Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
BannedOnThisForum kaže...
The Man kaže...
BannedOnThisForum kaže...

Nekad se pitam zašto koji ku*ac uopšte nosimo odjeću (dobro, hajde, zimi je potrebna, ali evo ljeti) kad je totalno prirodno i normalno, a i bilo bi lakše jer bi u pojedinim dobima godine bilo veoma vruće. Ne govorim ovo zato što bih onda mogao gledati cice svuda.

Ja bi ljeti najradije stalno bio u onim boksericama za kupanje, a ako se nekome ne dopada prizor ne mora me gledati. Ionako je za sporazumijevanje dovoljno da čuješ sugovornika, osim u stvarno rijetkim slučajevima.

Pa da, mislim, u dalmaciji to nije problem za vrijeme ljeta, u gaće i hodaj takav u svako doba dana. Ali sad ne znam u gradovima, bilo bi komentara i prijava policiji da razgolišen hodaš ulicama grada što mi ide na ku*ac

Bilo bi fora da uslikaš ku*ac i daš sliku isprintat s prednje strane, a od dupeta sa stražnje. Već mogu zamisliti reakcije ljudi...

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
neaktivan

@ Svima oko mlijeka

Nema smisla da sad pišem roman o kvaliteti i kako se ona mjeri. Mislim da je dovoljno reć da je skuplje proizvest mlijeko pri vrhu standarda od onog koje jedva zadovoljava standard.

Također nema smisla objašnjavati zašto nam je dugoročno isplativije kupovati proizvode koji su proizvedeni u RH, makar bili 50lp - 1kn skuplji, ukoliko su kvalitetniji.

Preporuka je da ne gledate marku već proizvođača jer često možete vidjeti da je isti proizvod pod drugačijim pakiranjem (K plus, NTL robne marke..). Ti proizvodi su jeftiniji zbog toga što distributer otkupi cijelu liniju proizvoda i s time dobije pravo ljepljenja bilo koj emarke na ambalažu.

Okrupnjavanje farmi je poželjno no treba gledati ekološki apsekt i devastaciju koju mogu velike farme prouzročiti. Mi imamo sreću što nam je ekologija jača strana, al poželjno je da tako i ostane. Ubrzo će nam to biti jedan od jačih aduta na EU tržištu.

Aflatoksin nema veze sa higijenom pošto se radi o plijesni u hrani za stoku koja je najčešće uvozna (zbog suše na domaćem tržištu stočne hrane).

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Rvat katolik!
13 godina
protjeran

http://www.jutarnji.hr/skorina-fundacija-milo-moje-vise-ne-postoji--djecji-odjel-intenzivne-za-koji-se-skupljao-novac-isti-je-kao-prije--on-gradi-vilu-u-elitnom-dijelu-osijeka/1087238/

Što reći?

Prošle godine smo skupljali novac za operaciju jedne djevojčice iz Osijeka, organizirao se humanitarni koncert i dotični je zamoljen ako bi mogao pjevati. On je velikodušno ponudio 20% popusta :/

I gibboni, koji inače slovi kao veliki humanitarac, se naravno nije odazvao.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
16 godina
Space Buddha kaže...

http://www.jutarnji.hr/skorina-fundacija-milo-moje-vise-ne-postoji--djecji-odjel-intenzivne-za-koji-se-skupljao-novac-isti-je-kao-prije--on-gradi-vilu-u-elitnom-dijelu-osijeka/1087238/

Što reći?

Prošle godine smo skupljali novac za operaciju jedne djevojčice iz Osijeka, organizirao se humanitarni koncert i dotični je zamoljen ako bi mogao pjevati. On je velikodušno ponudio 20% popusta :/

I gibboni, koji inače slovi kao veliki humanitarac, se naravno nije odazvao.

Znam da nisu u pitanju avioni ali netko sigurno ima informaciju iz prve ruke od bivseg kolege.
Potpis!
18 godina

Konzum Extra Djevičansko ulje = smeče,Izlanuo se to je to otprilije jel a šta s onom nestalom tj pokredenom i zamagljenom pšenicom iz slavonije.{#}

Radi se oko 10 000 tona to ne more samo tak nestat, ak se sječaš Babič je na HTV-u(kod Stankoviča) prozval Agrokor i čak spomenul da ima neke dokaze no nikoga na vlasti to ne zanima previše jel.Smijeh{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
rambox kaže...
Konzum Extra Djevičansko ulje = smeče,Izlanuo se to je to otprilije jel

Ma bilo koje jeftino extra djevičansko će doslovno zgadit jelo koje dajete sebi i obitelji. Gorko je. Ono domaća blitva sa krumpirom i na kraju se polije sa tim uljem i dao si djeci blitvu sa okusom benzina tako reć. Nije zaništa, nita za izdinstat kapulu. 

Ali nije sve jeftino loše. Znam jeftine pomodore u tetrapaku a da nisu gorke. Ne treba stavljat žlićicu cukra da ubije gorčinu. Jeftino crno vino, odlično (sa bijelim se nebi igra) itd itd. Eto toliko u ovom padobranskom upadu ) pozz svima

18 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Ma bilo koje jeftino extra djevičansko će doslovno zgadit jelo koje dajete sebi i obitelji. Gorko je. Ono domaća blitva sa krumpirom i na kraju se polije sa tim uljem i dao si djeci blitvu sa okusom benzina tako reć. Nije zaništa, nita za izdinstat kapulu. 

extra djevičansko mora biti lagano gorkasto na završetku nepca i početku ždrijela, pazi da nije užeglo ali to je već drugačiji okus...

td svima
18 godina
KIKI3ooo kaže...
rambox kaže...
Konzum Extra Djevičansko ulje = smeče,Izlanuo se to je to otprilike jel

Ali nije sve jeftino loše. Znam jeftine pomodore u tetrapaku a da nisu gorke. Ne treba stavljat žlićicu cukra da ubije gorčinu. Jeftino crno vino, odlično (sa bijelim se nebi igra) itd itd. Eto toliko u ovom padobranskom upadu ) pozz svima

Ma ima i jeftinih dobrih proizvoda, bilo domači ili uvozni kaj drugo ali to je u debeloj manjini bez greške ako nisi informiran loše prođeš ko obično.Recimo domači čips iz Getroa 200grama 6.50kn, a neki uvozni čips više vrsta i proizvođača od pozlačenog krumpira košta 15+kn 200 grama.Izlanuo se

Ovakav primjer je lako za posložit, krumpir je krumpir čips nije atomska fizika no kad imaš kompliciranije industrijske proizvode onda je to druga priča. Ko zna šta su u njih nagurali pogotovo ako dolaze izvana, deklaracija govori svoje no sirovina od kojih su izrađeni to je pravi kalamburgud+GMO kaj drugo.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
The Man kaže...

Bilo bi fora da uslikaš ku*ac i daš sliku isprintat s prednje strane, a od dupeta sa stražnje. Već mogu zamisliti reakcije ljudi...

To ti nije loša ideja, pošalji mi samo jedan pm sa naslovom "isprintati sliku kur*ca" da se prisjetim toga kad završe testovi ove sedmice pa ću takav u javnost, dam snimiti reakcije ljudi.

www.twitch.tv/tourdeleague http://www.tourdeleagueinfo.tk/
18 godina
(s)izgoreo kaže...
KIKI3ooo kaže...

extra djevičansko mora biti lagano gorkasto na završetku nepca i početku ždrijela, pazi da nije užeglo ali to je već drugačiji okus...

Tako je. Lagano gorki okus daju upravo te neke zdrave kiseline zbog kojeg je maslinovo ulje i zdravo.

Moji (dida i stari) imaju svoje masline (pun kua i jos toliko) i radimo svoje ulje, tako da zapravo nikad u zivotu nisam probao ta neka Zvjezdina i Konzumova ulja.

Rvat katolik!
16 godina

Možda maslinovo ulje nije killer tema ali eto, kvragu, mislim da ne treba bit gorkasto nego imat intenziviji okus. Hajdemo čak reć po extra djevičanskom maslinovom uju ))

17 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Možda maslinovo ulje nije killer tema ali eto, kvragu, mislim da ne treba bit gorkasto nego imat intenziviji okus. Hajdemo čak reć po extra djevičanskom maslinovom uju ))

Nikad mi nije prijalo maslinovo ulje i nikad nisam shvatio to preseravanje s njim. Suncokretovo ulje je puno jeftinije i od njega jelo ne smrdi kao od maslinovog ulja.

Maslinu koju dobijem na pici odma bacim u kantu.

Fuj masline!

ZAKON! ZAKON!
14 godina
The Man kaže...
KIKI3ooo kaže...

Nikad mi nije prijalo maslinovo ulje i nikad nisam shvatio to preseravanje s njim. Suncokretovo ulje je puno jeftinije i od njega jelo ne smrdi kao od maslinovog ulja.

Fuj masline!

to each his own - ako se radi o dobrom maslinovom ulju, ja ga mogu i samo sa kruhom jesti :D

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
tnakir kaže...
(s)izgoreo kaže...
KIKI3ooo kaže...

Tako je. Lagano gorki okus daju upravo te neke zdrave kiseline zbog kojeg je maslinovo ulje i zdravo.

Moji (dida i stari) imaju svoje masline (pun kua i jos toliko) i radimo svoje ulje, tako da zapravo nikad u zivotu nisam probao ta neka Zvjezdina i Konzumova ulja.

Ja sam probao par puta kupljeno, to je za umrijet od smijeha.

- Psiho246
18 godina
neaktivan
The Man kaže...

Fuj masline!

fuj, običan rafinirani kreozot bez mirisa, okusa i boje... {#}, nemaš ti pojma

td svima
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

fuj, običan rafinirani kreozot bez mirisa, okusa i boje... {#}, nemaš ti pojma

Glavno da ti u sebe trpaš fine stvari.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Glavno da ti u sebe trpaš fine stvari.

jedem što manje industrijski obrađene hrane

čudo što spočitavaš meni a man pljuje po izvornom nepatvorenom, kemijski neprerađenom, hrvatskom proizvodu

td svima
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 0:36 ((s)izgoreo).
14 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

jedem što manje industrijski obrađene hrane

Sad češ mi reći da i brašno sam radiš.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Sad češ mi reći da i brašno sam radiš.

oštro i kukuruzno brašno kupujem na mlinu... eeee, kakva je to palenta

td svima
18 godina

Ja ne koristim suncokretovo ulje. I przim na maslinovom, i kuham na maslinovom, salate takodjer zacinim sa maslinovim. Eventualno przim pomfri na suncokretovom, iako pomfri jako rijetko jedem.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan

Znači ili ne možeš naći posao godinama, ili "radiš" za 1600kn, ili kad nađeš posao tri godine te drži na određeno pa te šutne, ili najnovije - imaš stalan posao -> a uz njega ne smiješ imati još jedan.

Ne znam da li sam dobro shvatio članak, pošto je jutro i nisam popio kavu, ali ovo je boli glava. Zašto, ako želi vikendom konobariti, ne bi mogao sklopiti Ugovor o djelu  za izvršenje određenog posla (konobar, ugostiteljske usluge) i kraćeg trajanja, <8 radnih sati npr. 8 dana mjesečno - vikend dani?

Zato što taj rad ponavlja? Nije jednokratna činidba?

Pravo..{#}

..kod ugovora o djelu izvođač radi samostalno (i u poreznom smislu rad temeljem ugovora odjelu smatra se dohotkom od samostalnog rada) i neovisno od poslodavca, radi za svoj račun i na svoj rizik (često i sa svojim resursima), sam određuje radno vrijeme a čak može obavljanje djela povjeriti drugoj osobi jer sam odgovara za kvalitetu djela po načelima građanskog prava (za nedostatke djela, za odstupanje od ugovornih odredbi itd.). Znači, predmet ugovora o djelu je jednokratan posao pri čemu je ključno postizanje određenog rezultata odnosno djela, a ne samo vrijeme rada.  

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 8:25 (thedream).
18 godina

Drzava te sa glupim zakonima jednostavno tjera da radis na crno.

Vani je normalno imat dva posla. U cemu je problem? Pa covjek bi platio porez i doprinose i za drugi posao.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan

A vidiš link, mora biti jednokratno i samostalno. Još bi progurao samostalnost i fleksibilno radno vrijeme, ali jednokratno, teško, kad bi htio konobariti vikendima. Sranje.

Onda se ljudi čude koliko fušera ima, od servisiranja kompova, mobitela, vešmašina, automobila, a tek pitura itd.

Za svaki taj odrađen posao bi onda po zakonu trebali sklopiti Ugovor o djelu? {#}{#}

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja ne koristim suncokretovo ulje. I przim na maslinovom, i kuham na maslinovom, salate takodjer zacinim sa maslinovim. Eventualno przim pomfri na suncokretovom, iako pomfri jako rijetko jedem.

x2

Tamo di ga je šteta "bacat" ga ne koristim (di se ne pojede), al recimo za jaja/fritaju, preko sireva (paše na sve, svježi, feta..), preko bilo koje salate, dal zelene, krastavaca, miješane, ma što se veli i sa kruhom.

Al tko nije na to ulje navikao, jbg, šta sad, postoji i bućino i ostala kvalitetna ulja koja su bolja (bogatija okusom i kvalitetom) od ovog biljnog i suncokretovog

Možete za početak i kombinirat maslinovo i suncokretovo, pa pojačavat s vremenom. Definitivno se isplati.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
moderator

A cijena ulja?

16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
tnakir kaže...

x2

Tamo di ga je šteta "bacat" ga ne koristim (di se ne pojede), al recimo za jaja/fritaju, preko sireva (paše na sve, svježi, feta..), preko bilo koje salate, dal zelene, krastavaca, miješane, ma što se veli i sa kruhom.

Al tko nije na to ulje navikao, jbg, šta sad, postoji i bućino i ostala kvalitetna ulja koja su bolja (bogatija okusom i kvalitetom) od ovog biljnog i suncokretovog

Možete za početak i kombinirat maslinovo i suncokretovo, pa pojačavat s vremenom. Definitivno se isplati.

Bućino je prva liga.

18 godina
DrNasty kaže...

A cijena ulja?

Da, to je problem ako ga kupujes jer kvalitetno maslinovo ulje kosta preko 70kn/L, dok suncokretovo kosta nekih 10-15kn.

Ali svakako, ja ne mogu zamislit jest salate sa suncokretovim uljem, a o ribi i rostilju da ne govorim.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Ne znam za vas, ali ja ne volim ulje koje ima okus i miris. Ulje koristim zbog svrhe koju obavlja kod pečenja, a salatu jedem bez ikakvih dodataka, samo propranu pod vodom. Želim uživati u okusima i mirisima hrane, a ne da mi maslinovo ulje pušta svoj neugodan miris po hrani. A tek okus ploda masline... Nešto toliko bljutavo nisam jeo nikad u životu.
18 godina
The Man kaže...
Ne znam za vas, ali ja ne volim ulje koje ima okus i miris. Ulje koristim zbog svrhe koju obavlja kod pečenja, a salatu jedem bez ikakvih dodataka, samo propranu pod vodom. Želim uživati u okusima i mirisima hrane, a ne da mi maslinovo ulje pušta svoj neugodan miris po hrani. A tek okus ploda masline... Nešto toliko bljutavo nisam jeo nikad u životu.

Seljak. Netko je gore napisao - maslinovo ulje bih jeo samo kako ima fini okus. Npr kruh na gradele natopljen maslinovim uljem... Pa onda nasjeckat pome i luka na to... mmmm

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice