Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.299.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Btw, ljudovi - stigli nam alieni :-D

http://www.ibtimes.co.uk/articles/436854/20130219/russia-meteor-goo-somerset.htm

Nisam siguran da li je fake article, though, niti sam jos procitao u potpunosti, frend me linkao pred sekundu...

Edit:

nisu alieni, nego http://en.wikipedia.org/wiki/Nostoc

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:51 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
MegaMass 2000 kaže...

Ingrid Antičević Marinović

može biti i predsjednica svemira, ali ako ne znaš, zaboravio, ne služiš se engleskim duže vrijeme ili imaš izgovor kojeg sam ne razumiješ, čitaj na hrvatskom, prevest će te ili se pripremi kako spada a ne se ovako blamirati, mislim ono... meni je neugodno to slušati...

td svima
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
thedream kaže...

Ili nam suptilno daje do znanja da se bogato udamo i za*ebemo i minus, i sistem, i sve to tako.

Suptilno daje do znanja da je izgubio kompas i da uopće ne razumije da se država ne smije miješati u trgovinu. Ovo je ideja za ludnicu. Vrlo siguran korak prema nekom novom totalitarizmu.

Ne dijelim tvoje mišljenje. Po meni je od same ideje višestruka korist, a tko se pronađe u provedbi je drugi par opanaka. Onaj kojem je minus od egzistencijalne važnosti je u tom slučaju opet jedno, a neki samac sa iznadprosječnom HR plaćom koji još uvijek živi s roditeljima i ode dvije-tri plaće u minus iz egzibicije i zato što može jer mu je kamata kvartalno i lijevom rukom ju otplaćuje predstavlja višestruku štetu kako za financijski sustav tako i čitavo gospodarstvo.

Da je Linić izgubio kompas se također ne slažem iako ga osobno pretjerano ne simpatiziram. Dapače mislim da je jedan od rijetkih ministara u ovom sazivu Vlade koji nešto radi i pokušava.

Ovim potezom će biti prouzročena i šteta, ali i korist, kao i svakim potezom njegovog ministarstva od podizanja PDV-a na 25% nadalje. Korist prijesvega vidim u tome da će banke djelomično očistiti bilancu i dio tih sredstava uložiti u nešto svrsishodnije, uostalom i državne obveznice RH, sad kad smo u situaciji da moramo što više sredstava prikupiti domaćim zaduživanjem, riskirajući na taj način istiskivanje privatnog sektora, odnosno njegovog kreditiranja.

Ne sugeriram da će narod svojim minusima spasiti dan, ali nema smisla gledati svaku odluku isključivo jednostrano. Loša je koliko i dobra, opet ovisno jesi li sa dohotkom na ti, ili na vi. Sigurno da nije socijalno osjetljiva mjera, u tom smislu se slažem i s tim sam započeo - tko od minusa preživljava, školuje dijete, ili osnovne životne situacije (ne daj Bože bolest, lijekove itd.) to je nešto posve drugo od života iznad svojih mogućnosti.

Ali pogledajmo se ipak na trenutak u oči i odvrtimo posljednjih 2-3 mjeseca od 1.12. naovamo koliko smo gluposti realno kupili, koje nam uopće nisu potrebne.  Govorim za nas koji radimo i imamo prosječnu HR plaću naviše pa nam kino, izlazak ili izlet autom nije luksuz poput mesa nekome.

Poanta je da se pokriješ koliko si dug i širok, opet - možda pokušati sa uredbom da najniži i najugroženiji dohodovni sloj stanovništva može do dvije dodatne plaće otići u minus uz nekakvu nižu kamatu, a od prosječne plaće negdje, nadalje, primjenjivati ovu novu odredbu, Zakon, što li će biti.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:16 (thedream).
17 godina
odjavljen

Očito ti nije jasan princip tržišta i financijskog sustava kakav postoji danas, što me čudi, s obzirom da si navodno dipl. oecc. Minus je kredit. Kredit je financijska usluga, proizvod banke. Zašto bi se država miješala u to?

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:18 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Očito ti nije jasan princip tržišta i financijskog sustava, što me čudi, s obzirom da si navodno dipl. oecc. Minus je kredit. Kredit je financijska usluga, proizvod banke.

A očito nije,da. Jedna od poanti ovakve odluke upravo i je regulacija samovolje banaka i divljanja kam.stopa na njihove proizvode, upravo 99% na teret građana. Tko to ne shvaća, nema o čemu sa mnom razgovarati oprosti.

Nije debata što je minus, već kako se njegovo smanjivanje reflektira na gospodarstvo. Osobno sam mu zahvalan na ovome. A ideš li putem da je odluka štetna jer banke u manjoj mjeri kreditiraju građane, samo ću se nasmijati. Čime, minusima i kamatama?

Neće te Linić spasiti, sam ćeš se. On će te samo natjerati. A uvjeravam te da mu banke prve *ebu mater zbog ovoga koliko je dug i širok, jer znaju što gube, a to je glupe, neodgovorne i rasipne pojedince, kao i čitavu vojsku nesretnika koji će ovim biti još više egzist.ugroženiji no do sad.

A navodno da, nekakav univ.spec.oecc., Bog te pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:24 (thedream).
17 godina
odjavljen

Daj mi objasni, kojim pravom bi država trebala odlučivati koliko usluge banka može prodati nekome? Taj mi princip nije jasan. Što je iduće? Limit na broj kupljenih automobila? Računala? Limit na broj proizvedenih salama? Gorivo? "Gluposti koje smo kupili koje nam ne trebaju" - zaboga, pa neće mi država odlučivati što mi treba?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:21 (Tonči).
17 godina
Sve žive države se miješaju u poslovanje banaka otkako je nastupila kriza. Počnemo s Islandom koji je prvi i robu potpunosti odhebo banke po kratkom postupku i danas su tako reći europski gospodarski tigar.

Ne vidim ni ja ništa loše u smanjivanju minusa. Ionako je to bio najskuplji kredit.
Ako ti treba za lijekove ili što već jednostavno otvoriš kredit u banci. S obzirom da su mi starci kupovali auto i da sam ja ugovarao kreditni plan, iz prve ruke mogu reći da to nije nikakav problem. Čak štoviše najviše natezanja je bilo oko toga što je trebalo dokrpati 50 000, a banka je svom silom htjela ugurati 80 000 (odnosno 10 000 €).
You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Trece i najbitnije, pamet ili glupost ne dolaze iz kolicine skolovanja (bilo to puno ili malo), vec iz sposobnosti da kriticki razmisljas, a to ti niti jedna skola danas nece dati, vec je na roditeljima da ti to usade.

Upravo tako.

Mislim da ljudi (djeca, naše generacije itd.) očekuju da će ih škola naučiti kako zaraditi pare bez znoja.

Imam sreće da živim u sredini di je super kul biti smetlar i zarađivat soma eura svaki mjesec, biti tesar pa zarađivat tu negdje, keramičar i vodoinstalater gdje je plaća također dobra.

Od tih prijatelja nisam nikada čuo da se na išta žale (ok žale se s onim poštapalicama koje svi govorimo, država općina..) iako se naspram nekih dežurnih "bunilica" pošteno ubiju od posla.

Bio on fizički radnik (tipa taj tesar) ili nešto manje fizički radnik (tipa programer aplikacija), svaki od njih se fakat svaki dan ubije od posla (ne doslovno već naspram ljenguza) i ništa se ne bune i ništa im nije teško. A imaju vremena i za fešte i rođendane i izlaske.. i još za oko kuće ili u polju napravit posla.

Nije škola glavni problem. Kvaliteta obrazovanja uvijek može (i mora) biti bolja, tu nema rasprave. Svaki napredak u obrazovanju je napredak. Al neće ti škola reć kako da si zaradiš miljon dva. Tek nakon škole treba neki klinac radit.

Shvaćam da je situacija u RH prilično kompleksna i da postoje slučajevi gdje čovjek zaista radi maksimalno pa ne dobije novac, plaću, jbg, to je nesretan slučaj za sudove itd..

Ali ima previše ljenguza koje sjede doma i čekaju "the posao" od milje eura, radno vrijeme od 8-16, vikende slobodne, plaćene godišnje, da im se titra po jajcima.. Žive u oblacima. I to mi je masa poslodavaca potvrdila. Dođe lik i maltene ga treba svaki dan molit da nešto napravi kako spada. I onda se ljuti što dobije otkaz.

Nije mi poanta da treba "ćutit i radit" - treba bit pametan, ali nema smisla čekat ispod smokve otvorenih usta cvileći kako si gladan. I onda ona fraza, "tebi je lako, ti imaš posao i plaću", kresno bi ga fasciklom po glavi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
vec iz sposobnosti da kriticki razmisljas, a to ti niti jedna skola danas nece dati, vec je na roditeljima da ti to usade.

ovo je isto zadaća školstva, kritičko razmišljanje je nešto što se mora učiti, zadaća je države da kroz školstvo nauči svoje građane kako se kritički misli, inače živimo u naci njemačkoj ili staljinističkoj policijskoj državi ili na milost i nemilost nepismenih roditelja koji su učili kritička razmišljanja noseći štafete mladosti ili se zavjetovali ljubičici bijeloj da s njegova puta ne skrenemo, čitajući majn kampf kao jedinu dostupnu literaturu i slične baljezgarije

td svima
17 godina
odjavljen

Mislim da s tim prizivanjem petljanja države niste ni svjesni težine onoga što slijedi nakon toga i što je pravi uzrok, ali nema smisla da o tome raspravljamo jer je neizbježno.

15 godina
Link ispravljen.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
Horatio_Hornblower kaže...

Hrvatski prodavači prijenosnika su najveća mučka prevarantska stoka kojima želim da kad dođemo u europu da propadnu i da svi završe u zatvoru...Jeli u ovoj banana republici postoji zaštita potrošača??? UGL kupujem ja laptop i tražim po internetu i nađem lenovo ideapad y580 yey...http://www.magazinrs.hr/notebook-lenovo-ideapad-y580-156-hd-led-tft-core-i5-3210m-6gb-ddr3-1tb-hdd-geforce-gt-660m-2gb-wi-fi-bt-web-cam-win8-gray/59-356657 kao što se iz linka može vidit piše grafička gtx 660m a dole piše samo hd 4000.. I sad ja lipo 2 put zovem i pitam jeste li sigurni da ovaj laptop ima gtxicu jeste li sigurni?????' i oba 2 puta jesmo jesmo 1000% ajde super neka i mene 1 u životu po{#} sreća pa da nađe odličan laptop po maloj cjeni...I tako pošto nisam iz ZG ne želim naručit laptop na neviđeno jer u meni i dalje se skriva doza nepovjerenja pošaljen ja svog najboljog prijatelja koji je u zg na studiju da on to kupi...Zove on mene stari zajeb (SRRY na IZRAZU) ovaj laptop ti nema nego ITEL HD 4000....ja poludio kako ih nije sram njih i još ima bagre jer sam zvao tehnopolisa i jos par firmi di su mi se prodavači kleli da ovaj laptop ima gtxicu sve dok im ja nisam objasnio da nema...I sad pljuneš 6300 kn na laptop koji se može naći za puuno manje pare jer ako si ne pažljiv ili jednostavno ne znaš dovoljno prevarit će te........ Gade mi se svi dućani sa prevarantskim lopovima koji ovako jeftino žele zaradit...

Nisam mislio ovo nikad reć ali jedva čekam EU da dođe da budu normalni prodavači koji valjda znaju što prodaju jer ovo je kao da kupujes auto pa na papiru pise da ima 100 konja a u stvari ima 55...Ko bi ode odgovara jer na internetu PIŠE KRIVO JER PRODAVAČ LAŽE i ja kupim proizvod koji to nije??? Koja banana republika.........

Nikad se ne vjeruje tome. Odeš na stranicu proizvođača i pogledaš.

16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Daj mi objasni, kojim pravom bi država trebala odlučivati koliko usluge banka može prodati nekome? Taj mi princip nije jasan. Što je iduće? Limit na broj kupljenih automobila? Računala? Limit na broj proizvedenih salama? Gorivo? "Gluposti koje smo kupili koje nam ne trebaju" - zaboga, pa neće mi država odlučivati što mi treba?!

Pravom nekoliko važećih Zakona, između ostalog i ZOKI-jem po kojem prtlja debeli.

"Građanima je vrlo jasno da ih nitko neće natjerati da plate svoje minuse odjednom, samo ćemo ih pretvoriti u kredite koji će imati manju kamatu nego što ih imaju minusi po tekućem računu.."

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:43 (thedream).
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Sve žive države se miješaju u poslovanje banaka otkako je nastupila kriza. Počnemo s Islandom koji je prvi i robu potpunosti odhebo banke po kratkom postupku i danas su tako reći europski gospodarski tigar.

Ne vidim ni ja ništa loše u smanjivanju minusa. Ionako je to bio najskuplji kredit.
Ako ti treba za lijekove ili što već jednostavno otvoriš kredit u banci. S obzirom da su mi starci kupovali auto i da sam ja ugovarao kreditni plan, iz prve ruke mogu reći da to nije nikakav problem. Čak štoviše najviše natezanja je bilo oko toga što je trebalo dokrpati 50 000, a banka je svom silom htjela ugurati 80 000 (odnosno 10 000 €).

Njih je MMF spasio, nemoj nikome reći. Javna tajna. Ali imali su i sami par svjetskih poteza u tom bailoutu, to da.

18 godina
(s)izgoreo kaže...
... meni je neugodno to slušati...

ja tek sada pogledao. zbilja teror za usi...i pogodi tko mi je odmah pao na pamet... legendarni Baka

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 18:41 (torrente).
15 godina
Prije pola sata slušam Grčića koji opravdava prijedlog na način da se želi građane prisiliti da ne troše više od onoga što imaju. Hvale vrijedan poticaj, da nema kvake. Zar nije država, županije, gradovi i općine pravi primjer za uvođenje financijske discipline. Uvijek političari donose mjere za naše dobro, na kraju svaki put nahebemo.
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Prije pola sata slušam Grčića koji opravdava prijedlog na način da se želi građane prisiliti da ne troše više od onoga što imaju. Hvale vrijedan poticaj, da nema kvake. Zar nije država, županije, gradovi i općine pravi primjer za uvođenje financijske discipline. Uvijek političari donose mjere za naše dobro, na kraju svaki put nahebemo.

Je, nažalost, znamo odakle riba smrdi.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim da ta vrsta slobode tesko egzistira u realnosti drzave koja je pred bankrotom... za stabilnu drzavu - slazem se. Stoga mislim da si i u pravu kad kazes da je ovo korak prema nekom totalitarnom sistemu, a i iz povijesti se vidi da kad nastupi kriza, nastupi i totalitarizam dok se kriza ne rijesi.

Pojedinac moze biti pametan, ali ljudi su retardirani. Kad zbog viska slobode zahebu sami sebe i ostale, onda im treba na silu pojasniti sto i kako.

Edit:

reaktivni komentari super objasnjavaju koliko su ljudi upuceni u situaciju ili ekonomiju, no ovaj mi se istaknuo:

"Ma štampaj lovu i dijeli kredite Hrvatima da se skuće i da žive, kaj glumiš intelektualca zbog nekoliko mafijaša i pozera.... toliko je poniženje kad te jedan takav lik štiti od lihvara da to može samo još veći lopovluk i izdaju izazivati..."

@Sizgoreo

Ono sto sam rekao je da ti to ni jedna skola danas nece dati, neovisno o tome sto im je zadaca ili nije. Koncentriram se na realnost, a ne na utopiju.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 19:03 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
 Ingrid Antičević Marinović

Rođena je 4. listopada 1957. u Zadru. Završila Pravni fakultet u Splitu (VSS – diplomirana pravnica; odvjetnica).

Udana i majka jednog punoljetnog djeteta
Završila osnovnu školu i klasičnu gimnaziju u Zadru. Diplomirala na Pravnom fakultetu u Splitu 1980.
Završila poslije- diplomski studij iz kaznenopravnih znanosti u Zagrebu 1983.(položeni svi ispiti, osim završnog). Položila pravosudni ispit 1982. u Zagrebu. Položila javnobilježnički ispit 1994. U Zagrebu.

Znanje engleskog i talijanskog u govoru i pismu.  {#}{#}

Članica SDP-a od 1990. godine.

...

Aj dont ker. Aj si onli MILF.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
17 godina
neaktivan
Kako poboljšati crijevnu peristaltiku
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
15 godina
Masiraj trbuh u krug, oko pupka, s desna na lijevo, počni s vrha trbuha.
17 godina
neaktivan
Eto šta se desi kad se čovjek vrati s godišnjeg. Umjesto da svoj upit napišem u google, ja ga (slučajno) postam na BOL forum.
Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
16 godina
neaktivan

Di je problem s ovim konjskim mesom?

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/244424/Slovenija-Konjetina-u-Ledovim-lazanjama.html#.USO_EleCWSo

Sta su glupi to ić unistavat? Podijelilo bi se za pol sata..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
Tonči kaže...

Mislim da s tim prizivanjem petljanja države niste ni svjesni težine onoga što slijedi nakon toga i što je pravi uzrok, ali nema smisla da o tome raspravljamo jer je neizbježno.

-slažem se (s nekoliko postova u vezi sLinićevih kamatnjaka).

-država može propisivati uvijete kao zateznu kamatu, ali ne ograničavati uvjete između dviju strana. Bit će kao 'kupujmo hrvaško..'. To nema veze s bankarskim garancijama, depozitima za osiguranje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kredit je financijska usluga, proizvod banke. Zašto bi se država miješala u to?

Tonči kaže...

Kao i u slučaju kada je zakonom, a od strane države, ograničena maksimalna kamata. Od danas je kamata lihvarska, a do jučer je bila ok. Pa šta sve država ima pravo..

Vidiš, ima pravo. Ne samo da ima pravo, već joj je to osnovna zadaća, stvoriti što povoljnije uvjete za svoje građane. Pa i reći bankama što i kako da rade. Ako treba, zakon donijeti/promijeniti. Eh, možemo mi sad pričati je li ta konkretna odluka dobra ili nije, ali tvoj pristup je oprosti, hajde neću biti grub i reći infantilan, ali recimo naivan..

18 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
16 godina
neaktivan

Već sam dobio SMS od frenda (privatnik) - kako ti je Kizo stisnuo čvrgu od 100kn mjesečno p*deru, jel boli? {#}{#}{#}

14 godina
odjavljen

Napokon da su učiteljima i profesorima plaće ne skidaju. Ajde bar nešto pozitivno u toj priči.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
18 godina

za sada rezultati ankete {#}. 50% misli da ce to smanjit potrosnju i produbit krizu.  ne treba vam agencija puls i uzorak od 600 sitnozubih.  tu vidite koliko je informiran prosjecni anketa-kliker.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
mario.L_hr kaže...

Da oni troše šakom i kapom, farbaju se tuneli zlatnom bojom itd svakakve ljepote jel fučkaj ga i hop sad mudra ideja zakaj i mali ljudi ne bi štedili.{#}

To ti je vrlo nakaradna situacija, ko onaj primjer "prolazi totalno sumanut niski konj pokraj krokodila pa dobaci krokodilu a jesi fakat dubre pa zakaj si tolko ljudi napal i ubil kontroliraj se malo jel.{#}Izlanuo se

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice