Stvar je u tome da je mjesto stanovanja, bas kao i hrana i sloboda govora i sloboda odabir religije - osnovno ljudsko pravo, a ne luksuz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hoće mi neko posudit 500,000,00 kuna a je da mu nikad ne vratim
hoće mi neko posudit 500,000,00 kuna a je da mu nikad ne vratim
Kada nađeš takvog,javi i meni-trebam za firmu. Ma šta pričam-i 50 000 bi mi bilo dosta.
To je u redu Deus, nikome ja ne osporavam da živi gdje hoće, ali neka ne krade nešto što nije njegovo. Kužiš? Nisu mogli otplaćivati kredit i sada bi ne bi van, kada im je sud dao pedalu.
Mislim, jel' si ti što u bijelom svijetu dobio, a da nisi platio? Što misliš, kako bi ovo prošlo na Zapadu?

To je u redu Deus, nikome ja ne osporavam da živi gdje hoće, ali neka ne krade nešto što nije njegovo. Kužiš? Nisu mogli otplaćivati kredit i sada bi ne bi van, kada im je sud dao pedalu.
Mislim, jel' si ti što u bijelom svijetu dobio, a da nisi platio? Što misliš, kako bi ovo prošlo na Zapadu?

Kladim se da kada bi ti bio u pitanju, da bi promjenio ploču.
Komunist si dok se ne obogatis, onda si kapitalist, i obrnuto.
Kladim se da kada bi ti bio u pitanju, da bi promjenio ploču.
Komunist si dok se ne obogatis, onda si kapitalist, i obrnuto.
It's a thin line between love and hate..
Hm, sad, kapitalist sigurno nisam(nemam nikakovog kapitala
), a komunist ne želim biti(
).
Zakon bi trebao biti za sve isti, te tko ga ne poštuje, mora snositi posljedice.
).
Zakon bi trebao biti za sve isti, te tko ga ne poštuje, mora snositi posljedice.
Zakon ili međusobni ugovor između dviju strana? Što ako je taj isti ugovor utemeljen na nepoštivanju zakona? Da li je onda isti ništavan?
Da, ako se krši zakon, onda je. Imamo sud za takve stvari, a banka nemre slati policiju samoincijativno, nego se to radi preko nadležnih institucija. Ako netko misli da je oštećen, ima zato sud. Ovi ljudi nemaju argumente, nego samo svoje viđenje situacije. Gle, nije ovo izolirani slučaj, imaš ljudi koji samo tako prekrše zakon, te se onda opet pozivaju na njega i neke velike zasluge, tipa, ratovanje za Domovinu, rođen u Zagrebu, puno djece, na svoju tobožnju ugroženost kao neka manjina(nacionalna, spolna...), imaju malu djecu ili je netko od njih teško bolestan i tome slično.
).
Stvar je u tome sto sam sebi opravdavaš nešto, što nebi trebao, u ovom slučaju gubitak krova nad glavom.
@ tnakir, dream, deus.. šta ste na kraju zaključili?
samo da slučajno prolaznički kažem da mi je bitnija kvaliteta od titule. Meni titula ništa ne znači, jbg svaki faks mi je sada upitan kada vidim sve te kupovine diploma. Da ne spominjem pršute i kuverte koje su se nosile uz zdravstvenu knjižicu.. Nisam neki skeptik da sad sumnjam u svaku diplomu, al da će mi diploma bit dovoljna za leć nekom pod nož...
Sad jel nešto važnije ili ne.. pa ovisi o tome koliko vam gori pod dupetom. Ako boli zub, đaba kardiolog, ako curi voda - đaba električar..
Al treba reć da je medicina malo specifično polje, što ne mora značiti da zbog toga više vrijedi doktor od smetlara. Nekako je nezahvalno za usporediti, jedino mogu reć da više vrijedi dobar doktor od lošeg :)
Stručnjak za odmaganje...
Otišla Jaca. Vjerujem da joj nije lako. Od najmoćnije osobe u HDZ-u koja je tamo od pocetka stranke do običnog isprdka.
Svaki put kad HDZ popusi izbore dogodi se raskol u stranci.
Otišla Jaca. Vjerujem da joj nije lako. Od najmoćnije osobe u HDZ-u koja je tamo od pocetka stranke do običnog isprdka.
običnog isprtka koji ima prelijepa saborsku mirovinu i privilegije + vjerovatno ono što se nakrala
običnog isprtka koji ima prelijepa saborsku mirovinu i privilegije + vjerovatno ono što se nakrala
Ma znam, ali kad nesto stvaraš 23 godine, i na kraju te tako sjaše... mislim da je ni lova ne tješi...
HDZ je pokazo kolko je primitivna stranka, a onaj Karacmarko je kopija Sanadera.
Stručnjak za odmaganje...
Ma čak je ona i ok. Bila bi najpozitivnija osoba u javnosti da je je raspisala izbore nakon Sanaderovog odlaska, dio javnosti bi je prozvao kukavicom.. ali budimo realni, izbore se očito moralo izbjeć zbog EU rokova. Imali bi 6 mjeseci lera, pa onda opet 6 mjeseci uhodavanja, a pošto je Pusićka već bila duboko u pregovorima upitno koliko bi joj izbori dobro došli (kampanja i to sve skupa).. Bilo je prosvjeda, bilo je svačega, nit se SDP mrdao previše, nit Pusićka, i valjda su svi skupa pregrizli drek i posvetili se EU.
Što se tiče poteza, pa ni to joj ne zamjeram previše, PDV na 23 posto je ok pokušaj, korupcija, akcije index itd... moglo je i prije/brže al i to je ok. Realno se previše zasralo prije sa farbanjem tunela (što sad je ili nije znala, ako vjerujemo sudovima i uskoku izgleda da nije znala) da bi ona sa gotovo istom garniturom mogla povlačiti neke stvari u realno kratkom roku. S obzirom na vrijeme i uvijete, čist ok.
Stan je mrlja, al žena u stanu živi 20 godina i to pitanje se komotno moglo i prije postaviti (recimo 2000 - 2007)..
Kritike su na mjestu i treba kritizirati ljude koje plaćamo svojim novcem, al treba bit i realan pa sagledat sliku..
Premda se svaku osobu koja prima isplatu od države (cca njih 250k) može kritizirat do besvijesti, no to mi više liči na lječenje frustracija i kompleksa (ajmo kenjat po svemu) nego na konstruktivnu kritiku.
Izbaciti osobu iz stranke na ovakav način... naravno to puno govori o HDZu kao neozbiljnoj političkoj stranci kojoj je mjesto u povjesnim knjigama, nikako na izbornoj listi na sljedećem referendumu.
Pipl mast trazt as bikoz aj vaz der a dej bifor jesterdej.
Znaš ti 'ko sam ja?
Svi su neki quratz, svi su važni, sve neke veličine, iskaču iz gomile na prvi pogled.. Gledam emisiju 'policijska patrola', svaki drugi kojeg zaustave pita; znaš ti 'ko sam ja?
Pun micek mi je više tih lažnih veličina. Zapravo, ne vidim uopće gdje je ta veličina? U čemu? Imaš diplomu? Doktor? Arhitekt? Programer? Big deal.. Zanimanje kao i svako drugo. Kao što reče deus, ako zadužiš čovječanstvo.. Sve ostalo po defaultu ne zaslužuje nikakve specijalne nagrade, niti je čovjek više vrijedan na osnovi posla kojeg obavlja. Ili barem ne bi trebao biti, što na žalost nije uvijek slučaj. Zamisli manjak vodoinstalatera, a govna došla do grla, curi iz svakog wc-a. Prolaze dva vodoinstalatera ulicom, a svi šapatom i strahopoštovanjem izuste; znaš, oni su ti vodoinstalateri. Come on..
Misliš da bi bio vrijedniji u bilo kojem smislu da si neki direktorčić u multinacionalnoj kompaniji, nego sad u gradskoj firmi? Vjerojatno samo bogatiji.. Ne ide sve spomenuto tebe (a možda i ide ako si zaista uvjeren da zanimanje po defaultu znači veličinu), da se ne naljutiš, ali idu mi već na jaja svi ti koji pitaju, znaš ti 'ko sam ja. Taj stav općenito..
Mogu samo citirati Njegoša, a ti pročitaj pažljivo ako nije bilo u ove dvije diplome;
Nije velik tko se velik rodi. Niti je visok tko na visu stoji, već je visok tko u nizu stoji, a visinom nadmaša visine. I velik je tko se malen rodi, al' kad padne, golem grob mu treba.
HDZ je pokazo kolko je primitivna stranka, a onaj Karacmarko je kopija Sanadera.
Pa ne baš kad se sve zbroji jel,
Karamarkič nema vještinu blebetanja i finog laganja/muljanja ko Sanader niti blizu to sigurno bez greške.Gosn Sanader je fino znal trabunjat i pričat ili uvjerljivo lagat, i mnogi su mu povjerovali no na Karamarkecovom javnom nastupu i kak so odnosi odma vidiš da laže i mulja kak je dugačak i širok.
Nije to za njega nek ide špijunirat ili delat u pozadinu, za to se i školoval jer za ovo kaj sad radi je totalno nesposoban i neuvjerljiv. A čuj neko je moral bit predsidnik HDZ-a, koga su mogli izabrat od par udarnih panjeva Karamarkič je isplivan na površinu no neče dugo bude potonul prilično brzo to sigurno.

Kim Jong - Un i Dennis Rodman - dozivotni prijatelji
Bio je kod Malnara u Noćnoj Mori, a i tada je Alka Vuica rekla za njega, da nije nikakav frajer, kada je otišla razočarana sa tuluma, žena koja je bila ljubavnica Igora Štimca, koji voli citirati Bibliju, te koji prvo ruši Zdravka Mamića, a onda s njim surađuje na dobrobit nogometa, dočim je prvo htio rušiti Mamića za dobrobit nogaća.
Koji Zapadnjak, može biti prijatelj sjevernokorejskom režimu(indoktiranom narodu) dok su njegove balističke rakete okrenute prema zapadnjačkim gradovima? Da, sa na primjer, američki pilot spusti padobranom na njihov teritorij, koliko bi vremena prošlo da ga netko ne bi prijavio vlastima.
Zašto, nije taj čudni košarkaš otišao da vidi malo kampove za preodgoj neprijatelja revolucije, nepoštene inteligencije, suradnike sa fašitstičkim Zapadom...?
Bio je kod Malnara u Noćnoj Mori, a i tada je Alka Vuica rekla za njega, da nije nikakav frajer, kada je otišla razočarana sa tuluma, žena koja je bila ljubavnica Igora Štimca, koji voli citirati Bibliju, te koji prvo ruši Zdravka Mamića, a onda s njim surađuje na dobrobit nogometa, dočim je prvo htio rušiti Mamića za dobrobit nogaća.
Koji Zapadnjak, može biti prijatelj sjevernokorejskom režimu(indoktiranom narodu) dok su njegove balističke rakete okrenute prema zapadnjačkim gradovima? Da, sa na primjer, američki pilot spusti padobranom na njihov teritorij, koliko bi vremena prošlo da ga netko ne bi prijavio vlastima.
Zašto, nije taj čudni košarkaš otišao da vidi malo kampove za preodgoj neprijatelja revolucije, nepoštene inteligencije, suradnike sa fašitstičkim Zapadom...?
ummmmm
Da, sa na primjer, američki pilot spusti padobranom na njihov teritorij, koliko bi vremena prošlo da ga netko ne bi prijavio vlastima.
Na stranu sve ostalo (nisam nigdje pročitao da je izjavio da je prijatelj režimu, već ljudima), može neko objašnjenje - što točno američki pilot radi u sjevernokorejskom zračnom prostoru?
Također, što misliš, što bi se dogodilo da se sjevernokorejski pilot spusti padobranom na američki teritorij? Ma može biti i južnokorejski, nećemo sad cjepidlačiti...
Vrši neku misiju za dobrit mira i slobode, odnosno kontrole jednog neprijatelja. Ali, sa ovim padom pilota htio sam reći da je taj narod u strahu, ropstvu, te da je potlačen i obespravljen i da je indoktriran ideologijom koja sve zapadnjačko proglašava samo neprijateljskim, te da tamo nema slobodnih ljudi, koji bi pružili utočište čovjeku koji dolazi iz slobodnog dijela svijeta.
Prijatelj narodu? A, zašto onda nije otišao da vidi kako živi taj narod i kako ga se tretira, nego je išao "eliti" i "narodnim izlasnicima" koji na račun gladi, nesreće i patnje naroda žive kao bubreg u loju, te su sami sebi važni. Komunisti su uvijek i koristili narod da bi opravdali svoje mesijanstvo i poslanstvo. Što ne raspišu slobodne izbore? Nije li, svaka komunsitička diktatura, bila "narodna"?
Mislim, dođeš jednom tiraninu, te onda izjavljuješ da si prijatelj naroda kojeg taj tiranin tlači.
Bez ljutnje mislim da se malo predaleko sa filozofiranjem otislo. Mislim da je vijest samo bizarna bez puno politike u pozadini. Ono covjek bi ocekivao da se mozda sa harlemom pojavi neki isto tako dobar kosarkas kao Rodman ali ne i supercudak u privatnom zivotu. Ovako sve ispada samo kao Rodmanov freak show u freak show zemlji.
Ma pustite vi Sjevernu Koreju tu gdje je. Dobro je imati barem nekakvu protutežu dominaciji SAD-a koja traje već 70-ak godina.
Tu je još par država koje služe sličnoj svrsi iako nisu ni u kakvom međusobnom savezništvu.
Ako je i novinarska patka, lijepo ga je za vidjeti, obavezno pogledati video.
Ako je i novinarska patka, lijepo ga je za vidjeti, obavezno pogledati video.
To je znači onaj skriveni auto kojega su slikali prije koji mjesec.
Nadam se da to neće biti jedini primjerak kojeg je Rimac napravio-ako se krene prodavati,napokon ćemo imati neku (auto)industriju za ponositi se s njome.
No naravno,država ga neće poticati,kao i bilo kojeg malog poduzetnika.