Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.085.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/sudarila-se-dva-auta-u-solinu-mladic-19-se-bori-za-zivot-266432

meni prijatelj pogine radi ovog debila koji se ludira s bmw-om i od prije ima dosje

sad bi ja pobia sve te prometne manijake

One bright morning when my work is over I will fly away home ...Bob Marley
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Cerina15 kaže...

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/sudarila-se-dva-auta-u-solinu-mladic-19-se-bori-za-zivot-266432

meni prijatelj pogine radi ovog debila koji se ludira s bmw-om i od prije ima dosje

Nas mentalitet je takav da si faca kad sidnes u auto od parsto konja i vozis brzinom duplo vecom od dozvoljene. Valjda od toga raste cuna i jaja. Neznam. Ja vozim Hyundaia :)

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
M_dipl. kaže...

P.S. pričao sam sa nekim fizičarima o ovome sad na festivalu znanosti i na kontraintuitivnosti, posebno kad se govori o lokalnosti, inzistiraju samo fah-idioti među njima, ovi malo širih horizonata (kakvi su i bilo jedan Heisenberg, Bohr, Einstein, itd.) nemaju problema s time.

LLaP

Tek sad hvatam priključak s ovim - ne razumijem točno na što misliš. Ako misliš na ne-lokalnost (kao što dolje objašnjava Bed) tada su stavovi Einsteina (na jednoj strani) i Bohra i Heisenberga (na drugoj) posve oprečni. 

Naime, Einstein i ekipa "relativističara" (Podolsky i Rosen) je u jednom trenutku shvatila ovu priču s kvantno spregnutim česticama gdje očitanje stanja jedne kvantno spregnute čestice trenutno djeluje na stanje druge kvantne čestice, a to Einstein nije nikako mogao prihvatiti. Zvao je to "spooky action at a distance", posprdno, jer se kosi s načelom da ništa ne može putovati brzinom većom od svjetlosne. 

Spooky action at a distance se događa trenutno, bez obzira koliko kvantno spregnute čestice bile udaljene jedan od druge, kada očitaš stanje jedne, isti tren se promijenilo i stanje one druge. (Sama pojava, ipak, ne narušava pravilo da niti jedna INFORMACIJA ne može putovati brže od svjetlosti). 

Stoga je Einsteinov stav bio da se ne radi ni o kakvoj neodređenosti (Einstein je, inače, bio do kraja života "protivnik" načela neodređenosti) već je njegovo objašnjenje bilo jednostavno - spregnute čestice usporedio je s lijevom i desnom rukavicom. Tako staviš lijevu rukavicu u jedan kufer, desnu u drugi i pošalješ ih na različite adrese. Na jednoj adresi netko otvori kufer i "pročita stanje" rukavice, i trenutno zna "stanje" druge rukavice koju nije ni vidio. Dakle, ne radi se o neodređenosti, već unaprijed zadanoj određenosti. 

Do 70-tih nije bilo načina potvrditi ili opovrgnuti Einsteinov stav, ali je onda zahvaljujući jednom irskom fizičaru (John Stewart Bell) koji je osmislio eksperiment, a neki drugi fizičar ga je i proveo (ne znam mu ime, a ne da mi se tražiti) napravivši uređaj koji je dokazao da se ne radi o "lijevoj i desnoj rukavici", već da je kvantno sprezanje "stvarno".

Einstein, stoga, nikako ne ide pod ruku s Bohrom i Heisenbergom, kojiam je i poručio famozno "Bog se ne igra kockicama", što neuke tjera da pomisle da je Einstein bio religiozan (nije, religije su mu bile "bajke za odrasle"), već se odnosilo na načelo neodređenosti, a na što mu je Bohr rekao da ne govori Bogu što može, a što ne može raditi. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nas mentalitet je takav da si faca kad sidnes u auto od parsto konja i vozis brzinom duplo vecom od dozvoljene. Valjda od toga raste cuna i jaja. Neznam. Ja vozim Hyundaia :)

Uvijek ima budala, nedaj bože nesreče nikome, ali istina slažem se da su neki ljudi pod utjecajem ega spremni na ekstremne poteze, kaj ja zanm valjda je to zbog toga kaj smo tek , gledajuć dužinu evolucije čovijeka i starost svemira, mi ljudi smo negdje u 10-9  u tome svemu, tak da ono za jedno 10-20K godina možda i evoluiramo ili nas možda i ne bude kao vrste.

16 godina
neaktivan

ma ide mi na kur.ac sve

svi ti tatini sinovi sta se ku.rce nemoze im niko nista

ovaj lik sta je skrivia nesricu ima od priej dosje jer je bacia bombu na policiju i vjerovatno je ima minimalne sankcije

i sad se kurci s bmw-om di pogine neduzan lik

jos sad kad dobije uvjetu, triba obisit i njega i suca

15 godina
neaktivan

i suca, mater mu, babu Rosu od strine Kate, kuniće, zecove, i mene, i tebe, i njih, i skupa sa mnom..

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 14:26 (thedream).
16 godina
neaktivan

Interesantno da jutarnji ima ekskluzivu na objavu vojnog arsenala OSRH i svaki puta nakon toga se dobro zamislim, naime ne samo da nemamo avijaciju, točnije imamo dva aparata koji su btw zastarjeli prije 20-30 godina, sada izgleda da su nam se i tenkovi pohabali, a i ostala oklopna vozila, plus toga moramo demontirat aerosolne bombe ( tu i tamo nam i neko skladište odleti u zrak ) . 

Inače članak je ovdje pa vidite: http://www.jutarnji.hr/od-75-tenkova-samo-ih-je-18-ispravno--a--lijecnicki-je-obavila-tek-trecina-vojnika/1028887/

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 14:44 (woodgamesfx).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

.....

meni to smrdi na možebitno više od tri prostorne dimenzionalnosti realnosti, u kojem su spregnute čestice u tri, plus u nekoj n dimenziji u kojoj se također dešava fizička interakcija a u kojoj se čestice i kasnije nalaze blizu a u ove naše tri vrlo daleko, međutim čak i da je tako vidim problem jer mora postojati vrijeme interakcije koliko god maleni vremenski interval bio (brzina svjetlosti u ntoj dimenziji u kojoj su blizu), ne može biti trenutačno, according to ajnštajn

slična tumačenja su bila aktualna kada se još nije znalo da su talijani napravili grešku kod mjerenja stignuća neutrina iz lhca

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 15:04 ((s)izgoreo).
18 godina

Ako nije trenutno, onda bi prema eksperimentima brzina komunikacije kvantno spregnutih čestica trebala biti barem 10.000 puta brža od svjetlosti (statistički dobiven rezultat, nema veze ni sa kakvom stvarno mjerenom brzinom).

This space for rent!
17 godina
Cerina15 kaže...

ma ide mi na kur.ac sve

svi ti tatini sinovi sta se ku.rce nemoze im niko nista

ovaj lik sta je skrivia nesricu ima od priej dosje jer je bacia bombu na policiju i vjerovatno je ima minimalne sankcije

i sad se kurci s bmw-om di pogine neduzan lik

jos sad kad dobije uvjetu, triba obisit i njega i suca

Tak je to u Turbo Banana Hrvatskoj,{#} kaj reč jednostavno treba napravit deratizaciju vlasti jer smrde do daske bitno da su se oni nagurali u posrani EU a ostalo nek voda nosi.{#}

Evo još jedan zgodan primjer u Hrvatskoj, ak je to stvarno tak i bilo a izgleda da je onda super kaj ne. Običan uzvik Free Tibet je dost za prekršajnu prijavu, oko remečenja javnog reda i mira pazi bogati treba štitit Kineze pod svaku cijenu da im slučajno ne bi bilo trunkicu neugodno jel.{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/zavrsio-policiji-zbog-uzvika-oslobodite-tibet-clanak-411175

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina

Vidim, svi su manje-vise nadprosjecno inteligentni ovdje, pa me bas zanima kako brzo i da li cete uopce uspjeti rijesiti ovu igru (zagonetka).

Igra je stvarno predobra, treba paziti na sitne detalje i povezivati ih na svakakve nacine, desifriranja, brojevi...uglavnom koristiti inteligenciju.

Osobno mi je bio izazov savladati ovo i zadovoljan sam sto mogu reci da sam uspio. {#}

Sagrarios room escape.

Cilj igre je pobjeci iz sobe u kojoj ste zatoceni koristeci razne tragove. Tons of fun!

Cisto malo da odmorite od kvantne fizike i rjesavanja globalnih ekonomskih problema. {#}

Edit: Pise da je igra hardcore i da nije za nestrpljive. Tako da polako.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 16:51 (Psiho246).
13 godina
Drago kaže...
The Man kaže...

Rješenja su dva:

- fašizam novog kova, gdje se zatvaraju granice, istjeruju ili (manje vjerojatno) ubijaju useljenici ili "oni drugi", a što zapravo nije rješenje jer do sada fašizam nije uspio riješiti niti jedan problem, već isključivo stvoriti nove

- globalizacija društva, ali ne kroz "novi svjetski poredak" o kojem pričaju američki predsjednici, već kroz globalnu solidarnost ljudskog roda. 

U ovom slučaju su zeleni u pravu kad kažui razmišljaj globalno, djeluj lokalno, premda su oni tu kraticu nepotrebno suzili na djelovanje na samo jedan aspekt ljudskog života - ekologiju. Ovo vrijedi za sve: ekonomiju, politiku, vojsku, zdravstvo, obrazovanje, ljudska prava - sve. 

Tko ne razmišlja globalno ne razumije kakvo je maleno mjesto svijet postao.

Sjećam se da sam negdje pročitao kako je Duce rješio problem Cosa Nostre na Siciliji (među ostalim organizacijam, još su tu Camorra i 'NDrangheta od "poznatijih") čije se učinkovitosti i dan danas srame ovi talijanski papci od političara čije vlade padaju svako toliko. On je naime, postavio prefekta, Cesarea Morija u Palermo da napokon riješi problem mafije i njihovog terora koji još uvijek traje. Ovaj je izvrsno razumio tu organizaciju iznutra i odlučio ih je potpuno poniziti i reći lokalcima da postoje i drugi za "zaštitu" i to besplatnu. Preko 10 000 uhićenja, zatvorske kazne itd. - naprosto su ih stukli u komade i ovi su morali većinom emigrirati, i to, pogodili ste, u SAD. Fino su išli od kuće do kuće (u pratnji vojske ako je trebalo) i nisu prezali ni od čega, čak ni od torture; ukratko - pokazali su im tko je gazda i da nema zajebancije s vlašću. Nisam apologet te ideologije, ali ne slažem se da nije sposobna išta riješiti. Ovo je pomalo overkill, ali rekao bih opravdan, te ga ne bih niti spominjao da nije itekako primjenjiv na 2012. godinu. Ima još primjera i u Njemačkoj, ali ispalo bi da sam ultradesničar, tako da se radije ne bih u to upuštao.

Moderne, liberalne ideologije jednostavno nisu sposobne čizmom nagaziti na ovakvo smeće, pokazati gdje im je mjesto i rješiti to jednom zauvijek. Pa tko bi se u bivšoj Jugi usudio bezveze razbijati prozore (vidio na svoje oči), skakati na autobuse, maltretirati sugrađane, opijati se do komatoznog stanja pa makar to bilo i na jedan dan? Pa milicija bi im noge polomila samo da ih krivo pogledaju, spominjem ovo zbog današnje Norijade koja je meni odvratna pojava.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 17:22 (pr0n_addict).
13 godina
Psiho246 kaže...

Vidim, svi su manje-vise nadprosjecno inteligentni ovdje, pa me bas zanima kako brzo i da li cete uopce uspjeti rijesiti ovu igru (zagonetka).

Igra je stvarno predobra, treba paziti na sitne detalje i povezivati ih na svakakve nacine, desifriranja, brojevi...uglavnom koristiti inteligenciju.

Osobno mi je bio izazov savladati ovo i zadovoljan sam sto mogu reci da sam uspio. {#}

Sagrarios room escape.

Cilj igre je pobjeci iz sobe u kojoj ste zatoceni koristeci razne tragove. Tons of fun!

Cisto malo da odmorite od kvantne fizike i rjesavanja globalnih ekonomskih problema. {#}

Koliko ima levela ova igra? Prilično zanimljivo, moram priznati. Mind tease {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
pr0n_addict kaže...
Psiho246 kaže...

Sagrarios room escape.

Koliko ima levela ova igra? Prilično zanimljivo, moram priznati. Mind tease {#}

Jedan, ali veoma komplicirani level.

Izgleda da postoji citav niz tih room escape igara, ali ovo je za sad najteza na koju sam ja naisao.

Dostojna je old school RPG fanova. {#}

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Pazi ovo što piše u tekstu "On je u listopadu 2010. godine bacio bombu na parkiralište solinske policijske postaje za što je dobio osam mjeseci zatvora. Uz to, u posljednjih nekoliko mjeseci zaradio je nekoliko kaznenih djela, pljački benzinskih crpki, krađa..."

Sa 17 godina igrao se Boške Buhe i ni manje ni više bacio bombu na policiju. Svaka čast nesposobnom sucu, podupire kriminal.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Rješenja su dva:

- fašizam novog kova..

- globalizacija društva, ali ne kroz "novi svjetski poredak", već kroz globalnu solidarnost ljudskog roda. 

Kad bih se trebao kladiti na ponuđene mogućnosti, globalna slolidarnost bi bila zadnja. Malo mi to utopistički djeluje.. Prije bih rekao da će biti još red oporavka, pa krize, prije neke globalne promjene. A onda mi i fažizam i globalizacija izgledaju vjerojatniji nego globalna slolidarnost ljudskog roda. Ne vjerujem da je to uopće moguće bez neke katastrofe globalnih razmjera kako sada stvari stoje..

13 godina
Psiho246 kaže...

Jedan, ali veoma komplicirani level.

Izgleda da postoji citav niz tih room escape igara, ali ovo je za sad najteza na koju sam ja naisao.

Dostojna je old school RPG fanova. {#}

faaak - zarazio si me sad, pripremam se otvoriti sef, damn you!

sry na offtopicu, neću više :D

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
bed kaže...

Kad bih se trebao kladiti na ponuđene mogućnosti, globalna slolidarnost bi bila zadnja. Malo mi to utopistički djeluje.. Prije bih rekao da će biti još red oporavka, pa krize, prije neke globalne promjene. A onda mi i fažizam i globalizacija izgledaju vjerojatniji nego globalna slolidarnost ljudskog roda. Ne vjerujem da je to uopće moguće bez neke katastrofe globalnih razmjera kako sada stvari stoje..

...čovječanstvo će se ujediniti u obrani cijelog čovječanstva jedino u slučaju napada aliena, tek onda će američki precjednik sjesti u svoj f-16 i pokazati svemirskoj bandi... a kinez i rus će mu klicati i skandirati i cijeli svijet ga gotiviti... a kasnije svi na jednu ljutu kod đemiđića..

ElektričnaOvca kaže...

faaak - zarazio si me sad, pripremam se otvoriti sef, damn you!

sry na offtopicu, neću više :D

hihi, ima walkthrough na tubi... priznaj da je to neki psihologičarski fetiš rješavati kvizove, IQ testove i testove psihološkog profila (kako li se ono zove, jesi li volio majku, da li voliš majku, pereš noge i to)

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 18:54 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Sto se dogadja s nasim drustvom? Sakriva se po sumnjivim kvartovima.

Jucer probao burek, danas idem na cevape.

Znam da je to vama ljudima normala, ali probajte se zamisliti 7-8 godina bez bureka i cevapa, i onda otkriti ovaj jedan mali dragulj :-D

Imaju i kiseli kupus!!! SARMA!!!! 

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

jel ima tripice?

16 godina
neaktivan
boxer kaže...
Cerina15 kaže...

Pazi ovo što piše u tekstu "On je u listopadu 2010. godine bacio bombu na parkiralište solinske policijske postaje za što je dobio osam mjeseci zatvora. Uz to, u posljednjih nekoliko mjeseci zaradio je nekoliko kaznenih djela, pljački benzinskih crpki, krađa..."

Sa 17 godina igrao se Boške Buhe i ni manje ni više bacio bombu na policiju. Svaka čast nesposobnom sucu, podupire kriminal.

lik ima utjecajnog starog koji ga izvlači iz svega, napisa bi ode par stvari al neću

momak koji je poginia bia je prva liga, zna sam ga osobno, stvarno rijetko ko je takav

13 godina
Deus ex machina kaže...

Znam da je to vama ljudima normala, ali probajte se zamisliti 7-8 godina bez bureka i cevapa, i onda otkriti ovaj jedan mali dragulj :-D

Banjalučki ili sarajevski?

17 godina
neaktivan

eee baklava, kad smo već kod psiho testova, kakva bi dijagnoza bila u slučaju, jeste li ikada nešto ukrali... aka jeste li ikada trošili piratski sadržaj? jesam - zdravi nestaško, nisam - lud ko puška i još laže? se može to tako, koliko poena iznosi koji odgovor i može li se ovako pojedinačno išta reći ili se isključivo gleda cjelina?

{#}

pirata nikad vidio, ne voli majku, znoje mu se dlanovi (dok igra) - hilter...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 20:06 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Sagrarios room escape.

Ovako dvije stvari:

Prva:Duguješ mi pivu i čevape.

Druga: Jedan od razloga zašto naše društvo ide na kvasinu.

Obrazloženje:Piva i čevapi zato što nisam ništaradio nego se iživcirato oko onog zadnjeg sefa {#},a društvo na kvasinu jer je očito gdje se gubi vrime hihi.

So say We All
17 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...
boxer kaže...

lik ima utjecajnog starog koji ga izvlači iz svega, napisa bi ode par stvari al neću

momak koji je poginia bia je prva liga, zna sam ga osobno, stvarno rijetko ko je takav

Pa vidi se iz svemira da se radi o sindromu "neovisnog sudstva". Žali bože momka...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...
Cerina15 kaže...

Poanta je da nije sudac nesposoban,{#} nego pod komandom ili kontrolom korumpiran do daske jer mu to banana država dopušta fučkaj ga. Nit jedna normalna država tak nekaj ne dopušta, kad ljudi ginu u prometnim nesrečama od strane idijota za volanom nema tu oprosta taman posla.Sjeti se one priče kod nas gdje sinčič on nekog močnika, gazi one dvije cure tj ubija ih u Makarskoj i kaj nikom ništa iz ugledne je obitelji pa čak nije nit u zatvoru završil koji idijotizam.{#}

Ajmo recimo ovako neka situacija, u Americi ili recimo Engleskoj ili Njemačkoj nebitno sad najstariji sin od Mel Gibsona vozeči duplo brže od dopuštenog gazi dvoje ljudi i ubija ih na mjestu. Jamačno bi njegov sin zato kaj je on popularan i poznat, ostao bez zatvorske kazne moš mislit nema šanse. Njegov sin bi završio bi u zatvoru, na par godina minimalno sigurno 1000% tak to ide gdje je sudstvo nezavisno u normalnoj državi.{#}

Kad smo kod ovog bacanja bombe,{#}na policijsku stanicu ili parking da je to napravil u Americi dobil bi 20+ godina minimalno a ne 8 mjeseci zatvora pa to je nebuloza moguča samo u banana državi.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 22:16 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Poanta je da nije sudac nesposoban,{#} ....

Čitav tvoj post o čemu si sada pisao sam sažeo u "nesposoban". Jeste nesposoban je i nema muda da bude pošten, ne bi se on zamjerio, a bacanje bombe, "fučkaš ga" i nije neki problem, mlado ludo, dovoljno je 8 mjeseci, fučkaš ga hehehhe. 

Ja nestrpljivo čekam kada će se suci i tužitelji početi hapsiti, a i drotovima nije mane...

15 godina
Deus ex machina kaže...

Tko ti je kriv kad si išao u bijeli svijet. Uzevši u obzir situaciju koja je kod nas nimalo te ne žalim. NHF

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
boxer kaže...
rambox kaže...

Poanta je da nije sudac nesposoban,{#} ....

Čitav tvoj post o čemu si sada pisao sam sažeo u "nesposoban". Jeste nesposoban je i nema muda da bude pošten, ne bi se on zamjerio, a bacanje bombe, "fučkaš ga" i nije neki problem, mlado ludo, dovoljno je 8 mjeseci, fučkaš ga hehehhe. 

Ja nestrpljivo čekam kada će se suci i tužitelji početi hapsiti, a i drotovima nije mane...

Ma joj e, koliko i ja imam iskustva s korumpiranim sucima, to je strasno.

Pogotovo u dalmaciji.

A opet kad pogledas, da i sudac ima muda biti posten, na kakvom bi glasu bio kod drugih sudaca koji nemaju ta muda i da li bi bio smijenjen?

Preporucam pogledati film - American gangster.

Film je po istinitoj prici o narkokartelima i dubokoj korupciji u policiji koja je prije vladala amerikom, te kako su se rijesili iste. {#}

Treba i nama jedan Denzel Washington!

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 23:03 (Psiho246).
17 godina
skyreeper kaže...
Psiho246 kaže...

Sagrarios room escape.

Ovako dvije stvari:

Prva:Duguješ mi pivu i čevape.

Druga: Jedan od razloga zašto naše društvo ide na kvasinu.

Obrazloženje:Piva i čevapi zato što nisam ništaradio nego se iživcirato oko onog zadnjeg sefa {#},a društvo na kvasinu jer je očito gdje se gubi vrime hihi.

Hah!

Znas kak se kaze, ne hebe lijep nego uporan!

Nedaj se smesti, da se i taj sef otvoriti! {#}

- Psiho246
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice