Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.041.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

da se i ja pridodam debilnim vijestima

kako je ono bilo? vozi on biciklu i spava...

ovo je bolje

smeghead
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
boxer kaže...

A vidiš toga se nisam sjetio, balzamirala je tipa, yeah right...

Totalni offtopic, ali ja govorim o mumificiranju, ne o balzamiranju. Mumificirati se može i prirodnim putem, tako da nije nemoguće. Možda malo vjerojatno, ali ne i nemoguće..

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Totalni offtopic, ali ja govorim o mumificiranju, ne o balzamiranju. Mumificirati se može i prirodnim putem, tako da nije nemoguće. Možda malo vjerojatno, ali ne i nemoguće..

čemu kompliciranja kad je poznato da ljudi imaju sposobnost prilagoditi se i naviknuti na smrad, nakon nekog vremena ga ne osjećaš...

čiča mića gotova off priča?

Spiridon Kopicl
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 17:23 ((s)izgoreo).
13 godina
neaktivan

Upitan je organizacijski ustroj,odabir i kvalifikacije skoro svih sudskih vještaka. Tu se pretežno radi o privatnim poduzetnicima (liječnici sa privatnih klinika i sl) koji naprosto nevoljko dolaze na sud i smatraju to gnjavažom, bez obzira što bezveznije vještačenje naplate po 5k kn.  Malo kompleksnije po 10k.

Super su zanimljivi vještaci iz ekonomskog kriminala. Uglavnom starija garnitura u mirovini (bivši računovođe), kojima sada zapadne slučaj da vještače tok novca od xy tvrtke iz zagreba ,preko računa na kajmanskim otocima,pa još po par čudnih švicarskih računa.

Nije baš ugodno kada vi kao oštećena strana sa stučenim potkoljenicama slušate dva odvjetnika okrivljenika i još vještaka koji je zaključio da vas je nešto samo jednom tuknulo 15kmh.

13 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

da se i ja pridodam debilnim vijestima

kako je ono bilo? vozi on biciklu i spava...

ovo je bolje

Da ti to ne napisa, nikad ja ovo ne bih vidio...

Tip koji ima tešku psihičku bolest bez problema ide cestom i napada maloljetnike nožem. "np", izjavio je gradonačelnik Ogulina.

15 godina
protjeran

Tawals, pitanja su ti neutemeljena.

Pises ideje koje predstavljas kao cinjenice, i onda izvedes logicni slijed pa postavis pitanje. Odgovor na tvoje pitanje ne postoji, jer ne postoji niti uzrok. Ili si ga ti izmislio, ili ga je netko drugi izmislio pa negdje napisao. Ti si ga procitao, svidjela ti se ta ideja zavjere i odlucio si u nju vjerovati.

Napravi korak (ili maraton?) u rikverc, tako da dobijes siru sliku. I nauci kriticki razmisljati, jer u suprotnom, diskutirati s tobom o ovim teorijama zavjere je jednak besmisao kao diskusija s vjernikom o tome da li bog postoji.

Kako mislis neutemeljena? Zasto se Kineska radna snaga prodaje tako jeftino? Vrlo jednostavno pitanje. Jedan od mogućih odgovora:

http://www.ivonazivkovic.net/KINA-PRVI-DEO/KINA-PRVI-DEO.html

Citiraim: "Oko 2000-te godine komunistička Kina će biti supersila izgrađena američkom tehnologijom i vještinom”, napisao je još 1984. Antoni Saton u svojoj knjizi: “Američka tajna država”

15 godina
Onjegin kaže...

Tip koji ima tešku psihičku bolest bez problema ide cestom i napada maloljetnike nožem. "np", izjavio je gradonačelnik Ogulina.

Strah me je od tih random luđaka. Ne mogu zaboravit onaj slučaj kad je drogirani manijak na Marjanu uzeo dijete od par mjeseci majci iz kolica i udrio ga u pod! Nije me strah za mene od tih bolesnika nego za moju obitelj i druge nedužne ljude.

MIKROBLOG: FU not ftw
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 18:26 (KIKI3ooo).
13 godina
neaktivan

Normalna vijest ne postoji jer bi bila dosadna, slabo klikana i stoga marketinski neisplativa.  Svaki oblik naslova "šokantno,skandalozno, uznemirujuće" osigurava Klik.

Evo današnjeg primjera.  Vjerojatno netko iz momčadi "Black Monsters Mandingos on Blondes"uslikao je svog klinca u bazenu dok repa sa šupljakama koje odmaraju analne otvore između setova.  To je vijest na portalu komercijalne dalekovidnice koja u dnevniku ponovi po 8 puta..."to sve možete vidjeti na portalu dnevnikhr".

Isto bih molio gospodu iz 24sata da mi smanje cpu usage zbog flash perverzija.

Čudim se i ljudima koji ostavljaju ogavne ili čak bilo kakve komentare po portalima. Nikada nisam osjetio potrebu da se registriram i švrljam ispod vijesti.

Švrljate li komentare po nethr,24sata,jutarnji i sl?

0 Redovito
16 Nikada
0 Osim ako me nešto iziritira
16 godina
Tawals kaže...

..Zašto ljudi podcjenjuju "teorije zavjere" kada je tolikio njih ispalo istinito? Wall Street financira Treći Rajh i Boljševike naprimjer...

- a da se ipak vratiš na copy/paste?

- btw, banke financiraju sve, pa i naše političare. Pošto financiraju sve, nemaju konkretan cilj osim profita. Ili tvrdiš da imaju za cilj boljševizam, 16ti rajh ... FIFA-UEFA financira nogometne klubove, Bandić financira svoje graditelje fontana, svi financiramo EU parlament koji nam daje pristupne fondove, koje Bandić želi za kampus, nogometaši za stadione, vlada za proračunske rupe... To je biznis, moguće i zavjera ali ne guštera nego majstora koji znaju kako orenuti koju milijardu eura. Kao Kerum, samo je razlika u skaliranju.

Drago kaže...

..i sutkinja pregledom kristalne kugle zna .. 

- kad mi imamo izuzetne osobe za sudce, maštovite.. naravno, krv nije voda, ako nema krvi (rodbinske veze) tad je neko kumstvo ili novac u pitanju, pa ingenioznost obrazloženja više nije tako neobična..

Danny_HR kaže...

..I WTF, zašto mu je smanjena ubrojivost zbog alkoholiziranog stanja olakotna okolnost!?

- vidi gore, + maštovitost i kršćanski drugi obraz-oprost itd. To su sve odlike naših vrlih pravednosti (kao titula).

Tawals kaže...

.. kada je upravo Moamer Gadafi .. 

.

-jel' to onaj lik koji je skončao metkom u glavu na pijesku? .. Ni Mesić mu više nije 'prijatelj', zar misliš da su kinezi gluplji? btw, nema više USSRa i Kine u pregovorima oko Sirije, uskoro kreće nastavak cvatnje na bliskom istoku, epizoda kad ameri spašavaju svijet od talibana na devama koji bi inače jurišali sve do zidina Beča... (na devama).

-btw, ovisno o poslu, ali govorimo o ITu, skuplji su nego naš prosječni radnik vs Foxccon, ali zato ''blagajnica ide na more'' i to nije film osim ako agrokor nije otkupio licencu.

-razmisli malo što je jeftino, što je radna snaga, tehnologija, licenca, profit. Pa čak i pročitaj ponekad tekstove koje kopipejstaš.

+ jedan primjer quotanja (ispod), koje također trebaš svladati.. umjesto da sam sebe citiraš u odgovorima na pola strane..

Deus ex machina kaže...
..Pises ideje koje predstavljas kao cinjenice, i onda izvedes logicni slijed pa postavis pitanje...

- ja se čudim sudskim obrazloženjma, ne ovakvim nostardamusima.

(s)izgoreo kaže...
bed kaže...

čemu kompliciranja kad je poznato da ljudi imaju sposobnost prilagoditi se i naviknuti na smrad, nakon nekog vremena ga ne osjećaš...

čiča mića gotova off priča?

-ma bilo je u CSI, može i klimauređaj, može i roj pčela.. tko će znati, USA je to, možda sam zrak (klima-podneblje) ako je u Arizoni dok bi je na Floridi ucrvao itd.. (mada nešto u čitavoj toj priči smrdi..)

Tawals kaže...
...

Citiraim: "Oko 2000-te godine komunistička Kina će biti supersila izgrađena američkom tehnologijom i vještinom”, napisao je još 1984. Antoni Saton u svojoj knjizi: “Američka tajna država”

-Kina je supersila (nuklearka) od kraja WW2, bila je supersila unazad par tisuća godina od tamo nekog Minga... Nije potrebno imati kristalnu kuglu, dok i čorava baba može kad-tad dobiti na lotu ili ne dobiti, pa to (ne) znači da je znala brojeve, da (ni)je ćorava, da (ni)je baba itd.. Nostardamus je dobro štivo. Slično našim političarima, ili Zokijevizmu tj antinečemu koje u dovoljnom statističkom uzorku i maštovitosti (sudskog) tumačenja mogu dati sasvim neočekivane odgovore. Nostardamusu (ili političarima) se pak ne može vjerovati, biti naivan.

- Eto, naši političari su 'mislili' predvidjeti pad ciejne naftnih derivata=trošarine.. LOL, popljuvaše ih stručnjaci koji se ne usude prognozirati. Vjerojatno je to zavjera shapeshiftera kako bi nabili cijenu goriva, ali tad proizlazi da naši politčari nisu dio tih mjenjača lika, ja sam pak siguran da jesu. Mijenjaju se po potrebi i postoji hijerarhija, 'šef' i prvi-zamjenik, mada se na prvi pogled to nebi reklo, tj neupućenima je neobično da je prvi ispod šefa, koji ga ne može postaviti kao drugog... izraz druga violina je prihvatljiv.

- USA kontrolira IT, licence, uz GB, Lloyd, sve velike novčarske institucije, oskari, audio-vizulana autroska prava, tantijemi za knjige..  tako da naravno da će američka tehnologija izgraditi nešto, negdje. Naravno da neće naša ili neka od preostalih 150tak zemalja, samo neka od 'šerifskih' zemalja koje sudjeluju u kreiranju svijeta. G7-8-G20, stalne članice s pravom veta u UN itd. Koliko vidovit treba biti za to napisati? Da je napisao da će npr Albanija za sto godina investirati u npr afrički rog novi FAB-700mmwafer-0.2pikomikrona .. e to je već materija za kristalnu kuglu. (Prije da će švica otvoriti tvornicu Toblerona jer je farma kakaovca u blizini...)

---

Evo jedna proročka.. '' u idućih mjesec dana će biti strašno olujno nevrijeme nad pola lijepe naše... '' = sad sam atestirani prorok? Što ako je zahvaćeno samo 43% ili 25%? Dali to ima neke korelacije s PDVom ili sunčevim pjegama? Možda s otkrivenim (mada još nema potvrde) bozonima ili sjenom pojedinog atoma, krugovima u žitu i staklenoj lubanji?.. itd.

ili tl;dr ?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 19:36 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Nije tldr, sve sam procitao.

Zalosno, ali cini mi se da sam otupio na hrvatsko sudstvo. Ono, ne moze me vise nista iznenaditi, jer ocekujem najgore. Bio sam i sam u situaciji kad se lokalni vezni siledzija okomio na mene jer mi je ON izletio na stopu. Vidio sam preliminarno izvjesce svojim ocima jer sam ga potpisao, da bi kasnije dobio kopiju sa svojim potpisom gdje pise da sam isao cca 160kmh (rofl).

A i prije svega toga, dosta me drasticno kao teenagera sokirala cinjenica da je covjek silovao curu, da bi sudac to usporedio s rukovanjem. Kao ovi manijaci iz HDZ-a koji zakon o MPO usporedjuju s Jasenovcem jer je "protiv obitelji".

A sto se Tawalsa tice - ma smio mi se decko, sta jest jest, nije nepristojan nego samo vjeruje u svoje ideje. Uopce ne razumijem zasto bi trebao postivati vjernike, a onda bez problema gaziti po nekome tko ima svoju vjeru.

Its been so long, I've lost my taste.... Say angel come... Say lick my face...
13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

A i prije svega toga, dosta me drasticno kao teenagera sokirala cinjenica da je covjek silovao curu, da bi sudac to usporedio s rukovanjem.

To ono silovanje kad ju je uhvatio za stražnjicu?

17 godina
M_dipl. kaže...
Veliki Brat kaže...

Mdipl, tmurni su oblasci na galebarskom horizontu...

Kakve veze ja imam s ovime?

Pa ja sam mislio da su svi dalmoši pravi galebi :(

A ti se tako želiš uklopiti :)

Gledam te!
15 godina
protjeran

-Kina je supersila (nuklearka) od kraja WW2, bila je supersila unazad par tisuća godina od tamo nekog Minga... Nije potrebno imati kristalnu kuglu, dok i čorava baba može kad-tad dobiti na lotu ili ne dobiti, pa to (ne) znači da je znala brojeve, da (ni)je ćorava, da (ni)je baba itd.. Nostardamus je dobro štivo. Slično našim političarima, ili Zokijevizmu tj antinečemu koje u dovoljnom statističkom uzorku i maštovitosti (sudskog) tumačenja mogu dati sasvim neočekivane odgovore. Nostardamusu (ili političarima) se pak ne može vjerovati, biti naivan.

- Eto, naši političari su 'mislili' predvidjeti pad ciejne naftnih derivata=trošarine.. LOL, popljuvaše ih stručnjaci koji se ne usude prognozirati. Vjerojatno je to zavjera shapeshiftera kako bi nabili cijenu goriva, ali tad proizlazi da naši politčari nisu dio tih mjenjača lika, ja sam pak siguran da jesu. Mijenjaju se po potrebi i postoji hijerarhija, 'šef' i prvi-zamjenik, mada se na prvi pogled to nebi reklo, tj neupućenima je neobično da je prvi ispod šefa, koji ga ne može postaviti kao drugog... izraz druga violina je prihvatljiv.

- USA kontrolira IT, licence, uz GB, Lloyd, sve velike novčarske institucije, oskari, audio-vizulana autroska prava, tantijemi za knjige..  tako da naravno da će američka tehnologija izgraditi nešto, negdje. Naravno da neće naša ili neka od preostalih 150tak zemalja, samo neka od 'šerifskih' zemalja koje sudjeluju u kreiranju svijeta. G7-8-G20, stalne članice s pravom veta u UN itd. Koliko vidovit treba biti za to napisati? Da je napisao da će npr Albanija za sto godina investirati u npr afrički rog novi FAB-700mmwafer-0.2pikomikrona .. e to je već materija za kristalnu kuglu. (Prije da će švica otvoriti tvornicu Toblerona jer je farma kakaovca u blizini...)

---

Evo jedna proročka.. '' u idućih mjesec dana će biti strašno olujno nevrijeme nad pola lijepe naše... '' = sad sam atestirani prorok? Što ako je zahvaćeno samo 43% ili 25%? Dali to ima neke korelacije s PDVom ili sunčevim pjegama? Možda s otkrivenim (mada još nema potvrde) bozonima ili sjenom pojedinog atoma, krugovima u žitu i staklenoj lubanji?.. itd.

ili tl;dr ?

Molim te pročitaj tekst. Nije to nikakav Nostradamus ili slično.. to je pogleda na stvari koje su se već dogodile.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 19:33 (Tawals).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
......

ili tl;dr ?

Na čemu si ti danas? Ili te samo ulovila inspiracija?

I usput ,nije sudci nego suci ,barem u hrvatskom jeziku (osim ako je u pitanju novo-hrvatski).

Onjegin kaže...

To ono silovanje kad ju je uhvatio za stražnjicu?

Ne ,nego gurnuo prst u šu*ak i to okarakterizirao da je isto kao i rukovanje!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Tawals kaže...
.Molim te pročitaj tekst. Nije to nikakav Nostradamus ili slično.. to je pogleda na stvari koje su se već dogodile.

- napiši parstotina vremenskih prognoza, objavi ih u oglasniku.. na tom principu već posluju loto-nostradamusi jer jedan dio jednostavno statistički mora bit točan. Orvel, StarTrek, J.Verne.. uvjek se nešto obistini, kao i text iz Biblije i sl. pa to opet ne znači ništa više od slučajnosti. Dvije slučajnosti opet nisu dokaz 'zavjere' itd.. To je inače jedan odo obrazaca stvaranja 'slike', majstora velikih zavjera. 2+2=4, tad je i marsovac s velikim očima, tj pravi majstor uvjek to tako poveže pa prihvatiš prvu tvrdnju i progutaš drugu kao moguću... placebo i mađioničarski trikovi su primjer kako se to sve može 'dokazivati'... dok prosječnu osobu svaki šibicar može olakšati za nešto novca, mada ta osoba nije naivna-glupa i sl, ali šibicar je majstor u svom poslu.

Da je neki stučnjak prije 50 godina predvidio npr da će HRV proizvoditi npr LCD ekrane za Samsung, brisače za Mercedes, miševe za Apple... tad bi povjerovao da je imao neke informacije koje nitko drugi nema. Međutim, nema takvog pisca, još tužnije nije se to desilo... Da je netko predvijdeo da ćemo biti članica NATOa, da ćemo proizvoditi optiku, kupolu ili barem granatu za abramsa.. no ni tog nema. ...

Da će to proizvoditi Kina za USA, se moglo predvidjeti, planirati, jer je svih tih godina to već i postojalo, IBM (Lenovo) Foxconn kao OEM.. itd. nisu od jučer, samo što to običan user nije 'znao' (nije ga zanimalo, kao što ga ne zanima u kojoj zemlji je proizvedena baterija ili tijelo mobitela...). To su mogli predvidjeti ekonomisti i političari (svedeno na zajednički nazivnik = bankari) koji su profitom krenuli na istok, dok su vlasnici (svega) i dalje na zapadu. Sitnica, kao gubitak radnih mjesta u domicilnim zemljama njih ne brine... ali nisu zato reptili nego samo 'obični ljudi' tj The-Bankari koji i kad gomilaju gubitke, proizvode krize.. dobiju bonuse na koje se čak i Obama ljuti...

- Dali je to spomenuto u navedenoj knjizi? Ako je tad svaka čast autoru, ako nije, tad je samo još jedan 'nostardamus' kojem se poneka rečenica obistini.. jednak kao ja ili ćorava baba u predviđanju budućnosti.

(osim što ja sve znam.. {#})

kizo2703 kaže...

..Na čemu si ti danas? Ili te samo ulovila inspiracija?

.

- ma klima, petak, godišnji na vidiku.. i radler. (naravno i suci su pridonjeli tomu kao i gmazoliki). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 20:32 (ihush).
15 godina
protjeran

.

- ma klima, petak, godišnji na vidiku.. i radler. (naravno i suci su pridonjeli tomu kao i gmazoliki). {#}

Ovo hvatanje za gmazove čim počne rasprava o zavjerama, mi polako ide na jetra i pomalo je, uz svo dužno poštovanje, nepristojno.

16 godina
neaktivan

Malo iz svijeta i drugih religija, da ne budu samo katolici na meti: http://www.escapistmagazine.com/news/view/118471-Catholics-Buddhists-Join-Hindu-Protests-Against-Smite?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=news

"Budista" se vrijedja jer Smite MMO dopusta igranje sa bozicom Kali.

Osim cinjenice da su Budizam i Supreme being suprotni koncepti (budizam je protiv klanjanja ikakvim vjerskim elementima: idolima, ljudima.), ovaj debeljko ne postuje niti osmerostruku stazu (budisticka/hinduisticka verzija 10 zapovijedi)...

Cijeli svijet je isti, uvijek se netko uguzi na poziciju gdje interpretira zajednicko znanje onako kako njemu pase i time puni glavu ljudima koji (uvjetno receno) ne znaju citati.

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Ovo hvatanje za gmazove čim počne rasprava o zavjerama, mi polako ide na jetra i pomalo je, uz svo dužno poštovanje, nepristojno.

Yebi ga ,stari moj ,sam si krenuo sa zavjerama. A bez gmazo(likih)va vladara svijeta nema dobre zavjere. {#}

Deus ex machina kaže...

"Budista" se vrijedja jer Smite MMO dopusta igranje sa bozicom Kali.

Osim cinjenice da su Budizam i Supreme being suprotni koncepti (budizam je protiv klanjanja ikakvim vjerskim elementima: idolima, ljudima.), ovaj debeljko ne postuje niti osmerostruku stazu (budisticka/hinduisticka verzija 10 zapovijedi)...

To su onda hindusi ,ne budisti.

To ipak nije jedno te isto - budisti imaju samo jednog boga ,Budu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 21:18 (kizo2703).
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Tawals kaže...

Yebi ga ,stari moj ,sam si krenuo sa zavjerama. A bez gmazo(likih)va vladara svijeta nema dobre zavjere. {#}

Milsim to je predmet sprdnje, kad ih netko spomene cilj mu je ismijati teroije zavjere. Onda se vratiti sirovoj realnosti, robovanju i slušanju svojih gospodara... Što se mene tiče: knock yourself out...

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

To su onda hindusi ,ne budisti. To ipak nije jedno te isto - budisti imaju samo jednog boga ,Budu.

Naravno da nije isto. Jednakost postoji samo u cinjenici da ni jedan ni drugi ne zagovaraju klanjanje Supreme beings.

Hinduizam i budizam su miljama daleko od mainstream religija, izuzevsi mozda protenstantske krscane. Hinduizam ima flotu svojih bogova i boginja, ali im se ljudi ne klanjaju nego sam vjeruju da postoje.

Budizam uopce nema bogova, a kamoli samo jednog. Prema budizmu svako od nas je potencijalni bog, da se slikovito izrazim.

@Tawals

ma nek si i u pravu (nisi, ali hipoteze radi) - sta ces napraviti? Sta ne vidis da i tamo gdje uopce nema teorija zavjere nego je sve jasno i cisto, crno na bijelom (hint: HR), nitko ne mrda za nesto bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 21:27 (Deus ex machina).
15 godina
protjeran

@Tawals

ma nek si i u pravu (nisi, ali hipoteze radi) - sta ces napraviti? Sta ne vidis da i tamo gdje uopce nema teorija zavjere nego je sve jasno i cisto, crno na bijelom (hint: HR), nitko ne mrda za nesto bolje. 

Kako ne mrda, ja sam postao svijesniji, moj minisvermir je svakako postao bolje i smirenije mjesto. Promjenio sam sebe. Ili možda misliš na političare, vladu, to je uzrok problema, ne stavka koja će ako se jednoga dana zamjeni boljom donjeti i bolju bućnost. Nikad neće biti bolje, to je samo mantra, da nastavimo bezpogovorno blejanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 21:35 (Tawals).
13 godina
neaktivan

Čudna smo mi vrsta. Tog klanjanja u svim oblicima..sve tamo do voljenog vođe u s.Koreji.  I on je bog svom plemenu.  Jeli prekršaj i vrijeđanje,ako osnujem sljedbu koja će se počet klanjati Čačiću?  Ili je bolje klanjat se samom sebi jer sam dio te bozonsko-čarobne mase?

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

Kako ne mrda, ja sam postao svijesniji, moj minisvermir je svakako postao bolje i smirenije mjesto. Promjenio sam sebe. Ili možda misliš na političare, vladu, to je uzrok problema, ne stavka koja će ako se jednoga dana zamjeni boljom donjeti i bolju bućnost. Nikad neće biti bolje, to je samo mantra, da nastavimo bezpogovorno blejanje.

"Tvoj svemir" je tvoja ideja i tvoja zona sigurnosti. Koja ujedno veze nema s ovim svijetom. Smirenje se lagano nalazi i u mainstream religijama, sta si se uhvatio tako neceg kompliciranog kao teorije zavjere? Ne bi radije procitao 10 zapovijedi i nastavio dalje sretan?

Poanta je - nisi postao svjesniji. Jedino sto si uspio napraviti jest prosirit svoj ego na jos jednu tocku gdje se osjecas sigurno, jer vjerujes da znas bolje od vecine.

You are not special. You are not beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else - postavi si to za mantru, pa cemo popricati o svjesnosti. U medjuvremenu, jedino sto radis je trazenje konfirmacije u svojim idejama, da bi osnazio svoju zonu sigurnosti.

15 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
Tawals kaže...

"Tvoj svemir" je tvoja ideja i tvoja zona sigurnosti. Koja ujedno veze nema s ovim svijetom. Smirenje se lagano nalazi i u mainstream religijama, sta si se uhvatio tako neceg kompliciranog kao teorije zavjere? Ne bi radije procitao 10 zapovijedi i nastavio dalje sretan?

Poanta je - nisi postao svjesniji. Jedino sto si uspio napraviti jest prosirit svoj ego na jos jednu tocku gdje se osjecas sigurno, jer vjerujes da znas bolje od vecine.

You are not special. You are not beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else - postavi si to za mantru, pa cemo popricati o svjesnosti. U medjuvremenu, jedino sto radis je trazenje konfirmacije u svojim idejama, da bi osnazio svoju zonu sigurnosti.

Moje smirenje nisu teroije zavjere, nije mi niti najmanje drago što moram "živjeti" na ovakvom planetu, živjeti pod navodnicima jer čovjek danas ne živi, on umire. Govorimo za plemena da su primitivna, oni nemaju poslove, ratove, bolesti, lošu hranu, so called edukaciju... oni žive život, dok smo mi eto uvjerni da živimo na nekom vrhuncu ljudske evolucije, dok nam je szapravo svaki dan društvo izopačenije, materijalističnije, površnije, iako nisam baš veliki mozak reko bih da je i gluplje.

Koliko god danas-sutra ljudi završi fakultete, mi ćemo i dalje ostati glupi jer smo jedini dovoljno glupi da stvorimo podržavo sistem koji od dana našeg rođenja radi protiv ljudi, protiv čovjeka.

Pa gledaj, neznam ja ništa puno više od većine, i prije bih rekao da većina, ismijavajući, bez predhodne provjere o čemu se zapravo radi sebi stvara neku lažnu sigurnost, a znaju da će ih sistem zgaziti čim otkažu poslušnost ili nešto ne naprave kako treba.

Ne tražim ja nikavu konfirmaciju u svojim idejama, tražim samo, ako je to ikako moguće da sutra izgradimo bolji svijet.

16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

....

Pa gledaj, neznam ja ništa puno više od većine, i prije bih rekao da većina, ismijavajući, bez predhodne provjere o čemu se zapravo radi sebi stvara neku lažnu sigurnost, a znaju da će ih sistem zgaziti čim otkažu poslušnost ili nešto ne naprave kako treba.

Ne tražim ja nikavu konfirmaciju u svojim idejama, tražim samo, ako je to ikako moguće da sutra izgradimo bolji svijet.

Ovo prvo nisam citirao jer opet pises stvari bez ikakve osnove - bez edukacije, moj dragi Tawals, 80% nas bi umrlo od danas smijesnih bolesti, od gladi, od zedji, ili u najmanju ruku ne bi imali pristup svim ovim divnim informacijama.

Ja ne zelim da ti ili netko drugi mijenja svijet kako njemu pase. Meni je ovaj bas dobar. Bio mi je dobar i prethodni, onaj u Jugoslaviji. A cak ni onaj novo-Hrvatski nije sav bio los, bilo je i dobrih mjeseci.

Dakle, ako ti se zivot mijenja, Tawalse - promjeni ga. Ne puni drugim ljudima glavu o tome sto i kako treba, nego povedi primjerom.

Po uzoru na ono sto propovijedas - odseli i prikljuci se nekom plemenu negdje u juznoj africi i uzivaj. I pokusaj shvatiti da tvoje mjerilo 'losine' svijeta nije jednako za sve.

tl;dr:

idi vani i pukni neku curku ili decka, sta ti vec pase. Nakon toga, svijet ce ti postati puno manje zanimljiv.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 22:50 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Ovo prvo nisam citirao jer opet pises stvari bez ikakve osnove - bez edukacije, moj dragi Tawals, 80% nas bi umrlo od danas smijesnih bolesti, od gladi, od zedji, ili u najmanju ruku ne bi imali pristup svim ovim divnim informacijama.

Ja ne zelim da ti ili netko drugi mijenja svijet kako njemu pase. Meni je ovaj bas dobar. Bio mi je dobar i prethodni, onaj u Jugoslaviji. A cak ni onaj novo-Hrvatski nije sav bio los, bilo je i dobrih mjeseci.

Dakle, ako ti se zivot mijenja, Tawalse - promjeni ga. Ne puni drugim ljudima glavu o tome sto i kako treba, nego povedi primjerom.

Po uzoru na ono sto propovijedas - odseli i prikljuci se nekom plemenu negdje u juznoj africi i uzivaj. I pokusaj shvatiti da tvoje mjerilo 'losine' svijeta nije jednako za sve.

tl;dr:

idi vani i pukni neku curku ili decka, sta ti vec pase. Nakon toga, svijet ce ti postati puno manje zanimljiv.

Svaka čast na trudu ali ćorav posao, ne želi on čutti ništa drugo. Kad na svojoj koži nauči shvatiti će (vjerujem da još ni srednju školu nije završio).

Općenito mi je fascinantno da čovjek toliko vjeruje nečemu što je pročitao negdje na netu. Zašto? Koji je razlog za to? OK je koristiti razne izvore informacija ali treba sagledati obje strane medalje i priznati da ono što se tebi, na prvi pogled sviđa, be mora biti istina.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
Tawals kaže...

tražim samo, ako je to ikako moguće da sutra izgradimo bolji svijet.

Eto vidiš, da si još naivan..

mario.L_hr kaže...
Općenito mi je fascinantno da čovjek toliko vjeruje nečemu što je pročitao negdje na netu. Zašto? Koji je razlog za to?

Dobro zvuči. Uklapa se u svjetonazore. Prirodno je kad si mlad biti protiv svega. Valjda je i moderno..

15 godina
bed kaže...

Dobro zvuči. Uklapa se u svjetonazore. Prirodno je kad si mlad biti protiv svega. Valjda je i moderno..

Ma sve pet ali kad sam ja bio mlad bio sam puno otvoreniji za razne ideje nego u sadašnjim godinama. Uvijek smo na kraju rasprave postigli konsenzus (vjerojatno je i količina popijenog piva pridonijela tome) a netko tko bi pucao tuđe izjave bez da zna qurtzu što znače nije ni ulazio u raspravu (mentalno bi ga iscipelarili).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

kad sam ja bio mlad bio sam puno otvoreniji za razne ideje nego u sadašnjim godinama.

Eee, a kad sam ja bio mlad.. lol

Ne znam, ja se još uvijek osjećam mlado (i bedasto), k'o da mi je 17. Nemam feeling da sam manje otvoren za razne ideje, mora da si ostario :D

15 godina
protjeran

tl;dr:

Tzv. edukacija između ostalog pridonosti stvaranju svijeta koji radi protiv čovjeka.

Nebih rekao da punim glavu, možda je netko to tako doživio, žao mi je zbog toga. Mislim da je jedini moj "problem" to što su moja riješenja preradikalna za ljude koji bi probleme ljenih i  glupih političara, dugova, ratova, gladi, ljenosti (koju također proizvodi ovakav sistem), riješili na forumima, sa razmišljanima koja su u okvirima sadašnjeg sistema koji je i krivac.

Ugl. mijenjam svoj život, nije baš da mi je u planu priključenje južnoafričkom plemenu, ali život koji je više u skladu s prirodom, s manje stresa, a opet s dostignućima koja nudi sadašnja tehnologija, bez patne svakako moguć.

Prestao sam jesti meso, za koji dan bi mi trebala doći torba napravljena od industrijske konoplje, koja nije rađena u sweatshopovima, i vjerujem da će trajati puno dulje. Planiram se priključiti nekom sustavu alternativnog novca, bez posrednika. Nije fer da onaj tko ti je napravio tenisice dobije 10 centi, a onaj tko ti ih je prodao možda 5 kuna.

Meni ni danas ovaj svijet nije previse zanimljiv, ne shvaćam ga previše ozbiljno, ali zar nebi bilo ljepo da i ono što provedemo na ovom svijetu bude jedno predivno iskustvo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.7.2012 23:23 (Tawals).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice