Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.039.883
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Onda, dečki, koji je vaš stav o open carry zakonu (http://en.wikipedia.org/wiki/Open_carry_in_the_United_States) u SAD-u?

Policajci to očito mrze, jer ih zajedno s drugim zakonima stavlja u idiotski položaj da te ne smije zaustaviti, legitimirati i na bilo koji način zadržati ako sam na to ne pristaneš, a s druge strane, tona drugih prolaznika zove policiju i prijavljuje te open carry "entuzijaste.

...

Ma bolesnoca na kvadrat, kao i 90% pravila njihovog retardiranog NRA koja slove od divljeg zapada.

Marilyn Manson, kao jedan medju mnogim okrivljenim muzicarima za Columbine Highschool Massacre, je odgovorio u jednom interviewu:

"I think that the National Rifle Association is far too powerful to take on, so most people choose Doom, The Basketball Diaries or yours truly."

Monkey see, monkey do, u Europi ekipa s malim kupuje skupe aute; koliko god retardirano, ipak je bolje vidjeti npr. Cacica u Volvu (ili sta je vec vozio) nego da fura AW50 okolo....

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 18:40 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Onda, dečki, koji je vaš stav o open carry zakonu

idiotizam, btw

filmove mu ne gledam iz principa

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 18:47 ((s)izgoreo).
17 godina

Za Onjegina:

Nisi shvatio smisao. Radi se o zakonu (2. amandman na američki Ustav) koji je nastao krajem 18. stoljeća kada su se ljudi trebali zaštiti jedni od drugih jer nisi imao razvijene društvene strukture u ogromnoj zemlji u kojoj je živjelo svega nekoliko desetaka milijuna stanovnika.

Dakle, po 2. amandmanu imaš pravo nositi (neskriveno - open carry) oružje bez ikakve dozvole. Neke države, okruzi i gradovi imaju zabranu, ali 16 država posve podržava open carry, a druge u raznim varijantama. Zanimljivo je da za nošenje skrivenog oružja - ispod jakne, recimo, trebaš imati dozvolu koja se zove CCL - concealed carry license. Za otvoreno nošenje, ne treba ti nikakva dozvola. 

Po 4. amandmanu, pak, zaštićen si od neopravdanog zaustavljanja i pretrage  od strane policije i bilo koga drugoga. Dakle, ako samo šetaš ulicom (s jasno vidljivim oružjem ili bez njega), policajac te ne smije zaustaviti, odnosno, smije, ali ti mu se ne moraš odazvati niti mu moraš dati bilo koje podatke. 

Stvar je da se radi o izvrsnim načelima, svako za sebe i svako u trenutku u kojem je nastalo, ali kada se stavi u današnji kontekst, preko 200 godina kasnije, zajedno daju neobičnu situaciju da Amerika sva strepi od manje-više izmišljene terorističke opasnosti i imaš nasumične policije cestovne kontrole, ali po osnovnom zakonu države policajac ne smije zaustaviti nikoga tko otvoreno nosi oružje niti mu se ovaj mora zaustaviti na zahtjev (ako nije u nekom prekršaju) niti mora sa sobom imati identifikaciju niti se čak ne mora ni usmeno identificirati. 

S jedne strane shvaćam policiju koja je isprepadana, a s druge strane mi je simpatično zauzimanje za vlastita građanska prava. 

Ovaj komentar kako policajac ne može natjerati tipa da mu pokaže osobnu ti je skroz promašen. Natjerati građane da skaču kroz obruče ili da histerično  plješću velikom vođi je beskrajno lako. Fora je organizirati društvo tako da funkcionira, a da ništa od toga nisi napravio već zajamčio ljudima njihove slobode.

This space for rent!
13 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ovaj komentar kako policajac ne može natjerati tipa da mu pokaže osobnu ti je skroz promašen. Natjerati građane da skaču kroz obruče ili da histerično   plješću velikom vođi je beskrajno lako. Fora je organizirati društvo tako da funkcionira, a da ništa od toga nisi napravio već zajamčio ljudima njihove slobode.

I mislio sam da mi prelijetanje preko Wikipedia-e neće biti dosta, hvala onda.

Uvijek sam se pitao kako oni Španci letaju okolo u onoj svojoj uniformi: bijela potkošulja, džins bermude i pištolj.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
a s druge strane mi je simpatično zauzimanje za vlastita građanska prava.

bem ti slobodu u/po kojoj postoji potreba za otvorenim nošenjem oružja

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 19:06 ((s)izgoreo).
13 godina

Najbolji mi je u prvom videu policajac (na bicikli lol) sa 3 (slovima: tri!) rezervna šaržera {#}

Inače, mislim da je to u redu, ali nikako u gradu/kvartu gdje je niska stopa kriminala.

Opravdano je jedino za lovačke aktivnosti (van grada, očito) te u lošim kvartovima zbog samoobrane (bande i ostalo smeće).

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
Deus ex machina kaže...
Drago kaže...

Onda, dečki, koji je vaš stav o open carry zakonu (http://en.wikipedia.org/wiki/Open_carry_in_the_United_States) u SAD-u?

Policajci to očito mrze, jer ih zajedno s drugim zakonima stavlja u idiotski položaj da te ne smije zaustaviti, legitimirati i na bilo koji način zadržati ako sam na to ne pristaneš, a s druge strane, tona drugih prolaznika zove policiju i prijavljuje te open carry "entuzijaste.

...

Ma bolesnoca na kvadrat, kao i 90% pravila njihovog retardiranog NRA koja slove od divljeg zapada.

Marilyn Manson, kao jedan medju mnogim okrivljenim muzicarima za Columbine Highschool Massacre, je odgovorio u jednom interviewu:

"I think that the National Rifle Association is far too powerful to take on, so most people choose Doom, The Basketball Diaries or yours truly."

Monkey see, monkey do, u Europi ekipa s malim kupuje skupe aute; koliko god retardirano, ipak je bolje vidjeti npr. Cacica u Volvu (ili sta je vec vozio) nego da fura AW50 okolo....

To ti je tak u Americi fučkaj ga zato imaju tolko ubojstava te kriminal itd,{#} uglavnom ko još uvjek nije pogledal dokumentarac Ludi za Oružjem nek ga svakak odgleda.Mora se priznat ovo je baš simpatično kaj ne, dođeš u određenu Banku(i oružarnica dva u jedan usluga) uzmeš neki paket usluga s tekučim raćunom i dobiš pušku i vozi(pucaj) miško.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan

Spremnik ili okvir. Šaržer djeluje kao neki francuski brutalniji double dildo.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Siskin
13 godina
Siskin kaže...

Spremnik ili okvir. Šaržer djeluje kao neki francuski brutalniji double dildo.

Ma svejedno, zna se na što sam mislio.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
odjavljen

S jedne strane je prilično glup zakon, pogotovo za policiju. Ide manijak s M16 po gradu i to je OK? Naravno da nije. Nema potrebe. No, kad znaš da i netko drugi ima oružje, možda ćeš se teže odlučiti na "akciju"?

S jedne strane, nema normalnog razloga da nosiš oružje. Ipak, Kanada je mirna zemlja, pa eno, pokolj nekidan. U Hrvatskoj su zakoni još bedastiji - u gotovo svakom okršaju naoružanih kriminalaca stradaju najčešće prvo policajci i zaštitari. Slučaj Korade, pljačke banke... Da je policija odmah imala dozvolu od mete napraviti švicarski sir, možda bi životi i zdravlje policajaca bili sačuvani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 20:06 (Tonči).
17 godina

Americki debilizam. Ja nikom nebi dozvolio da nosi oruzje ako je civil. Ako si zastitar/policajac/vojnik/lovac da... ali inace ne. Ako vec oces pucat, odi u streljanu, iznajmi pistolj pa pucaj u kontroliranim uvjetima.

Kome je oruzje sluzilo za samoobranu? Mozda jednom promilu koje se "samoobranjivalo" od drugog idiota sa oruzjem. A koliko je ljudi poginulo od strane idiota koji su pijani pucali radi najmanje gluposti? Hrpetina.

Dakle civili + oruzje + ulica = veliko NE.

Sto se tice legitimiranja i zaustavljanja, zasto ne. Mene je par puta legitimiralo. Lijepo dosao cika policajac, pitao osobnu, ja je dao. Pitao me jel imam droge u sebe, ja reko ne. On reko ok vozi dalje, ja reko hvala, bog i to je to. To sto ameri zaustavljaju svakog Arapa ili njemu slicnog i sto se izviljavaju nad odredjenim rasama/nacijama (bar tako prikazuju u filmovima) to je druga stvar. Ali ne provoditi nikakvu kontrolu je glupo. Onda nek raspuste policiju. Jer kad policajac mora doci na uvidjaj, onda nema nikakvog smisla. Kazneno djelo je vec pocinjeno. Od prevencije ostaje nula. Zar nece smit ni osumnjicenog privest jer "ne smiju" legitimirat po cesti?!

Btw Dragu za Predsjednika... boze sacuvaj... on bi bio kao pok. Veliki Vodja :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen

Koliko vidim iz mnoštva videa (čak i onih gdje ne znaju da ih se snima, pogotovo ne u startu) iznimno su strpljivi i pristojni. U nas bi i s kamerom vjerojatno dobio pendrek po nosu za bahaćenje. :P

17 godina
tnakir kaže...

Americki debilizam. Ja nikom nebi dozvolio da nosi oruzje ako je civil. Ako si zastitar/policajac/vojnik/lovac da... ali inace ne. Ako vec oces pucat, odi u streljanu, iznajmi pistolj pa pucaj u kontroliranim uvjetima.

Kome je oruzje sluzilo za samoobranu? Mozda jednom promilu koje se "samoobranjivalo" od drugog idiota sa oruzjem. A koliko je ljudi poginulo od strane idiota koji su pijani pucali radi najmanje gluposti? Hrpetina.

Dakle civili + oruzje + ulica = veliko NE.

Evo dva primjera samoodbrane onako nabrzaka iskopana google style

Iskreno smatram (ovo nemogu potvrdit cinjenicama) da vecina tih "pijanih pucaca" nije dobila pistolj legalnim putem, vecina iole inteligentnih krimosa nece koristiti legalno stecen pistolj za krivicno djelo jer mu je relativno lako uci u trag za razliku od onog kupljenog na crno iz necije supe.

Vjerujem da nemozes bas uci u radnju i reci e majstore daj mi jedan karabin i paket metkica s vise poliva i bez luka ko da uzimas cevape, ipak tu imaju neki pregledi, komisije i slicno zar ne?

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
13 godina
neaktivan
D3ViL kaže...

Da, to je super. Dvije pubertetlije upale u klub da opljačkaju koji dolar, a zamalo su poginuli.

17 godina
Onjegin kaže...

Da, to je super. Dvije pubertetlije upale u klub da opljačkaju koji dolar, a zamalo su poginuli.

Takve pubertetlije nabijene adrenalinom u onakvoj situacij mogu slucajno povuci obarac na zrtvu koja se samo malo brze trznula da legne/digne ruke etc nista nisu manje opasni zato sto su mladi, naprotiv nepredvidljivi su. {#}

16 godina
Drago kaže...

..

Stvar je da se radi o izvrsnim načelima, svako za sebe i svako u trenutku u kojem je nastalo..

- pomalo anakrono, (možda je vrijeme za ukidanjem zakona o zabrani pucanja na indijance i bizone iz vlaka?)

- digresija, nisu načela nego ustav. S 'običnim načelima' bi policija lako izišla na kraj...

- neobično da zemlja koja štiti 'načela' ima Guantanamo, nobelovca za mir koji s mirom nema neke posebne veze osim ako se misli na Peacemakera by S.Colt, .. ili da je ponegdje burka zabranjena (Francuska, kao primjer zapadne demokracije-slobode), dok mirotvorac nije ili da je relativno normalno da prometni policajac isprazni šestopuc u vozača koji nije stavio ruke u 10-2 na volan dok u ovoj 'parodiji na temu' nema pravo ni zatražiti ID. -- itd.

Čak (hipotetsko) pitanje, ima li taj 'otvoreni-nosač' pravo upucati policemana u samoodbrani (bar načelno) ako mu ovaj dodijava pitanjima ili ga krivo gleda? ...jer to je svrha tog zakona, oružje/samoodbrana... american way.

USA je zapanjujuća, po kojem god kriteriju je ocjenjivali.

D3ViL kaže...
..

Vjerujem da nemozes bas uci u radnju i reci e majstore daj mi jedan karabin i paket metkica..

-vjerovanje nema baš veze s činjenicama (USA). Lakše kupiti gun nego auto u polovici država, pa do tog da je i mali tenkić ili flak recimo lovačko ili džepno naoružanje tj nema 'banalnih' ograničenja... pa tako automatsko oružje kao uzi najnormalnije služi za lov (češće za pljačku ili obračun bandi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 23:52 (ihush).
17 godina
U USA mozes uci u ducan i kupiti pistolj kao paketic zvaka. U HR je situacija nesto bolja. Iako svaka kuca u zagori ima pistolj ili pusku. Onda ti seljaci iz zagore opale rafal dva na krstenjima, vjencanjima ili slicno. Isti ti opale rafal dva na lika koji im je tesao zenu ili curu. Sta ce nekom oruzje doma, to mi nikad nije bilo jasno. Ja radijekupim dobru aku busilicu. Od nje bi imao puno vise koristi.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
U HR je situacija nesto bolja. Iako svaka kuca u zagori ima pistolj ili pusku.

U nas na radiju otprilike jednom godišnje čuješ ovako nešto:

U Nekojselendripitajboga veteran domovinskog rata u podrumu držao je 4 automatske puške, 12 šanžera, 1 pištolj, 3 ručne bombe i jednu protivtenkovsku minu.

Obično se netko iz porodice opameti pa javi policiji.

17 godina
neaktivan
D3ViL kaže...

Takve pubertetlije nabijene adrenalinom u onakvoj situacij mogu slucajno povuci obarac na zrtvu koja se samo malo brze trznula da legne/digne ruke etc nista nisu manje opasni zato sto su mladi, naprotiv nepredvidljivi su. {#}

stari prdonja je vrlo predvidiv pa je krenuo ubijati djecu... sva sreća da ima artritis, parkinsona i glaukom pa je falio isto tako je mogao pogoditi nekoga tatlane slučajno, ono tehnika pucanja mu je iz crtića, tšnjau, tšnjau

Tonči kaže...

Koliko vidim iz mnoštva videa (čak i onih gdje ne znaju da ih se snima, pogotovo ne u startu) iznimno su strpljivi i pristojni. U nas bi i s kamerom vjerojatno dobio pendrek po nosu za bahaćenje. :P

nekao sumnjam u dobivanje po nosu, s open carry pucom automatski i zadnji slinavac nadogradi osobnost na max, pa makar ako ne pred slinavcem policijoti bi imali strahopoštovanje pred pljucom

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 1:24 ((s)izgoreo).
13 godina
(s)izgoreo kaže...
D3ViL kaže...

stari prdonja je vrlo predvidiv pa je krenuo ubijati djecu... sva sreća da ima artritis, parkinsona i glaukom pa je falio isto tako je mogao pogoditi nekoga tatlane slučajno, ono tehnika pucanja mu je iz crtića, tšnjau, tšnjau

Ne kužim, ti si da ih se pusti da prijete oružjem i slobodno pljačkaju što god žele i kada god žele? Dedi ne bi dao pljucu u oružje jer mu eye-hand coordination "malo" off {#}

Ja bi takvom smeću baš rado propucao koljena - malo je ipak pretjeran stav "shoot to kill".

Anyways, zanima me gdje je zaštitar u videu!? Vjerojatno ne želi riskirati život zbog dreka od plaće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 2:05 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
Ne kužim, ti si da ih se pusti da prijete oružjem i slobodno pljačkaju što god žele i kada god žele?

naravno da nisam, međutim nisam ni da svaki ishlapljeli starčić nosi oružje, oružje treba dati ljudima koji su ga sposobni nositi, koji su psihološki najrigoroznije istestirani etc. i koji ga neće otvoreno nositi i bespotrebno plašiti ljude po ulicama, zahtjevao bih i da su spremnik i pištolj uvijek odvojeni kod nošenja, to također daje trenutak više za razmišljanje i eventualno hlađenje (pameti mislim)

Spiridon Kopicl
13 godina
(s)izgoreo kaže...
pr0n_addict kaže...
Ne kužim, ti si da ih se pusti da prijete oružjem i slobodno pljačkaju što god žele i kada god žele?

naravno da nisam, međutim nisam ni da svaki ishlapljeli starčić nosi oružje, oružje treba dati ljudima koji su ga sposobni nositi, koji su psihološki najrigoroznije istestirani etc. i koji ga neće otvoreno nositi i bespotrebno plašiti ljude po ulicama, zahtjevao bih i da su spremnik i pištolj uvijek odvojeni kod nošenja, to također daje trenutak više za razmišljanje i eventualno hlađenje (pameti mislim)

Tu se slažem, profesionalci bi trebali nositi oružje, ali što ćeš, taj njihov Ustav je svetinja nad svetinjama. Open carry je, kao što sam rekao prije, u gradu čista nezrelost i bedastoća (traženje pozornosti ili nevolje, ništa više imo).

Concealed carry je nešto drugo (ipak ne plašiš ljude po ulici), ali tada si Agent 47 {#}

Ovo za odvojeni spremnik, dovoljno je da pištolj nije repetiran (standardna praksa, samo totalni luđaci nose pljuce sa metkom u cijevi) te da je zakočen sa par safety catch-eva (ne mogu se sjetiti prijevoda u 3 ujutro, sry).

S tim tvojim prijedlogom bi bilo naprosto nemoguće reagirati na vrijeme (par sekundi čini razliku u takvim situacijama).

15 godina
protjeran

Sjajan dokumentarac.

17 godina

pr0n... proslo ljeto su se dva klinca potukla sa automehanicarskim kljucevima broj 48+ jer je to u tom trenutku bilo najubojitije sto im je doslo pod ruku. Da su imali pljuce, vjerujem da u afektu ne bi razmisljali o posljedicama, kao sto ovaj jedan nije razmisljao o posljedicama kad je odvalio vilicu ovom drugom klincu. A sve radi cure.

Nosenje oruzja potencira vece probleme jer se u afektu ne razmisljas svojom glavom, a kad potegnes pljucu, vec je kasno.

Borbu protiv kriminala treba rijesiti na neki drugi nacin, a ne pretvaranjem ulica u O.K. Korale i Divlji zapad.

17 godina
tnakir kaže...
Borbu protiv kriminala treba rijesiti na neki drugi nacin, a ne pretvaranjem ulica u O.K. Korale i Divlji zapad.

Zašto? Pa uz pljuce bi mogla porasti i prodaja zaštitnih prsluka i kaciga (posljedično i medicinskih i pogrebnih usluga). Kapitalizam na djelu!

Gledam te!
17 godina

I'm just sayin'... drustvo nam je i ovako prenasilno. Olaksati posao da bi mrtvacnice bolje radile... hvala ali ne hvala.

17 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
D3ViL kaže...

Pa trebali bi ih žaliti? Ovo je odličan primjer zašto je taj zakon dobar, onda druga strana koja isključuje strah od samog oružja.

13 godina
neaktivan

Nisam za legalizaciju oružja,barem ne u potpunosti.Osoba koja želi koristiti neko oružje bi trebala proći psihološki test,prije dozvole.

Ovako bi se svakoj budali dala mogućnost da ubija po susjedstvu.

Do you know who ate all the doughnuts?
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 9:26 (Cave Johnson).
17 godina
Cave Johnson kaže...

Nisam za legalizaciju oružja,barem ne u potpunosti.Osoba koja želi koristiti neko oružje bi trebala proći psihološki test,prije dozvole.

Ovako bi se svakoj budali dala mogućnost da ubija po susjedstvu.

Jer ovako nema budala koje ubijaju po komsiluku nelegalno stecenim oruzjem?

17 godina
Tonči kaže...

Pa trebali bi ih žaliti? Ovo je odličan primjer zašto je taj zakon dobar, onda druga strana koja isključuje strah od samog oružja.

D3ViL kaže...

Jer ovako nema budala koje ubijaju po komsiluku nelegalno stecenim oruzjem?

Dakle vi mislite da bi taj zakon rijesio probleme pljacki, ubijanja po susjedstvu i slicno?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice