Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.217.639
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Et_Tu_Brute? kaže...
Unix kaže...

Hitler & Co. su smatrali da su Slaveni niza rasa i da trebaju sluziti Arijevcima (Visoj Rasi). Kako netko tko je Slaven moze biti Ustasa i velicati Hitlera, Pavelica i ostale? Danas je moj poznanik dosao vani sa kratkom majicom na kojoj je orao sa hrvatskim grbom umjesto svastike (Prvo polje bijelo da se razumijemo). Na upit zasto  uz malu povijesnu crticu, odgovor je bio: " To je domoljublje, ti to ne razumijes."

Nisi čuo za marionetske države? dance puppet's dance!

Drugi put mu vikni: "Lekcije iz povijesti, ti to ne razumiješ"

@tnakir: "Ono sto ti hoces reci je da je ok ako odobravas neki rezim (u tvom slucaju Pavelicev) jer smatras da je on cinio dobro za ovaj narod. Jelda?"

Ma kako nije činio dobro za narod, ako zanemarimo prodaju dalmacije, vezanje za fašizam, rasni/vjerski progoni, zločini nad pojedinim stanovništom(spada pod rasni progoni :) i koncentracijski logori. Inače sve ostalo pet, bar smo slobodni bili (not really).akhm, sarkazam. 

Rekli bi na indexu:

Rvat katolik! Polit benzinom i uzgat :D

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
Deus ex machina kaže...
M_dipl. kaže...

Ja se definitivno slažem sa tvrdnjom da ne moraš "vidjeti svijeta" da bi o svijetu nešto znao ili imao kvalitetne stavove. Izravno iskustvo može jednako tako biti blagotvorno kao i otegotno u formiranju stavova. Ne znam odakle uopće početi u pokušaju uspostavljanja veze između izravnog iskustva i produbljenosti ili kvalitete stavova, to nema veze jedno s drugim. Onaj bandićevski odgovor "ja bio, ja vidio" mi ništa ne znači.

Ja ne smatram Deusove stavove o kanadskom društvu kvalitetnima zato što znam da on tamo živi, nego zato što vidim da su stavovi kvalitetni sami za sebe.

Ukratko: teorija>praksa

Slazem se 50-50 :-D

Moguce je imati ispravne stavove bez da vidis svijeta, no je li vjerojatnije?.. 

Dakle, conclusion - naravno da si u pravu, MOGUCE je imati kvalitetne stavove bez direktnog iskustva, ali je vjerojatnost da ce homo sapiens vulgaris te stavove steci - minimalna.

Umjesto kockanja, izlozi ga tom iskustvu pa vidi kako ce se snaci i kakve ce reforme steci.

Znas onu staru "sit gladnom ne vjeruje"? To je bit mojeg posta; tek kad prestanes biti gladan i uspijes i dalje vjerovati gladnom, mozes se boriti protiv gladi u svijetu.

vidjeti = vjerovati. Dok se (Biblijsko) vjerovanje (pravo) temelji da je potrebno vjerovati i bez dokaza (viđenja). To je tad 'pravi' vjerinik.

Veliki Brat kaže...
M_dipl. kaže...
Tonči kaže...
Drago kaže...

Danas mi prvi radni dan nakon odmora, autluk skida 853453423 mailova, nekakvi papiri na stolu... don't hold your breath...

I sad meni nije jasno, s čime se ljudi ovdje slažu?

Ne znam za ostale, ali ja na TU često gledam kao i na nekakvo odobravanje ili simpatiziranje sa nekime. Ne mora to (barem meni) uvijek biti izraz izričitog slaganja sa nečijim stavom.

Tako je, nekad je TU zapravo: bravo majstore!, nekad ga dajemo jer to od nas traže društvene norme, a nekad jednostavno fulamo TD...

Recimo, na istoj strani je dreamov post, koji šalje pozdrav svima. TU na to ne znači da se slažem da dream pozdravlja sve. Moglo bi značiti da i ja pozdravljam sve, ali ne u ovom slučaju...

U tom slučaju, TU na njegov post znači da je to najbolji post na stranici - uz sve one ozbiljne teme, provaliti tako nešto i zbrisati...

Neprocjenjivo! {#}

-evo klasičnog (proizvoljnog) primjera kako ljudi (svjesna bića) nečemu daju značenje, koje žele, bez obzira dali je to stvarno ili ne (za onog tko to tako vidi/tumači = je).

Unix kaže...

Hitler & Co. su smatrali da su Slaveni niza rasa i da trebaju sluziti Arijevcima (Visoj Rasi). Kako netko tko je Slaven moze biti Ustasa i velicati Hitlera, Pavelica i ostale? Danas je moj poznanik dosao vani sa kratkom majicom na kojoj je orao sa hrvatskim grbom umjesto svastike (Prvo polje bijelo da se razumijemo). Na upit zasto  uz malu povijesnu crticu, odgovor je bio: " To je domoljublje, ti to ne razumijes."

... što je i objašnjenje domoljubovaca (niže rase), bez mozga i znanja. Naravno da su bili Osovinaši, jer ništa drugo ni nisu mogi/znali biti. Naravno jer je domoljubac, Pavelić, specijalizirao batinašenje po sjeveru Apenina 30setih da bi bio instaliran kao marioneta. Sjeverniji naziv za takve domoljubce je Kvisling. .. jer oni vide domoljublje i tamo gdje ga nema, vjerojatno i u Sanaderovim satovima, Jacinim pastirima, pa i novopečenim (Z)gazimisrkom kapitalizmu ili Čudu od deteta, koje jede pršut (radi li što god dok javni dug raste mada je obečano 'rezanje'...?). Sve je to neko domoljublje ako se tako gleda, ako mu (mi) damo to značenje, zapravo ako tako želimo (interes) ili vjerujemo (naivnost).

Veliki Brat kaže...
Deus ex machina kaže...
Poanta nije u tome da se sizgo obogati i shvati da u novcu lezi sreca, jer pobogu ne lezi, nego u tome da prije nego krene osudjivati drugi kraj svijeta koji nije ni vidio ni okusio - upravo to napravi! Glupo je napadati nesto sto ne razumijes, a kako ces to najbolje razumjeti nego da isprobas? Vrlo je jednostavno smatrati sve bogatase i lovatore beskrupuloznim gadovima a svu radnicku klasu jadnim eksploatiranim radnicima; puno kompliciranije postaje donijeti misljenje kad odjednom pripadas bogatasima.

Ne znam, uvijek sam mislio da nije potrebno upucati se u nogu da bi znao da boli...

Kao što je dipl. rekao (OK, znamo svi da je on Kantlover) - Kant nikada u životu nije izašao iz Koenigsberga, pa opet su ljudi iz cijelog svijeta dolazili k njemu i učili od njega o širokoj lepezi životnih pitanja. Iskreno sumnjam da je Kant sve stigao iskusiti, kamoli u jednom Koenigsbergu, puno mi je vjerojatnija opcija da je čovjek jednostavno razmišljao o uzrocima i posljedicama.

S druge strane, svako ljeto ponovo probam lubenicu, samo da bi (ponovo) shvatio kako je odvratno bljutava i sjetio se (ponovo) da ju ne mogu jesti. Al' kad prokleta voćka izgleda tako prokleto osvježavajuće!1!!!

-problem je što smo samo ljudi... 'moramo' vjerovati i kad znamo da danajci ne nose darove, da je voće pobrano zeleno... jer to želimo.

Jednako želim da me D.Copperfield prevari krađom kipa slobode (jer to radi jako dobro/zanimljivo).

Zaključak? Nema ga, jer je subjektivan, za svakog sisavca može biti drugačiji i to ne znači da je bolji/lošiji ili točan (istinit) manje ili više nego npr vjerovanje da je zemlja ravna.

Zaključak 2, Kant je (umišljeni) seljober, jednako kao Frojd. Dubokoumnji vrač koji ima svoj svemir, u kojem ako je zemlja ravna postoje pravila 'A', ako je okrugla pravila 'B' ... pretakanje iz šupljeg u prazno = kao i ovo tipkanje. Upravo zato mogu reči da je seljober, jer mi je vrlo 'razumljiv' (it takes one to know one..).

Zaključak 3 povratak na čilanje (jer od Kant(e) me boli glava).

btw, qoutovi su izvučeni samo kao kontekst, nadam se dovoljno jasan (mada ni meni u drugom čitanju nije baš jasno... tipičan saborski sindrom){#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 11:37 (ihush).
14 godina
neaktivan

To sam nekako i očekivao (sumnjao) već duže vremena. Neznam što Zapadne Sile misle da će doći nakon što sruše te "diktature"? Demokracija i kršćanstvo? Već se vidilo na izborima u "oslobođenim" zemljama da će islamisti doći na vlast.

Et_Tu_Brute? kaže...
Unix kaže...

Nisi čuo za marionetske države? dance puppet's dance!

Drugi put mu vikni: "Lekcije iz povijesti, ti to ne razumiješ"

@tnakir: "Ono sto ti hoces reci je da je ok ako odobravas neki rezim (u tvom slucaju Pavelicev) jer smatras da je on cinio dobro za ovaj narod. Jelda?"

Ma kako nije činio dobro za narod, ako zanemarimo prodaju dalmacije, vezanje za fašizam, rasni/vjerski progoni, zločini nad pojedinim stanovništom(spada pod rasni progoni :) i koncentracijski logori. Inače sve ostalo pet, bar smo slobodni bili (not really).akhm, sarkazam. 

Jesam, ali pričam o ljudima koji žive 70 godina nakon svega toga. Stvari su se promijenile, fašizam je pao, a sva zlodjela (kako za koga) i Hitlerovi planovi su izašli na vidjelo, tako i njegovi planovi za Slavene (mislim da to piše i u Mein Kampf, ali nisam siguran jer nisam čitao).

Stručnjak za paranormalne pojave
17 godina
Unix kaže...

Jesam, ali pričam o ljudima koji žive 70 godina nakon svega toga. Stvari su se promijenile, fašizam je pao, a sva zlodjela (kako za koga) i Hitlerovi planovi su izašli na vidjelo, tako i njegovi planovi za Slavene (mislim da to piše i u Mein Kampf, ali nisam siguran jer nisam čitao).

E pa onda mi nije jasno kako netko moze percipirati povjest subjektivno. Povjest je onakva kakva se dogodila. Nema "tvoje" ili "moje" povjesti.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Unix kaže...

E pa onda mi nije jasno kako netko moze percipirati povjest subjektivno. Povjest je onakva kakva se dogodila. Nema "tvoje" ili "moje" povjesti.

Meni se čini da je bilo ovako:

Thompson je good guy Domovinskog Rata, dakle "domoljub" i dobar čovik. Ustaša je (navodno), a pošto je Thompson dobar čovjek, onda mora da je i ustaštvo dobro i ispravno.

Čini mi se da je na djelo došla predrasuda kazališta (predrasude iz autoriteta). Čovjek poštuje i prihvaća sve što taj autoritet misli i radi, pa tako i u ovom slučaju.

Stručnjak za paranormalne pojave
17 godina
Unix kaže...

Meni se čini da je bilo ovako:

Thompson je good guy Domovinskog Rata, dakle "domoljub" i dobar čovik. Ustaša je (navodno), a pošto je Thompson dobar čovjek, onda mora da je i ustaštvo dobro i ispravno.

Čini mi se da je na djelo došla predrasuda kazališta (predrasude iz autoriteta). Čovjek poštuje i prihvaća sve što taj autoritet misli i radi, pa tako i u ovom slučaju.

Niti je Thompson good guy, niti mu je logika jaca strana :)

Nego, vezano za ustase, partizane i slicne. Zasto ne idu jos dalje u povjest. Zasto se ne pucaju na kralja Zvonimira, Tomislava, Domagoja? Zasto su stali na WW2? Tako bi bili jos veci hrvatine. Hrvatine hipsteri :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 11:57 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...

Kako sam već jednom napisao ovdje, a netko mi je obrisao post. Povjest pišu pobjednici.

Da je slučajno u WWII pobjedila druga strana, sigurno bi povjest u udžbenicima/knjigama izgledala drugačije. Bez obzira kako se ona "odvijala".

A o Thompsonu i primitivizmu koji privlači i koji se okuplja oko njega neću trošiti riječi. Današnji "nacisti"/"ustaše" su klinci sa manjkom inteligencije ili kućnog odgoja koji si time opravdavaju nasilje i netrpljivost prema drugima.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
dado2202 kaže...

1. Kako sam već jednom napisao ovdje, a netko mi je obrisao post. Povjest pišu pobjednici.

Da je slučajno u WWII pobjedila druga strana, sigurno bi povjest u udžbenicima/knjigama izgledala drugačije. Bez obzira kako se ona "odvijala".

2. A o Thompsonu i primitivizmu koji privlači i koji se okuplja oko njega neću trošiti riječi. Današnji "nacisti"/"ustaše" su klinci sa manjkom inteligencije ili kućnog odgoja koji si time opravdavaju nasilje i netrpljivost prema drugima.

1. da je u nekom slucaju u WW2 pobjedila njemacka, u casopisima ne bi pisalo da su pobjedili saveznici?

2. Zapravo mislim da tu ima i do kucnog "odgoja", odnosno, da je caca ponosan kad mu sin od 7 godina nakevi crnu kapu sa velikim U. Caca mu ni ne pokusava objasniti da je to sto radi lose, vec mu govori "Bravo sine, pravi si Rvat, katolik".

Rvat katolik!
15 godina
protjeran
Unix kaže...

To sam nekako i očekivao (sumnjao) već duže vremena. Neznam što Zapadne Sile misle da će doći nakon što sruše te "diktature"? Demokracija i kršćanstvo? Već se vidilo na izborima u "oslobođenim" zemljama da će islamisti doći na vlast.

Ma nije Zapadne Sile briga dali je tamo demokracija, diktatura, komunizam, fašizam, nacizam.. i bilo koji drugi izam, njima ve važno da imaju svoje igrače tamo, a njihovi igrači dolaze na vlast kada dođe do "demokracije" i igraju po njihovim pravilima...

Btw. neznam zašto bi jedna vjera kao što je kršćanstvo došlo umjesto Islama? 

17 godina
neaktivan
17 godina
tnakir kaže..

1. da je u nekom slucaju u WW2 pobjedila njemacka, u casopisima ne bi pisalo da su pobjedili saveznici?

2. Zapravo mislim da tu ima i do kucnog "odgoja", odnosno, da je caca ponosan kad mu sin od 7 godina nakevi crnu kapu sa velikim U. Caca mu ni ne pokusava objasniti da je to sto radi lose, vec mu govori "Bravo sine, pravi si Rvat, katolik".

1. Nisam mislio o časopisima, nego o povjesti. NVM.

2. Mislim da je više u pitanju inteligencija. Ja kao prosječno načitana osoba, prosječne inteligencije ne bi nikad stavio takvu kapu na svoju glavu jer znam (donekle) što predstavlja i nikad se ne bih povezivao sa takvim skupinama jer znam što su one predstavljale. Nema veze da bi me stari išibao ko vola (najvjerojatnije i dan danas kad imam skoro 30) da me vidi negdje sa takvom kapom.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
dado2202 kaže...

1. Nisam mislio o časopisima, nego o povjesti. NVM.

Krivo sam se izrazio, mislio sam na udzbenike.

Rvat katolik!
17 godina

Odlican tekst. Gaze nas sa svih strana, a mi sutimo... umjesto da uzmemo sipke u ruke i radimo kašu.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

Ne mogu slušati ovo hvalisanje turističkim podacima iz godine u godinu, postalo mi je izuzetno gadljivo.

EDIT: Svaka čast i udjelu od cca. 8% koji je među najvišima u EU što se tiče prihoda od turizma u BDP-u, ali nećemo zato svi kvragu biti konobari ni podrediti život rentanju apartmana 3mj. u godini, ne radeći preostalih 9 ništa.

Ima i Španjolska baj d vej značajan udio od turizma u BDP-u pa im je zemlja u kolapsu, o čemu mi pričamo?

Ajmo svi kupiti teren u Vodicama i napraviti 5kn/h parking ta 3mj., dobro sam već odavno sebi rekao. Više bi u jednom danu zaradio nego na poslu u mjesec.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 13:30 (thedream).
16 godina
tnakir kaže...
Odlican tekst. Gaze nas sa svih strana, a mi sutimo... umjesto da uzmemo sipke u ruke i radimo kašu.

Žao mi je što te moram probuditi, ali priča o "događanju naroda" je nemoguća i sve to je samo divan nedosanjani san. Naime, kada uzmemo šipke, što ćemo onda? Hoćeš li šipkom razvaliti direktora, bez obzira na razlog zbog kojeg plaća kasni? Narod je uvijek glup ko ***** pa krivca većinom traži na krivom mjestu. Direktora bi tukao, a po političarima samo seru.

Ukoliko ljudi žele kontrolirati svoje plaće, neka sami pokrenu biznis pa neka nose šipke kada god i kuda god žele...u suprotnom, neka šute i rade ili neka daju otkaz pa neće biti problema sa kašnjenjem plaća i slično. Da, zvučim k'o prokleti kapitalist, ali tako stvari stoje ovdje i sada.

Ako već žele šipke i palice, neka "narod" ide na političare, jer to je ono gdje je glavni problem. Ona morbidnost koja mene zbunjuje je da je ogroman dio Hrvata, dakle prosječnih hrvatskih idiota, učlanjen u ovu ili onu stranku. Po meni, odličan filter za idiote (isprika svima koji su u strankama, ali to je moje iskreno mišljenje).

Kad smo kod plaća i slično...ja već debelo radim na tomu da ovu godinu namjerno poslujem sa nulom, a nagodinu ću vidjeti hoću li uopće više poslovati.

Dosta je bilo, ovaj retard više neće puniti proračun i trpjeti lihvarenje države bez da me zaštite na barem najosnovniji način dok mi isisavaju i zadnju kap krvi, bez da me se išta pita, a sve to dok mi preko milijun raznoraznih pijavica leži na grbači i sere kako je sve u ku*cu i da žele više.

Pravo događanje naroda bilo bi da 50 % poduzetnika za jedan mjesec ili kvartal ne uplati PDV, pa da se vidi tko je zapravo osovina ove banane u kojoj živimo...da vidiš onda sranja, bez šipki {#}

15 godina
protjeran

Baš mi se mama žali kako će joj skinut s plaće 200 kuna od puta, i da će gorivo poskupit i nadodaje.. kada će ova kriza završit... majku joj.

Ja sam joj objasnio da nema ništa od dok imamo ovakav mentalitet, stoke sitnog zuba.

Ivan Pernar je imao ideju...

Pogledate komentare...

17 godina
eevek kaže...

Žao mi je što te moram probuditi, ali priča o "događanju naroda" je nemoguća i sve to je samo divan nedosanjani san. Naime, kada uzmemo šipke, što ćemo onda? Hoćeš li šipkom razvaliti direktora, bez obzira na razlog zbog kojeg plaća kasni? Narod je uvijek glup ko ***** pa krivca većinom traži na krivom mjestu. Direktora bi tukao, a po političarima samo seru.

Pa i mislio sam na politicare. Jer oni ocito idu u smjeru unistavanja gospodarstva i drzavljana RH.

Inace, moj direktor je covjek i pol i tom covjeku bih dao bubreg da mu treba, a ne ga mlatio sipkom.

Sto se tice turizma... statistike pokazuju rast, a svi ugostitelji i iznajmljivaci sa kojima sam pricao govore da je ovo najgora sezona do sada, da ima puno manje ljudi nego prije. Takodjer, na ulici se vidi manje ljudi nego je bilo prije.

Moja teorija je da sve vise ljudi prijavljuje turiste, za razliku od proslih godina, kada je vise ljudi radilo na crno, i da od tuda dolazi rast, a ne zato jer zbilja ima vise nocenja.

Sto se tice Pernara... on je balavac bez ikakvog iskustva u politici sa divnim idejama, a iste ideje su imali i ovi na vlasti, ali ideje je malo teze provesti u djelo. Treba imat muda za radit nepopularne (a bitne) poteze. Treba imati znanja, treba imati iskustva. A koje je njegovo iskustvo? Nosanje megafona na prosvjedima. Klinji pase publicitet i sad si je umislio da je novi Che. Daj molim te.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 13:40 (tnakir).
16 godina
tnakir kaže...

Pa i mislio sam na politicare. Jer oni ocito idu u smjeru unistavanja gospodarstva i drzavljana RH.

Inace, moj direktor je covjek i pol i tom covjeku bih dao bubreg da mu treba, a ne ga mlatio sipkom.

Sto se tice turizma... statistike pokazuju rast, a svi ugostitelji i iznajmljivaci sa kojima sam pricao govore da je ovo najgora sezona do sada, da ima puno manje ljudi nego prije. Takodjer, na ulici se vidi manje ljudi nego je bilo prije.

Moja teorija je da sve vise ljudi prijavljuje turiste, za razliku od proslih godina, kada je vise ljudi radilo na crno, i da od tuda dolazi rast, a ne zato jer zbilja ima vise nocenja.

Sto se tice Pernara... on je balavac bez ikakvog iskustva u politici sa divnim idejama, a iste ideje su imali i ovi na vlasti, ali ideje je malo teze provesti u djelo. Treba imat muda za radit nepopularne (a bitne) poteze. Treba imati znanja, treba imati iskustva. A koje je njegovo iskustvo? Nosanje megafona na prosvjedima. Klinji pase publicitet i sad si je umislio da je novi Che. Daj molim te.

Da, ali pazi sad...tko to uporno bira istu ekipu? Netko s Marsa ili ljudi sami?

Sada kada su ovi i odabrani, ljudi moraju shvatit' da sva ova rezanja nisu ništa drugo nego "pomoz bog" krpanje.

Nešto kao kada ideš utopiti zlatninu koju imaš da možeš platiti režije.

Ako olakšaju stvari poduzetnicima, moraju računati na popriličan gubitak prvih godinu-dvije, a za to nema mjesta i onda dobijemo smiješne fore sa nižim izdacima za zaposlene..iznos ne trebam niti komentirati.

Dakle, toga neće biti dok država ne stane na štake...na nogama nećemo biti barem 10 godijna i to uz pametne političke odluke, ali s obzirom da ulazimo u EU računajte na još goru situaciju narednih par godina.

Ovo o direktoru sam govorio kako ljudi razmišljaju u globalu. Uporno se na poduzetnike gleda kao na nekakve moćnike iz vremena feudalizma, ili ne znam što. Nitko ne koristi mozak pa da pokuša shvatiti kako su to samo osobe koje stvaraju nešto, a usto omogućavaju ljudima da zarade za život. Najbitniju stvar svi ignoriraju, a to je da država poduzetnike jednako lako siluje kao i građane.

Što se turizma tiče, ima ekipe više...vjerojatno se više i prijavljuje jer se boje buldoga iz kontrole. Sada je svaka kuna u državnoj blagajni sveta, ali ujedno pada potrošnja zbog prijašnjih poteza i divne politike lihvarenja.

Da nemamo more, bili bismo Srbija (ekonomski), a sve zahvaljujući političarima koje uporno postavljamo gore bez ikakvih sankcija i kazni za loše vladanje. *ebiga, treba napravit štrajk kada imaš 150 frakcija i svaka se ulizuje nekom drugom.

Toliko smo jadni da niti štrajkat' ne znamo {#}

15 godina
protjeran

Da bar ovi na vlasti imaju ideje kao on.

"Nema iskustva u politici", to je kao da kažeš, "nema iskustva u obijanju vrata, mora se malo ušemit sa ostalim lopovima, kada bude spreman neka me opljačka"...

Moje skromno mišljenje je da je Pernar imao muda, samo mi više volimo jednom u 4 godine izači na izbore, onda ostatk kukat i spajat kraj sa krajem, kakvi revolucionari..{#}

14 godina

Užas, zar stvarno postoji neka kazna za ovakve bolesnike? Po mom mišljenju neka trune doživotno. Samo što će on dobiti 3-4 godina max. i biti puštan nakon 16 mjeseci.

Aut vincere, aut mori!
15 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Pernar je žešći redikul. I to izuzetno samodopadni.

Faith divides us. Death unites us.
14 godina
neaktivan
..............
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:33 (royalhero).
17 godina
Tawals kaže...

"Nema iskustva u politici", to je kao da kažeš, "nema iskustva u obijanju vrata, mora se malo ušemit sa ostalim lopovima, kada bude spreman neka me opljačka"...

Moje skromno mišljenje je da je Pernar imao muda, samo mi više volimo jednom u 4 godine izači na izbore, onda ostatk kukat i spajat kraj sa krajem, kakvi revolucionari..{#}

Moje ideje su:

- smanjiti vanjski dug na nulu

- pokrenuti gospodarstvo

- dignut standard gradjana

- uvesti reda u pravosudje

- povatati lazne branitelje

- uvesti reda u javnu upravu

- peci janjetinu svaki dan 4 free za sve

- dovest kurve za sve one koji ne mogu nac zensku (isto 4 free)

Oces glasat za mene? Ideje su mi vrhunske, zar ne?

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

{#}

Osim frkanja,mogli su ga malo pomazit i elektrošokerom.

Od cijelog klipića, 4 puta sam ponavljao prvih 8 sekundi i pratio lika.  "8 sec BMK & FU"

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
14 godina
Unix kaže...

Ustvari, koliko znam, prema njima smo mi bili pripadnici Dinarske rase koja je "pola stepenice" ispod Arijevske na rasnoj piramidi. Tako da smo bili pogodni za germaniziranje poslije rata, nakon što se očistio Lebensraum (što se, očito, nije dogodilo). Tome je pripomogao dosta veliki broj Volksdeutschera na ovim prostorima. Pa dobar dio Njemaca i Austrijanaca (dakle, južniji teritoriji) pripada upravo Dinarskoj rasi - opet kažem, prema njihovim zaključcima koji su bili donešeni nakon iscpnih istraživanja (svi znamo koliko je rasni faktor bitan u nacionalsocijalizmu).

Inače, Pavelić i Rupnik jesu imali nešto više autonomije od ostalih pokorenih teritorija kada je u pitanju njemački dio priče - tu zanemarite Ducea, on nas jednostavno nije mogao smisliti zbog naše obale i otoka (a talijanskim fašistima nije ni iz bliza bila toliko bitna rasa).

Zaključak je da u njihovim očima mi nismo bili samo slavenski "robovi" već da se moglo nešto više s nama. Nisam siguran na koje se narode to točno odnosi, možda netko zna više.

Ispričavam se unaprijed ako ste ovu temu već "pregazili" {#}

Isto tako nemojte misliti da veličam NDH i/ili Treći Reich, samo sam napisao nešto malo što o tome znam.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
eevek kaže...

Kad smo kod plaća i slično...ja već debelo radim na tomu da ovu godinu namjerno poslujem sa nulom, a nagodinu ću vidjeti hoću li uopće više poslovati.

Dosta je bilo, ovaj retard više neće puniti proračun i trpjeti lihvarenje države bez da me zaštite na barem najosnovniji način dok mi isisavaju i zadnju kap krvi, bez da me se išta pita, a sve to dok mi preko milijun raznoraznih pijavica leži na grbači i sere kako je sve u ku*cu i da žele više.

Kad god vidim poštenog/ambicioznog čovjeka u ovoj dobroj zemlji koju su silovali manijaci na vlasti idu mi suze u oči. Oprosti na emotivnoj reakciji koja vjerovatno ne priliči u ovoj diskusiji ali kao bivši vlasnik tvrtke jednostavno ne mogu reagirat drugačije. Ne mogu opisat ponos koji sam imao kad sam sa 24 god otvorio obrt.

Ali mislim da se ova borba ne može dobit i da se treba preć na crnjaka ako je moguće, jer je čovjek jednostavno prisiljen a iz osobnog iskustva znam da sam na crnjaka imao još više posla.

tnakir kaže...

Ja nemam odgovor na pitanje zašto govoru o rastu turista a turista nema toliko. Ali ovo gore napisano mi uopće nema logike. Ponaravno danas kada ljudi uopće ne prijavljuju goste jer plaćaju pristojbu paušalno. Sve to znam iz razgovora sa vlasnicima apartmana i ugostiteljskih objekata kako radim booking u gradu Hvaru na crno već sedmu godinu.

royalhero kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

i biti puštan nakon 16 mjeseci.

I onda se fino osvetiti ženi i kćeri... Monstrum, ponekad zbog ovakvih poželim da se vrati smrtna kazna. Ovi samo to i zaslužuju i to neku najgoru ne samo paf i mrtav. Mučit ga na sve moguće načine i onda ga ubiti. Možda ćete reći da to nije u redu, ali on ništa bolje i ne zaslužuje. Jadno djete...

Nikad nisam znao kakva bi bila prava kazna za ove životinje - dok nisam pogledao film Pasija

Dobro, možda je ipak to malo previše. Neznam koji bi bolesnici to radili čovjeku makar i takvom monstrumu.

Ali bi ga trebalo dat životinji. Stavit ga u okoliš tipa savana sa gladnim leopardom npr. Mislim, samo razmislite, ne može mu se pobjeći ni sa autom kamoli sprintom, ne može se popeti na stablo jer je ovo mačka, ne možeš se boriti sa njim jer ima duplo veću snagu od čovjeka a da ne govorimo o panđama i zubinama.

Da osjeti u tom trenutku kako je to kad netko ima moć nad njim.

U St u zoološkom sam vidio jednomm kako "sa druge strane" djelatnik otvara kavez od tigra. Kad je ovaj počeo krvoločno gledat mene i moje dijete i počeo pokazivat one zubine. Ono zvijer!!!

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 15:44 (KIKI3ooo).
16 godina
royalhero kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

i biti puštan nakon 16 mjeseci.

I onda se fino osvetiti ženi i kćeri... Monstrum, ponekad zbog ovakvih poželim da se vrati smrtna kazna. Ovi samo to i zaslužuju i to neku najgoru ne samo paf i mrtav. Mučit ga na sve moguće načine i onda ga ubiti. Možda ćete reći da to nije u redu, ali on ništa bolje i ne zaslužuje. Jadno djete...

Apsolutno se ne slažem sa tobom. Svi vi , koji želite takvu osobu mučiti i ubijati, jedino što želite je zadovoljštinu, želite vidjeti tu osobu kako pati pa time ustvari želite osvetiti žrtvu. Po meni je taj pristup promašen i on ne rješava probleme.

Po meni je najvažnije utvrditi zašto je to napravio. To naravno treba provesti stručno osoblje(psiholozi, psihijatri, socijalni radnici itd.) u posebnoj ustanovi. Samim utvrđivanjem razloga možda možemo spriječiti takav sličan čin u budućnosti.

Usto bi zločinca trebalo rehabilitirati i pokušati pripremiti za život u društvu. I kada stručno osoblje procijeni da je spreman, pustiti ga natrag u društvo.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 15:37 (captain_soap_McTawish).
14 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Apsolutno se ne slažem sa tobom. Svi vi , koji želite takvu osobu mučiti i ubijati, jedino što želite je zadovoljštinu, želite vidjeti tu osobu kako pati pa time ustvari želite osvetiti žrtvu. Po meni je taj pristup promašen i on ne rješava probleme.

Po meni je najvažnije utvrditi zašto je to napravio. To naravno treba provesti stručno osoblje(psiholozi, psihijatri, socijalni radnici itd.) u posebnoj ustanovi. Samim utvrđivanjem razloga možda možemo spriječiti takav sličan čin u budućnosti.

Usto bi zločinca trebalo rehabilitirati i pokušati pripremiti za život u društvu. I kada stručno osoblje procijeni da je spreman, pustiti ga natrag u društvo.

Trošiti novac na promašen slučaj? Neka se taj novac uloži da se mentalno bolesne i na one koji su rođeni sa poteškoćama osobe mogu uklopiti u društvo, a on i takvi su imali svoju priliku.

Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 15:43 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
tnakir kaže...
Tawals kaže...

Moje ideje su:

- smanjiti vanjski dug na nulu

- pokrenuti gospodarstvo

- dignut standard gradjana

- uvesti reda u pravosudje

- povatati lazne branitelje

- uvesti reda u javnu upravu

- peci janjetinu svaki dan 4 free za sve

- dovest kurve za sve one koji ne mogu nac zensku (isto 4 free)

Oces glasat za mene? Ideje su mi vrhunske, zar ne?

Nema ga tko nebi glasao za tebe. Još kad pogledaju da se deklariraš kao "Rvat katolik" i uz sliku koju imaš za avatara ti si siguran Karamarkov koalicijski partner.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:33 (royalhero).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice