Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.077.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
i_rambo_plache kaže...

Možeš ti to zvati bezveznim špekulacijama, ali je činjenica da je Nikolića izbralo tek 22,5% biračkog tijela tak da ne treba odmah odbaciti teoriju da su nacionalisti pobjedili zato što anti-nacionalisti nisu izlazili na izbore pošto je Tadić bio slab protukandidat.

Slažem se i ja da je porazno da u Srbiji ima čak i tih 22,5% ljudi koji su voljni izaći na izbore i dati glas Nikoliću (radikalnih nacionalista nam svima treba što manje), ali nemreš vuči zaključak da je većina Srba pro-četnička iz upitno legitimnih izbora. Uostalom, Nikolić je prije svega desničar, Tadić ljevičar, a zna se da bi desničari prije bili kastrirani nego da daju glas ljevičaru te je ustaljeno da desničari imaju želju glasati kad im se pobudi nacionali ponos (može i sladunjavim sloganima tipa: "Glas za Nikolića, glas za Srbiju... bre!"). Ergo...

Znas sta, ja ovo vidim kao trijumf Baksine teorije, koju je svojski iznova i iznova objasnjavao prije hr izbora:

neizlazenje na izbore nije protest, nego glupost.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
17 godina
Psiho246 kaže...

Ocito srpskom narodu nije dovoljno stalo do toga da se ne izabere jedna ovakva spodoba.

Ako doista mislis da oni nisu procetnicki, ili da mozda nisu takvi da ne vide nista lose u cetnickoj ideji ali nisu direktni zagovaratelji, super! Meni je drago! Ja bi da ih ima sto vise takvog misljenja!

No opet kazem, njihov predsjednik je cetnik i to mi nejde u glavu. Samo zbog svojih izjava bi trebao biti u zatvoru, a pokazao je da ne postuje ni srpski drzavni poredak kada je psovao mater ljudima u saboru.

No opet, mi sudimo Sanaderu, mozda ce jednog dana i ovaj morati istupiti s pozicije i cekati svoju presudu.

Možda to niko ni primjetil jel, jeste čuli kaj kaže onaj strujom udaren spiker u pozadini u onom videu na Romaniji+Šešelj+Toma Grobar 1993 godine.Uglavnom on kaže ovo mrtav hladan, u čin četničkog vojvode "proizvedeni" su ovi srpski junaci......{#}

Ova formulacija "proizvedeni su" zvuči onak poslovno, pa oni su na tom području imali i tvornicu Četnika pa ih proizvodili ko na traci a navodno je tvornica radila u tri smjene itd.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina

Makedonci nastavljaju svoj montipajtonovski performans: http://www.index.hr/vijesti/clanak/skupi-nacionalizam-nakon-gigantskog-aleksandra-makedonci-u-skopju-digli-i-kip-filipa-ii/616687.aspx

Trebali bi sada posve na sebe preuzeti sve grčko, pa se duriti na Njemačku i Merkelicu i prijetit se kako neće vraćati dugove i ne pristaju na ovakve uvjete iz EU.

Dapače, trebali bi u boratovskom stilu početi kenjati i protiv same Makedonije koja pokušava prisvojiti grčku povijest.{#}

Kao što je Sasha Cohen na novinarsko pitanje što misli o najavi moguće tužbe Kazahstana protiv njega rekao: "Podržavam svaku akciju moje zemlje protiv tog Židova!" :-)

This space for rent!
17 godina
eevek kaže...

Nije uopće loše da moraju vježbati na poslu? {#}

Aha, natjerat ces mog starog da radi jogu :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
tnakir kaže...
Aha, natjerat ces mog starog da radi jogu :)

Pa u tome i jest stvar, kako te netko može natjerati?

Ja redovito vježbam (ne jogu) pa bi ih stjerao u krasni krastavac da mi kažu kako moram vježbati bilo što na radnom mjestu.

17 godina

- kad već portali ne prenose, moram ja. The untouchables story. Ili kako sudstvo (ipak) radi neovisno, pravedno, pravno ... ______ (dodajmo još pokoji epitet?) no gdje (kad) će biti epilog? Ili se trebamo (skromnost) zadovoljiti time da sudstvo (vrhovno) radi, dok lokalno ne radi svoj posao. ... Kad se o tomu malo razmisli, tad ni vrhovni sud ne radi svoj posao, jer je idući korak (u slučaju ne poštivanja te odluke) ..? Sankcije? LOL.

-> slovo na papiru.

- Naravno, to je sporedna vijest koja nema mjesta na internautskim blogovima novinama, vjerojatno nema dovoljno mjesta na hostu za još 4KB texta + pict..

- konceptualno je također problem to smjestiti, negdje nakon boje gaća plježivljača (u stilu govedo-koje probavlja hranu, ne puko preživljavanje) na nepoznatom otoćiću ili vijesti da je netko svjedočio na slučaju Šjor Ive, mada nije jasno što je svjedočio tj dali je uopće trebao svjedočiti, ili koje ime će neka tamo princeza odabrati za svoje milo djetešce, nove palete schwarkopfovih sjajnih boja ili inovativnih iApplegađeta, cijene fbovih dionica (ili pada istih). ... itd.

- Što me (opet) podsjeća na već zaboravljenu proljetnu akciju BSA, slučaj Kaštelani i ostali, koji će se opet (kao naslov) pojaviti tek iduće godine u isto vrijeme (3.mj.) jer je to standardno već godinama. Sve do uvođenja neke nove pipe ili cijevi (koji su li već nazivi-akronimi za razne zakone-pravilnike- tj. trgovačke sporazume, koje netko podiže na nivo ustavnog zakona, pa nekim čudom, neki neodgovorni pravnik otkrije da to nije u skladu sa zakonima.. i naravno novi akronim, u sezoni krastavaca kojeg možda lobisti proguraju, je za očekivati).

- Slinić zavrće (vrat) pipu (ali ovo je druga pipa, ne ona gore, mada su obje novčano vezane) obrtima i firmicama, dok naravno iste stvari ne radi sam sebi (tj državi) jer država nije poplaćala sve obveze... sankcija? LOL.

edit: BTW, gdje je Zgazimir? nema ga...

-eto, nakon ovih nekoliko 'smjehova' odmah je vedriji dan. Pomalo gorak....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 11:14 (ihush).
17 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/posvadjali-se-momci-iz-dicma-i-dugopolja-sukob-zavrsen-pucnjavom-na-benzinskoj-postaji/616811.aspx

Neznam kakva je situacija gore kod vas u ZG, ali u Dalmaciji mozes dobit metak zbog gluposti. Meni su jedanput prijetili pistoljem jer stanovitog gospodina nisam htio posluziti preko reda dok sam radio kao konobar.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/posvadjali-se-momci-iz-dicma-i-dugopolja-sukob-zavrsen-pucnjavom-na-benzinskoj-postaji/616811.aspx

Neznam kakva je situacija gore kod vas u ZG, ali u Dalmaciji mozes dobit metak zbog gluposti. Meni su jedanput prijetili pistoljem jer stanovitog gospodina nisam htio posluziti preko reda dok sam radio kao konobar.

Kod nas se to riješava pomoću coprnice, bacanjem uroka u prvom redu na "blago vu štali"  te potom na najbliže rođake.

Inače koliko se sječam mislim da je Bedekovčina i njezina okolica (kraj Matije Gupca) bila premašni takmac po broju ilegalnog oružja po glavni stanovnika, koliko se sječam mislim da su još za vrijeme juge imali sukob s tadašnjom milicijom po pitanju predaje oružja. 

17 godina
neaktivan

Sljedeći korak makedonskog premijera:

Svaka sličnost sa drugim osobama je slučajna Svaka sličnost sa drugim osobama je slučajna
i prijetnje čupanjen gučka kad ga pitaju zašto je dizao kip. {#}

13 godina

Yep, svake godine u ovo vrijeme kreću ''skandali'' oko mature, prijemnih, upisa, etc. Baš me zanima što će reći ministar i njegov tim stručnjaka. Inače, na vijestima su također bili i prilozi sa učenicima koji su govorili kako im viša razina HJK nije bila odveć teška, a nisu zvučali kao da im je staročakavski blizak. Trenutno se uopće ne vidi je li riječ o promilima, postocima ili desecima postotaka onih koji se žale - može se vidjeti jedino da su očekivano glasni.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Yep, svake godine u ovo vrijeme kreću ''skandali'' oko mature, prijemnih, upisa, etc. Baš me zanima što će reći ministar i njegov tim stručnjaka. Inače, na vijestima su također bili i prilozi sa učenicima koji su govorili kako im viša razina HJK nije bila odveć teška, a nisu zvučali kao da im je staročakavski blizak. Trenutno se uopće ne vidi je li riječ o promilima, postocima ili desecima postotaka onih koji se žale - može se vidjeti jedino da su očekivano glasni.

Ma standardne gluposti. Neki sinek lokalnog moćnika nije mogao riješiti ispit, bio je prezauzet razbijanjem BMW-a od starog umjesto da ući. Nakon ispita došao je doma do tatice cvileći kako je matura bila teška. Tatek kao pravi lokalni heroj i donositelj pravde u svojoj vukohebini zove sve moguće novine i buni se kako njegov super inteligentan sinek ne može riješiti ispit, ne može nitko onda.

Ako dobro kužim i smisao mature je da ima lakših i težih pitanja. Ako bi svi mogli rješiti sve, onda ne bi bilo razlike između onih što imaju nešto u glavi i ovih drugih koji su se kampanjski naštrebali sve zadnjih 2 tjedna sa nekim instruktorom kojeg je tatek angažirao. Mislim da ne bi trebalo dizati buku

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Ma standardne gluposti. Neki sinek lokalnog moćnika nije mogao riješiti ispit, bio je prezauzet razbijanjem BMW-a od starog umjesto da ući. Nakon ispita došao je doma do tatice cvileći kako je matura bila teška. Tatek kao pravi lokalni heroj i donositelj pravde u svojoj vukohebini zove sve moguće novine i buni se kako njegov super inteligentan sinek ne može riješiti ispit, ne može nitko onda.

Ako dobro kužim i smisao mature je da ima lakših i težih pitanja. Ako bi svi mogli rješiti sve, onda ne bi bilo razlike između onih što imaju nešto u glavi i ovih drugih koji su se kampanjski naštrebali sve zadnjih 2 tjedna sa nekim instruktorom kojeg je tatek angažirao. Mislim da ne bi trebalo dizati buku

Prvo treba unificirati jedan jedinstveni službeni jezik za cijelu ljudsku vrstu, ja predlažem engleski jer je cool.

Drugo sumnjam da će sineka lokalnog močnika zabolit ona stavr za državnu maturu.

Treće slažem se da postoje razine težine pitanja.

15 godina
neaktivan

Nikako mi nije jasno koje su to figure koje idu zvati na mobitel ni vise ni manje nego ministra jer im je dijete doma plakalo kako nije znalo par odgovora??? {#} 

I tko to uopce ima broj njegovog mobitela? Ne vjerujem da mu je privatni broj objavljen negdje na stranicama ministarstva ili na fejsu.. 

http://db.tt/5hnuGAK
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Nikako mi nije jasno koje su to figure koje idu zvati na mobitel ni vise ni manje nego ministra jer im je dijete doma plakalo kako nije znalo par odgovora??? {#} 

I tko to uopce ima broj njegovog mobitela? Ne vjerujem da mu je privatni broj objavljen negdje na stranicama ministarstva ili na fejsu.. 

Čuj kod nas mnogo toga nije jasno, npr. kako običnom građaninu može državna firma, javna televizija, poslat troškove ovrhe od cca 1000 Kn , dok recimo znam iz vlasite prakse da cijena cijelog postupka je negdje cca 200-300 Kn , tak da ono, kod nas je sve moguće i svatko jači može gazit malog čovijeka kako mu se digne ona stvar.

Znaći netko kada osjeti nepravdu može zvat ministra, a netko se može pokrit po ušima i plakat, eto očito sve ide prema zaslugama. 

17 godina

woodgamesfx kaže...

Čuj kod nas mnogo toga nije jasno, npr. kako običnom građaninu može državna firma, javna televizija, poslat troškove ovrhe od cca 1000 Kn , dok recimo znam iz vlasite prakse da cijena cijelog postupka je negdje cca 200-300 Kn , tak da ono, kod nas je sve moguće i svatko jači može gazit malog čovijeka kako mu se digne ona stvar.

Znaći netko kada osjeti nepravdu može zvat ministra, a netko se može pokrit po ušima i plakat, eto očito sve ide prema zaslugama. 

Dogovorili se Fina, odvjetnici i ostatak bagre da za ovrhe vrijedi drugi cjenik.

Kako sam i reko takve brojeve (privatnog mobitela) imaju samo "lokalni močnici", tj. jedini pravi autoritet u HR koji može sve novine dignuti na noge.

Da se slučajno netko ne zabuni, briga je i njih za ocijene njihovih sinova/kćeri (iako ti isti ne mare pol posto za to).

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

Zanima me da li L.A. Times objavljuje ogorčene mailove Seniora koji su pisali SAT.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Dogovorili se Fina, odvjetnici i ostatak bagre da za ovrhe vrijedi drugi cjenik.

Kako sam i reko takve brojeve (privatnog mobitela) imaju samo "lokalni močnici", tj. jedini pravi autoritet u HR koji može sve novine dignuti na noge.

Da se slučajno netko ne zabuni, briga je i njih za ocijene njihovih sinova/kćeri (iako ti isti ne mare pol posto za to).

Da kao pripčenje  hrta je bilo to što oni više nemaju odvjetničku službu pa je cijeli predmet predan privatnom odvijetničkom uredu koji tada radi prema svojem troškovniku, ako se ne varam mislim da je bilo ok 60.000 ovrha što je ako se pomnoži sa oko 1000 kn ispadne oko 60.000.000 kuna što znaći da ako je javnobilježnička taksa oko 200-300 kn, ma neka bude i 400 Kn ispada je je odvijetnički ured putem jedne aktivnosti prihodovao oko 36.000.000 kuna, kad se samo toga sijetim smuči mi se u želucu, opet dokazano da svatko može hebat sirotinju kako mu se digne racku.

16 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Nego, ako ste lose volje ovo ce vas sigurno oraspolozit. Ili bacit u jos vecu depresiju... kakvi sve likovi dobivaju medijski prostor...

http://m.tportal.hr/vijesti/hrvatska/195768/Antonija-Bilic-je-neizravna-zrtva-lanjskog-gay-pridea.html

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
13 godina
Šef kaže...

Nego, ako ste lose volje ovo ce vas sigurno oraspolozit. Ili bacit u jos vecu depresiju... kakvi sve likovi dobivaju medijski prostor...

http://m.tportal.hr/vijesti/hrvatska/195768/Antonija-Bilic-je-neizravna-zrtva-lanjskog-gay-pridea.html

Jedno je sigurno - 9. lipnja u Splitu show je zagarantiran!

M_dipl je bio prošle godine ako se sjećam, pa nam možda i ove prenese "doživljaje".

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 20:30 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Jedno je sigurno - 9. lipnja u Splitu show je zagarantiran!

Nije, jer je akcija ''Prazan grad''

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 20:45 (Mitsuoka).
16 godina

Kolege iz razreda kažu da i nije baš bila teška, istina većina je pisala nižu razinu, dok ovih par koji su na višoj kažu da je bilo zeznutijih pitanja ali da se previše prašine diglo oko toga. Naravno nisu znali odgovor na svako pitanje, ali kako mi kažu jedno 60-70% se moglo riješit na višoj razini. Elektrotehnička škola, ako je imalo bitno da sam strukovna.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

Mene više brine veličanje mediokriteta i fah-idiotizma ove generacije maturanata (neš ti, znat napisati esej o 8 lektira, pa šta su radili 4 godine!?). Neovisno o težini mature, dobri će upisati faks, loši ne. A ovi strukovnjaci se sigurno neće žaliti kad iz fizike briljiraju... Al što će se sljedeće godine ministarstvo nabrati para kad popadaju ovi mamini sinovi, uf...

Samo se čeka građanska akcija imena "Fakultetsko obrazovanje za sve!".

15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Zanima me da li L.A. Times objavljuje ogorčene mailove Seniora koji su pisali SAT.

Pa da U L.A-u uvedu neki novi sustav ocjena, mislim da bi bilo nezadovoljnih i da bi se o tome pisalo.

Što jest jest, iako je državna matura u mnogim segmentima napredak, kao i svaki drugi oblik ocjenjivanja ima svoje mane i prostor za greške. Netko se u tome snađe bolje, netko lošije no treba još nekoliko generacija maturirati da bi se vidjeli (pozitivni) rezultati.

Hrvatski jezik je imho najbitniji predmet u srednjoj (i osnovnoj) školi, bila to frizerska ili jezična gimnazija i smatram da bi na tom polju ljestvica trebala biti visoko (više) uzdignuta. Jezik je preduvjet za sve ostalo i nepoznavanje jezika i nepismenost nas (ih) može skupo stajati. U pravilu. Ima pojedinaca koji će uspjeti bez obzira na poznavanje bilo čega, ali to su iznimke.

Činjenica je da je opširno gradivo u našim školama jedna od boljki sustava, ali svi imaju iste uvijete i prilike. No jel' pošteno klincima u toj dobi reći, tko se snađe snađe? Zar nije obaveza profesora i cijelog obrazovnog sustava da svima prenesu znanje, ne samo onima koji se "snađu"? Koliko znam svi građani financiraju taj sustav podjednako.

Osobno smatram da bi se svaki ispit iz svih predmeta trebao pisati na nacionalnoj razini uz prethodno pročišćavanje i smanjenje gradiva. (Ja sam imao 18 predmeta u klasičnoj gimnaziji!) Ne nužno da sve škole imaju ista pitanja, može postojati nekakva tajna baza iz koje se izvlače pitanja, ali da se izbjegnu one fore "naš profa iz engleskog nas ništa nije naučio, samo se zahebavamo na nastavi". Ako se zaključi da jedan cijeli 1.A razred padne iz nekog predmeta, kriv je profesor (taman da su svi iz inata pali, opet je kriv profesor). Do mature će se to stić popraviti.

Smatram kako veliki broj učenika uči kampanjski i štreberski bez korištenja mozga, bez volje, bez motiva. I naravno da jedan takav učenik neće stić naučiti svo gradivo u mjesec dana. Ali tome su opet krivi profesori koji im nisu usadili zdrave radne navike i sustav koji ih ne zna motivirati. No bez nekakvoga savjetnika - pedagoga u svim školama, koji bi individualno pratio razvoj svakog djeteta od početka školovanja pa do kraja, neki ozbiljniji pomak se neće vidjeti.

Ova matura je dobar pokušaj da se jednim udarcem riješe svi problemi. No nitko ozbiljan ne može očekivati da će dijete koje se školovalo "lako ćemo" i šalabahterima, ozbiljnije shvatiti tu maturu kao prvi test koji će usmjeriti njegov daljnji razvoj (život). Kada ga se uhvati sa šalabahterom, mali dobije 1. Umjesto da pozoveš roditelje, savjetnika i obrazložiš djetetu zašto postoji škola i zbog čega su šalabahteri loši. Najviše šteti sâm sebi.

Pitanje. Zašto se djeca ne bi bunila? Koga da krive za svoj neuspjeh? Sebe? Roditelje? Profesore? Ako ih nitko nije naučio kako ispravno i odgovorno pristupiti maturi, zašto se ne bi bunili? Slažem se da nije svatko za sve. No zašto ne bi svi bili odlični? Ili barem većina? Najbolje bi bilo kada bi svi frizeri imali 4 i 5, svi bravari 4 i 5, svi gimnazijalci 4 i 5. Tada znaš da sustav funkcionira i da je svatko pravilno i sukladno volji/znanju/vještinama educiran i školovan. Svrha je da svatko (ili bar velika većina) radi što voli/želi (i ono što mu ide), a ne ono što mora. Bar dok su djeca.

Kod nas je normalno da jedan "prvaš" u srednjoj padne polugodište? WTF? Pa zar nije obaveza profesora i sustava da to dijete obrazuju? Kako se onda može dogoditi da netko cijelo školovanje prolazi sa 2-3? Pa zar nije logičnije da ga se već u prvom razredu (naravno još i prije, recimo 7. i 8.) pravilnije usmjeri, educira, savjetuje. Pozovu se roditelji, odmah kažeš tom djetetu/mami/tati, oprostite vaš __________ (ivica, nikola, jadranka) se nakon testiranja pokazao kako nije za matematičku gimnaziju i mi vam predlažemo da ga prebacite u jezičnu jer je pokazao veće znanje/interes/volju u tom segmentu.

Ako mali (ili mama, tata) baš želi matematičku, neka, al će lošije prolaziti ako se ne bude više potrudio. Al ako mali to fakat voli, onda će ga bit lako motivirati da se prihvati knjige. I riješio si problem jednog propalog maturanta. Ali ne, ruši majmuna na prvom polugodištu, nek' vidi šta je život.

Isto i za drugi slučaj. Kažeš starcima, gle vaše dijete ima volju/znanje/vještine za matematičku gimnaziju, pokazao se kao maher s brojevima, mi smatramo kako bi mu bilo bolje da se iz hotelijersko turističke prebaci u matematičku (ili da uzme dodatnu nastavu kako bi unaprijedio znanje). I sad ako hoće dobro, ako mali baš to želi, nema veze. A takva bi se savjetovanja trebala raditi već od 4. osnovne.

Jer nijedno dijete nije krivo ni za jednu jedinicu ili pad na maturi. Krivnja je isključivo na sustavu, profesorima i roditeljima.

Edit@ Drago. Nikakva nevina djeca. To što je neki klipan konj, ili derište, ne znači da nema pravo na adekvatno obrazovanje. Al poanta je da se takvu djecu usmjeri na vrijeme. A ne se na maturi pravit pametan. Smatram da se sve te "nepismene" klipane može na vrijeme zainteresirati da promijene radne navike na bolje. Makar promijenili školu. Ali prevencija.

Nisam ni govorio o trenutnoj situaciji s maturom, već iznio općenito mišljenje. Ta pisma nisam čitao jer se po naslovu vidi da je tekst tendenciozan i nimalo objektivan. Znam da Hrvatski jezik svi podcjenjuju, mrze i da će kenjat po predmetu di stignu. A realno je najvažniji predmet u školi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 21:41 (ivan dragi).
17 godina

Nemojmo baš sada idealizirati tu "nevinu dječicu" i kenjati po "sustavu" tako lakonski i en general. 

Ako pogledaš prosvjedne mailove ekipe koja se žali da je matura nečovječno teška, glupa, besmislena itd., vidjet ćeš da se radi ne o "granično pismenim" nego totalno nepismenim klipanima od kojih jedan hvali kako "inače iz hrvatskog imam sve petice", a onda rečenicu dalje cmizdri: "osiječam da sam Zakinut!".

Pa i jest, i to mozgovno zakinut, a k tome nastup ("idite svi vi u tri krasne pi-čke materine") mi govori da se radi o bahatoj, neodgojenoj budali.

Problem nije, pak, najveći ni u učenicima ni u "sustavu", već u novinarima-debilima, mojim nominalnim kolegama, urednicima, također mojim kolegama, koji dobiju dva maila totalno nepismene i neodgojene balavurdije i smjesta ih tendenciozno i neobjektivno predstave kao zakinute mlade ljude, zatučene nepravdom i surovošću, a radi se o mladim, ali istinskim budalama nesvjesnim svog neznanja. 

Mene smetaju novinari, ne neki nepismeni klinac i njegova mater koja ga obožava, ili debil ministar koji ordinira po Facebooku i pokušava se svima dopasti.

This space for rent!
13 godina

A kako će za kruh zaraditi nego senzacionalizmom? Naši ljudi obožavaju po cijele dani pljuvati po sustavu i istovremene sebe dizati u vis. Novinari to vrlo dobro znaju - nikoga ne zanimaju primjeri marljivih i odgovornih mladih ljudi koji su se mjesecima pripremali za maturu i rješili test kako spada. Ovi koji prave buku predstavljaju se upravo takvima, a ustvari nisu takli knjigu od "Vlaka u snijegu" - i to uzrokuje generaliziranje, u ovom slučaju da je test loše složen, pa čak i da je cjelokupna državna matura loša. Nije bez mana, ali po meni su na dobrom putu jer je bitna takva standardizacija na nacionalnoj razini.

Ali, ovo za psovanje, to ni meni ne ide u glavu - pa to se ne može zvati novinarstvom, a sve se više javlja takav govor u novinama, zasada više elektroničkim, no siguran sam da će i tiskovine taj "trend" rado prihvatiti.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 21:52 (pr0n_addict).
14 godina
Drago kaže...

Ako pogledaš prosvjedne mailove ekipe koja se žali da je matura nečovječno teška, glupa, besmislena itd., vidjet ćeš da se radi ne o "granično pismenim" nego totalno nepismenim klipanima od kojih jedan hvali kako "inače iz hrvatskog imam sve petice", a onda rečenicu dalje cmizdri: "osiječam da sam Zakinut!".

Meni je najjači onaj dio u tekstu "Tražili ste rat, dobit će te ga"... ROFL!

BTW, ko ga ne ide Hrvatski (ili smatra da nije bitan za njegov studij) ima nižu razinu - A nju ne položit je ravno nepismenošću. Ne vidim problem, balansirano je za svakoga, nešto se znati mora.

Who fucking cares
17 godina
odjavljen

Ja sam pisao B razinu, teza nego prosle godine, ali opet nije tolko teska da pola maturanata cmizdri.

http://isvijet.com.hr
16 godina
neaktivan

Ja sam nezdrave pameti, a ocito ne bi ni prosao drzavnu maturu - sreca da ne moram.

Svitlo čarljeni ja rubin na parstih,

Cafir se modriti, biliti na rukavih

Biser i na buštih, i sve od zlatih plas

Sjati se na bedrih prehitro kovan pas.

Ja ovo ne razumijem vise od 40-50%, a smatram da za ne-skolovanog lingvistu imam sasvim OK i elokventan hrvatski - kad hocu.
Svaka cast vaznom povijesnom djelu, ali traziti od nekoga da zbog opce kulture zna bez pardona citati ovaj povijesni hrvatski je retardirano. Samo moje subjektivno misljenje. Gledajuci retrospektivno gdje sam zavrsio i koji mi je glavni jezik, ocito bi bilo da makar u mojem slucaju (koji nije izoliran) ovakvo izivljavanje starih prdaca-nacionalista koji smatraju poznavanje ovakvih verzija hrvatskog - bilo potpuno besmisleno i totalno tracenje mojeg zivota.
Koga interesira da zna ovo procitati bez problema, nek nauci. Mene ne interesira, i zaboli me kakve je boje Juditin prsten.
Nek napise 'crven', ako mu je stalo da razumijem! A ne pricati na kineskom, pa se duriti na djecu jer ih nitko nije ucio kineski!
Kome roditelji doma pricaju ovakvim jezikom, nek digne ruku! Moji su pricali na modernoj stokavici uz nesto slanga.
I jos novinar u tekstu pise da svatko zdrave pameti kuzi da joj je prsten bio crven. Krelac ocito ni sam ne zna da rubini mogu biti ruzicasti, ljubicasti, a bogme i narancasti! Da ni ne spominjem da je rubin jedina rijec koju kompletno razumijem u tekstu, 'svitlo carljeni' mi samo neka logika nalaze da bi moglo biti 'svijetlo crveni'.
Uzas... ne mogu dovoljno prikazati koliko sam sretan da sam se rijesio idiotskog, nepotrebnog znanja kao sto se trazi ovdje. Slobodno me proglasite nepismenim, ne smeta mi ni najmanje. Smatram da sam pismeniji (citajuci svjetsku knjizevnost a ne starohrvatsku) pismeniji valjda od 90% foruma, iako, ruku na srce, uzimam los etalon za takvo mjerenje.

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice