Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
No naravno,država ga neće poticati,kao i bilo kojeg malog poduzetnika.

Pa to i nema nekog smisla. Inače bi svaka šuša s ceste išla u poduzetnike.

Al kada bi postojao neki veći interes, tipa da se pokaže potreba za otvaranjem proizvodne linije/tvornice, slobodna/dostupna radna snaga, a naravno i tržište, onda bi se dalo raspravljati o poticajima.

Jbg ipak se radi o novcu svih poreznih obveznika. I kao što nam ne treba moderna željeznica (trenutno nema isplativosti), pa ni Pelješki most, tako mislim da nije potrebno ni ulagati u auto indutriju na blef.

Ako se kroz par mjeseci pokaže da postoji računica isplativosti, da nije rok otplate 30 godina, da postoji (barem potencijalni) manpower koji bi to radio.. slažem se da mu se izađe u susret. Al opet s uvjetima da se veći dio proizvodi u RH; tipa da se neko brodogradilište prenamjeni u nekakvo kovanje limova (ili što već treba - karikiram samo), da se omogući edukacija (i resursi) za potencijalne radnike, pa recimo da se proizvodnja preseli tipa u Liku koja je odlično povezana ali fali ljudi, pa bi se na ovaj način i potaklo doseljavanje.. itd.

Iako to ljepo izgleda, jbg, radije bi dao pare u proizvodnju onih humus glista, bademe, med i pčele.. Tu je ogromna isplativost, a nema pretjeranih poticaja.. Prema stanju na tržištu, postoji realna računica da bi u RH bar 100K ljudi moglo živjeti samo od pčelarstva koje je u cijelom svijetu godinama na koljenima i gdje se masovno lupaju pare jer su gubici u poljoprivredi zbog pomora pčela enormni.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
ivan dragi kaže...

Al kada bi postojao neki veći interes, tipa da se pokaže potreba za otvaranjem proizvodne linije/tvornice, slobodna/dostupna radna snaga, a naravno i tržište, onda bi se dalo raspravljati o poticajima.

Jbg ipak se radi o novcu svih poreznih obveznika. I kao što nam ne treba moderna željeznica (trenutno nema isplativosti), pa ni Pelješki most, tako mislim da nije potrebno ni ulagati u auto indutriju na blef.

Ako se kroz par mjeseci pokaže da postoji računica isplativosti, da nije rok otplate 30 godina, da postoji (barem potencijalni) manpower koji bi to radio.. slažem se da mu se izađe u susret. Al opet s uvjetima da se veći dio proizvodi u RH; tipa da se neko brodogradilište prenamjeni u nekakvo kovanje limova (ili što već treba - karikiram samo), da se omogući edukacija (i resursi) za potencijalne radnike, pa recimo da se proizvodnja preseli tipa u Liku koja je odlično povezana ali fali ljudi, pa bi se na ovaj način i potaklo doseljavanje.. itd.

Iako to ljepo izgleda, jbg, radije bi dao pare u proizvodnju onih humus glista, bademe, med i pčele.. Tu je ogromna isplativost, a nema pretjeranih poticaja.. Prema stanju na tržištu, postoji realna računica da bi u RH bar 100K ljudi moglo živjeti samo od pčelarstva koje je u cijelom svijetu godinama na koljenima i gdje se masovno lupaju pare jer su gubici u poljoprivredi zbog pomora pčela enormni.

Ipak moraš priznati da je lijepo vidjeti da smo u stanju proizvesti nešto što ne zaostaje za ostatkom svijeta. Da li će biti isplativ ili ne teško je reći, propali su i veći i moćniji.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen

Država daje poticaje,ali na (blago rečeno) teška sranja. 

Tu i tamo se vidi nešto normalno i korisno za razliku od frizerskih salona i trgovina suvenirima kojih ima cijelo more.

A uvjeti su katastrofa-doslovno te tjeraju da ideš po kredite. I onda se Linić čudi kako svi propadaju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ipak moraš priznati da je lijepo vidjeti da smo u stanju proizvesti nešto što ne zaostaje za ostatkom svijeta. Da li će biti isplativ ili ne teško je reći, propali su i veći i moćniji.

Ma daleko od toga. Svaka čast Rimcu.

18 godina
NapalmDeath kaže...

Bez ljutnje mislim da se malo predaleko sa filozofiranjem otislo. Mislim da je vijest samo bizarna bez puno politike u pozadini. Ono covjek bi ocekivao da se mozda sa harlemom pojavi neki isto tako dobar kosarkas kao Rodman ali ne i supercudak u privatnom zivotu. Ovako sve ispada samo kao Rodmanov freak show u freak show zemlji.

I šta onda sad je Rodman malo otišel na drugu stranu jer mu je doma postalo dosadno jel.U S.Koreji vlada freak show na njihov način, no i u Americi/USA postoje itekakvi freak show elementi samo na malo perfidniji i podmukliji način to sigurno.{#}Nevinašce

pr0n_addict kaže...

Ma pustite vi Sjevernu Koreju tu gdje je. Dobro je imati barem nekakvu protutežu dominaciji SAD-a koja traje već 70-ak godina.

Tu je još par država koje služe sličnoj svrsi iako nisu ni u kakvom međusobnom savezništvu.

Danas zapravo više nema američke dominacije, ta vremena su prošla a kaj se tiče itekakvog savezništva velikana Kine i Rusije ovo dole ti sve govori.Cool{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/bombarderi-odgovor-kine-rusije-novu-doktrinu-nato-a-clanak-501669

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 22:16 (rambox).
18 godina
mario.L_hr kaže...

Moram priznat da mi ide na zivce svojatanje tudjih uspjeha.

Mi Hrvati proizveli superautomobil. Ne. Rimac je.

Mi Hrvati osvojili Wimbledon. Ne. Ivanisevic je.

Mi Hrvati rasturamo u skijanju. Ne. Kostelici rasturaju.

Dakle, sve sto je dobro, mi Hrvati. Sve sto je lose. Vidi onog morona sto je zakenjao.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
mario.L_hr kaže...

Dakle, sve sto je dobro, mi Hrvati. Sve sto je lose. Vidi onog morona sto je zakenjao.

Svi su oni produkt hrvatskog društva i našeg mentaliteta. :P

18 godina
tnakir kaže...

Ma daj, pa koja je onda poanta nacionalizma?!

Gledam te!
13 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...

Ma daj, pa koja je onda poanta nacionalizma?!

Čini mi se da si sam sebi dao odgovor.

14 godina
odjavljen
Nitko od spomenutih ljudi se nije morao baviti svojim poslom u Hrvatskoj niti ih je itko na to prisiljavao.

Rimac je komotno mogao imati tvornicu u Sloveniji gdje bi i prosao jeftinije i brze dosao do uspjeha.
Ali ostao je u Hr. Zbog cega? Sigurno ne zbog krumpira.

Da nije domoljub, ne bi on palio gume na nasim cestama.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
14 godina
protjeran
Pranja kaže...

Nema kruha od nacionalizma, prosla su ta vremena ako su ikad i postojala. Ko zna zasto je Rimac ostao u HR i kolko ce jos dugo. Ako ti je drzava u banani, korupcija u svim segmentima na visokom nivou, kaj bi to mene trebalo zadrzati u takvoj prciji od drzave, pogotovo ako imam ideju i kapital? Cekati da me Linic do kraja izreketari?! Yebem ti nacionalizam kad ljudi nemaju za kruh!

daniel
17 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...

Nema kruha od nacionalizma, prosla su ta vremena ako su ikad i postojala.

Nije točno. Od toga neki odlično žive.

:)
17 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...
Pranja kaže...
No naravno,država ga neće poticati,kao i bilo kojeg malog poduzetnika.

Ivane, to su čiste gluposti. Procjene ove države su promašaji, jedan za drugim. Poticaji i usmjeravanja su promašeni, a to je isključivo zato što o tome odlučuju ljudi koji veze nemaju o temi (kao ni ti s Rimčevim automobilom).

:)
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Nitko od spomenutih ljudi se nije morao baviti svojim poslom u Hrvatskoj niti ih je itko na to prisiljavao.

Rimac je komotno mogao imati tvornicu u Sloveniji gdje bi i prosao jeftinije i brze dosao do uspjeha.
Ali ostao je u Hr. Zbog cega? Sigurno ne zbog krumpira.

U jednom intervjuu je izjavio da mu je bila pogreška što je htio ostati u Hrvatskoj.

Da je prije znao koliko prepreka, birokracije i ostalog nepotrebnog smeća će ga čekati, otišao bi van.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
13 godina
neaktivan

dobro da nisu ugurali kakvu priču o venezueli u članak. od respektabilnog portala do prije godinu  i pola pa do kluba obožavatelja crvene zastave i teoretičara zavjera... pogledajte samo komentare, tko pisne protiv koreje odma barem 30 td-a. to je to. poštuju se različita mišljenja {#}

Ke?!
17 godina
ivan dragi kaže...

Oprosti, ali ovdje si veoma licemjeran s obzirom da si koju stranicu u nazad doslovno skočio na vrat nekome tko je pitao zašto država pomaže mljekarima u ovim trenucima.

Novcem kojim će se kupiti pokvareno mlijeko, tj. minimizirati nesposobnost i aljkavost poljoprvirednika je isto novac svih poreznih obveznika. Nekako nisam imao osjećaj da ti je to u tom trenutku taj podatak zasmetao.

Većina poljoprivrednika direktno parazitiraju na državnom proračunu i samostalno ne bi uspjeli niti jednu jedinu sezonu izgurati. Da se Rimcu pomogne, tko zna - možda bi uspio pokrenuti i neku vražju industriju kod nas, zaposliti par ljudi, napraviti centar gdje će najobrazovaniji inžinjeri biti, a ne da se rasipaju po svijetu, storiti možda i novi brand po kojem će država biti poznata u svijetu... Puna usta političara su investicija, evo savršene prilike kako probati invenstirati u nas.

Al bitno da su od državnog interesa brodogradilišta, Todorić, poljpoprivrednici i kako_ne_otpustiti_jednu_jedinu_osobu_iz_javnog_sektiora. Joj da, zaboravih Mudrinića, koji doduše za razliku od prethodnih specijalaca posluje u plusu, ali imamo internet vezu na razini Vijetnama i Papa Nove Gvineje. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 13:10 (Bukva).
16 godina
ivan dragi kaže...

sorry ali otkud ti znaš što nam treba a što ne? na temelju čega misliš da željeznica nema isplativosti? 

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 13:18 (Ezio).
17 godina
neaktivan

Piratluk u redovima HDZa.{#}

http://www.24sata.hr/politika/hdz-koristi-piratski-windows-na-prezentaciji-skakali-oblaci-304516

(a biseri od novinara stavili sliku sa XPa a riječ je o sedmici)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
14 godina
odjavljen

Nema kruha od nacionalizma, prosla su ta vremena ako su ikad i postojala. Ko zna zasto je Rimac ostao u HR i kolko ce jos dugo. Ako ti je drzava u banani, korupcija u svim segmentima na visokom nivou, kaj bi to mene trebalo zadrzati u takvoj prciji od drzave, pogotovo ako imam ideju i kapital? Cekati da me Linic do kraja izreketari?! Yebem ti nacionalizam kad ljudi nemaju za kruh!

Ono što imamo,u stvari jedino što vrijedi, je kvalitetan kadar. Jer kada si u blatu do grla,moraš se svojski potruditi da bi se iz njega izdigao. Biti dobar nije dovoljno dobro,moraš biti najbolji.

AA-d00d kaže...

U jednom intervjuu je izjavio da mu je bila pogreška što je htio ostati u Hrvatskoj.

Da je prije znao koliko prepreka, birokracije i ostalog nepotrebnog smeća će ga čekati, otišao bi van.

Pitanje d ali bi od njega bilo išta da je otišao van.

F1-IVO kaže...

http://www.24sata.hr/politika/hdz-koristi-piratski-windows-na-prezentaciji-skakali-oblaci-304516

Sve su pokrali,pa moraju i Windowse.

18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Totalno. Meni najbolji primjer je svojatanje Tesle, a lik je nakon srednje što prije pokušao odmagliti van. Na engleskoj Wikipediji se svakim spominjanjem rodnog mjesta nadodaje i "(modern-day Croatia)" da se zna čiji je; hr.wiki je pak klinički slučaj gdje ima poseban paragraf o tezi o hrvatskom podrijetlu, pa onda još kad vidim ovakav članak, pitam se, koju posluku porati?

Shun the non-believer
14 godina
neaktivan

Poznam čovjeka koji je za jedan projekt čekao papire 3 godine,strojevi već zastarili dok je on sve riješio

14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nema kruha od nacionalizma, prosla su ta vremena ako su ikad i postojala.

Nije točno. Od toga neki odlično žive.

Da, ali to se vec zove lopovluk i ratno profiterstvo. Thompson, Cermak i ostali nasi "velikani".

daniel
14 godina
odjavljen

Made in Croatia.

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Oprosti, ali ovdje si veoma licemjeran s obzirom da si koju stranicu u nazad doslovno skočio na vrat nekome tko je pitao zašto država pomaže mljekarima u ovim trenucima.

Al bitno da su od državnog interesa brodogradilišta, Todorić, poljpoprivrednici i kako_ne_otpustiti_jednu_jedinu_osobu_iz_javnog_sektiora. Joj da, zaboravih Mudrinića, koji doduše za razliku od prethodnih specijalaca posluje u plusu, ali imamo internet vezu na razini Vijetnama i Papa Nove Gvineje.

Ma daj. Nije moj stil da skaćem za vrat zbog ičega, pa niti da mješam emocije u diskusiju, tako da mi se prva tvrdnja ne može spočitavati. Baš sada čitam svoj post gdje rambu koji plače samo objašnjavam nešto u vezi odnosa kvalitete i cijene (i uvozne hrane zaražene aflatoksinima). Nema nikakvog skakanja za vrat. Dao sam par linkova kasnije.. i uopće nisam ulazio u temu dal se to treba poticati ili ne, samo konstatiram da se pomaže i iz kojih razloga se pomaže. Pače u linkovima koje sam dao postoje SWOT i p/C analize sa svim manama industrije iz čega se mogu donijeti zaključci u bilo kojem smijeru. Ha, pa nek rambo kaže jel je osjetio da mu skačem za vrat ili samo navodim razloge zbog čega je to tako. Namjerno nisam izvodio zaključak kako bi čovjek mogao iz izvora sâm donijeti svoj zaključak.

Ovo dalje gradiš tvrdnje iz ne mojih riječi pa neznam dal bi ti ja trebao odgovarati. Nigdje ne spominjem ni Todorića ni ostatak niza.. rant?

Ako imaš neki svoj plan u vezi poticaja i misliš da možeš bolje, pa postoje adrese kojima se možeš obratiti. Ja majke mi neznam koje se sve stvari i industrije potiču, ni iz kojih se sve razloga financiraju pa nema smisla da ja sad objašnjavam što i kako. Al možemo poslat neki upit ministarstvima pa ćemo vidjet dalje što i kako.

Tonči kaže...
Ivane, to su čiste gluposti. Procjene ove države su promašaji, jedan za drugim. Poticaji i usmjeravanja su promašeni, a to je isključivo zato što o tome odlučuju ljudi koji veze nemaju o temi (kao ni ti s Rimčevim automobilom).

Ista stvar i tebi. Ako znaš što sve država potiče i u kojoj mjeri (iznos po stavci) evo ja te ljepo molim da to napišeš pa da stavku po stavku krenemo analizirati jel promašena i zašto. Ja ne mogu iznijet tvrdnju da je sve promašaj jer neznam što se sve potiče. Nemoj se osjetiti prozvanim, no smatram da je tih 100 ljudi u državi koji se bave poticajima bar 10% pametnija od nas koji tu seruckamo i mislimo da znamo sve. Čisto sumnjam da svi ti ljudi nemaju pojma o temi (poticaja), al eto ako misliš da bi ti znao bolje,  pretpostavljam da imaš konkretne analize tržišta za svaku tu stavku koja se potiče, pa iznesi van svoje brojeve da svi mogu procjeniti jel nešto promašaj ili ne.

Po tvom postu zaključujem sljedeće: Ti iz svog znanja, iskustva i na temelju analiza daješ svoje stručno mišljenje o SVIM poticajima - svi poticaji su promašaj. Također imaš uvid u stupanj stručnosti prozvanih ljudi (svi ti koji se time bave nemaju pojma jel) i također si u posjedu informacija koje ti idu u prilog tvrdnji da su ti ljudi nestručni. Također imaš uvid u moje znanje o konkretnoj temi Rimčevog automobila (što sam siguran da nemaš), pa me na temelju toga (čega?) isključuješ iz rasprave o Rimčevom automobilu.

evo da citiram sebe "Al kada bi postojao neki veći interes, tipa da se pokaže potreba za otvaranjem proizvodne linije/tvornice, slobodna/dostupna radna snaga, a naravno i tržište, onda bi se dalo raspravljati o poticajima."

Nisam uopće isključio mogućnost poticaja, ali davat na slijepo nekome pare jer eto ima (jedan proizveden) lijep proizvod...

Ono.. veoma mi se skini sa vrata licemjerjem, nemaš pojma o Rimčevom automobilu. /sarkazam off/ what's the purpose of meaning? Ne trebaju vam takvi ispadi.

15 godina
F1-IVO kaže...

Piratska stranka Hrvatske?
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
ivan dragi kaže...

(...)

Dokumente koji si linkao - prvo primjenjuju najobičnije ekonomske floskule u kontekstu u kojem su izrečene - "Smanji inpute, povečaj outpute, ne uništavaj pritom prirodu". Nema jedne jedine riječi na tim dokumentima o nekom relanom planu.

Druga stvar, na niti jednom dokumentu nije provedena pravilno SWOT analiza. SWOT služi za subjektivnu (!!!!!!!!!!!!) projekciju internih i eksternih čimbenika. U prvom dokumentu brka se interno-eksterno sa sada-moguće, a u druge pitaj boga po kojoj logici je taj SWOT rađen, dok je najzanimljiviji dio "Drugi dio tablice govori o snagama koje su umanjene pod utjecajem prijetnji!", što je nebuloza. Danas nitko ozbiljan se neće busati sa SWOT analizom, već nekim drugim projekcijama (tipa BCG analiza). Mogu se i ja nečitko potpisati, ali me to ne čini doktorom.

Osim toga, ne moraš biti previše pametan da shvatiš da se kod nas poticajima kupuje socijalni mir, a ne strateški razvija poljoprivreda. U tvojim dokumentima stoji da poticaj na litru mlijeka iznosi 0,8 kn do 1,05 kn zavisi o klasifikaciji područja. Da se radi o strateškom razvoju, bilo bi realno očekivati povrat tog novca kroz različite kanale natrag u proračun kroz XY godina. To je kod nas znanstvena fantastika.

A o tome da bi se trebao ukazati veći interes za otvaranje tvornica, dostupna radna snaga i tržište... Imamo 370.000 nezaposlenih, mrtvu industriju i čovjeka koji je spreman raditi aute. Šta bi se još točno trebalo ukazati? Zvijezda repatica i 3 mudraca?

A licemjerje je bilo poglavito u tome što si prvo reko da isto kako bi Francuzi skakali da se što desi Renou, Citroenu i Pežou, tako i mi moramo skakati kada se nešto dogodi kravicama (iako mi još uvijek nije jasno kako to točno kravice nas spašavaju), da bi 5 stranica iza na nož dočekao ideju o tome da se pomogne pokrenuti auto-moto industrija u nas.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 17:03 (Bukva).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Imamo 370.000 nezaposlenih

Ako je vjerovati Indexovom brojaču i preko:

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Bukva kaže...
Imamo 370.000 nezaposlenih

Ako je vjerovati Indexovom brojaču i preko: 

Bitch please. BiH = 49% nezaposlenih. Od onih 51% zaposlenih, 50% radi neregistrovano.

www.twitch.tv/tourdeleague http://www.tourdeleagueinfo.tk/
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 17:50 (BannedOnThisForum).
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
A licemjerje je bilo poglavito u tome što si prvo reko da isto kako bi Francuzi skakali da se što desi Renou, Citroenu i Pežou, tako i mi moramo skakati kada se nešto dogodi kravicama (iako mi još uvijek nije jasno kako to točno kravice nas spašavaju), da bi 5 stranica iza na nož dočekao ideju o tome da se pomogne pokrenuti auto-moto industrija u nas.

Ma neda mi se raspravljat o stvarima o kojima nisam ni govorio. Ne držim nikakvu stranu u vezi poticaja i boli me đon. Linkao sam (tada dostupne) dokumente od kojih se komotno dalje može istraživati i sasvim su dovoljni da se dobije šira slika.

Što se renoa i francuza tiče, rekao sam da štite svoj interes (kao i svaka država) što je činjenica. Tako i naša vlada štiti svoje time što se u menzama nalaze više manje isključivo RH proizvodi, što vojska (prehrana) također koristi RH proizvode itd itd (na sto drugih načina).. Nisam davao ocjenu jel to super kul potrebno ili nije, samo sam konstatirao da svaka država štiti svoje interese. Trenutno (vlada) smatra da je krava državni interes i to potiče. Kandidiraj se za izbore i potiči nešto treće ili nemoj ništa.

Postavi si pitanja i odgovaraj, o stvarima koje ti nisu jasne se informiraj putem googla (neznam kako kravica spašava gospodarstvo..), a da si htio samnom kulturno raspravljat ne bi vrijeđao mene i govorio da sam nešto govorio što nisam. Smatram se normalnim sugovornikom i zaista se ne vidim kao nepismenog kretena koji će bacat debilne izjave jer me eto prdnulo. Prozivat me licemjerom nemaš pravo i iskoristit ću priliku i pozvat moderatora kako bi daljnju diskusiju učinio kulturnijom u smjeru argumenata, a ne osobnih prozivki i da sam je nekom skakao za vrat, dočekivao nožem i slične hiperbole koje nemaju veze sa normalnom diskusijom.

Čisto apropo toga što neznaš (barem nisi naveo) što točno vlada potiče, a što je od toga promašeno (iako tvrdiš da je sve) - istovremeno se pozivajući na moja dva linka (koja sam ipak naveo i nisam ja autor tih dokumenata) koja su bila sasvim dovoljno informativna.

Tvrdnja "ima 370.000 nezaposlenih = treba poticat Rimčev auto".. Ajmo potaknut tvrtku Bug, dat im pedeset miljona pa nek oni zaposle nove ljude itd, već je uhodan projekt, imaju tržište, kupce, dobra su firma, svakako bolji bonitet od firme u osnivanju. Ako smatraš da znaš bolje, pa napravi studiju o isplativosti proizvodnje Rimčevog auta u odnosu na bilo koju drugu privatnu firmu u RH i istupi u javnost.

Ako si ustao na ljevu, izjadaj se na bilo koji drugi random post i rantaj do mile volje. Ja ću te prijateljski saslušat, ali neću trpit neosnovane optužbe na osobnoj razini.

18 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Nije bilo skakanja za vrat, ali sam dobio dojam da si čvrsto za poticaje mljekarima. No budući da se ne razumijem u to područje i budući da si napisao da ti se ne da objašnjavati o čemu ovisi kvaliteta mlijeka, bilo je glupo da ja koji se ne razumijem u stvar, dalje pričam da mljekari imaju poseban tretman.

Što se tiče Rimca, apsolutno sam za neku vrstu poticaja inovatorima. Bez poticaja imaš odljev mozgova u bijeli svijet gdje će moći pronaći investitora pa će Hrvatska izgubiti potencijalnog poreznog obveznika (kako pravnu, tako i fizičku osobu). Ja si nekako zamišljam da bi poticaji trebali funkcionirati tako da se potiče ono što će se isplatiti, inovatoru financijski, a državi promotivno (i financijski). Još uvijek smatram da se ne isplati poticati, bubam, kuruzu, kad neka n država preko bare par stoljeća potiče uzgoj kuruze i izvozi ju i prodaje za manju cijenu nego što bi ju prodavali naši.

Shun the non-believer
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice