Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.291.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
skank666 kaže...
to zrce je obavijeno lazima i propagandom. pi*ki nema, non stop partijanja nema!

Ma priznaj da je glavni razlog tvog piž.đenja taj što pi*ke nema. :D

17 godina
neaktivan

Prije da ih ima ali to su one proklete, daju svima al njemu ne.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...
Danny_HR kaže...
Pero Dinamit kaže...

Dobro sad, ali ovi koji dolaze na Zrće partijati sigurno trebaju više love za cugu ako ništa.

Da i kakve to koristi donosi okolnim stanovnicima?

Novac u gradski proračun? To bi valjda bio neki minimum? Nakon toga i ono što piše na kraju umjereno duhovitog članka.   :)

ne bas, firme su prijavljene u zg kao i radnici. lova gore ide. eventulano porez na potrosnju ostaje

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ne bas, firme su prijavljene u zg kao i radnici. lova gore ide. eventulano porez na potrosnju ostaje

Ovisi, neke su vjerojatno i u Novalji ili Pagu drugdje prijavljene, kao i radnici, zbog nižeg prireza. Zagreb je k*rvanjski skup.

Kakav je to porez na potrošnju, misliš PDV? On ide u državni proračun trošio ti u Iloku, Umagu ili Dubrovniku.

Može im ostati marža u slučaju trgovačkih djelatnosti, a ne znam koji postotak ostaje izravno u uslužnim djelatnostima, ne bavim se iznajmljivanjem pa mi je teško napamet govoriti. Uglavnom kad odbiju takse turističke zajednice oko prijave gostiju, imaju svoju računicu, ovisno da li su u sustavu PDV-a ili ne, ako ne - plaćaju paušalno porez, itd.

Primjer

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
skank666 kaže...
Veliki Brat kaže...
Danny_HR kaže...
Pero Dinamit kaže...

Dobro sad, ali ovi koji dolaze na Zrće partijati sigurno trebaju više love za cugu ako ništa.

Da i kakve to koristi donosi okolnim stanovnicima?

Novac u gradski proračun? To bi valjda bio neki minimum? Nakon toga i ono što piše na kraju umjereno duhovitog članka.   :)

Pa nije se nitko samo sjetio staviti lokal na plažu, u zemlju Dembeliju. Općina, Grad, tko-li-već naneki način iznajmljuje taj prostor, daje u koncesiju, trla-vrla... To je samo početak.

Gledam te!
17 godina
neaktivan

Šalu na stranu, svi imamo boiling point.

Jutros me totalno iznervirala obližnja crkva sa 15-minutnom neprekidnom zvonjavom.

Napomena da sam sinoć dokasna radio.

Sjećam se jednog "škandala" u mjestu mojih roditelja kad je Slovenac iznerviran reklamom (novi su bili pa ih je trebalo svima naglasiti) električnih zvona na župnoj crkvi, prerezao kablove. Kuća mu je bila niti 10 metara od zvonika.

Kako do obližnje crkve ima skoro 10 minuta šetnje, pitam se što bi mi palo na pamet da mi je zvonik, kak se veli, u dosegu pljuvačke.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
17 godina
odjavljen
thedream kaže...
skank666 kaže...

Ovisi, neke su vjerojatno i u Novalji ili Pagu drugdje prijavljene, kao i radnici, zbog nižeg prireza. Zagreb je k*rvanjski skup.

Kakav je to porez na potrošnju, misliš PDV? On ide u državni proračun trošio ti u Iloku, Umagu ili Dubrovniku.

Može im ostati marža u slučaju trgovačkih djelatnosti, a ne znam koji postotak ostaje izravno u uslužnim djelatnostima, ne bavim se iznajmljivanjem pa mi je teško napamet govoriti. Uglavnom kad odbiju takse turističke zajednice oko prijave gostiju, imaju svoju računicu, ovisno da li su u sustavu PDV-a ili ne, ako ne - plaćaju paušalno porez, itd.

Primjer

http://www.porezna-uprava.hr/porezi/v_poreza16.asp?id=b02d1 porez na potrosnju, to ostaje novalji.

nisam siguran 100% ali ako im je u novalji samo poslovnica ili sto vec mislim da svi dopronosi (barem oni sto idu lokalnoj upravi, osim poreza na potrosnju) se placaju maticnoj poreznoj upravi... to je jedan od apsurda hrvatskog poreznog sustava

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Jutros me totalno iznervirala obližnja crkva sa 15-minutnom neprekidnom zvonjavom.

Sjećam se jednog "škandala" u mjestu mojih roditelja kad je Slovenac iznerviran reklamom (novi su bili pa ih je trebalo svima naglasiti) električnih zvona na župnoj crkvi, prerezao kablove. Kuća mu je bila niti 10 metara od zvonika.

Kako do obližnje crkve ima skoro 10 minuta šetnje, pitam se što bi mi palo na pamet da mi je zvonik, kak se veli, u dosegu pljuvačke.

Like your face looking forced to the floor (in a league of your own)... and either way, you're way too close to it all (you cannot veto the world)...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
wyks kaže...

Kako do obližnje crkve ima skoro 10 minuta šetnje, pitam se što bi mi palo na pamet da mi je zvonik, kak se veli, u dosegu pljuvačke

Bitch please ;)

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 17:22 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

Bitch please ;)

Ja sam esteticar (nisam {#}) - tvoja gljiva ne pruza vizualni uzitak kao

Gornja slika je nasljednik - BFG10K :-)

@Ontopic

Sprajc je izdao novi blog post. Nisam procitao sve, samo prvi parsus, ali taj me se posebno dojmio. Mislim da je taj dojam najvise subjektivan, jer je valjda vec i vrapcu na grani jasno da sam vrlo Leave the weak and the haunted behind osoba, no taj jednostavni transparent koji Sprajc spominje je 100% istinit, tako da me ostavio malo u raskoraku...

Enivej, procitajte kad stignete, komentirajte... 

http://bigblog.tportal.hr/spranja?BlogCalendarDate=20.4.2012#29483

Like your face looking forced to the floor (in a league of your own)... and either way, you're way too close to it all (you cannot veto the world)...
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 18:22 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

http://www.porezna-uprava.hr/porezi/v_poreza16.asp?id=b02d1 porez na potrosnju, to ostaje novalji.

nisam siguran 100% ali ako im je u novalji samo poslovnica ili sto vec mislim da svi dopronosi (barem oni sto idu lokalnoj upravi, osim poreza na potrosnju) se placaju maticnoj poreznoj upravi... to je jedan od apsurda hrvatskog poreznog sustava

A,to, posebni porezi, sve pet. Trebao bi tražiti po knjigama, dosadni su mi ti porezi inače u vražju mater, nešto ostaje izgleda da, lokalnoj zajednici, nisam u turizmu pa mi je malo bezpredmetno govoriti o tome.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 18:39 (thedream).
18 godina
Deus ex machina kaže...
Sprajc je izdao novi blog post. Nisam procitao sve, samo prvi parsus, ali taj me se posebno dojmio. Mislim da je taj dojam najvise subjektivan, jer je valjda vec i vrapcu na grani jasno da sam vrlo Leave the weak and the haunted behind osoba, no taj jednostavni transparent koji Sprajc spominje je 100% istinit, tako da me ostavio malo u raskoraku...

A što da ti kažem? Pročitaj kompletan članak  :)

Ali da, dobar je i dijelim njegov stav (uz izuzetak što mislim da država mora biti puno više socijalna, što na kraju pokazuju i primjeri razvijenih kapitalističkih država sa jakom socijalnom komponentom (ti sam spominješ Norvešku u tom smislu). Mislim, to su neke elementarne stvari - bez socijale, koliko zapravo uopće možeš govoriti o uređenom društvu? Bez socijale, to je samo jedna organizirana divljina. I zato ne vjerujem u američki model (kako je ivan nedavno spomenuo - u USA puhne uragan i imaš pola milijuna beskućnika; kod nas imaš rat i imaš ih par tisuća). I da, mislim da koja pinka udijeljena lokalnom prosjaku ne briše savjest.

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...
... I zato ne vjerujem u američki model (kako je ivan nedavno spomenuo - u USA puhne uragan i imaš pola milijuna beskućnika; kod nas imaš rat i imaš ih par tisuća). I da, mislim da koja pinka udijeljena lokalnom prosjaku ne briše savjest.

-u RH imaš pola milijuna prvoboraca (sarkastično), ali ozbiljnije, razlika je u skali, HR je jedan veći grad (4mil), dok je USA 300mil tako da apsolutni brojevi nisu usporedivi. Mogu biti npr predlanjska poplava Save, desetci kuća pod vodom (par sela), pomnoženo s kojom tisućom dobijaš američku brojku.

-pinki nije ni cilj brisanje savjesti, za to postoji crkva, koja ima licencu za dotičnu djelatnost, pinka je samo pinka, konobarici za sise, prosjaku za piće. Nema tu dubljeg značenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ali da, dobar je i dijelim njegov stav (uz izuzetak što mislim da država mora biti puno više socijalna, što na kraju pokazuju i primjeri razvijenih kapitalističkih država sa jakom socijalnom komponentom (ti sam spominješ Norvešku u tom smislu). Mislim, to su neke elementarne stvari - bez socijale, koliko zapravo uopće možeš govoriti o uređenom društvu? Bez socijale, to je samo jedna organizirana divljina. I zato ne vjerujem u američki model (kako je ivan nedavno spomenuo - u USA puhne uragan i imaš pola milijuna beskućnika; kod nas imaš rat i imaš ih par tisuća). I da, mislim da koja pinka udijeljena lokalnom prosjaku ne briše savjest.

Sto tocno znaci 'socijala', u ovom kontekstu? Sto znaci 'urediti socijalu'?

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

zvonjava crkvenih zvona nije Buka, već nešto lijepo, autohtono, kulturološki prihvatljivo, stvara ugodu i nadahnuće u promicanju vjere, miroljubivosti i prijateljstva {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
Verbatim kaže...
..

zvonjava crkvenih zvona nije Buka, već nešto lijepo, autohtono, kulturološki prihvatljivo, stvara ugodu i nadahnuće u promicanju vjere, miroljubivosti i prijateljstva {#}

- interesantno, ali to vrijedi i za glazbu, nogometni derbi, grički top, prolaz vlaka ili avionćića, sadomazo, jedenje ljute hrane, gledanje egipatskih piramida, branje cvijeća... -subjektivno, nekom smeta, nekom godi, dok su razlozi za-protiv iracionalni.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran

Ne znam kakve ti oči imaš, ali moje ne stvaraju buku dok piramide gledaju. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
14 godina

Moj bivši profesor fizike živi na Borovju (ZG) taman kraj džamije i rekao je da je totalno šizio kad bi se hodža penjao na minaret i počeo urlikati (5 puta dnevno valjda).

Napokon se odlučio izdvojiti neke novce i kupio si brutalne PVC prozore (jako škrt čovjek inače), ma ne bi čuo ništa da bomba padne kraj zgrade kaže on. Možda bi i ovi koji se žale na crkvena zvona trebali u nešto slično investirati.

18 godina
Deus ex machina kaže...
Veliki Brat kaže...

Sto tocno znaci 'socijala', u ovom kontekstu? Sto znaci 'urediti socijalu'?

Pa u smislu u kojem u USA ne podnose socijalu, u smislu da nisi uvijek i za sve samo ti kriv. Tako primjerice izgubiš posao ili na poslu povučeš krivi potez i odu i kuća i poso i žena u afan... Radije živim u državi gdje imam neki mir i znam da, čak i ako negdje debelo zayebem, neću spavati pod mostom sa zgužvanim novinama ispod ukradene trenirke. Po meni su neki ljudi glupi, neki lijeni, neki čak i prepametni, ali su svi uvijek ljudi, a griješiti je ljudski.

Znam da je čak i blesavo pisati uopće na tu temu, kad Šprajc o tome niti ne govori, ali upravo je to ona razlika koja bi IMHO trebala biti u temeljima društva. Naravno, lako moguće da lupam gluposti, nisam sociolog, samo pišem što osjećam.

Gledam te!
17 godina
odjavljen

Samo, Veliki Brate, bojim se da je Hrvatska daleko od socijalne osjetljivosti i uređenja jedne Finske, Danske, Švedske ili Norveške. Čak su Njemačka, Francuska i Velika Britanija "socijalnije". U Hrvatskoj se ne možemo pohvaliti niti kvalitetnom socijalom niti znanošću i "zemljom znanja" ili nedajbože proizvodnje. Ogroman novac odlazi državi, ali do krajnjih korisnika i ne dolazi baš neka količina u obliku socijale. Previše toga se izgubi u prijenosu i završi u džepovima onih kojima nije namijenjeno, lažnih ratnih invalida i sl.

Koju to socijalnu sigurnost imaš u Hrvatskoj? Misliš da s otkazom nećeš na ulicu pod most? Hoćeš ako te doma ne prihvati netko drugi. Što će mnogi oni, mnoge mlade i stare obitelji koje nemaju rodbinu koja će ih primiti doma? Gdje će oni mladi čija će se nasljedstva potrošiti i rasprodati za svakodnevne troškove? Gdje će takvi sada kad posla nema za 50% države? Stanarina košta daleko više i od minimalne plaće,  a kamoli socijalne pomoći. Vrijeme kad će nasljedstva nestati i kad će se potrošiti stanovi koje su naši roditelji i djedovi dobili u socijalizmu Jugoslavije, stiže vrlo skoro. Novog posla nema, nove vrijednosti se ne proizvode, a kredita je sve manje. Nezaposlenih ima znatno više od službenih brojki, a stanje je sve gore. Država je podigla poreze, a stiže im navodno sve manje novca. Čini mi se da ćemo znati kako je "braći Grcima" vrlo skoro, što u konačnici ne isključuje još krvi na Balkanu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 12:40 (Tonči).
18 godina
Tonči kaže...

Samo, Veliki Brate, bojim se da je Hrvatska daleko od socijalne osjetljivosti i uređenja jedne Finske, Danske, Švedske ili Norveške. Čak su Njemačka, Francuska i Velika Britanija "socijalnije".

Ne znam kako stvari funkcioniraju vani po tom pitanju, zapravo nemam pojma niti za USA, pišem ono što sam shvatio. I slažem se s tobom, samo je ipak uzrok IMHO jako različit - RH za socijalu jednostavno nema resursa, što je bitno različito od zakonske podloge. A taj dio s resursima je ono u čemu Šprajc pogađa.

Iako, sve o čemu piše je već stoput rečeno i moram priznati da mi njegove kolumne nikada nisu baš fino sjele. Koliko god da se (skoro) uvijek s njim složim, puno mi je bolji bio u Dnevniku. Vlado Bulić mi je puno bolji kolumnist. Ova posljednja o javljanju uživo iz srca zbivanja mi je baš fino sjela :)

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Dok Linić šeće po bijelom svijetu i zadužuje se, ovaj put za kakvih milijardu.kusur $ vrijednosti, 5-god. obveznica. Što manje o tome znam(o), to se manje nekako i živciram, samo se sa podsmijehom sjetim šta su Šukeru govorili kad je radio istu stvar, još da se zadužujemo radi restrukturiranja industrije i gospodarstva, ne - mi se konstantno zadužujemo uoči dospijeća starih dugovanja, jednostavno smo prisiljeni na to. Čak i uz povećanje PDV-a. Na kraju dođemo u prosto matematičku situaciju, HDZ = PDV 23% i povećanje duga, SDP = PDV 25% i povećanje duga + 567 afera valjda.

Napredujemo, zasad nisu uspjeli ništa (pre)drastično ukenjati, no rano je za ocjene i prognoze, trebalo bi pričekati priznatog spasitelja Škegru i Questus, i njihov ulazak u brodogradilišta.

Slijedom nekako priče, kao i Šuker, vjerojatno će i Linić slavodobitno ispaliti kako je svako novo zaduženje uspjeh, jel? Jer tko bi u ovakvim turbulentnim vremenima poželio investirati u drž.obveznice tamo neke Kroejšije (istina), da smatra kako mu prinosi nisu sigurni. Istina, ali istina je i da kradom, mic po mic, opet povećavamo javni dug, umjesto da ga smanjujemo.

Težak ostatak godine je pred nama, biti će vesela jesen kad sezonci ostanu bez posla a poskupe svi energenti, a time i ovisni troškovi jadne proizvodnje, koliko je ima u čitavom obujmu, tj. u konačnici gotovi proizvodi diljem trgovina. Bit će show, treba štedjeti, 50 po 50kn, bez imalo za*ebancije..

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 14:00 (thedream).
16 godina
pr0n_addict kaže...

Moj bivši profesor fizike živi na Borovju (ZG) taman kraj džamije i rekao je da je totalno šizio kad bi se hodža penjao na minaret i počeo urlikati (5 puta dnevno valjda).

Napokon se odlučio izdvojiti neke novce i kupio si brutalne PVC prozore (jako škrt čovjek inače), ma ne bi čuo ništa da bomba padne kraj zgrade kaže on. Možda bi i ovi koji se žale na crkvena zvona trebali u nešto slično investirati.

Dakle, smetalo mu je pjevanje sa minareta, ali ga ne smeta predivna jutarnja zvonjava iz obližnje crkve? {#}

Ja osobno pozivam sve crkve u 'rvata da prebace pozive za molitvu na pjesmu, jer radije ću slušati svećenika kako pjeva nego je*ena zvona.

Kakvu iritaciju crkvena zvona mogu izazvati u čovjeka najbolje znaju oni koji imaju u blizinu crkvu sa "umjetnim" zvonom - elektronikom na razglasu. Postiže predivne visoke note i baš to mi treba u rano jutro, jer tko bi se sjetio otići na misu da oni ne zvone ujutro, zar ne?

Mislim da bih radije bio okružen sa pet džamija i njihovim pjesmama

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Dakle, smetalo mu je pjevanje sa minareta, ali ga ne smeta predivna jutarnja zvonjava iz obližnje crkve? {#}

Ja osobno pozivam sve crkve u 'rvata da prebace pozive za molitvu na pjesmu, jer radije ću slušati svećenika kako pjeva nego je*ena zvona.

Kakvu iritaciju crkvena zvona mogu izazvati u čovjeka najbolje znaju oni koji imaju u blizinu crkvu sa "umjetnim" zvonom - elektronikom na razglasu. Postiže predivne visoke note i baš to mi treba u rano jutro, jer tko bi se sjetio otići na misu da oni ne zvone ujutro, zar ne?

Mislim da bih radije bio okružen sa pet džamija i njihovim pjesmama

^^khm... Nešto mi govori da nisi čuo kako ovo drugo zvuči... {#}

I possess a skill to google.
16 godina
Minoza kaže...
khm... Nešto mi govori da nisi čuo kako ovo drugo zvuči... {#}

Au contraire, frende. Često sam u Borovju, a ova pjesma iz džamije niti je 5 puta dnevno niti je glasna, za razliku od crkve sa druge strane naselja.

Mislim da u Borovju nije glavni problem to što ovaj "glasno zavija" nego je problem štop on uopće "zavija".

Naime, u Borovju je ogroman udio ratnih stradalnika i sve te pritužbe nemaju nikakve veze sa bukom nego sa puno dubljim stvarima {#}

Osoba kojoj smeta buka ne može se žaliti samo na jedno..ili ti smetaju i zvonjava i "zavijač", ili ti ne smeta niti jedno.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...
Minoza kaže...
khm... Nešto mi govori da nisi čuo kako ovo drugo zvuči... {#}

Au contraire, frende. Često sam u Borovju, a ova pjesma iz džamije niti je 5 puta dnevno niti je glasna, za razliku od crkve sa druge strane naselja.

Mislim da u Borovju nije glavni problem to što ovaj "glasno zavija" nego je problem štop on uopće "zavija".

Naime, u Borovju je ogroman udio ratnih stradalnika i sve te pritužbe nemaju nikakve veze sa bukom nego sa puno dubljim stvarima {#}

Osoba kojoj smeta buka ne može se žaliti samo na jedno..ili ti smetaju i zvonjava i "zavijač", ili ti ne smeta niti jedno.

Istina, ja znam tamo u restoran navratiti, nije bučno niti približno kao zvona ali jasno mi je da obližnjim stanovnicima može zasmetati. Kod mene nema nikakvih dubljiih razloga sem buke, da živim u blizini bilo crkve bilo džamije, dugoročno bi me smetala buka. Isto vrijedi i za birceve i slično... Bilo koji izvor buke koji je kontinuiran kroz duži period bi me smetao. No dobro, kad razmislim o ovom slučaju konkretno, mislim da bi me crkvena zvona daleko više smetala.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 14:24 (Minoza).
14 godina

Ma ja nisam nikad ni bio u tom kvartu duže od pola sata ionako, samo prenosim njegove riječi.

Dosta mi je smješno zvučalo to njegovo prenošenje dojmova, pa sam zato postao. A na duge staze, vjerojatno ga je počelo smetati.

EDIT: I da, čovjek je inače pravoslavac, tako da "rvat-katolik" fora tu ne vrijedi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 14:25 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
World Championships: 7, GP started: 291, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
14 godina

Obiteljska kuća prekoputa naše zgrade je nabavila kokoši - pijetao mi kukuriče jedno 50 puta dnevno, ne *ebe ga ni noć. Pristao bi na džamiju ili crkvu umjesto ovog pernatog monstruma bez razmišljanja.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan

S ovim čuđenjem potezima vlade neki me podsjećaju na 00:54

www.bug.hr/forum/suspended/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice