Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Koja pišarija!

Uđeš u sustav, dobiješ sve potrebne papire i na kraju završiš s lovom ulupanom u nelegalnu građevinu?! I na kraju kaže Ana Mrak Taritaš kako država nije kriva? A tko je kriv ako država nije, draga gospođo?

Istina, članak je (kao i obično) loš, ne piše ništa imaju li te nelegalne kuće uporabnu dozvolu (glavno da se građevinska spominje četiri puta), ali ako i nemaju, kako su onda useljene? Zašto zbog sigurnosti njenih građana država nije iselila ljude iz stanova, osigurala im smještaj i sve skupa naplatila odgovornoj osobi - najvjerojatnije investitoru, iskreno sumnjam da bi izvođač samoinicijativno dodao par stanova. Ono, nek' se nađe...

Gledam te!
18 godina

Evo da vam jos malo ispricam o usranoj nasoj drzavi.

Znaci, prije cca 2 tjedna moroni su odlucili postaviti lezece policajce na zupanijskoj cesti izmedju Slatina i Trogira. I postavili su ih. I ja sam im se naspominjao matere i oca i slicno. 

E sad, dobio sam informaciju od cure da isti moroni koji su postavljali te lezece policajce, da ih sada skidaju.

Ko tu koga? kroz 2 tjedna su ih stavili i skinili? I to na zupanijskoj cesti. Izmedju 2 mjesta. 8 km lezecih policajaca a nemas drugog puta. Moji bubrizi i amortizeri od mog hyundaia su im se nayebali matere.

Ako su vec isli derat drzavu i cicat lovu, jesu li to mogli napravit na malo gluplji nacin.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...
Ako su vec isli derat drzavu i cicat lovu, jesu li to mogli napravit na malo gluplji nacin.

Pa vjerojatno i jesu, ali kako bi onda trogiranin zabio slatinjaninu, di je tu gušt?  :)

Gledam te!
18 godina
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...

Pa vjerojatno i jesu, ali kako bi onda trogiranin zabio slatinjaninu, di je tu gušt?  :)

Zabili su oni sami sebi - asfaltirat po ovoj vrucini... LOL :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina

Ima li barem neka škola tamo ili? Jer ne kužim koja im je fora na županijskoj cesti postavljati ležeće i to još između 2 mjesta ako nema nigdje ničega?! {#}

Evo ja imam jedan zanimljiv primjer naše administracije: Bio na pretplati u t-mobu i odlučim prijeći na bonove. Odem u t-mob, dobijem od službenika neki broj koji moram nazvati sa nekim kodom da bi mi ukinuli pretplatu, zatim nazovem taj broj, te mi službenik pošalje na mail neku izjavu koju moram potpisati i poslati poštom/faxom u t-mob. Znači 3 različita čovjeka za jednu hebenu radnju. Ne želim ni znati kako je to onda ako ideš otvarati obrt, graditi kuću i slično... {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
18 godina
Pero Dinamit kaže...

Ima li barem neka škola tamo ili? Jer ne kužim koja im je fora na županijskoj cesti postavljati ležeće i to još između 2 mjesta ako nema nigdje ničega?! {#}

Evo ja imam jedan zanimljiv primjer naše administracije: Bio na pretplati u t-mobu i odlučim prijeći na bonove. Odem u t-mob, dobijem od službenika neki broj koji moram nazvati sa nekim kodom da bi mi ukinuli pretplatu, zatim nazovem taj broj, te mi službenik pošalje na mail neku izjavu koju moram potpisati i poslati poštom/faxom u t-mob. Znači 3 različita čovjeka za jednu hebenu radnju. Ne želim ni znati kako je to onda ako ideš otvarati obrt, graditi kuću i slično... {#}

Ne, samo je cesta kroz (relativno) naseljeno mjesto.

Sto se tice pretplate, ma to je guba. Kada treba potpisat pretplatu sve se rijesi u 5 minuta, a u suprotnom trebas potpisat 20 papira i slicno. meh...

18 godina

E da, to sam zaboravio napomenuti, pretplatu možeš i ispred Konzuma riješiti u par min, a za ovo trebaju procedure i papirologija. Super su! Isto kao i za ležeće, čuj, netko je trebao lovu, malo se opralo novaca i to je to. Pa i tunel treba bojati 10x kako bi se boja zadržala {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
17 godina
neaktivan
@ Pero Dinamit

Ja sam se prebacio s pretplate na Simpu u T-Com centru za doslovno minut, ali kad sam neki da zva u Vipa da mi rece PUK1 (prebacujem i taj broj u Simpu) zenska me smorila u PM (jer sam bija glup i reka joj razlog zasto ga trebam), jos je samo falilo da mi ponudi blowjob i to bi bilo to, ne bi imao srca odbiti. Jos mi kaze predjite na Tomato. Jeb'la sliku svoju sa indeksa.

P.S. Meni trenutno Simpa ima najbolju ponudu i najvise daje za samo 50 kuna. Kada mi istekne ugovorna obaveza u "Sve za mene 400" (sa 50% popusta) ode i taj broj na Simpu. Jedino produzujem ako mi opet ponude mobitel od 500€ uz 98,7% popusta.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
14 godina
Pero Dinamit kaže...

Neki dan sam mislio napisati nešto u vezi t-mobilea, al sam odustao. Naime, kod njih sam od '98, od toga sam pretplatnik nekih 6 godina valjda. Otišli cura i ja do t-centra kako bi produžio ugovor, tj. potpisao na 24 mjeseca novu tarifu i kupio uređaj.

Nakon čekanja od 40 minuta (u t-centru je bilo 6-7 klijenata, ja sam imao broj koji je 20 mjesta iza lol), dođem na red i kažem što želim, htio bi uzeti xy tarifu i zanima me xy uređaj. Agent mi kaže ''može'', odgovori na sve moje upite vezane uz tarifu i tako dođemo na pitanje uređaja - svidjela mi se lumia 710, on mi donese crnu i bijelu, ja odaberem crnu (bijela je glossy straga, a to ne volem :P). Cijena uređaja (uz pretplatu) je 698kn, aaali ako ne želim trajni nalog (a ne želim) onda je cijena 200kn gore - rekoh ok, nevermajnd, uzimam.

Agent krene klikat po računalu dok ja vadim karticu i sve, i najednom nastaje problem - naime, ispostavlja se da prije nekih godinu dana nisam neka 2 računa platio na vrijeme (dakle sve je odavno podmireno, no usudio sam se zakasniti). Agent mi se krene ispričavati, ali da netko u t-mobileu sada mora provjeriti jesam li ja kreditno sposoban (wtf lol) i da to traje par dana. Nakon toga će mi javiti dopuštaju li mi da uzmem tu pretplatu lol. Nakon 14 godina kod njih i što sam sigurno 150-200kn mjesečno u prosjeku odvajao za mob, oni moraju meni odobriti tarifu od 125kn mjesečno. Baš lijepo od njih što se brinu jesam li ja sa svoje 32 godine donio dobru odluku i mogu li ja to plaćati lol.

Naravno, s obzirom na kontekst (čekanje, odluka, mob stoji ispred mene, lova u ruci), popi*dio sam kad sam shvatio da idem kući praznih ruku, čekati njihovu odluku lol. Rekao sam pristojno agentu da otkaže sve (možda prepristojno, mislim da je skužio da se suzdržavam dok ja u glavi ponavljam mantru ''dont shoot the messenger'') jer sam izgubio volju i jer nemam živaca opet dolaziti u t-centar po pasjoj vrućini samo da bi me dočekao neki novi administrativni twist.

Uglavnom, koja je svrha svega toga - zar će mi t-mobile reći da ne želi da budem i dalje njihov pretplatnik? Naravno da neće - ostajem dojma da je sve to jedan obični priglupi mindfuck.

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina

Ja sam takodjer pretplatnik od svoje... 18 pretpostavljam. Znaci nekih 10 godina. Prije par godina sam bio izmedju 2 posla, stari posao nije isplacivao place, bio sam bez kinte. Kasnio sam sa uplatom racuna nekih 15 dana i supci me iskljuce. Uffff... nakon sto ima 7 godina placam racune uredno, bez kasnjenja oni me iskljuce ko malog debila.

17 godina
odjavljen

Ja sam s T-Mobileom imao vrlo frustrirajuće iskustvo s bahatim i nesposobnim šaltericama (tako se zovu?) i priglupim komentarima. S obzirom da su me iznervirali, da sam usred ljeta na 35°C morao šetati s jednog na drugi kraj grada jer u jednom centru ne mogu, što mogu u drugom (slično glupo kao ta "kreditna sposobnost"), s apsolutno svim telefonima (cijela obitelj) maknuli smo se od T-Mobilea: 6 mobitela (nemalih računa), telefon i Internet te TV i naravno, uz "vrhunsku reklamu" za sve koje poznajem. Nije gospođi baš bilo jasno zašto, umjesto da joj dopustim da od mene pravi majmuna, iznistiram na gašenju apsolutno svega na licu mjesta, ali je nakon 3-4 ideje skužila da mislim ozbiljno, čak i nakon što je plašila s "penalima" (koje na kraju nisam trebao platiti).

18 godina
Tonči kaže...

Ja sam s T-Mobileom imao vrlo frustrirajuće iskustvo s bahatim i nesposobnim šaltericama (tako se zovu?) i priglupim komentarima. S obzirom da su me iznervirali, da sam usred ljeta na 35°C morao šetati s jednog na drugi kraj grada jer u jednom centru ne mogu, što mogu u drugom (slično glupo kao ta "kreditna sposobnost"), s apsolutno svim telefonima (cijela obitelj) maknuli smo se od T-Mobilea: 6 mobitela (nemalih računa), telefon i Internet te TV i naravno, uz "vrhunsku reklamu" za sve koje poznajem. Nije gospođi baš bilo jasno zašto, umjesto da joj dopustim da od mene pravi majmuna, iznistiram na gašenju apsolutno svega na licu mjesta, ali je nakon 3-4 ideje skužila da mislim ozbiljno, čak i nakon što je plašila s "penalima" (koje na kraju nisam trebao platiti).

Ma banditi. Ja se isto polako micem od njih. 

Starci ce mi prec na Optimu, ja cu uzet Bnet kad uselim. Mobitel da mogu prebacija bi na onu super tarifu u Vip ali supci ne daju prebacivanje broja. Tele2 mi ima bzvz mobitele a i revolucija ima samo 500MB bw, tako da cu jos malo ostat na tmobile dok ne uleti sto bolje.

18 godina
neaktivan

Meni je najjače što u garantnom listu za mob piše da garancija ne vrijedi "Ukoliko je prilikom upotrebe mijenjan originalan software [...]". Nije ni čudo onda što se na Froyu vuče još 21% Androidaša. A ekipa iz T-mobilea sigurno ne bi bila presretna kad bi saznali da sam otključao mob. Ali nema veze, sve aplikacije su bile s "originalnog" Marketa (oliti Playa)... To je valjda ok? :D

18 godina
neaktivan

Da, T-Mobile zna imat neke nevjerojatne poteze. Izgubio sam telefon 20 dana prije nego što je stigao onaj rok kada mogu produljit ugovor, naravno da mi nisu htjeli izać u susret da mi dozvole da 20 dana ranije produljim ugovor i uzmem telefon kod njih.

A pretplatnik sam 8 godina i imam 2 broja kod njih, na svakom od njih mjesečno uvalim cca 300 kn. Pa si računajte.

Upravo sam zbog toga odlučio da više neće bit ugovora za mene, neovisno o dobrim ponudama za telefone i slično.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
i_rambo_plache kaže...

Meni je najjače što u garantnom listu za mob piše da garancija ne vrijedi "Ukoliko je prilikom upotrebe mijenjan originalan software [...]". Nije ni čudo onda što se na Froyu vuče još 21% Androidaša. A ekipa iz T-mobilea sigurno ne bi bila presretna kad bi saznali da sam otključao mob. Ali nema veze, sve aplikacije su bile s "originalnog" Marketa (oliti Playa)... To je valjda ok? :D

Kao da ti HP odbije garanciju na laptop jer si na njega stavio Windowse, a on je u originalu dosao sa RedHatom ili nedajboze free dosom :)

17 godina
neaktivan

Uhvatili ste se rantanja, prilično uzaludnog IMHO.

Sve rečeno ja bih mogao ponoviti za Tele 2, izubljen mobitel u predzadnjem mjesecu, račun je netko fantomski nabio preko tarife (kartica isključena 2 sata nakon gubitka, s time da je kartica cijelo vrijeme bila isključena), nemogućnost prekida ugovora bez plaćanja toga računa iako je zahtjev podnešen u njihovom roku o prekidima. Apsolutna nezainteresiranost za zadržavanje nekoga tko je 4 godine plačao 2 broja. Tijekom zadnje godine korištenja koju sam proveo na Krku, ukupno sam obavio 3 (slovima tri) razgovora bez prekida veze. Njihovo rješenje? Ručno namjestite T-mobile kod izbora operatera.

Sad sam na Vipu, 50% popusta na tarifu 400, sve odlično, signala (čak i za internet) ima posvuda. Hvalio bi ih još ali doći će neko tko će ispričati jednaku priču kao i ja samo što mu je operater bio Vip.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Znaci, prije cca 2 tjedna moroni su odlucili postaviti lezece policajce na zupanijskoj cesti izmedju Slatina i Trogira. I postavili su ih. I ja sam im se naspominjao matere i oca i slicno. 

Hrpetina idiota.. Pazi sad, glavna cesta, po njoj ide bus, u varijanti 'partizani dižu cestu u zrak' već cca 3 godine, a između rupetina - ležeći policajci. Prvo su kopali vodu - izrovarili cestu, malo zatrpali lopatama i šljunkom - dobra je za slijedećih 2 godine. Onda kanalizacija - rupe 6 metara i to zatrpali lopatama. Valjda je opet dobro za vožnju.. Tko je vidio imati asfalt. I sad (ovaj, 3 godine) dio od cca 2-3 km voziš 10 min - 2 kmh/h nastojeći izvući auto neoštećen. Što naravno nije moguće; prijeđeš 3 puta gore-dolje i auto je spreman za dobar servis. I onda šećer na kraju, ta-ta-ta-taa, između rupetina strše ležeći policajci. Neki prerezani napola jer, eto cijev baš tu ide.. I već vidm kad se za koju godinu odluče asfaltirati, doći će u prolazu 4 mužeka s 'tamićem' i natovarenim već polu-hladnim asfaltom i natrackati koju lopatu u te rupe. Hrkljuš.. Da vidiš tek kako im ja hebem mater u svakom prolazu (pravo hrvatski :P). Rupe još provarim, ali kad između tih rupa vidim ležeće policajce, to je previše za moje živčeke..

17 godina
neaktivan

Lakše je i jeftinije svake godine platiti kopanje istog dijela ceste, postavljanja jedne od opskrbne infrastrukture, krpati cijevi jednom nakon obilne kiše (vjerojatno jer se zbog prečestog čeprkanja tlo nije dovoljno stabiliziralo pa cijevi pucaju), te plaćati asfaltiranje nakon svakog kopanja - (čiji sloj mora biti od 8 - 22 cm, ovisno o prometnosti i važnosti ceste.); nego odmah postaviti svu nužnu infrastrukturu i alsfaltirati kako PS zapovijeda.

Spominjem ovo zbog jednog križanja u naselju kojeg kopaju 2 puta godišnje, sloj asfalta rijetko prijeđe 5 cm, pa i nakon asfaltiranja pojave se rupe, križanje je na dnu velike nizbrdice pa ima puno oborinskih voda.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
neaktivan
http://www.narodni-list.hr/articles/1DGpKjqH-qu
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Lakše je i jeftinije svake godine platiti kopanje istog dijela ceste, postavljanja jedne od opskrbne infrastrukture, krpati cijevi jednom nakon obilne kiše (vjerojatno jer se zbog prečestog čeprkanja tlo nije dovoljno stabiliziralo pa cijevi pucaju), te plaćati asfaltiranje nakon svakog kopanja - (čiji sloj mora biti od 8 - 22 cm, ovisno o prometnosti i važnosti ceste.); nego odmah postaviti svu nužnu infrastrukturu i alsfaltirati kako PS zapovijeda.

....

Jednu stvar ne kuzim - kako to da to uvijek radi bez greske u videoigrama (napravi pravu stvar odmah), ali u stvarnom svijetu ne radi nigdje i nikad?

Hypnotize me, mesmerize me, drain the color from my eyes
18 godina
bed kaže...
tnakir kaže...

Hrpetina idiota.. Pazi sad, glavna cesta, po njoj ide bus, u varijanti 'partizani dižu cestu u zrak' već cca 3 godine, a između rupetina - ležeći policajci. Prvo su kopali vodu - izrovarili cestu, malo zatrpali lopatama i šljunkom - dobra je za slijedećih 2 godine. Onda kanalizacija - rupe 6 metara i to zatrpali lopatama. Valjda je opet dobro za vožnju.. Tko je vidio imati asfalt. I sad (ovaj, 3 godine) dio od cca 2-3 km voziš 10 min - 2 kmh/h nastojeći izvući auto neoštećen. Što naravno nije moguće; prijeđeš 3 puta gore-dolje i auto je spreman za dobar servis. I onda šećer na kraju, ta-ta-ta-taa, između rupetina strše ležeći policajci. Neki prerezani napola jer, eto cijev baš tu ide.. I već vidm kad se za koju godinu odluče asfaltirati, doći će u prolazu 4 mužeka s 'tamićem' i natovarenim već polu-hladnim asfaltom i natrackati koju lopatu u te rupe. Hrkljuš.. Da vidiš tek kako im ja hebem mater u svakom prolazu (pravo hrvatski :P). Rupe još provarim, ali kad između tih rupa vidim ležeće policajce, to je previše za moje živčeke..

Jesi ti iz Kastela jer mi ova prica izgleda bas kao prica donje kastelanske ceste :)))

Sto se tice ove moje ceste, taman su zavrsili kopanje za eko kastelanski zaljev. Stavili su novi novcati sloj asfalta (nakon valjda 40 godina koliko cesta postoji). Napokon pokrpali rupetine (u jednu od njih je upao moj frend sa skuterom i odvalio cijelu vilicu, skoro je poginuo) i sad opet unistavaju perfectly good asfalt.

Moroni do morona. Sto se tice lezecih opcenito, HR ceste u takvom stanju da je cijela cesta jedan veliki lezeci policajac. 

Fucking dumbasses.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 17:03 (tnakir).
17 godina
odjavljen

Vip (barem ovi s kojima sam ja imao kontakt) su uvijek susretljivi, ugodni i uslužni. Meni...  a sad... 

Što se tiče cestovnih radova usred sezone, to je normalno: čini se da nešto rade, rade i naplate više puta. Mozak najbolje radi ovima u Baškoj Vodi: kaže frend da su svježim, oštrim kamenjem nasuli plaže baš sad pred sezonu...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mozak najbolje radi ovima u Baškoj Vodi: kaže frend da su svježim, oštrim kamenjem nasuli plaže baš sad pred sezonu...

To ti je dobro za cirkulaciju, hodat bos po oštrome, paze ovi naši na vene Švabica. {#}

14 godina
Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina

Zato mene nema na misi od krizme {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina
neaktivan

Trebalo bi poslat isto pitanje, al za pakao... {#}{#}

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Trebalo bi poslat isto pitanje, al za pakao... {#}{#}

Nebi bilo produktivno, smanjio bi im se fanbase. :D

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 godina
neaktivan

Pakao je namijenjen hardcore ljubiteljima metala,znanosti ,Playboya,i inih stvarčica koje život prosječnog pučanina čine ljepšim.

Pa vi vidite koliko se isplati u onaj pseudokonzervativni raj,gdje se dan sastoji od nadrkavanja nad "radosnom viješću"{#}

EDIT:Stoga,neka vas ne čude sigurnosne mjere u raju.Što ćete,rajske livade nisu idealna mjesta za neke stvari.

Do you know who ate all the doughnuts?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 22:00 (Cave Johnson).
16 godina
neaktivan

Tek od danas pratim ovu temu, tako da sry ako je ovo Off topic. 

Naime moja generacija gleda ovu sliku na fb-u i njima je ovo zalosno, ali ne vide zapravo pravo sto slika praikzuje, debilizam. Stvarno me nervira kada se raja ovako sazaljava na nesto a zapravo im se jebe za to sve, inace. 

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/599787_436287646405498_130245164_n.jpg

dzix
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 22:25 (dzelo).
17 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Naime moja generacija gleda ovu sliku na fb-u i njima je ovo zalosno, ali ne vide zapravo pravo sto slika praikzuje, debilizam. Stvarno me nervira kada se raja ovako sazaljava na nesto a zapravo im se jebe za to sve, inace.

Ke?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice