Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.327.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Ovaj događaj sve govori bez greške fučkaj ga,{#} kolko nam je sposobna policija sa nikakvim ovlastima loše opremljena i ne kordinirana.Kaj nit jedna patrola nema u kolima, one pokretne šiljke da se bace na cestu iz zasjede kad treba. Uglavnom totalna blamaža na kubik stara Škoda i juriš,{#} ne do bog gorih luđaka na cesti u jačim autima da je vozil neki bjesni močni đip kak bi tek onda to završilo.{#}{#}

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/brzi-i-zestoki-ali-u-bjelovaru-razbijao-je-sve-pred-sobom-274573

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
(s)izgoreo kaže...

način na koji se on bori nije navodan nego eksplicitan, podaci koje koristi i kojima manipulira mogu biti pretjerani ili fabricirani... IMO

Pretjerani ,fabricirani ,izmišljeni - nije ni bitno dok je gledanost dobra! A dobra gledanost znači puno reklama ,puno reklama znači puno $$$$$$$$

A ako se netko pobuni i hoće tužit ,pravnici su uvijek spremni!

American way .....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Vi bi kapitalizam i privatno vlasništvo, samostalnost i suverenost, kapitalistički Internet, računala, televizije, automobile, odjeću... ali ne bi kapitalističke škole, bolnice itd. Ma da? Pa kako to? Sad svi žale za socijalizmom i socijalističkim modelima jednakosti, a dok ga je bilo, svi su bježali u Trst po brazilsku kavu, američki Levi's, njemački Addidas, američki Nike. Sad bi i revoluciju, ali iz fotelje.

Nisam prije stigao detaljnije;

Tko bi kapitalizam? Tko je uopće u procesu stvaranja RH spomenuo kapitalizam? Kada točno i gdje smo se odlučili za kapitalizam? I kakav? Koliko me sjećanje služi ljudi su birali demokraciju kao pluralistički oblik vlasti. Ne nužno i neoliberalni kapitalizam, kamo ovo vodi. Najbliži termin kojime vlastodršci (koje li ironije kad smo to mi) koketiraju s kapitalizmom, je tržišno gospodarstvo. Međutim, čak i u takvim nazivnim uvjetima vidim da se može drugačije. Npr. ne vidim da je Njemačka prodala sve udjele u deutche telekomu.. I sad nakon 2 desetljeća muljaža, krađa i političkih prepucavanja, ti uletavaš sa spikom; pa to ste si sami izabrali. Šta sad hoćete? Ma da..

Zašto bi bolnica trebala biti kapitalistička??!? Pa i u kapitalističkom društvu? Zašto ne bi bila državna? Ako se ne varam to je u suprotnosti s našim ustavom koji kaže da svaki građanin RH ima zajamčenu liječničku skrb. Možeš s 0 dana radnog staža ostvariti zdravstvenu zaštitu. I što je u tome loše? Sad bi trebalo i to syebati?

Btw, nije mi bio problem u soc. skočiti u Trst po kavu, a sad mi je problem uopće otići na kavu. Od benge, do kave. Baš nam je sad bolje. A sjećam se da smo i privatno vlasništvo imali..

Tonči kaže...

Moore je seljačina, manipulator koji koristi teorije zavjera i senzacionalizam na naj-neoliberalnokapitalističko-mogući način.

Senzacionalizam je normalan za takve stvari, pa i poželjan. Neoliberalni kapitalizam ti leži, vidim. Ne poznajem ga da bi mogao zaključiti da je seljačina. Ostaju nam teorije zavjere i manipulacije. Gukni malo o tome..

15 godina
protjeran

Protiv koga? Kojim oružjem? O čemu ti?

Moore je seljačina. Ako te zanima racionalna, normalna kritika imaš puno pametniji i bolji uzor.

Njegovih 10 točaka: 

http://www.portalsvijesti.com/teme/nwo/noam-chomsky-10-nacina-manipulacije-medija/

18 godina
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo gaaaaaa {#}

ovih deset je zanimljivo, pročitaj preporuka

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 21:15 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Jel je netko reko da ga to uopće zanima?! {#}{#}

(s)izgoreo kaže...

Čital sam to nekad davno na faksu. Sad više nije interesantno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 21:21 (kizo2703).
15 godina
tnakir kaže...

Dugo je izdržao.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ovih deset je zanimljivo

Josipović koristi 5-ti :P

18 godina
neaktivan

i zato djeco morate dozvoliti da vas siluju, samo na taj način izvođači će doći do pošteno zarađenog novca...

Spiridon Kopicl
18 godina
bed kaže...
(s)izgoreo kaže...

ovih deset je zanimljivo

Josipović koristi 5-ti :P

Koristi on sve po potrebi kako gdje ko i svi političari,{#} fučkaj ga jel se sječa neko Jace i one priče o uštedi u Saboru na vodi. Ko fol sad če pit normalnu vodu jer treba počet štedit,stisla kriza i tako to onda je spominjala i neke olovke i potrepštine na kojima če uštedit itd i onda nudi rješenja. To spada pod 5 ali i ono pod 2, ili pričam glupe fore o nikakvim uštedama maloj djeci ili ko zna kome golubima na grani samo nek se nekaj priča.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 0:31 (rambox).
17 godina
kizo2703 kaže...
... ,ali ono je defitivno bil kriminal.

- do pravomoćnosti je dalek put, dakle to je poduzetništvo u najboljem obliku, većina dobitnika zlatne kune je nakon koje godine završila neslavno, neolib.kap. Ako dodamo nanbudo, pituranje tunela.. oboje su za kriminal 'pošten rad' dobili ustavnu presudu o naknadi štete..

- da je kriminal, valjda bi Bajić i ekipa nešto poduzeli ... ili sam samo 'naivan'? .ili ... možda i Bajić (zapravo bilo tko, čovjek koji živi tu gdje živi) ponekad treba MR, možda ponekad ne želi rat s doturima mada bi platio kurvu da ih ne mora posjećivati...

- Ili je Bajić toliko dalekovidan da tako samo državi štedi novac, prvo za postupak, poslje za odštetu koju često kriminalcima mora isplatiti RH (građani, u svakom slučaju su dva puta pokradeni). Prije par mjeseci, diler (RI) osuđen u Italiji izdržava kaznu dobio povrat zapljenjene imovine itd.

Tonči kaže...

Moore je seljačina, manipulator koji koristi teorije zavjera i senzacionalizam.

OK, osim seljačina. Radi ono što npr radi advokat koji štiti npr Sanadera, taj advokat je 'negativac'? ...

- Jel Moore laže? Ili se u tom slučaju primjenjuje kriterij ne što, nego tko govori? - i Zoki je primjenio tu retorku nedavno u kontekstu HDZa, pa svejdno u slućaju Mostogradnje nastavlja Kosoričinim stopama, itd.

-seljačina? -pomješao si lončiće ili kriterije..

(s)izgoreo kaže...
.. sve su mase glupe, ..

- žalosno ali istinito. Zato imamo spas u demokratskom igrokazu i prividu da o nečemu odlučujemo. Odlučuju oni koji to mogu, dok je glasač samo mali glasić.

- Zato i imamo privatne MRe (nije problem u vlasništvu, nego u razlogu, naplati, javnom zdravstvu, porezima, smislu civiliziranog društva i zakona...), zato imamo prvog među drugima koji kaže da su njih dva nezamjenjivi, možda uskoro suzi teoriju na samo ON.

Demokracija, mase, ... ako je religija opijum (za narod/mase), mislim da su mase dobro popušile 'religiju', pa ih to drži u nekom pinky svijetu, dok je bez opijuma stanje malo manje demokratično, ali tad bi ljudi postali svjesni i depresivni, pa čak i ratoborni. S dozvolom okupljanja na MarkovomTrgu, radije im dati da još malo popuše tog opijuma za mase, kruha i igara, kad nema kruha propagiramo dijetu za mršavljenje, igre su ionako vječne.

- Možda mase i nisu glupe, možda samo ne mogu ništa protiv jačih.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

@ged, teorije zavjere uglavnom smještam u kategorije bajki, fikcije i humora. Što se tiče ostalog, nisam ja birao HDZ, ali većina jest i HDZ je samo donio ono što narod želi. Da narod nije htio, ne bi birao HDZ dvaput, a kamoli ovako dugo. Nije da ima puno različitih opcija, ali...

Nisam ništa rekao o potrebama da nešto bude nekakvo. Pobrkao si nešto. Ja bih prvi da sve bude dostupno - free - samo, zdrav razum nalaže da će liječnik (čovjek vulgaris) radije raditi privatno, nego za malu plaću javno. To je prirodno gotovo svima, pogotovo ako su dobri u poslu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:07 (Tonči).
17 godina
neaktivan

Vidim neki misle da u SAD-u možeš legalno kupiti oružje bez ikakvih dozvola i provjera. Informirajte se.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
18 godina
(s)izgoreo kaže...

Citao sam i Sionske mudrace. Odlicno stivo za prije spavanja.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
Random. kaže...

Vidim neki misle da u SAD-u možeš legalno kupiti oružje bez ikakvih dozvola i provjera. Informirajte se.

- koji to neki i zašto misliš da oni to misle? Quotaj, ispravi konkretan navod konkretnim dokazom.

btw:

-USA je 50 states. Svaka od tih država ima SVOJE zakone o posjedovanju oružja.

-Govorilo se o nošenju (to nije posjedovanje, samo povezano) odnosno prikriveno-otvoreno i kritici-mišljenju dali je to povezano s ubojstvima, dobro/loše.

-U svakoj zemlji na svijetu se može nabaviti oružje (na crno) i to se podrazumijeva bez dozvole-provjere, dok se u nekim USA državama to može legalno (pogotovo municija), lakše/brže nego vozačka.

Informiraj se o CHL/CCW (concealed) i OpenCarry i povezanim 2nd amandment koji im 'daje pravo na oružje'...

'' ...  49 states have passed laws allowing citizens to carry certain concealed firearms in public, either without a permit or after obtaining a permit from local government and/or law enforcement.''. 

npr za Texas je dobijanje dozvole CHL 10-15 sati... dok za posjedovanje (dakle kupnju) za 'handguns' nije potrebna nikakva dozvola samo 18+ odnosno 21+ godina ovisno o duljini cijevi (vozačka, alkohol, ..?).

- Jedino ograničenje je npr zatvorenici-osuđeni kriminalci, ali pošto često nema nikakve provjere..  (Moore ima i dokumentarac, bez ikakvog zahtijeva dozvole kupnja i sl. )

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

@ged, teorije zavjere uglavnom smještam u kategorije bajki, fikcije i humora. Što se tiče ostalog, nisam ja birao HDZ, ali većina jest i HDZ je samo donio ono što narod želi. Da narod nije htio, ne bi birao HDZ dvaput, a kamoli ovako dugo. Nije da ima puno različitih opcija, ali...

Nisam ništa rekao o potrebama da nešto bude nekakvo. Pobrkao si nešto. Ja bih prvi da sve bude dostupno - free - samo, zdrav razum nalaže da će liječnik (čovjek vulgaris) radije raditi privatno, nego za malu plaću javno. To je prirodno gotovo svima, pogotovo ako su dobri u poslu.

Ja mislim da postoji jedna velika zavjera,a to je stvaranje jedne velike totalitarne superdržave, s ljudima kao robotima, ne doslovno robotima koji bi robovali za elitu, nego ljudima bez svijesti, sa uništenim zdravljem, bez duha i izrazito materijalistički nastrojeni. Sve ove "teorije zavjere", one "opipljive", i one manje "opipljive" idu prema nekoj vrsti takve kontrole čovječanstva.

Nešto jako opipljivo, i jako smrdljivo je korporatizam. Mogu preporučiti ovaj dokumentarac:

I gostovanje Jeffrey Grouppa u emisiji Na Rubu Znanosti:

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 23:31 (Tawals).
17 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ja mislim da postoji jedna velika zavjera,a to je stvaranje jedne velike totalitarne superdržave, s ljudima kao robotima, ne doslovno robotima koji bi robovali za elitu, nego ljudima bez svijesti, sa uništenim zdravljem, bez duha i izrazito materijalistički nastrojeni.

A ti nikak da shvatiš da si dosadan i bogu i ljudima?! Jedina teorija zavjere ovdje si ti!

Izađi u društvo ,popij pivu ,pofukaj nešto.

Bit će lakše i tebi i svima nama.

15 godina
protjeran

A ti nikak da shvatiš da si dosadan i bogu i ljudima?! Jedina teorija zavjere ovdje si ti!

Izađi u društvo ,popij pivu ,pofukaj nešto.

Bit će lakše i tebi i svima nama.

Ne pijem pivo alkohol, a bezalkoholno pivo mi nije nešto. 

Kažeš, pofukaj nešto, nebi vjerovao ali nekima nije to baš tako lagano, mislim u smislu pronalaska partnerice, niti sam takva osoba kojeg privlače promiskuitetnije djevojke. {#}

18 godina
Forever alone!? Sad razumijem zasto trosis toliko energije na to. Pa i sunceve.
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Forever alone!? Sad razumijem zasto trosis toliko energije na to. Pa i sunceve.

Možda sam i forever alone, ili forever avaiable, kako hoćeš. Da nam društvo nije toliko površno možda bih do sada i našao neku djevojku, nije baš da mi to smeta, niti sam ikada bio u aktivnoj potrazi, niti mi fali.

Ovjde pokušavamo, koliko sam ja shvatio, odgonetnuti što se to događa sa našim društvom. Mislim da ono što sam postao pridonsi raspravi, pogledaj pa prosudi, napiši što misliš o tome...

Chomsky je daleko od teoretičara zavjere...

16 godina
neaktivan

Osobno ne vjerujem u nikakve teorije zavjere. Ali da... smatram da su današnja djeca puno više bezidejna i tupava nego što su prije bila. Donekle zbog toga što mislim da jednostavno više nemaju prostora da samostalno razmišljaju o problemu nego su uvijek povezanim s nekim i ovise o drugima, bilo putem mobitela ili interneta. Ne djeluje prema vlastitoj logici te uči iz tuđeg iskustva, tj. iz slike koju oblikuju mediji tipa ovaj forum i ova diskusija ovdje i onda prema tome oblikuju svoje razmišaljanje i kreću u život s tamo nećijim stavom rekla/kazala koji je generaliziran misleći da su popilu svu pamet svijeta, prije toga nije bilo. Tj. onaj dio o ovisnosti o drugome[prije si mogo dat djetetu komad drveta i našlo bi način da napravi nešto korisno], ne ovaj s pameću... Uglavnom, previše istomišljenjika ne donosi nikakvom napretku, koliko god vas rekli mir savršen, rješenje će se uvijek prije naći ako se ima konkurencija.

14 godina
vgetik kaže...

Osobno ne vjerujem u nikakve teorije zavjere. Ali da... smatram da su današnja djeca puno više bezidejna i tupava nego što su prije bila. Donekle zbog toga što mislim da jednostavno više nemaju prostora da samostalno razmišljaju o problemu nego su uvijek povezanim s nekim i ovise o drugima, bilo putem mobitela ili interneta. Ne djeluje prema vlastitoj logici te uči iz tuđeg iskustva, tj. iz slike koju oblikuju mediji tipa ovaj forum i ova diskusija ovdje i onda prema tome oblikuju svoje razmišaljanje i kreću u život s tamo nećijim stavom rekla/kazala koji je generaliziran misleći da su popilu svu pamet svijeta, prije toga nije bilo. Tj. onaj dio o ovisnosti o drugome[prije si mogo dat djetetu komad drveta i našlo bi način da napravi nešto korisno], ne ovaj s pameću... Uglavnom, previše istomišljenjika ne donosi nikakvom napretku, koliko god vas rekli mir savršen, rješenje će se uvijek prije naći ako se ima konkurencija.

Više manje, tako ti je oduvijek a ne samo danas. Ako ti rečeš svoj stav o nečemu, ja rečem svoj a tamo neko treći reče svoj. To dijete će samo logički razmisliti o tim stavovima i prihvatiti oni koji je najlogičniji, i ako je dijete je pametno onda može razlikovati neku lijevu propagandu od stvarnosti ako razmišlja svojom glavom. A ako previše o ovisi drugima onda hebiga, ionako ih je puna država, neće biti jedina ovca. MeEeEe!

Aut vincere, aut mori!
16 godina

Pa kad se već pitamo što se događa sa našim (bolesnim) društvom, da i ja postavim pitanje.

Koji krastavac se događa sa ljudima i je*enim zalazom sunca u zadnje vrijeme?

Svako malo sjednem na bicikl i vozim se gradom, nasipom, šumom, drumom....svaki je*eni dan za vrijeme zalaza sunca vidim hrpu frikova koji kao zombiji stoje i bleje u sunce {#}

Neki se izuju, neki skinu majice i blejada bez micanja...ne znam, da li da se smijem tomu ili da ih šamaram i vidim jesu li ok? 

Kae, Ra opet u modi ili nešto? {#}

18 godina
neaktivan

Guglaj  "zurenje u sunce". Još jedna u nizu gluparija o upijanju sunčeve energije.

Ali gle, ako ljude veseli i ako se dobro osjećaju zbog toga mislim da je to sasvim okej.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
13 godina
neaktivan
vgetik kaže...

U pravu si moj dobri prijatelju, prije je bilo drugačije.

Kažeš ovo, prije si mogao djetetu dasku dati, ono bi izvajalo kipove ili pravilo mlinove. To su ti nekadašnja djeca, današnja djeca ni kuće ne prave.

Sjećam se, nekad prije, djeca nisu tražila tuđe stavove. Nisu čitala knjige poznatih filozofa niti slušala druge ljude, samo su sjedila u svojoj sobi i mislila. Pa ja sam jedan od takve djece. Npr. odlučio sam bez stručne literature shvatiti kako Internet radi, 7 dana u sobi ostao, gladovao, lupao glavom od zid.

Ali na kraju, dok sam ležao krvav i izgladnio na podu, znanje mi je došlo. Znanje je ugrađeno u vas, ne dolazi ono spolja.

Bitno je ljudi, da se vi sami trudite, da mislite, kao nekadašnja djeca heroji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 11:58 (Onjegin).
13 godina
neaktivan

Ne,znanje nije ugrađeno u nikoga.Znanje se stječe obrazovanjem.

Ni da si najveći genijalac na kugli zemaljskoj,ne možeš shvatiti ,recimo,princip rada interneta ,bez obrazovanja,i proučavanja stručne literature.Osim ako si bio sarkastičan..

Samo razmišljanje nije dovoljno.

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 12:09 (Cave Johnson).
18 godina
neaktivan
eevek kaže...

Kae, Ra opet u modi ili nešto? {#}

kaže... solar yoga, sungazing, Surya Yoga... The concept behind Solar Yoga holds that the sun’s rays are filled with nutrients and energy that can all be used for both the physical and psychic development of any person. It is also believed that such development will ultimately lead to the attainment of your universal self or oneness with God.

kamo sreće da je to istina, riješen problem prehrane i gladi... prvi bih se hranio na sunce... opet, možda nas lažu i čine ovisnima o plodovima zemlje ovi feudalci... ko će ga znati...{#}

Spiridon Kopicl
14 godina
Cave Johnson kaže...

Ne,znanje nije ugrađeno u nikoga.Znanje se stječe obrazovanjem.

Ni da si najveći genijalac na kugli zemaljskoj,ne možeš shvatiti ,recimo,princip rada interneta ,bez obrazovanja,i proučavanja stručne literature.Osim ako si bio sarkastičan..

Samo razmišljanje nije dovoljno.

Kladim se u 2 čungalunge da si previdio sarkazam.

Btw, ja sam jedan od onih koji žive da bi jeli, u svakom slučaju ne jedem da bi živio - sunce ne dolazi u obzir, eventualno ako ima okus mlade janjetine.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 13:38 (ElektričnaOvca).
13 godina
neaktivan

Svejedno,čak i da je bio sarkastičan,ono moje i dalje vrijedi.

Društvo ne može mijenjati čovjeka.Čovjek može mijenjati društvo.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice