Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Psiho246 kaže...

Meni se bas svidaju njegove ....

{#}

td svima
17 godina
neaktivan
Meni je ovo super...

U zdjelici za kornfleks našnitaš 2 ili 3 banane (ovisno o veličini) preliješ sa 0.5l tekućeg jogurta i gore naribaš čokoladu. Po želji ubaciš još unutra sitno nasjeckan paket žele bombona.

U velikoj zdjeli za salatu nasjeckaš nekoliko naranči, kiwija i jabuka, našnitaš još 2 ili 3 banane (ovisno o veličini), a zatim naspeš preko svega toga full puno šećera koji se onda otopi i dobiješ superslatki umak. Po želji još nasprejaš hrpu onog shake-it-to-wake-it šlaga iz boce pod tlakom.

Uz ovo super paše Šveps od tanđrine ili Pago od breskve.

Dobar tek!
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
18 godina
neaktivan
The Man kaže...
Meni je ovo super...

U zdjelici za kornfleks našnitaš 2 ili 3 banane (ovisno o veličini) preliješ sa 0.5l tekućeg jogurta i gore naribaš čokoladu. Po želji ubaciš još unutra sitno nasjeckan paket žele bombona.

U velikoj zdjeli za salatu nasjeckaš nekoliko naranči, kiwija i jabuka, našnitaš još 2 ili 3 banane (ovisno o veličini), a zatim naspeš preko svega toga full puno šećera koji se onda otopi i dobiješ superslatki umak *lagano promiješaš. Po želji još nasprejaš hrpu onog shake-it-to-wake-it šlaga iz boce pod tlakom.

Uz ovo super paše Šveps od tanđrine ili Pago od breskve.

Dobar tek!

prvom receptu bih dodao malo šećera iz drugog recepta mislim da ne bi bilo loše, sviđa mi se zašećereni jogurt, drugi recept bez ful punošećera je obična voćna salata

td svima
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 15:14 ((s)izgoreo).
17 godina
U temi "Što se događa s našim društvom?" muškarci razmjenjuju recepte. XD
You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

sooo kewl {#}

td svima
17 godina
neaktivan
Probaj onda napolitanke i tekući jogurt.
18 godina
Bukva kaže...

To ti je homoseksualna agenda. {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Meni je super janjetina...  Nevinašce

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
16 godina
neaktivan

Što se događa u našoj kuhinji? {#}

Faith divides us. Death unites us.
15 godina
thedream kaže...

Mentalist?

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Valjda slišmi jagnjetina? Meni ona dismr. Piletina, puretina, gljive, kremenadl = vapra rstva!
17 godina
neaktivan

Možda da se vratimo na temu aviona?  {#}

Ili su se problemi u društvu sveli na probleme u kuhinji?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina

Jel ovo isti onaj MMF koji je godinama poticao stenju, pa se onda na kraju ipak sjetio da je stenja kontraproduktivna i da smo zapravo cijelo vrijeme radili krivu stvar?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/savjeti-mmfa-za-hrvatsku-rezite-place-mirovine-troskove-zdravstva-i-privatizirajte-sve-sto-mozete/664798.aspx

Jos ce nasi moroni i poslusati, rasprodat ce sve sto imamo pa cemo zavrsit ko Bugari. O yebem ti drzavu.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
thedream kaže...

Mentalist?

huh?

18 godina

imam namjeru docekat MMF mirovinu u 67-oj.  stoga skoro svako drugo jutro (nekad ne stignem/zaboravim)...kasika domaceg maslinovog sa polovicom iscijedjeng limuna. tu je okus nebitan, bitno je da dam podrsku svojim stanicama u borbi protiv tvrdolinijaskih slobodnih  radikala.

osim toga,kad si siguran da sljedecih 12 sati neces ici na neko vaznije zbivanje / posao/ domjenak na pantovcak i sl... nasjeckas domaceg česna, maslinovo, 2-3 slane srdele..3 deca crnoga.  taj smradaner iz porodice tih lukovica je iznimno mocan,da ga i danas temeljito istrazuju.  izraelci ga analiziraju cijelo zadnje desetljece i rezultati su toliko mocni,da bi ih vrijedilo objaviti na bol-u umjesto neke i-vijesti.   

njegovim gnjecenjem/cijedjenjem (ne sjeckanjem) stvara se laicki receno, najjaca koncentracija "antibiotika" iz prirode.  one juznoamericke woodoo biljke po prasumama su mala maca za njega.

stoga djeco, ostavite se pahuljica i njupajte česan.  prava cura ce to lajkat.

btw izbjegavam koliko mogu masnoce životinjskog porijekla.  posebno dorucak u kojem je preradjena klempava zivotinja inace strvinar / svezder...precijenjeni krmak.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina

Meni je do sada privatnik koji nema ugovor sa HZZO naplacivao popravak zuba i ispunu bijelom plombom 300 kn (a na glasu je kao dobar i skup privatnik). Kako to da ce sada i ovi koji imaju ugovor sa HZZO-om naplacivati toliko? 

http://danas.net.hr/hrvatska/osijek-svi-zubari-naplacivat-ce-bijele-plombe-300-kuna

Onda cu radije otic kod tog privatnika jer znam da cu dobit kvalitetnu uslugu.

Jbt, kad nekom ides naplatit radni sat u informatici pa mu kazes 250, 300 kn po satu, gledaju te ko da si im spolno s majkom opcio. Dok automehanicari, zubari, cjevari, keramicari i ostali uredno dernu i vise od toga i svi uredno placaju.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Čudno je kad imaš vodoinstalatere i sl. zanatlije koji na crno žicaju 300 kuna po satu i to ljudi spremno plate, ali za teže poslove, nikako. No, naše društvo i jest slabo i obrazovano i uglavnom u strukama u skladu s konobarenjem, sobarenjem i sl. pa ne može ni prepoznati nešto drugo, tako da se tu ne može kriviti nikoga konkretno.

Inače je privatniku iznimno teško preživjeti i s takvim ciframa (tako da "skup" izgleda smiješno). Imaš amortizaciju opreme, režija, prostora, parafiskalne namete i konačno davanja na plaću. Odnedavno se plaća i "naknada za korištenje općekorisnih funkcija šuma" ili konkretno, naknada za proizvodnju zraka. Dakle, privatno poduzetništvo je iznimno sulud potez u Hrvatskoj i za to moraš biti ili lud i hrabar ili duboko u guzi nekome na poziciji moći. Pametniji se uvuku u državne službe i na proračunsku plaću (što je, doduše, pred skorašnjim krahom nadajmo se) bez obzira na tržišne uvjete i potrebe.

Firma teško preživljava i s 250-300 kuna po satu, tako da ne znam zašto bi to bilo tako skupo. Ta cifra ne funkcionira.

:)
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 10:24 (Tonči).
18 godina

Tonci, popravak zuba traje pola sata. Znaci da je njegova satnica 600kn.  Puta 8 sati dnevno. Da ne spominjem ciscenje korijena, prostetiku i slicno.

Koliko si ti ulozio u svoje znanje/opremu? I koliko moras ulagati svako godinu dana?

Zbilja mi nije jasno zasto su svima doktori drk drk. 

Rvat katolik!
18 godina

njih i odvjetnike jos nije zahvatila fiskalna kasa.  nisam nikad dobio racun kod zubara.  uvijek isto...pljuc..frit-frit-700-frit-800.. pozdrav.

18 godina
neaktivan
torrente kaže...

njih i odvjetnike jos nije zahvatila fiskalna kasa.  nisam nikad dobio racun kod zubara.  uvijek isto...pljuc..frit-frit-700-frit-800.. pozdrav.

Također sam kod privatnika i dobijem račun svaki put. Već godinama.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
14 godina
neaktivan

Nikad nisam dobio račun kod zubara, nisam kod privatnika i ne sjećam se da sam ikad platio neki zahvat više od 50 kuna. Možda jedanput 100 kuna. Al sad će me oderat lijepo ako budem htio stavit protezu noćnu da ispravim malo jedan zub i vratim ih 2 milimetra natrag gornje. Doslovno bi mi trebala pola godine ako i toliko.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Tonci, popravak zuba traje pola sata. Znaci da je njegova satnica 600kn.  Puta 8 sati dnevno. Da ne spominjem ciscenje korijena, prostetiku i slicno.

Koliko si ti ulozio u svoje znanje/opremu? I koliko moras ulagati svako godinu dana?

Moja oprema u računalima košta niti 50k kuna, a koliko košta oprema koju zubar ima u ordinaciji? O tome govorim. Nije da je drk drk, nego je to tako. A čišćenje korijena i sl. zahvati u mene su znati trajati nekoliko sati.

:)
18 godina

ja isto godinama uvijek pitam sugovornike kada se u drustvu potegne tema zurnih popravaka kod privatnika

- jesi dobio racun

- ????

i jos da dodam.  sada smo mi na jugu u pravom čmaru.  zazivio je sengen na granicnom prijelazu kroz neum.  kolone na magistrali.  jucer popodne sat vremena se ceka na prijelazu.  sve se kontrolira.  znam da je ostatku zemlje sablazan spomen cijene peljeskog mosta.  meni osobno je prihvatljiva cijena i da kosta ko put na mars.

osim toga...dok prelazim dvije granice i nakon 6 sati jahanja dodjem kod Toncija u split...popijemo kaffu i Tonci kaze...cuj, imam pun qua ovih novih mobitela jer razvijam za njih aplikacije...evo ti 3-4 zapakirana sgs3.  bilo bi dobro da to ovjerimo za 100kn kod biljeznika,jer nemam racun i dokaz da ne svercam preko granice.

zivio peljeski most!!

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Prošli put sam kod zubara bio 40tak minuta na popravku plombe i čišćenju od kamenca, put prije toga kad mi je vadio zub van (sa dva korijena) sam bio preko sat i po.

Dobio račun, iako smo obiteljski prijatelji preko 40g.

18 godina
Tonči kaže...
tnakir kaže...

Moja oprema u računalima košta niti 50k kuna, a koliko košta oprema koju zubar ima u ordinaciji? O tome govorim. Nije da je drk drk, nego je to tako. A čišćenje korijena i sl. zahvati u mene su znati trajati nekoliko sati.

Drk drk jer kad nekome kazes da si doktor, odma dobijes bajaderu i 100€, a kad nekome kazes da si programer/sistemac/kompjuteraš onda te gledaju ko drkadziju koji se cili dan igra na kompu.

Sta se tice ciscenja korijena od par sati... krivo sam se izrazio, kanala, ne korijena. Srecom, nisam nikad cupao korijene.

I sto se tice racuna, uvijek uredno dobijem racun, iako sam usputno "napomenuo" da meni to ne treba.

Rvat katolik!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Drk drk jer kad nekome kazes da si doktor, odma dobijes bajaderu i 100€, a kad nekome kazes da si programer/sistemac/kompjuteraš onda te gledaju ko drkadziju koji se cili dan igra na kompu.

Ma zayebi, nije isto kad zub zaboli u pola noći i kad se stranica sruši u pola noći.

18 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Ma zayebi, nije isto kad zub zaboli u pola noći i kad se stranica sruši u pola noći.

Naravno da nije, ali sve se tako i tako popravlja ujutro. {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Ako te zaboli zub neces izgubit $1M po satu zubobolje.

Rvat katolik!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Ma kakvih sad 1M$? To govoriš u smislu nekih informatičkih sistema koje koštaju firmu za vrijeme downtime-a? A jel to jednom čovjeku na leđima ili možda nekim timovima/inf. firmama?

Ti stvarno porediš posao doktora sa tim (mislim na jednog čovjeka u tvojoj struci)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 15:21 (DrNasty).
18 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Ma kakvih sad 1M$? To govoriš u smislu nekih informatičkih sistema koje koštaju firmu za vrijeme downtime-a? A jel to jednom čovjeku na leđima ili možda nekim timovima/inf. firmama?

Ti stvarno porediš posao doktora sa tim (mislim na jednog čovjeka u tvojoj struci)?

Hocu reci da su doktori obicni automehanicari za tijelo (bar ovi opce prakse).

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice