Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.212.656
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
woodgamesfx kaže...

Žalosno če bit kad kranu strelovito padata cijene stanova, samim time ljudi koji su do prije par godina , a bilo ih je cijela vojska, krenuli u kupnju stana koju su tada bili po BTW astronomskim cijenama danas mogu gledat kako im isti idu u bescjenje, a oni moraju otplačivat rate kredita kao da su kupili manju vilu s bazenom.

Bojim se da če bit gadnih sran*a.

A jbg... cinjenica je da je trziste nekretnina "veštački" visoko. Sta je, tu je. Ja srecom nisam uzimao stan na kredu. Ali opet zaboli kad vidis da je kvadrat stana sada 30% jeftiniji :(

Btw jel ko vidija ovoga mangupa što nam je našeg Gradonačelnika, poštenoga i dobroga, opljačka: http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/209268/Pomognite-policiji-da-pronade-covjeka-koji-je-opljackao-Keruma.html

Ako ga ko vidi, nek mi javi, da čoviku platin pivu.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 12:29 (tnakir).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A jbg... cinjenica je da je trziste nekretnina "veštački" visoko. Sta je, tu je. Ja srecom nisam uzimao stan na kredu. Ali opet zaboli kad vidis da je kvadrat stana sada 30% jeftiniji :(

Da ako se uzme još u obzir pad vrijednosti domače valute, rast životnih troškova i pad tržišne vrijednosti kvadrata , bojim se da će za cca pola godine razlika bit preko 70% u odnosu na prijašnje 4 godine, točnije vrijeme kada su se masovno kupovale nekretnine.

17 godina
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Da ako se uzme još u obzir pad vrijednosti domače valute, rast životnih troškova i pad tržišne vrijednosti kvadrata , bojim se da će za cca pola godine razlika bit preko 70% u odnosu na prijašnje 4 godine, točnije vrijeme kada su se masovno kupovale nekretnine.

Ma cijela Hrvatska eksponencijalno propada (gospodarski). Jos godinu - dvije i bit ce veselo.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Ja već dvije godine odbijam kupiti stan po cijenama koje traže u Splitu i ne vidim baš da padaju. Kvadrati su još debelo iznad vrijednosti, jer se bahata ekipa raširila gradeći za 600-700€/m2 s uključenim zemljištem, a želeći prodati po 2500-3500. Žao mi je ako je netko i kupio za toliko, ali smiješni su ljudi kad dođu s rečenicom: "Ali, ja sam platio XXXX!!!". Koga briga? Bahaćenje građevinske industrije polako nagriza vlastita arogancija, a kupci su često žrtve.

Sad i Zagreb i Split imaju hrpu neprodanih stanova koji su često lažno "rezervirani/kupljeni" kad bi se ljudi raspitivali. Uvijek su slobodni bili oni koje je najteže prodati. Fora je kad različitim kupcima različite označe kao zauzete. :-)

Što se općenito tiče gospodarstva u Hrvatskoj, to ionako pada sve u ponor i gadno će tresnuti. U tom ću trenutku barem ja biti već daleko, vjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 12:38 (Tonči).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma cijela Hrvatska eksponencijalno propada (gospodarski). Jos godinu - dvije i bit ce veselo.

Iskreno ja nisam tako optimističan, ja predviđam max 6-8 mjeseci , a onda če počet doalzit valovi, prvo nemogučnost servisiranja potrošnje, zatim pad valute pa nakon toga kriza, ali doslovno kriza ne ovo što mi sada mislim da je kriza i bojim se da če ovo što gledamo u Grčkoj i Španjolskoj biti soft naspram onoga što če se nama desit.

Nama če se desit horor.

Pazi ovo, mi imamo sustav poticaja več skoro 10 godina u tih deset godina mi smo ostali na , pazi ovo 0.5% navodnjavanja obradivih površina, oko 80% hrane mi UVOZIMO, pazi 80% !!!!!! u tih skoro deset godina uz sustave poticaja cijela mala poljoprivreda, a to su proizvođači sa do deset muznih krava ili isto toliko narasta svinja je praktički nazadovala i apsolutno se nije razvijala, a novci su se potrošli na tekuču potrošnju i servisiranje obaveza prema mirovinskim i zdravstvenim fondovima, komunalne usluge isl. te krpanje kučnih računa za tekuču potrošnju.

17 godina
Tonči kaže...

Ja već dvije godine odbijam kupiti stan po cijenama koje traže u Splitu i ne vidim baš da padaju. Kvadrati su još debelo iznad vrijednosti, jer se bahata ekipa raširila gradeći za 600-700€/m2 s uključenim zemljištem, a želeći prodati po 2500-3500. Žao mi je ako je netko i kupio za toliko, ali smiješni su ljudi kad dođu s rečenicom: "Ali, ja sam platio XXXX!!!". Koga briga? Bahaćenje građevinske industrije polako nagriza vlastita arogancija, a kupci su često žrtve.

Sad i Zagreb i Split imaju hrpu neprodanih stanova koji su često lažno "rezervirani/kupljeni" kad bi se ljudi raspitivali. Uvijek su slobodni bili oni koje je najteže prodati. Fora je kad različitim kupcima različite označe kao zauzete. :-)

Što se općenito tiče gospodarstva u Hrvatskoj, to ionako pada sve u ponor i gadno će tresnuti. U tom ću trenutku barem ja biti već daleko, vjerujem.

Pricali smo i reka sam ti koliko sam platija kvadrat. Znas u kojoj sam zgradi. Zgrada je cila puna (znaci useljena). Nisu useljena dva tri stana (moj medju njima). Prica sam sa izvodjacem, ona zgrada sta je rade do moje, skoro je 50% kaparana i uplacen dio novaca. Tako da se stanovi u Splitu cak nesto i kupuju. 

Stric mi kupuje stan na Znjanu, kaze, ova zgrada (sada se pocima graditi) u kojoj on kupuje stan je skroz rasprodana?

Sta se tice HR... evo meni frend ide u Kanadu. Brat mu je sa curom otisa prije godinu dana i kaze da mu je vrhunski. Od sefa sestra takoder nesto kemija Kanada / Australija. Ovde nema buducnosti. Hrvatska ce puknut ko Grcka, ako ne i gore. Ma i cijela europa je na klimavim nogama. Svi osim svaba i francuza... Oni se jos nekako drze...

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:33 (royalhero).
17 godina
neaktivan
Psihički rastrojena žena (35) nožem je u nedjelju
ujutro oko 4.15 sati izbola svog 44-godišnjeg
supruga i 5-godišnju kćer u stanu u Ulici Ivana
Bakrana 15 u Sisku. Tragedija je zadesila tročlanu
obitelj Vjekoslava Martinića, a otac i kćer su
napadnuti dok su spavali.

Susjede je probudio vrisak djevojčice koja je ove
jeseni trebala krenuti u osnovnu školu, a srećom u
zgradi žive i doktor i medicinska sestra koji su na
licu mjesta teško ozlijeđenoj djevojčici pružili prvu
pomoć i spriječili iskrvarenje iz višestrukih ubodnih rana. Djevojčica se nakon trosatne operacije nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju. Otac se oporavlja od posjekotina i uboda koje je zadobio, dok je 35-godišnjakinja privedena. Smještena je u Psihijatrijsku bolnicu Popovača. Žena je liječeni psihički bolesnik. Bolest se pojavila u ljeto prošle godine.

“Svi smo mi shvatili prošli tjedan da nešto nije u
redu, da bolest više nije pod kontrolom. Uzimala
je terapiju, no izgleda da ju je nedavno prestala
uzimati. Tražili smo pomoć za nju, nije htjela sama
ići na liječenje. Preksinoć je intevenirala i policija i
hitna pomoć, no nisu je htjeli smjestiti na liječenje
bez uputnice njene doktorice. Znali smo da treba
pomoć, a nitko nije htio nama i njoj pomoći”,
ogorčen je bio djed ozlijeđene djevojčice Vjekoslav.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina

Jos jedna (srednje)velika firma ide u stecaj: http://danas.net.hr/hrvatska/banka-im-blokirala-racun-gasi-se-i-puris

Glavno da mi imamo Hrvatsku. Yebala vas Hrvatska.

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan

.

14 godina
royalhero kaže...
tnakir kaže...

Glavno da mi imamo Hrvatsku. Yebala vas Hrvatska.

Dođi malo kod nas u BiH, poželit ćeš u Hrvatsku nazad...

O da.

17 godina

E da, to sam tija pitat, kakvo je stanje u BiH?

Koliko sam ja upoznat, tamo yebe lud zbunjenoga, a po korupciji i mitu, mi smo mala djeca naspram vas?

Cak je bilo rijeci prije pola godine/godinu da je drzava bankrotirala?

Koliko je tamo prosjecna placa?

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

Koliko sam ja upoznat, tamo yebe lud zbunjenoga, a po korupciji i mitu, mi smo mala djeca naspram vas?

Država? BiH nije država nego....nešto {#}

Plaća je oko 840 KM neto...dakle šišaju Srbiju npr. iako je država u žešćoj banani

15 godina
neaktivan

I kao da nam svega ostaloga nije dosta, i priroda nam temperaturama i sušama okrene leđa i 50% usjeva kukuruza ode u 3PM. Cijene mnogih osnovnih prehrambenih namirnica bi mogle znatno porasti već kroz mjesec - dva dana.

Naravno, može se postaviti i pitanje zašto Hrvatska uz vodno bogatstvo koje je prvi samom vrhu u Europi navodnjava samo 0.5% obradive površine, i što se čekalo do sada. Kao da ti treba fakultet ili ne znam koja funkcija za pretpostaviti da će do ovakvih suša doći prije ili kasnije.

Sve je to prejadno i prežalosno, i najgore od svega - savršeno povezano i korelirano jedno s drugim. Nesreća, pogotovo u Hrvatskoj, nikad ne dolazi sama.

A što se Purisa tiče, smrklo mi se kad sam pročitao, samo čekam da iskoči i tamo kakav Mravak ili netko sa milijunskom otpremninom dok firma propada, tj. već je. Razloge vjerojatno treba tražiti upravo i u krivom vođenju same firme, neadekvatnoj reakciji Uprave na zahtjeve tržišta, nedostatku inovativnosti uz naravno, standardno hrvatsku dozu kriminalnih radnji tipa otkup kukuruza po duplo većoj cijeni od tržišne itd.

Takva firma, da je bila pretežno izvozno orijentirana i odgovorno vođena, svojom kvalitetom je mogla sa pola gasa pozitivno poslovati i prodati sve što bi proizvela. Pogotovo ulaskom u EU i postroženim kontrolama, tj. primjenom EU standarda u proizvodnji hrane. Šta možeš, ako smo za nešto majstori, to je za sve raz*ebati.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 14:45 (thedream).
14 godina
tnakir kaže...

Okoprilike: Velika industrijska firma koja se bavi preradom aluminija (Aluminij-Mostar) i kojoj odlično ide, i vjerojatno je najveća industrijska kompanija u državi - Na sve je načine pokušavaju saboritat vlasti. Borba Muslimani vs Hrvati. Prvo su im poskupili struju pa je sada tvornica zatvorila nekoliko % svojih proizvodnih kapaciteta. Već je dobar dio ljudi zbog toga otpušten.

Stanje na zavodu zapošljavanje katastrofa. Industrije nema, mladi inženjeri samo idu mjesečno na štembilj zavoda za zapošlavanje. Grdo diplomiranih ekonomista, pravnika, isto bez posla.

Stanje na vlasti liči na 90-te u Hrvatskoj i sukobe Miloševića vs Tuđmana, nego na neko normalno stanje. Kao što znaš, podjeljeni smo na 2 entiteta (Republika Srpska i Federacija). Ovako se ponaša presjednik RS:

O plaćama bolje nemojmo. Gospoda u Općinama i sličnim pyzdama ima ogromne plaće. Gradonačelnik je zaposlio kao svoga masera, svoju čistačicu (i to ne jednu) i imaju naravno oko 4000kn{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 14:44 (Ranko Kukumar).
14 godina
neaktivan

.

14 godina
royalhero kaže...

Loše, katastrofalno. Nema vlasti na federalnom nivou, mislim ima formalno, ali hoće da je mjenjaju pa sada ništa ne rade, ofc nikada ništa ne rade.
U državnim firmama nema sexa jer su svi rodbina. :D Zapošljava brat brata, sestru, babu, majku, boga alaha isusa krista i hrista... Narod bukvalno NEMA ŠTA JESTI, u nas u Hercegoovini hajd' i nekako, ali gore po Bosni u selima da ti srce stane... Bore se samo za vlast, imaš tri najjače partije SDA (bošnjačke izdajice), HDZ (rvatske izdajice), SNSD (sr izdajice). Prosječna plaća, ako je ima, je oko 700 - 800 KM, ilitiga 2800 - 3000 KN. Mladi napuštaju BiH kako znaju, ovi koji nisu ili su uvaljeni u državne firme ili crnče od jutra do sutra. Nećemo o kulturi/sportu/tehnologiji... Onaj ko ima štelu u BiH mu je super, boli ga briga, za njegova života se neće ništa mjenjati, ima plaću, šta se on ima brinuti, kada ode na tu poziciju dođe sin i ajmo dalje. Kao što si rekao yebe lud zbunjenog, gdje je vlast luda, a narod zbunjen.

Ne bi nam ni KJP pomogla...

U mojoj županiji (ZHŽ) je vlast nedavno uspostavljena nakon 26 mjeseci ako se ne varam. Tada je bilo pitanje kraj svega ili dogovor. Onda su se sjetili da bi ipak mogli se dogovorit.

14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:32 (royalhero).
17 godina
eevek kaže...

Država? BiH nije država nego....nešto {#}

Nije bitno

thedream kaže...

I kao da nam svega ostaloga nije dosta, i priroda nam temperaturama i sušama okrene leđa i 50% usjeva kukuruza ode u 3PM. Cijene mnogih osnovnih prehrambenih namirnica bi mogle znatno porasti već kroz mjesec - dva dana.

Naravno, može se postaviti i pitanje zašto Hrvatska uz vodno bogatstvo koje je prvi samom vrhu u Europi navodnjava samo 0.5% obradive površine, i što se čekalo do sada. Kao da ti treba fakultet ili ne znam koja funkcija za pretpostaviti da će do ovakvih suša doći prije ili kasnije.

Sve je to prejadno i prežalosno, i najgore od svega - savršeno povezano i korelirano jedno s drugim. Nesreća, pogotovo u Hrvatskoj, nikad ne dolazi sama.

A što se Purisa tiče, smrklo mi se kad sam pročitao, samo čekam da iskoči i tamo kakav Mravak ili netko sa milijunskom otpremninom dok firma propada, tj. već je. Razloge vjerojatno treba tražiti upravo i u krivom vođenju same firme, neadekvatnoj reakciji Uprave na zahtjeve tržišta, nedostatku inovativnosti uz naravno, standardno hrvatsku dozu kriminalnih radnji tipa otkup kukuruza po duplo većoj cijeni od tržišne itd.

Takva firma, da je bila pretežno izvozno orijentirana i odgovorno vođena, svojom kvalitetom je mogla sa pola gasa pozitivno poslovati i prodati sve što bi proizvela. Pogotovo ulaskom u EU i postroženim kontrolama, tj. primjenom EU standarda u proizvodnji hrane. Šta možeš, ako smo za nešto majstori, to je za sve raz*ebati.

Lakše je isplatiti parsto milijuna kn odštete radi suše, nego uložiti taj novac u sustav navodnjavanja (pumpa + cijev i voila). Al kad bi se njive navodnile, onda bi tamo trebalo nešto i radit. Ovako ne trebaš ništa radit i dobiješ kuna.

Šta se tiče tih managera i firmi gubitaša. Meni jedna stvar nije jasna. Ako Vlada RH misli da će netko drugi uspješno vodit HAC, škverove, CO, HPB i druge firme, znači da nije problem u firmama per se, već je problem u upravi i državi koja podržava lopove.

Država je bez kinte, a oni nikako da taknu falše branitelje, višak ljudi u javnom sektoru i slično. Čega se boje? Ima bit da bi se ti falši branitelji bunili i bacali bombpe po Saboru kad bi im se taklo u penzije. Prosječan Hrvat se ne buni. On trpi, okrene guzicu i moli za još. 

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Ma strasno je stanje, covjek danas vise ne moze potrosit par soma kuna na uzivanciju zato jer ce kasnije imat griznju savjest zbog potrosenog novca, valjda ce netko normalan doc na vlast u sljedecih 10 god. i zamijenit ove supke.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 14:55 (Edge).
14 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 22:23 (royalhero).
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Ovako, privreda umire, ono malo proizvodnih firmi se zatvara iz dana u dan, onaj ko još radi ne može naplatiti potraživanja. Svi su vezani za isti lanac na čijem kraju je sidro od 100 tona i juri na dno.

To ti se odražava na općinski nivo, mnoge općine su pred bankrotom, dižu kredite da finansiraju plate. Samim tim su kantoni katastrofa jer ovise o općinama.

Na entiteskom nivou je trenutno nešto bolje, ali politička situacija je katastrofa, borba za fotelje, lopovluk. Do kad će entiteti imati para, pitanje je, moja procjena je da će nakon izbora biti puno gore.

Fuj. Ja ozbiljno razmišljam u pakovanju.

17 godina
DrNasty kaže...
tnakir kaže...

Ovako, privreda umire, ono malo proizvodnih firmi se zatvara iz dana u dan, onaj ko još radi ne može naplatiti potraživanja. Svi su vezani za isti lanac na čijem kraju je sidro od 100 tona i juri na dno.

To ti se odražava na općinski nivo, mnoge općine su pred bankrotom, dižu kredite da finansiraju plate. Samim tim su kantoni katastrofa jer ovise o općinama.

Na entiteskom nivou je trenutno nešto bolje, ali politička situacija je katastrofa, borba za fotelje, lopovluk. Do kad će entiteti imati para, pitanje je, moja procjena je da će nakon izbora biti puno gore.

Fuj. Ja ozbiljno razmišljam u pakovanju.

Znači i kod vas vlada isto stanje kao i tu? Umisto da ljudi odu sa sjekirama i vilama na organe vlasti, oni stoje doma i maštaju kako će ići u Njemačku? O jadni li smo mila majko.

Rvat katolik!
18 godina
moderator
tnakir kaže...

Znači i kod vas vlada isto stanje kao i tu? Umisto da ljudi odu sa sjekirama i vilama na organe vlasti, oni stoje doma i maštaju kako će ići u Njemačku? O jadni li smo mila majko.

Nije isto, puno je gore jer nema nacionalnog jedinstva. Tu se mogu ujediniti ljudi iz cijele zemlje i zajedno rušiti vlast, ovdje imaš 3 naroda koji se mrze a političari huškaju svoja stadana druge i to im pogoduje za njihovu pljačku. Puno, puno gore.

17 godina
DrNasty kaže...

Nije isto, puno je gore jer nema nacionalnog jedinstva. Tu se mogu ujediniti ljudi iz cijele zemlje i zajedno rušiti vlast, ovdje imaš 3 naroda koji se mrze a političari huškaju svoja stadana druge i to im pogoduje za njihovu pljačku. Puno, puno gore.

Iskreno, ja se čudim što je BiH još uvijek u komadu. Ovaj komad zemlje (Balkan) je pun mržnje. Prema susjedu, prema bratu, prema drugoj boji kože, prema drugom etničkom podrijetlu... samo da se mrzi, drugo nije bitno.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina

Francuzi oštre giljotine:

http://danas.net.hr/svijet/u-francuskoj-u-neredima-stradalo-16-policajaca

Nacija sa vrhunskim smislom za revoluciju :P

TheMan... dobro im nije reko da jedu kolače :)

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 15:35 (tnakir).
13 godina
protjeran
tnakir kaže...

Iskreno, ja se čudim što je BiH još uvijek u komadu. Ovaj komad zemlje (Balkan) je pun mržnje. Prema susjedu, prema bratu, prema drugoj boji kože, prema drugom etničkom podrijetlu... samo da se mrzi, drugo nije bitno.

Jedino od toga i zivi vecina.

clock2much
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:32 (royalhero).
14 godina
royalhero kaže...

E da, da li ste čuli da je u BiH, točnije Mostar, propala fabrika duhana!!! Pa ljudi puše nenormalno, odlično im išlo, preko noći propali, došao novi direktor, sve pokrao. Digao višemilijunski kredit na račun firme i put putuje Latif-aga. I to je Bosna i Hercegovina!

Meni se čini da istu sudbinu čeka Aluminij a potom i FEAL. :(

Damn, ostat ću praktički bez posla. Morat ću selit jer industrije ovdje nema.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice