Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.246.063
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
sirka666 kaže...
drradic kaže...

U moje doba (natrag 50 godina) bilo je 'normalno' da u

autobusu pustiš strijeg čovjeka da sjedne.

Nikad nikoga nisam pustio da sjedne bez da me pitao.

Jednom kraj mene stoji baba i nakon pola sata vožnje ja se dižem i izlazim a ona meni "Nebi se ti digao starijima?", ja njoj: "A inače vama bi pala kruna s glave da ste samo pitali, čak ne zamolili nego samo pitali." Nakon toga je samo okrenila glavu.

Nije me uopće briga za takve uobražene babe i dide, svakome ko me pitao sam se digao bez problema, kako i mi mlađi moramo biti kulturni tako nebi bilo loše ni starijima.

Sry ali baš se ono ne slažem sa metodom. Ta baba je glupa što nije šutila do kraja ako je već namjeravala šutit nego je kao sipa pustila crnilo na kraju ali pitat da nekoga može li se dignit je ispod časti i to je poniženje a na nama je da se sami dignemo ako to uopće namjeravamo. To je baš ta današnja degradacija ponašanja i manira koja se spominje gore. Dodao bi još i velika degradacija konverzacije.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 19:41 (KIKI3ooo).
17 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Sry ali baš se ono ne slažem sa metodom. Ta baba je glupa što nije šutila do kraja ako je već namjeravala šutit nego je kao sipa pustila crnilo na kraju ali pitat da nekoga može li se dignit je ispod časti i to je poniženje a na nama je da se sami dignemo ako to uopće namjeravamo. To je baš ta današnja degradacija ponašanja i manira koja se spominje gore. Dodao bi još i velika degradacija konverzacije.

Upravo tako. Kultura je pitati nekoga "Trebate li pomoć?" ako se bavi nekim poslom. Smatra se pomalo nekulturnim tražiti pomoć ako nešto možeš obaviti i sam, zato računaš da će ti netko ponuditi pomoć.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 19:58 (Random.).
18 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

To je baš ta današnja degradacija ponašanja i manira koja se spominje gore. Dodao bi još i velika degradacija konverzacije.

Slažem se,  degradacija prihvatljivog ponašanja, konverzacije i odnosa.

Zar stariji bespomoćan čovjek mora moliti da ga se pusti da sjedne?

Moja teta (cca 80 godina) tako se je vozila autobusom prema gradu

cca 30 minuta. Pita jednog momka.

- Momak, da li bi me pustili da sjednem?

- Al' vas bole noge?

- Da.

- Da li ste se vi ustajali ljudima kad ste bili mlađi?

- Da!

- Zato vas i bole noge.

I nije joj prepustio mjesto. Momak je bio iz Kozmosa.

Definitivno, kućni odgoj, na koji se nastavlja odgoj u vrtiću,

te potom u školi. Od svoji roditelja danas na žalost neće

dobiti nikakvu kritiku ili slično, a ako slučajno pretjera,

od brižnog roditelja još će teta ili učiteljica dobit po p....

Usporedba: Kerum se vozi besplatno u autobusu jer

je u pitanju 'samo' jedna stanica! Neš' ti?

Have a nice day - Compa
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
Makavelii kaže...

Dnevno.hr

Portal si uništava kredibilitet čisto desničarskim i izrazito pro-katoličnim tekstovima. Vidio sam druge portale koji pišu o temama globalizma i ostalim teorijama na više objektivan način, bez gledanja u prošlost, ljevice i desnice i bez mješanja religije u to sve.

Da, mozda no ne zelim ovdje komentirati stil pisanja urednika portala nego cisto tu olimpijadu i sve te simbole illuminata/masona koji se sve vise nadmecu kroz razne manifestacije i dogadaje.

Vladari iz sjene sve vise se izlazu javnosti (iako vecina koja te teme ne prati niti ne kuzi nista) sto moze znaciti samo to da se osjecaju dovoljno osigurati i snazni da si to mogu priustiti. Upisite u google "supreme court of israel" i vidjeti cete takoder sve puno simbolike illuminata/masona. Kada malo "zagrebete" ispod povrsine i istrazit primjera ima bezbroj. Cudi me kako vecina ljudi jos uvijek misli kako su to sve samo "tamo neke blesave zavjere" a te im simbole doslovno svakodnevno nabijaju na nos u raznim serijama, filmovima, zgradama, eto sada i sa olimpijade.

13 godina
neaktivan

Nemam ništa protiv i da pored mog konzuma u kvartu sazidaju piramidu. Umjesto lubenica neka prodaju cigle.  Kao što je čovjek gore napisao:  I?

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
17 godina
neaktivan
Siskin kaže...

Nemam ništa protiv i da pored mog konzuma u kvartu sazidaju piramidu. Umjesto lubenica neka prodaju cigle.  Kao što je čovjek gore napisao:  I?

kaj i? ne smeta nikome od vas makar pomisao da na to da tajna drustva raznim manipulacijama utjecu na dogadaje u ovom svijetu koji se ticu svih nas?

13 godina
neaktivan

Osobno me ne zanima. I ne tiče me se. Prioritet mi je obitelj.  Muhe,komarci, tunjevina, govedina, masoni... ljudi vjerojatno za to nemaju vremena.  Znaš kako to ide...ustaješ u 5-6, juriš autom/busom na posao, vraćaš se oko 16-17...želiš iskoristiti par sati sa obitelji..izaći vani u kino, večericu, poći na kupanje(plaža)...odeš na počinak zadovoljan i sretan (24 sata su premala).  E sad,ako imaš puno slobodnog vremena,onda uspiješ naći zanimaciju za sve sporedne stvari na svijetu.  Češkaš se po glavi i pitaš se...odakle to oni upravljaju mojim životom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 20:47 (Siskin).
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
drradic kaže...

U moje doba (natrag 50 godina) bilo je 'normalno' da u

autobusu pustiš strijeg čovjeka da sjedne.

Nikad nikoga nisam pustio da sjedne bez da me pitao.

Jednom kraj mene stoji baba i nakon pola sata vožnje ja se dižem i izlazim a ona meni "Nebi se ti digao starijima?", ja njoj: "A inače vama bi pala kruna s glave da ste samo pitali, čak ne zamolili nego samo pitali." Nakon toga je samo okrenila glavu.

Nije me uopće briga za takve uobražene babe i dide, svakome ko me pitao sam se digao bez problema, kako i mi mlađi moramo biti kulturni tako nebi bilo loše ni starijima.

A vala nebi ni tebi kruna sa glave pala da ti se pojavi atom svijesti i savjesti i pitati stariju osobu da li želi sjesti...

Pravilo je da ti kao mlađi pitaš i ustupiš mjesto po automatizmu kulturnog odgoja i savjesti (nadati se je i da će tebi netko ustati kada dođeš u te godine), a ne da čekaš da te oni pitaju želiš li im ustutpiti mjesto.

Većina starijih ljudi i trudnica NE PITAJU omladinu žele li im prepustiti mjesto, jednostavno ne pitaju. Da stvar bude još ljepša i nakaradnija gledao sam u trolejbusu kada starija žena sa cekerom se sva umorna jedva popela u bus, noge joj otekle, vene poiskakale i pitala neke dvije srednjoškolke da li bi joj jedna ustupila mjesto i samo je ignorišu, ljudi oko nje gledaju ženu pa njih i stvarno neugodna atmosfera. Njih dvije šute, pričaju o sranjima i šaltaju po mobitelima, isto kao da joj je muha kraj glave proletila, jedva je samo nevažno ovlaš pogledala. Žena je bila kulturna i odstojala 4 stanice i izašla dalje svojim putem.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
neaktivan

Zašto bi smetalo? Ili ne?

Moja druga teta zna reči:'Pa kaj ja tu morem?'

Ušli smo u NATO, sad ćemo u EU, sve ćemo prodati

ili dati u koncesiju .... (zanemarimo dosadašnji lopovluk).

I ... boli nas ...!

I kaj ja tu morem?

Have a nice day - Compa
14 godina
Deus ex machina kaže...

Evo iskreno da kazem, insekata ima ko u prici u mojem (trenutnom) uredu, i jos uvijek nisam koknuo ni jednog a malo-malo pa mi plaze po tipkovnici, po rukama, po nogama, a jedna dosadna osa zuji oko uha, valjda joj dosadno pa mi prica zivotne price...

Idem se preseliti u ured br. 2 (Starbucks)...

Naravno da plaze svuda oko tebe, neželiš znati da su to uvježbani špijuni koji su trenirani od strane vlade (Najviše se koriste u cijeloj S. Americi, Kini i S. koreji)...100% si se na neciji wifi spojio u parku pa kontaktiraš "prijatelje" sa bliskog istoka preko chata(skype?), a Bug forum koristis kao paravan za lažno predstavljanje skupa sa Danny_HR i Ranko Kukumar (Ova dvojica se bave intezivnim vježbama za rukovanje i efikasno korištenje vojne opreme(od vozila svih tipova, do rukovanje oružjem i eksplozivom) već par godina zahvaljujući računalnim simulacijama), zatim tnakir koji se brine za komunikaciju i "sigurne" mreže. A tu je i M_dipl.. koji se bavi propagandom a i poznat je po dizanju svijesti javnosti(Uzor mu je joseph goebbels). A zadnje informacije govore da je u tim pozvan u (s)izgoreo zbog izvanrednih sposobnosti mijenjana guma i popravljanjem signala na TV-u. Njihovi planovi nepoznati, ali poznato je da M_dipl.. naručio 7 bijelih majica sa natpisima "Allahu Akbar", ovdje ih je samo 6 poznatih članova, tko je sedmi igrač? Nadam da ste svi shvatili da je ovo mini parodija, i da necete shvatiti ozbiljno. Neznam što me puklo. Valjda dosada :). Nadam se da neču karton pokupiti zbog trolanja(ili otkrivanja informacija! :O)

13 Tonči
0 F1-IVO
2 thuglife
1 Don Kihoty
5 ihush
Aut vincere, aut mori!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 20:54 (Et_Tu_Brute?).
18 godina
neaktivan
Makavelii kaže...
Siskin kaže...

kaj i? ne smeta nikome od vas makar pomisao da na to da tajna drustva raznim manipulacijama utjecu na dogadaje u ovom svijetu koji se ticu svih nas?

Čak i da jesu masoni, zionisti i iluminati kreirali logo i stadionske reflektore, zašto bi to značilo da su vladari svijeta? Što bi onda bila osoba koja dizajnira logotipe za svjetska prvenstva u nogometu? Bog?

13 godina
neaktivan
boxer kaže...
 ljudi oko nje gledaju ženu pa njih i stvarno neugodna atmosfera.

Čemu šute? Neznam kakvi ste u tim situacijama i čučite li žmireći preko oka.. meni bi uljepšalo dan da sam tu i bez sustezanja bi ih upitao :  "curke, hoćemo dignut prkno i pustit gospođu da sjedne?"

Ne treba biti konfliktan,ali se svakog može uputit kritika, mekša i odmjerenija ili grezija i bolnija,preferiram drugu za ovakve situacije bezočnosti.

18 godina
neaktivan

Baš bi volio znati kakav bi ti odgovor 'curke' iz kozmosa dale:-)

Da samo vidiš 'stampedo' koji nastane kad autobus pristigne

glede i unatoč hvatanja sjedećeg mjesta od strane curki i čurana.

Edit: Ja se eto ne znam gurati. Ne znam je li to istina, ali kažu

da u londonski autobus može ući samo onoliko ljudi koliko ima

sjedećih mjesta. Stajanja navodno nema.

Moje je mišljenje da starijem čovjeku treba ponuditi mjesto

bez obzira na 'politička uvjerenja'.

Have a nice day - Compa
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 21:49 (drradic).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Ja se dižem svim starcima i staricama, trudnicama i osobama koje mi se čine kao da imaju zdravstvenih poteškoća. Nakon toga odem toma i sanjam san pravednika!

{#}...perverznjačino

btw. oprezno s time tako možeš nekoga i povrijediti

Kim Un Guk - 327 kila tegova
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 0:24 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Vidi vraga, i Veliki kreator je bio mason, kao i evolucija. Pena nam izgleda kao all seeing eye. Evo dokaza:

Koja je razlika između 1, 5 i 6?

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Evo iskreno da kazem, insekata ima ko u prici u mojem (trenutnom) uredu, i jos uvijek nisam koknuo ni jednog a malo-malo pa mi plaze po tipkovnici, po rukama, po nogama, a jedna dosadna osa zuji oko uha, valjda joj dosadno pa mi prica zivotne price...

Idem se preseliti u ured br. 2 (Starbucks)...

a vidi ovog kretena na filmu, još se i debilno smije {#}

17 godina
neaktivan

Ja moram priznati, kad god procitam "vladari iz sjene", prasnem u smijeh i zaboravim sto sam citao :-D

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
a vidi ovog kretena na filmu, još se i debilno smije {#}

Svaki proteinčić je važan...

1:17  đusi

18 godina
neaktivan
Siskin kaže...
boxer kaže...

Čemu šute? Neznam kakvi ste u tim situacijama i čučite li žmireći preko oka.. meni bi uljepšalo dan da sam tu i bez sustezanja bi ih upitao :  "curke, hoćemo dignut prkno i pustit gospođu da sjedne?"

Ne treba biti konfliktan,ali se svakog može uputit kritika, mekša i odmjerenija ili grezija i bolnija,preferiram drugu za ovakve situacije bezočnosti.

Aha...3...2...1...i ideš u tri pm samo tako, današnja mladež, tko si ti da im se mješaš, ako imaš mjesto onda ustani ti i ustupi. Nagledao sam se svačega u tramvajima, valjda narod u kritično vrijeme najviše ide tramvajima, žuri na posao, ili se vraća sa posla umoran, vrućine, hladnoća, naguraju se kao sardine, prevelika bliskost, ulazi se laktovima pod rebra, u facu i sl- i lako frcaju iskre posebno kod konfliktinijih osoba. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
neaktivan
Siskin kaže...
boxer kaže...

Toliko ti je stalo da biš uputio kritiku njima a sam se ne bi digao. Zanimljivo, ne?

13 godina
neaktivan
Camalus kaže...

Toliko ti je stalo da biš uputio kritiku njima a sam se ne bi digao. Zanimljivo, ne?

Pa valjda je preduvjet da i ja stojim na nogama. Možda se ne uklapam plaho i pitomo putem ove forumske e-idile,ali toliki gad nisam ;)  Dakle, i ja sam među sardinama a nogama. Ne vidim problem zašto se mulariju nebi glasnije upozorilo.  Ako ne žele poslušat, njihov problem...suosjećajno bi gospođi rekao: "oni vam svi imaju petice iz vjeronauka i etike".

---------------------

Talijanski Vrhovni sud presudio je da je zločin muškarcu reći da "nema muda" jer to vrijeđa muški ponos.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 0:13 (Siskin).
18 godina
bed kaže...
tnakir kaže...

Vidi vraga, i Veliki kreator je bio mason, kao i evolucija. Pena nam izgleda kao all seeing eye. Evo dokaza:

Koja je razlika između 1, 5 i 6?

Nemam pojma. 1 je vratna kozica, 5 je vanjska naglavna kozica, a 6 je unutarnja naglavna kozica. Cuo sam da se od njih rade dobri novcanici i cipele.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Siskin kaže...
Svaki proteinčić je važan...

1:17  đusi

a pola je pljunuo, nije vrag da mu je vlastita pišalina draža... težak kreten

za afrikance sve pet {#}, ali kad dođe zemljak evropljanin koji za pare jede vnago...{#}

13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
nije vrag da mu je vlastita pišalina draža... težak kreten

Molim lijepo...on je spešal forsis tuljan.  Istekao mu je rok.  U srozavanju Discovery reputacije, sada je masiranje sa iluzijom.

Kada ne gledaš slowmotion, pušiš sve, od masona do marsovaca i vilica ti je do poda kao u crtićima...e ali kad u video editoru frejmovima kažeš da uspore...bullshit.  Ovaj primjer vam pali i na primjere sa teme: "kako navuć ljude da se češkaju po ćivericama"

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.8.2012 0:25 (Siskin).
18 godina
neaktivan
Siskin kaže...

mah, ne interesira me to, ja sam se navukao na svemir i kvantnu mehaniku, naučio sam dovoljno dobro da mogu trkeljat po forumima {#}

13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

naučio sam dovoljno dobro da mogu trkeljat po forumima {#}

{#}

Vrijeme je madraca,a ne za mudraca...odoh LN!{#}

18 godina

Makiawelli i Tawals...

http://www.24sata.hr/misteriji/icke-otvaranje-oi-u-londonu-je-bio-tajni-sotonisticki-ritual-276417

Zasto bi gmazovi udarali po zvonu "koje jedino oni razumiju"? Koja je to glupost? Ako su si sto imali za reci, sto nisu SMS poslali nego udarali po zvonu?

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan

Nakon ovog sam raspoložen za ne bit tolerantan pa ću reći da je Icke teški pacijent ili opasno pametan čovjek koji zna kako će zaraditi od mase. 

S druge strane, ekipa koja vjeruje u njegove pi*darije nevjerojatno je glupa i naivna. Ne samo da čovjek priča bedastoće koje izvlači iz guzice, nego to radi tako prozirno da je neuvjerljiviji od ekipe koja po kućama prodaje jastuke s magnetima protiv zračenja koje se, eto, sasvim slučajno nalaze upravo tamo gdje vam je glava. Jadni ljudi koji ovakve p*zdarije puše život troše na paranoju, u strahu od nečega za što ni sami ne znaju što je.

tl;dr verzija:

Ako vjerujete Ickeu - glupi ste.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Danny_HR kaže...

tl;dr verzija:

Ako vjerujete Ickeu - glupi ste.

Well said, my friend.

18 godina
tnakir kaže...

Makiawelli i Tawals...

http://www.24sata.hr/misteriji/icke-otvaranje-oi-u-londonu-je-bio-tajni-sotonisticki-ritual-276417

Zasto bi gmazovi udarali po zvonu "koje jedino oni razumiju"? Koja je to glupost? Ako su si sto imali za reci, sto nisu SMS poslali nego udarali po zvonu?

Haha!

Kakav kralj!

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice