Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?

- meni zvuči kao da govoriš o političarima, nogometašima i sl.

Recimo država prikuplja poreze, to je OK, 4h/dnevno (barem po prosjećnom općinskom foteljašu).

Survivor je također preživljavanje (bukvalno, prijevod) i da, to je igra.

Sloboda je ionako precjenjena i relativna, subjektivna, bezvrijedna.. (jer nema cijenu). Sloboda je pojam kao boja. Od takvog pojma nema koristi lički međed dok ga pčele bodu, ili kad ga trener (dreser?) 'pozdravlja' prstom u shoopak. U svim ostalim pogledima taj medo je slobodan, slobodna duha i pogleda na ostalo smilje i bosilje (osim zeko, al' to je druga priča)...

-razumijem te i slažem se potpuno. Rad sve ismijava, dok je nerad cool faca u kvartu.

Sve može biti igra, zašto nešto što može obaviti nekoliko ljudi u 5 sati netko mora raditi cijeli tjedan 40 sati?

"Razumjevanje položaja najvećeg broja ljudi neminvono dolazi od njihovog svakodnevnog zaposlenja, Čovjek koji čitav život izvodi nekoliko prostih operacije nije u prilici da razvije svoj duh. On u pravilu postaje onoliko glup i zatucan koliko je to samo moguće"

Adam Smith

16 godina
Tawals kaže...

Sve može biti igra, zašto nešto što može obaviti nekoliko ljudi u 5 sati netko mora raditi cijeli tjedan 40 sati?

"Razumjevanje položaja najvećeg broja ljudi neminvono dolazi od njihovog svakodnevnog zaposlenja, Čovjek koji čitav život izvodi nekoliko prostih operacije nije u prilici da razvije svoj duh. On u pravilu postaje onoliko glup i zatucan koliko je to samo moguće"

Adam Smith

Neznam što želi reći ali ima veze sa da 40h posla nije dobro kao 5h posla. Slobodno dobro proanaliziraj.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 21:27 (KIKI3ooo).
15 godina
protjeran

Neznam što želi reći ali ima veze sa da 40h posla nije dobro kao 5h posla. Slobodno dobro proanaliziraj.

8 ljudi * 5 sati igre = 40 sati.

Ono što je trebalo biti napravljeno je, nema zaglupljujućih ponavljajućih operacija i  posao je vjerovatno brže obavljen jer s vremenom pada koncentracija i volja.

16 godina
KIKI3ooo kaže...

Prvi put čujem da zmaj jede biljke ali - hajde. Da netko može staviti u jednom postu na ovom forumu dokaz za teoriju zavjere - zar moram završavat?

Naravno da prvi put čuješ da zmaj jede biljke, kad je @bobica257 to izmislio, i ako bolje pogledaš vidit ćeš da je to analogno većini teorija zavjere. Pročitaj bolje njegov post. Usto sad najednom govoriš da mi tražimo da netko napiše dokaz u forumaškom postu. Mi to nigdje nismo tražili, mi tražimo općenito da teoretičari zavjere koje svoje tvrdnje prestavljaju kao znanstvene ili istinite, da ih dokažu znanstvenim putem. U protivnom to su obične bajke. Ti nam opet nisi pojasnio zašto bi one trebale imati "poseban" tretman kada se dokazuje njihova istinitost.

KIKI3ooo kaže...

Ovjde si baš "digao" Baksu za kojeg se zna da rastura a ostale spustio - tako da je tebi očito bitno tko iznosi tvrdnju makar ona bila istinita ili ne.

On je na primjeru Bakse dokazao da nije bitno tko raspravlja, već su bitni njegovi argumenti. Ti si iznio bezvezan zaključak koji uopće nema veze sa onime što je bobica257 pisao.

KIKI3ooo kaže...

Vidi broj 1.

Opet mi objasni kakve to veze ima sa citiranim dijelo poruke @bobice257?

KIKI3ooo kaže...

A koliko je astronauta vidjelo nešto nepoznato u svemiru? Koliko je slika NLO-a u svemiru. To se ništa ne spominje. To što su se spustili na mjesec ili nisu a jesu se mene uopće ne interesira. Više me zanimaju te babske priće, te slike i ti interviewi. Ovo ostalo su dosadne činjenice.

Po običaju, pišeš gluposti koje nisu nikakav argument protiv tvrdnji @bobice257.

@KIKI3ooo Pročitaj svoj post i primjetit ćeš da nisi dao niti jedan jedini argument. Ti ili ne znaš čitati sa razumijevanjem ili si obični troller. Savjetujem ti da se vratiš sa poruku @bobice257 i da ju sa razumijevanjem pročitaš.

"Let us work without theorizing... 'tis the only way to make life endurable." - Voltaire
18 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ne bih rekao, prvobitni ljudi sakupljači radili su mnogo manje nego mi, u prosjeku 4 sata.

Potraga za hranom je povremna aktivnost, i više liči na igru nego na rad.

Lagodan život znači za mene slobodu, a rad slobodu ismijava, blago rečeno.

Zaboravi rad, predcivilizacijski ljudi su preživljavali 24/7. Potraga za hranom je sve samo ne igra. Probaj živjeti na bobicama par tjedana pa ćeš vidjeti kako je zabavno loviti životinje kad ti kruli u želucu i jedva bacaš koplje od iznemoglosti. Ali sigurno je udobnije tapkati po kompjuteru i jesti hranu iz dućana, jel da?

Apsolutnu slobodu možeš zaboraviti. Civilizacija je takva tvorevina koja zahtjeva doprinos kroz različita zanimanja. Svaki posao ima neku svrhu i doprinosi društvu.

Tawals kaže...

8 ljudi * 5 sati igre = 40 sati.

Ono što je trebalo biti napravljeno je, nema zaglupljujućih ponavljajućih operacija i  posao je vjerovatno brže obavljen jer s vremenom pada koncentracija i volja.

Zapravo, proizvodnja u kojoj svaki radnik radi točno određeni, mali i ponavljajući proces se pokazala kao najefektivnija. Lagano je reći kako bi bilo najbolje da umjesto jednog čovjeka radi osmero, problem je to primjeniti u praksi. Ti bi htio i ovce i novce. Malo si prenaivan, čak i za svoju dob...

18 godina
neaktivan

čini se da smo svi zajedno pali s marsa?

tawals ima pravo, mislim dječje zaigrano pravo... buci, buci pravo, ča ni šesan mali? ... cilj je raditi manje a živjeti bolje, a ne raditi puno i živjeti gore, tržišni ultraliberalni kapitalizam nas tjera na ovo drugo, smo zaspali? ćemo glasat za hdz?

Spiridon Kopicl
18 godina

Negdje 1976-te je proizvodnja dostigla nivo da svi ljudi na zemlji mogu imati osigurano

stan, hranu, školovanje, liječenje...mora da je problem u raspodjeli :)

A di smo otišli od tad

evo malo štiva za napredne

http://www.thevenusproject.com/

http://thevenusproject.com/downloads/ebooks/Jacque%20Fresco%20-%20Designing%20the%20Future.pdf

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
15 godina
protjeran
segregator kaže...

Negdje 1976-te je proizvodnja dostigla nivo da svi ljudi na zemlji mogu imati osigurano

stan, hranu, školovanje, liječenje...mora da je problem u raspodjeli :)

A di smo otišli od tad

evo malo štiva za napredne

http://www.thevenusproject.com/

http://thevenusproject.com/downloads/ebooks/Jacque%20Fresco%20-%20Designing%20the%20Future.pdf

Negdje sam pročitao podatak, da bi samo 5%, piše da je sada već nešto sitno ispod, čovjekove proizvodnje i djelatnosti dovoljno za osnovne potrebe.

18 godina

Tawals... dobre su ti ideje. Nista ne radit. Ali ugodno zivit. LOL.

Jel ti znas kako je bilo sakupljacima? Jel ti znas zasto su oni uopce presli u poljoprivrednike i stocare?

Imas divne ideale, ali su ti malo glupi. Ocekivao bi covjek da momak od 17 godina malo vise razmislja glavom.

Koliko te ja vidim, ti si malo, razmazeno, lijeno klinče sa viskom slobodnog vremena. Samo nastavi gurati svoje (nepametne) ideje, ali nemoj da ti zivot za jedno desetak godina opali samarcinu.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 7:59 (tnakir).
18 godina
tnakir kaže...

Ma mislim, on bi to sad isfuravao...

Nije mu to padalo na pamet prije nekoliko tisuća godina? Ne, sada, kad se tona ljudi uništila da bi Tawals mogao guštati, sad bi trebalo raditi 5%. Sad, kad ima svoj komp, cilja na auto, stan, garažu... Sad bi sve to trebalo stati. 'Beš sve buduće generacije, ajmo ljudi, haj lajf!

Gledam te!
13 godina
neaktivan

I onda na kraju mene zovu egocentričnim i sebičnim..

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
18 godina
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...

Ma mislim, on bi to sad isfuravao...

Nije mu to padalo na pamet prije nekoliko tisuća godina? Ne, sada, kad se tona ljudi uništila da bi Tawals mogao guštati, sad bi trebalo raditi 5%. Sad, kad ima svoj komp, cilja na auto, stan, garažu... Sad bi sve to trebalo stati. 'Beš sve buduće generacije, ajmo ljudi, haj lajf!

Možda da pročitaš onaj PDF što sam gore linkao? :D

Malo je dugačak, zahtijeva vremena, ali iz tvog posta je očito da si vrijedan :)

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
neaktivan

Bez rada nema ničega.Mene bi osobno smetalo imati sva blaga ovog svijeta,bez da sam zaslužio.

Uostalom,mislim da bi se društvo temeljeno na lagodnom životu vrlo brzo raspalo.

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 10:35 (Cave Johnson).
18 godina
segregator kaže...
Možda da pročitaš onaj PDF što sam gore linkao? :D

Malo je dugačak, zahtijeva vremena, ali iz tvog posta je očito da si vrijedan :)

Vrlo rado, čim završim s poslom (danas, valjda :)

Gledam te!
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Pročitaj bolje njegov post. Usto sad najednom govoriš da mi tražimo da netko napiše dokaz u forumaškom postu. Mi to nigdje nismo tražili...

Ne, niste tražili. Možda da ti pročitaš svoje i postove od kolege @bobice257

Naravno da prvi put čuješ da zmaj jede biljke, kad je @bobica257 to izmislio, i ako bolje pogledaš vidit ćeš da je to analogno većini teorija zavjere.

Želiš reći da je to što je izmislio zmaja koji jede travu umjesto "obićnog" zmaja koji jede ovce želio naglasiti da se radio o izmišljenoj situaciji? I da je to digitalno teorijama zavjere - Glu...

mi tražimo općenito da teoretičari zavjere koje svoje tvrdnje prestavljaju kao znanstvene ili istinite, da ih dokažu znanstvenim putem. U protivnom to su obične bajke. Ti nam opet nisi pojasnio zašto bi one trebale imati "poseban" tretman kada se dokazuje njihova istinitost.

Ne, nego tražite od forumaša da na forumu dokažu teorije zavjere. {#}

On je na primjeru Bakse dokazao da nije bitno tko raspravlja, već su bitni njegovi argumenti. Ti si iznio bezvezan zaključak koji uopće nema veze sa onime što je bobica257 pisao.

Njegov primjer je baš suprotan onome što on želi reći.

Opet mi objasni kakve to veze ima sa citiranim dijelo poruke @bobice257?

Vidi treči citat :)

Ti ili ne znaš čitati sa razumijevanjem ili si obični troller. 

Ti ili znaš čitati ali ne razumiješ ili si običan goblin.

MIKROBLOG: FU not ftw
18 godina
bobica257 kaže...

1. Slažem se, nije na istoj razini, ali se prezentira kao da je na istoj razini zato se i traže dokazi. Npr. Ja izjavim tvrdnju(ne hipotezu, nego činjenicu) da ja imam u podrumu zmaja, koji jede biljke. Ja sam to prezentirao kao činjenicu i zato ja nosim teret dokazivanja. Normalno da se traži dokaz za to jer prezentirano kao činjenica. Ako je jasno iz „zdravog razuma“ da je to glupost, opet se mogu tražiti dokazi, jer je prezentirano kao činjenica. Nema dokaza = dokaz protiv, a dok se ne traže dokazi onda može biti slučaj Potencijalni dokaz=Potencijalno valjanost teorije i to onda teoretičari koriste, bez dokaza oni dokažu da su oni u pravu, ali čim se dokazi traže onda je "čao đaci".

Da su Nijemci dobili rat, danas bi bila općepoznata "činjenica" da je rat počeo jer su Poljaci napali njihovu pograničnu postaju.

Isto tako, općepoznato je bilo da Saddam ima WMD-e i da ga treba napasti, a i Vijetnamski rat je počeo jer su Vijetnamci "napali"

USS Maddox...i sve takve stvari prolaze zbog takvih kao ti koji sve službene informacije uzimaju zdravo za gotovo, iako je u svim

navedenim slučajevima bilo "teoretičara zavjere" kojima su se svi rugali, a koji su eto na kraju bili u pravu

16 godina
KIKI3ooo kaže...

Ne, niste tražili. Možda da ti pročitaš svoje i postove od kolege @bobice257

Pročitao sam i vidim da jesmo.

KIKI3ooo kaže...

Želiš reći da je to što je izmislio zmaja koji jede travu umjesto "obićnog" zmaja koji jede ovce želio naglasiti da se radio o izmišljenoj situaciji? I da je to digitalno teorijama zavjere - Glu...

Nigdje nisi objasnio zašto je to glupost, za razliku od @bobice257 koji je jasno objasnio zašto je to analogno teorijama zavjere.

KIKI3ooo kaže...

Ne, nego tražite od forumaša da na forumu dokažu teorije zavjere. {#}

Ne tražim od forumaša da je dokaže, tražim da je argumentira i da da link na znanstveni rad koji potvrđuje njegove navode.

KIKI3ooo kaže...

Njegov primjer je baš suprotan onome što on želi reći.

Opet nisi objasnio zašto.

KIKI3ooo kaže...

Vidi treči citat :)

Izrazio si mišljenje, no po običaju nisi objasnio zašto niti si dao ijedan konkrentan argument.

KIKI3ooo kaže...

Ti ili znaš čitati ali ne razumiješ ili si običan goblin.

Ja sam zaključio da si ti troller, budući da ti kažeš neku tvrdnju i onda tvrdiš da je točna bez da je argumentiraš. Kada mi ti damo konkrente argumente, ti to nazoveš glupošću i naravno izbjegavaš odgovor. Tako da smatram da si obični troller.

"Let us work without theorizing... 'tis the only way to make life endurable." - Voltaire
13 godina
neaktivan

Rad oslobađa od tri velika čovjeku poznata zla:Dosada,porok i neimaština. Voltaire

18 godina

#!

Hahahaha, morate vidjeti ovo.

Ja sam vristao.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ja sam vristao.

U videu su ludi "religiozni" ljudi therefore  svatko tko vjeruje u bilo kakvog boga je luđak. /s

Znam da ti to nisi rekao, samo tako to inače ide.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 17:11 (Random.).
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ljenost i odbijanje rada je po meni najnormalnije stanje.

Nitko nebi trebao raditi. Nikada. Rad je uzrok sve bijede ovoga svijeta.

Treba stvoriti novi životni stil zasnovan na igri.

“Budimo zahvalni budalama. Da ih nije bilo, mi ostali ne bismo uspjeli.”

Mark Twain

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 19:18 (cuspajz).
18 godina
neaktivan
Random. kaže...

... luđak. /s

Znam da ti to nisi rekao, samo tako to inače ide.

prije bih rekao očajne žene čiji se muževi i djeca međusobno kokaju regrutirani u lokalne bande

Spiridon Kopicl
14 godina
Psiho246 kaže...

#!

Ja sam vristao.

Jeli se samo meni život zgadio odjednom{#}? Al ne, ozbiljno pitam. Samo čekam kada će neki pas označiti svoj teritorij tu.

Aut vincere, aut mori!
18 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

Jeli se samo meni život zgadio odjednom{#}? Al ne, ozbiljno pitam. Samo čekam kada će neki pas označiti svoj teritorij tu.

Zbog čega? Nema svak za psihijatra kome može ići dosađivati svaki dan za $100 po satu svojim problemima, a ovim ljudima je

upravo to potrebno. Problem nastaje kad se stvar institucionalizira pa im razne crkve zamijene rečenog psihijatra i

počnu izvlačiti korist iz njihove bijede

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 20:00 (segregator).
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Jel ti znas kako je bilo sakupljacima? Jel ti znas zasto su oni uopce presli u poljoprivrednike i stocare?

Imas divne ideale, ali su ti malo glupi. Ocekivao bi covjek da momak od 17 godina malo vise razmislja glavom.

Koliko te ja vidim, ti si malo, razmazeno, lijeno klinče sa viskom slobodnog vremena. Samo nastavi gurati svoje (nepametne) ideje, ali nemoj da ti zivot za jedno desetak godina opali samarcinu.

Zar svi to ne očekujemo u jednoj točki svoga života? Kada uđemo u penziju, nakon što smo se naradili cijeli život očekujemo da nam barem to vrijeme bude ugodno, da provodimo vrijeme s unucima i obitelji, putujući po svijetu, možda naučimo koji novi jezik... na takve bi se stvari trebao svesti život, ne zaglupljivanje radom.

Googlaj malo stvari kao što su: niskoenergetske kuće, greenhouse biodome,hidroponics, aquaponics, obnovljivi izvori energije, Eugene Mallove (misteriozno ubijen), John Hutchinson, Venus project, Thrive,.. sve ove stvari znače NEZAVISNOST, ne sve četiru u zrak ispred tv-a kako si ti vjerovatno zamišljaš.

Ako nisi shvatio, nije mi ni najmanje važno što misliš o meni, žao mi je samo je jedan ja.

Ako misliš da je ovo što imamo danas vrhunac čovječanstva, i spreman si ga tako agresivno braniti, knock yourself out, ja ću se potruditi da ostvarim ono što sam zamislio.

16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Zanimljivo. "We're fucked!"

Onda se čudom čude kada netko potegne neko vatreno oružje i krene u destruction.

Inače danas sam , onako usput kada sam jeo ručak( koji i nije bio nešta ) , gledao na nekom programu neke vijesti u kojima je bila reportaža u trajanju 1/4 cijelih vijesti , a odnosi se kako se familija od pokojnog Majkla Đeksona ( MoonWalkera ) počerupala, kidnapirali neku babu i tako to ...

Ono WTF !?

15 godina
protjeran
M_dipl. kaže...

Venus project znači nezavisnost a ideja je da se o ekonomiji, resursima, politici, itd. brinu superračunala? ROFL

Odmah ću napomenuti da Venus nije savršen, pogledaj forume, osnivači se kritiziraju naprimjer zbog hidroponicsa koji  je pruža biljkama sve što im treba, i promoviraju aquaponics sistem gdje uz pomoć riba biljka dobiva sve potrebno i ne troši se toliko vode, jer ona stalno kruži sustavom.

Niti meni nije ideja superračunala baš najsimpatičnija, ali ona nisu tu da zapovjedaju ili odlučuju, nego naprimjer da te upozore kada si potrošio previše vode, netko će preko granice, netko će uštediti, ali sustav se brine da svi imaju jednako.

16 godina
neaktivan

Danas sam upozno jednu curu kojoj obitelj živi u Švicarskoj a ima hrvatske korijene (neznam točno jesu joj se roditelji preselili ili tko već).

Uglavnom ona je došla pohađat srednju školu u Hrvatsku i tu planira ostat. Kaže da Švicarsku uopće ne voli i njihov način života {#}

Moja faca kad sam to čuo je bila {#}, jes ti normalna iz takve zemlje doć u ovakvu zemlju kao što je Hrvatska???

Izgleda da je Hrvatska obećana zemlja {#}

Sve mi dobro ide kazem hvala Bogu, oni sto me mrze nista mi ne mogu
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:21 (cuspajz).
18 godina
M_dipl. kaže...

Venus project znači nezavisnost a ideja je da se o ekonomiji, resursima, politici, itd. brinu superračunala? ROFL

Bravo, vidim da si sve detaljno proučio...ono, bacio pogled, pokupio krajičkom oka 1 ili 2 catchphrase-a

i odma došao bacit jednu pametnu na tu temu? {#}

15 godina
protjeran
cuspajz kaže...

Danas sam upozno jednu curu kojoj obitelj živi u Švicarskoj a ima hrvatske korijene (neznam točno jesu joj se roditelji preselili ili tko već).

Uglavnom ona je došla pohađat srednju školu u Hrvatsku i tu planira ostat. Kaže da Švicarsku uopće ne voli i njihov način života {#}

Moja faca kad sam to čuo je bila {#}, jes ti normalna iz takve zemlje doć u ovakvu zemlju kao što je Hrvatska???

Izgleda da je Hrvatska obećana zemlja {#}

Mislim da je Deus na temi ok Kanadi spomenuo jednog prijatelja kojemu je sve sredio da dođe, on nije mogao izdržat u Kanadi i vratio se radit za 4000 kuna u Hrvatsku.

Bio sam u UK, i mislim da nebih mogao ostati dulje od neka 2 mjeseca života, isto tako i sa SAD-om, tamo nikada nisam bio, ali iz ovoga što znam, mislim da tamo nebi mogao postići mir.

Razmišljao sam o Kanadi, da tamo budem nekih 10 godina,radim, štedim, vratim se vamo, napravim što mislim, i ona polako nešto raduckam čisto da mi vrijeme prođe a da opet mogu zaradit i uživam u životu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice