Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.312.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
KIKI3ooo kaže...
Meni je CMS spor za editiranje, brže mogu napravit lokalno. Npr. imao sam slučaj gdje treba promjenit kontakt podatke koji se nalaze u dnu svake stranice a site ima cca 450 fileova na 4 jezika znači 1800 fileova. Odgovor na taj problem je code replacement u Dreamweaveru, jedan klik i za par minuta sve gotovo. Tako da sam općenito radio na CMS platformi bi izmjene radio najmanje duplo sporije.

Nisi skontao; radiš header i footer kao zasebne cjeline koje samo include-aš u svakoj stranici. Pa nećeš valjda imati različite footer-e za svaku stranicu ili u svakoj od 450 stranica raditi/kopirati footer za tu stranicu. Promijeniš footer i u svim stranicama je promijenjen. Osim toga, što će ti pobogu 450 stranica??!? Pa još puta 4 jezika.. Header, footer, između toga podatke čupaš iz baze. Ni uz najbolju volje ne vidim što bi to zahtjevalo 450 stranica, ali to je već totalni offtopic..

16 godina
bed kaže...
KIKI3ooo kaže...
Meni je CMS spor za editiranje, brže mogu napravit lokalno. Npr. imao sam slučaj gdje treba promjenit kontakt podatke koji se nalaze u dnu svake stranice a site ima cca 450 fileova na 4 jezika znači 1800 fileova. Odgovor na taj problem je code replacement u Dreamweaveru, jedan klik i za par minuta sve gotovo. Tako da sam općenito radio na CMS platformi bi izmjene radio najmanje duplo sporije.

Nisi skontao; radiš header i footer kao zasebne cjeline koje samo include-aš u svakoj stranici. Pa nećeš valjda imati različite footer-e za svaku stranicu ili u svakoj od 450 stranica raditi/kopirati footer za tu stranicu. Promijeniš footer i u svim stranicama je promijenjen. Osim toga, što će ti pobogu 450 stranica??!? Pa još puta 4 jezika.. Header, footer, između toga podatke čupaš iz baze. Ni uz najbolju volje ne vidim što bi to zahtjevalo 450 stranica, ali to je već totalni offtopic..

Znam da je to moguće u cms-u. Neznam što je Joomla. Pričam o klasićnim html + flash + js.  Ne vjeruješ da je netko generirao 450 stranica  x 4? :)

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 0:52 (KIKI3ooo).
18 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Znam da je to moguće u cms-u. Neznam što je Joomla. Pričam o klasićnim html + flash + js.  Ne vjeruješ da je netko generirao 450 stranica  x 4? :)

off topic si momak, imaš temu web developing pa se tamo jadaj... {#}

idamo mi rađe reći koju o mom novom avataru i herojskom podvigu sjevernokorejca koji pronosi slavu svoje zemlje i velikog vođe po bespućima bjelosvjetske zbiljnosti...

čovjek od 62 kile (sebe) podigne 372 kile tegova (153 trzaj + 174 izbačaj)... eeejjj pa ko je to vidio {#}, kao mrav

Kim Un Guk - 327 kila tegova
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 1:43 ((s)izgoreo).
18 godina
(s)izgoreo kaže...

čovjek od 62 kile (sebe) podigne 372 kile tegova (153 trzaj + 174 izbačaj)... eeejjj pa ko je to vidio {#}, kao mrav

Veliki Vodja je vec obavijestio sunarodnjake da SK pobjedila u svim disciplinama :)

Btw sto se tice ovog bildera, jadan covjek zna da mora dignit sve sto stave ispred njega ili ce umjesto medalje dobit metak, on i njegovi doma :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

Ako ne metak, rudnik ga sigurno čeka. A tamo su njegovi frendovi nogometaši još od zadnjeg Svjetskog prvenstva {#}

Nego, što kažete na onu malu Kineskinju koja je otplivala zadnju dionicu brže od Olimpijskog pobjednika Lochtea? Šta ona jede baš me zanima?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Šta ona jede baš me zanima?

Muške plivače... za doručak.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
neaktivan
royalhero kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Da se to dogodilo u Hrvatskoj, osoba bi vjerojatno prosla nekaznjeno jer je to samo "obicni" psic.

Nazalost svjedocio sam brojnim sakaćenjem/ubijanjem životinja. Pred koji mjesec susjed je rupu, u kojoj se skrivaju psi iz naselja, bacio dinamit! i raspisko ih na sastavne djelove...
Malo prije toga sjekli uši mački, rezali brkove... Bruka i sramota, još sve kroz smjeh i vidi im se na licima da guštaju u tome. Stoka!

Takvi su najgori!

Postoje legalni načini uništavanja životinja lutalica.

18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Nego, što kažete na onu malu Kineskinju koja je otplivala zadnju dionicu brže od Olimpijskog pobjednika Lochtea? Šta ona jede baš me zanima?

mah, kinezi su nezanimljivi, skrenuli su s linije i otišli na put imperijalizma... ova sigurno jede soju u tragovima kod donaldsa i pečene kentakijske piliće... sjevernokorejac siguran sam jede armaturu za doručak i žive krave za ručak... za večeru dvadeset jaja skupa s kokošima

Kim Un Guk - 327 kila tegova
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 11:13 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan
\.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:34 (royalhero).
15 godina
neaktivan
royalhero kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Da se to dogodilo u Hrvatskoj, osoba bi vjerojatno prosla nekaznjeno jer je to samo "obicni" psic.

Nazalost svjedocio sam brojnim sakaćenjem/ubijanjem životinja. Pred koji mjesec susjed je rupu, u kojoj se skrivaju psi iz naselja, bacio dinamit! i raspisko ih na sastavne djelove...
Malo prije toga sjekli uši mački, rezali brkove... Bruka i sramota, još sve kroz smjeh i vidi im se na licima da guštaju u tome. Stoka!

kod mene su decki iz kvarta zabili macki zengu u dupe zapilili i onda ju pustili da trci

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
neaktivan

Jedna od najokrutnijih stvari, nažalost, prakticira se od strane kompleksiranih redikula već dugo vremena. Događalo se da se polomi ekipu koja to napravi kod nas pa se više ne događa.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Jedna od najokrutnijih stvari, nažalost, prakticira se od strane kompleksiranih redikula već dugo vremena. Događalo se da se polomi ekipu koja to napravi kod nas pa se više ne događa.

Probajte se zamisliti u situaciji u kojoj hvatate mačku, okrenete ja naopako, stavite u krilo, raširite noge i stavite petardu.

Pa zar ti ljudi nemaju nimalo pameti?

Dobra vremena kad će svi biti za računarom očito tek dolaze.

17 godina
neaktivan
Šta kažete na ovo dolje? Malo mi je previše čudno da bi bilo istina, ali... http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ubojica-na-premijeri-batmana-i-muskarac-u-sudnici-nisu-ista-osoba.html
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
18 godina
neaktivan

Glupost.

Nema se pametnijeg posla pa izmišljaju i zabavljaju se.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 15:59 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

Po ove dvije slike ovo nisu iste osobe, donekle slične osobe. Ali tko zna, sve je moguće, može biti i da ga nisu uspjeli uhvatiti i bili primorani na nekakvu zamjenu, da ispadne da je zbilja tako bilo bi zanimljivo.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 16:01 (thuglife).
16 godina

Ja znam čovjeka koji je mački rep užgao, a onda mačka pobjegla na staju,naravno rep gorio staja izgorjela. Mačka kickass{#}, kolko mi se čini mačka je i preživjela.

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
....

Fora!! Kako psihologija zna vraga; ne cini se nimalo tako uzasno kao kad kazes:

"Postoje legalni nacini masovnog ubijanja zivotinja lutalica."

Ne bi trebalo zivotinje ubijati, vec vlasnike kojima je dijete nakon godinu dana skuzilo da ipak ne zeli psa. Ili vlasnike koji su se odlucili na godisnji bez psa, pa ga ostavili negdje.

Biste li tako ostavili/legalno unistili i svoje dijete, jer vam bas smeta u planovima za otic na godisnji?

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Ili vlasnike koji su se odlucili na godisnji bez psa, pa ga ostavili negdje.

Evo mojeg - produkt nečijeg godišnjeg od prije tri godine. Ne bi vjerovao koja tek idiotska logika prati to ostavljanje. Kao, lovački je, pusti ga u šumu - snaći će se. Snašao se, ali kod mene..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Evo mojeg - produkt nečijeg godišnjeg od prije tri godine. Ne bi vjerovao koja tek idiotska logika prati to ostavljanje. Kao, lovački je, pusti ga u šumu - snaći će se. Snašao se, ali kod mene..

Prelijep! I skidam kapu do poda na cinjenici da si se pobrinuo za njega, a nisi kao vecina drugih rekao "A sta se moze, ima ih svagdje, snaci ce se..."

Ne znam da li je moje razmisljanje pomaknuto od stvarnosti, ali kad pogledam zivotinju ne vidim na nekoga tko je ispod mene u hranidbenom ili intelektualnom lancu, vec bas zato jer im mogu krojiti sudbinu, osjecam se odgovornim.

Well as for the ending - damn right I'm learning, you may ask for the door - end over end... well I hate how the clouds hide the gasps from above!
17 godina
neaktivan

Sad si zamišljam nekog regularnog diskutanta iz "Što se događa s našim društvom?" koji je i sam sudjelovao u mučenju životinja i ne vidi problem u tome ali ne komentira jer bi bio kontra svih. Zamišljam  kako čeka promjenu teme da nastavi sa diskusijom o politici i kurvama.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
16 godina
Random. kaže...

Sad si zamišljam nekog regularnog diskutanta iz "Što se događa s našim društvom?" koji je i sam sudjelovao u mučenju životinja i ne vidi problem u tome ali ne komentira jer bi bio kontra svih. Zamišljam  kako čeka promjenu teme da nastavi sa diskusijom o politici i kurvama.

Ha ha ha. Neznam o kome se radi ali dobra baza. Najgori su ti "falši" ljudi.

MIKROBLOG: FU not ftw
13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Onjegin kaže...
....

Fora!! Kako psihologija zna vraga; ne cini se nimalo tako uzasno kao kad kazes:

"Postoje legalni nacini masovnog ubijanja zivotinja lutalica."

Ne bi trebalo zivotinje ubijati, vec vlasnike kojima je dijete nakon godinu dana skuzilo da ipak ne zeli psa. Ili vlasnike koji su se odlucili na godisnji bez psa, pa ga ostavili negdje.

Biste li tako ostavili/legalno unistili i svoje dijete, jer vam bas smeta u planovima za otic na godisnji?

E hvala ti, tu sam reakciju i iziskivao tim post-om (počeo sam misliti da nije dovoljno provokativan), ali ti uvijek sve razumiješ.

Da, glupo je uopšte dozvoliti posjed životinja koje ne mogu biti zbrinute. Normalno je držati konja ako imaš njivetinu i staje, ali psa u stanu? Pa tko se tu pravi lud?

U ovom post-u sam rekao isto što i ti, malo agresivnije.

A sad bih volio da dođe Diplodokus da me malo podrži kaže kako se životinje nipošto ne smiju porediti s ljudima na način na koji si ti u zadnjoj liniji.

17 godina
neaktivan

A kukci, što ćemo s njima? Vidiš kukca u kući, zvekneš ga (usput i raskeljiš) i sve po starom. Napravi to sisavcu i monstrum si.

Gdje povući liniju? Kako vrednovati život? Tko ima pravo na njega - tko nema?

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
17 godina
odjavljen

Kukca zvekneš da te ne izgrize i ostavi iritantne rane od uboda koje svrbe. Ne postoji baš mnogo razloga za ubiti zdravog psa ili mačku ako te ne napadaju.

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

E hvala ti, tu sam reakciju i iziskivao tim post-om (počeo sam misliti da nije dovoljno provokativan), ali ti uvijek sve razumiješ.

Da, glupo je uopšte dozvoliti posjed životinja koje ne mogu biti zbrinute. Normalno je držati konja ako imaš njivetinu i staje, ali psa u stanu? Pa tko se tu pravi lud?

U ovom post-u sam rekao isto što i ti, malo agresivnije.

A sad bih volio da dođe Diplodokus da me malo podrži kaže kako se životinje nipošto ne smiju porediti s ljudima na način na koji si ti u zadnjoj liniji.

Odgovor na post - brinuti se o tome sto se dogadja s tvojim tijelom nakon smrti je cisti ego. Koga briga? Baci ga u smece, zapali, napravi totem od njega. Opet psihologija i igre rijeci, nakon sto umres, nema smisla dozivljavati da si to jos uvijek 'ti', jer nisi.

Nisi ni dok si ziv, ali to je vec druga filozofija :-D

Ono sto me Dipl naucio jest da sve ovisi o perspektivi ;-) Ovisno o eticaru s kojim se slazes, zivotinje se smiju ili ne smiju usporedjivati s ljudima na taj nacin ;-)

Osobno mislim da cak i nije bitno za sto se zalazes, dokle god se _zalazes_ za nesto, tako da bi radije prodiskutirao s nekim tko voli muciti zivotinje i nije ga strah reci da on to smatra najnormalnijim, nego s nekim tko ce mi navesti 100 razloga za i 100 razloga protiv a pritom ne reci sto on misli i zasto.

Najgore mi je diskutirati s nekim tko nema misljenje, pa se skriva iza tudjih, autoritativnijih misljenja.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kukca zvekneš da te ne izgrize i ostavi iritantne rane od uboda koje svrbe. Ne postoji baš mnogo razloga za ubiti zdravog psa ili mačku ako te ne napadaju.

slazem se ali ako te napadnu imas razloga za ubiti ih tako je moj ujak imao lovackog psa izgrizao mu kcer (4) i dobio sacmanicom to je bilo u bih da je u hrvatskoj vjerovatno bi se vec milion udruga pocelo zalit

13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Najgore mi je diskutirati s nekim tko nema misljenje, pa se skriva iza tudjih, autoritativnijih misljenja.

Da, da...

Što si rekao o životu. Da mi netko ponudi potpuno bezbolnu smrt u snu, još večeras, dobro bih se razmislio. Kao ni ti ni ja nisam vjernik i bilo bi mi potpuno svejedno... No, da se vratim na životinje.

Nažalost, ja nemam takvo strašno jako mišljenje kakvo tebi treba. Ja ne bih zlostavljao životinju (volim misliti da ne bih ni pod prijetnjom smrću, ali u toj situaciji je teško ostati pri stavovima jer nesvjesni procesi lako srede slaba čovjeka). Opet, ne mislim da treba kazniti ljude koji to rade (poput petardiranje koje je radio onaj tip par postova iznad). Možda malo duže savjetovati (iako to često nema efekta).

Imam rodicu od 3 godine i bio sam u takvoj situaciji gdje sam morao šutnuti psa. Gledajte i nemojte me kriviti nego se ubacite u moju situaciju. Živim u omanjem gradiću u kojem lutalice idu slobodno (a da ne pričam o ovom komšijinom) i u mojoj ulici (300m od moje kuće) došao je susjedov pas (možda malo veći od prosječnog dalmatinca i dosta dlakaviji, ne znam tačno koje je vrste i da li je uopšte ima) i počeo lajati (uzmem je i počnem je nositi).

Ona mi počne vrištati na uho i čupati mi majicu od straha, a on priđe dovoljno blizu da ga mogu dohvatiti nogom, spucam ga i on ode u svoje dvorište.

Pas dakle, mora biti svezan cijeli svoj život (a ako ćemo diskutovati o vrijednosti života psa, to i nije neki život to morate da priznate) i radije bih da je taj pas ubio tip koji se time bavi već da se ja osjećam loše što sam ga udario.

I ne mogu uvijek graditi procon mišljenje, jednostavno ne mogu. I ne mogu objasniti zašto jer već 7 minuta kasnim na plivanje.

18 godina
Tonči kaže...

A kaj s mnogim drugim kukcima koji nit grizu nit bodu,{#} samo idu svojim putem ko ovaj simpatični skakonja koji je nedavno doskakal na moj stol pa onda i miš.{#}

http://min.us/mbiPWTbkrT/3

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
Tonči kaže...

A kaj s mnogim drugim kukcima koji nit grizu nit bodu,{#} samo idu svojim putem ko ovaj simpatični skakonja koji je nedavno doskakal na moj stol pa onda i miš.{#}

http://min.us/mbiPWTbkrT/3

ak je tebi to simpaticno {#}

Ja za takve samo otvorim prozor i malo ih novinama potjeram

17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Ma nije sve crno bijelo, sutnes psa i odmah si zlostavljatelj... pitanje je koji ti je motiv iza svega toga, on odredjuje. Nesto kao onaj post koji je ja mislim @Captain nesto prije postao... ekipa baci malo vode na zivotinju i klasificira ih se kao zlostavljatelje?

Pa i da je kamen bacio, ocito je da ga nije bacio kao baseball lopticu, ravno u glavu, nego ga je bacio u zrak da joj padne na tijelo, cisto da vidi da li je ziva...

Btw, le kazna pour le kazna je glupost, potpuno jednaka izivljavanju zbog kojeg se kaznjava. Ako si odlucio kazniti, onda budi siguran da ce ta kazna donijeti promjenu u razmisljanju, u suprotnom, kazna je besmislena.

Edit:

bolja polovica misli da nisam bas normalan jer skacem u obranu paukova i ostalog kucnog insektarija. Ne volim da zive unutra bez da placaju stanarinu, pa ih na fino iselim (papirom, novinama, poklopcem za spindle cd-ova), ali nikako ubijati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 20:53 (Deus ex machina).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice