Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Meni suza krene sama od sebe kad se sjetim di živim. Ovaj tjedan naprimjer radim 150% radnog vremena, jer je dragi kolega otvorio bolovanje. To bi još i bilo donekle podnošljivo da i sam nisam napola bolestan. Tko prvi njegova đevojka!
Nasilje je zlo, a seks je najljepša stvar na svijetu. (Maja Miloš)
17 godina
neaktivan

Jučer na primi u splitu gledam staroga bez noge kako dolazi u nekakvim starim invalidskim kolicima, jedva se popne na nekakav prag, dogura do reda kanti za smeće, zakoči kolica i na štakama počne kopati po njima. Jako, jako težak osjećaj tome svjedočiti, dugo nešto takvo nisam osjetio.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:38 (royalhero).
17 godina
neaktivan
E vidim da si ti iz Splita. Koji vam je ono lik koji ispred nekog šoping centra žica klopu. Vidio sam na fejs buku da se slika sa Štimcem.
17 godina
Veliki Brat kaže...

Džizus, koji idioti, ovi talijani. Osudili su znanstvenike kao da su stisnuli gumb za proizvodnju potresa... Mislim OK, i ovi su malo debilčeki zbog glupog priopćenja, ali svejedno.

Zašto ja ne mogu tužiti Vakulu za neku pinku, koji kaže da će padati kiša, pa ja ne odem u planinu na tri dana, a zapravo sam mogao? Aha, da, zato jer je to glupo!

-hmm. Slažem se, pa opet, potreban je netko s druge strane za raspravu. (dobrovoljac?).. OK, nagovorio si me.

-jesu li oni stručnjaci? Školovani za konkretan posao? Profesionalci, primaju plaću? Postoji li za sve odgovronost? (i doktori liječe-spašavaju, al' ne baš svaki put.. Kornatski vatrogasci-zapovjednik itd.).

AKo su godinama sijedili u foteljama, primali plaću, ako postoji išta što su mogli napraviti a nisu, ... to je dobra osnova za sud, kao i pritisak javnosti koji eliminira floskule da sud sudi pravično-po zakonu, rekao bi po želji mase-linč rulje... ali ipak ima osnove. Jednako da neki čuvar nije vidio lopova, recimo ovačar... i izjo vuk magare ovcu? Plaćen je za to, odgovoran je za to, pa makar po zapovjednoj odgovornosti.

-Uz to što će (mogu se kladiti, ali neću), kazne biti nakon par mjeseci pretvorene (božanskim moćima) u uvijetne i sl. kao društveno-koristan rad. Vidi Polančeca.

-Potrebno je (mada je ovo više linč, nego zakon-pravda), ponekad malo priprijetiti, malo pozvati na odgovronost odgovorne. Ili se to samo smije s političarima? Sve je to ista 'banda'...

thuglife kaže...

Jučer na primi u splitu gledam staroga bez noge kako dolazi u nekakvim starim invalidskim kolicima, jedva se popne na nekakav prag, dogura do reda kanti za smeće, zakoči kolica i na štakama počne kopati po njima. Jako, jako težak osjećaj tome svjedočiti, dugo nešto takvo nisam osjetio.

-u STu još može u kolicima, sjevernije je konkurencija prejaka, isključivo mladi-vitalni-snažni primjerci uspijevaju osvojiti EKO nagradu u vidu reciklažne naknade. Još malo pa će osnovati ligu (PETa, al ne ona sa sisama), možda i snime kazetu kako vježbati, pa da i djeca, domačice počnu primjenjivati kao fitnes (podsjetnik na J.Fondine VHSice), kao pripremu za sutra... a sutra će bit gore.

Tko misli da smo došli do dna? Ili je dno (razuma) ovo... pa mi se čini da je bolje biti (kad već svima dajemo epitete, mi smo ubermenšeni..) glupi amer, nego prepametni (mali) rvat, kojeg osnivač državotvorstva i parsto obitelji naziva siznozubi. Uz to ide i Hitrorez, otvaranje biznisa za 10kn, Čačićeva obečanja, Milanovićevi dubokoumni govori koje će generacije citirati kao haiku poeziju... itd. itd. itd. i sve gore.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 12:25 (ihush).
16 godina
ihush kaže...

-hmm. Slažem se, pa opet, potreban je netko s druge strane za raspravu. (dobrovoljac?).. OK, nagovorio si me.

-jesu li oni stručnjaci? Školovani za konkretan posao? Profesionalci, primaju plaću? Postoji li za sve odgovronost? (i doktori liječe-spašavaju, al' ne baš svaki put.. Kornatski vatrogasci-zapovjednik itd.).

AKo su godinama sijedili u foteljama, primali plaću, ako postoji išta što su mogli napraviti a nisu, ... to je dobra osnova za sud, kao i pritisak javnosti koji eliminira floskule da sud sudi pravično-po zakonu, rekao bi po želji mase-linč rulje... ali ipak ima osnove. Jednako da neki čuvar nije vidio lopova, recimo ovačar... i izjo vuk magare ovcu? Plaćen je za to, odgovoran je za to, pa makar po zapovjednoj odgovornosti.

-Uz to što će (mogu se kladiti, ali neću), kazne biti nakon par mjeseci pretvorene (božanskim moćima) u uvijetne i sl. kao društveno-koristan rad. Vidi Polančeca.

-Potrebno je (mada je ovo više linč, nego zakon-pravda), ponekad malo priprijetiti, malo pozvati na odgovronost odgovorne. Ili se to samo smije s političarima? Sve je to ista 'banda'...

Pa ovdje se radi predvidanju potresa sto je i dan danas gotovo nemoguce. Pa samim time sto su znanstvenici, ne znaci da imaju nadljuske moci pa da mogu najednom uciniti nesto sto dosada nitko nije.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ako se ne varam naime cijela znanstvena zajednica sezimologa je usuglašena da se potres ne može predvidjet u tom obliku da bi se moglo upozorit na točno vrijeme izbivanja samog potresa.

Mogu se  radit projekcije u nekom vremenskom intervalu kada će se na nekom području dogodit potres i da li je neko područje više ili manje sezmički aktivno, ali kažem to je opet u nekom predviđenom intervalu koji može biti od nekoliko godina, pa do nekoliko desetaka, pa čak i stotina godina.

http://www.norgems.com
16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Pa ovdje se radi predvidanju potresa sto je i dan danas gotovo nemoguce. Pa samim time sto su znanstvenici, ne znaci da imaju nadljuske moci pa da mogu najednom uciniti nesto sto dosada nitko nije.

Ja o tom slučaju ne znam ništa, ali ako su oni negirali svoje vlastite podatke pritom misleći da su bili beznačajni onda ih smatram krivim. Ako su pak svojim ne znanjem došli do čvrstih dokaza da potresa neće biti onda smatram instituciju u kojoj rade[ako stoje sami iza svog imena ne smatram ih krivima] djelmično krivim.

Što se tiče o mogućnosti predviđanja potresa, zašto su onda oni uvjeravali javnost u suprotno ako je isto nemoguće.

17 godina
vgetik kaže...

Ja o tom slučaju ne znam ništa, ali ako su oni negirali svoje vlastite podatke pritom misleći da su bili beznačajni onda ih smatram krivim. Ako su pak svojim ne znanjem došli do čvrstih dokaza da potresa neće biti onda smatram instituciju u kojoj rade[ako stoje sami iza svog imena ne smatram ih krivima] djelmično krivim.

Što se tiče o mogućnosti predviđanja potresa, zašto su onda oni uvjeravali javnost u suprotno ako je isto nemoguće.

@ capt.T.,

-ne, oni nisu krivi-odgovorni za prirodnu nesreću. Oni se u poslu predviđanja (pa nek se ne bave time ako im neide pogađanje iz graha), ali to je sporedno. Postoji procedura za uzbunjivanje.. u slučaju kad se za tako nešto zna, jednako kao što države imaju protokole, pa čak i za spriječavanje panike. To je ono što su (ako su imali podatke) trebali, tj uzbuniti javnost na vrijeme i prisiliti državne službe da se pripreme. Recimo kao zimska služba za mečavu. (osim ako je to zbog krize bilo gurnuto pod tepih, kao npr nestale robne zalihe, brašno i cvjećar, silosi i sl.).

Osobe koje su zadužene za alarmiranje, moraju to i raditi, ne slušati interese štednje ili natezati studentice na beluskonijevim jahtama dok seizmografi crtkaju Rorschalov test na kojem svatko vidi ono što želi vidjeti.. Vjerojatno postoji razlog (osim linča) za osudu. Recimo da se slažem u ovom slučaju jer mi je već previše odgovornih koji su neodgovorni. (biraj drugu profesiju).

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 14:29 (ihush).
17 godina
odjavljen

Muljanje i gluposti. "Firma za 10kn". To je isto kao da vam netko "olakša" trošenje na vožnju tako da vam ulijeva gorivo. Nebitno. Trošak osnivanja tvrtke je s ~5 tisuća pao na 1 tisuću, a to su smiješni iznosi. Onih 20.000 kapitala ide na račun tvrtke i možeš s time što hoćeš, a i to je ništa u odnosu na troškove poslovanja. Najveći problemi i kočnica investicijama su i dalje tu: visoki paušalni troškovi na hrpu gluposti i plaćanje poreza unaprijed, po izdanom umjesto naplaćenom računu u vrijeme, kad je naplata lutrija. Magla.

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 16:44 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Muljanje i gluposti. "Firma za 10kn". To je isto kao da vam netko "olakša" trošenje na vožnju tako da vam ulijeva gorivo. Nebitno. Trošak osnivanja tvrtke je s ~5 tisuća pao na 1 tisuću, a to su smiješni iznosi. Onih 20.000 kapitala ide na račun tvrtke i možeš s time što hoćeš, a i to je ništa u odnosu na troškove poslovanja. Najveći problemi i kočnica investicijama su i dalje tu: visoki paušalni troškovi na hrpu gluposti i plaćanje poreza unaprijed, po izdanom umjesto naplaćenom računu u vrijeme, kad je naplata lutrija. Magla.

Istina.

Prodajem mercedes za jednu kunu!* vozi na dijamante

Realno da se apsolutno svi administrativni troškovi svedu na nulu, što je izvedivo jer nema nikakvih prepreka da sa današnjom tehnologijom ne osnivamo tvrtke (d.o.o, obrte..) za 10 minuta, svejedno se neće dogoditi veći ekonomski bum. Nije neko sveto pismo posložiti administraciju, postoje firme koje se time bave i koje to izvedu prilično efikasno (i financijski i vremenski), takav sustav se implementira kroz par mjeseci, dovoljno je raspisati javni natječaj.

Ali najveći problem je i dalje korupcija. Ne u smislu krađe milijuna na farbanju tunela već u lokalnim mikro razinama. Od općina do komunalnih firmi i HEP-a. Barem 95% općina služi za mazanje očiju, pranje love i zgrtanje milijuna. Al ne stoji iza toga jedna-dve osobe već se radi o cijelom dobro organiziranom sustavu lopova koji isisavaju novac poreznih obveznika. Tu se ne može ništa jer nitko normalan neće ugrožavati svoj život otkrivanjem mafijaša koji su u stanju nekog ubit za svoju poziciju.

U 90% općina se već sada zna vlast i garnitura vijeća iako su izbori tek za 6 mjeseci, ne zbog toga što će netko muljat sa glasovima, već zato što je taj sustav na snazi zadnjih 60 godina. Jednostavno su svi uvučeni u taj sustav namještanjem pozicija i sitnim uslugama zbog čega je sve ljude strah da se ne bi nešto promijenilo. Hoće li moja susjeda dat glas onome tko je njenoj kćeri dao posao u trgovini koju vodi netko iz općine? Naravno. Takvih "susjeda"ima dovoljno da se vlast nikada ne mijenja. Nebitan je predznak HDZ, SDP, neka neovisna lista.. uvijek su to isti ljudi. Ista ekipa je vodila javne poslove i financije 70' i 80' i danas. To su već takvi profesionalci, toliko je ta mreža dobro organizirana od suda do policije da nema načina kako bi se to iskorijenilo, a ljude koji nisu "umreženi" jednostavno takve stvari ne zanimaju (ili su svega svjesni) pa ni ne izlaze na izbore.

I onda kenjamo po vladi? A što itko može napraviti? Normalno je imati posao i takav ugovor da ne možeš dobiti otkaz iako realno 2 sata provedeš na poslu, 3 sata kafenišeš, sat vremena si u kupovini namirnica, 2 sata baš ništa ne radiš. Normalno je fotokopirat sineku skriptu od 450 stranica, još si uzet malo papira za doma, taj papir i fotokopirni stroj su javno dobro pa i moje. Normalno je muljat na putnim troškovima. Normalno je sinovima dat milijunski posao iako je tatica zamjenik načelnika. Normalno je da 5 ljudi u općinskom vijeću posjeduju sve firme s kojima je općina ikada imala posla. Al ti si glup ako ne želiš da ti prijatelj fotokopira skriptu u Ministarstvu "za đabe". Glup si ako želiš organizirati nešto za javno dobro bez da si staviš u džep koju hiljadarku. Glup si ako želiš nešto legalno napraviti jer eto "daj to meni, stara od frenda radi u tom uredu pa će ti to ona srediti".

Nemam ništa protiv da netko dobije posao preko veze. Al da bar bude stručan i sposoban za obavljanje tog posla i da postoje rezultati iza tog rada. Ma ne mora ni bit školovan, al nemoj krast i nek rezultati govore o stručnosti i sposobnosti.

Ne impliciram na to da je cijeli javni sektor korumpiran, ima ljudi koji savjesno i stručno obavljaju posao. Al su vjerojatno svjesni stanja, barem pretpostavljaju.

Nije veliki broj mladih u qrcu i nezaposleno jer su neobrazovani, nesamostalni, neiskusni.. već zato što neznaju i/ili ne žele krast. Pored toliko lopovluka jednostavno nema mjesta za sve mlade ljude da napreduju na nekom mjestu koje nema veze sa korupcijom.

Da sve funkcionira po peesu vjerujem da bi sutra pred istražnog suca izašlo preko milijun ljudi.

Zato mislim da nije problem administracija, pa ni ništa slično. Ljudi bi čekali na otvaranje firme i 6 mjeseci ako je sve ostalo sređeno.

Nemam ništa protiv da se u državi sve zapostavi kako bi se istrijebila korupcija. Taman da još 500K ljudi ostane bez posla, da se ne otvori ni jedna firma, da nam gospodarstvo još padne, nema veze. Ali taj prvi dan bez korupcije mislim da će se napraviti 100 koraka unaprijed. Osloboditi će se toliko kapitala da će se moć sanirati svi zaostatci. Ni jednoj stranoj ili domaćoj firmi ništa neće biti problem, ni C- kreditni rejting ni administracija.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 19:19 (ivan dragi).
16 godina
ihush kaže...

@ capt.T.,

-ne, oni nisu krivi-odgovorni za prirodnu nesreću. Oni se u poslu predviđanja (pa nek se ne bave time ako im neide pogađanje iz graha), ali to je sporedno.

Koliko sam uspio shvatiti, odgovorni su zato su prije potresa dali umirujuce prognoze. Naime, prije velikog potresa bilo je niz sitnih potresa. U 98% slucajeva, poslije tih potresa ne dolazi do velikih potresa. Npr. u San Franciscu vrlo cesto bude takvih sitnih potresa.

Dakle sve u svemu, oni nisu nikako mogli naslutiti da ce doci do velikog potresa. I dan danas seizmologija je jos vrlo nepredvidiva i predvidanje potresa je gotovo nemoguce. Znanstvenici su samo ucinili ono sto je u njihovoj moci.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 20:09 (captain_soap_McTawish).
17 godina
.. prije potresa dali umirujuce prognoze..

-ma osuđeni su jer ljudi (masa, koja je željna krvi) želi da se foteljaši barem preznoje. Opet, ako su iznosili tvrdnje koje su se pokazale pogrešnima, mogu odgovarati (moralno ili fizički..). Postotci za SanFr. nemaju baš nikekve veze s Italijom, kao što brojevi lota nemaju. To (niti išta) ne smije biti alibi, ako je čarobiranje iz graha, tad nek se ukinu takve službe ili nek budu odgovorne za svoj rad. Prirodna nesreća je također potres u Turskoj, posljedice su stotine mrtvih jer su graađevinci malo fušali. Jednako. (ok, malo natežem extrem, ali to je trenutno stanje ljdui koji jednostavno žele linč, kao za vrijeme franc.rev. giljotina je radila prekovremeno, krivica je bila manje važna.. nakon tog je mračni crni vijek upalio svjetlo)

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ capt.T.,

-ne, oni nisu krivi-odgovorni za prirodnu nesreću. Oni se u poslu predviđanja (pa nek se ne bave time ako im neide pogađanje iz graha), ali to je sporedno.

Koliko sam uspio shvatiti, odgovorni su zato su prije potresa dali umirujuce prognoze. Naime, prije velikog potresa bilo je niz sitnih potresa. U 98% slucajeva, poslije tih potresa ne dolazi do velikih potresa. Npr. u San Franciscu vrlo cesto bude takvih sitnih potresa.

Dakle sve u svemu, oni nisu nikako mogli naslutiti da ce doci do velikog potresa. I dan danas seizmologija je jos vrlo nepredvidiva i predvidanje potresa je gotovo nemoguce. Znanstvenici su samo ucinili ono sto je u njihovoj moci.

Da, vidiš kako je jednostavno. Odgovrni su zato jer su davali umirujuće prognoze. Inače, ovo suđenje je dobilo na težini zato jer je neki no-name znastvenik unaprijed ''prognozirao'' potres i onda su se našli ovi neki koji su trenutačno među osuđenima da se okani svog rada i prisilili na to da ukloni svoje dokaze[imaj na umu da se to dešavalo mjesec prije potresa] te ga optužili da je alarmista[što i jest bio i nije mu išlo u korist]. U Japanu imaju jasne propise što se radi i kada se alarm diže, da se takav propust desi odgovrnim[to vjerojatno nebi bio znastvenik nego ministar koji nije odobrio alarm radi neke sulude okolnosti] nebi ginula vješala. I nemoj brkat znastvenike sa medijskim uvlakušama[jer da jesu nebi se bavili proročanstvom], oni su preuzeli odgovornost javnog mišljenja jer su ga sami stvorili. Kao što je taj no-name bio uhićen zbog remetenja reda i širenje panike i tako bivaju ovi uhićeni radi širenja umirujuće prognoze.

18 godina
ihush kaže...
.. prije potresa dali umirujuce prognoze..

-ma osuđeni su jer ljudi (masa, koja je željna krvi) želi da se foteljaši barem preznoje. Opet, ako su iznosili tvrdnje koje su se pokazale pogrešnima, mogu odgovarati (moralno ili fizički..).

Ovo prvo je istina, ali to ne opravdava apsolutno ništa. Ovo drugo je bezveze, jer ljudi ionako rade užasno glup posao, i uvjeren sam da ga rade najbolje što mogu. Istina, dobivaju plaću za to, ali ako možeš političare amnestirati odgovornosti za glupost, onda znanstvenike možeš to isto, samo stoput više, umjesto da se na njima iskaljuje.

Što ako se sutra, kao u pjesmi TBF-a, iz crne rupe pojavi asteroid, koji će uništiti sav život na Zemlji? Hoćemo li brže-bolje smaknuti "odgovorne" koji nisu na vrijeme upozorili? Ili odgovorne koji su trebali prebaciti zemljane na Alpha Centauri?

Evo, vgetik piše o nekom tipu koji je upozoravao... Upozoravala je i Baba Vanga. Upozoravao je i mali iz one narodne, koji se svaki dan derao da ide vuk. Dok jednog dana nije došao. Sry ljudi, ali odgovornost tražite na krivom mjestu. Neka dobiju otkaz, ali ljudi moji - zatvor za znanstvenika? WTF?!

Gledam te!
18 godina

Čačić glavni gost na 20. obljetnici tradicije prometne kulture u Hrvata {#}

Njegov slogan je sigurno: vozi lijevom stranom, manja je gužva. I ne ispod 160km/h voziti! {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
neaktivan

Evo nešto za druga Tawalsa:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/tisuce_beba_u_bih_umrlo_zbog_cjepiva_a_hrvatska_krije_da_ga_testira_na_vlastitoj_djeci/1127329.html

Zanimljivo je da je Bill Gates, koji je većim dijelom financirao proizvodnju cjepiva kojim su cijepljene bebe u Bosni i Hercegovine, prije par godina vrlo otvoreno izjavio da će zaklada Billa i Melinde Gates dati 10 milijardi US$ za razvoj novih cjepiva za djecu Afrike i drugih zemalja Trećeg svijeta. Ta je zaklada u partnerstvu sa Svjetskom bankom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), te industrijom cjepiva, sponzor Globalne aliance za vakcinaciju i imunizaciju (GAVI). Cilj GAVI je cijepljenje svakog novorođenčeta u nerazvijenim zemljama. Kazao je, također, da je cilj te vakcinacije smanjenje populaciju na Zemlji. Smrti novorođenčadi koje su se cijepile Gatesovim cjepivom, dokazuju po svemu sudeći, da je Gates daleko dogurao u svojoj mračnoj misiji.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Njegov slogan je sigurno: vozi lijevom stranom, manja je gužva. I ne ispod 160km/h voziti! {#}

Tip nam se izruguje u facu.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Evo, vgetik piše o nekom tipu koji je upozoravao... Upozoravala je i Baba Vanga. Upozoravao je i mali iz one narodne, koji se svaki dan derao da ide vuk. Dok jednog dana nije došao. Sry ljudi, ali odgovornost tražite na krivom mjestu. Neka dobiju otkaz, ali ljudi moji - zatvor za znanstvenika? WTF?!

Ne shvaćam te, po čemu su oni drugačiji od ovog tipa što je upozoravao. Shvati da u trenutku kada su ušli u konflikt sa dotičnim su se spustili na isti nivo, ovaj kaže bit će, ovi drugi na to će da neće, tko tu koga, reci ti meni gdje je tu znanost, po kojim dokazima su se oni našli umirivat javnost. Veličina kazne je šteta koja je nastala raspravom, ovaj prvi ju je dobio tjedan prije potresa dok za ove druge znaš i sam..... U redu ti je otkaz, a zatvor nije.... Da se radi o burzi vjerujem da bi ti bilo puno lakše za razumjeti da rasprave mogu prouzročiti štetu, s tim da se radi o novcu, a ne o ljudskim životima.

18 godina

U vezi onog boksača Bilića što je smaknuo onog nekog lika, čitam na super index-u da ga se sumnjiči za "obično" ubojstvo, ne i za teško. Zašto je to tako? Jer prema onome što piše, to je bila čista egzekucija koja je bila unaprijed isplanirana.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan

Onda bi tom logikom ekonomski analitičari, špekulanti, paničari i ostali šizofreničari mog faha trebali doživotnu robiju dobiti, koliko su života svojim "prognozama" uništili, koliko poduzeća, pa i čitavih gospodarskih grana itd. Ne samo da nisu navrijeme upozorili na mogućnost krize, već su neki od njih posve legalno (hedge fondovi) masno na toj krizi i zaradili, pogotovo oni sa povlaštenim pristupom informacijama.

Ako to nije za buksu, ništa nije.

Faith divides us. Death unites us.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Onda bi tom logikom ekonomski analitičari, špekulanti, paničari i ostali šizofreničari mog faha trebali doživotnu robiju dobiti, koliko su života svojim "prognozama" uništili, koliko poduzeća, pa i čitavih gospodarskih grana itd. Ne samo da nisu navrijeme upozorili na mogućnost krize, već su neki od njih posve legalno (hedge fondovi) masno na toj krizi i zaradili, pogotovo oni sa povlaštenim pristupom informacijama.

Ako to nije za buksu, ništa nije.

Pogriješio sam što sam stavio opširan pojam rasprava, ovako ispada da možeš sve ugurati u njega,treba sam uzeti uži pojam ili barem opisati što mislim, ali ovako nema smisla.... Onaj tko traži dlaku u jajetu uvijek će je naći.

17 godina
neaktivan
WTF? O čemu to ona zbori? Zna netko više o ovom?

"Nansi Tireli iz Laburista upozorava da se sve manje izdvaja za prevenciju. Upozorila je i na novu vrstu droge zvane "čarobni zmaj" ("magic dragon"). "Tu novu drogu reklamiraju i neki zagrebački noćni klubovi i kafići koji gostima otvoreno nude uživanje u obiteljskoj atmosferi kluba. Razne mješavine biljaka koje se prodaju kao sredstvo za aromatizaciju prostora mladi puše jer imaju učinak isti kao i cannabis", pojasnila je Tireli."
18 godina
vgetik kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne shvaćam te, po čemu su oni drugačiji od ovog tipa što je upozoravao.

Pa, za početak po tome što, kada bi svi stalno tražili paniku za svako sranje koje bi moglo nastati, vrlo brzo nitko ne bi reagirao na uzbune. Oni su smatrali da se nešto (što je ionako nemoguće predvidjeti) neće dogoditi - i sad ih treba u zatvor? Pa da, nema problema, ajmo naći druge doktore znanosti koji će sjesti na njihovo mjesto i preuzeti istu odgovornost (opet: za nešto što se ne može predvidjeti). I što kada svako malo budeš dobivao prognoze o tome kako će te pogoditi katastrofalni potres? Ništa, ostat ćeš doma gledati TV, jer si sve to već ionako čuo milijun puta...

Ima struka koje su odgovorne za stvari koje je teško predvidjeti, ali gdje se barem može uračunati nekakav razuman koeficijent sigurnosti. Ovo nije ta struka.

Gledam te!
17 godina

-zbori o srednjoškolcima, jutros dvojica glavinjaju oko škole, jedan gol (nespecificirano, gaće...) pa se naravno tad malo više piše o tom. Do iduće zgode ili starlete kojoj ispadne sisa u BB showu.

17 godina
neaktivan
@ ihush

Ma mislim na tu neku novu drogu "čarobni zmaj" koja se navodno konzumira po ZG klubovima i barovima. Nije mi jasno što točno brije ta ženska, ali da to postoji, čuo bi sigurno nešto o tome prije nje. Mislim da je previše gledala onaj film s denirom i stillerom di zgube mačka.
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma to je ko da glasno prdiš u crkvi za vrjeme mise,{#} s druge strane identična nebuloza eto Čačiča kak pametuje a svojom nepažnjom i prevelikom brzinom je ubil dvoje ljudi koja farsa.Za one koji to nisu znali, ovo dole je Čačičeva neslužbena ili prešutna mantra koje se ne može rješit nikak i gotovo.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
18 godina
The Man kaže...
@ ihush

Ma mislim na tu neku novu drogu "čarobni zmaj" koja se navodno konzumira po ZG klubovima i barovima. Nije mi jasno što točno brije ta ženska, ali da to postoji, čuo bi sigurno nešto o tome prije nje. Mislim da je previše gledala onaj film s denirom i stillerom di zgube mačka.

Radi se o mirisu za mirisne lampe koji ima slican ucinak kao cannabis kada ga se pusi, uz razliku sto od toga boli glava i sto vjerojatno radi stetu organizmu, ali je zato potpuno legalno!!!1one!1

To je bilo popularno prije par godina kada si zbog jednog jointa mogao zavrsiti u zatvoru na 3 godine (hvala HDZ, kakvi carevi), pa je drustvo naslo legalan nacin da se "uduva".

Tako dodes do paradoksa da se drustvo napusava raznim kemijskim, nedovoljno testiranim i istrazivanim substancama, dok je cannabis koji dokazano ne steti pa cak i lijeci mnoge bolesti i nuspojave legalnih ljekova ipak ilegalan, a neki ljudi ce zbog straha od zatvora ipak odabrati opciju broj 1.

Dobro da HDZ vise nije na vlasti.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Ma gdje mi živimo to je strašno. Ako HDZ opet dobije izbore, izvršit ću harakiri.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice