine koja se ničeg ne pridržava, što je pak za tebe i više nego dobro jer da se svi pridržavamo nekakvih zakona možda bi završio u ćuzi. (Ili da živiš u Saudijskoj Arabiji bi ti odrezali pimpek :))

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nije uopce problem to sto on vjeruje u u onaj meatballfromthesky ili kako se vec zove.

Problem je sto on iz nekih tinejđerskih filmova eksperimentira sa gljivama, a sto moze imate velike posljedice. Nekakav utripani deckic u klubu ili na ulici je narkoman, dok je ok natripati se "da bi osjetio svemir"? 

Takodjer, izbjegavati lijecenje konvencionalnim metodama "jer te eto neki tamo pokusavaju kontrolirati pomocu antibiotika" je takodjer moronizam at its finest. Homeopatija je glupost. Sve sto je alternativno i nedokazano je njemu super, dok sve sto je dokazano i mainstream nije ok, te je zapravo sredstvo za kontrolu covjecanstva. Deckic nema zrna pameti u glavi. Jedino sto mu je bitno je da se istakne iz mase na kretenski nacin jer valjda misli da se curice pale na to. 

Takodjer, mene cisto zaboli mrkva hoce li se on tripat ili ce lijeciti tumor homeopatski, samo bi mi bilo zao da, jednom kad izadje iz puberteta, ne bude previse ostecen da provede ostatak zivota u nekoj normali.

Kakve posljedice? Tinejđerskih filmova, lol, kakvi su to tinejđerski filmovi?{#} Nije baš da sam utišao u knjižnicu u uzeo sve što sam mogao naći na tu temu, ali sam sigurno prove nekih 5-6 sati googlajući i čitajući tuđa iskustva po forumima i donjeo odluku. 

NIsam siguran da si ti ikada bio prisutan dok je netko bio pod utjecajem čarobnih gljiva, što se može izćitati iz tvojih postova. Ja narkomanima smatram one koji se bodu i one koji su ovisni o nekim farmaceutskim ljekovima. Ustalom... mislim da bih svatko trebao uzeti psihodelike sa vremena na vrijeme, ali to sam samo ja.

Curice se pale na to, seriously?{#} 

Sta ti znači ta normala? Ne želim biti normalan niti se isticati svojom nenormalnošću.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
16 godina
neaktivan

Sliku uz to xD

18 godina

Sta nije u Planu bilo price o tome da ce svima uvesti da se PDV placa nakon primitka uplate, a ne nakon izdavanja fakture? Jesu oni umobolni. Ko da zbilja zele da ljudi na njih krenu vilama i bakljama. Dobili su ovaj mandat, nakon ovoga kupusa ce vjerovatno postati marginalna stranka kao njihovi frendovi iz koalicije. Zar tamo nema nitko normalan. Kada bi se potpisivao referendum za prijevremene izbore odmah bi ga potpisao.

Rvat katolik!
18 godina
Space Buddha kaže...

NIsam siguran da si ti ikada bio prisutan dok je netko bio pod utjecajem čarobnih gljiva, što se može izćitati iz tvojih postova. Ja narkomanima smatram one koji se bodu i one koji su ovisni o nekim farmaceutskim ljekovima. Ustalom... mislim da bih svatko trebao uzeti psihodelike sa vremena na vrijeme, ali to sam samo ja.

Ja mislim da si ti potracena hrpa atoma.

Rvat katolik!
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Ja mislim da si ti potracena hrpa atoma.

Nemoj tako... proizvodim co2 evo već 17, skoro 18 godina.

15 godina
neaktivan
14 godina
odjavljen

Sramota. Kada će više novi rat pa da nas pregaze? Ovime pokazujemo da nismo zaslužili imati državu.

Hebali ih ti Slovenci-zvekni im emargo,snakcije,zabranu pa neka se hebu dok to ne riješe.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
13 godina
protjeran
15 godina

Tko će vladu udariti po džepu što država ne izvršava obaveze u zakonskom roku. Oni su ti koji su pokrenuli cijelu priču.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
protjeran

Ljudi, koji je vama? Koliko imate godina i još niste prešli preko toga da je vlada niškoristi i štetna? 13? Što se tu opće ima raspravljat i čudit? {#} 

17 godina

- (nemoguće..) ali eto slažem se s onim čije ime ne spominjem (T.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ja sam skeptičan čim ne nalazim nijedan članak na Googlu kad upišem bundestag water. Osim ako i Google ne sudjeluje u tom kurvinom piru bundestaga koji se odvija iza očiju javnosti, a dnevno.hr jedini imaju tajni pristup {#}

Shun the non-believer
18 godina
neaktivan
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina
neaktivan

Ja sam za to da nam izmjere kapacitet pluća i prema tome izračunaju prosječnu potrošnju kisika mjesečno i da nam to naplate.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina
F1-IVO kaže...

Ja sam za to da nam izmjere kapacitet pluća i prema tome izračunaju prosječnu potrošnju kisika mjesečno i da nam to naplate.

Pssst. Linić možda čita.
Potpis!
13 godina
protjeran

Što se bunite..??Pa još smijemo posaditi u bašti paradajz..{#}..

Eno ženu strpali prošle ili pretprošle godine u bajbok u USA,samo zato jer je zasadila 20 stabljiki paradajza NA SVOJ TRAVNJAK ISPRED KUĆE

90 dana zatvora..

SDP ili HDZ,i jedni i drugi bi skinuli gaće..veliki kroje pravila..{#}

13 godina
protjeran
redneck kaže...

Što se bunite..??Pa još smijemo posaditi u bašti paradajz..{#}..

Eno ženu strpali prošle ili pretprošle godine u bajbok u USA,samo zato jer je zasadila 20 stabljiki paradajza NA SVOJ TRAVNJAK ISPRED KUĆE

90 dana zatvora..

SDP ili HDZ,i jedni i drugi bi skinuli gaće..veliki kroje pravila..{#}

Land of the free.... {#}{#}

16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
ihush kaže...

Ja sam skeptičan čim ne nalazim nijedan članak na Googlu kad upišem bundestag water. Osim ako i Google ne sudjeluje u tom kurvinom piru bundestaga koji se odvija iza očiju javnosti, a dnevno.hr jedini imaju tajni pristup {#}

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/04/bundestag-ueber-privatisierung-von-wasser-entscheidet-bruessel/

http://www.lokalkompass.de/hemer/politik/diskussion-erwuenscht-wasser-ist-gemaess-bundestag-nicht-grundlegendes-lebenselixier-m1412887,270034.html

Neznam koliko su ove stranice pouzdane.

Ili tu netko nešto krivo prevodi, ili mi ovo sve nema nikakvog smisla jer su Španija i Njemačka prve predlagale UNu "ljudsko pravo na vodu i higijensko sanitetski minimum..." što je odbijeno u UNu tamo 2008..

Sa službene bundes stranice.

http://www.bundestag.de/dasparlament/2013/10-11/WirtschaftFinanzen/43230619.html

http://www.bundestag.de/presse/hib/2013_02/2013_110/02.html

Prema svim linkovima ispada da se očekuje odbijanje prijedloga o privatizacjii vode, koliko sam razumio rasprava je još u tijeku.. Al tko bolje zna njemački neka nam prevede u kratkim crtama. Hvala.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
F1-IVO kaže...

Ne još, ali krećemo se prema tome: Biciklisti zagađuju okoliš i treba ih oporezovati!

Ideja je da biciklisti, obzirom na ubrzani puls, proizvode više ugljičnog dioksida od vozača automobila. Go figure :)))

Vezano za ovu ženu što sadi u vlastitom dvorištu... Super mi je kako svi ovdje skaču na novinare, a nitko da bi pogledao o čemu se radi - ženu uopće ne tuže jer sadi hranu (ili bilo što) u vlastitom vrtu, već zato što narušava izgled naselja.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 9:39 (Veliki Brat).
17 godina
ivan dragi kaže...
..

Ili tu netko nešto krivo prevodi, ili mi ovo sve nema nikakvog smisla jer su Španija i Njemačka prve predlagale UNu "ljudsko pravo na vodu i higijensko sanitetski minimum..." što je odbijeno u UNu tamo 2008..

..

Prema svim linkovima ispada da se očekuje odbijanje prijedloga o privatizacjii vode, koliko sam razumio rasprava je još u tijeku.. Al tko bolje zna njemački neka nam prevede u kratkim crtama. Hvala.

- UN je negdje poslije WW2 (50te?) donio rezoluciju o pravu na vodu. Ovo što spominješ 2008.. je nejasno, tu se spominje 'higijenski minimum'. To ne postoji, tj nemjerljivo je. Čaša vode za popiti ili za pranje zuba kao primjer, uz to da (pogotovo afrika) voda je potrebna za hranu-biljke, što je opet potrebno za ljude, dok se sama tekučina ne mora unositi ako se dovoljna količina unese hranom.. itd. -nejasno je na što se sve odnosi... uobičajeno za politiku (lobije koji guraju privatizaciju ili blokiraju takve prijedloge koji bi osigurali dostupnost vode-zraka ljudima).

-podsjetnik na HR vode prije godinu dana, slično kao i ostale stvari, lobiji polako guraju, ponekad u tišini samo osvane novi zakon u N.N. ... i to je to.

16 godina
Veliki Brat kaže...

Ne još, ali krećemo se prema tome: Biciklisti zagađuju okoliš i treba ih oporezovati!

Ideja je da biciklisti, obzirom na ubrzani puls, proizvode više ugljičnog dioksida od vozača automobila. Go figure :)))

Trebalo bi onda početi i seks oporezivat.

Swedish latin super funk.
16 godina
sirka666 kaže...
Veliki Brat kaže...

Ljudi bicikliraju i satima, a seks...ju nou vot aj min {#}

A gore spomenuto ljudsko pravo na vodu...što to zapravo znači ljudsko pravo? Znači da ti se voda mora eventualno omogućiti, dakle da dođe do tebe, ali ne znači da je besplatna, niti da su drugi dužni "napojiti" te.

Sva ta "ljudska prava" nakaradna su i uvijek mi dižu kosu na glavi.

17 godina
eevek kaže...
sirka666 kaže...
Veliki Brat kaže...

Ljudi bicikliraju i satima, a seks...ju nou vot aj min {#}

A gore spomenuto ljudsko pravo na vodu...što to zapravo znači ljudsko pravo? Znači da ti se voda mora eventualno omogućiti, dakle da dođe do tebe, ali ne znači da je besplatna, niti da su drugi dužni "napojiti" te.

Sva ta "ljudska prava" nakaradna su i uvijek mi dižu kosu na glavi.

-sexometar (kao parkirni sat) se već naplaćuje po Berlinu 'za korištenje pločnika', naravno taj paušal plaćaju samo početnice/ci, elitniji su oslobođeni kao umjetnici.

-za vodu. Upravo suprotno. Voda je besplatna, mora biti dostupna (omogućen slobodan pritup). Kao što se mora omogućiti npr prolaz do nečije kuće ili Slovencima na otvoreno more... Od starih vremena, tekovina, slavine-fontane-izvori su dostupni (besplatni). Naravno uvjek se nešto-nekako plaća, dal je to ulaz u grad-gradske zidine ili konobaru usluga.

Jednako je zabranjeno, zaustaviti npr tok rijeke (nizvodno suša). Vodovod je zapravo urbanizirani tok rijeke. Flaširana voda nije, to je čista usluga-roba, tržište. Jednako kao što se može prodavati zrak, tj recimo da je parfem-dezić = zrak, kompresirani zrak za npr čišćenje komponenti, itd. pa se može npr prodavati planinski zrak, kad je takva roba. To nema veze s dostupnosti, tj svako može otiči na tu planinu i disati ili jednostavno udahnuti bilo ghdje na planeti Zemlji, kao i popiti vodu.

Uređena država-društvo, to je smisao, kao i zaštita (vojska-policija) školstvo, zravstvo, to sve košta i naplaćuje se po nekoj poreznoj osnovi, ali ne sama voda ili zrak isključivo dodatna usluga. Uz to, druge (obične) robe (mateijalna dobra) mogu biti besplatne po bilo kojoj osnovi ili bilo koje cijene, dok voda i zrak imaju ustavni-UNovski status, tj nisu roba nego ljudska dobra. Ne smiju biti pod tržišnim zakonima upravo zbog toga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 13:04 (ihush).
18 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
Faith divides us. Death unites us.
17 godina

-hmm, da, osim što je to komunalna tvrtka 'Zelenilo'.. pa nekako cijena od 200kn po ruži izgleda kao da je par tisuća kn otišlo s žr u džep ili je ceh za konkretnu tvrku manji od 'šake kuna'.

-gesta, OK. No što s ostalim danima, što s plaćicom itd. Dobročinitelji koji završe u PRovskom mateijalu mi više zvuče kao knjigovođe nego altruisti. (možda sam samo skeptik).

-možda se bliže lokalni izbori, možda.. možda je čovac stvarno OK. Koliko smo propali kao društvo kad svaku takvu gestu gledam sumnjičavo... gadim se sam sebi, gadi mi se ova sprdnja od 'dežele'.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice