U moje doba (natrag 50 godina) bilo je 'normalno' da u
autobusu pustiš strijeg čovjeka da sjedne.
Nikad nikoga nisam pustio da sjedne bez da me pitao.
Jednom kraj mene stoji baba i nakon pola sata vožnje ja se dižem i izlazim a ona meni "Nebi se ti digao starijima?", ja njoj: "A inače vama bi pala kruna s glave da ste samo pitali, čak ne zamolili nego samo pitali." Nakon toga je samo okrenila glavu.
Nije me uopće briga za takve uobražene babe i dide, svakome ko me pitao sam se digao bez problema, kako i mi mlađi moramo biti kulturni tako nebi bilo loše ni starijima.
Sry ali baš se ono ne slažem sa metodom. Ta baba je glupa što nije šutila do kraja ako je već namjeravala šutit nego je kao sipa pustila crnilo na kraju ali pitat da nekoga može li se dignit je ispod časti i to je poniženje a na nama je da se sami dignemo ako to uopće namjeravamo. To je baš ta današnja degradacija ponašanja i manira koja se spominje gore. Dodao bi još i velika degradacija konverzacije.

...perverznjačino

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
, ali kad dođe zemljak evropljanin koji za pare jede vnago...