Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.076.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Netko je linkao već bio vijest o ubojstvu, ali pozadina je fascinantna, tip je Bog himself :

http://www.jutarnji.hr/pijani-nacelnik-htio-se-obracunati--don-ivica-ga-je-ubio-kad-mu-je-provalio-u-kucu/1029846/

*davao je siromajima pola plaće

*borio se protiv kurvarluka, striptizeta iz crne gore, trebinja itd., prostitucije kojoj su često publika bila djeca tj. maloljetnici

*sukobio se sa lokalnim šerifom iz HDZ-a (tko bi rekao da i taj dio HR ima svog josumraovića), i to zato što je zagovarao pazite sad -> jeftiniji ukop pokojnicima, i proširenje grobnih mjesta i za pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti, na što je HDZ-ovac jasno, dobio mlade.

* biker {#} (ne manje važno!)

*HDZ-ovac mu je provalio u kuću i napao ga fizički

*branitelj + liječeni PTSP-ovac (yep, ne HDZ-ovac, nego pop-branitelj)

*HDZ-ovac prije napada bio na fešti, zakuhalo se, zapilo, i pijan išao presuditi tj. obračunati se s popom

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:01 (thedream).
17 godina

A di je ono "Okreni drugi obraz" thingy?

(just kidding, neznam pozadinu dogadjaja tako da ne sudim ni popu ni nacelniku)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 9:30 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

A di je ono "Okreni drugi obraz" thingy?

(just kidding, neznam pozadinu dogadjaja tako da ne sudim ni popu ni nacelniku)

Držao se i toga (djelomično) - vjerojatno ga je umlatio drvenim raspelom. {#}

17 godina
odjavljen

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Na demokratskim izborima je izabran deklarirani cetnik i covjek koji je podrzavao mladica.

To sto si ti rekao da je odaziv biraca samo 46% ne govori nista drugo nego da ti bezveze spekuliras, jer od tih ostalih 54% mozda je bas 50% pro cetnicko no iz nekog razloga nisu zadovoljni ovim kandidatom ili jednostavno imaju neki drugi razlog za neizlazak na izbore.

Jedina cinjenica ovdje jest da je cetnik izabran na demokratskim izborima.

Nemoj me krivo shvatiti, ja ne mislim nista manje ni vise o Srbima kao narodu ili nesto slicno. Sto se mene tice mogu biti orijentirani kako god hoce, samo dok ne rade zlocine i ne krse ljudska prava.

To naravno vrijedi za bilo koju drzavu u svijetu.

Ipak, porazno je za njih sto odlaze korak u nazad, umjesto da naprave korak u naprijed. Ne bih volio da takvi (prosti) ljudi budu na vlasti bilo gdje.

Možeš ti to zvati bezveznim špekulacijama, ali je činjenica da je Nikolića izbralo tek 22,5% biračkog tijela tak da ne treba odmah odbaciti teoriju da su nacionalisti pobjedili zato što anti-nacionalisti nisu izlazili na izbore pošto je Tadić bio slab protukandidat.

Slažem se i ja da je porazno da u Srbiji ima čak i tih 22,5% ljudi koji su voljni izaći na izbore i dati glas Nikoliću (radikalnih nacionalista nam svima treba što manje), ali nemreš vuči zaključak da je većina Srba pro-četnička iz upitno legitimnih izbora. Uostalom, Nikolić je prije svega desničar, Tadić ljevičar, a zna se da bi desničari prije bili kastrirani nego da daju glas ljevičaru te je ustaljeno da desničari imaju želju glasati kad im se pobudi nacionali ponos (može i sladunjavim sloganima tipa: "Glas za Nikolića, glas za Srbiju... bre!"). Ergo...

15 godina
neaktivan

Jesi vidio CV vitezova s kojima je proslavio pobjedu? {#}{#}

17 godina
i_rambo_plache kaže...
Uostalom, Nikolić je prije svega desničar, Tadić ljevičar, a zna se da bi desničari prije bili kastrirani nego da daju glas ljevičaru te je ustaljeno da desničari imaju želju glasati kad im se pobudi nacionali ponos (može i sladunjavim sloganima tipa: "Glas za Nikolića, glas za Srbiju... bre!"). Ergo...

Tadić nije ljevičar niti je DS ljevičarska stranka. Jedino što službeno nisu nacionalisti, iako Tadić i DS podržavaju Dodika u RS i čine sve moguće da onemoguće normalno funkcioniranje BiH. 

This space for rent!
17 godina
i_rambo_plache kaže...
Psiho246 kaže...

Na demokratskim izborima je izabran deklarirani cetnik i covjek koji je podrzavao mladica.

To sto si ti rekao da je odaziv biraca samo 46% ne govori nista drugo nego da ti bezveze spekuliras, jer od tih ostalih 54% mozda je bas 50% pro cetnicko no iz nekog razloga nisu zadovoljni ovim kandidatom ili jednostavno imaju neki drugi razlog za neizlazak na izbore.

Jedina cinjenica ovdje jest da je cetnik izabran na demokratskim izborima.

Nemoj me krivo shvatiti, ja ne mislim nista manje ni vise o Srbima kao narodu ili nesto slicno. Sto se mene tice mogu biti orijentirani kako god hoce, samo dok ne rade zlocine i ne krse ljudska prava.

To naravno vrijedi za bilo koju drzavu u svijetu.

Ipak, porazno je za njih sto odlaze korak u nazad, umjesto da naprave korak u naprijed. Ne bih volio da takvi (prosti) ljudi budu na vlasti bilo gdje.

Možeš ti to zvati bezveznim špekulacijama, ali je činjenica da je Nikolića izbralo tek 22,5% biračkog tijela tak da ne treba odmah odbaciti teoriju da su nacionalisti pobjedili zato što anti-nacionalisti nisu izlazili na izbore pošto je Tadić bio slab protukandidat.

Slažem se i ja da je porazno da u Srbiji ima čak i tih 22,5% ljudi koji su voljni izaći na izbore i dati glas Nikoliću (radikalnih nacionalista nam svima treba što manje), ali nemreš vuči zaključak da je većina Srba pro-četnička iz upitno legitimnih izbora. Uostalom, Nikolić je prije svega desničar, Tadić ljevičar, a zna se da bi desničari prije bili kastrirani nego da daju glas ljevičaru te je ustaljeno da desničari imaju želju glasati kad im se pobudi nacionali ponos (može i sladunjavim sloganima tipa: "Glas za Nikolića, glas za Srbiju... bre!"). Ergo...

Ha gledaj, ti sada opet spekuliras.

Ja bih sigurno izasao na izbore u Hrvatskoj da se kandidira neki deklarirani ustasa i da ja znam da moj glas moze pridonijeti tome da on ne bude izabran.

Zapravo za zadnje predsjednicke izbore sam izasao glasati samo zato jer nisam htio gledati Bandica kao predsjednika.

Ocito srpskom narodu nije dovoljno stalo do toga da se ne izabere jedna ovakva spodoba.

Ako doista mislis da oni nisu procetnicki, ili da mozda nisu takvi da ne vide nista lose u cetnickoj ideji ali nisu direktni zagovaratelji, super! Meni je drago! Ja bi da ih ima sto vise takvog misljenja!

No opet kazem, njihov predsjednik je cetnik i to mi nejde u glavu. Samo zbog svojih izjava bi trebao biti u zatvoru, a pokazao je da ne postuje ni srpski drzavni poredak kada je psovao mater ljudima u saboru.

No opet, mi sudimo Sanaderu, mozda ce jednog dana i ovaj morati istupiti s pozicije i cekati svoju presudu.

- Psiho246
13 godina
Drago kaže...

Tadić nije ljevičar niti je DS ljevičarska stranka. Jedino što službeno nisu nacionalisti, iako Tadić i DS podržavaju Dodika u RS i čine sve moguće da onemoguće normalno funkcioniranje BiH. 

Čovjek se pita može li (ako postoji neka relevantna, to shvati kao podpitanje jer me zanima) ''prava'' ljevica uopće pobijediti na ovim prostorima - dakle, ne samo u srbiji već i kod nas. Čini mi se da nekim pitanjima tamo i ovdje (npr. Kosovo, Dodik, i vjerojatno dosta drugih) sve stranke pristupaju podjednako ''desno'' - kao da se ustoličilo da bi sve drugo jednostavno bio politički suicid (ono, budi lijevo ili desno koliko hoćeš, al te stvari ''ne diraj''). Moguće je da ja ljevicu percipiram drugačije od onoga što ona zaista jest ili što zaista može biti, al' eto, osobni dojam je u pitanju.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

Evo što se događa,dans mi tri dečka sa završenim fakučteotm uđu i pitaju jeli se traži radnik.Pff eto što se događa,potroše puste pare na školovanje i nemogu se zaposliti nigdi ali nigdi.

So say We All
17 godina
neaktivan

Kod nas ne postoji ljevica,nikad i nije postojala,a bome ni desnica.Postoji samo sivilo.U srbiji isto tako postoji samo desnica ili ultra desnica(nacionalisti).

So say We All
17 godina
neaktivan

jedini ko u srbiji vrijedi a čuo sam za njega u hrvatskoj je čedo jovanović, a zašto nema bolje izborne rezultate mi apsolutno nije poznato

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

jedini ko u srbiji vrijedi a čuo sam za njega u hrvatskoj je čedo jovanović, a zašto nema bolje izborne rezultate mi apsolutno nije poznato

Pa kako ti nije jasno,sa njihovom politikom upravlja Rusija,a sa našom EU i SAD.To su problemi današnjeg društva u nas.Uz sve gore navedene naravno.

So say We All
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ha čuješ, po wiki je DS lijevi centar. Čini mi se da zemlje u tranziciji koje se furaju na Amere ni nemaju baš ljevičara, najljevije su socijal-demokrati, pa eto, uzeo sam slobode da ih zovem ljevičarima ;) U vanjsku politiku naših susjeda se slabo razumijem, ali mislim da je Ovca prilično dobro objasnio situaciju.

15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Bolje reći, pod zemlju su ga pospremili. (Đinđić)

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Čovjek se pita može li (ako postoji neka relevantna, to shvati kao podpitanje jer me zanima) ''prava'' ljevica uopće pobijediti na ovim prostorima - dakle, ne samo u srbiji već i kod nas. Čini mi se da nekim pitanjima tamo i ovdje (npr. Kosovo, Dodik, i vjerojatno dosta drugih) sve stranke pristupaju podjednako ''desno'' - kao da se ustoličilo da bi sve drugo jednostavno bio politički suicid (ono, budi lijevo ili desno koliko hoćeš, al te stvari ''ne diraj''). Moguće je da ja ljevicu percipiram drugačije od onoga što ona zaista jest ili što zaista može biti, al' eto, osobni dojam je u pitanju.

Po meni može, posebno nakon 20+ godina bezmozgog glavinjanja "centra" i desnice koje nije karakteristično samo za nas, već za Evropu u cjelini. Ako pogledaš razvijenije zemlje od kojih mi učimo, ali tek nakon pet, deset ili 20 godina, vidjet ćeš da prava ljevica biva sve jača. U Njemačkoj je to Die Linke koji u pet godina od osnivanja stalno dobivaju sve bolje rezultate na svakim idućim izborima. 

Ova "ekstremna" Syriza iz Grčke nam govori da je tako nešto moguće i u zemljama koje malo kaskaju baš za onim najnaprednijim, ali tamo ekipa mora čekati da im voda dođe do grla pa da shvate da nacionalna mitologija i popovi na televiziji ne predstavljaju nikakvo rješenje za stvarne društvene probleme.

Također, "centralna ljevica", odnosno ovi što se predstavljaju kao "lijevi centar" kao SDP i HNS, a koji su zapravo liberalnokapitalistički nastrojeni, doslijedno sebi kopaju rupu što će se vrlo brzo vidjeti kada im mrvicu ljeviji laburisti za godinu-dvije budu imali veću podršku glasača od HNS-a i SDP-a zajedno.

Treba vidjeti i što će biti sa Šuvarovim SRP-om - ta socijalistička i marksistička ljevica će također sigurno narasti, samo je pitanje da li će se podrška formirati oko ove postojeće stranke ili će se stvoriti neka nova stranka - bilo od onih iz SRP-a ili nekih posve novih ljudi. 

This space for rent!
13 godina
Drago kaže...
...

Ovo predviđaš jer se nadaš takvom ishodu ili je to promišljanje iz pozicije nekakvog promatrača?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 14:17 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan

Tu sam te čekao {#}, pitanje je dana kad će moj zemljak uzesti stvar u svoje ruke. Pa kom gaće na štapu, kom ljevica itd.

15 godina
neaktivan

Drago je spomenuo reanimaciju SRP-a, a Ninić kao tipičan mad-max ljevičar otpadnik se nameće sam po sebi kao novi vođa. {#}

17 godina
thedream kaže...

Drago je spomenuo reanimaciju SRP-a, a Ninić kao tipičan mad-max ljevičar otpadnik se nameće sam po sebi kao novi vođa. {#}

Mislim da on nije baš kapacitet za nacionalnu razinu, iako nemam ništa protiv njega. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Također, "centralna ljevica", odnosno ovi što se predstavljaju kao "lijevi centar" kao SDP i HNS, a koji su zapravo liberalnokapitalistički nastrojeni, doslijedno sebi kopaju rupu što će se vrlo brzo vidjeti kada im mrvicu ljeviji laburisti za godinu-dvije budu imali veću podršku glasača od HNS-a i SDP-a zajedno.

Iskreno rečeno ,laburisti se sad furaju na populizam - samo su dobro upakirali ono kaj narod sad hoće čuti!

Malo furanja na ''tvornice radnicima'' ,kritiziranja vlade ,pa malo pozivanja ljudi na ulice i evo ti popularnosti.

A tu onda profitiraju samo jedni ,bez obzira kakve štetočine bili - HDZ!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mislim da on nije baš kapacitet za nacionalnu razinu, iako nemam ništa protiv njega. 

Nije ni za lokalnu. {#} Ali dobro bi u Saboru došao jedan Vladimir Bebić vol.2 u Ninićevoj glavi. Za to je kapacitet. Lesar mi je dosadan a Kajin šutkom pade, nakon onog diskutabilnog zamrzavanja mirovine, odmrzavanja tj. Treba nam lijevi galamđija, pod hitno.

13 godina

Čovječe, u ovoj temi vidim samo nadobudne revolucionare, Crvena akcija i slično.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina

Ne treba nikakav galamdžija, ali treba raditi s "bazom", dakle, ići među ljude kao što se to radi u normalnim zemljama (u Britaniji najnormalnije premijer i predsjednik stranke ide od kuće do kuće i priča sa svojim potencijalnim biračima u njegovom izbornom okrugu), objasniti im za što se zalažeš, ali i protiv čega si i zašto. 

Sada imamo dosta nedefiniranih političkih stavova i opcija gdje se ekipa namjerno trudi ne izreći ili sve protiv čega su, a još češće za što su. Dobiješ tako samo polovičnu informaciju "Mi smo protiv ZAMP-a!", ili protiv EU, ili ovoga i onoga, a namjerno ti ne objasne kompletnu političku platformu. 

Imamo i ove nove strančice poput Pirata koji uopće nisu politička stranka nego prije udruga balavurdije koja se svjesno trudi izbjegavati prave političke teme, a laprdaju nešto o autorskim pravima, što mogu raditi i u sklopu svake udruge za promicanje ili promjenu koncepta autorskih prava. 

To je trivijalizacija politike gdje se jedan izdvojeni i uglavnom marginalni segment političkog života oblikuje kao centralno pitanje, a sve ostalo se uzima zdravo za gotovo, odnosno "defaultno". 

This space for rent!
17 godina

Evo samo da vas obavijestim koje sve idiotarije placate kao porezno obveznici.

Stari mi radi u opcini u ST. Fali mu godina dana do penzije. Kako bi povecali produktivnost i smanjili stres na poslu, njegovi sefovi (pretpostavljam da imaju sefa na 5 zaposlenika, kako to vec ide u lijepoj nasoj) su smislili genijalnu stvar: 2x dnevno po deset minuta moraju vjezbat jogu. Imaju placenog trenera koliko san uspija skuzit :)

Moram li vam rec kako je moj stari, covik od 60-ak godina, po mentalitetu dalmatinski seljak, reagirao na jogu :P

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Stari mi radi u opcini u ST. Fali mu godina dana do penzije. Kako bi povecali produktivnost i smanjili stres na poslu, njegovi sefovi (pretpostavljam da imaju sefa na 5 zaposlenika, kako to vec ide u lijepoj nasoj) su smislili genijalnu stvar: 2x dnevno po deset minuta moraju vjezbat jogu. Imaju placenog trenera koliko san uspija skuzit :)

Moram li vam rec kako je moj stari, covik od 60-ak godina, po mentalitetu dalmatinski seljak, reagirao na jogu :P

Mora neki gradonačelnikov rodjak zaradit. Ništa novo.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa ideja općenito nije loša, mislim da su na poslu u Japanu obavezne (ili ih barem većina prakticira) neke tjelesne vježbe.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Mora neki gradonačelnikov rodjak zaradit. Ništa novo.

E ovo je presjek društva. Mislim da upravo zbog toga nećemo nikad nać osobu koja zadovoljava one uvijete kaj je Drago napisao u zadnjem postu.

Tko god prismrdi politici odmah se po njemu drvljem i kamenjem. Naravno tome je sama politika kriva, al mislim da bi se trebali maknut od toga bez obzira na političare.

Ja ne bi stavio ruku u vatru ni za jednog političara da nije nešto smuljo. Pa ni za sve firme koje su nešto radile za državu, županiju ili općinu. Znam na lokalnoj razini da se za sve te "javne natječaje" kažu da su namješteni, jer i jesu, inače ne bi jedna te ista firma betonirala po općini već 20 godina. Slučajno je vodi sin lika koji je bio u policiji pa direktor ovog onog, pa načelnik.. Pa on dobije poslovni prostor, pa mu brat od žene otvori neku birtiju..

Bilo je nekakvih pokušaja "poštenjačina" da promjene neki vrag u općini, i samo bi odjednom njegova žena dobila otkaz, kćer izgubila stipendiju itd.. ili bi mu žena /muž dobio posao pa bi se samo čutke maknuli.

Al žalosno je što se ljudi ponašaju ko goveda. Svi se dive lopovima, Mamićima, Todorićima, Radeljaku, lokalnim faraonima i nema šanse da će ikada lik sa pežoem i radničkom plaćom postati neki gradonačelnik ili načelnik. Vidim po djeci, svima su ovi lopovi kul i uzor. A to direktno govori što o tim lopinama misle njihovi roditelji, naše biračko tijelo. Neznam jel to strah, kao da se svi boje kad zaokružuju listiće pa misle da ih netko gleda.. Možda fakat postoji ta mafija, al možda smo samo paranoični.

Kizo nemoj me krivo shvatit, ovo nije upućeno tebi, ja tako isto gledam, svi gledamo.. Al to je žalosno. Možda smo zbog toga propustili na stotine čamaca..

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina

Nije uopće loše da moraju vježbati na poslu? {#}

17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Nije uopće loše da moraju vježbati na poslu? {#}

to je u opisu radnog mjesta {#}

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
E-mail: